TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Probleme, idei, sfaturi utile/Retete culinare Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 18 19 20 21 22 23 24 ... 30
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
Magdy Darling :D, pana ma duc la real/kaufland/spar mai bine fac cu faina! dar o sa incerc...cred ca pe la paine tre sa-l caut...ma gandesc

Ultima modificare de fluflu (10/10/08 20:02)


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

10/10/08 20:01

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:32)


10/10/08 20:03

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
o reteta de dobos cine are?

_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

23/10/08 16:26

   
ioanna
membru

Locatie: :)
Inregistat: 12/07/06
papanasi:)



_______________________________________
Căile lui Dumnezeu sunt desăvirşite,Cuvăntul Domnului este incercat El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El.

29/10/08 19:07

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:33)


29/10/08 19:16

   
ioanna
membru

Locatie: :)
Inregistat: 12/07/06
papanasi

500 gr branza dulce se amesteca cu 4 sau 5 oua,150 gris si putina sare.Din aceasta compozitie se formeaza niste bilute si se pun in apa sa fiarba(la foc mic),dupa ce s`au fiert se scot din apa si se pun la racit.
Din 250 gr pesmet care sa "prajit"in putin ulei se mai adauga 150gr zahar(daca doriti mai duce mai puteti adauga) in aceasta compozitie se pun bilutele de branza .

yammy... sunt super de bune:D

Pofta buna!!(spor Magdy la papanasi;) )

Sarah incerc(nu promit) sa fac rost de reteta de dobos:)

daca am timp data viitoare o sa va scriu o reteta japoneza:D

Ultima modificare de ioana_anamaria (29/10/08 21:57)


_______________________________________
Căile lui Dumnezeu sunt desăvirşite,Cuvăntul Domnului este incercat El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El.

29/10/08 20:05

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
ioana_anamaria, dar in papanasii astia,nu se pune ceva la mijloc..parca stiam ca se pun visine,prune,stafide...etc...n-am facut niciodata,n-am mancat niciodata,doar mi-au pove altii cum sunt...? ma bucur daca faci rost de reteta.
magdy,cand o am,vreau sa o incerc...si vin cu rezultatul.


_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

30/10/08 14:19

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:33)


30/10/08 22:04

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
Magdy,iti vine sa crezi ca mi-am gasit gutui,ieri -la un magazin arab...am dat 2$ pe unu, si am o pofta de placinta...maine nu ma rabd sa nu o fac,dar reduc totul la jumate...ca nu mai vad eu "gutui amarui,cu puf galben ca de pui" pana la toamna ce vine. multumesc ca ai postat reteta...GBU

_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

31/10/08 01:50

   
daaria
membru

Inregistat: 20/05/07

Magdy a scris:

Plăcintă cu gutui
1. Se amestecă:
-150 ml ulei
-1 pahar zahăr
-1 linguriţă oţet stins cu 1 linguriţă bicarbonat
-1/2 pahar apă minerală
-500 g (aproximativ)

Faina? :D
Astazi trec pe la un magazin turcesc sa vad daca gasesc gutui si o fac si eu. Nu poate sa fie decat foarte buna. :)

Ultima modificare de daaria (31/10/08 13:04)


31/10/08 13:03

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:33)


31/10/08 13:53

   
la fille de Dieu
membru

Locatie: belgique
Inregistat: 28/01/08

Sarah a scris:

o reteta de dobos cine are?

Dobos

Pt foi:
8 albusuri se bat spuma
8 linguri de zahar se bat cu galbenusurile
8 linguri de faina + un praf de copt
se amesteca toate si se fac 6 foi mici (sau 3 mari dar mai bine iese cu 6)

Crema:

1/2 l de frisca
1/2 kg de ciocolata menaj
se topeste ciocolata (pe aburi) si se amesteca cu frisca
se lasa de seara pana dimineata si dimineata se mixeaza dar nu prea tare sa nu se taie
pe deasupra, glazura de ciocolata

sper sa reusesti :)


_______________________________________
"Nu te teme de nimic, caci Eu te izbavesc, te chem pe nume: esti al Meu." Isaia 43:1b

01/11/08 20:11

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
eu am facut ieri Trufe
Reteta pentru aproximativ 20-25 de trufe:

