|
|
|
sytri
membru
Inregistat: 18/08/07
|
|
ce e unic in asta? banuiesc ca sarutul in consideri preludiu... voi nu ati auzit de pasiune???????????????
_______________________________________ Azi??? ...doar o poarta spre maine
|
|
11/09/07 13:48
|
|
dodo86
membru
 Inregistat: 14/02/07
|
|
mihaella a scris:
Cu cât un cuplu păstrează pentru timpul de căsătorie lucrurile intime, cu atât relaţia lor în cadrul căsătoriei devine mai specială şi unică. |
Good Point
_______________________________________ Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este! Paul Tillich
|
|
11/09/07 14:38
|
|
sytri
membru
|
|
speciala si unica? daca fac asa cum zice mihaella, cei doi oameni din cuplu vor ajunge doar niste oameni care nu fac altceva decat sa lucreze si sa creasca un copil... sau mai multi. in cuplu nu va exista dragoste si nici pasiune.
|
|
11/09/07 14:48
|
|
cami
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
sytri, asta este doar parerea ta!,mihaella a scris ceva foarte adevarat despre relatia de prietenie. Daca cei doi isi vor forma limite in relatia de prietenie, in casnicie sunt sanse mult mai mari ca relatia lor sa devine speciala si unica,cum zicea mihaella, decat daca si-ar fi permis unele "chestii" inainte de casatorie.
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
11/09/07 14:56
|
|
mihaella
+
 Inregistat: 04/07/07
|
|
nu stiu de unde ai dedus asta sytri... eu am vrut sa subliniez ca inainte de casatorie ar trebui sa fim atenti la anumite aspecte..sa nu confundam pasiunea cu afectiunea  de ce sa nu existe dragoste si pasiune?? "toate la timpul lor"... ele se vor manifesta in timpul mariajului... cred ca te vei bucura cu mai multa intensitate de persoana iubita daca ai rabdare pana la casatorie.. nu vreau sa conving pe nimeni, e parerea mea..tu faci ce vrei 
Ultima modificare de mihaella (11/09/07 15:08)
_______________________________________ Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!
|
|
11/09/07 15:02
|
|
sytri
membru
|
|
desi sunt adept al regulilor morale spun ca exagerati...
|
|
12/09/07 08:22
|
|
Viktoria
membru
Inregistat: 21/09/07
|
|
Eu cred ca atata timp cat acesti tinerii il au pe Dumnezeu cu adevarat in viata lor stiu care sunt limitele relatiilor lor si timpul potrivit pentru aceasta relatie!!!!!!!!!! DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PE TOTIIII CU INTELEPCIUNE IN SENSUL ACESTA!!!! 
_______________________________________ Isus si-ia dat viata pentru tine, tu ce faci pentru EL!!!!!!!!!
|
|
21/09/07 18:50
|
|
sytri
membru
|
|
nu e vorba de Dumnezeu in treaba asta. e vorba de gandire, de mentalitate.
|
|
23/09/07 00:33
|
|
justdoit
membru
Inregistat: 27/07/07
|
|
noi ne-am supus Lui chiar si gandirea si mentalitatea noastra
_______________________________________ "Tot ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic"-Friedrich Nietzsche
|
|
23/09/07 11:59
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
sytri a scris:
nu e vorba de Dumnezeu in treaba asta. e vorba de gandire, de mentalitate. |
O persoană care şi-a stabilit ca singur punct de referinţă Voia Lui Dumnezeu, nu este de aceeaşi părere cu tine.
Când totul depinde de un Dumnezeu stabil, neschimbabil, atunci totul are legătură cu El. Simplu. Asta înseamnă siguranţă, stabilitate. Asta caută omul simplu, obişnuit. Asta caută omul descris cel mai bine de cuvântul "normal".
Din cauza asta, ceea ce este dincolo de limitele trasate de Dumnezeu pentru om, nu este altceva decât haos, dezorganizare şi degradare. Adică este împotriva firii omului.
|
|
03/10/07 14:35
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
bine zambezi ... era cazul sa ii mai spuna cineva ceva lui sytri ca prea le vede diferit pe toate ...
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
03/10/07 14:39
|
|
sytri
membru
|
|
stiam inca de cand am intrat pe forum ca am o gandire complet diferita de a voastra, dar simteam nevoia sa va spun ca exagerati.
|
|
04/10/07 14:14
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
   sytri ...si totusi daca gresesti ???
