TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/TANAR si CRESTIN ?/Cum ar trebui sa arate/poarte un tanarcrestin? Moderat de feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 13
gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
Ce zici tu ii relativ. Unui om pot sa-i lipseasca conditiile necesare pentru a fi tot timpul "fresh" si stralucitor, dar atitudinea si caracterul lui pot eclipsa neajunsurile astea. Ii vorba si de prejudecatile noastre, ca de multe ori ii respingem total pe cei ce ne repugna din punct de vedere al infatisarii sau prezentarii exterioare si nu vrem sa vedem mai departe. Dar, sunt multe de spus si n-are rost sa fac teoria chibritului....

16/05/06 09:10

Site web  
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
se pare ca nu m-ati inteles...eu cand ziceam de fraza aia cu infatisarea nu ma refeam la oamenii jegosi, nespalati,etc.tocmai aici se potriveste...eu ma refeream la unii crestini care n-au o tinuta decenta(ca sa nu spun mai mult) si in felul asta lasa o impresie falsa necrestinilor despre asa-zisi,,pocaiti"...da' ei se scuza cu fraza aia...sper ca m-am facut inteleasa

Ultima modificare de jezzy (16/05/06 18:01)

16/05/06 13:56

jezzy
membru

Larisa a scris:

Jezzy, vreau sa-ti zic ca exteriorul nostru striga mai tare decar ar face-o cuvintele. Exteriorul ne tradeaza de cele mai multe ori. Daca ai un interior care apartine lui Dumnezeu exteriorul va reflecta lucrul acesta. Conteaza cum ne IMBRACAM, cum ne COMPORTAM, cum VORBIM. Toate reflecta inima noastra. !

Larisa, am o nedumerire...ce ai zis tu ,e exact ce gandesc eu...si asta am vrut sa zic dar daca s-a inteles altceva ma corectez acum...deci sunt de aceeasi parere

iar cu privire la zambet,puteti sa veniti cu 1000 de argumente si tot n-o sa ma convingeti ca o fata incruntata este mai de dorit decat un zambet,indiferent de om sau situatie...pur si simplu nu pot sa cred lucrul asta...

16/05/06 17:59

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Apropo, Gfod, stii care este teoria chibritului?

17/05/06 05:32

Site web  
eva20
membru

Inregistat: 24/06/06
buna ziua .ma numesc eva am 20 de ani si sant foarte impresionanta despre tot de am citit mai sus!ma bucur ca exista forumul:)

24/06/06 17:32

Larisa
membru

Bine ai venit printre noi!

jezzy a scris:

iar cu privire la zambet,puteti sa veniti cu 1000 de argumente si tot n-o sa ma convingeti ca o fata incruntata este mai de dorit decat un zambet,indiferent de om sau situatie...pur si simplu nu pot sa cred lucrul asta...

Intr-adevar lumea nu vrea in jurul ei oameni incruntati, dar cei care sunt incruntati nu vor vrea in jurul lor decat oameni ca si ei. Cand sunt in magazin si pun marfa pe rafturi imi pot da seama asa de usor de personalitatea unui om. Chiar daca sunt antrenata sa zambesc tot timpul sunt oameni carora cand le arunci un zambet raman necliniti pentru ca nu le plac oamenii care sunt bagareti in seama. Ca si crestini noi trebuie sa continuam sa facem binele la timp si ne la timp.

25/06/06 03:54

Site web  
benyto
membru

Inregistat: 07/03/06
un tanar crestin in primul rand trebuie sa fie lumina lumi deci noi care trebuie sa fim lumina oare stim de fie care data cum sa ne comportam sau numi numele ne e de crestin .a fi crestin e lucru mare domnul sa ne faca cu adevarat crestini

25/06/06 21:03

jezzy
membru

Larisa a scris:

Intr-adevar lumea nu vrea in jurul ei oameni incruntati, dar cei care sunt incruntati nu vor vrea in jurul lor decat oameni ca si ei. Cand sunt in magazin si pun marfa pe rafturi imi pot da seama asa de usor de personalitatea unui om. Chiar daca sunt antrenata sa zambesc tot timpul sunt oameni carora cand le arunci un zambet raman necliniti pentru ca nu le plac oamenii care sunt bagareti in seama. Ca si crestini noi trebuie sa continuam sa facem binele la timp si ne la timp.

