TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Limite in relatia baiat - fata Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 14
winnetou
membru

Inregistat: 22/12/05
(maryan)
Luca 12:28 Dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba, care astăzi este pe câmp, iar mâine va fi aruncată în cuptor, cu cât mai mult vă va îmbrăca El pe voi, puţin credincioşilor?
Luca 12:29 Să nu căutaţi ce veţi mânca sau ce veţi bea, şi nu vă frământaţi mintea.
Luca 12:30 Căci toate aceste lucruri Neamurile lumii le caută. Tatăl vostru ştie că aveţi trebuinţă de ele.
Luca 12:31 Căutaţi mai întâi ÃŽmpărăţia lui Dumnezeu, şi TOATE ACESTE LUCRURI vi se vor da pe deasupra.

01/05/07 23:34

Site web  
Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07

winnetou a scris:

Eu ti-as recomanda tie sa citesti versetul ala inca odata :), si contextul. [ps. un sfat, cand citesti biblia, ia in vedere contextul ;)], ca sa fiu mai explicit versetul nu spune " toate " ci se refera la anumite lucruri.

Filipeni4:6-8

6 Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.
7 Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.
8 ÃŽncolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună, şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.

02/05/07 00:48

winnetou
membru

joseph, cum iti place sa bati campii ... eu ma refeream la versetul pomenit de el, pentru ca i-a dat alta nuanta ... whatever ... poti sa scrii toate biblia aici, dar se gasesti mai sigur si pe alte siteuri

02/05/07 00:53

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
winnetou, mai atent la limbaj, te rog. Nu "mai bate campii". Ok ?

02/05/07 07:57

winnetou
membru

april a scris:

winnetou, mai atent la limbaj, te rog. Nu "mai bate campii". Ok ?

^:)^

02/05/07 09:29

Site web  
maryan
membru

Inregistat: 21/02/07

winnetou a scris:

(maryan)
Luca 12:28 Dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba, care astăzi este pe câmp, iar mâine va fi aruncată în cuptor, cu cât mai mult vă va îmbrăca El pe voi, puţin credincioşilor?
Luca 12:29 Să nu căutaţi ce veţi mânca sau ce veţi bea, şi nu vă frământaţi mintea.
Luca 12:30 Căci toate aceste lucruri Neamurile lumii le caută. Tatăl vostru ştie că aveţi trebuinţă de ele.
Luca 12:31 Căutaţi mai întâi ÃŽmpărăţia lui Dumnezeu, şi TOATE ACESTE LUCRURI vi se vor da pe deasupra.

Bine ai revenit la postări, Winnetou! Multumesc pentru observatie si uitându-ma atent, intr-adevar, contextual, ai dreptate. Am forţat exprimarea, incercand sa generalizez promisiunea, dar omiţând versetele anterioare. In tot cazul, eu cred ca ramane valabila afirmatia si in plan general... dar nu in sensul in care noi trebuie sa cautam doar cerul si totul va veni insatantaneu. E clar ca avem mult de lucru, de luat multe decizii, de a cauta si alte lucruri care ne sunt de trebuinţă. De fapt lucrurile care "vin pe deasupra" sunt o consecinţă a acestor decizii, cautari etc.

Prietenul adevarat iubeste oricand, si in nenorocire ajunge ca un frate. Proverbe 17:17

02/05/07 14:34

maryan
membru

Inregistat: 21/02/07

Seraphim a scris:

Alt visator, lasa-l Winnetou, ca e fain cand gandesti asa si nu ai grijuri in cap :)

chiar ar fi fain, Seraphim... dar numai ca realitatea ma "scutură" si ma scoate repede din starea asta de visare.;)

Prietenul adevarat iubeste oricand, si in nenorocire ajunge ca un frate. Proverbe 17:17

02/05/07 14:38

winnetou
membru

maryan a scris:

Bine ai revenit la postări, Winnetou!

