TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Probleme, idei, sfaturi utile/Retete culinare Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 25 26 27 28 29 30
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Suna interesant, junia. Si ramane cremoasa compozitia la sfrasit sau se intareste? :D

_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

30/05/12 12:41

   
felyy
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 23/06/08
Dupa cum e reteta eu cred ca iese ca un drob, in ardeal se mai spune si  "guşiţă"
eu as pune ciuperci in loc de orez ciuperci, nu vreau sa gandesc ce buna iese

eu mai faceam ficat de pui cu maioneza si cu ceapa....sotului ii place foarte mult

Multumesc junia!


_______________________________________
Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU

30/05/12 13:40

   
junia
membru

Inregistat: 18/09/11
cu mult drag felyy şi da e foarte gustoasă. nouă ne place mult.

@MRU, iniţial când o scoţi din cuptor e mai moale, dar când se răceşte se mai întăreşte. iese o compozitie pe care o poţi porţiona cu un cuţit. dacă doreşti să nu fie foarte îneacăcioasă poţi adaugă mai multă smântână.


_______________________________________
"Noi stim ca toate lucrurile lucreaza împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu!"

30/05/12 15:20

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Ficat cu maioneza?! asta chiar n-am auzit...

@junia, cred ca iese buna, dar tinand cont ca drobul de Paste l-am mancat aproape singura, nu ma grabesc cu preparatul :D


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

30/05/12 16:12

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Cartofi frantuzesti (cum ii fac eu)
Fierb cartofii felii(ca la musaca) sau ii fierb in coaja si apoi ii tai felii, cum va place sau cum va este mai la indemana.Intr-un castron rad branza, cascaval, sparg 2 oua,1-2 lg cu smantana si le amestec.Intr-un vas ena uns cu unt pun un strat de cartofi, apoi adaug compozitia cu branza si deasupra alt strat de cartofi.Inainte de a introduce vasul la cuptor pun cascaval ras sau o lingura cu smantana amestecata cu un ou sa faca o crusta.


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


05/06/12 12:15

   
AndreeaC
membru

Locatie: Cluj
Inregistat: 17/01/12
Vreau sa va spun de o pasta de intins pe paine destul de gustoasa, poate stiti reteta dar cu riscul sa ma repet...
Branza de vaci + iaurt (si/sau maioneza) cu marar si cu ceapa verde + sare/vegeta (in cazul in care sunteti fetelor in lipsa de idei e supercomestibila)  :)

Ultima modificare de AnaMaria (05/06/12 18:17)


_______________________________________
Great minds discuss ideas. Average minds discuss events.
Small minds discuss people. Eleanor Roosevelt

05/06/12 18:16

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
SUPA DE GULII CU TAITEI (de preferat taitei de casa)

-2 gulii
-abitura, pastarnac
-4-5 cepe
-2 cartofi
-morcovi
-patrunjel, o legatura
-carne(aripi/pulpe curcan/pui)

Se fierbe carnea si se spumeaza; apoi se adauga morcovi taiati ca pentru supa, mai mari, guliile si cartofii in 4, ceapa si albitura se pun intregi si se scot cand sunt fierte.Spre final se pun cateva boabe de piper, carnea se scoate si se taie bucati, patrunjelul se pune intreg ( se scoate dupa ce-si lasa gust) si spre final se adauga taitei.....evident, sare dupa gust.


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


22/06/12 18:18

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Multumesc pentru reteta, Roxana.
Practic ce ramane in supa? doar taiteii si carnea?asa ca la o supa obisnuita?


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

22/06/12 19:57

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Salata de ton

Ingrediente pentru 4 portii:
-2cutii de ton(de preferat in ulei), dar uleiul se scurge bineinteles :D;
-400gr maioneza;
-o conserva de porumb;
-un borcan de castraveciori in otet, taiati cubulete mici ca pentru salata de beuf;
-ceapa(rosie).

Uneori mai pun si putin marar.

De preferat, e sa se lase cateva ore in frigider, inainte de servire.

