TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Este baticul o traditie Est-Europeana? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 16
vaxaly
membru

Inregistat: 28/03/05
cum ramane?
Domnu stie cum e de fapt in gen.

eu raman pe ideea ca erau ingeri !

06/01/06 12:46

Site web  
doitili
membru

Inregistat: 23/10/05
ce mi se pare interesante faptul ca mai mult pe baieti ii intereseaza aceasta problema decat pe fete
deci o intrebare pt baieti: sincer vorbind cum va place mai mult sa le vedeti pe fete cu sau fara batic?

06/01/06 13:00

ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05
decat sa vad fete cu batic si nepocaite, mai bine fara batic si imbracate cu rusine si sfiala asa cum se cuvine femeilor evlavioase.
asta asa pt ca ne-ai intrebat cum ne place noua.

06/01/06 14:43

ionelcim
membru

vaxaly a scris:

cum ramane?
Domnu stie cum e de fapt in gen.

eu raman pe ideea ca erau ingeri !

1.dc erau ingeri, inseamna ca erau ingerii lui Dzeu si nu ai deavolului, ceea ce eu nu pot sa accept ca ingerii lui Dzeu ar face asa ceva.

2.al doilea contraargument ar fi acelesi ca si pt evolutionisti: dc atunci a fost asa acum de ce nu se mai intampla?

3.un inger se poate impreuna cu o femeie? voi cum puteti gandi asa ceva?nu a spus Dl Isus ca ingarii in ceruri nu au parte barbateasca si parte femeiasca?mai vaxaly tu ma dezamagesti profund, si ma faci sa am o parere tot mai proasta despre itp, cum puteti gandi ca si saducheii?

06/01/06 14:51

prodeus
membru

Inregistat: 27/06/05
Mesaj de la Petru:
Mi-e imi plac mai mult fetele care poarta batic pentru ca arata ascultare de Cuvantul lui Dumnezeu.
   Estetic vorbind nu cred ca e un dezavantaj purtatul baticului, ci chiar cred ca pune in evidenta feminitatea.

Ultima modificare de prodeus (06/01/06 19:24)

06/01/06 19:22

gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
Ionel, te rog nu te ambala asa! Tu ai auzit de incubae si sucubae? sunt spirite care se materializeaza si intretin relatii sexuale cu oamenii(cred ca prefera femeile:-p )...normal ca-s demoni, dar tu ce crezi, ca odata cu caderea au capatat sex sau ceva? eu nu cred....dar exista subucusi. Si ingerii diavolului nu au fost la inceput ingerii lui Dumnezeu? si cu argumentul pentru evolutionisti - cine ti-o zis ca speciile nu mai evolueaza acum???

aaa. si cred ca am mai spus asta, dar eu detest baticul, din multe motive. dar cel mai important motiv ii ca mi se pare o uratenie. si gata.

06/01/06 21:01

Site web  
ionelcim
membru

gfod a scris:

Tu ai auzit de incubae si sucubae? sunt spirite care se materializeaza si intretin relatii sexuale cu oamenii(cred ca prefera femeile:-p )...normal ca-s demoni, dar tu ce crezi, ca odata cu caderea au capatat sex sau ceva? eu nu cred....dar exista subucusi. Si ingerii diavolului nu au fost la inceput ingerii lui Dumnezeu? si cu argumentul pentru evolutionisti - cine ti-o zis ca speciile nu mai evolueaza acum???

nu stiu ce literatura citesti tu s-au cine ti-o bagat asa ceva in cap, ce pot sa-ti spun este ca de biblie esti departe, oricum sunt curios la ce spui tu subucusi, incubae, sucubae.

ingerii deavolului au fost la inceput ingerii lui Dzeu, insa acolo este vb de fii lui Dzeu, si nu de ingeri, iar dc voi sustineti ca sunt ingerii deavolului, atunci de ce credeti ca biblia nu spune fii deavolului?

am spus eu ca specile nu mai evolueaza acum?ma refeream la altceva. de ex este plin de maimutze, de ce nu mai exista si astazi homo sapiens sau maimutze mai evoluate. da acuma nu discutam despre evolutie.