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
04/10/07 15:19
|
|
bornagain
membru
Inregistat: 03/05/07
|
|
sytri a scris:
ce e unic in asta? banuiesc ca sarutul in consideri preludiu... voi nu ati auzit de pasiune??????????????? |
nu serios? chiar asa sa fie..? hm, da-mi motive foarte bune sa ma indoiesc. si cand spui ca asta intelegi tu prin pasiune, ce argumente ai? sunt tare curios sa le "aud"... hai sa-ti dau numai 2-3 motive pentru care sa-ti spun ca nu ai dreptate.. te-ai gandit vreodata ca prin ceea ce faci tu si ea ( va sarutati, bun.. ) puteti sa ajungeti o pricina de poticnire ptr. ceilalti? da, chiar asa e, si asta e ceva foarte adevarat ce vei gasi scris in BIBLIE ! si al 2-lea argument, e faptul ca o relatie care se dez volta mult mai repede decat ar trebuii, e o realtie cu probleme. probabil te intrebi de unde am ajuns la concluzia asta.. pai sa-ti spun, daca tu acum te saruti cu ea " ori pe unde apucati" , in vazul tuturor, eu cred ca mai tarziu mariajul vostru va avea probleme foarte mari.. nu poti cauta sa-ti justifici actiunile tale in fata lui Dumnezeu, doar pentru a-ti potoli constiinta care striga ca ceea ce voi faceti nu este bine.. aici nu e vorba despre a exagera, asa cum ai spus tu in ultimul mesaj ce l-ai lasat aici.. e vorba despre moralitate, e vorba despre anumite decizii pe care tu le iei si ii privesc si pe cei din jurul tau, nu doar pe tine , ori pe tine si fata respectiva... sa nu ajungem sa fim orbiti de " pasiune" si sa ranim prin ceea ce facem pe ceilalti.. atunci EU-ul nostru e pe primul loc, si sunt mai mult ca sigur ca nu mai e D-zeu in centrul relatiei..
Ultima modificare de razvy16_bornagain (22/01/08 20:47)
_______________________________________ "God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper
|
|
22/01/08 20:46
|
|
simple
membru
Inregistat: 19/10/05
|
|
buna tuturor.Mai...toti functionam diferit.Eu una am decis ca aceluia pe care il voi saruta va fii cel caruia ii voi fi alturi toata viata.Si sincer nu regret...am avut si eu "pasiuni" dar nu trebuie sa uitati ca pasiune in sine e trecatoare. si sincer sytri...ti-ar place sa te castoresti cu o fata pe care altii "au incercat-o"?Mie nu mi-ar place sa stiu ce sotul meu a mers "cat mai departe posibil" cu o fata.
Daca zici ca pui limita doar ca sa nu faci actul final...faptul e deja consumat...fiindca mintea iti e deja itinata.pune-ti limite pentru a pastra mintea curata...si va fii altfel!
_______________________________________ calator spre eternitate
|
|
24/01/08 23:15
|
|
onlyviu
membru
Inregistat: 06/11/07
|
|
mirella a scris:
nah...apai de aia zic gaby...intai termini faculta, iti faci o cariera si apoi abia casatoria...si ai mare dreptate, din timp ce esti casatorit deja vin o gramada de responsabilitati...copii etc... dar chiar asa..cand vine dragoastea asta nici nu stii ce se mai intampla...eu ma cunosc si stiu ca nu ma voi casatori la 18 ani...dar pe la 23 ma astept.. desi vreau la 25 ).iisus stie.. |
mama,ce ma disperati cu carierele voastre cu tot...si vorbiti despre copii de parca ar fi cea mai mare povara si mai mare obligatie din lumea asta.necazu-i ca incepem sa semanam tot mai mult cu lumea..vrem afirmare personala si apoi,daca mai este vreme,sa facem si altceva.asa vrem,asa avem.sa nu ne mai miram ca nu suntem fericiti.
_______________________________________ masca nu tine loc de obraz
|
|
12/03/08 02:53
|
|
romanescu
membru
Inregistat: 26/03/08
|
|
limite intre un baiat si o fata ?? vreti sa stiti care sunt limitele ?? nu exista limite pentru ca nu aveti ca cauta inpreuna ce limite nu aveti voie nici sa va tineti de mana daca vreti o limita daca vreti sa fiti crestini cu adevarat daca cautati care sunt limitele ati gresit din start pentru ca nu ai ce cauta cu un baiat sau cu o fata. cautati mai intai inparatia cerurilor si restu o sa va dea Domnul la timpul potrivit.
_______________________________________ un crestin caldicel face mai mare paguba ca o mie de pagani
|
|
13/04/08 02:16
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
romanescu a scris:
nu exista limite pentru ca nu aveti ca cauta inpreuna |
Păi... se spune despre om că este o fiinţă socială. Deci asta înseamnă că oamenii trăiesc împreună, împart acelaşi spaţiu şi folosesc aceleaşi resurse, comunicând cu semenii din jurul lor. Nu degeaba se spune ”unde-s doi puterea creşte” ...
romanescu a scris:
daca vreti sa fiti crestini cu adevarat daca cautati care sunt limitele ati gresit din start pentru ca nu ai ce cauta cu un baiat sau cu o fata. |
Creştinul este om. Omul greşeşte şi învaţă din greşeli. Nimeni nu poate să-şi cunoască limitele dacă nu încearcă să le atingă. Deci a fi creştin adevărat nu înseamnă a nu greşi, a fi izolat, a nu încerca să-ţi găseşti limitele. Domnul ne învaţă că trebuie să-ţi iubeşti semenii, să-ţi pleci urechea/mâna la suferinţa celui de lângă tine, chiar dacă nu e ca şi tine.
