|
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
bairstow, ultimele doua propozitii erau suficiente. 
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
21/07/08 12:25
|
|
The_sense_of_life
membru
Inregistat: 25/05/08
|
|
Eu zic ca iertarea este necesara in fiecare rugaciune... Facem greseli pe care nici macar nu ne dam seama ca le facem... si apoi pacatele trebuie marturisite pentru a fi iertate si nu numai atat... trebuie sa incercam sa nu le mai facem...
_______________________________________ "Cu nici un chip n-am sa te las, nicidecum n-am sa te parasesc"
|
|
21/07/08 14:58
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Desi, la acest topic se vorbeste doar despre necesitatea oferirii iertarii, eu cred ca la fel de important e si sa stii sa-ti ceri iertare.Pentru a reface o relatie e important sa-ti ceri iertare. Trebuie sa renunti la orgoliul tau si sa accepti ca nu esti perfect...sa-ti asumi vina desi parca uneori e mai usor sa te victimizezi...La mine cel putin Dumnezeu a avut mult de lucrat si probabil va mai avea de lucrat la capitolul acesta. Oricum iertarea, fie ca o ceri, fie ca o oferi slefuieste mult caracterul unui om. Sau cel putin asa cred eu...
Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (21/07/08 21:42)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
21/07/08 21:28
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
De-acord, MRU. 
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
21/07/08 22:09
|
|
celine
membru
Inregistat: 26/05/08
|
|
nu sunt idealista. nu cred ca odata nascut din nou, un om nu mai greseste si implicit nu trebuie sa isi mai ceara iertare... privesc la mine si stiu. pe de alta parte, mi se pare ipocrizie curata sa gresesc stiind ca, prin ruga, primesc din nou iertare..si Domnul stie. treaba cu pacatul sta cam asa [cred eu].. sa nu il faci si sa nu vrei cu nici un chip sa il faci. prin urmare, pacatul involuntar, accidental e "motivat" sa fie adus in ruga. dar daca eu pacatuiesc acum stiind ca sunt alte cai si o fac gandindu.ma ca voi fi iertata, ca ma voi ruga... well, scartaie un pic teoria mea. si referitor la iertare si uitare..repet: sa nu fim idealisti. nu exista uitare; cel putin, nu in sensul binecunoscut de toti, iar eu nu cunosc un alt sens. iert dar nu ma pot discipina sa uit intr'un fel amnezic. iertarea, dupa mine nu inseamna uitare... iertarea schimba doar felul meu de a imi aduce aminte...
|
|
22/07/08 08:16
|
|
diana.m
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
"Iertarea", spunea un pastor , "trebuie sa fie un mod de viata pt un crestin." Tot mai multi oameni sufera de sindromul "prea orgolios ca sa iert/sa-mi cer iertare". Biblia vorbeste destul de clar despre iertare "Fiti buni unii cu altii, milosi, si iertati-va unul pe altul cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Christos" (Efes. 4:32), chiar de 7 ori cate 7. Citeam mai demult intr-o carte cateva lucruri despre iertare:
"Iertarea este singurul element puternic , destul de puternic sa vindece relatiile frante si legaturile afectate de ura si razbunare."
"Iertarea seamana cumva cu respiratia : daca incerci sa tii cont de fiecare dta cand o faci , risti sa innebunesti."
"Iertarea este necesara tocmai atunci cand nu exista explictii rationale pentru lucrurile comise."
"Atunci cand te iert , renunt la dreptul de a te rani pe masura."
[Toti sunt normali, pana ajungi sa-i cunosti, John Orteberg]
Ultima modificare de diana.m (22/07/08 17:02)
_______________________________________ daca toti am avea aripi , ne-am tine de mana si am zbura...
|
|
22/07/08 16:59
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Mi-a fost foarte greu sa iert persoane care faceau uz de bunavointa mea. Practic, mi-am impus sa iert. Iertarea este o hotarare si nu un simplu feed-bak.
Tragedia este ca Evanghelia este considerata de crestini ca fiind sufiecient de puternica sa ii mantuiasca, dar mult prea slaba ca sa ii reconcilieze.
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
02/08/08 15:14
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Norkis a scris:
Sa spunem ca am gresit in trecut iar efectele acestui pacat sau al acestei greseli a avut repercursiuni destul de serioase. Ii cerem in modsincer lui Dumnezeu iertare si "suportam" efectele pacatului nstru in timp. Insa ce ne facem atunci cand noi insine nu ne putem ierta ceea ce am facut? |
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
19/08/08 09:01
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Cred ca e o dovada de imaturitate. Sau sa ii zic, necredinta in faptul ca Domnul te-a iertat. Desi, sunt momente, cand chiar daca ti-ai cerut iertare, nu te lasa Duhul sa te simti eliberat, pentru ca poate nu ai facut tot ce trebuia sa faci, nu ai marturisit tot ce trebuia marturisit. Asta e parerea mea.