06/01/06 21:20

ionelcim
membru

gfod a scris:

aaa. si cred ca am mai spus asta, dar eu detest baticul, din multe motive. dar cel mai important motiv ii ca mi se pare o uratenie. si gata.

sunt fete care poarta batic si le vine f shic, nici pe departe nu potzi spune ca este o uratzenie.

06/01/06 21:22

vaxaly
membru

1.dc erau ingeri, inseamna ca erau ingerii lui Dzeu si nu ai deavolului, ceea ce eu nu pot sa accept ca ingerii lui Dzeu ar face asa ceva.

2.al doilea contraargument ar fi acelesi ca si pt evolutionisti: dc atunci a fost asa acum de ce nu se mai intampla?

3.un inger se poate impreuna cu o femeie? voi cum puteti gandi asa ceva?nu a spus Dl Isus ca ingarii in ceruri nu au parte barbateasca si parte femeiasca?mai vaxaly tu ma dezamagesti profund, si ma faci sa am o parere tot mai proasta despre itp, cum puteti gandi ca si saducheii?

1. daca erau ingeri, erau ingeri cazuti,
2. eu nu am treaba cu evolutionismul. si crede-ma sunt femei si vrajitoare care pretind ca au legaturi sexuale cu demonii
3. cine te-a mintit ca ingerii nu se pot materializa? ce zici de ex. de cei care l-au vizitat pe Lot?

si inca ceva. daca te dezamagesc te dezamagesc eu nu scoala. eu sunt anu 1, si profii mei (de fapt numai cu 1am vb) nu este deacord ca erau ingeri.
Si acum ce trebuie neaparat sa il cred pe el? am citit totusi lucrari scrise si de Doctori in teologie care afirma ca erau ingeri si am citit si lucrari scrise de cei care spun ca erau oameni din semnintia lui Set, etc.

si eu gandesc ca mine, nu ca saducheii. sau daca nu sunt deacord cu tine inseamna ca eu gandesc gresit? nu te-ai intrebat ca totusi pot sa am eu dreptate? (eu m-am intrebat ca poate ai tu).

si ma repet dar spun iar: ca erau ingeri ca nu erau nu asta este o conditie a mantuirii. Si te rog ceva. Lasa acuzele si nu mai trage tu concluzii pripite cu privire la itp. vin-o sa vezi ce profesori sunt si ce elevi si apoi trage concluzii.
(poate eu sunt ratacitul din turma aia :) )

...daca nu imi imbratisezi gandirea si daca chiar e asa gresita indruma-ma tu cu duhul balndetii !

07/01/06 00:58

Site web  
vaxaly
membru

sunt fete care poarta batic si le vine f shic, nici pe departe nu potzi spune ca este o uratzenie.

vine sic pt noi ca ne-am invatat dar pt ceilalti sunt o ciudatenie!

si daca e sa respectam scriptura atunci sa se foloseasca acoperamantul din vremea scrierii 1 cor :)))

...am vazut si eu fete care aratau bine cu bentita :)

07/01/06 01:00

Site web  
Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Stiu o biserica in care fetele au inceput sa poarte bentita pentru ca asa era moda din biserica la ora aia. Nici o tipa nu arata rau cu bentita, dar asta nu inseamna ca are capul acoperit. De ce trebuie neaparat sa ne gandim la batic ca si acoperamant? De ce nu intra aici si palariile si bastile  etc.?

07/01/06 01:49

Site web  
vaxaly
membru

pana la urma care e de fapt acoperamantul "legal", doar baticul????
...din cate imi dau eu seama nu asta era in NT.

Larisa bentita nu poate fi acoperamant?

07/01/06 10:34

Site web  
doitili
membru

puneti o bentita in cap, vezi cat e de acoperit si apoi da-ti raspunsul

'de ce nu punem o cordeluta si sa zicem ca am rezolvat problema?'

07/01/06 11:04

vaxaly
membru

scrie sa se invaleasca. multe baticuri nu implinesc asta!!!
"de aceea femeia, din pricina ingerilor, trebuie sa aiba pe cap un semn al stapanirii ei" 1 cor 11:10

panglicuta poate fi un semn!?
baticul poate fi un semn!?
sau trebuie invelit tot capul !!!

