TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Limite in relatia baiat - fata Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 14
paycris
membru

Inregistat: 25/02/06
A, si referitor la relatiile de natura sexuala am impresia ca tinerii crestini ar putea sa se pripeasca in privinta casatoriei pt a putea avea relatii sexuale. De exemplu Janet Jackson s-a casatorit pt a putea sa aiba relatii sexuale .....acum numai este maritata cu acel barbat...

25/02/06 23:35

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Mai copii, diavolul asa ambaleaza lucrurile ca sa fie mai de dorit de nu va dati seama. Probabil ca cei casatoriti ar putea sa depuna marturie(daca nu le e prea rusine) ca relatiile sexuale nu sunt totul in casatorie. E asa de multa munca! Nu uitati ca e santier! Daca Janet Jackson nu a avut relatii sexuale inainte de a se casatori - slava Domnului, dar noi tre sa fim atenti sa nu picam in cursa diavolului.

Ultima modificare de Larisa (26/02/06 03:28)

26/02/06 03:28

Site web  
simple
membru

Inregistat: 19/10/05
ma refeream cand spuneam ca trebuie sa mergeti la aceeasi viteza...la faptul ca amndoi trebuie sa va acordata.Cred ca si despre asta trebuie vorbit descchis.DE exemplui erau periode cand simteam nevoia ca el sa ma ia de mana...dar cred de aseamenea ca impreuna trebuie sa va puneti standardele, limitele .Impreuna trebuie sa va completeti pt a ajunge sa fiti fericiti, si completarea sa face "la aceeasi viteza".DAR ATENTIE:asta e valabila daca stiti ce vreti amandoi,daca nu_l cunosti si vezi ca o ia cam fuga...da e mai bine sa-l lasi in pace

27/02/06 19:56

pavel86
membru

Inregistat: 04/02/06
Personal cred ca din raspunsul fiecaruia poti invata multe chestii faine, si mai mult de atat, ele imi pot fi de folos. fiecare vede probleme in felul lui si vorbeste din experienta pe care o are. Cert este faptul ca, intotdeauna prieteniile tip "vreau sa fiu in rand cu lumea", daca intelegeti, are un sfarsit dezastruos in viate celor implicati. Totusi se poate intampla ca, un baiat sa vada o fata "dupa gustul lui" si cei doi incep o relatie care are ca tinta casatoria, o relatie foarte bine structurata, bazata pe o dragoste reala, dar la un moment datintervine ceva care, pune in pericol relatia celor doi. CRed ca iesirea din aceasta relatie are de-a face cu maturitatea spirituala a celor doi care sunt implicati. Daca mai sus de dorinta lor este urmarirea si implinirea voii lui Dumnezeu, atunci va mai exista in continuare o prietenie intre cei doi.
Important este ca principiile biblice sa conduca relatia a doi tineri, nu relatia sa impuna principiile dupa care sa se ghideze tinerii nostrii.
Cineva spunea ca intre doi tineri treduie sa fie o masa cu biblia deschisa pe ea. Daca vrem sa-L aratam pe Hristos lumii atunci acesta este domneniul in care o putem face cel mai mult.

27/02/06 21:10

Cris Cristi
membru

Inregistat: 22/02/06
Eu cred ca poti cunoaste fete si pana la 30 de ani dar fara sa intri in viata lor intima....Cum?....Pai de ex. intr-un grup poti mai bine sa le observi ;intr-o tabara;cu alti prieteni;la diverite iesiri,intalniri,locuri publice:teatru,cafenea...Dar daca nu vrei sa te casatoresti,parerea mea, nu intra in intimitatea unei fete(aici ma refer la vorbe dulci,ieriri repetate in doi,vorbe cu doua intelesuri,dus de mana...)cunoaste-le de la distanta!!!!!!!!!!!! De ce sa va aprindeti poftele???!!!
        Sa nu uitam ca pentru un credincios orice pacat are consecinte,in aceasta viata ...ex. David+Batseba

27/02/06 21:23

Larisa
membru

Cred ca niciodata nu o sa va para rau daca stati in asteptare si toate dragostea voastra o s-o manifestati fatza de persoana cu care vreti sa va casatoriti. E uimitor cate probleme poate sa ne faca faptul ca nu ne concentram atentia asupra lucrurilor importante ci sarim din floare in floare. Toate lucrurile astea le tragem in persoana cu care ne casatorim si nu cred ca vreti sa incepeti casatoria cu neincrederea partenerului. E cel mai dureros si ia luni, poate ani ca sa-ti recapeti increderea in cel pe care il ai langa tine. Nu pierdeti nimic daca dati tot ce aveti mai bun viitorului partener! Invatati de la cei care au dat cu capul de pragul de sus si nu neglijati sfaturile celor care au trecut pe acolo!

