|
|
|
Corina
membru
Inregistat: 02/04/05
|
|
Cu alte cuvinte Isus spunea...toate faptele voastre sa fie motivate de dragoste! Ori atunci cand fumezi nu este un gest de dragoste nici fata de tine, si cu atat mai putin fata de cei din jur. De fiecare data cand mergi pe strada trebuie sa suporti fumul celor care nu dau pe viata lor (viata pentru care Fiul lui Dumnezeu a murit), nici doi bani. Sau sa conduci masina iresponsabil, sa calci drepturile altora, mi se pare egoism si deci pacat.
_______________________________________ sug pula
|
|
07/06/05 12:45
|
|
vaxaly
membru
Inregistat: 28/03/05
|
|
"ce tare .intradevar sunt multi care se imbraca pocaiesc dar pocainta lor e la minim...intelegeti voi nuh?" krestina dar cine a zis ca aia e "moda" "pocaiasca"??? Cred ca nu poate fi un tipar pt TOTI OAMENII. (crestini) ..Dumnezeu lasa pe noi sa alegem cum sa ne imbracam. A pus in noi Duhul sau cel Sfant, si deci are cine ne conduce viata! Ne-a dat niste porunci dupa care ne-am trasat principiile!
Cred ca trebuie sa facem o diferenta. Sa nu ne lasam complesiti de cum sa ne imbracam, ci de CUM ARATAM IN RELATIA CU DUMNEZEU.... acolo e cel mai mare "necaz"! Ori suntem CRESTINI ori suntem CRETINI.
Si cred ca de cele mai multe ori nu meritam numele de POCAIT. ar trebu sa ne fie rusine pt ca nu il meritam, si nu pt ca suntem noi usor de intimidati.
GBU <><
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
07/06/05 15:42
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
vaxaly sti ce inseamna cretin?
numai faceti atata caz de imbracaminte, mah, serios. sa se imbrace cine vrea cu ce vrea, atata timp cat se imbraca in limitele decentei si bunului simt si respectului fata de ceilalti. n-o sa mai scriu inca o data ce am scris de atatea ori pe forumul asta.....
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
07/06/05 19:25
|
|
anca4j
membru
Inregistat: 24/01/05
|
|
ai dreptate gfod...cine avea de inteles intelegea pana acu.... ...la faza cu imbracamintea....hai sa schimbam putin directia subiectului.....cum ar trebui sa ne purtam cu cei din jur, necrestini? ce relatii ar trebui sa avem cu ei? cum ar trebui sa ii tratam?...etc astept idei....si raspunsuri  fiti binecuvantati!
|
|
07/06/05 22:08
|
|
gfod
membru
|
|
In relatia cu ceilalti, cred ca Dragostea spune tot ce trebuie sa se spuna. Cred ca trebuie sa fii deschis la minte cu prietenii necrestini, sa le demonstrezi ca tot crestinismul asta nu ii o mare plictiseala si pierdere de timp cu piosenii, sa le aratam ca atunci cand esti cu adevarat liber si ai un scop in viata ii mult mai omenesc decat sa-ti pierzi viata prin discoteci. si sa vada ca totusi crestinii nu is inculti(cine-o sa le arate asta pana la urma?) si ca se pot bucura de arta la fel de mult ca ceilalti. si sa o considere o binecuvantare...eu unul cred ca ii. si trebuie sa fim si sinceri, sa nu dam in prozelitism extremist. daca ii sa recunosti greseli in Biserica, ce ai de pierdut? oricum, lucrurile nu trebuiesc sa fie asa, si mantuirea lui/ei n-o sa se impiedice de ceilalti, iar Dumnezeu este gata sa-i mantuiasca..... si sunt multe de spus....dar va prindeti voi de idee 
aaa, si nu incercati(parerea mea) sa puneti mantuirea intr-o lumina extrem de buna, cum ca ii asa de gratis, si de usor de realizat, ca trebuie doar sa ingani o rugaciune(a pacatosului se numeste) si gata, esti mantuit. spiritualitatea asta ii totusi mai complicata. de fapt.....ce vreau sa zic eu aici ii ca avem mare nevoie de intelepciune. Dumnezeu isi face treaba, numa' sa n-o dam noi in bara. si dac-o dam in bara, tot Domnul se indura! Deci, Domnul sa ne dea intelepciune la toti - si daca o cerem, ne-o da. sa va bucurati de ea:)!
|
|
07/06/05 23:49
|
|
vaxaly
membru
|
|
da gfod stiu ce inseamna sa fii crestin si cu durere zic ca nu sunt multi care sunt cu adevarat crestini !!! si din partea mea pot sa se imbrace oamenii cum vor; eu nu ma poticnesc in asta ... !
