TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Cina Domnului! Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8 9
gogol
membru

Inregistat: 22/07/09

Turcu Ovidiu a scris:

Ce inseamna sa iei Cina in chip nevrednic

Isus doreste ca noi sa luam painea si sa credem in trupul Lui frant, pentru ca al nostru sa fie sanatos. Atunci cand deosebim in felul acesta, noi luam Cina intr-un chip vrednic. Cand vii la Masa Lui si eliberezi credinta in trupul Domnului, tu vei primi binefacerile de vindecare, sanatate si intregire, vei fi puternic si sanatos, si vei trai mult timp.

Faci ce faci si tot la ce e carnal revii...Trupul asta "se trece din zi in zi , in timp ce cel spiritual se inoieste din zi in zi". Deci e invers proportional cu cel spiritual. Nicaieri in Scriptura nu intalnim ideea asta: Cina iti da sanatate in oase si in carne! NICAIERI! Daca gresesti te rog sa ma corectezi. Har

29/07/09 19:44

Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
Ce inseamna sa bem osanda?

In al treilea rand “judecata”(osanda) in versetul 29 nu inseamna mania lui Dumnezeu cum obisnuiam sa gandesc. In unele cercuri, oamenii inca cred ca judecata aici se refera la faptul ca Dumnezeu trimite in iad. Aceasta este o interpretare gresita. Cuvantul in greaca folosit aici este “krima” care inseamna “sentinta divina”. Intelegeti ca atunci cand Adam a pacatuit impotriva lui Dumnezeu, o sentinta divina a venit asupra intregii rase umane. Neputinta, boala si moarte sunt efectele acestei sentinte divine. Atat timp cat traim pe acest pamant, corpurile noastre sunt subiectul imbatranirii, care tine de aceasta sentinta divina. Ele se deterioreaza pe zi ce trece. Celulele creierului mor in fiecare zi.

Cina Domnului este solutia lui Dumnezeu pentru oprirea acestui lucru. Chiar si prietenii nostri vor vedea rezultate. Va vor intreba, “Hei, de ce parca nu imbatranesti?” Intr-o zi in cer, noi vom avea trupuri noi care niciodata nu vor imbatrani, niciodata nu vor obosi sau vor arata urat. Intre timp, Cina Domnului este ajutorul nostru, pentru a nu depinde de acest proces al lumii, ci a umbla in sanatate divina. De fiecare data cand iei Cina, inversezi efectele blestemului sau judecatii divine in trupul tau.

PS - in seara asta iau cina cu parintii mei. Mama e vindecata de tensiune, tata de reumatism.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (29/07/09 20:31)

29/07/09 20:25

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Cu imbatranirea, cred ca putem observa un aspect deloc de neglijat; acela ca un batranel sau o batranica si-au trait viata in ascultare de Domnul, dar cand intind mana in tava sa ia painea sau vinul cinei, observi ca le tremura mana, dar iau cina Domnului cu atata piosenie ca ti-e mai mare dragul de ei, chiar daca nu mai au 18 sau 20 de ani. Unii dintre acestia asteapta cu deosebita reverenta momentul Cinei Domnului, dar cu toate acestea procesul de imbatranire nu este stopat.Imbatranirea, in aceasta viata este un proces ireversibil.

Totusi avem speranta ca in Imparatia lui Dumnezeu imbatranirea nu va mai fi nici macar amintire.

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

29/07/09 21:35

Turcu Ovidiu
membru

Diavolul nu are nici o sansa asupra celor care cred in puterea trupului frant al Domnului Isus

Cred ca de mult timp, diavolul a incercat sa orbeasca Biserica pentru a nu vedea puterea trupului frant al Domnului Isus. Aceasta este din cauza ca el stie ca nu are nici o sansa impotriva celor care au credinta in puterea trupului frant al Domnului Isus. Va voi da un exemplu despre cum o membra a bisericii a experimentat un atac spiritual dar l-a invins prin Cina Domnului.

