TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Zeciuiala Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 10
pascal
membru

Inregistat: 17/02/10
Unde a pomenit de zeciuiala? In singurul verset folosit de predicatori? Cel cu .." dati cezarului..." ? Acolo nu mi se prea pare a face referire la bani, in ce priveste "dati Domnului ce este a Lui". Adica lumii dati ce-i a ei: bani si alte chestii materiale. Pe cand D-zeu ce vrea de la noi? Inchinare. Aaa...inchinare prin bani(predica preferata a multora). Astia nu fac altceva decat sa ne faca sa-L vedem pe El la fel ca pe toti rechinii lumii asteia. Ba chiar mai mare.

Matei 17:24-27

Dzeu spune in VT ca 10 la suta din ce e al tau trebuie sa I-L dai Lui inapoi, ce nu e clar.In Matei 17:24-27 Isus a dat zeciuiala,Daca scrie explicit de zeciuaiala numai in Vt inseamna ca o anulezi? poti anula la fel de bine si celelalte Porunci care nu se regasesc in NT- ca oricum esti sub Har.Isus a trait ca un evreu,a mancat ca un evreu si a respectat intocmai Legea,daca o vom respecta si noi vom trai numai ca Isus.

17/02/10 20:47

polooradea
Exclus

Inregistat: 07/09/09

OLD TRAIAN a scris:

polooradea a scris:

... preotul melhisedec a dat zeciuiala cand nu era sub lege.

Exact invers.:D
Melhisedec a primit nu a dat.
Avraam a dat. Parintele credinciosilor.

intradevar, am uitat :) oricum nu era sub lege

sword ca am zis de vaduva nu ma refeream la zeciuiala. aia a fost darnicie.
nicidecum nu il vad pe Dumnezeu ca pe un rechin, ci il vad ca pe un rege de care tre sa ascult. daca El imi spune sa ii dau ce i se cuvine atunci ii dau, fara sa ma ingrijesc de partile materiale. a scris RainSong, uitate mai sus(versetul acela cu Isus si zeciuiala)

Ultima modificare de polooradea (17/02/10 20:56)

17/02/10 20:51

zambezi
membru

Inregistat: 19/09/07
@ pascal, daca vrei sa fi inteles, te rog citeaza corect. Pentru a raspunde unui post ai butonul "citati". Apasa pe el cu incredere.

Ultima modificare de zambezi (17/02/10 20:54)

17/02/10 20:54

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Matei 17:25  „Ba da” a zis Petru. si când a intrat în casã, Isus i-a luat înainte, si i-a zis: „Ce crezi, Simone? Împãratii pãmântului de la cine iau dãri sau biruri? de la fiii lor sau de la strãini?”
26  Petru I-a rãspuns: „De la strãini.” si Isus i-a zis: „Asadar fiii sunt scutiti.
27  Dar, ca sã nu-i facem sã pãcãtuiascã, du-te la mare, aruncã undita, si trage afarã pestele care va veni întâi; deschide-i gura, si vei gãsi în ea o rublã pe care ia-o si dã-le-o lor, pentru Mine si pentru tine.”
Dupa cum se vede clar aici spune ca ei ar fi trebuit sa fie scutiti. In al doilea rand nu scrie clar ca darile astea erau zeciuieli. Si-n al treilea rand le-a platit totusi ca sa nu-i faca sa pacatuiasca, poticneasca, sau sa le lase vreo conceptie proasta mai-marilor. Tot nu vad aici un exemplu clar de a darui zeciuiala unei organizatii si nu unei familii care au nevoi mari.