<><
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
08/06/05 00:20
|
|
gfod
membru
|
|
am intrebat daca stii ce inseamna CRETIN, nu crestin. aia stiu si eu.....
|
|
08/06/05 11:24
|
|
krestina
membru
Inregistat: 04/04/05
|
|
cretin= nebun? asta e parerea mea
|
|
08/06/05 14:39
|
|
gfod
membru
|
|
cretin= persoana nedezvoltata mintal(sau slab dezvoltata), si chiar fizic uneori(cu alte cuvinte ii retardata...).....parerea DEX-ului 
Cretin= persoana inapoiata mintal, datorita unor boli congenitale..blablabla, dezvoltata in copilarie....blablabla - nu li se dezvolta destul creierul....tampiti, idioti, etc. - parerea DEX-ului.....
|
|
08/06/05 18:12
|
|
vaxaly
membru
|
|
CRETÍN, -Ă, cretini, -e, adj., s.m. şi f. (Persoană) care suferă de cretinism; imbecil, idiot. ♦ (Om) stupid, absurd. – Din fr. crétin. CRETÍN ~i m. 1) Om bolnav de cretinism. 2) fig. Persoană lipsită de inteligenţă; nătărău; nătâng; neghiob; nerod; tâmp; tont; năuc; prost. /<fr. crétin CRETÍN adj., s. v. idiot. ..dar de ce intrebai?? ..pai daca suntem cretini in relatia cu Dumnezeu ...e mare problema!
|
|
09/06/05 07:22
|
|
scalcom
membru
Inregistat: 13/04/05
|
|
Chestia, discutia legata de CRETINISM nu cred ca mai trebuie discutata atat de mult. Urmaresc de cateva zile acest cuvant in diverse ipostaze prezentate de voi si m-am cretinizat si eu.
|
|
09/06/05 07:44
|
|
vaxaly
membru
|
|
ai dreptate scalcom. nu vom mai discuta despre cretinism... ...mai bine cum sa facem sa scapam de cretinism!
|
|
09/06/05 17:30
|
|
magdal3na
membru
Inregistat: 20/04/05
|
|
stiti ce nu inteleg eu in toata dezbaterea voastra? de ce faceti atata tam-tam pe faza cu cretinismul? ce legatura este intre cretinism si crestinism? eu cred ca nici una (in afara bineinteles de faptul ca sunt paronime, deci se aseamana ca forma dar nu ca sens- conform defintiei paronimelor), deci...de ce? aceasta discutie indeparteaza tot mai mult de la subiect.... imi pare rau, nu vreau sa par ca va judec.... Domnul sa va binecuvinteze si sa va (ne) dea intelepciune!
Ultima modificare de magdal3na (09/06/05 21:05)
|
|
09/06/05 21:02
|
|
anca4j
membru
|
|
sunt de aceeasi parere magdal3na 
|
|
09/06/05 22:07
|
|
joy
membru
Inregistat: 23/05/05
|
|
wow...am citit toate mesajele voastre si am ramas uimita cate s-au spus si cate numa... cat priveste felul cum tb sa ne purtam cu ceilalti..tb sa fim noi insine..depinde de fiecare cine este... cea mai buna metoda de evanghelizare, zic eu, este prietenia pt ca ai ocazia sa arati adevarul ..sa-l traiesti...adik totul sa vina din interior...pt ca asta conteaza!.... CINE E SCHIMBAT DIN INTERIOR NU ARE PT CE SA-SI FACA GRIJI LA FELUL CUM SE IMBRACA SAU LA CINE ESTE...