28/02/06 01:30

Site web  
victoria
membru

Inregistat: 11/03/06
nu am simtit acea dorinta si fericire care as fi simtito de asteptam.Sincer marturisind nu accept nimic  las sa impart  bucuria primelor setimente cu sotul pe carel voi face fericit si cred ca cum mia sfatuit fratele meu mai mare .Atiit eram de fericit  ca am cuprins si sautat prima dfata sotia mea ca nu va pot reda nu o voi uita niciodata .Deacea eminunat sa asteptam timpul la toote e greu dar se merita vom fi mai binecuvintate si mai scumpe in fata sotilor nostri Pace

11/03/06 02:27

Horatiu
membru

Inregistat: 08/03/06
Am citit si eu pe acest forum parerile voastre si sunt de acord cu voi, cred ca o sa recomand acest site tuturor tinerilor, sunt pareri bune si adevarate, dupa Scriptura.Asa este, merita sa astepti! In urma cu 2 ani am fost la o conferinta in Viena pe tema "Dragostea adevarata asteapta!" si mi-a placut mult. Da, trebuie sa avem limite in intalnirile noastre! Parerea mea este ca trebuie sa evm mai multi/multe prietene din care sa alegem pe cel/cea care va fi sotul/sotia noastra. dar sunt de acord ca aceasta cunoastere se face "de la distanta", lasand ca intimitatea sa apartina doar casatoriei. Nu am nimic impotriva celor care sa tin de mana sau altceva, dar eu cred ca exista o imagine faina care e bine sa ne calauzeasca in relatie, si anume, acceea a unui trandafir. Fiecare suntem un trandafir, fie ca esti baiata sau fata. In fiecare relatie pe care o avem noi dam, sacrificam, daruim, descarcam ceva din inima noastra, din sentimentele noastre, din timpul nostru, etc.-dam cate o petala din floare. Trebuie sa avem grija ca sa pastram acea floare de trandafir pt iubitul sau iubita noastra care va deveni sotul sau soatia noastra! Nu cumva in ziua casatoriei sa-i daruim doar tulpina cu spini (sau fara) si poate o petala sau doua! Fiecare avem un rezervor de iubire si trebuie sa-l mentinem plin pt Ea sau El. Cat despre limite, DA, ele trebuiesc stabilite de la inceputul relatiei si pastrate pana la casatorie. Este adevarat ca este limite sunt diferite la fiecare cuplu, caci noi insine suntem unici si diferiti, dar cred ca bunul simt si constiinta ne vor spune cand am gresit. Cunosc doua cazuri de tineri care au auzit glasul constiintei, dar "infierbantati" fiind, nu au mai reusit sa opreasca dragostea lor care i-a orbit. Ratiunea are un rol foarte important inainte de casatorie! Ei, fetele au "calcat pe bec", au mers pana la capat... acum sunt pline de remuscari, recunosc gresala, pacatul, se pocaiesc, dar... pacatul lasa urme in viata lor...fizica. Nu vreau sa acuz deloc pe vre-o fata sau felete in general! de vina sunt si baietii!! Dar voi fetelor trebuie sa ziceti STOP, la voi este frana!! Stiu ca nu este usor cand simti sentimentul dragostei ca te inconjoara si cand te increzi in el ca fiind iubitul tau care nu iti va face nicidecum rau. Va rog sa ma crede-ti fetelor ca daca un baiat (asa cum spunea cineva, o ia inainte...) ajunge sa treaca limita pe care ati pus-o, atunci el este condus de instincte, de patimi, se gandeste la el si la poftele lui nicidecum la tine! Stiu... si eu si tu suntem doar fiinte umane, avem pofte, placeri, dar trebuie sa le stapanim, sa avem echilibru in tot ce facem, chiar si in relatiile dintre noi. Imi aduca aminte ca la noi in bise erau doi tineri, prieteni de ceva timp, urma casatoria, pastorul stia asta, totul era ok. Dar la o iesire cu corul de tineri in alt oras, cei doi se tineau de mana si pastorul i-a vazut sautandu-se pe strada, inconjurati fiind de ceilalti tineri din cor (eram 100). Ei, pastorul a mers la ei si le-a spus ceva, apoi la intalnirea de tineret din biserica am discutat problema si ii dau dreptate pastorului meu. Chiar daca este un sentiment frumoas si de dorit, uneori manifestarile ei nu trebuiesc aratate in public. Ideea este ca prin acele sarutari, cei doi prieteni ai mei ii faceau pe ceilalti tineri sa se simta... poate neiubiti, fiind nu tocmai frumosi ca cei doi (mai ales fetele, caci ele simt mai tare aceste lucruri, si zic despre ele ca de aceea nu au prieteni ca nu arata frumoase... FALS!!! TOATE  SUNTETI  FRUMOASE!!!), sau starneau in ei dorinte si pofte care nu era cazul sa fie la varsta si situatia lor. De aceea trebuie sa pastram ceea ce este mai frumos si mai intim pt casatorie. Ar fi multe de spus aici, de aceea vreau sa va recomand sa cititi cartile: "Curtenie completa", "Cand povestea de dragoste ti-o scrie Dumnezeu" si " Pasiune si puritate"- de Ellisabeth Elliot. Data viitoare sper sa am timp sa scriu din experienta mea. Cu respect si sinceritate, Horatiu.