17/02/10 21:23

pascal
membru

Sword a scris:

Matei 17:25  „Ba da” a zis Petru. si când a intrat în casã, Isus i-a luat înainte, si i-a zis: „Ce crezi, Simone? Împãratii pãmântului de la cine iau dãri sau biruri? de la fiii lor sau de la strãini?”
26  Petru I-a rãspuns: „De la strãini.” si Isus i-a zis: „Asadar fiii sunt scutiti.
27  Dar, ca sã nu-i facem sã pãcãtuiascã, du-te la mare, aruncã undita, si trage afarã pestele care va veni întâi; deschide-i gura, si vei gãsi în ea o rublã pe care ia-o si dã-le-o lor, pentru Mine si pentru tine.”
Dupa cum se vede clar aici spune ca ei ar fi trebuit sa fie scutiti. In al doilea rand nu scrie clar ca darile astea erau zeciuieli. Si-n al treilea rand le-a platit totusi ca sa nu-i faca sa pacatuiasca, poticneasca, sau sa le lase vreo conceptie proasta mai-marilor. Tot nu vad aici un exemplu clar de a darui zeciuiala unei organizatii si nu unei familii care au nevoi mari.

Tu nu vezi diferenta dintre zeciuiala si darnicie,iar ca si evreu pot sa iti zic ca darilele alea cum le zici tu era de fapt zeciuiala.

17/02/10 21:39

pascal
membru

pascal a scris:

Sword a scris:

Tu nu vezi diferenta dintre zeciuiala si darnicie,iar ca si evreu pot sa iti zic ca darilele alea cum le zici tu era de fapt zeciuiala.

Iar fii aia sunt defapt-este-pt ca e  o singur persoana Isus- e culmea sa dea bani Tatalui ,chiar Fiul,acuma sa nu cazi iar in extrema si sa spui ca si noi suntem fii :)suntem si noi fii de Dzeu dar alta e relatia dintre Unicul fiu si Dzeu.

17/02/10 21:50

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

Sword a scris:

Eu  cred ca aici nu se vorbeste despre zeciuiala, ci despre darea pentru Templu care nu era procentuala ci era o suma fixa. Biblia este clara cu asta. Este dare catre Templu de 1/2 siclu per an pentru fiecare barbat peste 20 de ani. Petru nu ar fi fost scutit, ci numai Domnul Isus Hristos, ca Fiu al lui Dumnezeu. Mai erau scutiti preotii si profetii. Dar e altceva si nu are a face cu zecimea.

Ultima modificare de mereu-tanar (17/02/10 23:04)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

17/02/10 22:36

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Vi se pare o practica normala, ca din cand in cand sa se citeasca cat si cine a dat la zeciuala? (Ca mie, una, nu.)

17/02/10 23:41

Sword
membru

Ca la nunti: "Nasu` o dat suma de 50 de milioane... traiasca mirii La multi ani!"

18/02/10 07:53

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
anomis, nu mi se pare normal sa se citeasca suma pe care a dat-o fiecare, dar consider ca cei care refuza sa dea ar trebui amintiti la adunarile generale cu membrii bisericii. Chiar daca mie prea putin imi pasa cine da si cine nu.
Desi, daca sunt foarte fixati pe asta, nu ajuta la nimic. Si tot n-or sa dea.
E problema lor cu Dumnezeu.

18/02/10 08:05

epicx
membru

Inregistat: 12/02/10
Anomis mie mi se pare total anormal. Daca e vb sa dau lui Dumnezeu, "cat ma lasa inima" atunci nu vad de ce darnicia nu ar trebui sa fie confidentiala inaintea oamenilor. Pentru ca ii dai lui Dumnezeu, nu oamenilor, si deci te raportezi la El, ca vede "in ascuns".

Ce se intampla in cazul in care am dat 0(zero) lei la adunare, dar am dat, sa zicem, 10 milioane unei familii nevoiase? Nu s-ar uita cei din biserica la mine ca la cel mai mare calic?

Deci cred ca daca e vb sa-i dai lui Dumnezeu, trebuie sa-i dai asa incat sa nu-ti pierzi rasplata:"....de vazul lumii. Adevarat adevarat va spun ca si-au luat rasplata"

18/02/10 09:22

epicx
membru

Inregistat: 12/02/10

Sword a scris:

Ca la nunti: "Nasu` o dat suma de 50 de milioane... traiasca mirii La multi ani!"

:)

Ceea ce mi se pare deopotriva comic si tragic, este apelul interesat ce se face deseori in biserici:"Sa nu uitati sa va dati zeciuiala! Daca dati, veti primi  insutit, daca nu, sa va mirati daca ....".

Trebuie sa fim onesti, ca multi practica castigul rusinos pe asemenea cai.

