|
|
|
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
yoslivius a scris:
ok.........dar ce parere aveti de taxa de cult? la noi se practica asa ceva......biblic??? |
Daca nu platiti taxa ce se intampla? Va da afara sa nu consumati oxigenul de pomana, sau ce se intampla? Duc discutia in extrema ca sa-ti dai seama singur pentru ce o fi taxa! Ce fac ei cu banii astia?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
05/10/09 08:14
|
|
|
simipaola
membru
Inregistat: 16/02/10
|
|
Deci sà citim bine Biblia asta!! La ce servea ZECIUIALA ìn Vechiul Testament? In primul rà nd la sustinerea Levitilor si a sacerdotilor care nu aveau mostenire terestrà si se dedicau completamente serviciului religios.Dar vedem cà ìn vechiul testament nu era cerutà doar o Zeciuialà ,era cerutà o altà Zeciuialà pt. celebrarea ìn santuar Deutoronom 14:22-27,iar o alta in fiecare 3 ani pt. strà ini orfani si và duve, leviti.Deutoronom 14:28-29,calculà nd noi vedem cà e mai mult de 10% ìn plus mai erau si ofertele si costul animalelor pt. sacrificiu.In concluzie zeciuiala impusà de lege este ca si acum taxele pe care staul mi le impune.Vedem deci cà ìn Matei 23:23 Isus aprobà Zeciuiala dar notà m cà ìncà se mai fà ceau jertfe si leviti trebuiau mantenuti.DE CE ADUCEM DIN LEGEA VECHIULUI TESTAMENT DOAR ZECIUIALA?? (punga)aducem si lapidarea cu pietre si circumcizia si toatà legea.Sau poate nu stiti cà acum trà im prin Har nu sub lege!! Dacà aducem zeciuiala si ìn timpul nostru atunci sacrificiu lui Isus nu este valabil.O datà cu moartea si ìnvierea Lui toatà legea sa dus acum trà im prin Har.Efeseni 2:8.Nu mai vb. de zeciuialà !! In schimb noi tre sà dà m darurile noastre OFERTELE NOASTRE dar nu 10%.Atunci ce zicem dà m 10% si sunt ìn regulà !!! ìn schimb aici Dumnezeu ne vede dà rnicia noastrà nu doar 10%.Pt. cà tot ce avem este a Domnului nu doar 10%.ZECIUIALA!!
|
|
16/02/10 19:49
|
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
simipaola a scris:
Deci sà citim bine Biblia asta!...Vedem deci cà ìn Matei 23:23 Isus aprobà Zeciuiala dar notà m cà ìncà se mai fà ceau jertfe si leviti trebuiau mantenuti.DE CE ADUCEM DIN LEGEA VECHIULUI TESTAMENT DOAR ZECIUIALA?? (punga)aducem si lapidarea cu pietre si circumcizia si toatà legea.Sau poate nu stiti cà acum trà im prin Har nu sub lege!! Dacà aducem zeciuiala si ìn timpul nostru atunci sacrificiu lui Isus nu este valabil.O datà cu moartea si ìnvierea Lui toatà legea sa dus acum trà im prin Har.Efeseni 2:8.Nu mai vb. de zeciuialà !! |
Oare mai citesti, sau ai pus un post si ai plecat? 
De ce pastram zeciuiala si nu pastram lapidarea? Pai pastram doar ce-i bun! 
De ce ne mai rugam pentru ca si in timpul Legii erau rugaciuni?
De ce mancam pentru ca si in timpul Legii mancau oamenii?
Daca nu ai priceput raspunsul din aceste intrebari iata de ce: Legea la care te referi a fost data pe Sinai! Zeciuiala desi o gasim in practica din timpul Legii este inainte de Lege. Va sa zica Zeciuiala a existat inainte de Lege, iar daca Legea nu a abolit-o ci a pastrat-o inseamna ca-i buna. Si daca-i folositoare si cand Legea nu mai este in uz in forma in care a fost , atunci o pastram. Nu o pastram ca o Lege, ci ca o recomandare. Daca nu dai zeciuiala nu-ti ia nimeni cu forta! Iti garantez. Nu vrei sa dai, nu dai si gata
| Pt. cà tot ce avem este a Domnului nu doar 10%.ZECIUIALA!! | Teoretic da, dar practic cat? Am auzit un cantec in mediul crestin asa: "Legea da a zecea parte,Dragostea le da pe toate! Oare e chiar asa la noi. Desigur dragostea le da, dar oare dragostea este la noi ca sa faca darnicie?
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
17/02/10 00:11
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Nu-mi aduc aminte ca in biserica primara sa se fi practicat zeciuala sau ca vreun apostol sa o recomande sau sa o aminteasca in vreun fel (in special pentru Neamuri care nu cunosteau Legea).