(profesorul de Noul Testament ne explica ca in acea vreme parul era considerat oragan sexual. adica daca o femeie isi dezvelea parul era un avans ... era ca si astazi un fel de topless.) de aceea se purtau invelitorile capului ....
astazi nu mai e asa, dar se pastreaza traditia invelirii ....

07/01/06 11:50

Site web  
doitili
membru

chiar crezi ca azi parul nu mai atrage atentie si poti fi distras de la mesaj?

07/01/06 13:39

vaxaly
membru

or mai fi unii. dar nu e ca atunci in clutura. cand femeia usuratica isi flutura parul era pt tine ca o invitatie. Azi nu e asa. Daca fetele sunt cu parul neacoperit nu e o invitatie pt tine .... de a curvi cu ele!

07/01/06 21:53

Site web  
ionelcim
membru

vaxaly a scris:

. cand femeia usuratica isi flutura parul era pt tine ca o invitatie. Azi nu e asa. !

interesant ca femeile acelea "usuratice" din corint nu prea aveau ce sa fluture, pt ca erau rase in cap.

07/01/06 21:59

vaxaly
membru

chiar crezi ca toate rau rase in cap??? Ei bine, eu te contrazic :) pt ca nu toate prostituatele erau rase in cap.
si de ce zici tu ca erau rase? toate ....

07/01/06 22:12

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Io nu mai ştiu de unde ştiam, dar parcă era invers. Că prostituatele îşi afişau părul. Deci că nu erau rase. Altfel de ce le-ar fi zis pavel celor care vroiau să aibă capul descoperit să şi-l radă? Era o ironie?

doitili a scris:

chiar crezi ca azi parul nu mai atrage atentie si poti fi distras de la mesaj?

Păi dacă părul nu ar distrage, de ce şi l-ar mai vopsi unele fete? Şi-l fac în tot felul de feluri tocmai pt. că ştiu că astfel atrag priviri şi gânduri...

Ultima modificare de Lupea_Filip (07/01/06 22:37)

07/01/06 22:16

Site web  
vaxaly
membru

stiu si eu ca aveau par, de aia si ziceam. dar erau si unele care erau rase.

07/01/06 22:24

Site web  
ionelcim
membru

cele de la templul afroditei la care se referea pavel erau rase, si tocmai deaasta ap pavel spunea ca cele care sunt descoperite sa se si rada, adica sa fie exact ca si prostituatele.

07/01/06 22:28

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Acuma, Ionelcim, de unde ştii că Pavel se referea neapărat la femeile din templul Afroditei?

Şi eu îmi amintesc din nişte studii că preotesele păgâne se rădeau în cap. Şi că în plus se prostituau în templele acelea păgâne, considerând că astfel aduc ofrande zeilor la care se închinau.
  Nu-mi mai amintesc sigur, dar parcă şi celelalte femei care nu erau preotese, se duceau din când în când acolo ca să aducă astfel de "ofrande".
  Nu ştiu dacă în acea perioadă se rădeau în cap. Şi dacă se rădeau, nu ştiu dacă stăteau tot timpul cu capul descoperit sau purtau peruci atractive sau aşa ceva pt. că, hai să fim serioşi, o femeie cheală nu este tocmai de dorit în biznisul prostituţiei.

Acuma ca să rectific puţin ce am postat mai înainte, îndemnul lui Pavel era să se tundă. Nu să se radă. Am greşit.

"Orice femeie care se roagă sau proroceşte cu capul dezvelit, îşi necinsteşte capul ei, pentru că este ca una care ar fi rasă."
  E posibil aici să se refere la faptul că cele care făceau rugăciuni cu capul descoperit erau tocmai preotesele păgâne. Şi oamenii din acea vreme le-ar fi putut confunda pe creştinele care se rugau cu capul descoperit cu preotesele păgâne, tocmai pt. că aveau acea imagine familiară întipărită în subconştient.