18/02/10 09:25

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

pascal a scris:

Isus a dat zeciuiala,Daca scrie explicit de zeciuaiala numai in Vt inseamna ca o anulezi? poti anula la fel de bine si celelalte Porunci care nu se regasesc in NT- ca oricum esti sub Har.Isus a trait ca un evreu,a mancat ca un evreu si a respectat intocmai Legea,daca o vom respecta si noi vom trai numai ca Isus.

Isus a fost de asemenea circumcis si nici nu cred ca a mancat vreo mancare necurata. Si, totusi, noi nu mai trebuie sa facem asta. Nu tot ce a facut Isus trebuie sa facem si noi. Si da, toate poruncile sunt anulate de Harul lui Isus. Noi nu mai traim dupa Lege ci dupa legea duhului de viata al lui Isus. Desigur, daca esti evreu poti respecta Legea ca fiind parte a culturii si identitatii tale etnice dar nu are legatura cu a fi crestin.

pascal a scris:

acuma sa nu cazi iar in extrema si sa spui ca si noi suntem fii

Desigur ca suntem fii si nu din cauza vreunei arogante ci pentru ca asa ne numeste Dumnezeu si chiar Isus ne ridica la rangul de frati. Da, Dumnezeu este Tatal nostru iar eu tatalui meu pamantesc nu-i platesc niciun fel de bir. Daca vreau ii pot lua un cadou dar asta din dragoste pentru el nu pentru ca vine scadenta.

In ceea ce priveste directia de plata a zeciuielii (biserica sau altundeva) eu cred ca trebuie sa existe o stransa colaborare intre cel care plateste si biserica. O persoana poate semnala bisericii din care face parte o anumita problema si biserica poate interveni chiar mai bine decat o poate face acea persoana de una singura. Pentru ca de aceea este biserica fiindca functioneaza mai bine decat o persoana si nu doar pentru a taia chitante.

P.S. epicx, incearca sa nu mai faci postari consecutive. Ai optiunea Modificati si iti poti completa ultimul mesaj.

18/02/10 10:42

pascal
membru

+Archangel+ a scris:

pascal a scris:

Isus a dat zeciuiala,Daca scrie explicit de zeciuaiala numai in Vt inseamna ca o anulezi? poti anula la fel de bine si celelalte Porunci care nu se regasesc in NT- ca oricum esti sub Har.Isus a trait ca un evreu,a mancat ca un evreu si a respectat intocmai Legea,daca o vom respecta si noi vom trai numai ca Isus.

Isus a fost de asemenea circumcis si nici nu cred ca a mancat vreo mancare necurata. Si, totusi, noi nu mai trebuie sa facem asta. Nu tot ce a facut Isus trebuie sa facem si noi. Si da, toate poruncile sunt anulate de Harul lui Isus. Noi nu mai traim dupa Lege ci dupa legea duhului de viata al lui Isus. Desigur, daca esti evreu poti respecta Legea ca fiind parte a culturii si identitatii tale etnice dar nu are legatura cu a fi crestin.

pascal a scris:

acuma sa nu cazi iar in extrema si sa spui ca si noi suntem fii

Desigur ca suntem fii si nu din cauza vreunei arogante ci pentru ca asa ne numeste Dumnezeu si chiar Isus ne ridica la rangul de frati. Da, Dumnezeu este Tatal nostru iar eu tatalui meu pamantesc nu-i platesc niciun fel de bir. Daca vreau ii pot lua un cadou dar asta din dragoste pentru el nu pentru ca vine scadenta.

In ceea ce priveste directia de plata a zeciuielii (biserica sau altundeva) eu cred ca trebuie sa existe o stransa colaborare intre cel care plateste si biserica. O persoana poate semnala bisericii din care face parte o anumita problema si biserica poate interveni chiar mai bine decat o poate face acea persoana de una singura. Pentru ca de aceea este biserica fiindca functioneaza mai bine decat o persoana si nu doar pentru a taia chitante.

P.S. epicx, incearca sa nu mai faci postari consecutive. Ai optiunea Modificati si iti poti completa ultimul mesaj.

