|
|
|
ionelcim
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
dave4jc a scris:
...cred ca exista predestinare in legatura cu capacitatea fiecaruia de a alege cred ca este doar o aparenta alegere...adica fiecare alegere se va dovedi ca a avut anumite cauze care au determinat acea alegere...si asta se aplica peste tot nu doar in teologie, fiecare proces din natura avand loc datorita altor procese dinaintea lui |
atunci cei care merg in iad au scuze pt ca au fost predestinati acolo?
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
11/12/05 21:45
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Intocmai - tarile astea ale noastre democratice, cu libertatea lor exagerata, ne ofera un fel de sistem gen 1984 al lui Orwell. Peste cativa ani toata lumea va fi supravegheata, iar libertatea este si va fi o pseudolibertate. Da, este o tara libera si eu stiu ca pot face ce vreau. DAR, exista legi, si legi, si legi, care sunt menite sa protejeze totul de mine, si pe mine de tot, si pe noi de ceilalti, si chiar pe mine de mine. In concluzie, sunt o fiinta teribil de determinata, iar o libera alegere cu privire la viitorul meu o pot privi tot ca si determinare. Nu stiu cum sunteti voi, dar eu nu ma simt CHIAR atata de liber....(si ce este libertatea pana la urma?)
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
12/12/05 00:32
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Definitia libertãtii, cea mai exactã, este, dupã pãrerea mea, în Declaratia Drepturilor Omului: libertatea ta este pânã acolo unde începe libertatea celorlalti.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
12/12/05 04:25
|
|
hogeron
membru
Inregistat: 09/11/05
|
|
Larisa, Mai exacta-i aceasta: "Daca Fiul va va face liberi, veti fi cu adevarat liberi".
|
|
12/12/05 05:22
|
|
Shilo
membru
Inregistat: 24/10/05
|
|
atunci cei care merg in iad au scuze pt ca au fost predestinati acolo?
|
oamenii care merg in iad nu pot invoca nici o scuza pentru faptul ca se afla acolo , de fapt oricare dintre noi are posibilitatea sa remedieze cauzele care l-ar determina sa ajunga acolo.Este necesara o distinctie intre cauza si efect , daca exista o cauza nu este necesar ca aceasta cauza sa te conduca spre efectul cauzei , indiferent de intensitatea cauzei ,oricare poate alege sa se opuna cauzei , evident exista costuri .
Ps. "1984 " de George Orwell este un bun ex despre notiunea de libertate aflata intr-o inevitabila "pseudolibertate"
Ultima modificare de Shilo (12/12/05 14:39)
|
|
12/12/05 11:53
|
|
fineas
Exclus
Inregistat: 11/01/06
|
|
Predestinare nu i tocmai cuvantul potrivit ci mai degraba stiinta mai dinainte aLui Dumnezeu de alegere.EL stia din planul facut in Sine ,daca tu sau eu ,voi crede sau nu EL este ATOTSTIITOR.Rom.16;;27.
_______________________________________ SHALOM
|
|
15/01/06 00:15
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Romani 16 27. a lui Dumnezeu, care singur este înţelept, să fie slava, prin Isus Hristos, în vecii vecilor! Amin.
|
|
17/01/06 09:09
|
|
fineas
Exclus
|
|
Amin!!
|
|
17/01/06 16:22
|
|
ionelcim
membru
|
|
fineas a scris:
Predestinare nu i tocmai cuvantul potrivit ci mai degraba stiinta mai dinainte aLui Dumnezeu de alegere.EL stia din planul facut in Sine ,daca tu sau eu ,voi crede sau nu EL este ATOTSTIITOR.Rom.16;;27. |
subscriu si eu la ce ai scris ap pavel spune ca Dzeu l-a ales din pantecele mamei, dar toti stim ca el defapt dupa ce sa nascut l-a prigonit pe Hristos. putem spune ca Dzeu a vrut asta?dc nu atunci cum mai putem spune ca a fost ales inainte de a se naste? cred ca raspunsul este acela pe care l-ai descris tu mai sus, si anume ca Dzeu care este ATOTSTIUTOR si-a "permis" sa spuna asta pt ca stia c-o sa vina ziua in care pavel o sa se intoarca la Dzeu.
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
17/01/06 16:23
|
|
fineas
Exclus
|
|
Galat 1;13-16.
