|
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Bineinteles ca baticul nu este o conditie a mantuirii, trebuie sa fim stupizi sa afirmam asa ceva. Si pe langa asta, eu cred ca a capatat prea multa importanta baticul asta, la fel ca imbracamintea si alte subiecte total neimportante care se predica la greu in biserica. In ceea ce priveste supunerea neveste-mii, sper sa fie destul de supusa incat sa nu-si puna in veci batic pe cap! :-p
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
10/01/06 16:23
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Eu cred ca daca de exemplu la biserica mea se poarta batic pentru ca asa au stabilit cei din autoritate eu trebuie sa port batic ca si supunere fata de autoritati si sa nu fiu o razvratita, dar slava Domnului ca in biserica mea nu sunt altfel de reguli, dar imi place sa merg cu panglica uneori pentru ca e sic. Daca intrati pe www.jaspax.com veti vedea la ce fel de biserica merg. Sunt 2 fotografii acolo cu Jesse slujind la altar! Mantuire = Isus Hristos, nu Isus Hristos + batic + fusta!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
11/01/06 06:49
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
OK. Sunt Off-topic complet, dar distracţia e super. M-am băgat pe site-ul lui Larisa & Hubby şi am găsit o chestie super-faină: (e doar pt. cei ce înţeleg engleza, că mi-e lene să traduc)
"TODAY, the seventeenth of December, is my and Larisa’s one year anniversary. This makes me very happy.
Today we watched The Godfather and It’s A Wonderful Life, went shopping for the sarmale we are going to make tomorrow, had a driving lesson, went out for Chinese food, drank champagne, and worked on some Christmas gifts we’re making for our family. It was awesome.
I love my wife."
Deci, se poate şi-n America! Viva los sarmalos! După ce au cucerit România, bucătăria turcească invadează întreaga lume! Iar ca să revin la topic, Larisa, le-ai mâncat cu capul acoperit?   
|
|
11/01/06 10:41
|
|
joy
membru
Inregistat: 23/05/05
|
|
mey....eu cred ca se pune asa mare accent pe lucruri care nu au deloc asa mare importanta. De ex. baticul, in multe versete dak ne uitam clar cand se face referire la batic, la imbracaminte, se pune accent mai mult pe omul dinlauntru pt ca asta conteaza cu adevarat.... acum nu spun ca dak esti intr-o biserica in care se poarta batic sau numai fuste lungi pana in pamant, fara bijuterii, tu sa le porti si sa le faci pe toate, ci din contra tb sa nu fii o pricina de poticnire, ci un exemplu .....
_______________________________________ joy
|
|
11/01/06 10:51
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
joy a scris:
De ex. baticul, in multe versete dak ne uitam clar cand se face referire la batic, la imbracaminte, se pune accent mai mult pe omul dinlauntru pt ca asta conteaza cu adevarat.... |
Eu nu am gasit nici un verset in care sa se faca referire la "batic"....dar despre asta am scris de fapt mai demult ceva.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
11/01/06 12:39
|
|
Larisa
membru
|
|
Lupea_Filip a scris:
Iar ca să revin la topic, Larisa, le-ai mâncat cu capul acoperit?    |
Nu, Filip, nu am mancat sarmalele cu capul acoperit pentru ca iubitul meu vrea sa fiu ca viitoarea nevasta a lui Gfod, adica supusa sa nu port batic, desi nu-i displace sa port batic pentru ca imi sta bine!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
11/01/06 20:46
|
|
doitili
membru
Inregistat: 23/10/05
|
|
Larisa a scris:
desi nu-i displace sa port batic pentru ca imi sta bine! |
cata modestie
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
11/01/06 22:10
|
|
Larisa
membru
|
|
Eu cred ca in general tutor fetelor le sta bine cu batic daca stii cum sa-l aranjezi un pic ca sa nu-ti pice pe mijlocul fruntii!
|
|
11/01/06 22:54
|
|
doitili
membru
|
|
exact la asta m-am gandit si eu, dar cum aseara am intrat doar fugitiv n-am apucat s-o spun
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
12/01/06 17:37
|
|
vaxaly
membru
Inregistat: 28/03/05
|
|
ma intrebam. daca in inima ta nu vrei sa porti batic dar il porti "ca sa nu zica ceilalti ca esti a lumii" nu e si asta un pacat? o fatarnicie? ca ce nu vine din incredintare e pacat.