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
19/08/08 15:03
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
mie mi s-a intamplat sa mai am cate o discutie aprinsa cu un frate din comitet... a fost odata intr-o sambata seara... dar hai sa nu ii zic discutie aprinsa... mai degraba pareri contradictorii/opuse... si fiecare dintre noi aduceam argumente in intarirea afirmatiei noastre... eram bucuros ca eu am dreptate si el nu are... si s-a suparat foarte tare pe mine incat m-a jignit intr-un mod injositor... in fine.. eu m-am suparat si mai tare pe el... ziua urmatoare, duminica el urma sa tina ora de rugaciune de dimineata... inca nu il puteam vedea cu ochi buni... Domnul nu imi vorbea prin el pentru ca eu eram inca legat de ceea ce imi spusese cu o zi inainte... atunci Duhul Domnului m-a cercetat si m-a pus pe rugaciune... m-am rugat Domnului sa ma ierte si sa ma ajute sa il vad cu alti achi... as putea spune ca l-am vazut prin prisma ochilor lui Dumnezeu... plin de bucurie, de pace... atunci, in acea dimineata Dumnezeu mi-a vorbit intr-un mod minunat prin acel frate... in cele din urma am fost sa imi cer iertare de la el... deci... eu va sfatuiesc... atunci cand cineva iti greseste si te superi pe el, roaga-te si cere-i lui Dumnezeu in rugaciune sa te ajute sa il ierti si sa treci mai departe...
... chiar acum cand scriam aceste randuri mi-am adus aminte de rugaciunea Tatal nostru... la un moment dat spunem:"...si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri"... vrei sa fii iertat?... iarta
Domnul Isus le-a spus ucenicilor ca trebuie sa ierte pe aproapele lor de 70 de ori cate 7, adica de 490 ori... pe zi...:P
Domnul sa ne ajute!
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
19/08/08 18:50
|
|
Ammy28
membru
Inregistat: 20/10/05
|
|
O suparasem zilele trecute pe nepoata-mea(8 ani).Lacrimi pe obrajorii ei.Am alergat imediat sa-i cer iertare,si s-o iau in brate.Te iert,mi-a zis,din inima,si m-a sufocat cu o imbratisare.Un zambet i-a inflorit pe toata fata,peste ochii umezi.Si,relatia noastra a mers mai departe,fara nici o umbra,fara nici un repros.Mi-a dat din nou increderea ei.Ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.Eram din nou eroul ei,si preferata ei.Tovarasul ei de incredere.Nu si-a inchis inima fata de mine,nu s-a baricadat impotriva viitoarelor rani sau dezamagiri, nu mi-a spus ca trebuie sa lupt pt iertarea ei,sau sa-i dovedesc ca m-am schimbat.Nici macar sa-i promit ca n-o mai supar:-)) Fratii mei,CE STIU COPIII SI NOI AM UITAT?
_______________________________________ In adevar, legea Duhului de viata in Hristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii(Rom 8:2)
|
|
30/08/08 22:25
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Ce nu au de fapt. Experienta suferintei si a ranilor. 
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
31/08/08 00:31
|
|
hopeful
membru
Inregistat: 30/05/07
|
|
Nepotica ta inca mai are speranta ca daca lumea greseste odata si o ierti, a doua oara nu se mai intampla. Daca am putea avea toti aceiasi speranta...
_______________________________________ Love Makes The World Go Round
|
|
31/08/08 00:35
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
hopeful a scris:
Nepotica ta inca mai are speranta ca daca lumea greseste odata si o ierti, a doua oara nu se mai intampla. Daca am putea avea toti aceiasi speranta... |
Ar trebui sa iertam conditionat ? Nu putem ierta decat daca avem speranta ca a doua oara nu se va mai intampla ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
31/08/08 09:04
|
|
hopeful
membru
Inregistat: 30/05/07
|
|
Nu ar trebuii sa iertam asa, dar stii care e faza, ca suntem oamenii si iertam sperand ca nu se va mai intampla. Sau iertam, dar nu uitam, si a doua oara cand se intampla ii aducem aminte persoanei respective ce s-a intamplat prima data, sau poate nici macar nu e nevoie sa fie aceiasi greseala. Adu-ti aminte de cate ori ai auzit "Promit ca nu mai fac". Cand auzi asta e inevitabil sa nu speri ca nu se va mai intampla.
Ultima modificare de hopeful (31/08/08 11:04)
_______________________________________ Love Makes The World Go Round
|
|
31/08/08 11:03
|
|
Ammy28
membru
Inregistat: 20/10/05
|
|
In biblie se vorbeste mult despre necesitatea iertarii.Domnul stia dinainte ca oamenii ne vor gresi,asa cum si noi le vom gresi lor.Spunea cineva ca pe masura ce Duhul Sfant iti lumineaza inima,ochii,si vezi cat de mult tu gresesti in fiecare zi,fata de Dumnezeu,fata de tine,fata de cei din jur,si cand vezi ca El te iarta,si cu fiecare rasarit de soare iti mai da o sansa,incepi sa pleci capul...Nu te mai gandesti:"Dar cum a putut el/ea sa-mi faca MIE una ca asta?"..Si iti vine tot mai usor sa ierti pe ceilalti.
