|
|
|
daaria
membru
Inregistat: 20/05/07
|
|
Magdy a scris:
Toci la minut |
fluflu a scris:
Magdy,asta e ca un fel de omleta cu cartofi? |
Nu e omleta fluflu, si eu fac si ne place foarte mult, oule au rolul de a tine cartofii sa nu se imprastie cand se prajesc. Cartofii ii razi asa cruzi, nu trebuie fierti, si produsul final arata cam asa:

Eu le mananc de cele mai multe ori cu smantana, sunt ff bune. Ps. Scuze Magdy ca am raspuns eu in locul tau. 
|
|
28/02/09 21:25
|
|
Sarah
membru
 Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
|
|
Ce frumos ti-or iesit,daaria!!! Fajitas sunt si eu curioasa cum e,dar sigur o voi incerca,dupa ce voi avea bebele. 
_______________________________________ Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35
|
|
28/02/09 22:24
|
|
livu2day
membru
 Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
|
|
Daaa ce sa zic am mancat eu prima data.. mi-a iesit prea mult sos pentru ca am pus cam mult ulei. Insa spre sfarsit a iesit foarte bun, toti ia placut  Nu mi-a iesit cel mai bine, niciodata nu nimeresc cum doresc insa ce conteaza ca gusta bine 
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
01/03/09 03:26
|
|
ioanna
membru
Locatie: :)
Inregistat: 12/07/06
|
|
Fusilli

500 gr paste 300 gr ciuperci 300 gr mazare 200 gr sunca presata 250 gr smantana 200 gr kaizer/bacon boia de ardei dulce 1 legatura de marar 1 ceapa sare, piper, 100 gr parmezan/cascaval ras.
Puneti la fiert pastele 7-8 minute. Intre timp incingeti uleiul(untul) intr-o cratita de vreo 2,5 l , adaugati ceapa tocata marunt, sunca,baconul, boia si amestecati. Prajiti cateva minute pana sunca devine putin crocanta se adauga smantana si se lasa putin la fier la foc mic. Dupa ce au fiert pastele, se scurg de apa si se limpezesc foarte putin cu apa rece, ca sa nu se raceasca de tot. Peste paste se adauga ciupercile,mazarea si sunca prajita,baconul si smantana, sare(daca este necesar, deoarece sunca este suficient de sarata),mararul bine maruntit, piper si se amesteca bine. Apoi se lasa cratita acoperita 2 minute ca smantana sa se inchege cu pastele. Se servesc calde cu parmezan ras deasupra.
Pofta buna!
Ultima modificare de ioana_anamaria (03/04/09 21:52)
_______________________________________ Căile lui Dumnezeu sunt desăvirşite,Cuvăntul Domnului este incercat El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El.
|
|
02/04/09 20:22
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
x
Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:34)
|
|
09/06/09 07:26
|
|
antonela
Moderator
 Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
|
|
ARDEI UMPLUTI,FIERTI ÎN SOS DE ROSII

14 ardei(1 kg) 600 g carne macinata(porc+vita) 2 cepe de marime medie 2-3 morcoviori 4 catei de usturoi 1 ou 125 g orez 1 legatura mica-patrunjel sare,piper,ulei de floarea soarelui
Sosul
1 l bulion de rosii
Se scoate capacul la ardei,se curata de semintele si vitele cu samburi din interior,se spala bine. Ceapa,usturoiul si morcovii se curata ,se spala. Tocam cît de fin dorim-ceapa,morcovii si usturoiul. Le punem într-un vas cu ceva ulei,si dam la foc moderat.Invîrtim din cand în cand. Cand legumele încep a se rumeni usor,adaugam orezul,sarea ,piperul si ce alte condimente mai doriti. Mai amestecam putintel,si adaugam verdeata,mai spre sfarsit.Amestecam iar,apoi lasam la racit. Carnea macinata,o condimentam(sare,piper..etc..) si o framantam putin,împreuna cu oul. Cand amestecul de legume si orez s-a racit,îl adaugam la carne,si framantam/sau amestecam cu o lingura/lopatica. Se gusta,în cazul în care mai lipseste ceva..acum e momentul adaugati. Umplem ardeii. Peste ei,turnam sosul de rosii si înca vreo 200-300 ml (o cana marisoara) de apa. Dam la fiert,la foc domol,cu capac. Dupa 45 min. -max. 1 ora sînt gata (depinde de foc).
Pofta buna! 
sursa: http://mayas-esprit.blogspot.com/2007/0 ... rosii.html
Ultima modificare de antonela (22/06/09 15:05)
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
22/06/09 15:03
|
|
april
admin forum
 Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
|
|
Pt MRU :
Oua umplute : o varianta
ouale fierte tari se taie in doua, se scoate galbenusul si se amesteca cu pateu si ceva unt si se umplu jumatatile de oua cu aceasta compozitie. Se poate pune maioneza pe deasupra si se pot decora cu o frunza de patrunjel sau castravete acru .