-150g ciocolata amara
-100g ciocolata cu lapte
-100g frisca proaspata
-25 g unt
-o lingurita cafea solubila
-cacao

frisca se pune intr-o oala pe foc.Se adauga untul si cafeau.Cand incepe sa fiarba se opreste focul si se pune ciocolata deja maruntita. Se lasa cateva minute dupa care se amesteca bine bine.se pune compozitia la frigider aproximativ o ora timp in care se amesteca.apoi se ia cu lingurita si se face o forma rotunda(cate se poate...ale mele au iesit cam diforme :D) si se pun in cacao si se invarte sa fie bine acoperita. trufele se pun intr-o tava in care ati pus hartie de copt si din nou la frigider.
pofta buna!

ale mele au iesit delicios :D mai sunt abia vreo 5-6 :(


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

21/11/08 15:00

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06

Magdy a scris:

langoşi cu brânză

si reteta ? asa mi pofta de langosi ,dar dupaia mi rau de la ulei :(


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

30/11/08 16:11

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07

la fille de Dieu a scris:

Dobos
sper sa reusesti :)

Multumesc mult,reteta de foi semana perfect cu ce face persoana la care am mancat,dar crema era din galbenuse....o sa o incerc,dar mi-a pierit pofta,sau mai bine zis,acum cu bebele asta pe vine,nimic nu mai e "normal". Multumesc inca odata,si sigur o sa o fac,si voi veni cu impresii.

Am facut recent:
     MINI AMANDINE

        Blat:
6 oua,200 gr zahar,30 ml apa,30 ml ulei,20 gr.cacao,8 linguri faina.
Mixam bine albusele,pana se intepenesc,adaugam zaharul,apa,galbenusele frecate in prealabil cu ulei,si atentie:amestecam toate astea,cu o lingura,pana se incorporeaza,apoi incepem iar sa mixam,la viteza mica, adaugam faina amestecata cu  cacao;putin cate putin.
Dam aluatul la cuptor.aprox 35 min.

       Siropul:
400 ml apa,200 gr zahar (eu aici am redus drastic cantitatea de zahar),2 pliculete capuccino de ciocolata(12.5 gr fiecare) {eu am pus 2 pliculete de ciocolata calda cu gust de zmeura,ca n-ama vut altceva,si a iesit super bun}. Se pun toate intr-o craticioara la fiert,si cand incepe sa dea in clocot,se mai lasa 5 min.apoi se da la rece.

       Crema:
3 galbenuse,150 gr zahar pudra(aici iar am taiat portia,si am inlocuit cu indulcitor,rau am facut,pentru ca a fost f dulce),1 pachet margarina (am pus unt,din lipsa de...) 3 linguri cacao. Se pune margarina partial topita intr-un castron si se mixeaza bine,iese ca o maioneza subtire,se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste complet,apoi se adauga cacao,mixand pana se incorporeaza complet.

Se taie blatul in 2, se insiropeaza cu siropul,desigur nu veti avea nevoie de tot,eu l-am pus intr-o sticla,ce a ramas,si l-am dat la congelator. Se intinde toata crema, si se acopera cu cealata parte din blat,si se insiropeaza iar. Se da la frigider cateva ore,eu l-am tinut de seara pana dimineata,apoi se taie in dreptunghiuri mici si se glazureaza dupa dorinta,fiecare bucatica. Am pastrat niste bucatele sa le pozez,dar aparatul face figuri.

Sunt f bune,trebuie incercate,si nu ia mult timp.


_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

12/12/08 04:05

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:33)


12/01/09 16:18

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Si eu o sa vin cu chocolata de casa, fajitas si raffaelo intro zi :D
Poate si niste prajituri de mere foarte bune :)


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

12/01/09 16:35

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
hai,Liviu cu fajitas,pana mai am si eu net ;)

_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

16/01/09 03:40

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
As face, dar problema e nu prea stiu cum sa le scriu sau descriu cum sa face.
E vorba caci nu stiu limba romina prea bine :(


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

16/01/09 03:58

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
scrie cum poti,ca ne straduim,sa intelegem....

_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

16/01/09 21:19

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Okies.

Ingridiente:

Iti trebuie paine ca un fel de placinta, deci sa poate cumpara aici si doar o incalzesti sau o pui la cuptor.
Pulpe de pui fara os.
Ardei
Ceapa (nu prea pun astia dar ceapa e bun sa prajesti in multe da gust bun)
E bine sa pui un fel de condimenant sau ceva picant, imi place unpic de picant.
Iti trebuie un sos anume in care cum ar fi tomato sos dar tip mexican nustiu cum aveti la voi in tara dar sper sa stiti despre ce vorbesc.
Mai adaugi niste legume, e adaug anumite dar nustiu daca o sa va placa deci incercati caci sa poate mai fie mixata.
Exemplu eu mai adaug castraveti sau rosi, nustiu imi place sa experimentez (am invatat de la tata sa mai adaug ceva bonus asa sa experimentam :)) )

Tai legumele, eu prefer sa pun legumele si puiu impreuna mixate mi sa pare ca da gust mai bun.
Pulpele de pui le tai in marunteii.
Astept prajesti legumele cu picantul acel mexican anume pentru fajitas(desigur mixezi legumele), dup aia pui si puiul dar cand ai pus, mai adaugi sosul sa se prajeasca si mixezi ca sosul sa fie peste pulpe.