Evrei 7 relatează mai întâi cum Avraam a dat zeciuiala lui Melhisedec, regele Salemului
şi preotul lui Dumnezeu. Melhisedec şi funcţiile pe care le deţinea sunt folosite în pasajul acesta
ca un tip de Însuşi Isus Hristos. Cu stabilirea ulterioară a Israelului ca naţiunea Sa, Dumnezeu a
stabilit o preoţie diferită, şi zeciuielile se dădeau descendenţilor lui Levi, care au servit ca această preoţie nouă (versul 5). După cum s-a schimbat administraţia, s-au schimbat de asemenea şi
primitorii zeciuielilor. Cartea Evrei demonstrează cum practicile şi principiile legate de templul
fizic, sacrificii şi preoţie se aplicau acum noului Mare Preot, Isus Hristos (versurile 22-28).
Departe ca această parte din Scriptură să declare că zeciuiala a fost anulată, efortul ei este
în principal să suporte reîntoarcerea la o preoţie „după asemănarea lui Melhisedec” (versurile 15-
17). Aceasta preoţie nouă a lui Isus Hristos este cu mult superioară preoţiei lui Levi în toate
felurile. A fost nevoie de „o schimbare a Legii” (versul 12) privitor la preoţie, pentrucă legea
dată de Dumnezeu lui Moise nu a inclus nici o informaţie cu privire la Marele Preot venind din
Iuda (versurile 13-14).
Schimbarea aceasta a legii avea de a face cu o schimbare în administraţie. A însemnat că
administrarea zeciuielii avea să se schimbe cu noua preoţie – dela aceea a lui Levi la aceea a lui
Melhisedec (Hristos). Astfel membrii Bisericii astăzi continuă să dea zeciuiala deşi preoţia
Levitică a încetat să existe, întocmai cum Avraam a dat zeciuiala lui Melhisedec înainte ca
preoţia lui Levi să fie stabilită.
Pavel a folosit o analogie pentru a demonstra aceasta, după cum cei servind în templu
erau suportaţi de darurile date la templu, tot aşa acei servind în Biserică ar trebui să primească
suportul dela Biserică. „Tot aşa, Domnul a rânduit ca cei ce propovăduiesc Evanghelia, să
trăiască din Evanghelie” a scris el (1 Corinteni 9:13-14).
Când dai zeciuiala îţi aliniezi atitudinile şi acţiunile cu principiile universale originate cu
Dumnezeu, marele Dăruitor (Matei 10:8; 19:21; 20:28; Luca 6:38; 12:32; Faptele Apostolilor
20:25). Zeciuiala reflectă natura generoasă, dăruitoare a Creatorului şi Prevăzătorului nostru.
Prin dăruire de bună voie şi bucuroasă (2 Corinteni 9:6-8), onorăm pe Dumnezeu în timp ce
sprijinim mijloacele fizice de a propovădui evanghelia. Isus Hristos a spus, „Este mai ferice să
dai decât să primeşti” (Matei 20:35).
Astfel să fie notat că oricine care dă o zeciuială trebuie s-o facă de bună voie. Deşi
Dumnezeu egalează neplata zeciuielii cu jefuirea Lui (Maleahi 3:8-10). El nu forţează pe nimeni
să dea zeciuiala. Zeciuiala este o dăruire. Voluntar (din latină) şi de bună voie (din anglosaxoni)
sunt identice în semnificaţie şi se referă la acţiuni luate prin hotărârile noastre proprii.
La fel ca toată supunerea legilor lui Dumnezeu, dacă dăm zeciuiala sau nu, va fi
întotdeauna bazată pe propria noastră decizie. Biserica astăzi nu este sub administrarea Levitică
a Israelului. Sub administraţia aceea zeciuiala se referea la o naţiune fizică
Astăzi Biserica este o organizaţie spirituală, o comunitate de credincioşi răspândiţi prin
multe naţiuni. Astăzi, cum a fost cazul lui Avraam, nu există nici o pedeapsă legalizată
omenească impusă dacă noi nu dăm zeciuiala. Dar, ne-respectarea zeciuielii produce penalizările
sale. Mai întâi scade potenţialul nostru pentru serviciu efectiv şi administraţie răspunzătoare în
ochii lui Dumnezeu (Luca 16:10). Şi atunci ne lipsesc atât binecuvântările fizice cât şi cele
spirituale pe care Dumnezeu le-a promis celor ce dau de bună voie (Luca 6:38).
Luând hotărârea să dai zeciuiala este o chestiune de credinţă.

