TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Probleme, idei, sfaturi utile/Retete culinare Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 ... 30
daaria
membru

Inregistat: 20/05/07

Magdy a scris:

Toci la minut

fluflu a scris:

Magdy,asta e ca un fel de omleta cu cartofi?

Nu e omleta fluflu, si eu fac si ne place foarte mult, oule au rolul de a tine cartofii sa nu se imprastie cand se prajesc. Cartofii ii razi asa cruzi, nu trebuie fierti, si produsul final arata cam asa:

Eu le mananc de cele mai multe ori cu smantana, sunt ff bune.
Ps. Scuze Magdy ca am raspuns eu in locul tau. ;)

28/02/09 21:25

Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07
Ce frumos ti-or iesit,daaria!!!
Fajitas sunt si eu curioasa cum e,dar sigur o voi incerca,dupa ce voi avea bebele. :)

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

28/02/09 22:24

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Daaa ce sa zic am mancat eu prima data.. mi-a iesit prea mult sos pentru ca am pus cam mult ulei.
Insa spre sfarsit a iesit foarte bun, toti ia placut :D
Nu mi-a iesit cel mai bine, niciodata nu nimeresc cum doresc insa ce conteaza ca gusta bine :D

01/03/09 03:26

daaria
membru

Sarah a scris:

Ce frumos ti-or iesit,daaria!!!

Sarah, multumesc de apreciere, dar nu mi-o pot insusi pentru ca poza  asta nu am facut-o eu, am luat-o de pe net, pentru a vedea fluflu cam cum arata, ca ea credea ca e vorba de ceva omleta...
Cand fac eu le mancam asa de repede ca aparatul nici n-apuca sa le faca poza. :D:D:D

Ultima modificare de daaria (22/06/09 15:19)

01/03/09 13:12

ioanna
membru

Inregistat: 12/07/06
Fusilli

500 gr paste
300 gr ciuperci
300 gr mazare
200 gr sunca presata
250 gr smantana
200 gr kaizer/bacon
boia de ardei dulce
1 legatura de marar
1 ceapa
sare, piper, 100 gr parmezan/cascaval ras.

Puneti la fiert pastele 7-8 minute. Intre timp incingeti uleiul(untul) intr-o cratita de vreo 2,5 l , adaugati ceapa tocata marunt, sunca,baconul, boia si amestecati. Prajiti cateva minute pana sunca  devine putin crocanta se adauga smantana si se lasa putin la fier la foc mic. Dupa ce au fiert pastele, se scurg de apa si se limpezesc foarte putin cu apa rece, ca sa nu se raceasca de tot. Peste paste se adauga ciupercile,mazarea si sunca prajita,baconul si  smantana, sare(daca este necesar, deoarece sunca este suficient de sarata),mararul bine maruntit, piper si se amesteca bine. Apoi se lasa cratita acoperita 2 minute ca  smantana sa se inchege cu pastele. Se servesc calde cu parmezan ras deasupra.

Pofta buna!:)

Ultima modificare de ioana_anamaria (03/04/09 21:52)

02/04/09 20:22

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:34)

09/06/09 07:26

antonela
Moderator

Inregistat: 02/11/05
ARDEI UMPLUTI,FIERTI ÎN SOS DE ROSII

14 ardei(1 kg)
600 g carne macinata(porc+vita)
2 cepe de marime medie
2-3 morcoviori
4 catei de usturoi
1 ou
125 g orez
1 legatura mica-patrunjel
sare,piper,ulei de floarea soarelui

Sosul

1 l bulion de rosii

Se scoate capacul la ardei,se curata de semintele si vitele cu samburi din interior,se spala bine.
Ceapa,usturoiul si morcovii se curata ,se spala.
Tocam cît de fin dorim-ceapa,morcovii si usturoiul.
Le punem într-un vas cu ceva ulei,si dam la foc moderat.Invîrtim din cand în cand.
Cand legumele încep a se rumeni usor,adaugam orezul,sarea ,piperul si ce alte condimente mai doriti. Mai amestecam putintel,si adaugam verdeata,mai spre sfarsit.Amestecam iar,apoi lasam la racit.
Carnea macinata,o condimentam(sare,piper..etc..) si o framantam putin,împreuna cu oul.
Cand amestecul de legume si orez s-a racit,îl adaugam la carne,si framantam/sau amestecam cu o lingura/lopatica.
Se gusta,în cazul în care mai lipseste ceva..acum e momentul adaugati.
Umplem ardeii.
Peste ei,turnam sosul de rosii si înca vreo 200-300 ml (o cana marisoara) de apa.
Dam la fiert,la foc domol,cu capac.
Dupa 45 min. -max. 1 ora sînt gata (depinde de foc).