_______________________________________ joy
|
|
09/06/05 22:42
|
|
gfod
membru
|
|
normal, faza cu cretinismul nu trbuia sa se dezvolte asa.......mie doar mi s-o parut ca vaxaly a folosit cuvantul intr-un context nepotrivit.....si toata lumea o sarit cu parerea lor. exista legatura intre astea doua cuvinte, si nu numai paronimia......un crestin poate fi cretin(si asta nu-i deloc indicat) si un cretin.....nu stiu cat de crsetin poate fi. dar nu asa trebuie pusa problema. important ii sa nu ne permitem sa devenim niste crestini cretini(metaforic vorbind)....si atat. Doamne-ajuta! si de aici nu se mai vorbeste de cretinism....
|
|
10/06/05 10:22
|
|
vaxaly
membru
|
|
ok...iertati-ma daca eu am adus discutia despre cretinism!... hai mai bine sa vb despre crestinism! pana la urma cine si cum a adus discutia unde a dus-o nu mai conteaza. haide-ti sa o aducem unde trebuie si sa nu ne mai departam de subiect!
GBU <><
|
|
11/06/05 00:13
|
|
cosminro
membru
Inregistat: 25/05/05
|
|
Prostologia Crestina ...
Ai intalnit oameni care pot fi grupati in aceasta categorie? Daca da, unde? Ce ai face pentru ai scoate din aceasta categorie de prostology crestini? Sper sa fie un subiect interesant, dar care sa ofere si un lucru practic!
|
|
17/06/05 19:07
|
|
gfod
membru
|
|
prostologia? are loc de onoare in biserica, fie-mi cu iertare..... de obicei, la penticostali, iertati-ma ca spun asta, dar este o antipatie fata de invatamant, fata de educatie, fata de cultura, de intelectualitate.....si in consecinta, se antreneaza multi prostologi. nu-s numai ei..... nici nu ma mir ca avem asa o imagine de naspa si de incuiati in lume.
|
|
18/06/05 15:31
|
|
anca4j
membru
|
|
ok...nu stiu la care penticostali ca de la noi din biserica... o fata e sefa de promotie cu 10 la un liceu cu profil real si destul de bun in oras, alta a terminat cu succes cel mai tare profil din oras...engleza -info...alta a intrat prima la medicina (fata unui pastor de altfel) fiul pastorului a terminat la calculatoare cu succes (de multe ori pastorul incurajeaza tinerii si copiii sa fie cap si nu coada ...) altii au obtinut burse in strainatate.... si destul de multe fete si unii baieti au bursa la facultate si sunt destul de cunoscuti pe acolo....so no comment....ca pe unii nu-i intereseaza educatia, cultura...nu tine deloc de CULT ...ci de familia in care s-au nascut...si de educatia pe care a avut-o .... si de ce nu de capacitatile intelectuale... astea deja sunt stereotipe cu penticostalii etc...incercati sa le evitati...va rog...sincera sa fiu cred ca in orice biserica se pune accent mai mult pe religie si mai putin pe educatie...dar asta nu inseamna ca-i afecteaza pe majoritatea..... care nu vrea sa-nvete nu invata...
a...e adevarat ca avem o imagine proasta in lume...dar asta conteaza oare???
Ultima modificare de anca4j (19/06/05 14:05)
|
|
18/06/05 18:42
|
|
cosminro
membru
Inregistat: 25/05/05
|
|
Gfod, hai sa fim realisti!
|
|
18/06/05 19:16
|
|
magdal3na
membru
|
|
poate ca fac parte din acea categorie de oameni "inculti" dar nu credeti ca va legati de niste lucruri care nu au nici o logica? prostologie crestina...interesant concept...am sa-l studiez... imi puteti spune de unde as putea lua materiale? aaa, trebuie sa ma uit in jur nu? am inteles... eu nu sunt de acord cu discutiile astea, pana acum a fost cretinismul, acum a inceput prostologia.... oare chiar voi alte lucruri mai bune nu gasiti de facut? decat sa dezbateti astea pe forum, mai bine v-ati pleca genunchii si L-ati ruga pe Dumnezeu sa va lumineze si sa va indrume in postarea voastra pe forum... pt ca oricum El e singurul care ne poate spune cum trebuie sa arate/sa se poarte un tanar crestin, asa cum suntem noi... sau nu-i asa? eu sunt sigura ca da.... ce e de fapt prostologia crestina? poate ma lamuriti si pe mine, ca tare is curioasa... poate ma mai cultiv si io ca doar nu vreau sa ajung prostolog... sau e prostoloaga? poate ca sunt mai ironica in seara asta... imi cer iertare daca supar pe cineva... dar ganditi-va bine la ceea ce vorbiti... se stie foarte bine ca orice om isi lasa amprenta in viata celor cu care intra in contact, iar noi ca si crestini avem o responsabilitate mai mare in a lasa in viata celorlati amprenta... divina... poate ca ar trebui sa ne gandim mai mjult inainte de a scrie ceva...e oare corect, adevarat? oare ce poate crede un altul?...daca ceea ce scriu e nefondat, nu am nici o baza si influentez pe cineva sa creada asta, oare nu am o vina pt ca am contribuit la adoptarea acelei idei, eronate pana la urma? Domnul sa va binecuvinteze!