"Dacă o femeie nu se înveleşte, să se şi tundă! Iar, dacă este ruşine pentru o femeie să fie tunsă ori rasă, să se învelească."
   Prin urmare se recomandă ca remediu o tunsoare. Adică nici părul bogat, dar nici chelirea, care ambele erau extreme cu aceeaşi imagine rezultantă: prostituţia în temple.

Şi dacă despart ultima propoziţie concentrată a acestui verset, ar putea ieşi aşa:
1. Iar dacă-ţi e ruşine ca femeie să fii tunsă atunci păstrează-ţi părul dar înveleşte-te, pt. că ştii ce înseamnă părul lung pentru cei din jurul tău.
2. Dacă-ţi este ruşine să reprezinţi în faţa oamenilor ceea ce ştii că ei au ca imagine când se roagă o femeie descoperită, adică o preoteasă cheală care-şi rosteşte incantaţiile, atunci acoperă-te şi vei crea o imagine diferită, ne-ruşinoasă.

07/01/06 22:58

Site web  
klauddyou
+

Inregistat: 23/12/05
Sa inteleg deci ca fetele/femeile trebuie sa poarte batic tot timpul, nu? Asta ca o extensie logica a faptului ca Dumnezeu e omniprezent si asa mai departe.
Inca ceva. Credeti ca e corect ca, asa cum a spus moderatorul al inceput, sa aruncam noi in iad persoanele care nu poarta batic/acoperitoare? Nu vi se pare ciudat ca nu e treaba noastra sa trimitem pe cineva, indirect, in iad din cauza unui siubiect atat de controversat? Nu vi se pare ca, de fapt, nu ne priveste pe noi ce face alt rob? Este oare baticul o conditie pentru a intra in cer? Credeti ca Dumnezeu va cere batic acolo?
Vreau sa fiu bine inteles pentru ca am vazut ca sunt unii care interpeteaza aiurea fie din naivitate , fie din rea-vointa. Nu sustin cauza fetelor care sunt rebele sau a celor liberali si nici cauza celor care ar pune batic si fetelor de 1 an. Pur si simplu, vreau sa atrag atentia asupra faptului ca un lucru atat de neesential nu merita o dezbatere atat de aprinsa si jigniri (indirecte)- aviz administratorului- de o parte si de alta. Ia uitati-va in ce procent e pomenit subiectul acesta relativ la mantuire, bucurie, acurateatea doctrinei, libertate, escatologie.
Sa fiti sanatosi!
Claudiu

08/01/06 17:55

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Cat despre culorile parului astea zic multe despre caracterul persoanei care vrea sa fie remarcata. Eu incerc sa privesc la motivatia cu care tipele si unii tipi chiar se vopsesc. Oare este un fel de a zice: "Doamne, putea-i sa ma faci uite asa de frumoasa cu parul brunet cu suvite roscate!" S-a demonstrat ca de fapt culoare naturala a parului aia se potriveste cel mai bine tenului nostru!

Sotia pastorului de la noi la biserica are parul vopsit verde pentru ca asa s-a purtat in anii '80 si pentru ca cei mai multi tineri din ziua de astazi au suvite sau chiar tot parul vopsit verde! Intr-adevar e mai sic, dar ma abtin de la orice alt comentariu!

Sunt alti teologi care sustin ca parul i-a fost dat femeii ca invelitoare a capului deci nu mai trebuie sa poarte batic in zilele noastre. Eu cred ca la capitolul batic tine foarte mult de mediul in care esti si de autoritatea care este in biserica la care mergi. Intr-adevar parul era considerat organ sexual si inca este pentru ca zicea cineva ca este o delicatete sa priveste o femeie cum isi trece mana prin par, dar ce-i mai multi nu-i mai dau prea multa atentie pentru ca nu mai atrage asa de mult.

Ultima modificare de Larisa (09/01/06 01:51)

09/01/06 01:41

Site web  
vaxaly
membru

1. este baticul o conditie a mantuirii?
eu pot sa afirm cu tarie ca NU

2. versetul din 1 corinteni este DOAR pt femeile maritate!

10/01/06 11:37

Site web  
Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 16    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la