TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/TANAR si CRESTIN ?/Cum ar trebui sa arate/poarte un tanarcrestin? Moderat de feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 13
m3diator
admin

Inregistat: 08/12/04
lansez aceasta intrebare si astept raspunsurile voastre.
cum ar trebui sa arate un tanar crestin? cum poate face
el diferenta printre ceilalti tineri? diferenta in bine desigur..
cum ar trebui el sa se poarte si ce atitudini sa aiba?

am vazut multi tineri ce au participat la conferinta de la cluj
si am meditat putin la lucrurile astea.. oare chiar arata ei
a tineri crestini? care e parerea voastra? sunt sigur ca stiti
la ce ma refer..

astept discutii pe tema asta..

30/03/05 12:16

gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
uite, vezi, ai scris bine "cum ar trebui el sa se poarte si ce atitudini sa aiba?"....asta ii foarte important. cat despre cum ar trebui el sa arate, conteaza foarte mult parerea fiecaruia. bineinteles, decenta este factorul de echilibru aici dar unii il uita. si altii ii dau prea mare importanta.
dar ce conteaza cel mai mult ii cum ne comportam, ce atitudine avem fata de ceilalti, si care este relatia noastra cu ei. si cred ca totul se incadreaza in poruncile lui Isus - sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta si tot cugetul tau, si sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. punct. si daca respecti astea doua porunci cu adevarat, si inima ta este cum trebuie sa fie, apoi sigur esti crestin. pentru ca in aceste doua prounci intra cam toate ce trebuie sa le facem si trebuie sa fim.

Sfantul Augustin spunea "iubeste (pe Dumnezeu) si fa ce vrei(...)"
acuma spuneti-mi voi daca faci ce vrei cand il iubesti pe Domnul cu adevarat.:)

Ultima modificare de g<fod> (04/04/05 13:45)

04/04/05 13:44

Site web  
hai`huy
membru

Inregistat: 18/04/05
Biblia spune ca suntem "Temple ale Duhului Sfant" si ca fiind Temple cred ca fiecare trebuie sa se comportortam si sa ne pastram curati,
cred ca a fi iubit de Dumnezeu, si a putea fi copilul Lui este un privilegiu si un dar din partea Lui, care trebui valorat
ca tanar, cel rau se va lupta mult,insa Dumnezeu vrea sa ne ajute,depinde doar de noi, si care este dorinta noastra,
ziua de azi, va afecta ziua de maine, deci, tinere daca vrei sa fi binecunvatat si sa ai o viata fericita, ai grija cum iti pastrezi si cum petreci tineretea

20/04/05 01:55

scalcom
membru

Inregistat: 13/04/05
Asa este: ziua de azi, va afecta ziua de maine, deci, tinere daca vrei sa fi binecunvatat si sa ai o viata fericita, ai grija cum iti pastrezi si cum petreci tineretea.
Dar ce se intampla cu acei tineri care nu inteleg pe deplin ce inseamna sa fii TEMPLU AL DUHULUI SFANT?
La un concert de muzica crestina la Cluj am vazut niste artisti crestini veniti din Ungaria care fumau de mama focului. Ce parere aveti??
Dar poate numai eu vad aceste lucruri....

20/04/05 12:51

mariana
membru

hi scalcom
am scris mai devreme dar habar nu am unde a aterizat mesajul....cred ca am facut ceva fals

vroiam sa spun ca in biblie nu scrie ca fumatul e pacat, dar asta stii si tu cu siguranta......intr-adevar prin fumat afectam sanatatea (templul Duhului sfant)
eu nu cred ca crestinii care fumeaza trebuie priviti altfel decat cei care nu fumeaza ......pacat ca de multe ori sunt saracii deja catalogati imediat ce isi aprind tigara.....daca poate fi aceasta catalogare tradusa prin iubire  nu stiu........

unii oameni, unii  crestini sunt mai slabi decat altii........iar noi crestinii acceptam de multe ori greu aceasta realitate .....

fiecare dintre noi are slabiciunile lui,,,,, ca fumatul este mai vizibil nu inseamna ca e mai rau decat alte slabiciuni

cred ca pentru fumatori ne putem ruga.......fumatul nu este o chestie usoara la care se renunta de azi pe maine , fumatul este un drog in consecinta o boala,  iar renuntarea la el presupune o lupta grea....de aceea conchid si vreau doar sa spun ca fumatorii crestini nu sunt absolut deloc de aratat cu degetul......sunt victime care au nevoie de rugaciunile celor care nu sunt

DUMNEZEU SA SE INDURE DE NOI OAMENI PREA SLABI !!!1

Ultima modificare de mariana (25/04/05 20:51)

25/04/05 20:49

vaxaly
membru

Inregistat: 28/03/05
MARIANA. Fumatul este PACAT. si nu esti crestin daca fumezi! Repet NU ESTI CRESTIN, nascut din nou , ci doar unul cu numele!
Hai sa nu ne jucam cu focul, pt ca ne vom arde!
In Biblie nu scrie de multe, dar unde biblia tace sa tacem si noi; si tot din biblie reiese clar ca fumatul este pacat desi nu ii spune pe nume!

Si fumatul nu e slabiciune! este o mare vrajeala! Ori cu Hristos ori cu Satan, nu poti sluji la 2 stapani!
Deci nu stiu cum de ai putut sa fii deacod cu fumatul! Nu ti se pare ca luam prea usor pacatul? cand Dumnezeu spune un mare NU pacatului!
Si Dumnezeu nu are oameni slabi care isi plang de mila, nu Dumnezeu si-i face pe toti tari, ii imbraca cu ce are El mai bun! ii face tari ca sa poata tine piept diavolului (armatura din Efeseni 6)

Deci hai va rog sa nu luam pacatul ca ceva asa simplu si usor!