Pofta buna! :)

sursa: http://mayas-esprit.blogspot.com/2007/0 ... rosii.html

Ultima modificare de antonela (22/06/09 15:05)

22/06/09 15:03

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Ca sa nu va indoiti de talentul meu de gospodina(:D:D:D) o sa scriu si eu doua retete(pe care le-am si incercat!)

Salata de macrou afumat

Ingrediente:

- maioneza;
- castraveciori acri taiati marunt; cantitatea poate varia in functie de preferinta gospodinei;
- macrou afumat (cu fum adevarat)-3 bucati;
- ciperci champignon proaspete- 400 de gr;

Se face maioneza din mustar, doua oua(unul crud si unul fiert), ulei si sucul de la o lamaie.
Ciupercile se curata si se fierb max 20 de minute. Dupa ce ce s-au racit, se taie cubulete mici. Macroul se curata de piele si oase si se taie marunt. Se amesteca toate ingredientele. Si cam atat.

Salata de pui cu ciuperci

Ingrediente:

- maioneza;
- un pahar mic de smantana;
- 400-500 g piept de pui dezosat;
- 400 g ciuperci champignon proaspete;
- sucul de la una, doua lamai;
- facultativ: marar(tocat marunt- mie, una, nu-mi place) si putin piper;de asemenea se pot taia si cativa castraveciori murati, dar in aceasta situatie se renunta la sucul de la o lamaie.

Maioneza se amesteca cu smantana si sucul de lamaie si se da la rece. Se fierb pieptul de pui si ciupercile(dupa ce au fost curatate inclusiv de lamele) separat. Dupa ce s-au racit se taie cubulete: pieptul - cubulete cu latura de aprox. 2 cm, iar ciupercile - cubulete cu latura de aprox. 1 cm.
Se amesteca toate ingredientele si se da la rece.

Inainte de a se servi, ambele salate se tin minim o jumatate de ora la rece.

Pofta buna !

Ultima modificare de MRU (08/07/09 19:46)

08/07/09 19:18

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Pt MRU :

Oua umplute : o varianta

ouale fierte tari se taie in doua, se scoate galbenusul si se amesteca cu pateu si ceva unt si se umplu jumatatile de oua cu aceasta compozitie. Se poate pune maioneza pe deasupra si se pot decora cu o frunza de patrunjel sau castravete acru :) .

Mie imi plac si mananc cam multe cand am ocazia :P .

12/07/09 21:30

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
Pentru MRU si cine mai vrea :)

Oua umplute, cu ciuperci si sos de smantana

Ingrediente:

oua
ulei masline
pate
castraveti otet
gogosari
piper
mustar
sare
smantana
zeama de lamaie
ciuperci
si mult chef :D

Se fierb ouale.

compozitia cu care umpleti ouale:
Se scot galbenusurile de la ouale fierte. Acestea se amesteca cu putin ulei de masline, pate, castraveti otet si gogosari taiati cubulete mici. Se adauga putin piper, mustar si sare dupa gust. Trebuie sa obtineti o compozitie care se leaga, adica sa nu fie uscata.
Cu aceasta compozitie umpleti  fiecare albus si le asezati intr-un vas.
Peste ele puneti ciuperci gata fierte.

Pentru sos:
Separat faceti putina maioneza peste care puneti smantana, sare si zeama de lamaie dupa gust. Aceasta se pune peste ouale cu ciuperci.

