|
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
sunt mai...libertin (nu stiu daca e chiar cuvantul potrivit 
normal ca formalismul e la cei ce poarta doar pentru ca "asa trebuie"
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
28/09/08 00:04
|
|
hopeful
membru
Inregistat: 30/05/07
|
|
irlanda a scris:
hopeful a scris:
hmmmm ... sincer nici la mine in biserica din Romania nu purtau tinerele necasatorite batic, |
Aha ,inteleg ,nu purtau batic ca sa se casatoreasca si ele .  |
Ai inteles gresit ... daca purtau batic se considera ca nu mai sunt fete ci sunt femei. Daca incercai sa fii sarcastica, sorry, da fara sa iti vad fata sau sa te aud nu imi dau seama. 
_______________________________________ Love Makes The World Go Round
|
|
28/09/08 00:50
|
|
graal
membru
Inregistat: 16/09/08
|
|
Simplu nu conteaza ca ai sau nu ai batic care sa iti acopere podoaba capului (parul), ci conteaza ce ai in interiorul capului (a nu se intelege ca nu exista creier ci ceea ce face creierul adica INTELIGENTA, RATIUNE, DREPTATE, IUBIRE, ETC.)
|
|
01/10/08 11:39
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
graal a scris:
Am citit in parte ideeile voastre espre purtarea baticului/basmalei de catre femeie, dar nu am vazut la nici unul dintre voi de fapt ceea ce inseamna in realitate acest lucru. Dupa umila mea parere nu important este ca capul sa fie acoperit cu ceva, nu asta e important ci important este ca femeia cu capul acopeirt este femeia a carei minte este cugetarea curata, cu ratiune, cu minte ridicata in chip absolut si infinit peste toate. Orice femeie daca nu are ratiuni spirituale necisteste capul ocupandu-se cu contemplarea acelor lucruri care duc la patima. Deci femeia trebuie sa aiba stapanirea ratiunii sau altfel spus femeia trebuie sa aiba supravegherea rationala asupra capului. |
din ce am inteles eu, ideea principala era ca..cel mai important nu este sa fie capul acoperit, ci important este ceea ce este in capul unei persoane...in mintea ei, gandurile ei..
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
01/10/08 15:23
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
sweetheart a scris:
Eram chiar curioasa sa vad ce zice doctrina baptista in privinta asta...Siiii, spre marea mea surprindere, la capitolul doctrina baptista - acoperirea capului, am descoperit ca TOATE femeile (casatorite sau necasatorite) TREBUIE sa poarte batic, in adunare!
Fiti binecuvantati! |
Interesant. Biblia mea spune ca doar cele care au stapan.... Iar cele care au stapan, da, trebuie sa fie invelite, nu cu cordeluta peste cap. ( De cate ori n-as purta si eu o cordeluta sau bentita peste cap dar nu mai pot de femeile maritate ca ma confund cu ele .)
Ultima modificare de lara (02/10/08 22:39)
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
02/10/08 22:37
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
1 Corinteni 11:11 Totuşi, în Domnul, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie.

_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
03/10/08 09:00
|
|
lara
membru
|
|
Mi se pare ca tocmai asta intareste faptul ca doar cele maritate trebuie sa poarte batic. 1 Corinteni 11:7 Bărbatul nu este dator să-şi acopere capul, pentrucă el este chipul şi slava lui Dumnezeu, pe cînd femeia este slava bărbatului.
1 Corinteni 11:10 De aceea femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpînirii ei.
Spune-mi te rog, eu, daca nu sunt casatorita (si poate nici nu voi fi vreodata) slava carui barbat sunt? Dar daca se uita vreun inger la mine iar eu am pe cap acest semn al stapanirii fara sa am vreun stapan? 
