TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Limite in relatia baiat - fata Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 14
lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Obisnuinta....Nu stiu, nu ma pot exprima mai concret pentru ca nu am trecut pe-acolo insa cunosc persoane care au trecut pe-acolo si pentru ca se iubeau si-au dorit sa se casatoreasca decat sa pacatuiasca.
Cunosc doi tineri care au fost prieteni din liceu (cls. 12-a) si cand au terminat-o s-au casatorit si au urmat amandoi mai departe scolile..... Scoala n-a stat in calea exprimarii dragostei lor.

13/04/08 21:29

romanescu
membru

Inregistat: 26/03/08
zambezi
ai spus multe si dar nu ai spus nimic biblic sau cel putin sa fie legat de crestini ce inseamna aia cu mai gresim mai invatam ?? asa ceva nu e valabil pentru un crestin .
cat despre "cheia" asta nu stiu de unde ai scoso ??

monica
nu ai inteles ideea ! ideea e ca nu pastoru sau familia ati alege viitorul sot sau sotie ci Dumnezeu. (si asta nu e doctrina!)
ganditiva un pic :
ne punem increderea in Dumnezeu ca o sa ne dea viata vesnica avem incredere in El ca ne pazeste de rau ca ne da de mancare sanatate si cate altele
si nu aveti incredere ca o sa va dea un sot sau o sotie ? si credeti ca trebuie sa va o cautati voi ?   
da cineva o sa spuna cum o sa ami dea o sotie daca nu o cunosc eu mai intai ?
eu cunosc oameni care s-au caatorit in asa fel si adica fara sa se sarute fara se se tina de mana.

judecati voi!

cat despre limite sa va mai spun ceva:
mainile si buzele puteti sa le stapaniti
dar gandurile ???

13/04/08 21:36

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
romanescule, esti haios rau. :) Zici de zambezi ca nu a spus nimic biblic. Dar tu ai spus?

Si crede-ma, Dumnezeu n-o sa-ti bata la usa sa-ti zica: "Uite-o!" Ce s-a intamplat in gradina Edenului a fost caz unic. Nu e o metoda buna dupa care sa te iei. ;)

13/04/08 21:49

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07

+Archangel+ a scris:

Si crede-ma, Dumnezeu n-o sa-ti bata la usa sa-ti zica: "Uite-o!"

maaaaaaaaaaaaii, eu stiu un caz din asta! :)

13/04/08 21:56

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

+Archangel+ a scris:

Si crede-ma, Dumnezeu n-o sa-ti bata la usa sa-ti zica: "Uite-o!" . ;)

De ce nu :P ? Unii poate ar avea nevoie, ca altfel poate n-o vad   :rolleyes:

13/04/08 22:15

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

april a scris:

... Unii poate ar avea nevoie, ca altfel poate n-o vad   :rolleyes:

Poate că şi unele ar avea nevoie; ;) poate au lângă ele jumătatea şi n-o văd...de ochi!! :D ))

13/04/08 22:19

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

ramanescu a scris:

ne punem increderea in Dumnezeu ca o sa ne dea viata vesnica avem incredere in El ca ne pazeste de rau ca ne da de mancare sanatate si cate altele
si nu aveti incredere ca o sa va dea un sot sau o sotie ? si credeti ca trebuie sa va o cautati voi ?   

eu am incredere ca primesc painea, imbracamintea si toate cele de la Dumnezeu dar asta nu inseamna sa nu lucrez ci doar sa astept.

13/04/08 22:45

romanescu
membru

faceti cum vreti da vai si amar de asa zisi crestini care asi permit sa aiba prietena sau prieten

13/04/08 22:55

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08
cu prietenie sunt de acord (20 ani in sus sau oricand ai de gand sa te casatoresti).
Cred ca sarutul si pofta sunt mana in mana.
Daca, caut si nu pacatuiesc e ok pentru mine.

Ultima modificare de daniel-l (13/04/08 23:21)

13/04/08 23:20

daaria
membru

Inregistat: 20/05/07

romanescu a scris:

In Proverbe 18:22 scrie: "Cine gaseste o nevasta buna,gaseste fericirea; este un har pe care-l capata dela Domnul.
Ca sa gasesti ceva,trebuie sa cauti.Atat doar,ca aceasta cautare nu poate fi oriunde,ci doar acolo unde, in cazul in care se ajunge la unire,sa fie in Domnul. Eu cred caci sunt libera sa aleg ce-mi place,in limitele trasate de Cuvant. La nunta,Dumnezeu binecuvinteaza alegerea ce-am facut-o.

romanescu a scris:

eu cunosc oameni care s-au caatorit in asa fel si adica fara sa se sarute fara se se tina de mana.

poate e asa,poate nu. N-ai fost tu tot timpul cu ei sa sti ce-au facut si ce nu. Stim multe din auzite,cred ca ar fi mai potrivit sa spunem ce-am facut noi nu altii.

romanescu a scris:

faceti cum vreti dar vai si amar de asa zisi crestini care asi permit sa aiba prietena sau prieten

Dar cum sa fie: ma intalnesc azi cu el si maine ne casatorim? Nici eu nu-s de acord cu prieteniile de ani de zile,dar o perioada de timp in care tinerii sa se cunoasca,sa descopere ce au in comun sau de ce nu,chiar sentimentele unuia pentru celalalt sa se adanceasca,tot trebuie sa fie. Sa nu-mi spuneti ca baietii seriosi cauta numai partea spirituala la o fata,si sentimentele firesti nu-i intereseaza.