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
13/01/06 13:00
|
|
sweet andra
membru
Inregistat: 11/01/06
|
|
Ce se intample cu cele care se imbraca f umil ca sa arate supunere si so on si de fapt inside e numai mizerie ? Cat despre batic...hai sa fim seriosi eu nu cred ca cineva pacatuieste daca nu poarta batic...fratzilor astea sunt forme!
_______________________________________ "Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine." Romani 12:9
|
|
13/01/06 15:09
|
|
Larisa
membru
|
|
Andra, e treaba lor! Ele or sa dea socoteala pentru ceea ce sunt! Datoria noastra ca si crestine este sa ne apropiem de ele in dragoste si doar in momentul in care am dezvoltat cu ele o relatie de prietenie, de amicitie sa le mustram cu duhul blandetii!
|
|
13/01/06 18:16
|
|
sweet andra
membru
|
|
Da, probabil ca e treaba lor...anyway faza cu baticul mie mi se pare total depasita..oricum nu e cazul meu ..da noah in biserica pt a nu fi o pricina de poticnire,,,,aviz celor care se uita tot timpul cat ii de lunga sau scurta fusta....e mai bine sa-l portzi..da nowadays toate chestiile is schimbate.......hai sa ne uitam in interior si sa vedem ce-i acolo!
_______________________________________ "Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine." Romani 12:9
|
|
13/01/06 20:27
|
|
vaxaly
membru
|
|
...si chiar daca ma repet o zic: "in 1 Corinteni Pavel vb despre acoperamant dar nu PT FETELE FECIOARE" ... pt ele nu are "acest indemn".
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
14/01/06 12:55
|
|
Larisa
membru
|
|
Deci daca eu sunt maritata si barbatul meu nu-mi cere sa port batic eu sunt ok pentru ca ma supun autoritatii care este peste mine, nu? Daca vreti sa vedeti cum ne impiedicam in lucruri minore si uitam sa facem ceva concret pentru imparatia lui Dz va sugerez sa cititi brosura(42 de pagini) a lui Marcel Husser, "Simbolurile vizibile ale inchinarii crestine" in care vorbeste non-stop de invelitoarea pe care trebuie sa o aiba femeia ca semn al supunerii fata de sot si de Dz. Va rog sa mai cititi o data titlul cartii si sa vedeti cat de important a ajuns sa fie baticul in bisericile noastrel. Parul i-a fost dat femeii ca invelitoare. El sustine ca trebuie sa ne lasam parul lung ca un dar pentru Dz, dar sunt unele femei care au 3 fire de par in cap si ar fi chiar culmea sa-si lase par lung. Teoria cu: "fecioarele nu tre sa poarte batic" vine din teologia baptista! Si uite asa vreme trece, vreme vine si noi ramanem la un kilogram de teorie si un gram de practica!
|
|
14/01/06 21:15
|
|
sweet andra
membru
|
|
Unde scrie in Biblie ca fetele tra sa poarte batic?
|
|
15/01/06 12:56
|
|
fineas
Exclus
|
|
nu scrie nicaieri in Biblie despre batic dak il porti bine ii daca nu il porti iara ii bine,dar scrie clar ca parul ia fost dat ca invalitoare a capului atentie nu parul scurt ci parul lung iar in 1Corint 11:16 zice sa nu ne certam p acest subiect.... concluzie: gresite sunt femeiile si fetele care poarta parul scurt...daca Dumnezeu dorea ca femeia sa se nasca cu un batic in loc d par in cap atunci asa se nastea...nu interpretati Biblia ci credeti asa cum este scris.
