|
|
|
the_stranger
membru
 Inregistat: 15/01/08
|
|
+Archangel+ a scris:
1 Corinteni 11:15b Pentru ca parul i-a fost dat ca invelitoare a capului. |
+Archangel+ a scris:
Parul. E PE CAP, nu in alta parte. |
+Archangel+,atunci băieţii de ce au păr,că doar lor li se spune să se roage fără să fie acoperiţi?Mai exact,ce rol are părul pt băieţi în opinia ta?
_______________________________________ Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....
|
|
19/07/08 07:24
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Pai tot pe-acolo se mentioneaza ca pentru baieti e o rusine sa poarte parul lung pe cand pentru femeie e o podoaba sa-l poarte lung. (v. 14, 15).
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
19/07/08 13:57
|
|
pesciolino
membru
Inregistat: 23/07/08
|
|
Ca sa fim placuti lui Dumnezeu trebuie sa implinim Cuvantul!!! nu? Pentru mine purtarea baticului de catre surori este important si am sa va spun de ce: Eram intr-o zi la cumparaturi cu sotia mea in aglomeratie am observat o femeie care se apropia de noi ... de parca vroia sa ne spuna ceva...In fine a intrat in discutie cu noi si ne-a intrebat daca suntem pocaiti (dandu-si seama dupa batic si fusta,probabil)Noi am raspuns ca da...atunci am vazut un zambet pe fata ei si ea continuat sa ne spuna ca are o verisoara care cauta o adunare in acel oras ,fiind venita de putin timp...in fine ,i-am cerut nr de telefon...s.m.d Am fost foarte bucurosi... Concluzia va las so trageti singuri... Probabil uni veti zice ca a fost doar o coincidenta,dar vreau sa va zic ca nimic nu e coincidenta pentru ca Domnul nostru lucreaza in TOT!
_______________________________________ Stelele,cerul...tot univrsul sunt ale Tatalui meu...si eu ii sunt mostenitor!
|
|
28/07/08 00:43
|
|
pesciolino
membru
Inregistat: 23/07/08
|
|
As dori sa pun o intrebare surorilor...o intrebare pe care ma framanta da ceva timp,am observat in jurul meu, surori care sunt cercetate si se intorc la Domnul de pe calea pierzarii,fac un legamant cu EL in botezul cu apa...(poate si botezul cu Duhul Sfant)si nu dupa o perioada forte indelungata,(unele)incep incet,incet sa nu mai poarte intai batic si dupa aia nici macar fusta...oare de ce?
_______________________________________ Stelele,cerul...tot univrsul sunt ale Tatalui meu...si eu ii sunt mostenitor!
|
|
28/07/08 01:00
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
pesciolino a scris:
As dori sa pun o intrebare surorilor...am observat in jurul meu, surori care ....nu dupa o perioada forte indelungata,(unele)incep incet,incet sa nu mai poarte intai batic si dupa aia nici macar fusta...oare de ce? |
Hai să-ţi răspund la partea cu baticul.
Eu, una, provin dintr-o biserică foarte mică. Am purtat batic/eşarfă în biserică, din adolescenţă. Nu şi pe stradă. Eu îmi acopeream capul la rugăciune. Aşa îmi spunea cugetul meu; asta era şi este încredinţarea mea. Acum nu mai port eşarfă/batic în biserică dintr-un motiv: copilul meu. Are doar doi ani şi trebuie să alerg după ea, apleacă-te, suceşte-te, i-ao-n braţe...etc... Mi-ar fugi eşarfa în toate direcţiile. Tot cu mâna pe cap aş sta. Aşa că nu îmi pun. Dar sunt hotărâtă ca să-mi acopăr capum în biserică, după ce mai creşte copilul. Asta este încredinţarea mea. Nu le judec pe cele care nu poartă. 
|
|
28/07/08 08:27
|
|
just_4_jesus
membru
Inregistat: 14/08/08
|
|
eu nu inteleg ce e asa greu sa purtati batic!! va e rusine??