26/04/05 18:02

Site web  
mariana
membru

hi vaxaly
poate ca ai dreptate dar daca totul ar fi asa sever cum spui tu atunci ne-ar astepta pe toti iadul pentru ca de jucat cu focul ne jucam toti intr-o forma sau alta.......nu stiu daca reusesc sa redau ceea ce intentionez dar daca ar fi asa cum spui tu atunci eu ajung in iad, desi ISUS imi este cel mai bun prieten si singurul motiv pentru care imi inteleg viata (nu sunt fumatoare)..........

cu slujitul la doi stapani, oare nu slujim toti, oare nu ne aflam toti pe o cale de mijloc ?, slujitul DOAR UNUI STAPAN respectiv slujitul doar lui ISUS implica o stare de perfectiune, stare pe care in toata istoria umana doar UNUL SINGUR A ATINS-o: ISUS......
ca atare nu exista crestini perfecti......ci crestini care traiesc sub har......crestini care si ei au slabiciuni, crestini care si ei sunt oameni
am impresia ca noi crestinii ne consideram des numai crestini si uitam ca suntem si oameni

nu vreau sa propovaduiesc ideea ca ne putem trage de sireturi cu DUMNEZEU , si ca il putem trata ca pe un Dumnezeu prea tolerant.....DUMNEZEU e iubire dar EL este in acelasi timp un Dumnezeu drept......deci iti dau dreptate pacatul e pacat , dar ce ne facem cand nu putem lupta impotriva pacatului.......sunt crestini care sunt supraponderali ...........mancatul in exces e la fel de pacat ca fumatul, este vorba de ceva incontrolabil....este vorba de oameni care sunt victime propriilor slabiciuni.......este vorba de aparate psihologice pe care nu le mai avem sub control.....sau daca vrei de duhuri zdrobite

cum spuneam nu vreau sa afirm ca ne putem trage de sireturi cu DUMNEZEU dar eu vad uneori ca noi crestinii  IL inchidem pe DUMNEZEU intr-un sertar........

cred ca DUMNEZEU este enorm de multa iubire si cred ca EL deschide usa harului SAU pentru mult mai multi oameni decat credem noi crestinii

iti doresc binecuvantarea SA si te rog IARTA-MA daca te-am calcat pe bataturi

este doar parerea mea si nu adevarul.....ADEVARUL ESTE NUMAI EL

DUMNEZEU CU NOI

tot Dostoievski spunea: voi tinerilor care sunteti obositi de aceasta viata pe care nici macar nu ati trait-o.........
vroiam sa te intreb daca ai fost vreodata depresiv ca crestin, copil al lui Dumnezeu PENTRU CA si eu am gandit ca tine ani in sir in care am incercat sa fiu sfanta in concordanta cu cerintele bibliei si chiar am reusit, eram tare pe stanca si puteam sa spun foarte usor cine e si cine nu e crestin  PANA am trait o depresie de luni de zile in care m-am trezit subit cu jale si disperare si slabiciuni peste care nu am avut nicio putere NICIUNA......am zacut luni de zile in aceasta stare si m-am increzut in ajutorul LUI, ca Ieremia in plangerile sale
fara sa stiu ca ISUS ma iubeste chiar si asa in slabiciunile mele, nu as fi suportat sa mai traiesc

intrebarea mea: mai eram eu copilul lui ISUS in aceste luni in care eram roaba propriilor pacate ?

multumesc

PS: eu am invatat cu timpul ca cei ce isi plang de mila cel mai mult, au intr-adevar nevoie de ea

Ultima modificare de mariana (26/04/05 18:57)

26/04/05 18:50

gfod
membru

breau sa intaresc ce o zis si monica. si vaxaly, esti pripit cand zici ca cine fumeaza nu este crestin.....serios, chiar, esti cumva vreun mare apropiat al lui Dumnezeu sa-ti zica tie daca prefera sau nu fumatorii? stii, se intampla ca un crestin, cand trece printr-o depresie sa zicem, sa greseasca si sa se apuce de fumat. si dup-aia ii greu sa se lase. dar bineinteles, prin Sangele lui Isus Cristos putem fi elbierati de orice lucru rau. si fumatul este rau in sine, pentru ca este daunator. dar eu sincer nu as fi asa "radical" sa afirm ca cine fumeaza nu este crestin.
asta ar insemna ca un sfert din toti crestinii de acum sa nu fie mantuiti pentur ca sunt dependenti de cafea.....ei, ce zici de asta?

si fumatul este slabiciune, este dependenta. nu este o mare vrajeala. pur si simplu este dependenta. intelegi?

27/04/05 00:18

Site web  
gfod
membru

aaaa, si inca ceva. cum zicea si monica, dar cum am inteles eu.......incepe sa gandesti si pentru tine. cartile is grozave, seminariile la fel, etc. dar priveste si tu lucrurile si incearca sa le intelegi.

stii, un prieten bun imi zicea ca eu chiar daca ma confrunt cu unele probleme doctrinare, sa stiu totdeauna sa caut adevarul, si Adevarul este Isus.

27/04/05 00:21

Site web  
vaxaly
membru

Gfod, scuza-ma ca iti spun cine fumeaza NU este al lui Hristos. nu sunt un MARE apropiat al lui Hristos, dar sunt cu El tot timpul. Nu sunt eu sfant, nu sunt eu cel mai "tare", nu departe de mine gandul sa ma laud sau altceva! Toata lauda lui Hristos! Nu stiu cum priviti voi viata de crestin sau ce intelegeti voi prin "crestin", dar eu nu vad un viciu ca fumatul (1.te ucide frate- distrugi templul D.S.), ca PACAT. Chiar nu poti renunta la fumat pt Hristos???? nu poti face asta pt dragostea Lui care s-a aratat prin moartea pe cruce?? Nu va inteleg cum flirtati cu pacatul; fratilor nu sunt sfant, gresesc (pacatuiesc) si eu, dar asta datorita faptului ca EU m-am departat de EL, ca nu m-am rugat, ca nu am stat in partasie cu El. asta e motivul pt care oamenii pacatuiesc. daca esti al lui Hristos esti una cu El, si NU POTI PACATUI daca esti una cu EL.
Mariana, spui ca daca ar fi asa sever hristos atunci ar fi plin iadul! Nu neg ca mai pacatuim, este o diferenta intre a pacatui si a TRAI in pacat. este o mare diferenta!
Si cu slujitul la 2 stapani nu pot fi deacord cu tine! nu e Biblic. Ori lui Dumnezeu ori lui Mamona! Ori rece ori in clocot . calea de mijloc nu este (adica nu duce tot in iad).... am trait pe ea acum cativa ani, si eram cel mai nefericit om, slujeam la 2 stapani (incercam dar tot pe unul (satan) il slujeam)!!!