Eu am ce am cu zambetul :) asta e...dar n-am intalnit nici un om caruia sa-i zambesc si el sa ramana ,,neclintit"...raman la parerea mea...ZAMBITI!!!!

26/06/06 21:49

andra4jesus
membru

Inregistat: 13/09/05
si eu obisnuiesc sa zambesc destul de mult si am intalnit destule persoane care spun "daca mi se zambeste atunci zambesc si eu" asa ca nu strica sa facem noi primul pas si sa zambim

27/06/06 19:40

ionel
membru

Inregistat: 24/04/06
e ceva care ne deosebeste de ceilalti? da, bucuria........mantuirii

27/06/06 21:21

Larisa
membru

Recent am inceput sa realizez ca ceea ce ne deosebeste de ceilalti este pacea pe care o avem intotdeauna: "pacea care intrece orice pricepere"!

28/06/06 05:31

Site web  
raita4christ
membru

Inregistat: 29/06/06
Nu cred ca un tanar crestin ar trebui sa fie preocupat de cum sa se poarte sau cum sa arate... la fel cum un cires nu este preocupat de cum arata ciresele lui pt k este in natura lui sa faca cirese. Este in natura unui crestin sa arate ca Domnul si sa se poarte k El.  Ceea ce ar trebui sa ne preocupe pe noi, tinerii crestini, este cum sa stam langa Domnul, k dak vom sta langa El vom arata si ne vom purta k El.
Noi suntem mladitele iar El e vita... dak ramanem in El vom aduce roada din belsug. (Gal. 5:22-23).

Liber sa fac ce TREBUIE!  Gal. 5:13

30/06/06 15:28

monica
membru

Inregistat: 16/03/05
Un tanar crestin ar trebui sa spna NU compromisului de orice fel si sa fie capabil sa renunte la vechile obiceiuri: discoteci, petreceri, baruri.
Afirm cele de mai sus, pentru ca am observat ca aici, in Europa occidentala, unii tineri crestini duc o viata dubla, nici in lume, dar nici in afara ei.
Voi ce parere aveti?
Dumnezeu sa ne ajute sa fim nu pietre de poticnire, ci lumini, oriunde suntem!

11/07/06 18:28

Larisa
membru

Asa e si in America. Lucrurile care in Romania sunt considerate pacat aici sunt puse la rang de cinste pentru ca Dumnezeu ne-a lasat ca sa ne distram, ca sa avem o viata 'fericita'. Cred ca viata dubla scurge toata vlaga din noi si ajungem sa-i slujim celuilalt stapan mai mult: "nimeni nu poate sluji la doi stapani!" Cred ca oamenii aleg sa traiasca asa pentru ca n-au nici o idee ce este bine si ce este rau: 'au ajuns sa numeasca binele rau si raul bine'. Radu de la Fa o Diferenta a scris un cantec minunat: "vrem sa fim lumini in asta lume/sa traim asa cum Tu doresti/luminand mereu cu-a Ta iubire/dragostea raspandind mereu!"

12/07/06 00:06

Site web  
Diana-s-2-da-r
membru

Inregistat: 27/12/06
Complet de acord,raita4christ...In ceea ce priveste viata dubla a crestinilor..Cred ca e intr-adevar o problemaAm fost surprinsa sa citesc ce a scris Larisa ca se intampla in America sub pretextul ca "Dumnezeu vrea sa avem o viata fericita"..Pentru un crestin,El ar trebui sa fie fericirea adevarata...Sincera sa fiu,acum,ca sunt intr-adevar crestina,nu pot sa inteleg ce gasesc unii tineri atat de distractiv la petreceri,discoteci si alte lucruri asemanatoare.Nu spune nimeni sa nu te relaxezi,dar sunt multe alte modalitati prin care sa faci asta...O carte buna(ok,asta e pt cei care mai pun din cand in cand mana pe o carte),un anumit sport,si cel mai bun remediu:timpul petrecut in partasie cu Dumnezeu...