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
03/10/08 09:32
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Purtarea sau nu a controversatului batic sau bietei bentiţe nu ţine decât de încredinţarea fiecăruia! Cuvântul spune clar ca femeile măritate să-şi acopere capul. Dar nu văd un bai dacă şi fetele şi-l acoperă la rugăciune. Eu, una de la 12 ani purtam batic-eşarfă în adunare mereu. Acum nu mai port. Nu că nu vreau, ci din motive pe care le-am mai spus în pagina anterioară. Dar mi s-a întâmplat acum câţiva ani să intru în biserica din oraşul meu natal fără acoperământ pe cap. Una din surorile în vârstă (pentru care eu am un deosebit respect) mi-a întins repede o eşarfă şi mi-a făcut semn să mă acopăr. Aşa am făcut, fiindcă nu vroiam să fac pe cineva să se poticnească în mine.
Surorilor, eu zic să ne folosim înţelepciunea care ne-a fost dată de Sus.
|
|
03/10/08 14:39
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Cuvantul nu spune deloc clar ca femeile maritate trebuie sa-si acopere capul. Ce e clar e ca femeia trebuie sa isi acopere capul.
lara a scris:
Spune-mi te rog, eu, daca nu sunt casatorita (si poate nici nu voi fi vreodata) slava carui barbat sunt? |
Nu iti pot nominaliza vreun barbat anume dar, in Domnul, nu esti fara barbat. Adica fara autoritate.
|
|
03/10/08 15:03
|
|
lara
membru
|
|
In concluzie, asa cum zicea si magdy, tine de incredintare. Eu am incredintarea ca nu trebuie sa port pana la casatorie. Cu toate acestea insa decat sa fiu o pricina de poticnire pt cineva atunci cand merg intr-o biserica penticostala, prefer sa mi-l pun.
|
|
03/10/08 15:55
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
+Archangel+ a scris:
Cuvantul nu spune deloc clar ca femeile maritate trebuie sa-si acopere capul. |
Biblia lasa la latitudinea noastra credinta cu privire la diferite lucruri, deci şi a purtării baticului fie de femei, fie de fete.
|
|
03/10/08 15:59
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
+Archangel+ a scris:
Cuvantul nu spune deloc clar ca femeile maritate trebuie sa-si acopere capul. Ce e clar e ca femeia trebuie sa isi acopere capul. |
Poate ca pt vremea aia era normal ca o femeie evreica sa aiba capul acoperit ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
03/10/08 19:03
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Desigur ca era normal pe vremea aceea. Orice femeie care avea capul descoperit era considerata o femeie usoara.
|
|
04/10/08 14:21
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Si cum azi acest lucru nu mai este la fel inteles... Suntem indreptatite sa nu purtam? Avem o scuza, cum ar veni?
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
04/10/08 14:27
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
anomis a scris:
Si cum azi acest lucru nu mai este la fel inteles... Suntem indreptatite sa nu purtam? Avem o scuza, cum ar veni? |
Nu.Eu ştiu că în Biblie nu se lasă după încredinţarea fiecăruia să poarte sau nu batic.(mă refer la fete,femei,surori,adică tot ce e de sex feminin).Mie mi se pare cea mai clară prevedere din modul de îmbrăcăminte a surorii în biserică.
1 Corinteni 11:6 "Dacă o femeie nu se înveleşte, să se şi tundă! Iar, dacă este ruşine pentru o femeie să fie tunsă ori rasă, să se învelească."
Ce poate fi mai clar ca asta?!?
Ultima modificare de Andreea (04/10/08 20:32)
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
04/10/08 20:31
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Asta:
1 Corinteni 11:15b Pentru că părul i-a fost dat ca învelitoare a capului.
|
|
05/10/08 20:41
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
Păi atunci ar trebui să mai facem un implant de un rând de fire de păr,sau să purtăm perucă?!?Eu cred că referitor la batic,este specificat foarte clar că trebuie purtat.Dacă nu,atunci nu cred că s-ar fi scris în 1 Corinteni 11.6 să se tundă,nu?
Sunt sigură că cele 2 versete nu se exclud una pe alta,dimpotrivă. 