Bine te-am gasit ^:)^

02/05/07 15:15

Site web  
cichi
membru

Inregistat: 08/03/07
OFFFFFFF   Am citit un pic  la inceput si   buuuuuuuuu   nu prea are legatura cu ce vb voi aici Era vb de   distanta din-tre   un baiat si o fata (VA ADUC ANIMTE)

15/05/07 17:32

alina p
membru

Inregistat: 10/05/07
si eu la fel.........

19/06/07 01:01

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
no ,cred ca voi fi si eu putin deviata :pana asa ajungi la limtele astea intr-o relatie tra sa te bagi in una ... si cum zicea un nene care mie imi place f mult (ii asa dur si ironic :D) ,Dumnezeu nu vrea ca tineretea noastra sa fie caracterizata de lacrimi ,inimi frante ,despartiri ,impacari etc ... nu ca relatiile is interzise ,da nici nu is sustinute de Scriptura + ce zicea odata sunshine cu faza cu trandafiru ,super comparatia .Apropo ,acu m-am prins si io ca ii sezonu "imperecherilor" pr TC :D :D toti is indragostiti (bun ,oare a cata oara ?0_o)

21/07/07 11:32

mirella
membru

Inregistat: 18/03/05
maryan
  a zis:

pai, Mirella,  nu in cadrul acestei relatii de prietenie se pot face toate acestea adica sa o/il cunosti indeajuns de bine incat sa ii stii majoritatea defectelor si calitatilor, etc? Vrei sa zici ca se pot face toate acestea inainte de a fi prieteni? E posibil asta?

nu poti sti cum o persoana este pana in momentul in care stai cu ea putin mai mult de vorba... cand o fata intalneste un baiat sau invers, singurul lucrul ce ii atrage atunci este fizicul... de multe ori se intampla atunci cand incepi a vobi cu persoana la care fizicul te'a atras sa nu te mai simti asa de atras dupa ce vorbesti cu ea putin. ce face o persoana frumoasa este caracterul si felul de a se purta si vorbi.
Ok, ca sa cunosti o persoana cum am spus, trebuie sa stai de vorba cu ea..asta nu inseamna ca trebuie sa iesi cu persoana respectiva ca prieten si prietena. cand mai multi tineri au o intalnire in oras sau stiu eu unde ... atunci poti sta cu persoana respectiva, de fatza cu restul persoanelor.. si sa povestesti..sa vezi ce ai un comun..si sa vezi daca poti avea o conversatie cu persoana respectiva.. dupa ceva timp..dupa ce ai observat ca te intelegi cu persoana respectiva..si te atrage...caracterul persoanei, felul de a fi si fizicul...atunci poti iesi cu persoana respectiva incercand sa o cunosti si mai bine...dar iarasi..asta nu inseamna ca trebuie sa fiti prieten si prietena... puteti iesi la o inghetata, un suc ceva :) si poti vedea cum se comporta in societate cu tine.. poti vedea daca iti va deschide usa cand intri in restaurant (coferarie etc). daca ai comantat o mancare, dupa ce vi s'a adus mancarea, poti vedea daca multumesc Domnului pentru mancare. Sunt tare multe feluri in care iti poti da seama cum este o persoana...chiar din prima clipa cand ai iesit cu ea... dar acum, trebuie sa vezi ca o persoana poate sa fie si fatzarnica numai ca sa te cucereasca... de aceea...inca nu te grabi, mai iesi cu tinerii de la biserica, si iar mai stai de vorba cu persoana aceasta... mai iesi la un suc...si dupa ce stii tu si persoana ca tare bine va intelegeti si numai la ea (el) iti e gandul... simti ca nu iti mai trebuie alta persoana...atunci daca iti cere sa iesiti impreuna mai mult decat amici, atunci daca tu ... ai analizat totul bine si crezi ca poti merge mai departe, atunci mergi . cand deja esti intr;o prietenie, acum ma refer la relatia dintre o fata si un baiat...lucrururile incep sa se schimbe... acum cand ai facut pasul asta si ai iesit cu persoana...mergi cu scopul ca mereu vei ramane cu ea, te vei casatori cu ea etc. cel mai rau lucru este cand 2 tineri iese impreuna fara a avea scopul casatoriei... aia este numai pierdere de timp si de sentimente. acum cand iesi cu persoana care tu ai aleso...ii poti cunoaste calitatile si defectele...
eu am  un prieten de un an si vreo 2 luni. Andrey se numeste.. acum il cunosc asa de bine.... ii cunosc fiecare gest, fiecare lucru ce il face... iesim impreuna, mergem in parcuri cu tinerii de la biserica , jucam jocuri impreuna... vine la mine acasa, stam de vorba cu familia mea, cititm biblia impreuna, ne rugam impreuna, radem impreuna, povestim amintiri din copilariile noastre...mergem la el, stam cu familia lui, iesim si mancam...deja suntem ca intr;o familia :) avem scopul cataroriei! la anu' vrem sa ne casatorim. si este o relatie binecuvantata de Domnul.
:) nimic nu este mai frumos decat sa stai aproape de Domnul si in momentul  in care ti'ai gasit perechea sa slujiti impreuna Domnului. Totul se incepe dintr'o prietenie... atunci iti dai seama cum v'a fi pe viitor. Cel mai important este sa aveti un timp impreuna cu Domnul . Cititi biblia si rugativa impreuna :P
acum va rog mult, el vrea sa primeasca duhul sfant si acum staruieste de cateva saptamani.. va rog sa va rugati pentru el ca domnul sa ii dea darul acesta.. a avut multe vedenii si proorocii ca domnul sta cu mana intinsa si vrea sa ii dea :)  merci mult! :P
numai bine..bye bye

