TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Probleme, idei, sfaturi utile/Retete culinare Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 ... 30
tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
Da. Si mi-au placut.
Ti-am dat cateva mai simple, ca nu stiam la ce nivel esti. Ai grija la condimente, k sunt importante. Numai eu stiu ce mi-a iesit prima data :rolleyes: :D

12/09/09 15:57

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Am si eu o intrebare? in Ardeal(mai precis Maramures) se pregatesc macinici(fierti)? [As vrea sa stiu inainte de a munci cateva ore sa-i fac, daca merita efortul..]

20/09/09 21:41

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (07/11/17 17:11)

21/09/09 12:32

Magdy
membru

x

Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:38)

23/09/09 14:00

lara
membru

Inregistat: 03/12/06

Magdy a scris:

Apoi se mai toarnă cu lei peste.

Ulei presupun ;), nu? :)

Arata foarte fain, si simplu de facut :)

25/09/09 09:13

anca4j
membru

Inregistat: 24/01/05
Prajitura cu visine

Timp de preparare:
45 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
6 oua, 200 g. zahar, 200 g. faina, 100 ml. ulei, 50 ml. apa, 2 plicuri zahar vanilat, 1 kg. visine,
sare, 1 plic praf de copt stins in otet

Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina.

Se pune intr-o tava unsa cu ulei, peste care se pun visinile fara simburi. Se da la foc potrivit, cca. 30 minute. Se serveste cu sau fara frisca

Eu am lasat primele 10 min la foc mai mare pentru a creste, apoi am lasat la foc mediu, pana s-a copt.

Reteta preluata de pe http://www.gustos.ro/retete-culinare/pr ... ine-1.html

04/10/09 18:13

adriana
membru

Cum reusiti voi sa gatiti pestele fara sa se "farame", daca nu il pregatiti la cuptor? ca pe mine nu ma taie capul...
Multumesc anticipat, sorelor-gospodine! :)

22/10/09 17:48

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08

MRU a scris:

Cum reusiti voi sa gatiti pestele fara sa se "farame", daca nu il pregatiti la cuptor? ca pe mine nu ma taie capul...
Multumesc anticipat, sorelor-gospodine! :)

eu il dau prin faina de grau inainte sa-l prajesc...asa m-a invatat mama, pt tata mai fac pe gratar ca are regim si il fac simplu fara sa-l dau prin nimic nu se zdrobeste deloc.. ;)
de obicei inainte de al face il tin putin cu sare ;)

E mancarea mea preferata o fac o data sau de 2 ori pe saptamana:love:

Sporrrrr!

22/10/09 17:55

adriana
membru

Multumesc felyy! stiam si eu ceva de faina(asa face si mamica mea), dar n-am avut! :x
Ma gandeam ca poate mai exista ceva trucuri pe care nu le stiu eu1

22/10/09 20:16

Magdy
membru

x

22/10/09 21:04

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
mama mai pune malai ,ii da gust fain.
fileurile de pangasius [oameni ,sa nu mancati peste din asta ca e toxic ,si mie imi pare ca are apa si nu e gustos] le facem la gratar.

22/10/09 22:00

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08

RainSong a scris:

fileurile de pangasius [oameni ,sa nu mancati peste din asta ca e toxic ,si mie imi pare ca are apa si nu e gustos]

m-am saturat de pangasius, cei care-l ambaleaza si-l distribuie sunt pritenii nostri...
eu de obicei fac peste cu oase dar care oase mari si putine...alor mei asa le place si mie la fel....sa simt ca mananac peste ;)

Ultima modificare de felyy (22/10/09 23:07)

22/10/09 23:04

Magdy
membru

x

Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:39)

06/11/09 19:08

adriana
membru

Oare eu sunt singura care se gandeste la meniul de Craciun? :D

27/11/09 19:01

Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07
nuuu..chiar acu mi-am facut o lista.
Vreau sa fac snitele,chiftele,salate de ciuperci,vinete, boef,ceva rulouri de sunca,un chec aperitiv, o ciorba de perisoare, sarmalele deja le-am facut,se odihnesc in congelator,o sa le scot in functie de nevoie,voi face sigur o pasta cu spanac,in a doua sau a treia zi,si o friptura cu piure.
Ca prajituri voi face Regina maria,Bomboana,Limbute de portocale,si cornulete,daca gasesc o reteta care sa iasa corocante, le mixez in tavi,le congelez,si la nevoie,am totul gata.
Am o singura nelamurire,am o reteta de salata in straturi,dar acolo se cere branza Fagaras,{crescuta la tara,n-am avut ocazia sa mananc asa ceva},stie careva ce consistenta are si ce gust? Va multumesc mult.

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

13/12/09 19:50

Magdy
membru

x

13/12/09 20:05

Sarah
membru

sis, salata e in straturi,hai ca o scriu,ca nu merita sa imi pierd timpu cu meciu lui Dinamo :(
deci e asa: Salata Simona.
3 rosii,2 castraveti,200 gr branza Fagaras,1 ardei rosu,1 verde,5 oua fierte tari,masline negre,branza telemea,cascaval.