Ce vechi sunt mesajele..Oops..eu acum vad..Nu-i nimic,e un subiect ce merita discutat..:D

07/01/07 22:09

md4RM
membru

Inregistat: 21/05/07
daca persona a fost necrestina unde dracu ia influentat anumite [majoritatea] domenii din viata [modul de a se imbraca, lexiconul, etc], dupa pocainta nici decum nu trebuie sa zica: "Domnul se uita la inima [macar ca este adevarat]" pentru ca lucrurile vechi sunt rele, si cele noi sunt bune. atunci tebuie sa schimbam greselele din trecut daca putem.
si daca vom fi o piatra de poticnire pentru un pacatos prin comportara unuia din noi voi da dreptate lui, noi trebuie sa fim si flexibili.

Ultima modificare de md4RM (26/05/07 20:47)

Sînt mai învăţat decît toţi învăţătorii mei, căci mă gîndesc la învăţăturile Tale. [Ps.199:99]

21/05/07 12:02

florin arad
membru

Inregistat: 29/06/07
Cum ar trebui sa arate/poarte un tanarcrestin?
Aceasta este intrebarea :
Raspunsul,dupa umila mea parere, trebuie raportat la Biblie,si la invataturile ei.
Nicidecum la alte tari sau la secolul in care traim.
De ce nu trebuie sa ne raportam la America?
Simplu : nu este un etalon si nici nu este tara promisa sau sfanta.
De ce sa nu ne raportam la secolul in care traim ?
Tot simplu, fiindca sa stiti ca acum cateva secole :INCHIZITIA si CRUCIADELE au facut mult mai mult rau decat ne putem imagina noi vreodata,sau decat vom fi informati.
Asa ca singurul meu etalon este (incerc)invatatura Bibliei.

30/06/07 19:54

Site web  
samida
membru

Inregistat: 06/07/07
Foarte bine atins florin.Totdeauna trebuie sa ne raportam la Biblie si nu la ceea ce fac cei din jurul nostru.Ok....inteleg ca traim intro societate si trebuie sa ne conformam la ea dar.....luand intotdeauna Biblia ca ghid in viata.

25/07/07 23:35

florin arad
membru

Inregistat: 29/06/07
Pace tuturor !
Multumesc samida.
In primul rand eu cred ca daca PORTI PE DUMNEZEU IN TINE nu mai ai nici cheful si nici pofta de a purta cercei,sau inele sau fonduri de ten,sau alte lucruri putin folositoare.
Dar tot eu vin si spun (parerea mea) ca daca PORTI PE DUMNEZEU IN TINE nu mai ai nici cheful nici pofta de a-ti judeca aproapele,findca este pacat.
Eu personal sunt mai conservator,si intodeauna dau sfaturi in privinta aceasta ,dar nu judec si nici macar NU CRITIC,pe cei care sunt mai putin conservatori.
Este alegerea lor,si nu asta cred eu ca este masura credintei lor.Dar sa stiti ca eu ma rog pentru ei.
Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa ne dea puterea de a deosebi binele de rau,si de a reusi sa fim mai buni.Amin !

25/07/07 23:54

Site web  
Delmoniko
Exclus

Inregistat: 16/05/07
"Poarta-l" si taci!
Un crestin nu se lauda!
Invatati asta!

26/07/07 13:21

Eagle 006
membru

Inregistat: 19/09/07
Am observat ca in ultima vreme multi dintre tinerii crestini spun ca nu e impoprtant exteriorul,ci interiorul unei persoane.Ei cand spun asta,spun ca nu conteaza imbracamintea unei persoane,sau faptul ca se aseamana tot mai mult cu tinerii din lume,atata timp cat interiorul lor e diferit de al celor din lume.Astfel,in biserici apar tot mai multe bijuterii si alte lucruri care n-ar trebui sa apara.Dar oare interiorul(sufletul) n-are legatura cu exteriorul(trupul)?Daca forezi in pamant si acolo e petrol,nu va iesi petrolul afara,in exterior???Ceea ce ai in interior iese in exterior!!!
   Un tanarcrestin ar trebui sa fie recunoscut in societate atat datorita felului in care se poarta ,cat si datorita felului in care se imbraca.
   Noi nu trebuie sa ne asemanam cu lumea,ci cu Cristos;El nu a cautat sa atraga privirile(Isaia 53:2),nu a cautat sa placa oamenilor,ci lui Dumnezeu.
    Stiti,multi oameni nu se pocaiesc deoarece nu vad nici o diferenta intre multi pocaiti si nepocaiti.Ei vor sa vada o DIFERENTA.
    In Biblie,cei credinciosi sunt asemanati cu oile,iar cei necredinciosi,cu caprele(Matei 25:33).Nu stiu daca v-ati gandit,dar oile se deosebesc de capre atat datorita comportamentului lor cat si datorita felului in care arata.
      Eu cred ca diferenta dintre un tanar crestin si unul necrestin trebuie sa fie vizibila.Trebuie sa fie o diferenta atat interioara,cat si exterioara!!!

