TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Probleme, idei, sfaturi utile/Retete culinare Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30
UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
Uaiiii, ce gustos suna!!!

11/09/08 16:32

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Zacusca...mmm... 2kg vinete,1 kg gogosari, 1/2 kg ceapa, 1/2 l ulei, 500-800 ml de bulion, 2 foi de dafin si piper boabe(1 ligura). Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Se curata ceapa si se da prin masina de tocat. Se pune uleiul intr-o cratita mai mare si se pune ceapa macinata si foile de dafin in el. Se pune uleiul cu cepa la foc mic pana devine sticloasa si se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Se curata gogosarul si se da prin masina de tocat. Dupa ce ceapa a devenit sticloasa(luceste, transparenta)se pune gogosarul deasupra. Se lasa deasemenea la foc mic pana se inmoaie gogosarul. Se da si vanata prin masina dupa ce s-a racit si se adauga peste continutul dinainte. Se amesteca bine si se adauga 500-800 ml bulion dupa gust. Se adauga si boabele de piper si 1-2 linguri de sare neiodata(dupa gust). Se lasa totul la foc mic amestecand din cand in cand pana uleiul se ridica la suprafata. Se pune in borcane, sa va uitati sa nu ramana goluri de aer. In caz ca apar goluri de aer, cu o lingurita curata apasati zacusca, pan se astupa golurile. Se inchid borcanele. Daca aveti camara buna, le puteti pune asa fierbinti intre perne si le scoateti de acolo cand s-au racit. Daca camara nu e foarte buna, puneti borcanele la dunst, la foc mic, cel putin o ora. (invelite in ziare si acoperite cu apa pana aproape la capac)
PS Ies aproximativ 10-11 borcane de 400.

Ultima modificare de Sword (13/09/08 17:27)

13/09/08 16:48

Sword
membru

Doamna Sword a scris :D Se poate sterge asta ca am modificat

Ultima modificare de Sword (13/09/08 17:28)

13/09/08 16:49

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
ai uitat ca poti sa-ti modifici mesajul ;) .

13/09/08 16:54

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (07/11/17 17:08)

13/09/08 17:09

Sword
membru

O sa scriu si reteta la pasta siciliana...alta bunatate ..de pus pe spaghetti, paine, ca sos etc...superbuna

Ultima modificare de Sword (13/09/08 17:29)

13/09/08 17:29

Magdy
membru

Aşteptăm! ;)

13/09/08 17:33

Sword
membru

Asa...Pasta Siciliana
3kg de rosii se oparesc si se curata de coaja si partea verde dinauntru. Apoi se iau 5 gogosari curatati de samburi, 3 cepe mai mari, 2-4 ardei iuti (dupa gust),1 telina, 3-4 catei de usturoi(daca-s mai mari), sau mai multi daca-s mici. Toate astea se dau prin masina. Se pun toate la fiert jumate de ora. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Dupa juma de ora se pune 125 ml de otet, 125 g zahar, o lingura jumate de sare. Se mai fierbe o ora. Dupa asta se baga intr-un saculet de tifon 5 boabe de enibahar, 5 cuisoare, 10 boabe de piper, cateva boabe de mustar(cam juma de lingurita),1 lingurita de frunze sau seminte de busuioc, 1-2 foi dafin. Se leaga in saculet toate astea si se introduc in compozitie impreuna cu 2-3 frunze de telina si se mai fierbe 1 ora. Se scoate dupa asta afara saculetul cu ingredientele si se pune in borcane asa fierbinte dupa care se aseaza undeva intre niste perini sau paturi sa ramana calde mult timp. Cand is reci complet..gata ;)
PS..este un supersos, deosebit de gustos si aromat ptr. foarte multe mancaruri, incepand de la simpla mancare pe paine pana la ketschup la fripturi. Si nu contine nici un conservant. Se poate pastra proaspat si 3 ani daca-i camara buna.

13/09/08 20:28

Magdy
membru

x

15/09/08 09:55

Sword
membru

Nu ar iesi iute. Mie unu imi place foarte iute... Nu iasa gretoasa fara ardei. Ii deosebit de aromata si buna si cu si fara...mmm :D Sa fac asa un fel de comparatie mai slabuta..seamana intrucatva cu ceva sosuri de la Bunica...da asta-i mult mai calumea si mai consistent si aromat.

Ultima modificare de Sword (15/09/08 10:04)

15/09/08 10:02

Magdy
membru

x

15/09/08 10:04

Sword
membru

O poti imparti in doua la faza cu adaugatul ardeiului si le fierbi separat :D
Ahaaa...si mi-am adus aminte ca mai are ea un sos cu usturoi...pfff..da bun rau. Se pune pe fripturi, cartofi prajiti etc...in loc de mujdei...tre s-o intreb si de asta

Ultima modificare de Sword (15/09/08 10:09)

15/09/08 10:08

Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07
sos cu usturoi? vreau si eu reteta. Am si eu o varianta,dar sunt deschisa la noutati!!!!