Probabil ca reteta clasica, dar tinand cont ca am primit destule complimente , m-am gandit sa o postez. :)

Ultima modificare de MRU (05/10/12 19:27)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

05/10/12 19:24

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Curry de pui cu lapte de cocos

Ingrediente:

-un piept mare de pui taiat cubulete(750gr) sau chiar copane dezosate;
-50ml suc de rosii;
-o ceapa tocata marunt;
-o lingura de ghimbir ras sau 2,5cm taiat fasii(daca e taiat fasii se scoate inaintea servirii);
-o lingura usturoi ras;
-o lingurita turmenic;
-o lingurita paprika;
- 2-3 linguri de mild curry (Madras)
- 2 foi dafin;
- o cutie de lapte de cocos(400ml);
- o lingurita de vegeta;
- 2 linguri de coriandru tocat sau chiar patrunjel;
- 2 linguri de sos de soia(optional);
-un ardei gras(optional);
-un varf de cutit de pudra de chilli(optional)

Later edit:
Am vazut ca daca schimb laptele de cocos sau pudra de curry, nu mi iese mereu la fel. Daca laptele este prea gras, mai merge sos de rosii, praf de curry si usturoi.Eu pun o parte din usturoi la sfarsit pana sa sting focul. Azi am pus vreo 3 la sfarsit.

Durata: aproximativ 30 minute;

Dificultate:usoara.


Se caleste ceapa, fara sa se prajeasca, se adauga pieptul de pui si se amesteca mereu fara a se arde. Se adauga ardeiul tocat, ghimbirul, usturoiul, pudra de curry si restul de condimente. Eventual si putina apa. Se toarna sucul de rosii si se continua fierberea(la foc mediu-mic) pana carnea de pui este gatita. Se adauga conserva de lapte de cocos si se da focul mic. Dupa ce incepe sa clocoteasca se mai fierbe cam 2-5 min. Se potriveste de sare, se pune verdeata si e gata!

Se serveste cu orez basmati sau orez cu bob lung.

Eu ii zic, asa, in gluma, papricas indian.  :D

Ultima modificare de adriana (22/08/13 22:05)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

18/10/12 14:16

   
march
membru

Locatie: Resita, Romania
Inregistat: 27/02/12
As avea si eu nevoie de cateva retete cu ciuperci Pleurotus...

_______________________________________
"Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemăm?"
                    Deuteronom 4:7

06/11/12 16:53

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Eu fac o reteta simpla cu ciuperci(nu am tinut cont de care sunt), dar acum depinde de gust.Intr-o tigaie de teflon topesc putin unt, calesc o ceapa mica,adaug ciuperci taiate in doua(sa fie mai maricele bucatile) si le acopar cu un capac.Ciupercile o sa-si lase putina zeama si le lasi sa fiarba, pana scade(trebuie sa fie si fierte/mai gusti).Adaugi patrunjel taiat marunt, eventual cativa catei de usturoi, daca iti place, sare si piper dupa gust.

Poti incerca si o ciulama sau o tocanita(ghiveci) cu legume.

Ultima modificare de Roxana (06/11/12 18:47)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


06/11/12 18:44

   
march
membru

Locatie: Resita, Romania
Inregistat: 27/02/12

april a scris:

Eu va rog sa scrieti retetele si la subiectul de Retete culinare.




march a scris:

Azi am gatit macaroane dupa reteta Tamartei gasita aici pe forum.


march a scris:

Am sa pun retea aici, sper ca nu e bai. :)



Tamarta a scris:

Paste cu sunca la cuptor:
200 g paste
150 g sunca
600 ml lapte
100 g cascaval

busuioc, patrunjel, marar
piper, sare, condimente
ceapa, ardei, morcov, rosie, usturoi

Se pune laptele la incalzit la foc mic. Ceapa, ardeiul, morcovul, rosia si usturoiul se taie foarte marunt si se pun in lapte. Se adauga sare, piper, condimente. Cand incepe sa fiarba il oprim. [Daca vreti puteti sa lasati laptele asa sau puteti sa strecurati legumele]
Se pun pastele nefierte in tava, se aseaza peste ele sunca taiata si laptele. Se rade cascavalul, si se adauga cateva felii de masline.
Se aseaza in cuptorul incalzit timp de 40 de minute la foc potrivit.

http://img534.imageshack.us/img534/5741/dscn4262h.jpg
http://img72.imageshack.us/img72/4894/dscn4271p.jpg
http://img529.imageshack.us/img529/8987/dscn4273.jpg


Nu am crezut ca vor iesi atat de bune. Cred, totusi ca este folosita o cantitate prea mare de lapte.


_______________________________________
"Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemăm?"
                    Deuteronom 4:7

10/11/12 17:18

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Oua umplute cu macrou afumat

Mie imi plac foarte mult si mi se par foarte decorative pe un platou de aperitive. Plus ca munca cea mai grea sta in decojirea oualelor.