Si apoi ornati cum aveti voi chef :) Puneti la frigider putin si apoi puteti sa mancati :)

Pofta buna :)

Ultima modificare de tamarta (14/07/09 16:08)

13/07/09 23:01

maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09
Castraveti conservati in otet( o folosesc cu succes de cativa ani, am gasit-o intr-o revista)

2 kg castraveti
flori de marar uscat
2 morcovi
1 ceapa
2 pliculete boabe de mustar
1 plic piper
1 plic ienibahar
sare, zahar, otet
borcane de 800 ml( aprox.6 buc)

Se spala castravetii, cureti ceapa si morcovul, le tai rondele apoi le asezi pe toate in borcane.
Se pune cate o floare de marar ,piper, ienibahar, boabele de mustar,la fiecare borcan , adaugi 1 linguritza sare, 2 linguritze zahar si 4 linguri otet, apoi umpli borcanele cu apa rece si pui capacul.Sterilizezi borcanele timp de 10 minute de cand dau in clocot.Le scoti din cratita a doua zi si le asezi in camara , la rece.

Ultima modificare de maria_t (30/07/09 07:08)

30/07/09 07:07

maria_t
membru

OUA UMPLUTE CU SUNCA

reteta gasita intr-o carte de bucate foarte veche, cred ca are cam 70 ani(cartea, deci am scris-o identic, cum era scrisa in carte ,asta pt a se vedea cum se "vorbea" pe timpuri..)

Ferbem 10-12 oua si lasate sa se raceasca; le curatim de coaja, le taiem dealungul in doua, scoatem galbinusurile si le dam prin sita;tocam 150gr sunca fearta dar nu grasa.
Mestecam o lingura unt, pana se face ca spuma, in care mai punem 2 gabinusuri de ou neferte si le mestecam si galbinusurile date prin sita, precum si sunca toacata marunt, piper , sare, o ceapa mica tocata marunt, patrunjel verde tocat si 2-3 linguri smantana, mestecandu-le foarte bine; pe urma adaugam spuma bine batuta  din 3 albusuri si le amestecam usor.
Cu aceasta compozitite umplem jumatatile de oua ferte si le asezam una langa alta, pe o farfurie lunga, bine unsa cu unt,punand peste ele cateva linguri(5-6) smantana si presarate cu pesmet , le punem apoi la cuptor , sa se coaca, cam un sfert de ceas; apoi servite dupa supa sau ca garnitura.

Ultima modificare de maria_t (30/07/09 07:56)

30/07/09 07:55

maria_t
membru

Oua umplute

Ingrediente: 6 oua, 1-2 sardele frecate cu unt, 3 lingurite mustar, 1 lingurita cas ras, sare, piper, 1/2 pahar maioneza

Mod de preparare
Se fierb ouale, se curata de coaja, se taie jumatati, se scot galbenusurile, care se freaca cu pasta de sardele, casul ras, sarea si piperul. Cu aceasta umplutura se umplu ouale Deasupra se toarna maioneza.

