|
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
eu la shaorma pun doar maioneza, ketchup si sos de usturoi  chiar maine imi fac.doar ca nu am varza 
Ultima modificare de fluflu (02/02/10 22:53)
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
02/02/10 22:52
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
eu nu am gasit lipii :(( import din tm :(
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
02/02/10 23:00
|
|
Sarah
membru
Inregistat: 08/03/07
|
|
Rain hai la mine,ca am si in congi 
Eu in shaorma,pun de regula maioneza cu usturoi,cred ca ar merge fain si tzatziki,e un sos din iaurt gras,castraveti murati si prospeti razuiti,otet,si ulei de masline.
_______________________________________ Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35
|
|
03/02/10 23:04
|
|
RainSong
membru
|
|
Sarah a scris:
Rain hai la mine,ca am si in congi  |
vin, vin, dar n-am bani de avion O sa-mi fac sos din ala cu smantana/iaurt si usturoi. Maioneza nu-mi place sa o fac si parca e prea mult ulei in ea, nu-i asa sanatoasa.
M-a obligat mama sa fac prajitura [prima mea prajitura]. Una de post, ca a gustat de la o colega si i-a placut [dar nu a mancat din prajitura mea]: 3 cani faina, 1 zahar, 3/2 apa, 1/5 ulei, o lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie, putina sare, 100g nuci bucati, 3 linguri cacao si coaja de porto si lamaie, eventual esenta de rom. Se amesteca toate, se pun in tava si gata. [sper ca la vara ne auzim cu prajituri mai faine, din iulie ma pun sa invat sa gatesc].
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
09/02/10 12:08
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
x
Ultima modificare de Magdy (07/11/17 17:12)
|
|
09/02/10 18:39
|
|
RainSong
membru
|
|
Arata asa yammi! asa Magdule, fa-mi pofta, ca iar am glicemia mare si ar trebui sa pun punct la dulciuri. Asta se face ca musuroiul de cartita, o sa-l fac la vara, dar mi asa frica cu coptul blatului ..
|
|
09/02/10 19:02
|
|
felyy
membru
Inregistat: 23/06/08
|
|
am facut si eu doar ca am facut blat de cacao 
magdy...te sti felicitariiiiiiiiiiiiiii!
Ultima modificare de felyy (09/02/10 19:38)
_______________________________________ Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU
|
|
09/02/10 19:38
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
x
Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:39)
|
|
14/02/10 13:34
|
|
RainSong
membru
|
|
iara Magdy cu ispita
mi-am luat lipii ,si de vineri nu le-am folosit, o sa se strice. Maine sunt libera si ma duc la piata sa iau varza. Dar cum sa fac cu varza asta: o spal bine de tot si ii dau primele frunze jos si le arunc sau le pot folosi si pe alea?
Si smantana aia din care fac sosul poate sa fie de oricare? Vreau sa iau din aia mica ca iaurtul ,la 150 grame ca altfel nu folosim.
[dar eu sper ca pe vremea asta e varza in piata, ca n-am fost de multa vreme, si sper sa o nimeresc buna ,sa ma iau dupa anumite criterii? n-o pot intreba pe mama acum]
|
|
14/02/10 21:00
|
|
felyy
membru
Inregistat: 23/06/08
|
|
wow magdy...ce fain si cred ca ce bun....cine e gabriel?
_______________________________________ Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU
|
|
14/02/10 21:54
|
|
RainSong
membru
|
|
mi-am facut shaorma de 2 ori. O bunatate mai ales ca avea si varza. Sosul era groaznic doar cu smantana si usturoi [urasc gustul de smantana], am adaugat si ceva mustar ca sa fie acceptabil. Astea 5 zile numai shaorma mananc la pranz :))
|
|
16/02/10 19:58
|
|
antonela
Moderator
Inregistat: 02/11/05
|
|
Prajitura de napolitane