"Pot TOTUL in Hristos care ma intareste". Filipeni 4:13

23/07/07 22:07

lara
membru

Inregistat: 03/12/06

mirella a scris:

acum va rog mult, el vrea sa primeasca duhul sfant si acum staruieste de cateva saptamani.. va rog sa va rugati pentru el ca domnul sa ii dea darul acesta.. a avut multe vedenii si proorocii ca domnul sta cu mana intinsa si vrea sa ii dea :)  merci mult! :P
numai bine..bye bye

Darul este dar, nu poti starui de cineva sa ti-l faca pt ca atunci nu ar mai fi dar.

24/07/07 10:47

mirella
membru

dar lara, trebuie staruinta. in biblie spune "Cere si ti se va da". deci trebuie sa ceara...
era o istorioara ce vreau sa o zic : intr'o noapte venise niste oaspeti la o familie si familia respectiva a vrut sa puna oaspetii la masa sa manance dar nu aveau paine. barbatul familiei s'a dus la un alt om sa ii ceara 3 paini. dar din cauza ca era prea tarziu si omului ii era somn i'a zis sa revina a doua zi dimineata sa ceara paine. barbatul a zis:"nu, eu am oaspeti acasa, eu vreau acum 3 paini si te rog sa mi le dai." omul cand a vazut cum barbatul acesta cere si zice:"acum vreau sa imi imprumuti 3 paini" s'a indurat de el si i'a dat.
tot asa si dumnezeu, credeti ca nu se indura de noi sa ne dea daca cerem si spunem ca vrem ACUM?
dar da, trebuie sa cerem, trebuie staruinta. pentru andrey au fost proorocii ca trebuie sa staruie mai mult ..domnul are pregatit pentru el dar andrey trebuie sa staruie mai mult si cu mai multa credinta.. domnul sa ne ajute. amin :)

24/07/07 18:29

alina p
membru

pot sa dau un exemplu???...verisoara mea se casatoreste....a cunoscut acest baiat printr-po cunostinta de a iei....ea sa intalnit cu el de 4 ori atat....au fost la o rugaciune si Dumnezeu ia aratat la un vas de lucru k ei sunt unul ptr celalalt fara sa stie vasul respectiv nimic....si se plac amandoi ffffff mult....nu cred k mai este nevoie sa vad cum se comporta el in societate si oriunde...prin credinta trebuie facut pasul acesta....trebuie sa avem incredere in Dumnezeu

Ultima modificare de alina p (25/07/07 00:31)

25/07/07 00:30

CatalinD
membru

Inregistat: 02/03/07
Ce-i ala un "vas de lucru" ?!? ca imi suna a ghicire...