Cand nu putem lupta impotriva pacatului. nu suntem cu Isus; suntem de capul nostru si suntem biruiti de diavol! Daca esti crestin, daca esti al lui Hristos poti birui orice lucru, in toate suntem mai mult decat biruitori prin EL.

.......este vorba de aparate psihologice pe care nu le mai avem sub control.....sau daca vrei de duhuri zdrobite.....
...Nu inteleg...cum, daca nu le ai sunb control atunci nu esti al lui Hristos, daca nu te poti controla inseamna ca nu esti al Lui..
Nu ma intelege gresit nu sunt eu un super sfant, nici macar un sfant, sunt om si supus greselilor! ne scuzam de prea multe ori ca suntem oameni deci gresim automat! da gresim, dar avem la Tatal un Mijlocitor care este Isus Domnul, de asta ma bucur! Dar vezi tu nu pot intelege cum Dumnezeu poate ingadui ca sa traiesti intr-un pacat pe care il tot repeti (viciu) si la care nu vrei sau nu poti sa renunti! Pune-l la picioarele Lui si vei gasi rezolvare! Dumnezeu ne iarta daca ne pocaim sincer; si mie mi se pare o ipocrizie ca eu sa fumez si sa tot ma rog Domnului sa ma ierte dar eu sa nu fac nimic....!(si nu e vb numai de fumat aici... sunt mult mai multe).

mariana eu nu incerc sa par sfant, sau nu stiu ce pui de sfant. nu, dar nu pot sa accept unele lucruri.
Spuneai ca: ".. eram tare pe stanca si puteam sa spun foarte usor cine e si cine nu e crestin "
..ce a determinat caderea, sau starea de depresie daca erai cu EL.
Intelege eu nu spun cine e crestin si cine nu!!! departe de mine gadul acesta! si daca cumva mi-a trecut prin gand asta Dumnezeu sa ma ierte.... eu nu sunt in stare sa judec nimic! judecata este a Domnului!
Dar pot sa spun ca fumatul este pacat, si ca nu poti fi crestin daca nu renunti la fumat! E o lupta pe care trebuie sa o castigam, impotriva pacatului impotriva lui Satan..... el (satan) atat vrea sa aiba din noi un mic amarat viciu si apoi fi sigura ca ne va trage in jos!!!

ADEVARUL ESTE ISUS... si nu cred ca Isus ar fi deacord cu fumatul, cu viciile, cand El spune sa renuntam la tot pt El, la mama, frati, la TOT. Si nu vad de ce ar fi atat de greu sa renuntam la aceste lucruri daca in adevar IL IUBIM!!!!

.......incepe sa gandesti si pentru tine. cartile is grozave, seminariile la fel, etc. dar priveste si tu lucrurile si incearca sa le intelegi.
...... gfod poate ai dreptate, poate eu gresesc in ceea ce cred, dar iti spun sincer ca vad asa de clar fumatul ca pacat .... (am fumat inainte de a ma pocai, si stiu bine).... incat nu am sa ma feresc de el!

Dumnezeu sa se indure de noi toti si sa ne lumineze!

27/04/05 18:33

Site web  
vaxaly
membru

........Stim ca oricine este nascut din Dumneze, NU PACATUIESTE, ci Cel nascut din Dumnezeu il pazeste, si cel rau nu se atinge de el....
1 Ioan 5:18

27/04/05 19:11

Site web  
mariana
membru

draga vaxaly
iti doresc binecuvantarea sa
si eu am fumat sapte ani de zile , si eu am renuntat dupa ce m-am pocait, cum am mai spus patru ani am stat pe stanca nu am  fumat,,,,,,

caderea in depresia de o jumatate de an a fost produsa de iubire......
cunosti povestea calugarului care a jurat ca isi va aduce viata ca jertfa pentru ISUS ?? intr-o zi mergea prin desert si vede o fata de o frumusete rara.......se indragosteste si ii spune _ fata frumoasa vreau sa te iau de sotie.....ea pleaca la tatal ei sa ceara acordul.......dar tatal ei era cel mai mare slujitor al lui satan......cand aude tatal de calugar raspunde foarte radical : NU in niciun caz un calugar e cu CRISTOS deci e dusman.....fata pleaca inapoi la calugar.....la auzul raspunsului este calugarul cuprins de o tristete coplesitoare .......era mult prea mult indragostit de fata si ar fi facut orice sa fie cu ea........atunci chinuit de lupta cu sine si cu tot crezul sau ii spune fetei: mergi la tatal tau si spune-i ca eu renunt la CRISTOS daca mi te va da ca sotie..........fata este impresionata, merge imediat la tatal, tatal insa ii raspunde: fiica, chiar daca el va renunta la CRISTOS tu nu il vei putea totusi lua ca sot pentru ca CRISTOS NU VA RENUNTA NICIODATA LA EL.........

eu am experimentat asta pe pielea mea stiu ce inseamna sa ma leapad de CRISTOSUL care nu se leapada nicicand de mine........stiu ce inseamna sa IL IUBESC PE ISUS si totusi sa sa IL ranesc ........stiu foarte bine ce inseamna iubirea lui CRISTOS.....

