TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Zeciuiala Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 10
irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

samipaola a scris:

3) De unde ai scos cà Harul nu anuleazà legea ci o desàvàrseste.Atunci de ce nu ìmplinesti toatà legea si aui luat doar o bucàticàdin lege, si anume (punga)cu cealaltà lege ce faci ???

Din Biblie.Si n-ar trebui sa-ti sune strain din moment ce pretinzi ca practici slujba de pastor...

Prin lege nu se putea capata manutirea. Harul o desavarseste prin faptul ca prin taria Lui putem implini legea. Cu alte cuvinte, din pricina vietii fara de păcat a lui Isus în firea pamanteasca, cerinta legii poate fi implinita în noi. El a biruit pacatul în acelasi fel de trup ca al nostru asa ca sa ne poata impartasi biruinta. Este unicul mod ca cineva sa poata implini legea.

"Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru mine." Galateni 2:20.

samipaola a scris:

4)Stiu eu ce ìnseamnà slujba de pàstor,pt. cà o practic si vreau sà-I multumesc Celui de Sus cà nu ma làsat sà o neglijez si nici familia mea nu duce lipsa de nimic.

Daca ai fi stiut, nu spuneai prostiile pe care le-ai spus cum ca un pastor lucreaza o singura zi pe saptamana. Probabil atat lucrezi tu ca pastor, cum te dai, si asa se intelege ghiveciul care-i in capul tau cu privire la zeciuiala.

Si daca practici si tu slijba de pastor , ce? Ca la ce si cati pastori se scot pe banda rulanta ca intr-o fabrica nu ma mir ca nu stii ce-i aia un pastor adevarat.In zilele noastre, orice pusti cu aere de buricu' pamantului se face pastor desi daca il iei la bani marunti se pierde in ceata.

samipaola a scris:

5)Biserica nu se ìntretine din zeciueli ci din DRAGOSTA DARNICIEI pe care o au frati si surorile nu din ZECIUELI!!

Daca ai dragoste si darnicie dai zeciuiala fara nicio cartire si fara sa-ti spuna cineva.

p.s nu-i nevoie sa scrii cu majuscule si nici cu atatea semne de exclamare, ca nu-i nimeni nici chior si nici surd si nici nu-ti fac mesajul mai bengos sau mai convingator daca le folosesti.

Ultima modificare de irlanda (27/02/10 00:48)

27/02/10 00:43

polooradea
Exclus

Inregistat: 07/09/09
simipaola intradevar biserica nu se tine doar din zeciuieli. ci se tine si din zeciuieli.

27/02/10 09:51

simipaola
membru

Inregistat: 16/02/10
Romani 6:14b "NU SUNTETI SUPT LEGE,CI SUPT HAR"

01/03/10 13:18

irlanda
membru

"Noi stim ca Legea este buna daca cineva o intrebuinteaza bine" (1Tim.1:8)

01/03/10 13:39

simipaola
membru

Luca 11:46 "VAI SI DE VOI,INVATATORI AI LEGII, A RàSPUNS ISUS. PENTRUCà VOI PUNETI PE SPINAREA OAMENILOR SARCINI GRELE DE PURTAT,IAR VOI NICI MàCAR CU UNUL DIN DEGETELE VOASTRE NU Và ATINGETI DE ELE.

01/03/10 13:39

simipaola
membru

ISAIA 30:1 VAI ,ZICE DOMNUL DE COPIII RASVRàTITI,CARI IAU HORàRàRI FàRà MINE,FAC LEGàMINTE CARI NU VIN DIN DUHUL MEU,SI ìNGRàMàDESC ASTFEL PàCAT PESTE PàCAT!

01/03/10 13:43

irlanda
membru

Irelevant...

01/03/10 13:44

simipaola
membru

PSALMI 105:15 "NU Và ATINGETI DE UNSII MEI!"

01/03/10 13:53

simipaola
membru

1TIMOTEI 1:9-10 CàCI STIM Cà LEGEA NU ESTE FàCUTà PENTRU CEL NEPRIHANIT,CI PENTRU CEI FàRADELEGE SI NESUPUSI,PENTU CEI NELEGIUITI SI PàCàTOSI,PENTU CEI FàRà EVLAVIE,NECURATI,PENTRU UCIGàTORII DE TATà SI UCIGàTORII DE MAMà,PENTRU UCIGàTORI DE OAMENII,PENTRU CURVARI,PENTRU SODOMITI,PENTRU VàNZàTORI DE OAMENI,PENTRU CEI MINCINOSI,PENTRU CEI CE JURà STRàMB,SI PENTRU ORICE ESTE IMPOTRIVA ìNVàTàTURI SàNàTOASE.