romanescu a scris:
cautati mai intai inparatia cerurilor si restu o sa va dea Domnul la timpul potrivit. |
Aici sunt mai multe de spus. Am să mă limitez în a-ţi spune că pentru a deschide poarta acestei împărăţii ai nevoie de o cheie numită fericire făurită dintr-un material numit iubire. Procedeul exact de obţinere al acestei chei stă scris într-o Carte foarte veche numită Biblie.
|
|
13/04/08 14:10
|
|
monica
membru
Inregistat: 16/03/05
|
|
romanescu a scris:
limite intre un baiat si o fata ?? vreti sa stiti care sunt limitele ?? nu exista limite pentru ca nu aveti ca cauta inpreuna ce limite nu aveti voie nici sa va tineti de mana daca vreti o limita daca vreti sa fiti crestini cu adevarat daca cautati care sunt limitele ati gresit din start pentru ca nu ai ce cauta cu un baiat sau cu o fata. cautati mai intai inparatia cerurilor si restu o sa va dea Domnul la timpul potrivit. |
Inca un verset scos din context si fluturat in fata ochilor nostri, doar, doar, om deveni si mai indoctrinati decat suntem. Citesc de multa vreme ce se scrie pe aici, n-am intervenit, nu pentru ca nu as avea o parerea, ci vroiam sa vad pana unde vor merge aceste discutii. Cheia in orice relatie umana (care se aplica la fel de bine si in cadrul relatiei de prietenie/casatorie dintre un baiat si o fata) e comunicarea, gasirea unor puncte comune si acceptarea diferentelor celuilalt. Si, in primul rand, dragostea sincera dintre cei doi. Tu zici ca doi tineri crestini nu au ce cauta impreuna, dar crezi ca au voie sa-si vorbeasca, sa iasa impreuna, sa comunice? Sau lasam familiile si pastorii sa le aleaga partenerul si consideram ca vor avea timp sa-si vorbeasca dupa casatorie? Se spune ca rata divorturilor e mai mica in cadrul cuplurilor crestine, dar asta nu face diferenta, cata vreme in respectivele casnicii nu exista dragoste, ci doar singuratate in doi (nu generalizez, dar cunosc astfel de cazuri). Inca o data, ma repet, nu pretind ca le stiu pe toate, mai am multe de invatat despre mine, despre ceilalti, despre Dumnezeu, dar sa nu cadem in extreme care vor avea puterea sa ne distruga atat pe noi, cat si pe cei din jurul nostru.
|
|
13/04/08 15:20
|
|
daaria
membru
Inregistat: 20/05/07
|
|
dragoste la 16-17 ani...lasati-ma sa ma indoiesc!
Ultima modificare de daaria (12/12/08 18:25)
|
|
13/04/08 16:38
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Dupa cite am inteles eu, cel care ti-a fost primul prieten , ti-a devenit in cele din urma si sot .
Comparatia cu"borcanul cu miere" era valabila pentru cazurile in care exista mai multe prietenii inainte de casatorie, si in cadrul acestor prietenii se consuma aceasta"miere" adica sarutul si toate celelalte contacte fizice.
Cu alte cuvinte, ca sa ma fac inteleasa : nu are cum sa-ti ajunga "mierea"cind consumi din ea ,in cadrul altor relatii decit cea care are in vedere casatoria."Borcanul cu miere" la care am facut referire, este doar pentru cel care iti va fii sot.
Dar din cite vad eu, din ce ai scris tu ,nu cred ca este cazul tau ,asa ca daca vrei poti sa nu iei in considerati exemplul meu.
Ultima modificare de irlanda (13/04/08 17:46)
|
|
13/04/08 17:27
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
daaria a scris:
Si inca ceva: dragoste la 16-17 ani...lasati-ma sa ma indoiesc! |
pai cum?daca la 17 ani il cunosti si peste 5 ani esti maritat cu el,atunci ce a fost la 17 ani?
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
13/04/08 19:52
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
Pai unii sunt de parere ca o relatie de prietenie sa nu dureze mai mult de 2 ani.....Altii, a caror relatie a durat mai mult de 2 ani au marturisit ca dupa 2 ani nu s-au mai putut abtine si .......etc. etc. (stiti voi ce vreau sa spun)
Sau poate ca nu e dragoste la mijloc din moment ce se poate sta 5 ANI....
Referitor la ce spunea daria, sapt asta imi spunea un pastor ca cu 1 sapt inainte de cununia civila tot a cedat si el....Asta nu inseamna ca a fost scos de la cele vesnice nici ca este doar caldicel; din contra, pot sa spun ca e un om cu adevarat pocait atat el cat si sotia lui.
Ultima modificare de lara (13/04/08 21:24)
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
13/04/08 21:21
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
atunci ce e?
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
13/04/08 21:24
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|