In anul 2003, biserica mea a organizat mai multe excursii in Israel. Fiecare grup era format din 120 de personae. In total, 1500 de personae am vizitat Tara Sfant. In una din excursiile noastre, o doamna de vreo 20 de ani, Suwen, a dezvoltat o tromboza adanca in timpul zborului spre Israel. Aceasta este o problema rara care rezulta dintr-un cheag care era situat adanc intr-o vena aflata in coapsa sau picior. Este numita “sindromul clasei economice” pentru ca unii oameni dezvolta acest fel de problema cand sunt blocati pe un scaun, iar umiditatea este foarte scazuta. Un cheag se poate forma, care daca ajunge la plamani, poate provoca incapabilitatea de a respira, iar cand acest lucru se intampla poate rezulta in moarte.

Suwen a simtit o durere in pulpa dreapta in timpul zborului. In timp ce cobora din avion ea cazut, si-a dat ochi peste cap si a inceput sa faca spume la gura. Personalul aerian a fost extreme de atent si imediat au chemat o ambulanta care a dus-o la spital. In drum spre spital inima ei sa oprit brusc, cheagul s-a ???? din piciorul ei pana la inima si in final a ajuns la plamani, cauzand un stop cardiac. Cand ambulanta a ajuns la Centrul Medical Assaf Harofeh culoarea ei era deja albastra. Ei au dus-o la sectia de urgente unde au incercat sa o resusciteze. Doctori au intrebat de rudele cele mai apropiate pentru ca nu credeau ca o sa supravietuiasca. Era cat pe ce sa o pronunte moarta, dar in mod miraculos, dupa ultima incercare inima ei a inceput sa bata din nou. Totusi era intr-o conditie critica deoarece cheagul ii bloca respiratia. Ea a fost inconstienta si avea tot feluri de tuburi care erau introduse in nasul si gatul ei. Doctori o monitorizau indeaproape, temandu-se ca nu cumva cheagul sa-i blocheze respiratia din nou. In aceea seara sotul ei, sora ei, cumnatul ei care cred ferm in puterea trupului Domnul Isus ca aduce vindecare, au luat Cina Domnului, proclamand sanatate si intregire trupului ei.

Pe vremea aceea eram cu lideri mei intr-o alta parte a Israelului si nu am putut ajunge unde era ea decat 4 zile mai tarziu. Cand am ajuns la spital au informat familia ca starea ei s-a inrautatit. Lideri mei si cu mine am luat Cina Domnului si am proclamat toate binefacerile trupului Domnului asupra aceste doamne. Urmatoarea zi ea si-a revenit iar doctorii care o aveau in grija nu mai puteau gasi cheagul de sange. Totusi ei nu stiau la ce sa se gandeasca si nu au indraznit sa fie optimisti asupra ei. Ei au tinut-o sub observatie, dar zi dupa zi, uitandu-se dupa cheag, nu l-au mai putut gasi. In acelasi timp ea a inceput sa se intareasca iar dupa o saptamana au externat-o.

De indata ce a fost externata ea s-a alaturat urmatorului grup si a vizitat gradina unde invierea Domnului Isus Cristos a avut loc. Dupa acest episod membrii familiei ei au spus ca l-a inceput le-a fost frica si se simteau pierduti. Totusi datorita invataturii care au primit-o ei au stiut ca aceasta nu a fost o lucrare a lui Dumnezeu ci un atac al diavolului. Ei au fost extrem de incurajati cand si-au adus aminte de marturia mamei lui Albert care a fost vindecata cand a luat painea in ICU. Asa ca au fost increzatori ca luand Cina Domnului sanatatea si intregirea Domnului va veni asupra lui Suwen.

www.prinhar.ro - resurse

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (30/07/09 20:38)

30/07/09 20:37

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Turcu Ovidiu a scris:

Baptistii fac asa ceva? E blasfemie si nesimtire sa tai pe cineva de la cina Domnului, nu a omului. Domnul a instaurat-o, omul o perverteste in folosul lui. Daca tai pe cineva de la cina Domnului dai dovada de prostie si despotism in biserica.

Daca eu imi iau o fata necrestina, chiar prostituata de pe strada, o ingrijesc si o iubesc, ea se schimba si primeste Har, atunci cei din biserica nu ma lasa sa iau cina?

Exista versete pentru asta sau e doar speculatia umana care spune asa? Cum poti sa tai pe cineva de la cina din moment ce sangele lui Isus a facut pe orice credincios vrednic? E o insulta la adresa lui Isus sa spui ca un credincios e nevrednic de cina Domnului.

Tocmai ca e Cina Domnului, nu a omului.

