|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 ... 17 |
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Vaxaly, cred ca esti pripit cand afirmi ca rasul sfant este o aberatie. si asta ca si opinie a ta. sunt ferm convins ca inainte de a trage o linie, si ma refer la propriile tale credinte cu privire la anumite chestii, ii bine sa te informezi cat se poate de mult. rasul sfant intra in categoria chestiilor supranaturale, sau paranormale, na, nici nu stiu cum sa-i spun.....ii un teren mlastinos si de-aia ii bine sa fim "in tema".
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
13/05/05 21:48
|
|
vaxaly
membru
Inregistat: 28/03/05
|
|
"si Rasul Sfant mie mi se pare o aberatie! Daca gresesc il rog pe Dumnezeu sa ma ierte, si pe voi deasemeni!" ... asa am zis se prea poate sa gresesc.... ce e drept pana acum nu am auzit nimic de bine despre rasul sfant (de la oameni plini de DS), si nu e o chestiune paranormala (daca este e reala, de la Domnul) .... si va rog puneti-ma si pe mine in tema....cu rasul asta! Cu argumente clare!~
Chiar va rog din suflet pt ca vreau sa nu mi se mai para aberatie!
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
20/05/05 01:06
|
|
gfod
membru
|
|
yeah, well, nu ma intreba pe mine. de fapt, sincer sa fiu, nici nu prea ma intereseaza chestia asta. in privinta carismaticilor am devenit destul de reticent, si nu vreau sa ma pronunt cu privire la ei. daca pe ei ii ajuta chestiile alea ce ei numesc manifestari ale Duhului, atunci Slava Domnului, si daca asta ii corect, si ii de la El. cat despre noi, cei care nu intelegem sau suntem impotriva......ei, bine, nici ei s-ar putea sa nu inteleaga oameni ca noi care resping asemenea chestii.....
de fapt, bine-ar fi sa afli despre rasul sfant chiar de la unul care stie din experienta ce inseamna asta......si s-ar putea sa cauti mult si bine. nu stiu daca in onesti o sa gasesti, dar prin vestul tarii, foarte probabil....
Ultima modificare de gfod (20/05/05 02:09)
|
|
20/05/05 02:08
|
|
dadautza
membru
Inregistat: 05/04/05
|
|
biblia spune ca darurile sunt date pt. a sluji turpului lui Crisots cu exceptia vorbirii in limbi. scrie negru pe alb!darul tau trebuie sa-l zideasca pe celalalt asa ca darul caderii pe spate nu stiu cum o poate face. am auzit de cazuri in care oamenii cad pe spate sau simt o putere care ii apasa etc...dar asta nu poate fi numit dar!este eventual o experienta sau nu stiu cum sa o numesc dar nu dar!cat despre rasul sfant nu am auzit dar de asemenea nu neg ca ar exista oameni care au experimentat acest lucru dar nu cred ca este un dar! ar fi bine sa definiti ce este un dar si sa faceti diferenta dintre daruri roade experiente etc....darurile sunt enumerate in biblie si nu cred ca exsista daruri care sa nu fie mentionate in biblie.cat despre cel care a scris mai sus ca nu scrie in biblie sa porti batic si fusta...dar batranii to o fac.e gresti pt ca ei au o baza biblica atunci cand spun asta.poate ca altii o interpreteaza altfel...dar bilia vorbest de tinuta in adunare... Domnul sa va tina mereu aproape de el si sa va calauzeasca in tot ce faceti!
|
|
26/05/05 12:42
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
dadautza, eu aş fi mai precaut în a face afirmaţii cu caracter de postulat, acolo unde Biblia nu face. în primul rând te rog să-mi spui unde scrie clar în Biblie că doar ceea ce recunoaştem noi azi ca liste de daruri ale Duhului Sfânt sunt daruri ale Duhului Sfânt ca atare, şi nu mai există altele în afară de acestea. O afirmaţie de genul "e posibil să nu mai fie alte daruri" sau "e posibil să mai fie şi alte daruri" mi s-ar părea mai potrivită. Cât despre batic, sunt curios şi eu care este versetul din Biblie în care apare acest cuvânt. Eşti bun să îl pui aici pe forum?
