TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/TANAR si CRESTIN ?/Cum ar trebui sa arate/poarte un tanarcrestin? Moderat de feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 13
homeless
membru

Inregistat: 16/02/08
x

Ultima modificare de homeless (14/02/11 00:27)

02/03/08 21:25

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
ma bucur :D
yeeeyy o sa pot dormi bine la noapte :D :D :) :)

02/03/08 21:47

starlish
membru

Inregistat: 16/03/08
sa va intreb si eu un lucru: ce parerea aveti depsre babul de sfarsti de clasa a 12-a? credeti ca este indicat pentru un crestin sa se duca, sau nu? sau pur si simplu ce credeti despre asta?

16/03/08 21:26

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
"Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău." Ioan 17:15

"Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă." Matei 5:15

"Tot ce nu vine din încredinţare, e păcat." Romani 14:23

"Feriţi-vă de orice se pare rău." 1 Tesaloniceni 5:22

Nu exista un raspuns "da" sau "nu" la aceasta intrebare. A fi la acel bal sunt avantaje si dezavantaje. Totul tine de nivelul relatiei tale cu Dumnezeu si ce-ti spune El sa faci in cazul acesta.

16/03/08 21:36

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

+Archangel+ a scris:

"Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău." Ioan 17:15

"Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă." Matei 5:15

"Tot ce nu vine din încredinţare, e păcat." Romani 14:23

"Feriţi-vă de orice se pare rău." 1 Tesaloniceni 5:22

Nu exista un raspuns "da" sau "nu" la aceasta intrebare. A fi la acel bal sunt avantaje si dezavantaje. Totul tine de nivelul relatiei tale cu Dumnezeu si ce-ti spune El sa faci in cazul acesta.

a punctat foarte bine anumite lucruri...sunt de acord cu el insa ca sa-ti sau sfatul meu: ,, nu te duce, ca si crestin nu e locul tau acolo"  ...eu una nu ma duc,dar fiecare alege pt el!

16/03/08 21:56

+Archangel+
Moderator

Tanara crestina a scris:

"nu te duce, ca si crestin nu e locul tau acolo"

Nu face din incredintarea ta Lege pentru altii. ;)

16/03/08 21:58

Tanara crestina
membru

Tanara crestina a scris:

sunt de acord cu el insa ca sa-ti sau sfatul meu: ,, nu te duce, ca si crestin nu e locul tau acolo"  ...eu una nu ma duc,dar fiecare alege pt el!

daca asta ti s-a parut tie...cand dai cuiva un sfat,nu inseamna ca il fortezi sa faca ceva...era un sfat si i-am spus ca fiecare alege pt el..ti s-a parut ca fac din incredintarea mea  o lege? :)

16/03/08 22:03

starlish
membru

adica pana la urma voi cum percepeti cadrul? sau care ar fi lucrurile rele pe care credeti ca le-as evita daca nu m-as duce?
si daca m-as duce asta ar insemna ca nu am  o relatie buna cu Domnul?

16/03/08 22:04

+Archangel+
Moderator

Tanara crestina, i-ai spus ca un crestin nu are ce cauta acolo. Ai facut o lege.

Poti sa te duci si sa fii o buna marturie pentru colegii tai sau poti sa te duci si sa fii o marturie proasta pentru colegii tai si mai bine nu te duci. Alegerea asta tine de maturitatea ta spirituala si de ceea ce iti spune Domnul. Vorbeste cu El. ;)

16/03/08 22:08

Tanara crestina
membru

draga mea,eu nu mai spun nimic...ma vaneaza dragul meu archanghel(a nu se intelege ca vorbesc ironic)..daca vrei sa mai vb pe tema asta, trimite-mi un Pm cu ID-ul tau si vorbim... O seara binecuvantata!

