|
|
|
|
|
| Autor |
| Mesaje |
Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10 |
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Sword a scris:
Nu-s in aceeasi oala banii de stat si cei de biserica, da ies din acelasi buzunar. Si atunci nu mai ramane mare lucru. |
Si din aceeasi inima.
Poti evangheliza prin fapte, dand saracului cei 10% din salar si sa-i amintesti ca si pe el il iubeste Domnul. |
Poti sa-i dai saracului daca asa vrei, problema e cand inima e lipita de bani.
| Crede-ma, ca face mai mult decat o saptamana de evanghelizari in masa. |
Ar fi motive sa nu te cred?
Ultima modificare de OLD TRAIAN (03/03/10 11:26)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
03/03/10 11:25
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
Sword a scris:
Vaduva nu a platit zeciuiala, ci a dat darul ei, care cu siguranta era mai mult de 10%. La pilda cu vaduva nu se pune problema zeciuielii, ci a darniciei.
|
Stiu. Nici nu am sustinut ca e vorba de zeciuiala . Dar daca dam, pentru ca suntem "darnici" 10% sau poate mai mult de 10% in fiecare luna? Zeciuiala tine un pic si de daruire .
|
|
04/03/10 17:58
|
|
lorre
membru
|
|
Matei 23:23 "Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen, şi lăsaţi nefăcute cele mai însemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila şi credincioşia; pe acestea trebuia să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute."
Eu inteleg versetul asta cam asa : Fariseii dadeau zeciuiala, dar nu erau drepti, milosi, credinciosi. Isus le spune ca zeciuiala trebuie facuta/data, iar dreptatea,mila si credinciosia, de asemenea, nu trebuie lasate la urma.
Ultima modificare de lorre (24/06/10 15:25)
|
|
24/06/10 15:24
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Desigur ca le spune ca zeciuiala trebuie facuta/data. Pentru ca este trecuta in Lege. Isus nu a contrazis nimic din Lege. Pentru ca inca nu incepuse perioada Harului.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
24/06/10 15:29
|
|
lorre
membru
|
|
Si in perioada Harului au fost respectate foarte multe lucruri din Lege.
|
|
24/06/10 16:06
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Ca de exemplu?
|
|
24/06/10 16:27
|
|
copilu
Exclus
Inregistat: 11/05/10
|
|
si zeciuiala tine de har?! "Caci prin har am fost mantuiti..." harul nu are nimic deaface cu banii tai. nu banii ii ai prin har ci mantuirea. desigur daca gasesti un verset in care zeciuiala e anulata dupa Isus te voi crede. cauta versetul.
_______________________________________ doar c8ilu!
|
|
24/06/10 19:06
|
|
lorre
membru
|
|
"sa nu ucizi" , porunca scrisa in Lege, a ramas valabila si in perioada Harului. Chestia asta cu Legea si Harul eu o inteleg cam asa: inainte,poporul Israel respecta Legea ca o obligatie, iar in perioada Harului toate chestiile astea au devenit subintelese, din dragoste pt Dumnezeu.
Ultima modificare de lorre (24/06/10 20:12)
|
|
24/06/10 20:11
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
copilu a scris:
desigur daca gasesti un verset in care zeciuiala e anulata dupa Isus te voi crede. cauta versetul. |
Uite un verset in care e anulata toata Legea nu doar zeciuala sau uciderea.
Romani 10:4 Caci Hristos este sfarsitul Legii, pentru ca oricine crede in El sa poata capata neprihanirea.
lorre, Legea isi are rostul cat timp este insotita de pedeapsa. Daca ea nu mai contine si pedeapsa atunci ea nu mai are nicio putere si deci niciun rost. Pentru ucidere pedeapsa era moartea. Nu cred ca ai ucide pe cineva care a ucis chiar si din greseala.
|
|
25/06/10 09:19
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Daca a ucis din greseala poate fugi in cetatea de scapare si acolo razbunatorul sangelui nu mai are acces. 
