TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Este baticul o traditie Est-Europeana? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 12 13 14 15 16
gabi
membru

Inregistat: 14/11/06

irlanda a scris:

Cand Pavel spune ca orice femeie se refera la orice fiinta de parte femeiasca, nu se refera nici la varsta, nici la starea civila .

De unde stii? :D ...ai si argumente?

Ultima modificare de gabi (25/10/09 00:18)

25/10/09 00:13

Site web  
irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08
Datorita ordinii si scopului creatiei, femeia este sub autoritatea barbatului si este slava barbatului asa cum barbatul este slava lui Hristos.

Orice fiinta de parte femeiasca prin acoperirea capului simbolizeaza slava inferioara, decazuta a barbatului, fata de slava superioara a lui Hristos care este simbolozata de barbat prin descoperirea capului.

25/10/09 00:26

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
irlanda, cred ca pe vremea lui Pavel doar femeile aveau capul acoperit, nu si fetele.

25/10/09 08:25

gogol
membru

Inregistat: 22/07/09

irlanda a scris:

Orice fiinta de parte femeiasca prin acoperirea capului simbolizeaza slava inferioara, decazuta a barbatului, fata de slava superioara a lui Hristos care este simbolozata de barbat prin descoperirea capului.

Mai sa fie!? Unde ai citit tu gandurile astea care se pierd in metafizica?? Biblia iti spune ceva?? (ca sa fiu putin rautacios...)

Hai sa te ajut putin in demonstrarea adevarului pe care il sustii corect, macar ca nu stii explicatia!
Totuşi, în Domnul, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie., 1 Corinteni 11-11

Deci in fata lui Dumnezeu, orice fata este a unui barbat, si orice barbat este a unei fete.(am pus fete ca sa intelegem ideea), Din aceasta cauza, toate fetele, inaintea lui Dumnezeu, sunt ca si casatorite! Q.E.D

25/10/09 13:25

april
admin forum

Nu se vor casatori toate, gogol.

25/10/09 16:01

maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09

gogol a scris:

Maria,

1. Nu cred ca m-ai inteles. ...

Scuze, am exagerat putin, stiu ca nu asta ai vrut sa spui.
Gabi, daca studiai discutiile anterioare ti-ai fi dat seama ce am vrut sa spun.
Daca toata lumea este de acord ca tb sa te rogi cu capul acoperit(adica sa-ti pui ceva pe cap) , cf indemnului "rugati-va neincetat", femeia ar tb sa poarte baticul tot timpul pe cap.
Sa faca fiecare dupa cum vrea/stie/doreste, eu nu voi judeca pe nimeni daca poarta sau nu ceva pe cap.

25/10/09 19:44

gogol
membru

april a scris:

Nu se vor casatori toate, gogol.

Asa e, dar verstul de mai sus ramane valabil. Inaintea lui Dumnezeu orice femeie este vazuta ca fiind a unui barbat, si orice barbat al unei femei. Asa ne spune Cuvantul, si noi trebuie sa credem ce ne spune...

Maria,
Daca iti faci constructii logice doar ca sa eludezi un adevar al Scripturii...foarte bine poti s-o faci, dar ascultatoare nu esti! Oricum macar asta sa fie problema, si sa te rogi tu neincetat...

Ultima modificare de gogol (25/10/09 21:56)

25/10/09 21:54

irlanda
membru

april a scris:

irlanda, cred ca pe vremea lui Pavel doar femeile aveau capul acoperit, nu si fetele.

De ce crezi asa? Mie mi-e greu sa-mi imaginez fetele credincioase de pe vremea lui Pavel puratandu-se cu pleata-n vant. Cantarea Cantarilor o descrie pe Sunamita purtandu-se acoperita:

"Ce frumoasa esti, iubito, ce frumoasa esti! Ochii tai sunt ochi de porumbita, supt mahrama ta. Parul tau este ca o turma de capre, poposita pe coama muntelui Galaad." (Cint.4:1)

"Buzele tale sunt ca un fir de carmaz, si gura ta este draguta; obrazul tau este ca o jumatate de rodie, supt mahrama ta." (Cint.4:3)

"Pazitorii cari dau ocol cetatii m'au intalnit; m'au batut, m'au ranit; mi-au luat mahrama strajerii de pe ziduri." (Cint.5:7)

Cand se naste o fetita, cum se scrie in certificatul de nastere sexul copilului? Se scrie cumva fetitesc? Sau se scrie femeiesc desi este un prunc?