Crema
200gr nuca 200 gr zahar 4 galbenuse 250 gr unt
Caramel
200gr zahar
Mod de preparare:
Nuca o prajiti inainte de a o utiliza, atentie nu prea tare.Dupa ce ati prajit nuca o stiviti cu sucitorul. Nu trebuie sa fie nuca ca pudra. Sa aveti ceva bucatele de nuca. Pe bain-marine topiti untul . Apoi turnati zaharul, amestecati pana zaharul se topeste cat de cat . Dupa care, puneti galbenusele, lasati sa fiarba pana va deveni ca o budinca . Cand vedeti compozitia ca a inceput sa se ingroase puneti nuca .
Inainte ca sa puneti nuca in crema, in alta oala topiti cele 200 gr de zahar, zaharul trebuie sa fie topit bine. Crema fierbe cu nuca. Cand zaharul s-a topit, turnam zaharul peste crema si amestecam rapid. Luam vasul de pe aburi si mai amestecam un pic, cam 4 minute. Dupa ce au trecut 4 minute, se pune crema pe foaia de napolitana si o intindem frumos . Se pune cealalta foaie de napolitana.
Pofta buna! 
Ultima modificare de antonela (19/02/10 22:10)
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
19/02/10 21:42
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
Indraznesc si eu  De cand sunt la Cluj fac tot felul de experimente, nu numai la faculta, ci si in bucatarie Si in ambele cazuri am invatat ca daca nu-mi iese experimentul, sa pun ce cred ca mai trebuie pana iese cum trebuie si cum experimentele din bucatarie sunt mai putin periculoase, le incerc destul de des [saptamana trecuta in loc de 50 ml am vazut 500 si am mai pus un ou si faina pana a iesit compozitia de praji ]
Dar, sa las vorba, ca e tarziu 
Fursecuri:
Ingrediente:
4 oua 250 g zahar 250 ml ulei 400 g faina 1 fiola esenta de vanilie
Mai puteti pune scortisoara, cacao, bucati de ciocolata, stafide, nuca de cocos.. Eu am pus din toate cate putin [am impartit in mai multe castroane si am pus in fiecare cate ceva, ca sa nu fac un singur fel de fursecuri]
Mod de preparare:
- se sparg cele 4 oua intr-un castron si se amesteca bine de tot cu zaharul - se adauga uleiul, putin cate putin - se pune apoi faina, in ploaie - la sfarsit adaugam si fiola de vanilie [eu am pus de rom ]
reteta e luata de aici: http://www.culinar.ro/forum/continut/Re ... RILE-MELE/
Eu am pus si praf de copt si au crescut mai mult si imi plac mai mult asa 
Ceva folositor: http://retete.eva.ro/sfaturi/sfaturi-pe ... -3444.html
Poze:
cand am scos ultima tura am lasat tavitele pe masa ca sa pot sa pun glazura peste celelalte si cand sa vreau sa le scot din tava, erau lipite, ca se intarisera si nu le-am putut salva pe toate. Eram suparata, dar am observat pe unul dintre fursecuri ca scrie: "Joy" [in prima poza, al doilea rand, fursecul din mojloc] si am zambit 

Observatii:
Iese multa compozitie. Am facut vreo 6-7 ture [2 tavite-12 fursecuri]. Si am facut in tavita cu forme, si acolo intra mai multa compozitie
Daca lasati coca la frigider ies mai fragede fursecurile. Si cresc mai bine
Daca dati ciptorul mai tare cresc mai repede. Deci daca nu vreti sa fie "umflate", ci le vreti mai subtiri, dati cuptorul mai incet.
Dupa ce le scoateti din cuptor, nu le lasati in tavaa, ca raman lipite si se sfarama, ca is fragede cand sunt scoase din cuptor. se mai intasec apoi.
Pofta buna 
Ultima modificare de tamarta (17/03/10 02:51)
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
17/03/10 02:46
|
|
RainSong
membru
|
|
ma da ce fain arata. Dar cred ca deja sunt mancate  Tamarto, cand te mariti ? 
Ultima modificare de RainSong (17/03/10 09:55)
|
|
17/03/10 09:55
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
Inca nu sunt mancate toate, dar le rezolva beni imediat  Nu stiu, pe mine ma intrebi? 
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
17/03/10 12:11
|
|
Sarah
membru
Inregistat: 08/03/07
|
|
Tami arata super,o sa le incerc si eu,desi stiam ca fursecurile se fac cu pistolul ala,o sa incerc asa in tava. Le ai cu gatitul,ce noroc are....!!!
_______________________________________ Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35
|
|
17/03/10 14:15
|
|
antonela
Moderator
|
|
Cremsnit

Ingrediente:
Foi de cremes -din comert Crema: 1500 ml lapte, 4 budinci de vanilie, 10 linguri de zahar, 200 gr unt Frisca lichida 400 ml
Laptele (1000 ml) se pune la fiert. Restul de lapte(500ml) se amesteca bine cu zaharul si praful de budinca, si se toarna peste lapte cand acesta fierbe. Se amesteca bine pana se ingroasa compozitia. Se lasa sa se raceasca complet. Separat, se mixeaza bine untul, apoi se adauga budinca lingura cu lingura pana se obtine o crema fina.
Una din foile de cremes se taie in patrate. Pe cealalta foaie se asaza crema de budinca iar deasupra ei frisca batuta. Peste frisca se asaza cu grija patratele din foaia de cremes si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
O bucata pentru fiecare. 