Mie imi plac si mananc cam multe cand am ocazia :P .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
12/07/09 21:30
|
|
maria_t
membru
 Inregistat: 25/01/09
|
|
Castraveti conservati in otet( o folosesc cu succes de cativa ani, am gasit-o intr-o revista)
2 kg castraveti flori de marar uscat 2 morcovi 1 ceapa 2 pliculete boabe de mustar 1 plic piper 1 plic ienibahar sare, zahar, otet borcane de 800 ml( aprox.6 buc)
Se spala castravetii, cureti ceapa si morcovul, le tai rondele apoi le asezi pe toate in borcane. Se pune cate o floare de marar ,piper, ienibahar, boabele de mustar,la fiecare borcan , adaugi 1 linguritza sare, 2 linguritze zahar si 4 linguri otet, apoi umpli borcanele cu apa rece si pui capacul.Sterilizezi borcanele timp de 10 minute de cand dau in clocot.Le scoti din cratita a doua zi si le asezi in camara , la rece.
Ultima modificare de maria_t (30/07/09 07:08)
_______________________________________ Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.
|
|
30/07/09 07:07
|
|
maria_t
membru
 Inregistat: 25/01/09
|
|
OUA UMPLUTE CU SUNCA
reteta gasita intr-o carte de bucate foarte veche, cred ca are cam 70 ani(cartea, deci am scris-o identic, cum era scrisa in carte ,asta pt a se vedea cum se "vorbea" pe timpuri..)
Ferbem 10-12 oua si lasate sa se raceasca; le curatim de coaja, le taiem dealungul in doua, scoatem galbinusurile si le dam prin sita;tocam 150gr sunca fearta dar nu grasa. Mestecam o lingura unt, pana se face ca spuma, in care mai punem 2 gabinusuri de ou neferte si le mestecam si galbinusurile date prin sita, precum si sunca toacata marunt, piper , sare, o ceapa mica tocata marunt, patrunjel verde tocat si 2-3 linguri smantana, mestecandu-le foarte bine; pe urma adaugam spuma bine batuta din 3 albusuri si le amestecam usor. Cu aceasta compozitite umplem jumatatile de oua ferte si le asezam una langa alta, pe o farfurie lunga, bine unsa cu unt,punand peste ele cateva linguri(5-6) smantana si presarate cu pesmet , le punem apoi la cuptor , sa se coaca, cam un sfert de ceas; apoi servite dupa supa sau ca garnitura.
Ultima modificare de maria_t (30/07/09 07:56)
_______________________________________ Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.
|
|
30/07/09 07:55
|
|
maria_t
membru
 Inregistat: 25/01/09
|
|
Oua umplute
Ingrediente: 6 oua, 1-2 sardele frecate cu unt, 3 lingurite mustar, 1 lingurita cas ras, sare, piper, 1/2 pahar maioneza
Mod de preparare Se fierb ouale, se curata de coaja, se taie jumatati, se scot galbenusurile, care se freaca cu pasta de sardele, casul ras, sarea si piperul. Cu aceasta umplutura se umplu ouale Deasupra se toarna maioneza.