ai dreptate DUMNEZEU nu accepta cu placere flirtul nostru cu pacatul, sufera de fiecare data cand noi suntem de cealalta parte.......dar a te naste din nou este in consecinta un proces in care noi ne dezvoltam treptat , pas cu pas toata viata...........unii sunt mai tari reusesc repede sa o rupa cu pacatul, altii sunt mai slabi si poate mai au nevoie de ceva timp........
in consecinta Dumnezeu ne priveste prin prisma vesniciei......deci daca cineva fumeaza anul acesta pentru ca este slab, poate are putere anul viitor sa renunte la acest pacat.......nu mai este el copilul DOMNULUI in anul sau de slabiciune ?!  sunt sigura ca da

putere vaxaly pentru mine este un teritoriu sensibil........eu personal consider ca ISUS insusi imi cara credinta ......intelegi oare ce vreau sa spun ?!.....pentru mine este TOTUL in viata imposibil de greu, eu nu am putere in niciun domeniu al vietii mele..... e greu pana si  sa am credinta mea pe care mi-o tarai de pe o zi pe alta si daca nu as sti ca sunt copilul LUI atunci nu as mai vrea putere  sa traiesc nici macar o secunda.......
puterea mea e nimic, puterea mea  e luata de vantul care bate aprig pe campul de lupta.........puterea mea e nimic ...........pe acest camp nu ma mai ajuta nimic nici efeseni 6, nici rugaciunea neprihanitului de langa mine, nici cea mai buna predica din lume...........aici nu ma mai ajuta decat sa stiu ca sunt a LUI ca EL ma poarta pe brate......

trag linie si spun doar eu sunt un nimic, si nu pot nimic dar  EL ESTE SI POATE TOTUL

ISUS SA NE BINECUVINTEZE !!!!!!

Ultima modificare de mariana (27/04/05 20:49)

27/04/05 20:45

mariana
membru

a fi cu DUMNEZEU tot timpul este un har si nu un merit
este adevarat ca cine cauta gaseste iar DUMNEZEU se lasa gasit.......dar uneori hai sa recunoastem cu totii ca ramane doar tavanul........cerul tace
ceea ce nu inseamna ca EL nu este....

GLORIE MIELULUI !!!!!

DUMNEZEU SA SE INDURE !!!!1

27/04/05 20:51

gfod
membru

wow ma, amandoi aveti grozava dreptate. vaxaly, am cunoscut cativa crestini care treceau prin faza asta in care fumau. ziceam faza, ca ii o perioada din viata lor in care poate au cazut, dar cred ca exista posibilitate de restaurare pentru ei. Dumnezeul nostru este plin de Har! si noi nu putem face nimic in legatura cu asta! si credinta, si mantuirea, si harul sunt darurile lui nepretuite pentru noi, si in consecinta nu ne putem mandri cu nimic. Slava Domnului pentur asta!
cum poate ajunge un om in depresie? pai, este om, nu stiu, am auzit de mari oameni ai lui Dumnezeu care au trecut prin depresii incat sa recurga la suicid. depresia este o tulubrare psihica grava, cred eu. si intr-o depresie multi pot face lucruri nesabuite.....

un prieten foarte bun imi povestea despre depresia prin care a trecut. si zicea ca era foate manios pe Dumnezeu, si in consecinta s-o apucat sa faca chestii pe care nu le-ar fi facut. Dar pana la urma, Dumnezeu i-a oferit iertarea Sa, si tipul asta o zis ca niciodata nu mai simtise iertarea Lui in felul asta. si ii clar, provenea din familie de crestini. Se poate ca depresiile astea sa fie uneori perioada de tranzitie de la crestinismul parintilor tai la crestinismul personal, in care incepi sa-L intelegi pe Dumnezeu altfel.
oricum, numai El stie care-i faza cu toate chestiile astea......noua ne-a lasat bazele a ceaa ce trebuie sa cunoastem.....si de multe ori gresim si ne bagam nasul unde nu trebuie si incepem sa speculam.

28/04/05 00:24

Site web  
vaxaly
membru

normal ca a fi cu DUmnezeu este un har, nu un merit. caci prin har am fost mantuiti prin credinta si asta nu vine de la noi ci este darul lui DUmnezeu.!
Gfod eu atat am vrut sa spun ca cine fumeaza si traieste in pacat NU este crestin! .. nimic mai mult! Dumnezeu nu se joaca cu pacatul! Nu e deacord ca noi sa flirtam cu el!

Cand cerult tace, stie de ce o face! si cred ca de multe ori "buba" este la noi! -pacatele noastre! (nu mereu)

supeai: "perioada de tranzitie de la crestinismul parintilor tai la crestinismul personal, in care incepi sa-L intelegi pe Dumnezeu altfel" total deacord, dar eu cred ca aici vorbim de crestinismul adevarat, de crestin pt Isus; nu cu numele!
Eu nu am spus ca daca te pocaiesti (sau ceva de genul) Dumnezeu nu te iarta; chiar daca esti in mocirla El te ajuta, iti mai da o sansa, etc! dar daca ai devenit crestin, automat trebuie sa te lasi de toate lucrurile care le faceai inainte si erau(si sunt) pacat!!!
Deci daca cu adevarat ai simtit iertarea! si ai experimentat`o nu poti renunta la placeri de o clipa pt EL ????

28/04/05 08:48

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Foarte interesanta discutia!
Sa fumezi si sa fii crestin in acelasi timp... Extrapolez, sa ai in tine orice patima si sa fii crestin in acelasi timp?! Plusez: sai ai in tine in prezent o patima si sa fii botezat cu Duhul Sfant?! Este oare posibil?

Hai sa luam trei situatii din Scriptura:

1. Cazul binecunoscut al curvarului din Corint , condamnat in 1 Cor. 5:1-5, dar recuperat in 2 Cor. 2:5-11. Nu se precizeaza daca acest om era botezat sau nu cu D.S. Cuvintele "in mijlocul vostru" insa tradeaza faptul ca era unul dintre ei, adica un crestin, iar "doborat de prea multa mahnire" pare a fi folosit de asemenea in contextul unui om care deja L-a cunoscut pe Domnul. Am cautat cuvantul mahnire in diferite contexte cu ajutorul unei biblii electronice, si expresia "prea multa mahnire" nu mai apare, deci nu apare nici in contextul unor oameni care abia ajung sa-L cunoasca pe Domnul. Asta e un om care isi da seama clar ca a pierdut ceva mult prea minunat in comparatie cu "blidul de linte" ales pe moment.