Pofta buna! 
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
27/03/10 17:53
|
|
antonela
Moderator
|
|
Peste din branza

Ingrediente:
- 500 g branza de vaci;
- o legatura de ceapa verde;
- o legatura de marar;
- sare, piper;
- 2-3 linguri de unt;
- o legatura de ridichi;
Branza de vaci se amesteca bine cu untul, sarea si piperul, pana cand se obtine o crema. Se adauga apoi mararul, ceapa verde, care au fost taiate marunt.
Compozitia se asaza intr-un vas care are forma unui peste. Ridichii, care sunt taiati rondele se asaza peste branza , astfel incat sa dea forma unor solzi.

Pofta buna! 
|
|
03/04/10 16:23
|
|
ioanna
membru
Inregistat: 12/07/06
|
|
Conopida cu ficatei de pui

Ingrediente: * 1,5 kg conopida * 4-5 morcovi (potriviti) * 750 g ficatei de pui * 50 ml ulei * 300 g cascaval * 200 g ciuperci * 3-4 oua * 1 leg.patrunjel * sare,piper
Desfaceti conopida in buchetele,spalati`o si fierbeti`o impreuna cu morcovii curatati.Taiati apoi morcovii in fasii subtiri.Curatati ficateii de pielite,se spala cu apa rece ,scurge`ti de apa si stergeti cu servetele absorbante.Apoi ii prajiti in ulei,la foc potrivit,pana cand se rumenesc bine pe toate partile,dupa care ii condimentati cu sare si piper.Dati cascavalul pe razatoare mare si amestecati`l cu ouale batute. Puneti intr`o tava rotunda ,mai inalta,conopida fiarta si ficateii.Printre acestea puneti fasiile de morcovi si ciupercile.Turnati deasupra amestecul de cascaval,ou si patrunjelul tocat,puneti tava la cuptor incins.Coaceti preparatul la foc potrivit spre mare,circa 20-25 de minute,sau pana cand se rumeneste uniform deasupra. Lasa`ti 10-15 min sa se raceasca inainte de servire.
Pofta buna!   
Ultima modificare de ioana_anamaria (02/06/10 20:13)
_______________________________________ Căile lui Dumnezeu sunt desăvirşite,Cuvăntul Domnului este incercat El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El.
|
|
02/06/10 20:11
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Mai las pentru cineva, sau pot servi tot? 
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
02/06/10 20:15
|
|
RainSong
membru
|
|
mereu-tanar a scris:
Mai las pentru cineva, sau pot servi tot?  |
imi iau de la gura si-ti cedez tie :P Dar iei si de la Anto si de la Ioana? Te va dezamagi cantarul curand . Tocmai doream sa pun poze cu shaorma, dar nu vrea camera 
Ultima modificare de RainSong (02/06/10 21:28)
|
|
02/06/10 21:27
|
|
RainSong
membru
|
|
pentru ultimul mohican, asta e cam singura mancare ce o stiu face )
Imi place sa-mi pun muuult sos si legume proaspete :P Vei deveni vegetarian [unele chestii stateau aiurea pe masa, gen morcovul ala, chestia galbena etc De obicei umplem bucataria cand facem shaorma eu si fra]
Ultima modificare de RainSong (30/08/10 19:42)
|
|
07/06/10 11:42
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
Ce e? Shaorma fara carne? 
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
07/06/10 11:43
|
|
RainSong
membru
|
|
are si carne bai raule :P Vine asa in ordine: sosul alb care in poza asta nu se vede ,carnea ce nu se vede din nou, cartofii, legumele gen rosii, ardei si eventual castravete, dupaia varza, usturoiul si putin ketchup, aici e mult. Si branza sau cascaval, dar numai de care imi plac mie, adica un singur tip. E poza de cateva luni, acuma o fac cu mai putine legume :P Oricum, e asa multa ca daca o mananc fara pauza ma doare burta jumate de zi.
ps: le-am chemat pe cateva colege si am facut, le-as mai chema dar imi iese cam scump cu pieptul, facusem pieptul in 3 cratite ultima oara )
Ultima modificare de RainSong (07/06/10 11:50)
|
|
07/06/10 11:47
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
De ce n-ai pus carne de elefant sa fie mai mare sa vada si benny? 
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
07/06/10 12:30
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|