|
|
|
antonela
Moderator
Inregistat: 02/11/05
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Legile lui Dumnezeu sunt un întreg, ele nu pot fi separate. Creștinii (mântuiți) nu mai trebuie să păstreze cele 10 porunci pentru că ele sunt împlinite în ei așa că Dumnezeu este mulțumit de fiecare creștin. |
Ai un suport biblic pentru aceasta afirmatie?
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
30/07/09 23:01
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
Matei 22:36 „Învăţătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?” 37 Isus i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău.” 38 „Aceasta este cea dintâi, şi cea mai mare poruncă. 39 Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” 40 În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Proorocii.”
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
30/07/09 23:14
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
Iar cele doua porunci de mai sus sunt implinite in Isus, de catre Isus, care e in noi si noi in El.
|
|
30/07/09 23:22
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Cand esti in disco si filezi gagici, fii sigur ca Hristos nu este in tine, nici tu in el. Nu ma refer la tine-turcu, ci la oricare tine-crestin, poate fi evanghelic sau de-al meu.
In consecinta, Legea lui Dumnezeu nu este implinita in tine, decat atunci cand marturisesti pacatul si te lasi de el.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (31/07/09 12:12)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
31/07/09 12:11
|
|
aurelian177
membru
Inregistat: 30/07/09
|
|
Eu cred ca Legea este caracterul lui Dumnezeu. . .si a fost dat evreilor pentru ca Dumnezeu a facut legamant cu iei si aceste legamant. . .ca El avea sa-i duca intr-o tara in care sa curga lapte si miere. . .era legat de porunci. . .si de respectarea lor. . .si mai ales de bunatatea si rabdarea lui Dumnezeu(vezi cum a "filtrat" poporul timp de 40 de ani pentru ca erau razvratiti si totusi aveau legea si aveau si un conducator pus de Dumnezeu).In porunca a 4-a reiese cine este Creatorul tutoror lucrurilor si de ce trebuie sa sfintim ziua a 7-a(de altfel porunca aceasta si toate defapt au fost scrise in inima omului. .cand zic om. . .ma refer la cei ce erau placuti Lui ex.:Abel,Enoh,Noe,Avraam din cartea Genezei dinainte de iesirea evreilor din Egipt si dara Legii).Cum Dumnezeu nu se contrazice singur si tot Adevarul sau nu poate fi retras=> Legea Sa trebuie respectata de orice om(mai intai de israeliti si apoi de neamuri) mai intai de cei care au primit-o prima data. .dar si de cei care au primit-o mai tarziu.Domnul Isus a implinit Legea si aici ma refer la toata Legea.Cat despre Matei 22:36 „Învăţătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?” 37 Isus i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău.” 38 „Aceasta este cea dintâi, şi cea mai mare poruncă. 39 Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” 40 În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Proorocii.” eu consider rezumatul legii. . .pentru ca daca iubesti pe Dumnezeu nu poti sa calci o porunca si sa le ti pe toate..El este Sfant. .si vrea ca si noi sa fim asa. . .iar daca iubesti pe aproapele. . .nu mai poti sa minti. .sa preacurvesti. . .sa poftesti. . .etc pentru ca intrii in conflict atat cu ei dar mai mult. . .cu Dumnezeu.Concluzie:Isus ne-a arata ca Legea nu e asa cum o aratau farisei. . .cu multe poveri pe care nici ei nu le faceu. . .Legea trebuie sa fie in inima. . . .inima trebuie taiata imprejur.O seara placuta ps.: Legea ne condamna fiindca nici un om nu este curat pe deplin. . .si de aceea credinta duce la neprihanire. . .si credinta noastra trebuie sa fie in Isus Hristos si in iertarea pacatelor.El a murit pentru pacatele noastre. .si de aici rezulta. .ca daca in noi traieste Hristos. . .iar El a implinit Legea. .si noi trebuie sa facem acelasi lucru:)
Ultima modificare de aurelian177 (16/08/09 21:08)
|
|
08/08/09 21:11
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Legea nu e caracterul lui Dumnezeu ci Harul e caracterul Lui. El nici nu a dorit sa dea cele 10 porunci ci altceva, pe munte. Poruncile sunt urmare a vitelului, adica a mandriei si idolatriei poporului.
In Evrei capitolul 8 spune ca Legea e trecatoare si e pe cale sa fie distrusa.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (08/08/09 22:26)
|
|
08/08/09 22:25
|
|
ambasador
membru
|
|
"Evrei 10:1 În adevăr, Legea, care are umbra bunurilor viitoare," Daca ne intoarcem, iar la Lege inseamna a da mai multa valoare umbrii decat realitatii.