Se pun ouale din frigider la fiert, in apa rece si se fierb 10minute de cand incepe apa se clocoteasca. Se arunca apa fierbinte si se pune peste apa rece, ca sa se dezlipeasca frumos de coaja. Se taie in doua, iar din galbenusurile rase, putina maioneza, sare, lamaie si macroul afumat ales de oase si piele se face o compozitie potrivit de moale pentru a se orna cu seringa pentru frisca. Se curata de coaja castraveciorii murati in otet si taie fin, se adauga in jumatatile de ou, iar apoi se adauga compozitia cu macrou. Eu le am ornat cu masline negre feliate, o ramurica de patrunjel verde si am pudrat cu boia dulce.

Ultima modificare de adriana (23/01/13 13:55)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

23/01/13 13:54

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
stiti sa faceti careva lipii libaneze care sa iasa ca alea din comert?
   Eu am facut ceva reteta dar nu au iesit la fel, dar intr-un fel ma gandesc ca nici nu prea sunt sanse sa iasa exact fiindca alea au si e-uri, aditivi etc


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

07/02/13 12:30

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Pentru mame lipsite de inspiratie(ca mine), cu copii super mofturosi

http://pinterest.com/sandyn73/yummy-food-for-kids/


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

15/03/13 14:46

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Prajitura cu morcov(pentru copii)

2 cani(250ml) faina
1 cana ulei
1 1|2 cana zahar(brut de preferat)
6 morcovi rasi
3 lingurite scortisoara
1 lingurita bicarbonat
1 ligurita praf copt
1 lingurita sare
4-5 oua(depinde cat sunt de mari)

Se amesteca cu lingura ingredientele uscate cu cele umede pana se omogenizeaza,iar apoi se amesteca 2 min cu mixerul.

Se da la cuptor pana se coace, aproximativ, o ora.
Se poate pune si in forme de briose.

Ultima modificare de adriana (25/03/13 13:18)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

25/03/13 13:14

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Paine-reteta pentru masina de facut paine, foarte gustoasa

460 de grame faina alba000(1/4 din cantitate se poate pune faina de secara sau integrala)
o lingura seminte in rasnite
o lingura seminte susan rasnite
2 linguri seminte floarea soarelui rasnite
270 ml apa calduta
o lingurita sare de mina sau de mare
o lingurita de drojdie uscata
2 linguri ulei
o lingura de zahar brut(optional)

Se selecteaza programul si gata...sau se framanta...


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

22/04/13 15:02

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Egg rice.

Suna cam straniu in romana, asa ca pastrez titlul din engleza. :D

Eu nu mai umblu la toate acum cu cantarul asa ca legumele le pun la ochi.

Orez cu bob lung sau basmati -o cana de 250 ml. Fiert, racit eventual tinut cateva ore la frigider.

Mazare boabe(o ceasca).
Ceapa verde o legatura.
1 morcov taiat cubulete.
o legatura de patrunjel.
2 catei usturoi tocati.
1-2 linguri ulei de susan prajit(sau seminte de susan usor prajite)
1-2 lingurite sos de soia(am uitat daca dark sau light trebuie). In ultima vreme n-am mai pus dar iese foarte ok si fara.

1 ou.

Se calesc, dar fara a se patrunde prea mult morcovul, mazarea(daca nu e de la conserva) si partea alba de la ceapa.
Se pune oul si se amesteca cu restul legumelor, pana se gateste. Se amesteca continuu pana se gateste.
Se adauga orezul, ceapa verde, patrujelul verde tocat, uleiul de susan, sosul de soia, sare si piper si cam atat.

Astfel de "orez" cere sos. In general, indienii, din ce am vazut eu, servesc la curry orez simplu fiert in apa(basmati) sau cu foarte putine legume(varza+morcov, ou asa gatit cum am scris eu si probabil sos de soia).