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
08/10/08 07:22
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Corect. 
|
|
08/10/08 09:33
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
+Archangel+ a scris:
Asta:
1 Corinteni 11:15b Pentru că părul i-a fost dat ca învelitoare a capului. |
in cazul acesta e contradictie in termeni. Cum ar veni: daca nu se inveleste pe cap cu parul(adica daca n-are par) sa se tunda. ...??? 
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
08/10/08 19:26
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
OLD TRAIAN a scris:
in cazul acesta e contradictie in termeni. Cum ar veni: daca nu se inveleste pe cap cu parul(adica daca n-are par) sa se tunda. ...???  |
Pai vezi, mai Traiane, si unii zic ca e clar.  Pentru mine inca e deschis acest subiect si nu zic, deocamdata, nici ca-i laie da' nici balaie. Dar ca sa nu fiu frunza-n vant totusi merg pe incredintarea ca baticul si-a pierdut simbolistica culturala pe care o avea atunci. De parca am putea vorbi de batic in acea perioada.
|
|
08/10/08 23:53
|
|
albertina
membru
Inregistat: 12/11/06
|
|
In Corinteni se zice a femeile tre sa aiba capul acoperit cand se roaga si barbatii sa ridice maini curate... de ce se pune atat accent pe faptul ca femeile sa poarte batic, dar barbatii nu se roaga cu mainile ridicate( si se pot ruga oriunde si pe strada...)? AAAAAAA... acuma poate imi zice cineva ca " Maini curate" se ia la figurat, de ce nu s-ar lua la figurat si cuvintele " capul acoperit" ? Acuma inca ceva... ce insemna pe vremea aceia " cap aoperit" ? Oare nu se cerea evreicelor sa aiba tot capul acoperit? de ce se poarta baticuri de abia le vezi pe cap, e asta cap acoperit? dar daca termenul asta inseamna sa aiba tot capul acoperit,adica si fata( ca la musulmani) ?
_______________________________________ Nu astepta sa nu mai vezi nici o cale de iesire ca sa privesti in sus!!!
|
|
16/10/08 02:26
|
|
lara
membru
|
|
Bine punctat albertina. Nu vad niciun cap acoperit in bentita aia care mai degraba e pe postul de a tine parul sa nu-ti vina in fata.
|
|
16/10/08 08:22
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Corect. Niste intrebari pertinente. De-aia ziceam ca ce inseamna azi la noi cap acoperit nu mai are nicio legatura cu ce insemna atunci.
|
|
16/10/08 09:11
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Eu cred ca zice in Biblie ce zice si daca inainte sa facea asa cine suntem mai destepti sa facem dupa placul nostru Biblia ca suntem mai deschuiati de acea. Adica tot batrini si cei care a fost din inainte a avut naframe nu baticuri si cu incetu cu incetu mergem fara? Adevaru e ca putem citi Biblia dupa placu si oricine zice ce ai in interior sa arata afara, asa ca trebuie sa fi convincious sa arati o lumina pentru aia in intuneric. Un batic sau acoperire arata supunere symbol de lege Domnul > barbat > femeie, supunere in viata lor. Nustiu eu am crescut cu naframe si acum baticurii dar incetu cu incetu Biblia sa face dupa placul nostru ca gasim tot feluri de argumente si adevaru zice clar in Biblie. Apropo n-am nimic contra fete dar stiti ca baieti care vin la biseric si nu cunosc pe Domnul vin pentru fete de treaba si ce o sa zic in capul lor cand vede o fata fara anumite imbracaminte, iti spun o sa zica "e buna" si ma supara cand aud asa ceva parca e o mancare, stiu ca uni ar zice oricum cum te imbragi dar trebuie balanta cum ne aratam fata de oameni. Sa nu exageram baieti sau fete si sa aratam cum trebuie fata de Domnul si oameni ca fim o lumina. Scuza daca nu ati inteles, n-am atacat pe nimeni ci am exprimat opinia. Domnul sa ne binecuvinteaza.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
17/11/08 02:22
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|