bine k nu vreti sa veniti in trening la biserica!! nu sunt lasat in urma...sunt tanar.. si nici mie nu`mi place moda veche.. da macar o banderola puteti purta!! k din cata biblie stiu eu.. cam scrie "femeia sa fie cu capu` acoperit"
_______________________________________ I belong to Jesus..
|
|
21/09/08 19:00
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
just_4_jesus a scris:
eu nu inteleg ce e asa greu sa purtati batic!! |
Daca erai fata ,intelegeai 
just_4_jesus a scris:
va e rusine?? |
O,da,pai cum sa-ti pui o basma in cap precum mamaile?  Si plus de asta, se strica si frumusete de coafura ,pe care am dat bani multi si din pricina basmalei nu poate fi admirata si apreciata de altii. Acu' intelegi de ce este greu sa se poarta batic?
just_4_jesus a scris:
bine k nu vreti sa veniti in trening la biserica!! |
Da' de unde stii tu k nu vrem sa venim? Ca totusi nu venim, nu inseamna k n-am vrea sa venim in trening. Da'ce sa faci cu legalistii si ingustii, care impun fara nici un respect si intelegere pentru generatia tanara,acest batic ,care face viata atator fete asa de grea? 
just_4_jesus a scris:
da macar o banderola puteti purta!! |
Bine,daca spui tu ca si macar o banderola te-ar multumii ne vom stradui sa punem macar o banderola pe cap ca sa-ti fim tie pe plac. 
Baticul, daca este purtat in urma constrangerilor n-are nici o insemnatate inaintea Domnului . Tot ceea ce facem,fie ca e vorba de tinuta sau comportare, pentru ca santem constransi, si nu prea avem de ales ,este egal cu zero inaintea Domnului. Baticul trebuie purtat numai daca ai deplina incredintare si convingere personala ca asa ii place Domnului sa te vada. Daca n-ai aceasta incredintare,si totusi il pui pe cap, eu cred ca se poate ca, rugaciunea si inchinarea pe care tu vrei sa le aduci Domnului ,sa nu-ti fie primite de Domnul. Asa ca ,mai bine lasam baticul acasa ,si cautam o biserica ultra libertina unde sa ne "inchinam" Domnului dupa bunul nostru plac si dupa comoditatea noastra.
|
|
23/09/08 01:01
|
|
felyy
membru
Inregistat: 23/06/08
|
|
just_4_jesus a scris:
eu nu inteleg ce e asa greu sa purtati batic!! va e rusine?? |
mie nu mi rusine...ceeia ce fac pentru mine fac nu pentru alti.
just_4_jesus a scris:
bine k nu vreti sa veniti in trening la biserica!! nu sunt lasat in urma...sunt tanar.. si nici mie nu`mi place moda veche.. da macar o banderola puteti purta!! |
crezi ca daca purtam o banderola doar ca sa purtam ceva suntem mai bune? eu stiu persoane care poarta tot timpul batic nu numai in biserica dar daca ar fi mai bune nu m-ar judeca pe mine. Sa-ti dau un exemlu sapatamana trecuta o persoana din biserica care se tine pocaita care i-a spus mamei mele ca port tocurile prea mari si ca ar trebui sa fie mai groase acum spune tu daca este atat de pocait de ce ma judeca? aste este atitudine de om pocait? Nu vreau sa judec doar ti-am dat un exemplu, la fel si cu baticul cine poarta pentru el poarta cine nu la fel.
just_4_jesus a scris:
k din cata biblie stiu eu.. cam scrie "femeia sa fie cu capu` acoperit" |
da asa scrie ai dreptate 
_______________________________________ Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU
|
|
23/09/08 12:12
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
mai ... apropo de tinuta la beton(adica ma refer la cladirea unde lumea ii spune biserica ... asea ii zic eu mai nou ) am fost acu vreo 2 sapt siiiiiii... eram imbracat in bermude si tricou ... si am stat de vb cu pastorul la el in birou ... chiar cred ca nu s-a ofuscat pt ca eram imbracat asea ... mno... ma rog ... trageti voi concluziile ... oricum JESUS a spus ca trupul este mai mult decat imbracamintea nu eu ...