16/03/06 10:15

Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05

Imi aduca aminte ca la noi in bise erau doi tineri, prieteni de ceva timp, urma casatoria, pastorul stia asta, totul era ok. Dar la o iesire cu corul de tineri in alt oras, cei doi se tineau de mana si pastorul i-a vazut sautandu-se pe strada, inconjurati fiind de ceilalti tineri din cor (eram 100). Ei, pastorul a mers la ei si le-a spus ceva, apoi la intalnirea de tineret din biserica am discutat problema si ii dau dreptate pastorului meu.

sper sa nu fiu inteles gresit , dar ce ai spus tu mi se pare tare penibil , intre doi oameni care se iubesc intervine doar D-zeu , mi se pare o reactie pripita a pastorului respectiv . Legat de ce ai spus tu in mesajul tau , sfatul meu este simplu , nu inchideti usa iubirii si nici nu va ascundeti atunci cand sunteti chemati sa iubiti , pentru ca de multe ori tot asteptand inchideti usa celor care vor sa se apropie de voi .

Ultima modificare de Shilo (16/03/06 10:28)

16/03/06 10:27

victoria
membru

Inregistat: 11/03/06
horatiu aveti perfecta dreptate toote lucrurile trebuesc calausite de Dumneseu

16/03/06 10:41

simple
membru

Inregistat: 19/10/05
uneori cand te simti extrem de singur nu iti face super bine sa vezi manifestari de dragoste in jurul tau...dar cred ca aceasta arata o atitudine copilareasca de gelozie si de manie ca altii au ceea ce ai vrea sa detii si tu. In ciuda acestui fapt (cu toate ca am experimentet si eu "ciuda " asta) cred ca manifestarile de dragoste in public sunt un lucru minunat tata timp (cum am mai spus si la alt subiect)sunt facute in mod "cuviincios", cu respect. Dovezi ale dragostei cred ca trebuie sa fie un mod de viata intr-o relatie si dac ei simt sa se pupe dupa un te iubesc...care ii face fericiti ...de ce trebuie sa intervina cineva si sa distruga acesta fericire pt o sera intreaga?
cred ca dointele se starnesc mult mai usor cad deschizi la orice ora tv_ul sau simplu cand treci pe strazile "frumos impodobite" ale aceste lumi

Ultima modificare de laura_emma (18/03/06 23:15)

18/03/06 23:13

Larisa
membru

Horatiu a scris:

Chiar daca este un sentiment frumos si de dorit, uneori manifestarile ei nu trebuiesc aratate in public. De aceea trebuie sa pastram ceea ce este mai frumos si mai intim pt casatorie.

Eu cred ca intr-un fel e bine sa nu ne ascundem dupa degete adica sa facem ce vrem cand nu ne vede nimeni si cand suntem in public sa fie o distanta de un tractor intre noi.
Ziceai la un moment dat ca e bine ca sa avem cati mai multi prieteni ca sa avem de unde alege. Eu zic ca e recomandat sa ai amici inainte de casatorie. Dupa ce o sa te casatoresti o sa-ti para rau de toate relatiile pe care le-ai avut inainte si chiar daca au fost numai abureala si o sa-ti para rau ca nu te-ai pastrat pentru viitorul partener. Intr-adevar constiinta ne poate ajuta ca sa nu incalcam limitele, dar numai atunci cand ai o constiinta - vocea lui Dz in om - si nu e tocita, n-am redus-o noi la tacere.