p.s. iar daca gresesc, sariti ca arsi , corectati-ma! nu ma lasati in starea asta!
Ultima modificare de magdal3na (19/06/05 01:17)
|
|
19/06/05 00:50
|
|
gfod
membru
|
|
iertati-ma, i-am bagat pe toti in aceeasi oala.... eu aveam o chestie in minte - ati citit vreodata revista "Lumina vechilor carari"? revista bisericilor penticostale traditionale din bucovina sau nu mai stiu cum ii......
|
|
20/06/05 01:10
|
|
magdal3na
membru
|
|
eu nu pot sa zic ca sunt neaparat ofensata, insa ma gandesc ca sunt multi care pot intelege gresit! nu toti au o baza serioasa si discutiile astea pot avea consecinte grave! uite, de ex, eu m-am pocait acum cateva luni! sa spunem ca nu stiam deloc care era faza cu crestinismul, era prima oara cand aveam contact cu crestinii si intram pe forumul asta si cred ca m-ar fi interesat foarte mult acest subiect(oricum ma intereseaza e singurul la care postez :P)... e normal! si daca vedeam discutiile despre cretin vs crestin (o repet: mi se pare o asociere de cuvinte nepotrivita, nu poti fi ori cretin ori crestin! daca nu esti crestin, esti cretin....sa fim serioasi!) sau conceptul de prostologia crestina (care oricum nu inteleg ce este! s mai ales la ce ar folosi o "stiinta a prostiei"! ) sunt sigura ca aveam mari indoieli in ceea ce priveste noul meu mod de viata, crestinismul... m-as fi gandit ca daca Penticostalii(eu chiar sunt penticostala )-sau orice alt cult in m-as fi aflat la momentyul respectiv- resping invatamantul, evolutia stiintei sau mai stiu eu ce (si eu am auzit de dintr-atea si nu numai la acest cult) poate ca as fi dat inapoi! e o reactie normala a fiecarui om, mai ales cand este la inceput! de aceea trebuie avut grija despre ce si cum se vorbeste.... sau nu neaparat sa fii la inceput, dar mai sunt unii care desi au "vechime"(daca imi permiteti sa ma exprim asa) in pocainta dar la momentul respectiv trec printr-o perioada de indoieli (se intampla multora, daca nu la toti la un moment dat in viata) si citesc lucrurile astea, cum sunt ajutati ei in a-si mari credinta in Dumnezeu cand in jurul lor vad atata superficialitate? cum am mai spus, nu vreau sa supar pe nimeni, si intr-adevar gfod nu toti trebuie bagati in aceeasi oala... sunt cazuri si cazuri, nu toata biserica trebuie luata ca atare! din fericire la mine nu a fost caz de poticnire (probabil pentru ca baza mi-am facut-o in ultimii ani- in care am avut si urcusuri- dar mai ales caderi mari care m-au format si mi-au consolidat baza) dar intelegeti si voi la ce ma refer! eu sugerez ca atunci cand se da un exemplu, un caz petrecut intr-un cult sau altul, sa nu se nominalizeze! discutiile sa fie facute la modul general, nu trebuie aruncate pietre! cum am mai spus si inainte, daca gresesc chiar vreau sa fiu corectata! Domnul sa va binecuvinteze!
Ultima modificare de magdal3na (20/06/05 10:51)
|
|
20/06/05 10:51
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|