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
17/02/10 11:50
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
+Archangel+ a scris:
Nu-mi aduc aminte ca in biserica primara sa se fi practicat zeciuala sau ca vreun apostol sa o recomande sau sa o aminteasca in vreun fel (in special pentru Neamuri care nu cunosteau Legea). |
pai ei si-au vandut pamanturile si au dat mai mult decat zeciuiala.
Dar Domnul Isus spune la Matei 23:23 "Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi dati zeciuiala din izma, din marar si din chimen si lasati nefacute cele mai insemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila si credinciosia; pe acestea trebuia sa le faceti, si pe acelea sa nu le lasati nefacute. " - chestia ingrosata se refera la zeciuiala.
Eu cred ca in vremea Harului este valabila zeciuiala dar este de preferat ca sa fie mai mult decat zeciuiala, fiind incurajata darnicia, pentru ca "cine seamana putin, putin va secera; iar cine seamana mult, mult va secera".
Ultima modificare de RainSong (17/02/10 12:01)
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
17/02/10 12:00
|
|
|
epicx
membru
Inregistat: 12/02/10
|
|
"În ziua dintâi a săptămânii, fiecare din voi să pună deoparte acasă ce va putea, după câştigul lui, ca să nu se strângă ajutoarele când voi veni eu." 1 Corinteni 16:2
Acum eu nu-mi imaginez ca acest "ce va putea" era sau trebuie sa fie mai mic decat zeciuiala. Ce credeti?
Ultima modificare de epicx (17/02/10 14:58)
|
|
17/02/10 14:46
|
|
polooradea
Exclus
Inregistat: 07/09/09
|
|
epicx citeste si primul verset. e vorba de strangere de ajutoare pentru sfinti. adica darnicie.
_______________________________________ multi o ard aiurea.. http://www.youtube.com/watch?v=WLAjvZ2wgUQ
|
|
17/02/10 14:57
|
|
|
epicx
membru
|
|
adica sa dai. Cui? Lui Dumnezeu evident. Cat? Cat te lasa inima.
2 Corinteni 9:7 "Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău, sau de silă, căci "pe cine dă cu bucurie, îl iubeşte Dumnezeu."
|
|
17/02/10 15:00
|
|
Old
Moderator
|
|
Daca zici "ce va putea" apoi ce poate depinde intai de inima, apoi de portofel.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
17/02/10 15:02
|
|
polooradea
Exclus
|
|
e vorba de primul verset. sfinti sunt toti oamenii care il urmeaza pe Isus(cel putin teoretic).deci cred ca erau ajutoare pentru misionari, care isi dedicau viata evanghelizarii.
in ce priveste al doilea verset e o diferenta intre darnicie si zeciuiala. in acel verset e vorba de darnicie.
Ultima modificare de polooradea (17/02/10 15:06)
_______________________________________ multi o ard aiurea.. http://www.youtube.com/watch?v=WLAjvZ2wgUQ
|
|
17/02/10 15:05
|
|
|
epicx
membru
|
|
Sfintii din v1 sunt cei mantuiti.
|
|
17/02/10 15:16
|
|
Old
Moderator
|
|
epicx a scris:
Sfintii din v1 sunt cei mantuiti. |
Clar ca la cei din rama nu le mai trebuie bani.
|
|
17/02/10 15:18
|
|
polooradea
Exclus
|
|
?! dezvolta
|
|
17/02/10 15:21
|
|
Old
Moderator
|
|
Citeste si 2 Corinteni 8.
In Ierusalim era o aspra criza economica, de aceea credinciosii din localitati afectate mai putin de criza au adunat bani, sau ce ereau atunci sa ii ajute pe fratii credinciosi din Ierusalim.
|
|
17/02/10 15:29
|
|
polooradea
Exclus
|
|
deci era darnicie. nu?
|
|
17/02/10 15:31
|
|
Old
Moderator
|
|
cam da
|
|
17/02/10 15:31
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
RainSong a scris:
Dar Domnul Isus spune la Matei 23:23 "Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi dati zeciuiala din izma, din marar si din chimen si lasati nefacute cele mai insemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila si credinciosia; pe acestea trebuia sa le faceti, si pe acelea sa nu le lasati nefacute. " - chestia ingrosata se refera la zeciuiala. |
Lucrul acesta il spunea unor oameni aflati sub Lege nu sub Har. La fel si tanarului bogat ii spune cum sa obtina viata vesnica: respectand Legea. Dar noi, care suntem sub Har cum obtinem viata vesnica? Tot prin Lege?