20/03/06 03:45

Site web  
black-panther
membru

Inregistat: 18/10/05
in posturile mai vechi se dicuta prietenia/amicitia impletita cu iubire(nu stiu cum s-o definesc mai relevant) la varsta adolescentei.
Imi amintesc si acum de cat de minunata mi se parea dragostea la 14-15 ani si cat de frumos visam...
Iubirea aceea plina de puritate neamestecata cu interese materiale in care nu tineai cont de nimeni si nimic si stiai un singur lucru ca iubesti si asta-ti tinea si de foame si compensa si notele proaste si o preferai fata de meciul cu baietii... pana si ratiunea lipsea de acolo nu conta diferenta de varsta sau ca parintii ei fiind vecina nu se saluta cu ai lui, etc.
E clar ca o astfel de dragoste n-are cum sa tina! (nici la mine n-a tinut :D ) Totusi suferinta despartirii cred ca are valoarea cea mai mare in toatapovestea asta pentru ca are un rol important in maturizare. Da! am simtit si eu pe propria-mi piele cum e sa ai tot cerul picat in cap si sa simti ca nu mai ai putere sa faci nici un pas, ba mai mult nici nu mai poti respira si tot universul si visul naruit in praf... asa era atunci... acum? privesc acea perioada de framantari ca un fel de instruire pentru viata fara de care nu as fi fost cum sunt azi...

Limite? Singuri le stabilim singuri le incalcam/respectam. Un gand trebuie sa ne insoteasca:
Dumnezeu nu se lasa batjocorit, Ceea ce seamana omul aceea va secera!

17/04/06 03:37

Site web  
asher
membru

Inregistat: 13/07/05
Foarte adevarat ce ai spus, Black-panther! :) Si eu cred tot la fel ca tine. Si imi place asa de mult versetul pe care l-am invatat acum 2 saptamani la bis... : "Semanati potrivit cu neprihanirea, si ve-ti secera potrivit cu indurarea, Destelenitiva un ogor nou! Este vremea sa cauta-ti pe Domnul, ca El sa vina si sa va ploaie mantuire."

"Un cuvant spus la vreme potrivita , este ca niste mere de aur intr-un cosulet de argint." (Prov. 25:11)

17/04/06 16:02

mamaruta
membru

Inregistat: 13/08/06

Shilo a scris:

sfatul meu este simplu , nu inchideti usa iubirii si nici nu va ascundeti atunci cand sunteti chemati sa iubiti , pentru ca de multe ori tot asteptand inchideti usa celor care vor sa se apropie de voi .

Ce frumoase sfaturi dai tu, shilo...

05/09/06 16:13

winnetou
membru

Inregistat: 22/12/05
Parerea mea umila si nevinovata adoptata in prietenii este urmatoarea, limitile sunt astea: nu avem voie sa facem nimic, aici ma refer la: tinut de mana, imbratishat, saruturi ... si lista poate continua dupa cum bine cunoasteti. si ce credeti? nu prea tine ...impuneti asta prietenului/prietenei .. sa vedeti cat rezista ... lipsa de seriozitate? Parerea mea e ca  ori fetele (nu am nimic in special cu ele) nu stiu ce vor ori vor si nu stiu ce ... voi ce credeti? (specific "nu generalizez"). Oare dau eu numa de fete de astea sau majoritatea sunt asa? (nu generalizez)

06/09/06 02:29

Site web  
Larisa
membru

Adevarul ca daca nu vrei sa-i asculti pe cei care au dat cu pragul de sus nici fetele si nici bajetii nu vor avea o motivatie serioasa ca sa se pastreze pana la casatorie. Este fantastic cum diavolul prezinta sexul prin mass-media si biserica nu i-a nici o atitudine. Subiect tabu. Daca in biserica s-ar ridica unul si ar zice ca sexul nu e decat una din manifestarile dragostei in familie si ca, casatoria nu este egal sex atunci probabil ca cei mai multi s-ar facea ca sunt pe sub scaune cautand pixuri imaginare.

06/09/06 07:50

Site web  
roxy4jesus
membru

Inregistat: 14/12/06
Hey salut si scuze ca ma bag si eo :D da mi se par destul de interesante intrebarile..deci eu am o singura parere..UN NUME BUN E MAI DE PRETUIT DECAT TOT AURUL DIN LUME..daca nu intalnesti un baiat/fata serioase(din punctul tau de vedere bineinteles)cred k n`are rost sa te avanti intr`o relatie doar asa de dragul de a avea prieten/prietena..repet aceasta e parerea mea..:D

03/01/07 14:36

lara
membru

Inregistat: 03/12/06

Shilo a scris:

Imi aduca aminte ca la noi in bise erau doi tineri, prieteni de ceva timp, urma casatoria, pastorul stia asta, totul era ok. Dar la o iesire cu corul de tineri in alt oras, cei doi se tineau de mana si pastorul i-a vazut sautandu-se pe strada, inconjurati fiind de ceilalti tineri din cor (eram 100). Ei, pastorul a mers la ei si le-a spus ceva, apoi la intalnirea de tineret din biserica am discutat problema si ii dau dreptate pastorului meu.

sper sa nu fiu inteles gresit , dar ce ai spus tu mi se pare tare penibil , intre doi oameni care se iubesc intervine doar D-zeu , mi se pare o reactie pripita a pastorului respectiv . Legat de ce ai spus tu in mesajul tau , sfatul meu este simplu , nu inchideti usa iubirii si nici nu va ascundeti atunci cand sunteti chemati sa iubiti , pentru ca de multe ori tot asteptand inchideti usa celor care vor sa se apropie de voi .

Urmau sa se casatoreasca,deci,nu erau casatoriti. Sincer,gestul celor doi nu mi se pare potrivit chiar deloc. Unii pastori spun ca sarutul inainte de casatorie este pacat.
Daca intre timp se intampla ceva si rupeau logodna(sau poate ca nici nu erau logoditi)? Daca un cuplu nu se poate abtine de la un sarut in public,cum s-ar putea el abtine de la mai multe in particular?
Nu stiu,asta e parerea mea. Daca eu as fi fost fata respectiva si tata ar fi auzit de mine cred ca n-as mai fi pasit acasa ca sa nu mai vorbesc de imaginea mea in cazul in care nu m-as mai fi casatorit cu acel baiat.

Ultima modificare de sharapovna (26/02/07 14:57)

26/02/07 14:55

LoveKey
membru

Inregistat: 19/07/06
M-am gandit si eu mult la aspectul asta..la limite. Parerea mea este ca daca cei doi se iubesc cu adevarat, foarte mult unul la altul si se gandesc cu siguranta ca se vor casatori pot sa se tina de mana, sa se imbratiseze si de ce nu chiar sa se sarute....dar na in ultima vreme mi-am cam schimbat parerea....depinde si de cine e vorba si de circumstante....cel mai bine e sa nu faci asa ceva pana la casatorie deoarece nu stii ce intervine si uite asa te saruti cu vreo douazeci de fete pana te casatoresti cu una....( sau invers ) ...

Ultima modificare de Eminescu? (28/02/07 22:11)

Este un forum nou, dar care sper sa prinda viata repede in care fiecare este rugat sa afiseze rezolvarile lui iar in schimb el poate vedea rezolvarile altuia.

28/02/07 22:08

asher
membru

Inregistat: 13/07/05

Eminescu? a scris:

si uite asa te saruti cu vreo douazeci de fete pana te casatoresti cu una....( sau invers ) ...

sau invers? te casatoresti cu 20 de fete? pai crezi ca ai timp? :))

"Un cuvant spus la vreme potrivita , este ca niste mere de aur intr-un cosulet de argint." (Prov. 25:11)

01/03/07 00:04

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
la noi pastorul stie de multe relatii dintre tineri ... si nu zice nimic ... si viitorul pastor sunt sigura ca so sarutat cu fete, nu numa cu viitoarea  nevasta :)) ... fara barfa ... si la grupa (la copii) am discutat despre relatii, si invatatorii nu or cam adus argumente contra, deci in urma discutie am concluzionat ca e ok sa ai prieten la 14,15 ani ... tragic :(

01/03/07 15:09

Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Sa ai prieten inseamna sa il si saruti?

01/03/07 15:13

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
cum totul la noi, si la pocaitzi mai nou si la lume se intampla pe dos, e anormal sa nu il saruti ;) ... cu ce versete pot veni contra? eu nu stiu, deci nu pot sa le zic ca e pacat sau ca nu e asa bine pt ei ... Principiul: traieste tineretea :)))

01/03/07 15:20

Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Nu am inteles prima parte din mesajul tau, dar in cazul in care e doar o gluma faza cum ca "e acelasi lucru daca il saruti sau nu", nu prea vad care-i problema. Limitele ti le pui tu, si iti dai seama daca un tanar/tanara e cu adevarat credincios(oasa) dupa cat de departe isi permite sa mearga.

Degeaba cautati raspunsuri la pastori sau la invatatorii de la scoala duminicala. Puneti mai bine mana pe Biblie si cititi, acolo scrie altfel pentru fiecare in parte ;)

Spor!

01/03/07 15:28

Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 14    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la