Orezul e dupa o reteta de baza chinezeasca, iar curry evident indian. La mine insa merg, nu fac razboi.:D

Ultima modificare de adriana (21/08/13 18:32)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

21/08/13 18:27

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Prajitura de ciocolata cu sfecla rosie

Ingrediente:
100 g ciocolata menaj amaruie, de calitate
50 g cacao
150g unt
o cana(250ml) jumatate de zahar
4-5 oua
faina 220 g(aprox. o cana 250 ml si o lingura cu varf)
2 sfecle si jumatate coapte si date pe razul mic.
o lgta praf de copt
o lgta bicarbonat
o fiola de esenta de vanilie

Se bat oualele cu zaharul. Mai intai albusurile si la sfarsit galbenusurile.
Se adauga untul topit pe baie de abur si racit. Se adauga plicul de cacao si ciocolata de menaj topita.Se omogenizeaza cu mixerul, iar la sfarsit se adauga, o fiola de vanilie,o lingurita de praf de copt, o lingurita de bicarbonat, faina si sfecla rasa marunt.

Se pune la foc mic in tava tapetata cu hartie de copt si se verifica dupa 30 de minute.
E foarte simpla si spre surprinderea mea este destul de celebra.
Daca mi'a iesit si mie din prima incercare e cam greu sa rateze cineva aceasta reteta.

Se pastreaza la frigider destul de bine, 2-3 zile.
Recomand consumarea ei dupa racirea completa.

Ultima modificare de adriana (25/08/13 15:57)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

25/08/13 15:27

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Abia am asteptat ziua de 16 septembrie, dar vine cu o grija in plus: pachetelul pentru gradi.

Aveti ceva idei?

Eu ma gandeam la niste briose(dulci sau sarate). Nu stiu daca Sami, va accepta altceva. Oricum e foarte pretentios. In ultima vreme ma pune sa-i citesc dupa cartea de bucate cu poze. Preferata lui: supa de asparagus si placinta cu pui si sunca!Probabil de le as face, ar zice "mananca si mami(=un fel de mie nu-mi trebuie)"

Nu stiu ce m-oi face cu el. Anul trecut in putinul timp in care l-am dus la gradi de fiecare data a venit cu pachetelul intreg.


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

09/09/13 16:42

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05

adriana a scris:

Abia am asteptat ziua de 16 septembrie, dar vine cu o grija in plus: pachetelul pentru gradi.

Aveti ceva idei?


Aici gasesti idei pentru pregatirea pachetelului scolarilor. Se preteaza foarte bine si prescolarilor.:)

Sper sa te inspire!:)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

29/09/13 15:09

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Multumesc, anto!

Foarte haioase si interesante.

La dulciuri insa nu pot concura deocamdata cu vestitul...ursulet. Nu stiu ce l-o fascina atata. Nu cred ca e superior ca gust deserturilor mele. Am incercat sa gasesc forme de ursulet si eu dar m am lasat. Am cheltuit destul pe forme de briose, dar nu pare impresionat.=(

Ma tem ca daca ii dau desert facut in casa, ma face de rusine si baga manuta in punga altuia...:rolleyes:


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

29/09/13 16:51

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Cu drag.:)

poate te ajuta reteta asta

forma de ursulet o poti comanda de aici sau de aici


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

29/09/13 18:43

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Multumesc, anto.

Chec cu banane

4 oua
2 cani faina
100g unt topit
2 lingurite praf de copt
piure din 3 banane potrivite
o lingurita esenta vanilie
1 cana zahar

Se bat ouale cu zaharul, untul topit. Se adauga compozitia lichida peste piureul de banane, faina si restul ingredientelor si se mai bat aprox. 2 min folosind spiralele de la mixer.

Se pune compozitia intr o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la foc mic, aprox. 50 min.


Snitele de soia la cuptor

O punga de snitele de soia
200 ml suc de rosii
2-3 lingurite oregano
1 lingurita de busuioc
1-2 lingurite condimente pentru friptura de pui
2-3 catei de usturoi zdrobiti
1 lingura de ulei masline
30-50 g cascaval

Snitelele de soia se fierb conform intructiunilor de pe pachet, cu sare si condimente.

Se pun la scurs si se preseaza usor cu o lingura.
Se taie in doua si la mijloc se pune o felie subtire de cascaval.
Deasupra se pune o lingura doua de sos.

Sosul:
suc de rosii, ulei de masline, busuioc, oregano, condimentele pentru friptura de pui, sare(daca mai este cazul), usturoi ras sau zdrobit.

Se pun intr o tava tapetata cu hartie de copt si se tin in cuptorul incins cam 15 min, pana se topeste cascavalul.

Merg foarte bine cu piure.

Ultima modificare de adriana (12/10/13 17:42)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

12/10/13 16:37

   
Pagini: 1 ... 25 26 27 28 29 30    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net