Zeciuala a fost inlocuita cu darnicia care e mai grea.
|
|
17/02/10 16:33
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Eu am o nedumerire care de mult timp ma sacaie. Trebuie sa dam neaparat zeciuiala bisericii? Scrie undeva asta? Putem s-o dam amaratilor de langa noi? Nu-i primita asa? Din toate pildele lui Isus eu am inteles ca principalul om ajutat sa fie aproapele nostru. Nu zice de culte, de organizatii, temple sau altele. De ce se insista asa mult in biserici cu faze gen: "da-ne noua zeciuiala si vei avea parte de 100 de ori mai mult. Pune-l la incercare pe D-zeu.." Ce facem acum? Testam noile afaceri cu D-zeu? Facem afaceri cu El? Mie mi se pare mai inaltator sa-mi dau banii celui ce are 500 de lei pe luna si 7 copii ptr. care lucra ca robul. Mi se pare mai ferice sa vad bucuria copiilor ca au mai mult decat slana pe masa. Ps. Nu vreau cele doua versete din Vechiul Testament care se refereau la Israel, Templu...etc. Ca le stiu si eu.
Ultima modificare de Sword (17/02/10 16:57)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
17/02/10 16:51
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Este o abordare total gresita a unor biserici. Eu, unul, sunt de acord ca biserica sa incaseze zeciuala de la membri (pana in punctul in care devine abuziva) dar nu ca o porunca divina ci ca o regula de ordine interioara a bisericii.
Dumnezeu nu este tonomatul nostru de binecuvantari, bagi banu sare binecuvantarea. Darnicia noastra trebuie sa fie lipsita de orice interes si, din pacate, in goana dupa bani, bisericile ajung agentii de vanzare (nedoriti) ai lui Dumnezeu.
Si da, darnicia ta (nu ii pot zice zeciuiala) o poti manifesta fata de oricine crezi tu de cuviinta sau fata de cine sau ce te indruma Domnul.
|
|
17/02/10 16:59
|
|
Sword
membru
|
|
problema apare dupa banii de zeciuiala. Fiindca daca-i dau unui cult 100 de lei, deja suma ii destul de mare sa mai pot face multe donatii. Ca dintr-un salar de 900 minus 100 + 600 alte datorii, cam greu sa mai fii darnic. Dar ptr. o familie care au in total venituri de 400-500 de lei ii mare lucru aia 100 ai mei. Asa ca eu ma gandesc serios cui voi da banii. Si decat sa vad cum se-nmultesc masinile pastorilor prefer sa-i vad mai usurati pe cei de-aprope de mine.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
17/02/10 17:07
|
|
polooradea
Exclus
|
|
archangel, argumentul tau despre har si lege nu cred ca e prea bun. preotul melhisedec a dat zeciuiala cand nu era sub lege.
sword, si eu am dat zeciuiala in alta parte. deci nu consider ca trebuie data doar la biserica. insa de cele mai multe ori o dau la biserica..
Ultima modificare de polooradea (17/02/10 17:24)
|
|
17/02/10 17:23
|
|
|
epicx
membru
|
|
se spunea mai sus frumos, ca in invatatura apostolilor nu gasim nici un indemn cu privire la Zeciuiala, ci doar in ce priveste darnicia!
Vaduva saraca cat a dat pentru Domnul?
|
|
17/02/10 17:43
|
|
polooradea
Exclus
|
|
ea a dat totul. tu ai dat toti banii pe care ii aveai vreodata? fara sa fii sigur ca vei mai avea ce manca maine?
nu stiu daca gasim in invatatura apostolilor, insa invatatura apostolilor se bazeaza pe ce a spus Isus. si Isus pomenit si zeciuiala.
Ultima modificare de polooradea (17/02/10 17:52)
|
|
17/02/10 17:51
|
|
Old
Moderator
|
|
polooradea a scris:
... preotul melhisedec a dat zeciuiala cand nu era sub lege.
|
Exact invers. Melhisedec a primit nu a dat. Avraam a dat. Parintele credinciosilor.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (17/02/10 17:59)
|
|
17/02/10 17:58
|
|
Sword
membru
|
|
polooradea a scris:
ea a dat totul. tu ai dat toti banii pe care ii aveai vreodata? fara sa fii sigur ca vei mai avea ce manca maine?
nu stiu daca gasim in invatatura apostolilor, insa invatatura apostolilor se bazeaza pe ce a spus Isus. si Isus pomenit si zeciuiala. |
Unde a pomenit de zeciuiala? In singurul verset folosit de predicatori? Cel cu .." dati cezarului..." ? Acolo nu mi se prea pare a face referire la bani, in ce priveste "dati Domnului ce este a Lui". Adica lumii dati ce-i a ei: bani si alte chestii materiale. Pe cand D-zeu ce vrea de la noi? Inchinare. Aaa...inchinare prin bani(predica preferata a multora). Astia nu fac altceva decat sa ne faca sa-L vedem pe El la fel ca pe toti rechinii lumii asteia. Ba chiar mai mare.
Ultima modificare de Sword (17/02/10 18:10)
|
|
17/02/10 18:07
|
|
|
|
| Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|