|
|
26/05/05 16:07
|
|
dadautza
membru
|
|
eu am spus ca bilia vorbeste despre tinuta in adunare si spune ca femeia trebuie sa aiba capul acoperit...si de aici interpretarea cu baticul....nu am zis ca in biblie scrie ca femelie trebuie sa poarte "batic" se vorbeste de cap acoperit asta o gasesti in 1 Corinteni 11:5.in ceea ce priveste darurile eu cred ca sunt doar acelea mentionate de catre Pavel.pt ca pt mine biblia are autoritatea suprema.nu ma bazez pe experientele oamnelior...decat daca ele sunt in conformitate cu cuvantul lui Dumnezeu.si inca odata accentuez ca nu contest faptul ca sunt unii care in experienta lor cu umplere cu D.S au "cazut pe spate" sau au ras:) dar asta este probabil o manifestare a D.S in noi si nu nu dar spiritual. trebuie sa credem doar ce scrie in Biblie si nu sa dam experientele noastre aceasi autoriate ca Bibliei.experientele nostre trebuie verificate cu Biblia.nu vreau sa subestimez valoarea experientelor.trebuie sa fim precauti.asta este parerea mea si sunt deschisa sa aud si alte pareri.
|
|
26/05/05 20:13
|
|
filip
membru
|
|
Păi vezi că tot la Biblie ajungem, şi la interpretare? Adică cine zice că acoperământul capului trebuie să fie un batic (ai scris că bătrânii au o bază biblică atunci când cer asta)? Nimeni nu contestă versetul din Corinteni. Însă dacă ar fi să cercetăm ce însemna acoperământul capului pe atunci, am cam ajunge la ceea ce au pe cap femeile musulmance. Şi atunci cine păcătuieşte? Cele care nu respectă cu stricteţe ce a vrut Pavel să zică? Cele care nu o fac de loc?
Şi iarăşi când spui că crezi ceea ce-ţi spune doar Biblia, te-am provocat să-mi spui unde scrie că darurile Duhului Sfânt sunt NUMAI cele enumerate de Pavel. Şi eu le cred pe acelea. Dar a interpreta că în afară de ele nu sunt altele mi se pare să fac mai mult decât Biblia precizează sau vorbeşte. Să nu uităm că spusele lui Pavel nu au fost scrise de un legiuitor vestic care ar fi băgat nişte aliniate şi puncte ca în stilul legilor de astăzi, cu delimitări stricte, ci de un oriental care a vorbit unor biserici despre manifestările darurilor de atunci.
Departe de mine să aprob sau să susţin "darurile" mentionate în topică. Dar mi se pare absurd să-L limitez eu pe Dumnezeu la ceea ce interpretez eu din Biblie. Cel mai înţelept este să zic că recunosc ceea ce Biblia zice, şi anume că pot să cunosc doar în parte, până la arătarea Celui desăvârşit, când voi fi ca El. De aceea încerc să-mi păstrez mintea deschisă şi să analizez ceea ce se vinde pe piaţă. Bun, să zicem că "darul" căzutului pe spate nu este un dar al Duhului Sfânt. Dar de aici până la a trage o concluzide de genul că "nu mai există alte daruri ale Duhului Sfânt în afară de cele enumerate de Pavel" mi se pare cam mult. Şi nu vorbesc din experienţă, ci din ceea ce mă învaţă Scriptura.