Timp de preparare 15 min minute
http://www.gastronomicus.ro/retete-culi ... ua-umplute
_______________________________________ Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.
|
|
08/08/09 18:38
|
|
maria_t
membru
 Inregistat: 25/01/09
|
|
Sfaturi pentru pregatirea salatelor
1. Nu pregatiti salata cat timp legumele fierte inca mai sunt calde. De asemenea, nu folositi legume calde si crude la pregatirea salatei. Se recomanda ca legumele destinate pregatirii salatei sa fie in prealabil lasate la rece, in caz contrar salata se va strica acrindu-se. 2. Pentru a nu-si pierde continutul in vitamine, legumele se fierb in apa clocotita, in vase smaltuite si acoperite, tinandu-se la fiert doar cat sa se inmoaie. 3. Legumele spalate si taiate marunt pentru salate nu se tin mult timp nefolosite, deoarece isi pierd din vitamine si prospetime. 4. Zarzavatul vested isi revine daca este tinut cateva ore in apa rece cu o lingura de otet. 5. Salata verde spalata frunza cu frunza sub jet de apa rece, pusa in punga de plastic si pastrata la rece, poate ramane proaspata 2-3 zile. 6. Pentru ca telina servita la masa sa aiba culoarea alba, aceasta se tine 2-3 ore in apa cu otet inainte de preparare. 7. Fierberea legumelor in aburi inmoaie celuloza acestora mai bine iar pierderile in vitamina C sunt mai mici. 8. Legumele isi pastreaza mai mult din valoarea nutritiva daca se fierb in apa clocotita, sarata. 9. Pentru a-si pastra culoarea verde, fasolea pastai si mazarea verde se fierb in vase cu capac, adaugandu-se in apa un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. 10. Pentru ca conopida sa nu se innegreasca la fiert, se pune in apa, inainte de fierbere, o bucatica de zahar. 11. Pentru a servi o salata de legume proaspata sau conservata cu gust mai bun, se adauga putina maioneza. 12. Maioneza poate fi pastrata mai bine in borcane de sticla cu capac, tinute in frigider sau la gheata. 13. Cartofii noi se curata usor frecandu-se cu sare grunjoasa intrun servetel. 14. Cartofii se fierb la foc incet, deoarece daca focul este prea puternic, ei se vor sfarama la suprafata si vor ramane tari la mijloc. 15. Pentru a da un gust mai bun cartofilor, in timpul fierberii acestora se 3-4 catei de usturoi. 16. Gustul neplacut al cartofilor inghetati poate fi inlaturat prin tinerea acestora, inainte de preparare, in apa rece si fierberea in apa clocotita, cu sare si o lingura de otet. 17. Ca sa nu sara uleiul, untura sau untul din tigaie la prajit, se adauga putina sare. 18. Uleiul vegetal se pastreaza bine, fara a se rancezi, daca se toarna deasupra putin alcool si apoi se astupa bine sticla
http://www.topretete.ro/sfat/20/Sfaturi ... 0salatelor
_______________________________________ Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.
|
|
08/08/09 18:47
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
x
Ultima modificare de Magdy (07/11/17 17:09)
|
|
13/08/09 14:02
|
|
harra
+
 Locatie: home
Inregistat: 21/04/09
|
|
Magdy,nu fierbi sosul?eu asa il fac,dar fierb un pic,tare suna ec dpdv al tp
_______________________________________ Mai mult sa spun nu-s vrednic la cuvinte/caci vrerii Sale privind pe-a mele/ma-mpinse-nainte asmeni/iubirii ce roteste sorii si stele.Dante Aligheri
|
|
13/08/09 14:27
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
x
Ultima modificare de Magdy (07/11/17 17:09)
|
|
13/08/09 14:29
|
|
harra
+
 Locatie: home
Inregistat: 21/04/09
|
|
Si eu prefer rosiile de la mama piata..care cine stie ce au in ele...asa ca bucurati-va de gradinile si de pietele noastre naturale,mersi,am sa incerc si eu
_______________________________________ Mai mult sa spun nu-s vrednic la cuvinte/caci vrerii Sale privind pe-a mele/ma-mpinse-nainte asmeni/iubirii ce roteste sorii si stele.Dante Aligheri
|
|
13/08/09 14:33
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Magdy a scris:
Revin la blat: - 650 g faina, 500 ml lapte, 4 linguri ulei, 15 g drojdie uscata, 15 g sare.
|
Cum iti iese crocant sau pufos?
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
13/08/09 18:34
|
|
april
admin forum
 Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
|
|
Cu atata lapte nu iese dulce ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
13/08/09 20:35
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
x
Ultima modificare de Magdy (07/11/17 17:09)
|
|
13/08/09 21:04
|
|
RainSong
membru
 Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
|
|
voi in general ce faina folositi? Stiu ca de multe ori nu iese o chestie din cauza fainei, ca e mai veche sau alte chestii. la mama ii place cea cumparata din Ungaria, inca nu am gasit alternativa in ro.
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
14/08/09 00:46
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
x
Ultima modificare de Magdy (07/11/17 17:09)
|
|
14/08/09 08:18
|
|
RainSong
membru
 Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
|
|
am gasit o reteta buna de pancankes, a incercat-o sor'mea si a iesit bine:
Pancakes 2 cani faina 2 linguri zahar 4 lingurite praf de copt 1 lingurita sare 2 galbenusuri bine batute 2 cani lapte 2 linguri unt topit 2 albusuri batute spuma Amesteca faina cu zaharul, praful de copt si sarea. Intr-un alt vas combina galbenusurile batute cu laptele si untul. Adauga acest continut in continutul uscat de sus si amesteca foarte bine. Acum amesteca albusuri batute spuma in continut. Trebuie amestecat incet cu miscari de sus in jos. Dupaia se fac in tigaie la fel ca si clatitele. Ies 10-12. Se servesc cu siropuri, finetti, gem si frisca deasupra.
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
25/08/09 13:01
|
|
daaria
membru
Inregistat: 20/05/07
|
|
RainSong, ai mila de o "bucatareasa" asa mai nepriceputa ca mine si zi te rog, cat de mare e cana cu care masori faina? (aproximativ) Eu am cani de la 150 la 750 ml. 
|
|
25/08/09 13:19
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
|
|
|
|
|