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
09/08/09 00:05
|
|
aurelian177
membru
|
|
El a dat cele 10 porunci pe munte ca sa scoata pacatul la iveala. . .si astfel omul sa fie constient de starea sa. . .nu le-a dat penru a le lua inapoi. . .Harul te ajuta sa implinesti Legea...dar nu asa cum faceau evreii. . .pacatuiau...vitel..pacatuiau. .vitel. . .de aceea la un moment-dat Dumnezeu ii mustra si le spune ca nu vrea post si jertfe mai mult decat ascultare. . .s-au ratacit mult si au pierdut esenta ca tablele de piatra. . .sunt de piatra. .nu carne.Domnul Isus a implinit tot ce era de implinit.Nu sunt contra Harului. . .dar nici impotriva Legii. .ca sa fiu inteles. . .am constientizat faptul ca Legea mi-a adus condamnarea iar Isus iertarea(ca sa fim iertati trebuie mai intai sa realizam starea noastra)
Ultima modificare de aurelian177 (16/08/09 21:09)
|
|
11/08/09 19:55
|
|
ambasador
membru
|
|
A fost sau nu legea pironita pe lemn? (Coloseni 2:14 ) A dezlegat sau nu Isus Sabatul?(Ioan 5:18) Este Legea o umbra acum?(Evrei 10:1)
|
|
11/08/09 22:26
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Da. Da. Da. Si e pe cale sa fie distrusa.
|
|
11/08/09 22:50
|
|
aurelian177
membru
|
|
Legea ceremoniala. . .si anume jertfele. . .schimbarea preotului. . .tot ce are legatura cu aceasta. . .marturisirea pacatelor o data pe an.Legea lui Moise cand a fost data de Dumnezeu in legatura cu constructia cortului si ce urmeaza dupa. . .jertfe. . .a tinut pana la Mantuitorul...Care nu este din neam de leviti. . .ci este de genul lui Melhisedec care nu a avut urmasi scrisi pe undeva...a fost un om simplu pe vremea lui Avraam...dar mare preot al Domnului in acelasi timp.Vad ca exista multe discutii in legatura cu Sabatul. . .De ce?Nu confundati. . . si nu vorbiti ca ar fi desfintate. . .ca de aia e atat rau in lume. . .multi cred in Isus si nu stiu ce au de facut si li se pare usor sa auda ca poruncile sunt desfintate(orice stat are legi. . .de ce ar trebui sa ascult de legile statului mai mult decat de legile lui Dumnezeu?desfintati si legile statului si sa vedem ce ar fi). . .Trebuie un efort in a face ce a facut si Isus. . .el a facut bine in Sabat si apostolii au tinut sabatul pentru ca au urmat pe Mantuitorul pana la moarte si in tot ce a facut El.Dumnezeu sa va binecuvanteze caci eu cred cu adevarat ca Duhul Sfant te indeamna si iti arata adevarul.Acum noi care avem Duhul stim ce trebuie sa facem...bine sau rau. . .te indeamna. . .de aceea nu avem nevoie sa ni se scrie cele 10 porunci din nou... si in plus ce este rau in cele 10 porunci de le desfintati?Ele doar amintesc despre ce nu trebuie sa facem. . .in Isus stim ce trebuie sa facem. . .si ce nu.Daca au inegrit-o evreii(nu toti) asta nu inseamna ca trebuie desfintata.Dumnezeu ne-a scris legea in inima in acest nou legamant.Amin
Ultima modificare de aurelian177 (15/08/09 22:47)
|
|
15/08/09 22:46
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Act 13:38 Să ştiţi dar, fraţilor, că în El vi se vesteşte iertarea păcatelor; Act 13:39 Şi oricine crede, este iertat prin El de toate lucrurile de cari n'aţi putut fi iertaţi prin Legea lui Moise.
Rom 3:20 Căci nimeni nu va fi socotit neprihănit înaintea Lui, prin faptele Legii, deoarece îprin Lege vine cunoştinţa deplină a păcatului.
Rom 5:20 Ba încă și Legea a venit pentruca sa se înmulțească greșala; dar unde s'a înmulțit păcatul, acolo harul s'a înmulțit și mai mult;
Rom 7:7 Deci ce vom zice? Legea este ceva păcătos? Nici de cum! Dimpotrivă, păcatul nu l-am cunoscut decît prin Lege. De pilda, n'aș fi cunoscut pofta, daca Legea nu mi-ar fi spus: „Să nu poftești!”
1Co 15:56 Boldul morții este păcatul; și puterea păcatului este Legea.