Stii ce i se spune lui Moise? Dumnezeu a zis: "Nu te apropia de locul acesta; scoate-ti incaltamintele din picioare, caci locul pe care calci este un pamant sfant." (Exod.3:5)

Cina e momentul Lui de adorare. E a Lui, sunt regulile Lui.

Nimeni nu te pune la disciplina ca te insori cu o femeie schimbata, convertita. Nu mai ridica in slavi casatoriile astea. La mine in Biserica au fost cateva surori care au ales acest drum si au platit cu varf si indesat alegerea. Nu ca le-a pus Biserica la disciplina, ci pentru ca au avut o viata grea, cu multe umilinte.  Discipina are rol de indreptare, nu condamnare.
Si cred ca ar fi mai bine sa iti masori cuvintele mai mult cand rostesti judecati peste oameni investiti de Dumnezeu cu autoritate. Iar daca ei gresesc vor da socoteala.

Ultima modificare de MRU (17/08/09 12:05)

17/08/09 12:03

Turcu Ovidiu
membru

Si eu am aceeasi autoritate ca ei. Versetul din Exod e pentru altceva. Cazul pe care il prezint eu contine un barbat care cunoaste Harul si o femeie care e din lume. Atunci se poate face o relatie, pentru ca barbatul stie cine e in Cristos. Daca amandoi sunt slabi in credinta si nu au intelepciune atunci vor fi necazuri. Chiar daca sunt impreuna si nu stiu ce sa faca, dar merg la un sfat cu liderii (care, in scenariul meu cunosc Harul) care ii indruma, atunci cei doi dau dovada de intelepciune.

17/08/09 12:07

Turcu Ovidiu
membru

Noi suntem oameni sănătoși pentru că suntem părtaşi CREDINŢEI lui ISUS. Când luăm cina, paharul înseamnă iertarea păcatelor iar pâinea înseamnă trupul frânt; trupul Lui a fost frânt pentru ca al nostru să fie întregit.
Când copii lui Israel erau în Egipt, au pus sânge pe uşiori, reprezentând sângele lui Isus ca un semn al crucii de care moartea va trebui să treacă.
Când practici atmosfera dragostei şi neprihănirii lui Dumnezeu, aceasta face ca toate lucrurile bune să se întâmple, lucrurile bune ies pur şi simplu din asta! Când te uiţi la Isus poţi chiar să umbli pe apă!

20/08/09 16:54

gogol
membru

Inregistat: 22/07/09
Iar cei dintre credinciosi care sunt bolnavi , sunt asa pentru ca nu sunt partasi credintei lui Isus???  Imi pare rau, dar ma simt nevoit sa-ti spun ca aberezi voios!

Ultima modificare de gogol (21/09/09 17:47)

24/08/09 12:31

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Turcu Ovidiu a scris:

... trupul Lui a fost frânt pentru ca al nostru să fie întregit.

Cu expresia asta eu m-am obisnuit, nu pentru ca are suport biblic, ci pentru ca stiu ca e sloganul tau!

Când copii lui Israel erau în Egipt, au pus sânge pe uşiori, reprezentând sângele lui Isus ca un semn al crucii de care moartea va trebui să treacă.

Poti sa interpretezi si asa, desi in aplicabilitatea imediata nu asta era interpretarea! Atunci era un semn stabilit de Dumnezeu pentru protectie. Beneficiau de acest semn cei care ascultau si faceau cum le spune Dumnezeu! Daca ar fi inteles bine harul lui Dumnezeu, si ar fi zis: Dumnezeu e bun si ne va proteja, daca noi credem in El, ce crezi, scapau fara sa se conformeze?

Când practici atmosfera dragostei şi neprihănirii lui Dumnezeu, aceasta face ca toate lucrurile bune să se întâmple, lucrurile bune ies pur şi simplu din asta! Când te uiţi la Isus poţi chiar să umbli pe apă!

Tu ai umblat vreodata pe apa? Sau nu te-ai uitat inca la Iisus?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (25/08/09 10:44)

25/08/09 10:42

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06

Turcu Ovidiu a scris:

Stai aşa!Cred că deja metaforizezi prea mult evenimentul.Să nu uităm de jertfele pe care copii lui Israel trebuiau să le aducă.Şi ei nu omorau pe Domnul Isus când se jertfea un miel,ci doar mielul.Bineînţeles că mai apoi,după ani, Domnul Isus a fost ca un miel şi a murit pentru păcatele noastre.