gogol a scris:

Deci in fata lui Dumnezeu, orice fata este a unui barbat, si orice barbat este a unei fete.(am pus fete ca sa intelegem ideea), Din aceasta cauza, toate fetele, inaintea lui Dumnezeu, sunt ca si casatorite! Q.E.D

N-are nicio noima ce spui tu aici. Ma dezamagesti prufund...

gogol a scris:

Hai sa te ajut putin in demonstrarea adevarului pe care il sustii corect, macar ca nu stii explicatia!
Totuşi, în Domnul, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie., 1 Corinteni 11-11

Se pare ca cel care are nevoie de ajutor esti tu.

"Totuşi, în Domnul, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie.," 1 Corinteni 11-11

Acest verset vrea sa  arate egalitatea dintre barbat si femeie. Daca prin creatie femeia a venit din barbat, prin procreatie, orice barbat vine din femeie.
Fara femeie, n-ar exista nociun barbat pe pamant, si fara primul om/ barbat, nu ar exista femei. Deci barbatii si femeile sant egali si se completeaza unul pe altul. Asta-i explicatia acelui verset.

gogol a scris:

Mai sa fie!? Unde ai citit tu gandurile astea care se pierd in metafizica?? Biblia iti spune ceva?? (ca sa fiu putin rautacios...)

In Biblie le-am gasit si-o sa le gasesti si tu daca cercetezi.

Nu esti rautacios esti ingamfat.

25/10/09 22:10

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06

maria_t a scris:

Gabi, daca studiai discutiile anterioare ti-ai fi dat seama ce am vrut sa spun.

Da, m-am avantat si eu ca animalul acela incornorat...tot inainte :D...greseala mea :)

25/10/09 22:14

Site web  
gogol
membru

irlanda a scris:

Acest verset vrea sa  arate egalitatea dintre barbat si femeie. Daca prin creatie femeia a venit din barbat, prin procreatie, orice barbat vine din femeie.
Fara femeie, n-ar exista nociun barbat pe pamant, si fara primul om/ barbat, nu ar exista femei. Deci barbatii si femeile sant egali si se completeaza unul pe altul. Asta-i explicatia acelui verset.

Unde ai gasit tu in Biblie ca exista egalitate intre barbat si femeie? Da-mi te rog numai un singur verset pentru a-ti sustine aceasta afirmatie!
De ce a tinut Pavel in acest verset sa spuna "in Domnul"? Oare daca explicatia versetului era cea pe care ai dat-o tu, mai era nevoie ca Pavel sa le readuca aminte niste adevaruri existentiale, mai mult spunand ca sunt "in Domnul"?

irlanda a scris:

Nu esti rautacios esti ingamfat.

Din prea plina ta smerenie ai spus asta? Chiar tii atat de mult sa fii fatarnica?
Vorbesti cu atat aplomb de acoperirea capului , de supunerea sexului femeiesc(nu feticesc!), dar tu dai dovada de o aroganta si o spirit de independenta iesite din comun. Iti permiti cu tupeu sa-i insulti pe unii credinciosi care fac o lucrare publica, dar ai batic pe cap...in semn de supunere. Supunere fata de ce/cine?? Sau totul se rezuma la tine la un fariseism chior?

25/10/09 23:42

april
admin forum

Mai usor, va rog .

25/10/09 23:45

irlanda
membru

Mai usor, te rog, era mai corect spus.

26/10/09 00:14

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Sa zicem ca o femeie nu e casatorita, sa zicem ca nu trebuie sa aiba capul acoperit fiindca nu are barbat, adica un cap pentru a-si exprima supunurea fata de el.
Dar daca e necasatorita... oare capul ei nu e tot Hristos, oare nu are tot un cap? Adica nu ia Isus rolul de barbat/cap.... in asa fel tot trebuie sa isi arata supunerea fata de Capul ei, adica Hristos?

26/10/09 21:46

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

livu2day a scris:

Sa zicem ca o femeie nu e casatorita, sa zicem ca nu trebuie sa aiba capul acoperit fiindca nu are barbat, adica un cap pentru a-si exprima supunurea fata de el.
Dar daca e necasatorita... oare capul ei nu e tot Hristos, oare nu are tot un cap? Adica nu ia Isus rolul de barbat/cap.... in asa fel tot trebuie sa isi arata supunerea fata de Capul ei, adica Hristos?