Ultima modificare de fineas (15/01/06 14:15)
_______________________________________ SHALOM
|
|
15/01/06 14:14
|
|
gfod
membru
|
|
deci dupa rationametnul tau, Fineas, daca Dumnezeu vroia ca fetele sa poarte parul lung se nasteau cu parul lung???
|
|
15/01/06 15:01
|
|
doitili
membru
|
|
sau daca vrea sa poarte fuste se nasteau cu fuste pe ele ? sa nu denaturam lucrurile
|
|
15/01/06 21:42
|
|
fineas
Exclus
|
|
gfod ,na i inteles nimic ,eu nu am parerea mea ,ti am dat versete ,da mi si tu ,nu fi atat de rational,1COR 3;19,20.Shalom! Iar pt doitili ,citeste,Rom.11;34-36.Litera omoara ,Duhul da viata!
Ultima modificare de fineas (15/01/06 23:06)
|
|
15/01/06 22:56
|
|
gfod
membru
|
|
haihai. "nu fii atat de rational"!!! eu am rezolvat macar mai multe ca tine. nu-i destul sa dai versete si sa lasi omul in aer.
|
|
15/01/06 23:18
|
|
fineas
Exclus
|
|
Cu de ce ,de ce...da ia ca asa zice Cuvantul lui Dumnezeu !!!!!Corina citeste 1Timo.2;11-14. si spune Amin ,adica ,asa sa fie .Neascultarea si cartirea duc la moarte spirituala.
gfod ,na i inteles nimic ,eu nu am parerea mea ,ti am dat versete ,da mi si tu ,nu fi atat de rational,1COR 3;19,20.Shalom!
Poblema i ca ai rezolvat tu ,nu EL .Lasa l pe EL Sa rezolve prietene,mandria merge inaintea caderii,fi atent la eul personal,cu dragoste ti o zic!shalom!
|
|
15/01/06 23:40
|
|
vaxaly
membru
|
|
Fineas ai cam luat foc nenea. Deci cum ziceai tu toate femeile trebuie sa aiba parul lung? ciudat omule. Eu stiu ca atunci cand dai si tu un verset stii bine despre contextul in care a fost scris.... dar in fine "nu fii atat de rational". crede fara sa cercetezi ca e Cuvantul Domnului doar, nu??? (am auzit de prea multe ori crede si nu cerceta. cand se spune Cercetati Scripturile ca in ele socotiti ca aveti viata)
|
|
16/01/06 20:41
|
|
vaxaly
membru
|
|
Larisa a scris:
Deci daca eu sunt maritata si barbatul meu nu-mi cere sa port batic eu sunt ok pentru ca ma supun autoritatii care este peste mine, nu? Daca vreti sa vedeti cum ne impiedicam in lucruri minore si uitam sa facem ceva concret pentru imparatia lui Dz va sugerez sa cititi brosura(42 de pagini) a lui Marcel Husser, "Simbolurile vizibile ale inchinarii crestine" in care vorbeste non-stop de invelitoarea pe care trebuie sa o aiba femeia ca semn al supunerii fata de sot si de Dz. Va rog sa mai cititi o data titlul cartii si sa vedeti cat de important a ajuns sa fie baticul in bisericile noastrel. Parul i-a fost dat femeii ca invelitoare. El sustine ca trebuie sa ne lasam parul lung ca un dar pentru Dz, dar sunt unele femei care au 3 fire de par in cap si ar fi chiar culmea sa-si lase par lung. Teoria cu: "fecioarele nu tre sa poarte batic" vine din teologia baptista! Si uite asa vreme trece, vreme vine si noi ramanem la un kilogram de teorie si un gram de practica! |
nu m-ai inteles. eu ziceam pt cei care ziceau ca toate fetel sunt bagete in aceeasi oala. daca barbatul tau nu vrea sa porti ferice de tine. 
|
|
16/01/06 20:42
|
|
fineas
Exclus
|
|
Parerea ta este o pana in vant,iar a mea la fel ,citeste cu atentie 1CORI 11;14,15 care i in legatura cu vers 10.Stii cum erau pedepsite curvele in trecut ? li sa taia parul,astazi satan le a pacalit si se tund singure , tot ce era o rusine in trecut ,astazi este moda .Nu trebuie sa fi de acord cu mine ,dar fi de acord cu BIBLIA.Si bine ar fi sa luam toti foc ,asa cum a fost la rusalii,fi BINECUVANTAT DE ISUS.
|
|
16/01/06 21:03
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|