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
25/06/10 10:14
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Stiu asta dar e o exceptie. Si in plus, unde avem noi asa ceva? 
|
|
25/06/10 10:23
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
La Domnul Isus.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
25/06/10 11:07
|
|
copilu
Exclus
|
|
archangel eu nu ti-am cerut versetul in care e sfarsita legea. eu ti-am cerut versetul in care e anulata zeciuiala.
|
|
25/06/10 11:30
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Din moment ce Legea, care continea si zeciuiala, a luat sfarsit nu e normal ca si zeciuiala, care face parte din Lege, sa fie anulata?
|
|
25/06/10 12:36
|
|
copilu
Exclus
|
|
zeciuiala exista si inainte de lege. asta nu e un argument. daca legea e anulata, nu inseamna ca sa nu ucizi, sa nu furi, sa nu preacurvesti, sa te inchini doar Lui, sunt anulate. jertfele sunt anulate, iar circumcizia e alegerea ta. putine lucruri din lege sunt anulate. foarte putine. sarbatorile, obiceiurile raman (la evrei, fiindca noi avem altele). daca studiezi mai adanc vei vedea ca Isus nu anuleaza legea ci schimba cateva chestii (era si un verset insa nu mi-l aduc aminte).
|
|
25/06/10 13:43
|
|
lorre
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
lorre, Legea isi are rostul cat timp este insotita de pedeapsa. Daca ea nu mai contine si pedeapsa atunci ea nu mai are nicio putere si deci niciun rost. |
Atunci de ce o respectam in continuare?
|
|
25/06/10 21:21
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
copilu a scris:
Isus nu anuleaza legea ci schimba cateva chestii |
Explica-i asta si lui Pavel ca se pare ca n-a inteles.
Inainte de Lege nu vad stipulata pe undeva obligativitatea zeciuielii. Probabil ca era voluntara si ca o forma de respect (sau vasalitate).
lorre a scris:
Atunci de ce o respectam in continuare? |
Pai e o problema daca o respectam in continuare. Pentru ca am cazut din Har.
Dimpotriva, noi nu mai respectam vechea Lege ci acum avem un duh nou.
Romani 7: 1 Nu ştiţi, fraţilor, căci vorbesc unor oameni care cunosc Legea, că Legea are stăpânire asupra omului câtă vreme trăieşte el? 4 Tot astfel, fraţii mei, prin trupul lui Hristos, şi voi aţi murit în ce priveşte Legea, ca să fiţi ai altuia, adică ai Celui ce a înviat din morţi; şi aceasta, ca să aducem roadă pentru Dumnezeu. Romani 6: 14 Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub Lege, ci sub har. 15 Ce urmează de aici? Să păcătuim pentru că nu mai suntem sub Lege, ci sub har? Nicidecum. 16 Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva, ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire?
Galateni 3: 24 Astfel, Legea ne-a fost un îndrumător spre Hristos, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţă. 25 După ce a venit credinţa, nu mai suntem sub îndrumătorul acesta.
|
|
27/06/10 13:38
|
|
copilu
Exclus
|
|
archangel, ceea ce tu nu intelegi e faptul ca zeciuiala exista inaintea legii. deci faptul ca a existat si in timpul legii, nu inseamna ca nu mai exista. nu conteaza ca era stipulata sau nu, concret e faptul ca se dadea si inainte de lege. deci: faptul ca zeciuiala exista inaintea legii, inseamna ca nu are de-aface cu legea, iar argumentele date pentru sfarsitul legii sunt nefolositoare din moment ce zeciuiala nu e un act reprezentativ pentru lege.
|
|
27/06/10 15:26
|
|
lorre
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
16 Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva, ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire? |
Ce inseamna ascultare? A cui ascultare? Pe cine sa ascultam? Pe Dumnezeu, nu? Si ce implica aceasta ascultare?
|
|
27/06/10 20:55
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
copilu, eu nu contest existenta zeciuielii ci doar obligativitatea ei.
lorre, aceasta ascultare implica o relatie cu Dumnezeu prin Duhul Sfant. Eu nu am nevoie de o lege care sa-mi reglementeze relatia cu parintii mei deoarece ei sunt langa mine si comunic direct cu ei.
|
|
28/06/10 09:41
|
|
copilu
Exclus
|
|
archangel, nimic nu e obligatoriu... faci ce vrei.. e vorba doar de ai da Domnului partea lui. eu zic ca aici e o chestie de bun simt. pe mine nu ma lasa inima cand vad ca El imi da bani, iar eu sa nu ii dau in scopuri bune.
|
|
28/06/10 11:44
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Din ce ai zis tu sa inteleg ca 10% folosesti in scopuri bune? Si restul de 90% in ce scopuri ii folosesti?
|
|
28/06/10 13:10
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
ne-bune 
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
28/06/10 15:54
|
|
copilu
Exclus
|
|
restul il folosesc pentru mine, sa pot trai.. benny, tu ce fel de lucruri nebune faci cu banii?
Ultima modificare de copilu (28/06/10 16:32)
|
|
28/06/10 16:32
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Ok. Bravo.
|
|
28/06/10 16:47
|
|
|
|
| Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|