2. Desi nu se face doctrina dintr-o pilda, Domnul Isus are una despre "smochinul care nu aduce roade" (Lc. 13:6-9). Contextul vorbeste clar poporului Israel, dar Biserica de azi este considerata Israelul spiritual al vremurilor de dupa Hristos. Smochinul este denumit tot smochin, desi nu este roditor. Prin urmare poate exista si un crestin neroditor la un moment dat. (Deocamdata precizez doar ca pozitia exista, nu fac aprecieri pozitive la adresa ei). Si tot din Scripturi este cunoscut ca roada pacatului este in totala contradictie cu roada Duhului. Deci daca ai o patima e putin probabil sa rodesti pentru Domnul.

3. Daca iau si citesc Neemia 9 ma ingrozesc si mai mult de bunatatea lui Dumnezeu. In particular v-as indrepta atentia asupra versetelor 18, 19 si 20. Cum e posibil ca Dumnezeu sa-i fi considerat in continuare pe evrei copii ai Sai? Ba inca le-a dat si "Duhul Sau cel bun"!

Deci, o concluzie din ceea ce am compilat pana aici ar fi ca poate exista in viata oricarui crestin o perioada in care el sa fie "carnal". Numai harul lui Dumnezeu face diferenta: "Astfel dar, cine crede ca sta in picioare, sa ia seama sa nu cada." (1 Cor. 10:12) Dumnezeu ne cunoaste limitele noastre omenesti, si tocmai de aceea El, care a prevazut o astfel de situatie (pe Domnul nu poate sa-L surprinda ceva), a pregatit si iesirea din ea: ceea ce noi in limbaj curent denumim "trezire spirituala". -> "Fratilor, daca s-a ratacit vreunul dintre voi de la adevar, si-l intoarce un altul, sa stiti ca cine intoarce pe un pacatos de la ratacirea caii lui, va mantui un suflet de la moarte, si va acoperi o sumedenie de pacate." (Iac. 5:19,20)

Prin urmare eu nu vreau sa dau aici dezlegare la crestinism trait in pacat, dar eu am experimentat o astfel de stare si m-am interesat din Biblie daca mai are sens sa triesc sau nu. Concluzia mea a fost ca, pana Dumnezeu ma tine El Insusi in viata, inseamna ca El imi mai da o sansa sa ma pocaiesc (ma sapa la radacina). Prin urmare eu nu am dreptul sa ma condamn sa-mi iau viata (spun acest lucru pentru cei care s-au gandit ca mine vreodata, in disperarea lor, la asa ceva), atata timp cat Judecatorul a decretat ca mai imi da o sansa.

Fratilor, sa nu ne mire aceste lucruri, ci sa le privim ca pe un semn al vremilor din urma:
"Si, din pricina inmultirii faradelegii, dragostea celor mai multi se va raci." (Mt. 24:12)
"[...] Dar cand va veni Fiul omului, va gasi El credinta pe pamant?" (Lc. 18:8)

Cred ca orice crestin care astazi traieste intr-o stare decazuta trebuie sa ia seama si sa Ii ceara lui Dumnezeu sa-l ajute sa se trezeasca cat mai curand! Caci iata ce zice Scriptura: "Cand un pamant este adapat de ploaia care cade adesea pe el, si rodeate o iarba folositoare celor pentru care este lucrat, capata binecuvantare de la Dumnezeu. Dar daca aduce spini si maracini, este lepadat si aproape sa fie blestemat, si sfarseste prin a i se pune foc." (Evr. 6:7,8)
Sa nu fie nevoie ca Dumnezeu sa-i puna foc sub "palonier", ca sa zic asa, pentru ca sa se trezeasca! Dumnezeu iubeste si nu risipeste! El nu considera ca o investitie a sangelui Fiului Sau, facuta in cineva, e de lepadat chiar asa de usor daca nu produce profit. Dar nici n-o sa continue sa investeasca intr-o afacere care falimenteaza la nesfarsit!

29/04/05 00:57

Site web  
vaxaly
membru

sunt deacord cu tine Filip.
Dumnezeu e iertator, chiar fff iertator, de fapt nu exista cuvant pt cat de bun este Dumnezeu... dar cum spuneai si tu... investesti dar daca dai numai faliment "il tai" (tai smochinul... il mai lasa un an,2,10,100 dar daca tot nu aduce roada spune clar: "il voi taia").

Mariana daca vei incerca ca tu sa reusesti in ceva vei esua. PUTEREA este un teritoriu sensibil pt tine? dar pt cine nu e??
Stii daca esti al lui Hristos ai putere. trebuie sa spune ca si Pavel odinioara : "Pot totul in Hristos, care ma intareste" (Filipeni 4:13)
Eu nu cred ca El vrea sa ne taram crestinismul sau sa ne taram datorita pacatelor sau viciilor noastre; pt ca ar trebui deja sa fie la picioarele Lui; El le-a purtat odata...El a zis sa le aruncam la picioarele Lui. Daca nu suntem tari cum vom lupta?
stiu un lucrur ca atat timp cat Dumnezeu este pt noi, NIMENI nu va putea sta impotriva noastra!

daca esuam inseamna ca nu mai este cu noi, inseamna ca NOI l-am parasit !!!!

si daca ne complacem in "flirturi cu pacatul", mai mult ca sigur vom esua; Pavel ne indeamna sa fugim de pacat! Isus la fel.

si sa stii ca am fumat si eu, am baut si eu si am facut multe lucruri (de care acum imi este rusine). Dar cand Isus este in tine si cu tine vei renunta la toate aceste pacate!