Ultima modificare de Lupea_Filip (27/05/05 00:21)
|
|
26/05/05 23:44
|
|
filip
membru
|
|
Pe de altă parte, în definiţia dată de Pavel darurilr D.S. din 1 Cor. 12, la versetul 7 zice că "Fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora." Şi apoi începe cu un cuvânt foarte important: "DE PILDĂ". Şi dă exemple. Ei bine, un astfel de dar pentru folosul altora îl găsesc şi în Exod 35:31: "L-a umplut cu Duhul lui Dumnezeu, duh de înţelepciune, pricepere, şi ştiinţă, pentru tot felul de lucrări." Iată un dar care nu este amintit în listele lui Pavel. Şi este totuşi în Scriptură. Şi era un dar necesar la momentul respectiv.
|
|
27/05/05 00:18
|
|
dave4jc
membru
Inregistat: 24/03/05
|
|
....interesant subiect.... ....pai chiar titlul topicului se refera la cazutul pe spate si la rasul sfant ca la niste manifestari! personal nu cred ca acestea sunt daruri ale Duhului Sfant...si sunt cam sigur de asta....darurile Duhului Sfant sunt doar acelea mentionate de Pavel si cele amintite in VT(totusi exista o diferenta intre darurile prezentate in VT si cele din NT)
...este important sa facem diferenta dintre darurile Duhului Sfant si manifestarile Duhului Sfant....este adevarat ca orica dar al Duhului Sfant este si o manifestare insa nu orice manifestare este si un dar ...si in plus se zice in Biblie ca darurile sunt date spre zidirea altora (cu exceptia vb in limbi care este si pentru zidirea personala) pe cand cazutul pe spate si rasul sfant nu cred ca zidesc pe cineva...
Ultima modificare de dave4jc (27/05/05 00:24)
|
|
27/05/05 00:22
|
|
filip
membru
|
|
dave4jc a scris:
darurile Duhului Sfant sunt doar acelea mentionate de Pavel si cele amintite in VT |
Aceeaşi întrebare: unde susţine Biblia această afirmaţie?
|
|
27/05/05 00:28
|
|
dave4jc
membru
|
|
Lupea_Filip a scris:
Aceeaşi întrebare: unde susţine Biblia această afirmaţie? |
pai as putea raspunde cu o alta intrebare....unde sustine Biblia ca ar mai putea fi si alte daruri?
...dar nu asta e problema...problema este ca rasul sfant si cazutul pe spate(si alte astfel de manifestari) nu sunt daruri ale Duhului Sfant (si nu inteleg de ce ar trebui demonstrat acest fapt) ci sunt doar niste manfestari ce se petrec atunci cand o persoana este plina de Duhul Sfant(si nu se intampla intotdeauna)
|
|
27/05/05 00:36
|
|
dadautza
membru
|
|
dave4jc este exact ceea ce am explicat si eu. deci sunt perfect deacord cu tine!!!!!!!!!!!!!!!!! in legatura cu baticul(scuze ca deviez de la subiect!) nu am spus ca biblia spune sa porti bati ci sa-ti acoperi capul....iar unii interpreteaza asta ca trebuie sa-ti pui ceva pe cap de exemplu batic!nu am spus ca sunt deacord cu asta ci ca unii intrepreteaza asa.dar in legatura cu DARUL cazutului pe spate si ras sfant nu este nici un paragraf din biblie care ar putea sa fi interpretat in asa fel incat sa sustina existenta acestor daruri.asta am vrut sa zic! lupea_filip...eu cred doar invataturile scrise in BIblie.in concluzie doar darurile mentionate de biblie!
|
|
27/05/05 09:58
|
|
filip
membru
|
|
pt. dave4 jc:
Tactica asta de a răspunde cu o întrebare la o altă întrebare nu am să o calific aici. Dacă ai o opinie, eu zic că trebuie argumentată, nu relansată în braţele altora. Eu nu am afirmat nicăieri că "există alte daruri ale D.S. decât cele menţionate în Scriptură". Şi nu pot să afirm acest lucru. Ceea ce am spus este că acolo unde Cuvântul lui Dumnezeu nu se auto-limitează nici eu nu am să o fac. De aceea mi se pare mai potrivit să afirm o posibilitate, nu o certidudine. Adică în loc de "Nu există alte daruri ale D.S. în afara celor menţionate în Scriptură" să spun că "ESTE POSIBIL să existe / să nu existe alte daruri ale D.S. etc." Cuvintele nu pot fi puse oricum.