2Co 3:6 care ne-a și făcut în stare să fim slujitori ai unui legămînt nou, nu al slovei, ci al Duhului; căci slova omoară, dar Duhul dă viață.
2Co 3:7 Acum, dacă slujba aducătoare de moarte, scrisă și săpată în pietre [...]
2Co 3:9 Dacă slujba aducătoare de osîndă, a fost slăvită, cu cît mai mult o întrece în slavă slujba aducătoare de neprihănire?
Gal 3:24 Astfel, Legea ne-a fost un îndrumător spre Hristos, ca să fim socotiți neprihăniți prin credință. Gal 3:25 După ce a venit credința, nu mai sîntem supt îndrumătorul acesta.
Col 2:14 A șters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră și ne era potrivnic, și l-a nimicit, pironindu-l pe cruce.
1Ti 1:9 Ştiind aceasta, că legea nu este pusă pentru cel neprihănit, ci pentru cei fără de lege şi răzvrătiţi, pentru necredincioşi şi păcătoşi, pentru necuvioşi şi spurcaţi, pentru ucigaşii de tată şi ucigaşii de mamă, pentru omorâtorii de oameni, 1Ti 1:10 Pentru desfrânaţi, pentru sodomiţi, pentru vânzătorii de oameni, pentru mincinoşi, pentru cei care jură strâmb şi pentru tot ce stă împotriva sănătoase,
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (15/08/09 23:22)
|
|
15/08/09 23:20
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Si e pe cale sa fie distrusa. |
Cine, Legea lui Dumnezeu? Cred ca nu ştii că Legea este cea care dovedeşte că Isus e Mântuitorul mostru, deci e cea prin care El se legitimează. Dacă Legea va fi distrusă Isus nu ar mai putea dovedi că El este singurul mântuitor.
În Col 2:14 scrie într-adevăr că a nimicit zapisul cu porunci, pironindu-l pe cruce. Dar când a făcut asta? După ce acel zapis a fost scris pentru veşnicie în moartea lui Isus, prin pironirea Lui pe cruce. Moartea Mântuitorului conţine în ea zapisul cu porunci care o legitimează, prin care-şi justifică înţelesul, iar acest zapis nu poate fi şters, deoarece în acel moment moartea Mântuitorului nu mai ar avea nici un sens. 
|
|
16/08/09 10:43
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Heb 8:13 Şi zicând: "Nou", Domnul a învechit pe cel dintâi. Iar ce se învecheşte şi îmbătrâneşte, aproape este de pieire.
|
|
16/08/09 16:04
|
|
ambasador
membru
|
|
zambezi a scris:
Turcu Ovidiu a scris:
Si e pe cale sa fie distrusa. |
Cine, Legea lui Dumnezeu? |
Despre Vechiul Legamant este vorba aici.
zambezi a scris:
Cred ca nu ştii că Legea este cea care dovedeşte că Isus e Mântuitorul mostru, deci e cea prin care El se legitimează. |
Care Lege? cele 10 porunci? Arata-mi o porunca in care se vorbeste despre Mesia.
zambezi a scris:
Dacă Legea va fi distrusă Isus nu ar mai putea dovedi că El este singurul mântuitor. |
Isus a fost cel care a inlocuit Vechiul Legamant cu cel nou. Asta nu inseamna ca tot ce scrie in acel vechi legamant nu mai are nici o valoare. Sunt legi care bineinteles ca au ramas neschimbate.Asta daca ne referim la cele 10 porunci pot sa iti spun ca numai sabatul a fost cea de care Isus la desfiintat si apostolii au intarit acest lucru.
zambezi a scris:
În Col 2:14 scrie într-adevăr că a nimicit zapisul cu porunci, pironindu-l pe cruce. Dar când a făcut asta? După ce acel zapis a fost scris pentru veşnicie în moartea lui Isus, prin pironirea Lui pe cruce. |
Nu este asa. El a implinit acel zapis pironiondu-l pe cruce.NU scrie nicaieri ca de la moartea lui mai sunt valabile acele porunci sau acele reguli de mancare.Din contra...
zambezi a scris:
Moartea Mântuitorului conţine în ea zapisul cu porunci care o legitimează, prin care-şi justifică înţelesul, iar acest zapis nu poate fi şters, deoarece în acel moment moartea Mântuitorului nu mai ar avea nici un sens.  |
Sensul principal al mortii lui Isus a fost ca noi sa putem avea iertare de pacate.El a adus acea jertfa de sange care ne poate sterge noua pacatele.In trecut se aducea un vitel.Acum Isus a inlouit si acea lege in care se aduceau arderi de tot si sa adus El ca jertfa pt noi. Prin moartea Sa, sa sters acel zapis nu sa restabilit.Mantuirea vine prin credinta si har nu prin Legea lui Moise.