Ultima modificare de simipaola (01/03/10 14:02)

01/03/10 14:02

polooradea
Exclus

simipaola si ce legatura au aceste versete cu zeciuiala? zeciuiala a fost data si inainte de lege si in timpul legii si dupa lege.

01/03/10 14:41

simipaola
membru

polooradea a scris:

simipaola si ce legatura au aceste versete cu zeciuiala? zeciuiala a fost data si inainte de lege si in timpul legii si dupa lege.

Zeciuiala fàcea parte din lege,citeste bine Biblia!! Si mai citeste pentru ce servea aceastà zeciuialà!

01/03/10 14:57

simipaola
membru

irlanda a scris:

Irelevant...

ìncà càt de irelevant este!!

01/03/10 14:58

polooradea
Exclus

eu as zice sa citesti tu mai bine Biblia. geneza 14:20. avraam ia dat zeciuiala din toate, si atunci nu era instaurata legea.

01/03/10 15:00

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

simipaola a scris:

Zeciuiala fàcea parte din lege,citeste bine Biblia!! Si mai citeste pentru ce servea aceastà zeciuialà!

Mai, sau tu, cum s-o fi spunand, eu am citit in Biblie despre zeciuiala cu 450 de ani inainte de Lege. Asa ca gaseste alta explicatie decat caracterul legal, din moment ce nu este decretata de Lege, ci doar recunoscuta.

01/03/10 15:03

epicx
membru

Inregistat: 12/02/10

OLD TRAIAN a scris:

Mai, sau tu, cum s-o fi spunand, eu am citit in Biblie despre zeciuiala cu 450 de ani inainte de Lege.

Da' tu cati ani ai, de citeai in Biblie despre zeciuiala cu 450 de ani inainte de lege? ;)
Ok...dar ne poti da o referinta nou testamantala, la aproape 2000 dupa lege, cu privire la zeciuiala?

OLD TRAIAN a scris:

Asa ca gaseste alta explicatie decat caracterul legal, din moment ce nu este decretata de Lege, ci doar recunoscuta.

Si harul o recunoaste? Daca da, unde?

Ultima modificare de epicx (01/03/10 16:51)

01/03/10 15:38

simipaola
membru

epicx a scris:

OLD TRAIAN a scris:

Mai, sau tu, cum s-o fi spunand, eu am citit in Biblie despre zeciuiala cu 450 de ani inainte de Lege.

Da' tu cati ani ai, de citeai in Biblie despre zeciuiala cu 450 de ani inainte de lege?
Ok...dar ne poti da o referinta nou testamantala, la aproape 2000 dupa lege, cu privire la zeciuiala?

OLD TRAIAN a scris:

Asa ca gaseste alta explicatie decat caracterul legal, din moment ce nu este decretata de Lege, ci doar recunoscuta.

Si harul o recunoaste? Daca da, unde?

Bine BINE SI IAR BINE!!

01/03/10 16:37

epicx
membru

Inregistat: 12/02/10
ce e bine? :)

01/03/10 16:45

simipaola
membru

Zeciuiala nu este o porunca datà de Dumnezeu. in Genesa 14 :20 Avram a stabilit sà dea a zecea parte din tot. Aceastà zeciuialà nu este egalà cu zeciuiala prescrisa lui Israel de legea mosaicà.Era consideratà o ofertà Lui Dumnezeu pt. binecuvàntàri genesa 28:22.Sub lege apartine Lui Dumnezeu Leviticu 27:30.

Ultima modificare de simipaola (01/03/10 23:06)

01/03/10 23:02

benny
membru

Inregistat: 27/05/07
Uf, cat o mai lungiti cu zeciuiala asta. Fiecare face cum e incredintat. Eu, personal, voi da zeciuiala in momentul in care voi avea venitul meu propriu. Pentru ca acum o fac ai mei pentru mine.

Eu vad lucrurile in felul urmator:
Tot ce am, e de la Dumnezeu. El nu are nevoie de banii mei, insa lucrarile care se fac in Numele Lui/pentru vestirea Evangheliei necesita sustinere materiala. Daca dau, dau pentru ca Evanghelia sa poata fi vestita mai usor/mai bine, sa se poata organiza proiecte, evanghelizari, evenimente care costa bani. Privesc acest lucru ca pe o cinste pe care I-o ofer Lui, ca pe un dar de bun augur. N-o fac pentru rasplata, dar sunt sigur ca El nu ezita sa si rasplateasca pe cei care daruiesc dintr-o inima curata.