Timp de preparare
15 min minute

http://www.gastronomicus.ro/retete-culi ... ua-umplute

08/08/09 18:38

maria_t
membru

Sfaturi pentru pregatirea salatelor

1. Nu pregatiti salata cat timp legumele fierte inca mai sunt calde. De asemenea, nu folositi legume calde si crude la pregatirea salatei. Se recomanda ca legumele destinate pregatirii salatei sa fie in prealabil lasate la rece, in caz contrar salata se va strica acrindu-se.
2. Pentru a nu-si pierde continutul in vitamine, legumele se fierb in apa clocotita, in vase smaltuite si acoperite, tinandu-se la fiert doar cat sa se inmoaie.
3. Legumele spalate si taiate marunt pentru salate nu se tin mult timp nefolosite, deoarece isi pierd din vitamine si prospetime.
4. Zarzavatul vested isi revine daca este tinut cateva ore in apa rece cu o lingura de otet.
5. Salata verde spalata frunza cu frunza sub jet de apa rece, pusa in punga de plastic si pastrata la rece, poate ramane proaspata 2-3 zile.
6. Pentru ca telina servita la masa sa aiba culoarea alba, aceasta se tine 2-3 ore in apa cu otet inainte de preparare.
7. Fierberea legumelor in aburi inmoaie celuloza acestora mai bine iar pierderile in vitamina C sunt mai mici.
8. Legumele isi pastreaza mai mult din valoarea nutritiva daca se fierb in apa clocotita, sarata.
9. Pentru a-si pastra culoarea verde, fasolea pastai si mazarea verde se fierb in vase cu capac, adaugandu-se in apa un varf de cutit de bicarbonat de sodiu.
10. Pentru ca conopida sa nu se innegreasca la fiert, se pune in apa, inainte de fierbere, o bucatica de zahar.
11. Pentru a servi o salata de legume proaspata sau conservata cu gust mai bun, se adauga putina maioneza.
12. Maioneza poate fi pastrata mai bine in borcane de sticla cu capac, tinute in frigider sau la gheata.
13. Cartofii noi se curata usor frecandu-se cu sare grunjoasa intrun servetel.
14. Cartofii se fierb la foc incet, deoarece daca focul este prea puternic, ei se vor sfarama la suprafata si vor ramane tari la mijloc.
15. Pentru a da un gust mai bun cartofilor, in timpul fierberii acestora se 3-4 catei de usturoi.
16. Gustul neplacut al cartofilor inghetati poate fi inlaturat prin tinerea acestora, inainte de preparare, in apa rece si fierberea in apa clocotita, cu sare si o lingura de otet.
17. Ca sa nu sara uleiul, untura sau untul din tigaie la prajit, se adauga putina sare.
18. Uleiul vegetal se pastreaza bine, fara a se rancezi, daca se toarna deasupra putin alcool si apoi se astupa bine sticla

http://www.topretete.ro/sfat/20/Sfaturi ... 0salatelor

08/08/09 18:47

Magdy
membru

x

Ultima modificare de Magdy (07/11/17 17:09)

13/08/09 14:02

harra
+

Inregistat: 21/04/09
Magdy,nu fierbi sosul?eu asa il fac,dar fierb un pic,tare suna ec dpdv al tp

13/08/09 14:27

Magdy
membru

x

13/08/09 14:29

harra
+

Inregistat: 21/04/09
Si eu prefer rosiile de la mama piata..care cine stie ce au in ele...asa ca bucurati-va de gradinile si de pietele noastre naturale,mersi,am sa incerc si eu

13/08/09 14:33

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Magdy a scris:

Revin la blat:
- 650 g faina, 500 ml lapte, 4 linguri ulei, 15 g drojdie uscata, 15 g sare.

Cum iti iese crocant sau pufos?

13/08/09 18:34

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Cu atata lapte nu iese dulce ?

13/08/09 20:35

Magdy
membru

x

13/08/09 21:04

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
voi in general ce faina folositi? Stiu ca de multe ori nu iese o chestie din cauza fainei, ca e mai veche sau alte chestii. la mama ii place cea cumparata din Ungaria, inca nu am gasit alternativa in ro.

14/08/09 00:46

Magdy
membru

x

14/08/09 08:18

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
am gasit o reteta buna de pancankes, a incercat-o sor'mea si a iesit bine:

Pancakes
2 cani faina
2 linguri zahar
4 lingurite praf de copt
1 lingurita sare
2 galbenusuri bine batute
2 cani lapte
2 linguri unt topit
2 albusuri batute spuma
Amesteca faina cu zaharul, praful de copt si sarea.
Intr-un alt vas combina galbenusurile batute cu laptele si untul. Adauga acest continut in continutul uscat de sus si amesteca foarte bine. Acum amesteca albusuri batute spuma in continut. Trebuie amestecat incet cu miscari de sus in jos.
Dupaia se fac in tigaie la fel ca si clatitele. Ies 10-12.
Se servesc cu siropuri, finetti, gem si frisca deasupra.

25/08/09 13:01

daaria
membru

RainSong, ai mila de o "bucatareasa" asa mai nepriceputa ca mine si zi te rog, cat de mare e cana cu care masori faina? (aproximativ) Eu am cani de la 150 la 750 ml. :D

25/08/09 13:19

Pagini: 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 ... 30    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la