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
23/09/08 14:03
|
|
just_4_jesus
membru
|
|
irlanda.. nu stiu ce conceptie ai tu despre pocainta..:d dar daca vorbeai serios la faza cu treningul`..:-s
sunt foarte deocord cu felyy.. "ceea ce fac pt mine fac, nu pt altii".. eu cred ca dak scrie in Biblie.. ar trebui respectat:d
felyy.. referiot la faza cu tocurile.. si mie mi s`a intamplat asemanator. eu fiind chitarist, eram la inchinare intr`o duminica. si o "sora pocaita" din bis.. i`a zis mamei mele de ce sunt cu maneca scurta? nu inteleg de ce se poticnesc unii in asrfel de lucruri.. chiar banale:d
|
|
23/09/08 14:45
|
|
mihaella
+
 Inregistat: 04/07/07
|
|
Depinde din ce Biserica faci parte. O sora s-a poticnit de unghiile mele. Cica erau prea lungi. M-am conformat.
Port baticul doar in Biserica sau oridecate ori ma rog. Este incredinatarea mea si nu o percep ca pe o constrangere. Unii vorbesc de batic de parca ar atarna 2 kg de ciment pe capul lor. Sa fim seriosi, sunt baticuri foarte lejere , care nu deranjeaza cu nimic , atata ca ar putea atrage atentia celor din jur care ne-ar cataloga imediat "pocaiti" si poate lucrul acesta ne displace. ...
_______________________________________ Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!
|
|
23/09/08 14:56
|
|
albertina
membru
Inregistat: 12/11/06
|
|
Nu port batic, dar rugaciunile imi sunt ascultate... am intalnit zeci de oameni care nu poarta batic si au o viata mult mai traita prin credinta, decat aia care se uita la suf... am purtat batic cand eram mica si certata sa-l port( cum de altfel, certata sa imbrac numai fuste peste tot) si asta nu a schimbat cu nimic relatia mea cu Dumnezeu... Si, dupa cum spune si felyy, oamenii care privesc la suprafata judeca mult mai usor... pt ca unii din ei sunt oameni de suprafata...
Intrebarea mea este, asteapta de la noi Dz batic sau ascultare? Are ceva daca purtam batic si suntem neascultatori? si versetele din 1cor despre invelitoarea capului eu le inteleg altfel... baticul e un semn pt oameni nu pt DZ...
_______________________________________ Nu astepta sa nu mai vezi nici o cale de iesire ca sa privesti in sus!!!
|
|
23/09/08 17:40
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
sunt total de acord cu tine mihaella in tot ce ai spus. mda..si eu am avut o problema cu unghiile 
irlanda a scris:
Daca erai fata ,intelegeai |
irlanda, eu sunt fata..si nu mi-e greu sa port
irlanda a scris:
...care impun fara nici un respect si intelegere pentru generatia tanara,acest batic ,care face viata atator fete asa de grea? |
irlanda a scris:
Si plus de asta, se strica si frumusete de coafura ,pe care am dat bani multi si din pricina basmalei nu poate fi admirata si apreciata de altii. Acu' intelegi de ce este greu sa se poarta batic? |
nu ma asteptam la un astfel de raspuns din partea ta.credeam ca privesti lucrurile altfel. oricum, fiecare face dupa incredintarea ei.n-am facut niciodata si nici nu ma apuc sa arunc cu pietre in cele care nu poarta.nici macar nu va spun ca e pacat sa nu purtati, doar ca nu mi se pare corecta atitudinea ta. eu imi fac mereu parul si chiar nu mi se strica. si la biserica nu cred ca mergem ca sa ne admire ceilalti ci pentru a avea un timp binecuvantat de partasie cu fratii si surorile noastre in Domnul. La mine in biserica nu ne este impus de catre pastor sa purtam, ca nici macar sotia dumnealui nu poarta, dar incredintarea mea e alta. nu intru in biserica cu capul descoperit de cativa ani si uneori port chiar si pe strada sau chiar si la scoala.
albertina, inteleg ce spui...si mie mi-au fost multe rugaciuni ascultate cand nu aveam batic, mai ales cand eram in tabara. am fost vindecata, am primit botezul cu Duhul Sfant, am primit raspuns pe moment la ceea ce I-am cerut lui Dumnezeu. n-am spus ca le judec pe cele nu poarta, mi-am spus incredintarea mea de acum.