Sosul. Maoineza din 2 oua,2 lg mustar,1 iaurt danone,sare,piper.

Se aranjeaza astfel:
castraveti taiati rondele,branza Fagaras,rosii taiate rondele, branza telemea rasa, sos, ardei,masline,sos, si se rade cascaval deasupra.

Acu ca am gasit ce consistenta are branza respectiva,o sa o fac cu ocazia Sarbatorilor.

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

13/12/09 21:17

polooradea
Exclus

Inregistat: 07/09/09
sal... o sa va zic o reteta care o face bunicamea in bihor... se numeste ratuta.. deci se ia o bucata de slanina,o tai in bucati mici, o pui intr-un castron sau ceva blid(ma rog) unde sa se friga... cand incepe sa fie transparenta si a lasat oleaca de unsoare in blid, iai cateva oua, le amesteci, si le torni peste clisa aia cu unsoare.. si apoi invalui in blid, pana vezi ca ii buna de mancat.. poti sa o servesti cu rosii, scoaca, branza, castraveti sau orice legume,lactate.

13/12/09 22:42

polooradea
Exclus

si mai am una... se numeste hiribe in ler.. e simpla.. iai cativa cartofi ii bagi intr-un cuptor(ler) si ii lasi sa se friga acolo pana vezi ca is buni de mancat.. daca ii focul tare cam in 15 minute is gata.. cartofii se baga intregi fara sa fie curatati.. si daca frigi si o bucata de carnat langa... :) sau slanina, sa vezi cum iti aluneca pe gatlej. se serveste cu samatişe, adica iaurt, sau cum ii zice in limbajul modern ;) pofta buna

13/12/09 22:47

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

polooradea a scris:

si apoi invalui in blid, pana vezi ca ii buna de mancat.. poti sa o servesti cu rosii, scoaca, branza, castraveti sau orice legume,lactate

invalui=...
scoaca=...

13/12/09 23:01

polooradea
Exclus

mai am una: patura cu branza.. patura se face asa: iai un ou, il spargi si pui faina peste.. dupaia il amesteci pana vezi ca ai aluat.. iai sucitoarea si il tot sucesti pana ii subtire de aproape se vede prin el.. il pui la uscat(bunicamea lua o faţa de masa si o punea pe pat), undeva in camera si il lasi cam jumate de ceas.. dupaia iai patura o faci sul si o tai in felii cam de cate un deget, pe care le pui la uscat.. le lasi sa se usuce(cam o zi) si cand is ţapene, le iai si le pui la fiert.. le fierbi pana vezi ca is moi si se pot manca(sa nu fie elastice). apoi iai o bucata de clisa, o tai marunt, o pui la foc si o lasi sa se friga. in acel timp iai patura, o strecori ca sa nu aiba apa pe ea, si o pui intr-un blid. iai clisa fripta si o torni peste ea, impreuna cu unsoarea care iese din clisa. si apoi iai un caş, sau scoaca si o presari peste chestia aia, si invalui. eu ma dau in vant dupa asa ceva :D

14/12/09 12:37

Sarah
membru

Va recomand un chec aperitiv,l-am facut in peroioada sarbatorilor,si a fost nemaipomenit.
-150 gr masline verzi si negre,taiate marunt,
-250 gr sunca taiata cubulete,
-4 oua,
-150 gr. faina,
-4 linguri ulei masline,
-150 ml lapte,
-un plic praf de copt, sare si piper.
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, 2 varfuri de cutit de sare,si putin piper. La mijloc se face o adancitura,incorporati ouale,amestecati turnand lapte putin cate putin,uleiul,maslinele,sunca. se paote adauga verdeata,gogosar in otet, se poate pune in forma de chec,sau tava lata. Se lasa la copt o ora si 15 min. Se da la racit, apoi se taie felii sau cuburi.
Nu am apucat sa ii fac poze,dar e super gustos.

12/01/10 03:20

RainSong
membru

am descoperit cum sa mananc spanac, urasc spanacul gatit. Mananc frunzele spalate si fara codita impreuna cu o felie de pate, e mai bun decat salata.

stiti vreun sos ce se poate pune in shaorma? Din ala alb .. nu stiu cu ce e facut, cred ca e cu smantana si usturoi ..

25/01/10 14:28

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

RainSong a scris:

stiti vreun sos ce se poate pune in shaorma? Din ala alb .. nu stiu cu ce e facut, cred ca e cu smantana si usturoi ..

parca au fost postate mai demult niste retete.

eu asa il fac: smantana cu usturoi pisat.

25/01/10 16:45

RainSong
membru

ok april ,voi cauta. Sau fac dupa ureche :P

am facut azi sandwich-uri gratinate. Si normal ca oul s-a prins de tava si au iesit normale, ma asteptam sa fie mai faine ,nu am avut verdeturi si painea s-a inmuiat de la ou [trebuia paine toast, am gasit cu 3,7 lei ,nu dau atata pe ea].
Oare nu sunt in stare sa fac nici sandwich-uri? =))  [ba ,ca am sandwich maker si iasa fain] :D

Ultima modificare de RainSong (02/02/10 22:37)

02/02/10 22:36

Pagini: 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 ... 30    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la