Ultima modificare de Tanara crestina (16/03/08 22:16)

16/03/08 22:08

starlish
membru

nu,nu mi s-a parut ca faci o lege, stai linistita, nu urmaresc decat sa inteleg care este perspectiva altora in privinta asta...daca vi se pare gresit, si de ce...

16/03/08 22:16

cami
membru

Inregistat: 17/07/07
starlish,eu nu sunt inca cls a 12-a,dar anul trecut am terminat cls a 8-a si a avut loc si la mine banchet.eu nu m-am dus,desi majoritatea cunostintelor m-au sfatuit sa ma duc...si nu imi pare rau ca nu m-am dus.cred ca daca te intelegi cat de cat ok cu colegii,te poti duce sa fi o lumina pt ei si sa va simtiti fain impreuna ca pt ultima data dar,in cazul in care relatia ta cu colegii lasa de dorit,de ce sa irisesti o seara din viata ta in care sa te certi cu ei sau mai stiu eu ce?cred ca depinde foarte mult de incredintarea ta.eu as aduce problema aceasta inaintea Domnului si sunt convinsa ca asa as gasi solutia potrivita :)

16/03/08 22:53

benny
membru

Inregistat: 27/05/07
starlish, eu în clasa a 8-a nu am fost la banchet, deoarece am avut colegi destul de aiurea, cu care nu am avut prea multe în comun. În liceu m-am înţeles/mă înţeleg fain cu colegii de clasă, aşa că m-am decis să merg la banchet. Dacă tot dau atâţia bani pentru el, am să merg, am să mănânc bine, şi am să stau cu colegii mei la o ultimă serată, facem poze etc. Când observ că lucrurile scapă de sub control, şi că alcolemia li se urcă la cap, m-am suit în maşină, şi am plecat.

A'ma, faci cum crezi tu că e mai bine. E bine să vezi şi alte păreri, alte convingeri, că doar nu eşti singura tânără pocăită, care se luptă cu acest gând. Domnul să te călăuzească!!

Ultima modificare de benny (16/03/08 23:10)

16/03/08 23:09

homeless
membru

x

16/03/08 23:32

Dana
membru

Inregistat: 04/01/07

homeless a scris:

starlish, eu te sfatuiesc sa nu mergi.
Intr-adevar , D-zeu nu ne vrea izolati de lume , adica solutia nu este "sa ne retragem intr-o cabana" si sa ducem o viata solitara dar totodata ne sfatuieste sa nu ne potrivim chipului veacului acestuia.
Hai sa nu ne permitem totusi prea multe .

<<Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi, si nu se aseaza pe scaunul celor batjocoritori!
Ci isi gaseste placerea in Legea Domnului, si zi si noapte cugeta la Legea Lui!>>

da siguuur!! acuza-l pe Domnul atunci pentru ca S-a dus la nunta din Cana.

Ioan 2:1-2 A treia zi s-a facut o nunta in Cana din Galilea. Mama lui Isus era acolo. Si la nunta a fost chemat si Isus cu ucenicii Lui.

vezi tu, versetele nu se citeaza asa la voia intamplarii.
un banchet de ramas bun nu este "un sfat al celor rai", "o CALE pacatoasa", sau un loc unde sa se aseze "pe scaunul batjocoritorilor".

starlish, mergi la banchet. nu e de condamnat acest lucru.

17/03/08 00:01

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Starlish, io-ţi zic să...    Daaa daa! Şi io-ţi zic la fel!

Ultima modificare de filip (17/03/08 00:05)

17/03/08 00:05

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
filip, fii serios . of,of,of.

starlish, tu ce simti cand te gandesti la banchet ? Ca daca simti ca nu e bine, atunci nu are rost sa te duci.

Si e vorba de incredintarea ta pana la urma, nu de a altora.

17/03/08 00:07

homeless
membru

x

17/03/08 09:55

+Archangel+
Moderator

homeless, de unde stii cum erau nuntile atunci?