25/08/09 11:24

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08
Cum ar trebui sa laum cina cu azimi sau cu paine?

Ar trebui sa practicam spalarea piciorelor sau nu?

orice argument pro sau contra cu suport biblic si fara sa scoatem texte din context si sa interpretam dupa cum ne pica noua bine

25/02/10 09:50

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

felyy a scris:

orice argument pro sau contra cu suport biblic si fara sa scoatem texte din context si sa interpretam dupa cum ne pica noua bine

Pai sa vedem argumentele tale mai intai.

Si spalarea picioarelor are subiect separat: http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=721

Ultima modificare de irlanda (25/02/10 10:19)

25/02/10 10:10

Old
Moderator

felyy a scris:

Chiar felyy, la tine la bise cum se face?( Bine iti sugera irlanda)

25/02/10 10:24

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08

OLD TRAIAN a scris:

Chiar felyy, la tine la bise cum se face?( Bine iti sugera irlanda)

fara splarea piciorelor, cu vin, si cu paine normala....asa e la CDE

Ultima modificare de felyy (25/02/10 12:28)

25/02/10 12:28

Old
Moderator

Cu paine  paine sau cu franzela?

25/02/10 12:30

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

felyy a scris:

Ca tot s-a cerut suport biblic:
Matei 15:11   
Nu ce intra in gura spurca pe om; ci ce iese din gura, aceea spurca pe om.

25/02/10 15:10

Old
Moderator

Cred ca nu se referea la masa  de seara, ca aia poate fi si fasole fiarta! :D

25/02/10 15:13

+Archangel+
Moderator

Am specificat eu vreo masa anume? :D

25/02/10 15:27

didymus
membru

Inregistat: 03/02/13

felyy a scris:

Cine consideră că pâinea se transformă în trupul real al Domnului, ia cu pâine dospită.
Cine consideră că pâinea este un simbol al trupului Domnului, ar trebui s-o ia cu azimă (pâine nedospită).

03/02/13 08:34

+Archangel+
Moderator

Pe ce baze (biblice de preferat) se face aceasta categorisire?

Eu consider ca painea este un simbol al trupului Domnului dar nu ma intereseaza ce fel de paine iau.

04/02/13 12:16

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06

didymus a scris:

pâinea se transformă în trupul real al Domnului, ia cu pâine dospită.

Și cum e trupul acesta "real" ?

04/02/13 14:38

didymus
membru

+Archangel+ a scris:

Pe ce baze (biblice de preferat) se face aceasta categorisire?

Eu consider ca painea este un simbol al trupului Domnului dar nu ma intereseaza ce fel de paine iau.
Baza biblică ar fi faptul că atunci când Mântuitorul a instituit acest act comemorativ (la Cina cea de Taină)elementele de care S-a folosit erau cele existente pe masa pascală, respectiv azima -când ne referim la "pâine".

04/02/13 16:16

didymus
membru

Andreea a scris:

didymus a scris:

pâinea se transformă în trupul real al Domnului, ia cu pâine dospită.

Și cum e trupul acesta "real" ?
Aşa cum este considerat în bisericile istorice: pâinea şi vinul se consideră a fi transformate în chiar carne şi sânge real.

04/02/13 16:18

+Archangel+
Moderator

Pai daca azima a avut la masa atunci p-aia a folosit-o. Trebuie folosita azima la fiecare Cina?

04/02/13 16:31

didymus
membru

+Archangel+ a scris:

Pai daca azima a avut la masa atunci p-aia a folosit-o. Trebuie folosita azima la fiecare Cina?

Bineînţeles. Cum am mai spus, dacă considerăm pâinea un simbol al Domnului Hristos, aceasta nu trebuie să conţină drojdie-simbol al păcatului, la fel ca azima pascală. Evreii aveau o grijă deosebită în zilele premergătoare Paştelor să măture atent casa şi să înlăture astfel orice urmă de ferment ce-ar fi putut denatura simbolul pascal. Pentru cei neglijenţi exista chiar pedeapsa cu moartea. Desigur, astăzi nu ne îngrijim de Cina Domnului de frica pedepsei capitale, ci din respect faţă simbolurile trupului şi sângelui Mântuitorului.

04/02/13 18:31

Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8 9    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la