@ fluflu

Daca la 17 ani e dragostea aia matura care duce spre casatorie,nu mai dureaza 5 ani...ori daca dureaza,nu e dragoste. Poate simpatie si atat,nimic mai mult.

13/04/08 23:41

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

romanescu a scris:

Ba da, avem incredere ca Dumnezeu ne da. Da' el nu ne baga in gura, daca e vorba de mancare.
Daca vorbesti de casatorie, e tot asa. Si daca vrei: uite ce zice Biblia: "Cine gaseste o nevasta buna, gaseste fericirea; este un har pe care-l capata de la Domnul. " Proverbe 18:22

Ultima modificare de OLD TRAIAN (14/04/08 09:36)

14/04/08 09:35

+Archangel+
Moderator

april a scris:

De ce nu :P ? Unii poate ar avea nevoie, ca altfel poate n-o vad   :rolleyes:

Ai dreptate. :D Imi retrag cuvintele. :P Vorba 'ceea: "Face Dumnezeu cuib la barza chioara". :D :D :D

romanescu a scris:

faceti cum vreti da vai si amar de asa zisi crestini care asi permit sa aiba prietena sau prieten

Te-as ruga sa-ti masori cuvintele. Ceea ce ai zis suna ca un blestem. Daca ai suport biblic pentru asa ceva te rog sa-l mentionezi. Dca nu ai as dori sa gandesti inainte sa postezi.

Ultima modificare de +Archangel+ (14/04/08 10:11)

14/04/08 10:11

romanescu
membru

nu vreau sa si nu blestem io pe nimeni e doar o parere de a mea
dar ajunge sa te uiti la tineri din bisericile de astazi sa va dati seama ca e vai-si-amr de ei

14/04/08 19:12

+Archangel+
Moderator

La tine te-ai uitat?

14/04/08 23:47

Old
Moderator

romanescu a scris:

... ajunge sa te uiti la tineri din bisericile de astazi sa va dati seama ca e vai-si-amr de ei

La care tineri? Te referi la noi cei care cautam sa facem voia lui Dumnezeu, sau la cei care nu au tangenta cu biserica?

Vezi sa nu constati ca esti singurul ce nu a ingenunchiat in fata lui Baal, pentru ca te vezi slujindu-l pe Dumnezeu.

Chiar daca te afli undeva la statura proorocului Ilie, in cazul in care afirmi asa despre toti, te inseli. Lui Ilie, Dumnezeu i-a spus: mai sunt inca 7000 de barbati care nu s-au inchinat lui Baal.

Gandesc ca tu te rafuiesti cu toti din ravna pentru Domnul, dar mai usor cu sabia, ca-ti ranesti aliatii! Daca il ranesti pe unul o sa se considere accident; daca mai ranesti 2-3, o sa se creada ca este neglijenta, dar daca lovesti in toti sa-i ranesti, o sa ti se ia sabia, si o sa te duca la ospiciu, de aceea mare grija cu sabia ta.

15/04/08 09:04

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
romanescu intrun fel are dreptate cu tinerii poca din ziua de azi ["e vai si amar de ei"] ,sunt multe ispite si cu toate conferintele si predicile si cartile despre pasiune si puritate multi aleg prima parte .Eu zic din experienta ca la un moment dat mi se parea ca sunt singura invechita care isi asteapta cuminte "cavalerul in alb" ,pana am descoperit oameni pe forum sau la conferinte care au aceleasi principii ,ca asa ,pe la mine pe la bise cel putin ,ma simteam mai mult decat ciudata .

Daria ,voi cat timp ati fost logoditi ? :)

15/04/08 15:02

+Archangel+
Moderator

RainSong a scris:

pana am descoperit oameni pe forum sau la conferinte care au aceleasi principii

Deci de tinerii poca nu e vai si amar! ;)

15/04/08 15:42

Old
Moderator

Cam asa ceva! Da asta ni se pare cand privim gramajoara de vreascuri. Credem ca asa-i padurea.

15/04/08 17:07

Daniela Matei
membru

Inregistat: 01/05/08
o relatie trebuie sa se bazeze pe respect! dar limitele nu ar trebui sa existe.
Pentru mine limitele in general nu exista! totul este posibil, nimic nu este imposibil atat timp cat tu crezi asta , daca crezi in limite ..atunci ele chiar exista!

28/06/08 00:22

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08
si crezi ca a face totul fara limite nu dauneaza... mai devreme sau mai tarziu? :)

28/06/08 00:25

Daniela Matei
membru

depinde la ce limite te referi tu...ca daca bei fara masura, sau de droghezi...normal ca iti faci rau!

28/06/08 00:32

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08
si la acelea, dar in special la limitele relatiei, comportamentului...

28/06/08 00:36

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08
danielaeu cred ca din moment ce esti pe acest sit in inima ta nu e pace, si undeva in inima ta cauti adevarul. chear daca nu iti dai seama de asta.

28/06/08 00:42

Daniela Matei
membru

sunt pe site din pura curiozitate! adevarul am inceput sa-l aflu din ce in ce mai mult! iar adevarul se afla in tine ...nu intr-o carte sau intr-o religie! (astea sunt doar niste forme)

28/06/08 00:43

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08

Daniela Matei a scris:

sunt pe site din pura curiozitate! adevarul am inceput sa-l aflu din ce in ce mai mult! iar adevarul se afla in tine ...nu intr-o carte sau intr-o religie! (astea sunt doar niste forme)

probabil asta-i parerea ta dar eu stiu ce am spus am avut un coleg acum cativa ani care era cam in aceeias situatie cu tine.

28/06/08 00:47

Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 14    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la