Dumnezeu ii vrea pe toti pt El, ii vrea cu gelozie. Nu vrea 99,99% pt El si 0,01% pe Satan; NU , totul sau nimic ~

Sa ai o "slabiciune" (Un pacat mai bine zis, pt ca pacatul e PACAT nu e slabiciune) si sa "fii" al lui Hristos traind in pacat, mi se pare dubios tare!!! Daca i-ai incredintat lui viata ta, ce te mai chinui atat si te scuzi ca nu poti renunta la placeri!? oare nu poate Dumnezeu sa schimbe viata? oare avem un Dumnezeu neputincios? Oare daca ii cerem ceva cu credinta (in disperare de a scapa de pacat) nu ne raspunde EL, si nu vine El sa ne ajute?? Oare uitam ca avem un Dumnezeu atotputernic ...
...oare nu cumva ne mintim singuri si numim pacatul slabiciune sau ii dam un nume care sa ne sune bine la ureche? nu stiu cum vedeti voi dar eu vad clar: "dar acum odata ce ati fost izbaviti de pacat si v-ati facut robi ai lui Dumnezeu, aveti ca rod sfintirea, iar ca sfarsit: viata vesnica | Fiindca plata pacatului este moartea: dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru" (Romani 6:22-23).
Dumnezeu e totodata si drept, e bun dar e DREPT. Ii da fiecaruia sanse sa se pocaiasca dar nu obliga. alege viata ca sa traiesti iti spune! si renunta la tot pt El si vei fi fericit!

Isus nu a murit ca noi sa ne batem joc de jertfa suprema si sa ne gasim scuze ca suntem slabi. Da suntem slabi (cat suntem singuri), dar prin EL suntem ceea ce suntem! totul

11/05/05 17:46

Site web  
magdal3na
membru

Inregistat: 20/04/05
Pace! mi se pare foarte interesant subiectul pe care il aveti in discutie... "cum ar trebui sa arate/poarte un tanar crestin?" parerea mea (si nu numai!) DIFERIT DE UN NECRESTIN! Atata timp cat Il ai pe Hristos, nu stiu cum te mai poti comporta la fel ca daca nu l-ai avea, ca atunci cand ai fi din lume(caci tigarile fac parte din lume si nu de la Dumnezeu)! Fumatul...pt mine a fost un pacat real in viata mea, nu numai unul de care am auzit, vazut etc.... mie mi-a fost foarte greu sa ma las de fumat si asta pt ca am incercat prin puterile proprii....dar in momentul cand am ales sa-L las pe Isus sa ma elibereze de acest viciu...totul a devenit mai usor! nu zic ca din momentul in care am decis sa nu mai fumez DE DRAGUL LUI ISUS, nu am mai fumat absolut deloc, caci vreo cateva tigari au mai fost...mai ales in momentele in care eram lovita, eram vulnerabila si bineinteles predispusa la a accepta mici "vicii" care "CICA" te-ar ajuta sa treci mai usor peste probleme... NU ESTE ASA! Diavolul se foloseste de aceste lucruri, si din cate observ (si din nefericire), cu succes! Sa nu uitam ca arma diavolului este amagirea, minciuna! de ce sa ne lasam amagiti de el si sa uitam de adevarul lui Dumnezeu?
sunt multe lucruri ce ar trebui punctate in legatura cu fumatul.... acum imi vine in minte porunca cea mai mare pe care ne-a dat-o Isus, DRAGOSTEA! Cum uitam de ea mereu....:( Noi trebuie sa Il iubim pe Dumnezeu, sa-l iubim pe aproapele nostru (indiferent daca e crestin sau nu, de viciile pe care le are, sau nu etc) si trebuie sa ne iubim si pe noi insine (si nu vreau sa fiu inteleasa gresit, nu ma refer la felul narcisist de a ne iubi, departe de noi lucrul acesta, ci de un adanc respect fata de creatia lui Dumnezeu)... deci, daca Il iubim noi pe Dumnezeu si Ii suntem recunoscatori pt ceea ce face pt noi mai facem lucruri cu care El nu este de acord? NU, sunt sigura ca nu! eu sunt total impotriva fumatului! caci asta este o clara dovada de lipsa de respect, de dragoste, atat fata de templul D.S., de noi insine, dar si fata de cei din jurul nostru!daca sustinem ca il iubim pe cel de langa noi si fumam in acelasi timp oare nu inseamna ca de fapt doar sustinem, nu si practicam?
stim cu totii ca fumatul ii afecteaza si pe cei din jurul celui care fumeaza, ii facem fumatori pasivi.... Daca il iubim de ce sa ii provocam rau (poate chiar mai mult decat ne provocam noua insine prin acele tigari!)? Eu asta nu inteleg! Si daca Il iubim pe Dumnezeu, de ce sa ne lasam prada unor dependente ca aceasta? nu mai bine nici sa nu dam ocazia sa ajungem la asta (pavaza buna trece primejdia rea)?
eu sunt putin confuza acum... Eu nu provin dintr-o familie de crestini si deci, spre deosebire de voi (poate nu toti :) ) nu stiu exact cum stau lucrurile printre crestini! poate ca ceea ce cred eu despre crestinism este exagerat, poate ca nu ne putem lasa in totalitate condusi de Isus ci trebuie sa ne acceptam si slabiciunile(noastre, caci pe cele ale altuia nu suntem noi in masura sa le judecam!)! sau poae nu! Nu stiu ce sa mai cred, sunt foarte surprinsa de ceea ce vad printre crestinii din ziua de azi si cel mai mult ma doare e ca nu vad mari diferente intre acesti crestini si cei ce nu Il cunosc pe Hristos! si e foarte grav lucrul acesta!
oare sa fim chiar atat de orbi sa nu vedem adevarul? sa fim oare atat de impietriti incat sa nu acceptam Cuvantul Sau in forma lui pura?
de ce trebuie sa deformam Cuvantul pt "a putea fi pe placul nostru", de ce sa nu ne "deformam" pe noi (ca fiinte umane, cu firea pamanteasca) pt a fi pe placul Cuvantului care este Dumnezeu?
stiu, va veti zice, usor de zis, greu de facut... Dar oare noi luptam, noi schimbam, noi biruim? sau este ceva in noi care face toate acestea prin noi? Eu cred ca Isus face toate astea, caci daca ar fi dupa noi (firi pamantesti)....nu stiu unde am ajunge....(de fapt stiu, in IAD!)
eu stiu ca orice om, chiar si crestin, trece prin greutati, prin probleme...si tocmai atunci diavolul actioneaza cel mai mult! cand m-am lasat de fumat(cand m-am pocait), atunci s-au ivit o groaza de probleme...si mai fumam din cand in cand... ca, deh, trebuia sa ma calmez intr-un fel nu? asta pana mi-am dat seama ca nu tigarile ma vor ajuta sa depasesc momentul, si nu ele ma tin in VIATA (din contra, ma omoara!)
Ar mai fi multe de zis in legatura cu subiectul... va las acum.... Pacea si harul sa fie peste voi!
Domnul sa va binecuvinteze si sa ne lumineze cu intelepciunea Sa!