18/02/10 12:04

+Archangel+
Moderator

pascal a scris:

Astfel membrii Bisericii astăzi continuă să dea zeciuiala deşi preoţia
Levitică a încetat să existe, întocmai cum Avraam a dat zeciuiala lui Melhisedec înainte ca
preoţia lui Levi să fie stabilită.

Preotia levitica nu a fost desfiintata ci doar trecuta in plan spiritual. Crestinii sunt noii leviti.

1 Petru 2:5   
Si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca, o preotie sfanta si sa aduceti jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.

pascal a scris:

Pavel a folosit o analogie pentru a demonstra aceasta, după cum cei servind în templu erau suportaţi de darurile date la templu, tot aşa acei servind în Biserică ar trebui să primească suportul dela Biserică. „Tot aşa, Domnul a rânduit ca cei ce propovăduiesc Evanghelia, să trăiască din Evanghelie” a scris el (1 Corinteni 9:13-14).

Corect, dar nu zice nicaieri ca ar trebui sa traiasca din zeciuielile primite de la membrii bisericii.

pascal a scris:

Luând hotărârea să dai zeciuiala este o chestiune de credinţă.

Corect si asa trebuie sa fie, o chestiune de credinta. Eu consider ca este bine sa dai zeciuiala dar nu trebuie facuta din asta o lege.

P.S. Cand citezi pe cineva nu cita tot textul ci doar partea la care raspunzi. Daca raspunzi intregului mesaj al unui user dupa care urmezi sa postezi nu mai cita deloc deoarece se subintelege.

18/02/10 12:54

Sword
membru

Eu reducand la o babeasca cronica problema gandesc asa: D-zeu imi da mie toate cele necesare. Eu sunt bucuros si fericit. El ii Tatal si m-a mantuit. Acum sunt frate cu Fiul. Sunt asa de bucuros incat as vrea sa fac cat mai mult bine. Isus m-a invatat sa-mi ajut aproapele(nu doar biserica), asa ca nu pot sta nepasator la greutatile vecinilor mei. Si ma hotarasc sa le dau o parte din bani> Pot fi strict 10%, sau pot fi mai mult. Cei ce conduc adunarile cand aud de-astea-si ies din minti. Dar majoritatea nici nu ar face nimic ptr. vecinii mei, fiindca nu-s "pocaiti" la ei. Deci eu acum ce as putea face? Sa ma-mpotrivesc lor si sa fac pe plac constiintei mele sau sa nu ma-mpotrivesc si sa raman un simplu cotizant, iar vecinii mei muritori de foame? Fiindca adevarul este ca nu-mi permit sa mai dau ceva peste zeciuiala sa le-mpac pe amandoua.

Ultima modificare de Sword (18/02/10 14:31)

18/02/10 14:31

+Archangel+
Moderator

Este mai bine sa ascultam de Domnul sau de oameni?

18/02/10 16:34

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

anomis a scris:

Vi se pare o practica normala, ca din cand in cand sa se citeasca cat si cine a dat la zeciuala? (Ca mie, una, nu.)

Normal că nu-i normală practica asta de a trâmbiţa de la amvon cine, ce şi cât a dat.
La noi nu se practică zeciuiala, dar se merge cu plimbatu' pungii de la unul la altul.
Ferice de cei ce dau zeciuială în biserică, dar ferice şi de cei care dau din puţinul lor (că la dările care sunt la stat, mult să ai şi tot puţin rămâne...) vecinilor mai săraci şi mai scapă totuşi ceva şi în pungă.

Că eu cred că mai degrabă ar mulţumi cu lacrimi Domnului fratele cu 7 copii şi salar 500, pentru 100 pe care o primeşte de la El prin tine(mine....), [că doar Domnul dă şi voinţa şi înfăptuirea; nu că am fi noi darnici sau buni de ceva...], decât cel sau cei pus/puşi în frunte care poate cârtesc şi zic ceva de genul "fratele dă aceasă sumă de luni bune; nu mai are de gând să mărească".