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

15/09/08 16:18

Sword
membru

Acum am aflat...ii de fapt un ketschup cu mult usturoi si-i reteta lui buna-mea. Acum o cauta. Stiu ca-i teroare de buna..
Am aflat: 1/4 kg ardei intre care 1-2 ardei iuti(dupa gust), 1/4 kg usturoi, 2 kg rosii, sare dupa gust. Se amesteca prin masina de tocat toate si se adauga putin conservant sau salicilat(un varf de lingurita). Gata....fara fierbere. Bun pe cartofi prajiti, fripturi, ca garnitura...si multe altele. Am intrebat-o pe buna-mea cat se conserva...a zis ca tinee...pana-i gata :D. Oricum va asigur ca se va gata repede.....mmm

Ultima modificare de Sword (15/09/08 19:21)

15/09/08 19:02

Sarah
membru

Sword,cred ca o s ao pregatesc,dar numa jumate cantitate,sa o tin in frigider...Multumesc de reteta

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

15/09/08 21:37

Sword
membru

Cred ca se poate si dunstui ca sa se pastreze fara conservant

16/09/08 13:14

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
mai, eu am mancat in Grecia o chestie,nu stiu cum ii zice,dar va spun cu se face :D

se prajesc pe plita doua felii groase de paine(plita,caci in prajitor nu incap asa groase) apoi se ung cu un amestec format din usturoi si margarina.intr-un vas mic se amesteca bucati mici de rosii,branza feta sau telemea si oregano,iar acest amestec se pune pe painea unsa. :)
pofta buna

17/09/08 19:15

Sarah
membru

Sword a scris:

Cred ca se poate si dunstui ca sa se pastreze fara conservant

Nu-i cazul la mine,ca n-am unde le depozita,numai in micutul si neincapatorul meu frigider  ;) pana ne ajuta Domnul sa ne mutam la loc mai larg.

fluflu,chestia asta n-am mancat-o acolo,dar trebuie incercata...

17/09/08 21:21

feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08

Sword a scris:

... Se curata gogosarul si se da prin masina de tocat. Dupa ce ceapa a devenit sticloasa(luceste, transparenta)se pune gogosarul deasupra. Se lasa deasemenea la foc mic pana se inmoaie gogosarul...

gogosarii nu se coc? eu cand fac zacusca de vinete, coc si vinetele si ardeii/gogosarii :rolleyes:

17/09/08 21:36

Sword
membru

Este si varianta asta cu coacerea (care-i si mai buna), dar se poate si fara. Doar ca la coacere ii prea mult de lucru :D

22/09/08 07:01

feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08
aha, am pricepit :D  multumesc.

22/09/08 12:35

fluflu
membru

va rog sa-mi spuneti si mie cum se face blatul de pizza! faina, drojdie si lapte? sau si oua? si cat trebuie sa creasca?si cu c eo pun in tava?sa fie destul de lichida incat sa curga in tava?

10/10/08 19:08

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
In principal, blatul de pizza se face din apa, faina, sare si drojdie la plic. In nici un caz sa nu pui oua, ca strici tot.[eu asa stiu] Nu trebuie sa stea la dospit. Cantitatile nu sunt asa importante, dar aluatul trebuie sa aiba consistenta potrivita pt a putea fi intins.

1.Blat de pizza
Ingrediente:
faina alba 300gr, drojdie proaspata 20gr, margarina 30gr,apa 125ml,zahar 1 lingura,sare 1 lingurita
Mod de preparare:
Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se intinde aluatul nu prea gros,se pune peste aluat sos de rosii sau ketchup sau pasta de tomate diluat cu apa,branzeturi,mezeluri,legume,carne fiarta in prealabil,etc. Nu exagera sa incarci foarte tare acest aluat.

2.Blat pizza pufos
Ingrediente:
225 grame faina, sare, 1 pachetel de drojdie, 2 linguri de ulei
Mod de preparare blat pizza pufos:
Se amesteca ingredientele si se adauga apa fierbinte cit sa se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se framinta pe o suprafata tapetata cu faina, pina ce devine pufos si neted. Se intinde un blat de 25 cm. si se asaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Atentie! nu se incarca aluatul cu un strat prea gros; acesta va tine aburul in blat, impiedicind coacerea.

3.Blat de pizza
Ingrediente
150 ml apa calda
1/2 lingurita zahar tos
1 lingurita drojdie uscata
250 g faina
3 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
Mod de preparare
Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;
Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;

10/10/08 19:29

fluflu
membru

mersi tamarta :D
maine -pizza :D

10/10/08 19:57

Magdy
membru

x

Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:32)

10/10/08 19:59

Pagini: 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la