N-ai citit ca mai intai se punea vinul bun si abia dupa aceea cel mai putin bun? Te-ai gandit vreodata de ce era asa? ;)

17/03/08 10:02

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Măi fraţilor, noi nicicare nu suntem Isus. Nu avem nici prestanţa necesară pentru a polariza atenţia spre Dumnezeu acolo unde mergem, nu avem nici capacitatea Sa de a răspândi lumină, nu avem nici capacitatea Sa de a înfrunta ispitele.

Aşa că, evident, trebuie să reducem la minim posibil contactul cu astfel de evenimente, chiar dacă nu le putem ocoli complet.

Suntem datori pe cât posibil să fim în relaţii bune cu cei din lume, care adesea se simt jigniţi şi/sau condamnaţi de noi prin faptul că nu facem ca ei, nu ne amestecăm cu acţiunile lor păcătoase etc.

Eu consider că poate exista o soluţie pentru situaţiile când suntem invitaţi într-un loc împreună cu oameni care, deşi sunt din lume, sunt într-o relaţie mai deosebită cu noi datorită locului de muncă, şcolii, hobby-ului practicat etc.

Nu strică dacă le acordăm atenţia pe care o doresc în anumite ocazii speciale, păstrând în acelaşi timp şi o distanţă care să le atragă atenţia că nu este totul OK în ceea ce fac.

În acest fel, persoanele cu care ne aflăm în astfel de relaţii vor înţelege că nu le considerăm ciumate, ci că pur şi simplu noi trăim altfel, şi atunci ne vor respecta, nu ne vor purta sâmbete, şi chiar posibil vor fi interesate să afle ce este cu acest trai "mai altfel".

Prin urmare, calea cea mai simplă ar fi punerea unei astfel de întâlniri în faţa Domnului. Nu strică să-I spunem motivele pro, motivele contra, chiar dacă El le ştie. Ne este nouă de folos ca într-o rugăciune să putem să ne ordonăm priorităţile, să putem să ne întărim încredinţarea pe care o căpătăm în urma rugăciunii, că este bine sau rău ce urmează să facem.

Apoi, putem tot prin rugăciune să ne pregătim: sosirea noastră la eveniment, şederea acolo (timp, interacţiuni, păzire de păcat) şi plecarea (moment oportun, împăcarea celor părăsiţi etc.)

Dacă punem aceste trei etape în mâna Domnului, nu avem cum să dăm greş.

Astfel, dacă mă duc acolo şi mă rog Domnului să sosesc cu bine, să nu stârnesc senzaţii, să fiu îmbrăcat potrivit, să nu apar ca dând lecţii, Domnul o să mă ajute.

Dacă mă rog ca atâta timp cât stau eu într-un astfel de loc să nu se bea deloc sau foarte puţin, astfel încât să nu prind momentele de beţie, să nu se fumeze deloc sau foarte puţin, să nu fie muzică prea tare, să nu fie dansuri lascive etc., Domnul va purta de grijă şi de aceasta.

De asemenea, dacă Îi cer să-mi creeze conjunctura potrivită ca să mă retrag onorabil, fără scandal etc., şi să-mi poarte de grijă de ceas să nu zăbovesc prea mult acolo, El îmi va purta de grijă şi de acest aspect.

Aşa că, oriunde mă duc, fie la un bal de sfârşit de liceu, fie într-o excursie de team-building cu colegii, fie la o masă la terminarea unei lucrări, Domnul se îngrijeşte de toate.

Şi cel mai important, lăsat de altfel la urmă, rugăciunea trebuie să atingă scopul pentru care Domnul îngăduie să ajungi acolo: să fii o lumină, să vesteşti Evanghelia, indiferent cum va alege El să o faci: prin vorbe, ţinută, priviri, etc.

Dacă după ce te rogi, totuşi nu ai pace în inimă cu ideea de participare la un astfel de eveniment, ar fi mai bine să nu te duci.