18/02/10 17:17

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Magdy a scris:

... [că doar Domnul dă şi voinţa şi înfăptuirea; nu că am fi noi darnici sau buni de ceva...], decât cel sau cei pus/puşi în frunte care poate cârtesc şi zic ceva de genul "fratele dă aceasă sumă de luni bune; nu mai are de gând să mărească".

Eu zic sa u fim nici prea aspri cu cei ce slujesc in biserica si incurajeaza zecimea.
Acuma sigur, daca ar fi chiar asa, sa vocifereze de ce dai luna de luna tot atat, mai bine s-ar ruga Domnului sa ti se mareasca leafa, in cazul acesta zecimea au fi mai mare(in bani gheata, nu ma refer aici la aprecierea lui Dumnezeu)

@Anomis, ceea ce ai zis tu e interesant, ca-i citeste in biserica pe fiecare cat a dat! Pai daca au dat zecimea, inseamna ca le face publica leafa! O fi de bine?
Poate ar trebui sa-si faca declaratie de avere cei ce administreaza banii. ;)
In biserica ortodoxa ii mai citeste pe cei ce contribuie mai mult desi nu se pune problema zecimii. Cel mai adesea se face acest lucru pentru a stimula contributia. stie ca unii dintre ei asteapta o astfel de rasplata si li se da!

Foarte rar, insa, si in cazuri cu totul izolate ii citeste pe cei ce nu au dat!
Eu cred ca pe astia ar trebui intai sa-i citeasca :D Unii dintre ei chiar nu au venit si n-au de unde da si in cazul acesta biserica trebuie sa se mobilizeze sa-i ajute. In alte cazuri nu dau pentru ca sunt avari, iar in cazul acesta opinia publica din biserica le va acuza pacatul  zgarceniei.

@Sword, in ceea ce ai spus ca vrei sa ajuti in mod izolat pe cineva e ok, dar nu e suficient. Tu esti parte a bisericii, nu doar a celei universale ci si a comunitatii locale, asa ca n-ar strica sa implici biserica. Sa fi parte activa a bisericii, nu doar cotizant, ci sa-i mobilizezi daca se poate sa ajute. Te gandesti ca ei nu o sa faca asa bine ca tine? S-ar putea sa fie asa, la fel de bine cum s-ar putea sa vina cu modaliati noi de a ajuta la care nu te-ai gandit!

Ultima modificare de OLD TRAIAN (18/02/10 17:37)

18/02/10 17:34

Sword
membru

Eu inca n-am vazut o biserica locala sa ajute un sarac sau mai multi care sa nu-i apartina sau sa n-aibe de gand sa-i apartina. In biserici ajutorarea se face cu un spirit economist. Ajut...dar el ce-mi da? N-am vazut inca biserica locala sa spuna : ii ajut pe cutare chiar daca n-o sa ne fie membrii. Ii bine si frumos sa fim parte a unei comunitati si sda umplem sacu ei, dar is satul sa vad cum doar capii beneficiaza de masini multe, case si alte pamanturi, in timp ce cotizantii raman la ale lor bordeie, da fericiti ca-s "bogati"
. Mi se pare ca prea pute aici a manipulari sentimentale pe baze practice si prospere prost intelese.

Ultima modificare de Sword (18/02/10 20:49)

18/02/10 20:48

emanuel
membru

Interesanta abordarea ta privind conducatori de biserici care chipurile ar beneficia de masini, pamanturi, etc. Vrei sa spui a acestea ar fi dobandite in mod ilegal sau imoral?
Am impresia ca esti deranjat de ei, sau ma insel?

In ce priveste modul cum biserica ajuta, in primul rand pe membrii ei mi se pare un lucru intelept. Altfel i s-ar putea reprosa de catre adversari ca ajuta pe altii dar nu-si ingrijeste de ai sai.