|
|
17/01/06 17:22
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Gal 1 13. Aţi auzit, în adevăr, care era purtarea mea de altădată, în religia Iudeilor. Cum, adică, prigoneam peste măsură de mult Biserica lui Dumnezeu, şi făceam prăpăd în ea; 14. şi cum eram mai înaintat în religia Iudeilor decât mulţi din neamul meu, de o vârstă cu mine. Eram însufleţit de o râvnă nespus de mare pentru datinile strămoşeşti. 15. Dar când Dumnezeu – care m-a pus deoparte din pântecele maicii mele, şi m-a chemat prin harul Său, – a găsit cu cale 16. să descopere în mine pe Fiul Său, ca să-L vestesc între Neamuri, îndată, n-am întrebat pe nici un om,
|
|
17/01/06 22:02
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Mie mi-i foarte greu sa cred ca omul nu este predestinat. Taina cea mare consta de fapt in liberul nostru arbitru!(timpul imi schimba parerile. vin cu altele mai incolo:) )
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
18/01/06 00:05
|
|
ionelcim
membru
|
|
te cred ca ti-e f greu sa crezi ca nu exista predestinare, si asta pt ca de fapt exista si predestinare si liber albitru, insa in ceea ce priveste mantuirea cuiva nu cred ca putem vb de predestinare. in prima mea postare pe topic am expus ceea ce cred eu cu privire la predestinare si alegere
|
|
18/01/06 08:34
|
|
Shilo
membru
|
|
insa in ceea ce priveste mantuirea cuiva nu cred ca putem vb de predestinare.
|
Fiinta este predestinata la existenta , la mantuire,liberul arbitru este doar un atribut specific fiintei rationale, inteligente. Facultatea de a alege constient de consecintele pe care le determina alegerea este specifica omului .Omului nu i se poate nega libertatea , dar libertatea sa este conditionata de anumite cauze , cauze care determina alegerile sale viitoare.
|
|
18/01/06 11:48
|
|
Shilo
membru
|
|
Predestinare nu i tocmai cuvantul potrivit ci mai degraba stiinta mai dinainte aLui Dumnezeu de alegere.EL stia din planul facut in Sine ,daca tu sau eu ,voi crede sau nu EL este ATOTSTIITOR. |
Predestinarea este cuvantul potrivit , "Stiinta mai dinainte a lui D-zeu" este o propozitie absurda , D-zeu fiind omnipotent , atotstiutor cunoaste absolut totul , atat trecutul ,prezentul dar mai ales viitorul , orice alegere determina o actiune viitoare , D-zeu nu alege, El stie de la intemeierea lumii care sunt alegerile oamenilor , D-zeu are un plan de la care nu s-a abatut niciodata , a renunta la acest plan , ar fii exercitatea unei alegeri , ori D-zeu nu a renuntat niciodata la planul sau .
|
|
18/01/06 11:55
|
|
fineas
Exclus
|
|
predestinare =ca tu ai fost hotarat de DUMNEZEU SA NU L CREZI ,puiule,gasestemi un verset ,cu predestinare ,si eu iti dau 10 cu alegerea di nainte a lui DUMNEZEU ,NU FACE PE TEOLOGU ,cu mine ,fa cu baietii intelepti ,eu na m numai scoala din pustie.ISAIA 49;1-5. IERMIA 1;5.ROM 1;1.FAPTE 9;15.GALAT 1;15.etc
|
|
18/01/06 15:28
|
|
Shilo
membru
|
|
predestinare =ca tu ai fost hotarat de DUMNEZEU SA NU L CREZI ,puiule,gasestemi un verset ,cu predestinare ,si eu iti dau 10 cu alegerea di nainte a lui DUMNEZEU ,NU FACE PE TEOLOGU ,cu mine ,fa cu baietii intelepti ,eu na m numai scoala din pustie.ISAIA 49;1-5. IERMIA 1;5.ROM 1;1.FAPTE 9;15.GALAT 1;15.etc
|
"stiinta mai dinainte aLui Dumnezeu de alegere" ramane tot o absurditate ,ideea asta (stiinta mai dinainte a lui D-zeu ) ii apartine lui Trandafir Sandru fostu rector ITP. D-zeu atunci cand a creat universul era constient si de finalul acestui univers , planul lui D-zeu este o predestinare exacta a vointei sale , toate actiunile trecute , prezente si viitoare nu se raporteaza decat la planul divin . Oamenii sunt predestinati sa existe , sa fie mantuiti , dar depinde de fiecare in parte daca vrea sa accepte aceasta predestinare divina , chiar terra a fost predestinata de D-zeu si crestinii ii cunosc foarte bine finalul .Atunci cand vb de alegere ,nu faci altceva decat sa limitezi pe D-zeu , o alegere implica cel putin doua posibilitati sau mai multe , ori D-zeu fiind omnipotent nu are nevoie de alegere , El le stie pe toate .D-zeu doar indeplineste ceea ce a promis . Iar biblia daca iti este familiara ofera nenumarate exemple , unul din ele este legat de faptul ca D-zeu a ales "anumiti oameni" , predestinati care sa aiba diferite functii , de fapt mai bine citeste Efeseni 1. 4-5, 11 : Rom 8. 29-30 .