Ultima modificare de ambasador (16/08/09 19:19)
|
|
16/08/09 19:18
|
|
zambezi
membru
|
|
ambasador a scris:
Care Lege? cele 10 porunci? Arata-mi o porunca in care se vorbeste despre Mesia. |
Glumeşti? Toate poruncile vorbesc despre Mesia deoarece El este singurul care le poate împlini, deci să nu aibă păcat şi astfel să poată lua asupra Sa păcatele noastre. Astfel, împlinirea poruncilor arată spre Mântuitor. Acest lucru e unul simplu în creştinism, dar eu văd că ţie îţi este străin, astfel că nu am să mai comentez şi restul spuselor tale deoarece nu avem o bază comună de discuţie despre ce înseamnă scrierea vechiului zapis în moartea Mântuitorului (Noul Legământ). 
|
|
16/08/09 20:40
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Legea nu e identitatea lui Dumnezeu. Legea a fost adaugata din cauza calcarii de lege ca sa scoata in evidenta pacatul. Eu sunt pro Lege din motivul pentru care ea a fost data, dar sunt contra Lege ca sa fie implinita de noi acum. Nicio Lege nu vorbeste despre Mesia, nu e caracterul Lui. Faptul ca El a implinit Legea e Har. Legea e un simplu indrumator catre Isus, dar noi nu mai suntem sub indrumator.
|
|
17/08/09 11:04
|
|
zambezi
membru
|
|
Poruncile lui Dumnezeu descriu partea din caracterul Sau pe care o putem percepe, intelege, noi, oamenii. Altfel Dumnezeu nu ne-ar fi cerut sa-L urmam pentru ca nu am fi avut cum. Acum, noi suntem sub moartea Lui la cruce, iar in ea a fost scrisa Legea. Cele 2 nu pot fi despartite deoarece moartea Domnului nu are sens fara Lege, asta am zis. Vechiul Testament s-a materializat in Noul Testament, despre care eu cred ca este interpretarea primului de catre El, deoarece vorbim de un singur Dumnezeu nu de 2 diferiti.
|
|
17/08/09 18:09
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
Zicea un nene ca a lua in desert numele Domnului e si faza: mergi cu masina si conduci cu viteza mai mare decat cea regulamentara, si totusi zici "Doamne ajuta sau Doamne pazeste-te". Domnul nu are cum sa te pazeasca [asta nu se refera la lipsa de putere, poate sa o faca daca vrea], deci nu e obligat sa o faca daca tu nu respecti legea. Ce credeti? se poate pune la porunca asta? [mi se pare ca porunca asta e cel mai greu de inteles pe cazuri concrete]
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
13/02/10 10:39
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Rain : http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=199
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
13/02/10 10:45
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Asta nu e a lua Numele Domnului in desert ci a-L ispiti!
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
13/02/10 15:39
|
|
epicx
membru
Inregistat: 12/02/10
|
|
poate fi si luare in desert, atata vreme cat afirmatiile mai sus amintite devin un mod de viata, formal si golit de orice continut. E trist ca si intre pocaiti auzi des: "Doamne fereste", "Zau?" etc. Nu merge!
|
|
13/02/10 16:10
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
Da' ce-are daca zici "zau?" ?
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
13/02/10 16:19
|
|
epicx
membru
Inregistat: 12/02/10
|
|
"Zau" e prescurtarea de la "Dumnazau" (forma arhaica), adica Dumnezeu, si reprezinta o implicare a numelui sacru al lui Dumnezeu, in mizeria cotidianului nostru. Ceea ce mi se pare un sacrilegiu!
|
|
13/02/10 16:23
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
Nu stiam. Eu stiam doar de sensul din DEX, adica:
ZĂU interj. 1. (Întărește o afirmație sau o negație, uneori însoțit de „așa”) Pe legea mea, jur că... ♢ Expr. (Pop.) A zice zău = a jura. Ba (nu) zău = dimpotrivă, te asigur că vorbesc serios. 2. Într-adevăr, desigur, fără îndoială, bineînțeles. ♢ Expr. Nu știu, zău! = mă îndoiesc, mă întreb dacă... 3. Te rog! [Var.: zeu interj.] – Lat. deus.
Ultima modificare de benny (13/02/10 16:26)
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
13/02/10 16:26
|
|
Pagini: 1 2 3 4 5 |
|
Subiect inchis |
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|