Ultima modificare de tamarta4jc (23/09/08 18:10)
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
23/09/08 18:06
|
|
irlanda
membru
|
|
mihaella a scris:
Port baticul doar in Biserica sau oridecate ori ma rog. Este incredinatarea mea si nu o percep ca pe o constrangere |
Idem.
mihaella a scris:
Unii vorbesc de batic de parca ar atarna 2 kg de ciment pe capul lor. Sa fim seriosi, sunt baticuri foarte lejere , care nu deranjeaza cu nimic |
Pai,nu mai esti trendy daca-ti pui baticu' pe cap 
albertina a scris:
am intalnit zeci de oameni care nu poarta batic si au o viata mult mai traita prin credinta, decat aia care se uita la suf... |
Asta este placa celor care nu vor sa poarte batic. Ca, vezi Doamne ,cata fatarnicie pe fetele cu batic ,si cata smerenie si lipsa de judecata la celelalte. Exista fete care poarta batic si fusta si sant niste credincioase veritabile.
albertina a scris:
oamenii care privesc la suprafata judeca mult mai usor... pt ca unii din ei sunt oameni de suprafata... |
Si cei care nu privesc la suprafata , si cica se uita la inima,judeca la fel de usor cu diferenta ca, slabiciunile si mofturile lor le ridica la un nivel de "inalata spiritualitate"
albertina a scris:
Intrebarea mea este, asteapta de la noi Dz batic sau ascultare? |
Batic=ascultare.
albertina a scris:
Are ceva daca purtam batic si suntem neascultatori? |
N-are. Dar nici sa crezi ca esti ascultator de Dumnezeu daca nu-l porti.
tamarta4jc a scris:
nu ma asteptam la un astfel de raspuns din partea ta.credeam ca privesti lucrurile altfel. |
Ei ,nu 
tamarta4jc a scris:
n-am facut niciodata si nici nu ma apuc sa arunc cu pietre in cele care nu poarta.nici macar nu va spun ca e pacat sa nu purtati, doar ca nu mi se pare corecta atitudinea ta. |
Ce atitudine,ce pietre??? Nu e diferita de celelalte,doar ca e contrariul!!!
tamarta4jc a scris:
si mie mi-au fost multe rugaciuni ascultate cand nu aveam batic, |
Si mie. Dar daca ai posibilitatea sa-ti pui baticul si tu cu buna stiinta sfidezi aceasta porunca a Domnului , si nu vrei sa-ti pui baticul,da-mi voie sa ma indoiesc ca rugaciunile-ti vor fii ascultate.
|
|
23/09/08 22:50
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
eu nu port batic..pt ca..ai mei considera ca inca nu trebe sa port..si oricum numai femeile mai in varsta poarta..cand oi mai creste  ..da nu mi-ar fii greu sa-mi pun..nu mor 2 ore cu baticu' pe cap..
|
|
26/09/08 21:11
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
lorre_diana a scris:
eu nu port batic..pt ca..ai mei considera ca inca nu trebe sa port.. |
Cum aşa?Adică tu încă nu te rogi,nu?În Biblie scrie destul de clar că trebuie ca fetele/femeile/surorile să poarte batic.Dacă te simţi fată,atunci trebuie să împlineşti porunca aceasta.Dacă nu,te invit să mergi pe la frizer. 
ps:sper că nu te-a supărat acest mesaj.Nu o lua în mod personal,pt că datorită mesajului tău mi-am spus părerea mea în general. 