01/03/10 23:16

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08

benny a scris:

Uf, cat o mai lungiti cu zeciuiala asta. Fiecare face cum e incredintat. Eu, personal, voi da zeciuiala in momentul in care voi avea venitul meu propriu. Pentru ca acum o fac ai mei pentru mine.

Eu vad lucrurile in felul urmator:
Tot ce am, e de la Dumnezeu. El nu are nevoie de banii mei, insa lucrarile care se fac in Numele Lui/pentru vestirea Evangheliei necesita sustinere materiala. Daca dau, dau pentru ca Evanghelia sa poata fi vestita mai usor/mai bine, sa se poata organiza proiecte, evanghelizari, evenimente care costa bani. Privesc acest lucru ca pe o cinste pe care I-o ofer Lui, ca pe un dar de bun augur. N-o fac pentru rasplata, dar sunt sigur ca El nu ezita sa si rasplateasca pe cei care daruiesc dintr-o inima curata.

Si totusi credeti ca evanghelizarea se face doar in stilul celor care se fac in cadrul adunarilor? Evanghelizarea nu poate fi si personala? Nu putem atinge oamenii si ajutandu-i fara s-o faca adunarea(unde poate omul nici nu va ajunge vreodata)? Ajutand pe cineva nu poate fi un mod de-ai arata ca ne pasa de ei si le dorim binele trupesc, dar si spiritual? Trebuie sa ne asteptam sa se intoarca oamenii doar prin conferinte si evanghelizari in masa?

02/03/10 07:57

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
simipaola, incearca sa mai scurtezi denumirea localitatii (daca tot o pui la misto mai bine nu o mai pune deloc) si invata sa citezi corect (nu inteleg de ce simti nevoia sa te citezi singura).

polooradea a scris:

zeciuiala a fost data si inainte de lege si in timpul legii si dupa lege.

Unde apare zeciuiala dupa Lege?

02/03/10 09:49

lorre
membru

Inregistat: 07/10/06
Eu zic ca daca Isus a aprobat-o pe vaduva cea saraca (,) care a dat din venitul ei la Templu, noi de ce sa nu dam? Asa cum platim un impozit,asa ne putem da si zeciuiala.

02/03/10 19:46

Sword
membru

Vaduva nu a platit zeciuiala, ci a dat darul ei, care cu siguranta era mai mult de 10%. La pilda cu vaduva nu se pune problema zeciuielii, ci a darniciei.
Dupa parerea mea si a celor ce am mai citit pe-aici zeciuiala este o reminiscenta convenabila conducatorilor de azi, dar nu o obligativitate scripturala. Noutestamentala este darnicia, care poate fi mai mult decat zeciuiala. Dar ca cineva sa fie sigur pe un venit "constant" a lasat zeciuiala ca lege. Darnicia este mult mai mult decat zeciuiala si mult mai aproape de inima lui D-zeu. Sa fim cat mai darnici este de dorit. Dar cand trebuie sa dam "dari" si bisericii si statului nu prea ne mai ramane din ce sa fim darnici, decat din ceea ce a dat vaduva: din nimic. Doar ca nu suntem toti atat de darnici si poate nici vaduvi sau singuri, asa incat trebuie sa mai avem si pentru altii cate ceva....

Ultima modificare de Sword (02/03/10 20:20)

02/03/10 20:12

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

lorre a scris:

Eu zic ca daca Isus a aprobat-o pe vaduva cea saraca (,) care a dat din venitul ei la Templu, noi de ce sa nu dam? Asa cum platim un impozit,asa ne putem da si zeciuiala.

Eu impozitul il platesc de musai, pentru ca n-am incotro. ;)
Cu zeciuiala nu-i la fel, e un act benevol.

Sword a scris:

... Dar cand trebuie sa dam "dari" si bisericii si statului nu prea ne mai ramane din ce sa fim darnici,...

Eu personal nu as pune in aceeasi oala ceea ce dau bisericii cu ceea ce dau statului.Pentru mine sunt lucruri total diferite.

@Sword, n-am prins ideea te despre implicarea sociala. Adica tu gandesti ca ai evanghelizat daca dai unui sarac o bucata de paine, si nu-l apropii de Dumnezeu? Daca vrei poti dezvolta, dar nu aici ca sa nu fim of topic.

Ultima modificare de mereu-tanar (03/03/10 08:24)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

03/03/10 08:17

Sword
membru

Nu-s in aceeasi oala banii de stat si cei de biserica, da ies din acelasi buzunar. Si atunci nu mai ramane mare lucru.
Poti evangheliza prin fapte, dand saracului cei 10% din salar si sa-i amintesti ca si pe el il iubeste Domnul. Crede-ma, ca face mai mult decat o saptamana de evanghelizari in masa.

03/03/10 09:19

Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 10    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la