_______________________________________ In adevar, legea Duhului de viata in Hristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii(Rom 8:2)
|
|
01/09/08 12:05
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Intr-un fel, avem dreptul si obligatia sa iertam chiar si atunci cand lumea nu-si cere iertare de la noi. Domnul nu poate face asta, tinand cont de atributele Lui. Si asta mi se pare un mare privilegiu!
Ultima modificare de UnderZero (11/09/08 17:18)
|
|
11/09/08 17:18
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
am auzit o predica faina despre iertare...era din pilda robului nemilostiv...vorbea predicatorul despre suma care a iertat-o imparatul robului sau...a fost o pierdere semnificativa(10000 galbeni)...tot asa si noi cand iertam suferim pierderi, trebuie un sacrificiu pentru a ierta...mi-a placut mult ideea 
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
11/09/08 17:31
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Da, intr-adevar. A ierta inseamna a fi suferit candva si a incerca sa treci peste propria suferinta. Acest proces inseamna in sine un sacrificiu. Mai mic sau mai mare - depinde de situatie. Frumoasa idee, gabi_aron.
|
|
11/09/08 19:25
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
UnderZero a scris:
Da, intr-adevar. A ierta inseamna a fi suferit candva si a incerca sa treci peste propria suferinta. Acest proces inseamna in sine un sacrificiu. Mai mic sau mai mare - depinde de situatie. Frumoasa idee, gabi_aron. |
chiar azi am experimentat o astfel de situatie...si am simtit si ce rau e cand mania iti cuprinde fiinta si ce extraordinar e sentimentul pe care il ai dupa ce ai iertat si ai trecut peste suferinta creata.... va indemn asadar sa iertati orice intrucat si noi am fost iertati pe deplin!!!
Ultima modificare de Tanara crestina (04/11/08 12:01)
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
04/11/08 11:59
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
E foarte greu sa ierti dar adevaru ca poti sa ierti pe cineva care iubesti si ai trait o viata intreaga cu ei usor, esti suparat la moment dar cu timpul ierti din reflex. Am simpla metoda e cum zice din Biblie, sa iubesti pe aproapele tau cum iubesti pe tine insusi, mai si zice daca ai dragoste pentru Domnul trebuie sa ai si pentru oameni imprejur. Asta mia stat in minte si ce am inteles e ca cit de rau, tulburat, sau tia facut ceva ingrozitor ca daca cineva care iubesti cu adevarat Il ierti. Asa ca, ce fac eu ma gandesc ca orice om e Isus in el, trisez nicidecum cred. Pentru ca cit de rau sau orice lucru face il iubesc ca are si unpic de bunatate de la Isus in el, asa ca nui usor dar cu timp iert. Gandirea aia ma ajutat ca iert pe cineva care iubesc si care Isus iubeste.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
12/11/08 23:53
|
|
belinda
membru
Inregistat: 13/11/08
|
|
sa ierti e un lucru foarte greau si mai ales sa ierti aceiasi persoana de mai multe ori...dar daca te numesti"tanar crestin"..vei ierta. Pentru ca asta ne caracterizeaza pe noi crestinii:iertarea.
_______________________________________ "Mandria omului va fi smerita si trufia oamenilor va fi plecata;numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea"(Isaia 2:17)...
|
|
21/03/09 15:12
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
just_for_jesus a scris:
Pentru ca asta ne caracterizeaza pe noi crestinii:iertarea. |
Ar fi bine. Un om care a cunoscut iertarea lui Dumnezeu, ar trebui si el sa ofere iertare. Ar trebui, dar prin puterile proprii nu vei reusi decat sa tii ascunsa securea, nu sa o ingropi definitiv. Sunt unele lucruri care lasa rani adanci si greu de vindecat...Totusi Dumnezeu este cel care vindeca...
Ultima modificare de MRU (05/07/09 19:59)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
05/07/09 19:59
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
Dumnezeu e cel care vindeca dar iertarea e rodul nostru, toate le facem prin puterea primita de la El dar in orice lucru avem aportul nostru 
Cand mi-e cel mai greu sa iert ? Cand consider ca gresitorul nu merita, il injosesc si ma inalt iar iertarea nu o dai si apoi te razgandesti- in cazul asta nu am iertat cu adevarat. Daca vreau sa fiu iertator trebuie sa fiu smerit, atunci ai inima curata si poti fi bun ca un copil.
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
06/07/09 23:47
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Definitia iertarii: "Parfumul unei flori lasat pe pantoful care a calcat-o". (am gasit chestia asta si mi se pare foarte frumoasa)
Ultima modificare de emanuel (17/02/11 09:53)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
17/02/11 09:53
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|