Daca arati din Biblie asa e! Totusi nu trebuie sa fortam Biblia dupa legea cutumiara!

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

26/10/09 22:31

FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08
Mi-a povestit cineva care lucreaza pt o familie de evrei in Londra ca femeia isi pune peruca pt a avea capul acoperit. :D De fapt, are muuulte, de diferite culori/modele.

Ultima modificare de FiicaDeRege (18/01/11 15:48)

18/01/11 15:48

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Sa fie acoperit, sa-si linisteasca constiinta, dar totusi, sa nu se vada ca-i acoperit?
Deeci, traditia ar deveniii...vest europeana? Asta vrei sa subliniezi, sau faptul ca e o traditie, respectata formal?

19/01/11 11:27

furtuna dragos
membru

Inregistat: 26/01/11
Batic se poarta si pe alte continente, nu numai in europa de est.

nu te ajuta, nici nu te uncurca...

Tine de contextul cultural si daca asta face sa devina ridicol, sau ciudat intr-o societate mai bine fara.

dar la urma urmei fiecare cum considera, nu e criteriu de mantuire si nici un lucru fata de care lumea ar trebui sa se poticneasca.

26/01/11 14:34

Site web  
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

furtuna dragos a scris:

Tine de contextul cultural si daca asta face sa devina ridicol, sau ciudat intr-o societate mai bine fara.

Iar daca cineva te considera ridicol mergand la biserica in vremea asta, nu mai mergi? Cam asa sa intelegem, ca este rau sau bine , dupa cum dupa contextul cultural?

09/03/11 18:21

diana0608
membru

Inregistat: 25/03/11
Gogol a scris: Hai sa te ajut putin in demonstrarea adevarului pe care il sustii corect, macar ca nu stii explicatia!

Gogol, nu te supara dar cred ca acest argument nu este destul de plauzibil, trebuie sa intelegi Biblia in ansamblu, nu sa scoti doar un verset sau doua si sa sustii o parere:)  si eu iti pot demonstra cu un verset ca femeie se refera la sexul feminin, fie ea fecioara sau copila; "Cu privire la lucrurile despre care mi-ati scris, eu cred ca este bine ca omul sa nu se atinga de femeie."1Corinteni 7:1
aici cred ca se refera la a avea relatii intime cu ea; deci, omul de o fecioara sau de o copila are voie sa se atinga(sa aiba relatii), daca dupa parerea ta femeie=femeie maritata?
sper ca ai inteles ideea:)

25/03/11 17:39

modestsister
membru

Inregistat: 24/04/11
Eu port (si la fel si surioara mea) un batic simplu,alb,fara model,  cand iesim din casa. Uneori il purtam sub forma de bentita lata.

03/05/11 17:44

monday_73
membru

Inregistat: 19/01/08

irlanda a scris:

Datorita ordinii si scopului creatiei, femeia este sub autoritatea barbatului si este slava barbatului asa cum barbatul este slava lui Hristos.

Mergem pe incredintarea voastra. O chestie pe care n-o inteleg este, cum spunea Zac Poonen, daca femeile trebuie sa aiba capul acoperit tot timpul, barbatii de ce poarta palarii sau caciuli? Ei trebuie sa aiba mereu capul descoperit, chiar daca sunt -20 de grade afara sau daca-s 50 grade. Si daca le bate in cap soarele in desert, trebuie sa-l aiba descoperit, chiar daca stiu ca in 2 ore vor muri de insolatie. :)

"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)

03/05/11 18:22

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Versetele 4 si 5 din 1 Corinteni 11 vorbesc despre descoperirea respectiv acoperirea capului cand se roaga sau proroceste.

04/05/11 08:34

monday_73
membru

Eu stiu asta, dar ii intrebam pe cei care cred ca nu numai la asta se refera versetul, ci la purtatul baticului tot timpul, la fel si descoperirea capului.
Deci?

"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)

14/05/11 12:56

modestsister
membru

Inregistat: 24/04/11

monday_73 a scris:

Eu stiu asta, dar ii intrebam pe cei care cred ca nu numai la asta se refera versetul, ci la purtatul baticului tot timpul, la fel si descoperirea capului.
Deci?

Noi purtam batic tot timpul,cand iesim din casa,cum am spus

14/05/11 18:54

monday_73
membru

Eu ma refeream la mesajul meu de dinainte de Archangel.

16/05/11 22:24

Pagini: 1 ... 12 13 14 15 16    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la