pt. dadautza: ceea ce ai scris tu despre batic, adică "despre cel care a scris mai sus ca nu scrie in biblie sa porti batic si fusta...dar batranii to o fac.e gresti pt ca ei au o baza biblica atunci cand spun asta", eu am interpretat-o ca şi cum ai spune că există o bază biblică pentru a purta batic. Poate am greşit. Dacă nu asta ai spus, îmi cer scuze. Dar oricum, baza biblică poate exista numai în ceea ce priveşte acoperirea capului. Ai zis că: "eu cred doar invataturile scrise in Biblie". Te rog să-mi arăţi unde este scrisă în Biblie învăţătura aceasta despre daruri în care crezi. Că până acuma în afara faptului că ai zis că crezi în ea, nu am văzut nici un verset care să o susţină. Iar eu, cu tot respectul, nu cred decât ce este scris acolo, nu în ceea ce afirmă alţii că cred.
Cât despre faptul că râsul sfânt ar fi un dar al D.S. nici n-am ce comenta aici, că nu este cazul. Şi nu am vorbit cu nici unul din voi pe această temă. Ci despre celelalte două puncte din afirmaţiile voastre cu care nu am fost de acord.
Ultima modificare de Lupea_Filip (27/05/05 11:03)
|
|
27/05/05 10:14
|
|
dave4jc
membru
|
|
pt Lupea_Filip
...in primul rand vedem ca si Isus a raspuns unor intrebari cu alte intrebari....
...dar sa trecem la subiect... eu pur si simplu nu inteleg cum poti sa afirmi ca rasul sfant si cazutul pe spate sunt daruri ale Duhului Sfant!!!!....cum sa fie acestea daruri?... ce intelegi tu prin dar?....
eu nu zic ca acestea nu exista!!!...exista dar nu sunt daruri ci simple manifestari...un dar este cu totul altceva...
daca tu crezi ca acestea sunt daruri, explica-mi te rog ce intelegi tu prin dar si argumenteaza ca si acestea sunt daruri...
Ultima modificare de dave4jc (27/05/05 15:29)
|
|
27/05/05 15:29
|
|
dadautza
membru
|
|
nu pot sa zic decat ca sunt deacord cu tine dave:) oricum tema era daca rasul si cazutul pe spate sunt daruri.eu am vrut sa va explic ca sunt doar niste manifestari experiente si nu daruri. "Te rog să-mi arăţi unde este scrisă în Biblie învăţătura aceasta despre daruri în care crezi."am vb eu despre o anuita invatatura despre daruri?cand am zis ca eu cred doar in invataturiel date de biblie m-am referit la faptul ca eu cred doar in darurile mentionate de Biblie.le poti gasi in 1 corinteni 12 in 14 ...in Romani 12 si multe alte texte pe care cred ca le sti si tu.ai putea sa-mi dai un exemplu de dar care nu este in biblie?
|
|
27/05/05 19:19
|
|
filip
membru
|
|
Din câte îmi amintesc acum, Isus a răspuns cu alte întrebări la întrebări puse fie de oameni rău voitori, fie de unii care trebuiau să înţeleagă ceva şi nu înţelegeau din cauza unor prejudecăţi. Personal nu consider că mă aflu într-una dintre aceste două categorii, ca să primesc un astfel de răspuns.
Mă întreb de unde aţi tras concluzia că eu aş crede că cele două probleme din topică sunt daruri ale Duhului Sfânt. Arătaţi-mi unde am scris asta. Dimpotrivă, am spus că nici nu merită să discut această chestiune, pentru că ea nu există. Iar o definiţe a darurilor am dat-o ceva mai sus în postările care le-am facut. Dacă vreţi puteţi să o citiţi, e acolo.