Ultima modificare de Shilo (24/01/06 23:28)
|
|
18/01/06 16:01
|
|
fineas
Exclus
|
|
amin la versete ,nu la explicatie care te contrazice chiar pe tine ,odata zici ca DUMNEZEU nu are nevoie de alegere ,dupa care zici ca EL a ales anumiti oameni........?ECLEZ 5;2
|
|
24/01/06 23:17
|
|
Shilo
membru
|
|
odata zici ca DUMNEZEU nu are nevoie de alegere ,dupa care zici ca EL a ales anumiti oameni........? |
D-zeu nu Alege ! formularea mea a fost gresita , in istoria bibliei apar oameni care au fost predestinati de D-zeu sa indeplineasca cuvintele , profetiile lui D-zeu , (Iisus, Avraam).
|
|
24/01/06 23:27
|
|
fineas
Exclus
|
|
ATUNCI ce zici de vers.aAPOC 17;14. PSALM 65;4. 1 SAMUEL 16;8-10 DEUT 7;6 14;2 1PETRU 2;9 IEREM 1;5. ISAIA 1;5 GALAT 1;15,16. te rog nu contrazice CUVANTUL LUI,cu intrepretari teologice absurde .
|
|
25/01/06 21:08
|
|
Shilo
membru
|
|
17:14 Ei se vor război cu Mielul; dar Mielul îi va birui, pentru că El este Domnul domnilor si Împăratul împăratilor. Si cei chemati, alesi si credinciosi, care sunt cu El, de asemenea îi vor birui.
io nu contrazic cuvantul lui , poate se contrazice singur ?
"după stiinta mai dinainte a lui Dumnezeu Tatăl, prin sfintirea lucrată de Duhul, spre ascultarea si stropirea cu sângele lui Isus Hristos: Harul si pacea să vă fie înmultite!"
Daca D-zeu este omnipotent, omniscient, atunci e absurd ceea ce spui tu , D-zeu nu are nevoie de alegere din moment ce El este absolut si cunoaste totul, cunoaste trecutul, prezentul si viitorul , o alegere determina o consecinta viitoare , e simplu , trebuie doar sa gandesti putin , cat despre interpretari teologice absurde pune mana si citeste Biblie , si nu mai veni cu argumente de genul celor prezentate mai sus , daca vrei iti ofer si eu numai citate din biblie , dar am o vaga retinere ca te vei si stradui sa cauti sa le si citesti.
Ultima modificare de Shilo (25/01/06 22:17)
|
|
25/01/06 22:14
|
|
Shilo
membru
|
|
In Biblie sunt nenumarate ex care vb despre predestinatie , despre venirea lui Iisus se vb chiar in Geneza , iar Iisus a venit in lume la aproape 1400 de ani dupa ce s-au scris acele randuri. Predestinarea, implica doua aspecte , primul aspect este legat de faptul ca D-zeu stie absolut totul , cunoaste prezentu, trecutul si viitorul , fiind (Dumnezeu) omniscent El are acest atribut. Textele din I Petru 1.2 si Romani 8.29 , nu enunta o posibila hotarare definitiva a lui D-zeu in privinta oamenilor , textele respective anunta doar faptul ca D-zeu cunoaste alegerile viitoare ale oamenilor. Al doilea aspect pe care il implica predestinarea este legat de faptul ca D-zeu "a ales" , de fapt este impropriu spus " a ales" , D-zeu a hotarat ca Israel sa fie poporul sau ( Deut.4.37) , D-zeu a hotarat care persoane sunt capabile sa indeplineasca cerintele sale (I Sam. 10.24, Ps.78.70).
|
|
25/01/06 22:36
|
|
fineas
Exclus
|
|
esti incurcat rau de tot ,nu intelegi nimic din SCRIPTURA apucate de arhitectura ,astai sfat fratesc credema,te contrazici mereu, mi ai dat mai su s versetul care ti lam dat eu despre STIINTA lui DUMNEZEU mai dinainte,pe care ai negato anterior ,esti confuz ,nu ma i intru in dialog cu tine pe nici o tema ,pt ca nu crezi SCRIPTURA si nici nu o cunostii ....poate candva,o sa ne intalnim fata in fata ,sa vezi puterea lui DUMNEZEU descoperita ,nimeni nu poate vorbii de mantuire ,daca nu a fost ,mantuit ,mai intai ,nici de vindecare ,daca nu afost vindecat ,despre neprihanire,daca nu a traito ,iar acum fi atent nici despre ALEGERE daca nu este ALES. ROMANI 9;13. EVREI 11;4 PT SUBIECT INCHIS
|
|
25/01/06 23:24
|
|
doitili
membru
Inregistat: 23/10/05
|
|
Romani 9:13 după cum este scris: "Pe Iacov l-am iubit, iar pe Esau l-am urât."
Evrei 11:4 Prin credinţă a adus Abel lui Dumnezeu o jertfă mai bună decât Cain. Prin ea a căpătat el mărturia că este neprihănit, căci Dumnezeu a primit darurile lui. Şi prin ea vorbeşte el încă, măcar că este mort.
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
25/01/06 23:35
|
|
dave4jc
membru
Inregistat: 24/03/05
|
|
fineas, fii mai atent la ceea ce vorbesti, nu ataca persoanele ci ideile lor...daca poti
|
|
25/01/06 23:47
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|