Ultima modificare de magdal3na (11/05/05 21:47)

11/05/05 21:35

gfod
membru

wow, ii fain ce se vorbeste aici. majoritatea dintre voi vorbiti din experienta, si asta da cea mai mare putere cuvintelor. eu nu stiu, sunt neexperimentat.....de-aia mai "arunc" si eu cate-o afirmatie si toti sar ca arsi......dar trec si prin perioada experientelor(bine, nu-i grav) si totul ii bine. am credinta ca aproape toate lucrurile prin care trec, sau ma las sa trec prin ele, o sa contribuie cu ceva la dezvoltarea mea.....si cam asa ii cu toti.

12/05/05 00:46

Site web  
magdal3na
membru

pace! gfod, ai dreptate, toate experientele prin care treci te ajuta la dezvoltarea ta spirituala, la dezvoltarea ta ca si crestin(cel putin la mine asta s-a intamplat)....
eu nu sunt radicala, orice om greseste, mai are cate o slabiciune, insa asta nu inseamna ca trebuie ca acea slabiciune sa duca la o dependenta (fata de lucrurile lumesti... poate fata de Hristos, nu credeti?) eu cel putin asa consider... si nu mi se par niste exagerari! sunt de acord cu vaxaly cand spune ca e MARE DIFERENTA intre PACAT si A TRAI IN PACAT! chiar daca nu sunt de mult pe calea asta (de vreo 3 luni jumate) totusi nu pot accepta unele mici "compromisuri" pe care le acceptam (pt ca prea mare rau nu-i, ca deh, suntem oameni, nu?). pt mine Dumnezeu nu e o noutate, Il cunosc chiar de cand eram mica (cu toate ca nu am crescut intr-o familie de crestini, bine sunt ortodocsi, dar.... no comment la faza asta!) pt ca "domeniul" asta (sa-i spun asa), crestinismul, Dumnezeu m-au atras  de mica... si cu toate astea, mediul si-a spus cuvantul... L-am uitat, dar EL NU PE MINE! Slava Domnului! acum cativa ani am cunoscut un baiat care este din familie de crestini (cu toate ca el slujeste acum, ca si atunci,  la 2 stapoani :( ) si din curiozitate am mers cu sora lui (care mi-era prietena) la "ei" la biserica... eram foarte indragostita si vroiam sa aflu in ce mediu a crescut el, cu ce se "mananca" toata chestia asta cu "pocaitii"....
(nu vreau sa va plictisesc cu toate astea, cu povestea vietii mele, insa scriu despre ceea ce am trait eu tocmai pt a va arata- din experienta- la ce duce un "mic compromis"....)
deci, cum am spus, am mers la biserica cu totul alt gand decat ar trebui, chiar i-am spus prietenei mele ca "io merg la voi, dar nu ma convertesc!" (parca stiam ce ma asteapta, chiar daca nu constientizam ;) ) si la inceput nu ma atinsese nimic (sau cel putin asa credeam eu)... insa, cateva luni mai tarziu, am asistat la botezul ei si ceva din mine s-a schimbat din acel moment... nu zic ca m-am pocait, dar nu a durat decat cateva luni si s-a intamplat si lucrul asta! L-am intalnit, din nou pe Dumnezeu si El a devenit parte din viata mea (chiar mai mult decat as fi crezut ca poate fi- poate pt ca eram inca un bebelus)... dar....am facut un mic compromis... m-am crezut mare si tare pe stanca... nu am cazut imediat insa, a mai urmat un altul....si apoi un altul pana cand constiinta imi adormise(eu oricum nu prea o mai ascultam)... in primul an si jumatate am continuat slujirea la 2 stapani (dupa cum a spus si vaxaly, mai mult lui Satan :(, caci altfel, credeti-ma nu se poate! ) dar, eu am decazut din ce in ce mai mult...si asta din cauza unui "mic" compromis pe care l-am acceptat, din cauza unei "mici" slabiciuni pe care am ales sa o las in grija mea, in loc sa I-o las Domnului sa se ocupe de ea! si mi-a daunat foarte mult.... ajunsesem cum nu se poate mai rau...si totusi lacrimile si suspinele sufletului meu nu au incetat chiar daca refuzam tot timpul sa iau mana lui Dumnezeu ce mi-era tot timpul intinsa.... cu greu am acceptat sa ma las condusa de El (cu toate ca stiam ce trebuie sa fac), renuntasem la unele pacate insa... nu la tot...nu renuntasem la mine.... si totusi pana la urma, am facut si pasul cel mare (de fapt atat de mic, caci cel mai mult a facut Dumnezeu in viata mea, iar nu eu!- tot ce a fost nevoie sa fac a fost SA IL LAS) cu ajutorul unor oameni minunati, unor ucenici (prin care Dumnezeu a lucrat si inca lucreaza in viata mea)- deci tot prin harul divin!
unde vreau sa ajung este ca acum NU mai vreau sa accept compromisuri, am vazut unde pot duce (si credeti-ma nu doresc la nimeni!)... acum ceva timp era cat pe ce sa fac un nou compromis, insa, glorie Mielului, m-am trezit la timp, slavit fie Numele Lui! prin rugaciune am reusit sa renunt la lume si la tot ce este in ea(si este o renuntare continua, de fiecare zi!)! pt ca acum am constientizat necesitatea unei legaturi permanente cu Dumnezeu si ce impact poate avea asta in viata unui om: SCHIMBAREA! oricum sunt sigura ca voi stiti lucrurile astea deja, insa va reamintesc ca daca Il lasi pe El, totul vine de la sine (iar comportamentul, gandirea si tot ceea ce tine de tine se schimba- chiar fara sa-ti dai seama uneori)!
as mai putea spune o gramada de lucruri in ceea ce priveste viata de crestin-poate fiindca eu privesc lucrurile oarecum din afara "crestinilor" tocmai pt ca eu am fost mult timp si foarte adanc in lume, si cunosc foarte multe...si poate tocmai de aceea nu pot fi de acord cu unele lucruri care nu-si au locul int-o viata de urmas al lui Hristos (pt ca am vazut de multe ori asemanarea crunta dintre crestini si necrestini, ca deh "suntem de mult pe calea asta, suntem din familie de pocaiti, noi stim cum sta treaba! de-acum noi ne-am obisnuit cu statutul de crestin...!"- e o chestie care am auzit-o de la un crestin si mi-a ramas intiparita in minte- Oare cum poti sa te obisnuiesti cu asa ceva? ce e ala statut de crestin? cine ti-l ofera? oamenii, tu sau Dumnezeu? totusi eu cred ca un "statut" de crestin inseamna un mod de viata crestin- deci unde e crestinismul, unde e Isus in toate micile compromisuri pe care le facem? trebuie sa fim aspri cu noi insine in primul rand si nu trebuie sa ne permitem multe lucruri care ne pot dauna- chiar daca nu pe moment, dar cu timpul se agraveaza...)
cred ca am vorbit destul azi... deja poate unii nici n-au rabdare sa citeasca tot (e cam mult :D) insa Domnul sa va binecuvinteze pe toti si sa va raspunda la multele intrebari si nedumeriri pe care le aveti/avem!
oricum, daca eu gresesc(e mai mult decat posibil!) va rog sa ma corectati- am nevoie si eu de indrumare (de la Isus- asta-i clar- dar poate sa lucreze si prin voi)
God bless you!  va doresc o zi binecuvantata!