Ultima modificare de filip (17/03/08 10:36)

17/03/08 10:34

Site web  
Tanara crestina
membru

homeless a scris:

"Cercetati ce este placut inaintea Domnului si nu luati deloc parte la lucrarile neroditoare ale intunericului, ba inca mai degraba osanditi-le." Efeseni 5:10,11

amin!

17/03/08 12:24

Dana
membru

homeless a scris:

Draga mea, sunt doua lucruri diferite.
Cum poti compara banchetul din zilele noastre cu nunta de atunci?
Daca tie ti se pare ok sa mergi intr-un loc in care se consuma alcool, se fumeaza, muzica la maxim .. foarte rau.
Iti dai seama ca odata ce mergi acolo nu o sa stai ca sfanta pe scaun.
Ceilalti o sa te tot imbie: "hai bea si tu putin", "hai si danseaza, e ultima data cand suntem impreuna" etc.
Si nu ne putem baza doar pe incredintare.
La capitolul asta fiecare e incredintat ca e bine ceea ce ii convine.

"Cercetati ce este placut inaintea Domnului si nu luati deloc parte la lucrarile neroditoare ale intunericului, ba inca mai degraba osanditi-le." Efeseni 5:10,11

unu la mana - nu sunt draga ta.
doi la mana - de unde stii tu ca nu stau ca sfanta pe scaun? ai fost cu mine? ori numa' iti dai cu presupusul?
si cred ca marturia mea de-a lungul timpului nu-i va indemna pe cei ce sunt alaturi de mine sa-mi ofere de baut. [pentru ca martuiria de crestin nu incepe la banchetul respectiv]. cei din jur imi stiu pozitia fata de aceste lucruri.
cat priveste dansul, eu nu vad ca ar fi un pacat sa dansezi [intr-un ritm decent - desigur].

si da. ne bazam pe incredintare pentru ca prin asta vom si da socoteala inaintea lui Dumnezeu. daca pentru tine incredintarea este egala cu ceea ce-ti convine, ma intreb care e rolul Duhului Sfant in tine...

un banchet de ramas bun NU e o lucrare a intunericului.

17/03/08 13:01

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Dana a scris:

unu la mana - nu sunt draga ta.

Aici nu ma bag, ca nu-i de gluma... ;)

Dana a scris:

cat priveste dansul, eu nu vad ca ar fi un pacat sa dansezi [intr-un ritm decent - desigur].

Asa vezi tu? :rolleyes:
Dar pentur cine dansezi? Pe muzica cui? Muzica lumii e o parghie a diavolului. Pentru ce? Sa te urneasca spre rai? Oare...?
Ritm decent... spre iad se poate merge si in ritm leganat, nu trebuie neaparat topait. <POti sa dansezi in ritm decent, este deviza martorilor lui Jehova-cu noul- > , cine spune daca este sau nu decent?

Dana a scris:

si un banchet de ramas bun NU e o lucrare a intunericului.

De ce nu ar veni ei la o intalnire de tineret la biserica, asa ca de ramas bun?

Ceea ce cred eu este ca poti sa mergi la un asemenea banchet, nu ca sa participi ci daca ai trimiterea profetica sa condamni lucrarile intunericului. Daca nu , eu cred ca nu este bine sa te joci cu focul.

17/03/08 13:15

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
BAI ... ce e aici ... ??? gata cu galagia ... :D:D:D

17/03/08 13:19

Dana
membru

OLD TRAIAN,
sa inteleg ca consideri dansul un pacat. e absolut parerea ta.
Scriptura nu-l condamna. sunt multe lucruri care le facem pentru noi personal, lucruri care nu-s pacat.

deja exagerezi cu intalnirea de tineret. sugestia ta ar fi potrivita daca ar fi vorba de o clasa dintr-un liceu neoprotestant. ceea ce nu cred ca e cazul lui starlish.

Ultima modificare de Dana (17/03/08 13:27)

17/03/08 13:26

Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 13    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la