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
26/09/08 21:31
|
|
irlanda
membru
|
|
lore_diana a scris:
si oricum numai femeile mai in varsta poarta..cand oi mai creste ... |
Asta de unde ai mai scos-o? 
Ultima modificare de irlanda (26/09/08 23:07)
|
|
26/09/08 23:07
|
|
hopeful
membru
Inregistat: 30/05/07
|
|
irlanda a scris:
lore_diana a scris:
si oricum numai femeile mai in varsta poarta..cand oi mai creste ... |
Asta de unde ai mai scos-o?  |
hmmmm ... sincer nici la mine in biserica din Romania nu purtau tinerele necasatorite batic, si nu era "oricine" pastor.
Oricum chestia cu baticul depinde de incredintarea fiecarei persoana in parte. Eu nu il vad ca pe o chestie asa de incomoda. Nu trebuie neaparat sa iti pui batic de ala care aluneca. Exista esarfe care acopera cam cat acopera baticul din materiale mai comode, si asa ai capul acoperit 
_______________________________________ Love Makes The World Go Round
|
|
26/09/08 23:16
|
|
graal
membru
Inregistat: 16/09/08
|
|
Am citit in parte ideeile voastre espre purtarea baticului/basmalei de catre femeie, dar nu am vazut la nici unul dintre voi de fapt ceea ce inseamna in realitate acest lucru. Dupa umila mea parere nu important este ca capul sa fie acoperit cu ceva, nu asta e important ci important este ca femeia cu capul acopeirt este femeia a carei minte este cugetarea curata, cu ratiune, cu minte ridicata in chip absolut si infinit peste toate. Orice femeie daca nu are ratiuni spirituale necisteste capul ocupandu-se cu contemplarea acelor lucruri care duc la patima. Deci femeia trebuie sa aiba stapanirea ratiunii sau altfel spus femeia trebuie sa aiba supravegherea rationala asupra capului.
|
|
26/09/08 23:48
|
|
irlanda
membru
|
|
hopeful a scris:
hmmmm ... sincer nici la mine in biserica din Romania nu purtau tinerele necasatorite batic, |
Aha ,inteleg ,nu purtau batic ca sa se casatoreasca si ele . 
@graal Eu nu pricep ce vrei sa spui 
Ultima modificare de irlanda (27/09/08 01:31)
|
|
27/09/08 01:30
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
si eu cred ca baticul tine de incredintarea fiecaruia...si aceasta idee se adopta si in biserica din care fac parte...nu stiu..mie mi se pare mai mult un formalism 
graal ai zis-o ...nu se prea intelege nimic dar ai abundat in neologisme...poti reformula si pe intelesul nostru te rog? 
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
27/09/08 02:22
|
|
just_4_jesus
membru
|
|
lorre.. asa din curiozitate.. cati ani ai?
|
|
27/09/08 12:11
|
|
irlanda
membru
|
|
gabi_aron a scris:
mie mi se pare mai mult un formalism |
Ce "drag" mi-e mie de tine cand pui etichete de genul formalism,religiozitate,legalism etc la ceea ce nu-i pe placul tau 
Este formalism purtarea baticului, daca nu o faci din incredintare.
Ultima modificare de irlanda (27/09/08 21:50)
|
|
27/09/08 16:45
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
nu imi displace purtarea baticului...probabil daca as fi "sora" l-as purta ) ...cu toate ca eu is mai...observati voi cum ...ziceam ceva si de incredintare in mesajul meu :P... e formalism acolo unde ti se dicteaza de la anvon sa-l porti.
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
27/09/08 16:50
|
|
irlanda
membru
|
|
gabi_aron a scris:
cu toate ca eu is mai...observati voi cum |
Mai cum? .Eu nu prea le am cu observatul. 
gabi_aron a scris:
e formalism acolo unde ti se dicteaza de la anvon sa-l porti. |
Pai formalismul in cazul asta nu-i la cei care dicteaza, ci la cei care fac ce li se spune fara sa aibe o incredinntare personala.
|
|
27/09/08 16:56
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|