Deci sa prajit puiul si tot aia, dupa aia iei pui pe painea aceea speciala si bona apetit.

Uite linkul in care poti vedea cum sa face daca nu ati inteles ce am zis.. :D, nu face asta ca mine... mie imi place puiul mai maruntit si isi face el sosul lui manual pentru pui: http://www.videojug.com/film/how-to-mak ... en-fajitas


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

17/01/09 03:32

   
crisstina
membru

Inregistat: 10/03/08
o sa va dau eu reteta pt rafaelo ca liviu nu so tinut inca de promisiune :D
rafaelo
150g zahar pudra cu vanilie
- 200g lapte praf
- 200g nuca de cocos
- o tabla de unt
- 2 foi de napolitane cu vanilie
- 100g migdale intregi

Acestea fiind spuse, mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o spuma, adaugam laptele praf, nuca de cocos si cele 2 foi de napolitane maruntite bine-bine.In  Obtinem o pasta pe care o tinem 30 de min la frigi. Din pasta luam cate putin, punem o migdala in centru si facem bilute pe care le dam prin nuca de cocos.


[img]https://www.supload.com/supload-hl.png[/img]

Desi e ceva de munca (ca si la toate prajiturile facute bucata cu bucata) eu zic ca merita si ca rezultatul va fi peste asteptari: chiar are gust de Raffaello si... chiar arata a Raffaello:

[img]https://www.supload.com/supload-hl.png[/img]

am incercat si eu reteta ii foarte usor de facut si ies foarte bune :)

Ultima modificare de crisstina (31/01/09 16:14)


_______________________________________
Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna,un zambet la fiecare lacrima,o binecuvantare la fiecare pas si un raspuns la fiecare intrebare!!!

31/01/09 16:13

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
O prajitura pe care am descoperit-o la revel ,o iubesc ,nici nu am mai incercat altele : 6 albuse se bat cu 10 linguri de zahar si 4 de apa ;apoi galbenusele se bat cu 2 linguri de cacao si 8 linguri de faina + un varf de cutit de bicarbonat.
Crema:4 galbenuse,7/8 ling zahar si 4 ling faina si 300 g lapte se fierbe si cand se ia de pe foc se pune un pachet de margarina frecat inainte. Se taie blatul in 2..crema se pune la mijloc ,iar deasupra se bat cele 4 albuse cu 8 ling zahar pe abur .
[am primit retata de la cine o facuse .. poate daca ma rog de mama ,pana la vara imi face]

Nu stiu de ce ,dar mie nu imi plac rafaello alea din comert ,sunt scumpe si naspa .

Ultima modificare de RainSong (04/02/09 14:54)


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

04/02/09 14:54

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07

Magdy a scris:

Rapid şi ieftin ;)

Toci la minut

-aproximativ 1 kg de cartofi
-50 de gr de făină
-2 ouă
-sare

Se rad cartofii (evident după ce sunt curăţaţi şi spălaţi ;) ), se amestecă împreună cu ouăle şi făina; se potrivesc de sare, eventual şi piper.
Se prăjesc în ulei încins, pe ambele părţi.

Sunt bune atât simple,dar merg şi ca garnitură la pui la grătar! ;)

PENTRU GIANY SPECIAL: POFTĂ BUNĂ! http://www.mysmilies.net/smiley.php?bil ... M0KS5naWY=

Magdy,asta e ca un fel de omleta cu cartofi?
ma tot uitam si incercam sa-mi dau seama cum vine aia 'cartofi rasi' si ma gandesc ca sunt dati pe razatoare(poate gresesc).si se amesteca cu oua ,ca pentru omleta,si putina faina.Mai ales ca ai zis ca se prajesc pe ambele parti...de acolo am tras concluzia ca e omleta.Asa e?


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

05/02/09 22:14

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Am promis ca bag poza cu Fajitas, mi-a iesit rau... am pus prea mult ulei si a iesit prea mult sos.
Insa deci uite Fajitas;






_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

28/02/09 20:11

   
Pagini: 1 ... 18 19 20 21 22 23 24 ... 30    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net