Daca tatal meu ar duce castigul lui cu precadere la altii  si pe noi ne-ar lasa sa ducem lipsa, crezi ca m-as simti foarte confortabil?
In primul rand ingrijeste de noi, copiii lui ca sa avem ce manca si ce purta, si nu zic nu, e normal sa-i ajute pe altii din moment ce a primit mai mult de la Dumnezeu. A fost binecuvantat ca sa fie binecuvantare, dar in primul rand pentru casa lui.
Un verset biblic zice asa" faceti bine cat puteti, mai ales fratilor in credinta", nu ma intreba unde scrie ca nu stiu acuma, imi scapa din minte.

Chiar ieri eram la calculator, intra un nene, sa-l ajut cu ceva. Mirosea tare a alcool. Nu aveam multi bani, dar aveam ceva la mine, totusi nu i-am dat nimic, pentru ca nu ma lasa inima. I-am zis: nu pot sa te ajut, si l-am poftit afara! Cum stii cel mai bine pe cine trebuie sa ajuti?

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

18/02/10 22:02

pascal
membru

Sword a scris:

Eu reducand la o babeasca cronica problema gandesc asa: D-zeu imi da mie toate cele necesare. Eu sunt bucuros si fericit. El ii Tatal si m-a mantuit. Acum sunt frate cu Fiul. Sunt asa de bucuros incat as vrea sa fac cat mai mult bine. Isus m-a invatat sa-mi ajut aproapele(nu doar biserica), asa ca nu pot sta nepasator la greutatile vecinilor mei. Si ma hotarasc sa le dau o parte din bani> Pot fi strict 10%, sau pot fi mai mult. Cei ce conduc adunarile cand aud de-astea-si ies din minti. Dar majoritatea nici nu ar face nimic ptr. vecinii mei, fiindca nu-s "pocaiti" la ei. Deci eu acum ce as putea face? Sa ma-mpotrivesc lor si sa fac pe plac constiintei mele sau sa nu ma-mpotrivesc si sa raman un simplu cotizant, iar vecinii mei muritori de foame? Fiindca adevarul este ca nu-mi permit sa mai dau ceva peste zeciuiala sa le-mpac pe amandoua.

Noul Testament nu vorbeşte mult despre zeciuială, totuşi, Domnul Isus se referă la zeciuială în Matei 23:23, unde spune: „Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen, şi lăsaţi nefăcute cele mai însemnate lucruri din Lege:dreptatea, mila şi credincioşia; pe acestea trebuia să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute.”  Accentul nu este pus pe faptul că nu ar trebui să îşi aducă zeciuielile, ci că trebuie să înţeleagă şi să aplice îndurarea şi credinţa. Orice facem, oricât de darnici am fi sau am face fapte bune, toate sunt în zadar dacă nu sunt făcute în credinţă şi dragoste. Totuşi, Isus se aştepta să continue să fie darnici. 

Nu ştiţi că cei ce îndeplinesc slujbele sfinte, sunt hrăniţi din lucrurile de la Templu, şi că cei ce slujesc altarului, au parte de la altar? Tot aşa, Domnul a rânduit ca cei ce propovăduiesc Evanghelia, să trăiască din Evanghelie. (1 Corinteni 9:13-14)

Cine primeşte învăţătură din Cuvânt, să facă parte din toate bunurile lui şi celui ce-l învaţă. (Galateni 6:6)

Indiferent cât de mic sau de mare ar fi venitul tău, este primit de la Dumnezeu şi El ne cere doar 10% din ceea ce ne-a dat. Mulţi consideră că au un venit prea mic şi nu-şi pot permite să dea 10% din el. Problema nu este dacă ne permitem să dăm zeciuiala, ci dacă ne permitem să NU dăm zeciuiala, care este partea Domnului. Doar atât ne cere din tot ce ne-a dat, chiar dacă Lui îi aparţine totul, inclusiv viaţa noastră. Dacă suntem credincioşi în lucrurile mici, Dumnezeu ne va încredinţa şi lucruri mari.