20/09/07 23:33

Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Vreau sa te contrazic, dar si sa iti dau dreptate. E frumos ca sa facem o diferenta, insa de multe ori nu facem decat sa ducem mai departe "traditia", si aici ma oftic.

Daca a purta un batic sau a veni la biserica in costum arata ca suntem crestini, atunci cred ca nu e decat exterior. Spun cu raspundere ca poti fi pocait si fara costum, sau la fete fara batic si fusta. Daca esti diferit, nu e nevoie sa te imbraci sau sa te comporti intr-un anume fel. Vine de la sine, si de asta mi se pare absurb cand aud de reguli impuse de biserici.
Nu suntem roboti.

20/09/07 23:45

Eagle 006
membru

Inregistat: 19/09/07
Seraphim,eu n-am zis de reguli impuse in biserici.Nu am spus ca trebe sa purtam batic sau nu.Dar de multe ori tinerii vin la biserik aproape ca la discoteca si asta nu e bine deloc!!!Ceea ce nu-mi place e ca nu se vede nici o diferenta intre cei din lume si cei care spun ca sunt crestini.Crestinii poarta tot mai multe "talangi" ,cercei si alte chestii,si ma intreb...care e diferenta???Multi crestini au ajuns o pricina de poticnire pentru necrestini.
   Cum am spus si mai sus,eu cred ca diferenta dintre un tanar crestin si unul necrestin trebuie sa fie vizibila.Trebuie sa fie o diferenta atat interioara,cat si exterioara!!!

Ultima modificare de Eagle 006 (20/09/07 23:57)

20/09/07 23:54

Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05

Eagle 006 a scris:

Multi crestini au ajuns o pricina de poticnire pentru necrestini.

Pot gasi scuze la nesfarsit daca vor, nu e problema ca nu ai batic sau costum.

Eagle 006 a scris:

cred ca diferenta dintre un tanar crestin si unul necrestin trebuie sa fie vizibila.

Totusi, s-ar putea ca in anumite situatii sa creeze un disconfort pentru cel necrestin. Gandeste-te spre exemplu la fete: daca e una care nu e crestina, si iese in oras cu cateva din biserica si toate's in fusta si au batic, cam cum o sa se simta saraca? :)

Eagle 006 a scris:

Trebuie sa fie o diferenta atat interioara,cat si exterioara!!!

Nu am contrazis asta, insa in anumite locuri sunt reguli nescrise legate de asta, si degeaba poarta unele batic, si altii vin la 4 ace la biserica, tot in iad o sa ajunga. Te asigur ca daca e interiorul ok, si exteriorul va fi la fel.

Sunt din Suceava, si sper deosebire de alte regiuni ale tarii aici asa esti judecat. Daca nu ai camasa, sau daca nu porti batic, sau mai grav, esti imbracat mai lejer deja esti pacatos. Mama ce batai as baga in oameni care te judeca fara sa te cunoasca macar.

Oricum, cand vine vorba de bijuterii, coafuri si alte chestii mai deosebite, deja e vorba ori de confort si de prea mult bine, ori chiar nu are nici o treaba cu pocainta persoana in cauza. La adevaratii crestini se vede oricum o cumpatare in orice lucru, chiar si in imbracaminte.

21/09/07 03:29

Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07

Seraphim a scris:

La adevaratii crestini se vede oricum o cumpatare in orice lucru, chiar si in imbracaminte.

ce-mi place ideea asta,si cat de reala e...

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

21/09/07 08:12

Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 13    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la