Ultima modificare de magdal3na (12/05/05 13:52)

12/05/05 13:51

vaxaly
membru

deci ce inseamna sa fii crestin? - sa renunti la totul pt Hristos. "Veniti dupa mine a spus Isus", lasa-ti totul in urama.
Nici un viciu,nici un compromis, nimic care ar putea pata haina spalata in "sangele" mielului nu ar trebuie sa puna stapanire pe noi, pt ca avem deja un Domn care este Hristos si care a murit si a luat asupra Lui toate pacatele,viciile,etc ale noastre!
Haide-ti sa nu le mai caram degeaba ci sa le lasam la Cruce.

Ii multumesc si Magdal3nei pt marturie. sper macar sa invatam din greseli, ale noastre sau ale altora!

Dumnezeu sa ne lumineze!!!!

13/05/05 01:49

Site web  
magdal3na
membru

Vaxaly, mersi pt concluzie! Acum nu mai pot spune altceva(nici nu cred ca mai are rost) decat AMIN! Doamne te rugam...Dragostea Ta sa domneasca in noi!

14/05/05 14:02

Judas Priest
membru

Inregistat: 25/05/05
Salutare la toata lummea.

Un tanar crestin cred eu ca ar trebui sa se poarte frumos. Sa nu fure, sa nu ucida, sa nu violeze, si asta indiferent de cat de excitat e, sa nu dea foc la biserici chiar daca e roacker, si mai ales sa aiba grija de semenii lui, sa nu-i judece dupa aparente. Uite de exemplu am intalnit un caz in China cand o baba si un mos s-au apucat sa se judece dupa aparente si n-a fost bine deloc. Apoi un tanar crestin ar trebui sa aiba grija la ce si cum scrie la teze si extemporale, sa nu care cumva sa copieze pentru ca e pacat. Mai ales tinerii din ziua de azi isi fac fituici inainte de teze si daca-i prinde profa nu-i nimic, dar mai rau e daca-i bate dumnezeu pentru pacatul pe care l-au facut. Adica, sper sa ma intelegeti, dar nu sunt de acord cu astfel de practici, e ca si cum ti-ai fura singur chilotii. Apoi in plus de toate astea mai sunt si cazurile in care tinerii crestini nu acorda prioritate in autobuze babelor mai batrane decat ei, iar ei stau pe jos iar babele in picioare. Nu le-ar fi rusine? Nu inteleg cum unii pot fi atat de bezmetici si magari, incat sa nu respecte aceste norme de bun simt pe care le-au dezvoltat inaintasii nostriii in veacul vecilor, amin. Dragostea Ta sa domneasca in noi, dupa cum bine a zis inaintasa mea, Maria Magdalena.

Ultima modificare de Judas Priest (25/05/05 02:26)

25/05/05 02:25

scalcom
membru

Inregistat: 13/04/05
iuda esti tare trasnit, de la adevaratul tau urmas ti se trage nu de la>Dragostea Ta sa domneasca in noi, dupa cum bine a zis inaintasa mea, Maria Magdalena.

25/05/05 13:21

vaxaly
membru

..tanar crestin inseamna sa fii ca Hristos Isus , Judah! Si aici nu incluzi tu cum ar trebui sa fie! Priveste la Isus si vezi cum trebuie sa fii; priveste la urmasii lui Hristos (adevaratii urmasi - nu cei care se pretind singuri - ci cei pe care D-zeu ii recunoaste ca urmasi ai sai); Priveste la Pavel si vei vedea in el un model de crestin! Priveste la Petru, Ioan Gura de Aur, etc,etc,etc! Ca dai locul tau unei femei batrane sau nu, ca nu dai foc la biserici, ca nu ucizi, ca nu furi, ca nu injuri, etc, nu face automat din tine un crestin! Am prieteni care detesta alcoolul si tigara, dar asta nu face din ei crestini, urmasi ai lui Hristos!
A fi crestin inseama a trai in si cu HRISTOS; inseama ca viata ta este a lui Hristos! Inseama ca ai o relatie cu EL, de tata-fiu!
Crestin nu este cine se pretinde ca este crestin! Crestin este acel care este din Dumnezeu si care face totul prin Dumnezeu!

<><

31/05/05 01:25

Site web  
Pagini:  1 2 3 4 ... 13    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la