Ultima modificare de pascal (18/02/10 22:21)

18/02/10 22:14

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

Sword a scris:

N-am vazut inca biserica locala sa spuna : ii ajut pe cutare chiar daca n-o sa ne fie membrii.

la noi se mai tin colecte pentru altii, dar sa fie pocaiti. Bun, asta e mai rar si atunci pastorul cam decide.
Se ajuta saracii bisericii si mai facem pungi si pentru orfelinat, dar de Craciun.
Este normal ca biserica sa ajute din astia din biserica, intotdeauna se merge pe principiul citat de mereu-tanar.

mereu-tanar a scris:

nu ma intreba unde scrie ca nu stiu acuma, imi scapa din minte.

Asadar, cat avem prilej, sa facem bine la toti, si mai ales fratilor in credinta. (Gal.6:10)
[ca sa-ti fie mai usor, poti folosi ori Biblia de pe TC ori www.ebible.ro, eu sunt dependenta de cautarile online, din pacate]

18/02/10 22:29

Sword
membru

Mi se pare corect sa fie ajutati cei dinauntru mai intai. Dar nu sa fie ajutati numai ei. Eu sunt iritat de conducatorii care nu doar ca li se face parte acolo unde predica, ci de cei care se inalta din partea asta cu mult peste o viata normala si predica in continuare tot mai inversunati: "dati fratilor, dati!". Aici mintea mea se refera si mai ales la predicatorii evangheliei prosperitatii, nu vorbesc doar din experienta stricta a bisericii noastre. Ptr. ca-i o "evanghelie" care tot mai mult se infiltreaza si-n adunarile noastre.

Ultima modificare de Sword (19/02/10 05:19)

19/02/10 05:17

emanuel
membru

Sword a scris:

Mi se pare corect sa fie ajutati cei dinauntru mai intai. Dar nu sa fie ajutati numai ei.

De acord cu tine, pana intr-un punct. Trebuie ajutati si altii din alte biserici sau din afara bisericii. In masura in care biserica poate, si are si maturitate s-o faca. Ceea ce spuneai intr-un alt post ca biserica ii ajuta pe cei c ecred ca vor fi apartinatori ai ei, sau celor pe care-i ajuta le sugereaza sa vina sa faca parte din biserica, iar ni se pare normal; sti de ce? pentru ca sa-i poata ajuta mai bine. Ei sunt observati mai bine de biserica si pot fi ajutati nu doar cu o bucata de paine ci unii cu o fabrica de paine, ca la randul lor sa-i ajute pe altii. Asta din perspectiva materiala, dar biserica este chemata sa-i ajute si din perspectiva spirituala, ori atunci este normal sa-i cheme la biserica unde pot sa se dezvolte si spiritual.

Eu sunt iritat de conducatorii care nu doar ca li se face parte acolo unde predica, ci de cei care se inalta din partea asta cu mult peste o viata normala ...

Ti-ai dori mai degraba un pastor sarac lipit, care sa umble sa cerseaca o bucata de paine? :rolleyes: Cum e aia o viata normala?
Nu mi-ai raspuns la intrebarea: te referi la unii care ar avea aceste lucruri in mod ilegal sau imoral? Ca sa stim despre cine vorbim si sa nu-i bagam in aceeasi oala pe toti cei ce nu sunt saraci!

si predica in continuare tot mai inversunati: "dati fratilor, dati!".

Sa indemne la darnicie este biblic. Daca cumva iau ei ce se aduna in punga, atunci e grav, pentru ca niste hoti nu ar trebui sa fie dupa amvoane. Daca banii astia sunt administrati corect, atunci e bine.

Daca te referi la acesti predicatori care au masini bune, si-i rau asta pentru ca unii din biserica n-au, e o treaba discutabila. Pai daca pastorul vostru sa zicem ca din Hunedoara este chemat sa predice la o evanghelizare in Basov, si in alta zi in Ploiesti, alta data in Zalau, si porneste cu un harb de dacie, apoi neaparat trebuie sa mai aiba inca 3-4 barbati cu el, in caz ca are probleme cu masina pe drum sa o poata porni cu punerea mainilor.
Mai frate, eu cred ca trebuie sa aiba o masina cu care are sanse mari sa ajunga la timp, nu trebuie sa faca o loterie din deplasarea sa.

Ultima modificare de mereu-tanar (19/02/10 08:29)

19/02/10 08:27

Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 10    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la