"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

25/07/07 09:08

lara
membru

Ma, eu am mai auzit cazuri din astea si a iesit rau de tot. El era si gay si pe ea o batea si etc etc. Dupa o luna si ceva a trebuit sa se desparta . Au mers doar pe proorocie ....

25/07/07 10:33

alina p
membru

vas de lucru???.....eu un om a lui Dumnezeu....proroc...lara..inseamna k ei nu s-au pastrat inaintea Lui Dumnezeu curati.Exista proroci adevarati!!!!

27/07/07 12:33

lara
membru

Stiu ca exista prooroci adevarati si crede-ma ca cel care a facut proorocia de care iti spuneam nu este un om al Satanei. Este chiar pocait , doar ca uneori se mai intampla ca D-zeu sa ingaduie un duh de minciuna pt a ne incerca.

27/07/07 15:43

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Revenim la Limite in relatia baiat - fata? :)

27/07/07 17:25

simpla
membru

Inregistat: 30/07/07
ce nu-si permit sa faca in public sa nu faca nici cand sunt doar ei 2 ;)

30/07/07 23:26

mirella
membru

asa este! si eu tot asa gandesc despre asta. daca sunt lucruri de care te ascunzi de fatza cu oamenii si ti'e rusine de oameni, ce mai zici de dumnezeu care el le vede pe toate?

31/07/07 18:45

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Intr-adevar de multe ori unii sunt ingrijorati sa nu-si "pateze" imaginea in fata oamenilor dar trec cu usurinta peste faptul ca Dumnezeu priveste din inaltul cerului si vede tot ce se face pe pamant:"Doamne Tu ma cercetezi de aproape si ma cunosti... sti cand stau jos si cand ma ridic...". Limitele imtr-o  relatie le stabileste fiecare cuplu in parte in functie de conceptele lor insa in principal daca poarta in inima frica de Dumnezeu vor lucra cu intelepciune si vor putea sa stabileasca ce este permis si ce este interzis.

31/07/07 19:27

ester
membru

Inregistat: 07/09/07
bine, este clar ca atunci cand ajunge timpul sa te casatoresti o sa ai atatea responsabilitati,...dar hai sa vbim un pic mai mult despre timpul acesta ,...inainte de casatorie, ca inca suntem tineri si necasatoriti si ce e mai important, crestini, am o intrebare,...: care sunt limitele intro relatie intre un baiat si fata ? ma refer la relatie de prietenie care poate duce la casatorie, dar sunt  mangaierile, saruturile, pacat? ce pot face doi tineri crestini prieteni? care sunt mai exact limitele? toti stim ca sunt interzise relatiile sexuale prematrimoniale, dar totusi e nevoie sa aflam ca tineri crestini mai multe despre relatii, si totul sa fie spus clar,ca mai bine e sa avem ideile clare,din pacate la mine in biserica nimeni nu se ocupa de tineri...GBU

11/09/07 12:30

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Orice lucru care doar este suspect de imoralitate sexuală este total nepotrivit pentru un creştin.  Faptul că Biblia nu precizează astfel de lucruri în mod specific, aceasta nu înseamnă că Dumnezeu aprobă sau ar fi de acord în vreun fel cu acţiuni “pre-sexuale” înaintea căsătoriei.

Orice lucru care poate fi considerat “preludiu” sau care este suspect de a fi, trebuie evitat înainte de căsătorie.

Orice activitate sexuală trebuie să fie rezervată exclusiv cuplurilor căsătorite.  Ideal ar fi ca un cuplu să nu meargă niciodată dincolo de o simplă strângere de mână. Cu cât un cuplu păstrează pentru timpul de căsătorie lucrurile intime, cu atât relaţia lor  în cadrul căsătoriei devine mai specială şi unică.

11/09/07 13:43

Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 14    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la