Ceea ce nu am putut accepta a fost declaraţia voastră (dave4jc şi dadautza) în tandem, la care văd că încă nu mi-aţi adus argumentare, şi anume că "nu există alte daruri ale Duhului Sfânt decât cele prezentate în Scriptură" (după ce dadautza a zis mai întâi că sunt doar cele din Biblie, iar apoi doar cele enumerate de Pavel). Nu aveţi acoperire biblică la o astfel de afirmaţie, cu caracter destul de grav. Pentru că dacă există un dar al D.S. care se manifestă ca dar, şi nu este menţionat în Scriptură, prin ceea ce aţi spus voi îl respingeţi.
În continuare eu nu sunt partizanul ideii că neapărat există alte daruri decât cele amintite de Cuvântul lui Dumnezeu. Dar nu vin cu afirmaţii fără acoperire şi după aceea nu vreau să recunosc că am făcut aşa ceva. Ceea ce pot să spun, prin tăcerea Scripturii în această dilemă, este că Ea lasă o poartă deschisă pentru existenţa unor daruri ne-menţionate acolo. Că ele există sau nu, asta nu poate preciza nimeni altcineva decât Dumnezeu. Iar noi am putea cel mult să le recunoaştem cu o anumită probabilitate, după roadă.
Iar pentru dadautza, e adevărat, nu ai folosit cuvântul "învăţătură" şi "daruri" asociate, dar cuvântul învăţătură l-ai folosit. Poate m-am înşelat eu, şi în ceea ce vorbeai în postările făcute vorbeai despre altceva atunci când te refereai la învăţătură. Dacă e cazul, îmi retrag cuvintele. Şi nu, repet, nu pot da un exemplu de dar al D.S., în afara celor menţionate de Scriptură. Şi nici nu este scopul meu. Nu eu am fost acela care am făcut o afirmaţie care nu poate fi demonstrată, ci voi. Eu doar v-am rugat să o demonstraţi.
Pentru că poate veni oricine cu o afirmaţie de genul (exagerez, ca să nu dau un exemplu Scriptural care ar stârni şi mai multe discuţii): "Firul de iarbă are în componenţa sa atomi de uraniu îmbogăţit. Demonstraţi-mi cu Scriptura că nu e aşa!" Şi atunci vine cineva şi lansează o bombă de genul ăsta pe care oricât ar încerca alţii nu pot să o demonteze, deoarece Biblia tace la acest capitol. Şi atunci nu rămâne decât să alegi să crezi acest lucru sau nu.
Nu îmi mai permit să calific afirmaţia voastră cu privire la daruri, ci fie ca Domnul să ne lumineze pe toţi în ceea ce este bun şi folositor, iar cei care mai citesc aceste rânduri din curiozitate, să aleagă răspunsul cu argumentaţia care li se pare mai bine fondată pe Scriptură, atât cât poate fi ea fondată acolo unde Biblia tace.
În ceea ce mă priveşte închei discuţia aici, pentru că este o "părere îndoielnică" care a ajuns să-mi ia prea mult timp, iar voi nu îmi daţi un răspuns concret la o întrebare. Dacă mai doriţi să discutăm pe alte teme, vă stau la dispoziţie.
|
|
27/05/05 23:35
|
|
dave4jc
membru
|
|
...cred ca deja ajungem la cearta...asa ca eu unul nu mai continuu desi sunt convins de lucrurile pe care le-am afirmat pana aici...si au argumente biblice si chiar logice ...si in plus oricat am discuta nu ajungem la nici o concluzie..fiecare ramane la crezul sau ....cel putin asta vad eu
Ultima modificare de dave4jc (28/05/05 00:20)
|
|
28/05/05 00:20
|
|
vaxaly
membru
|
|
...pai se pare ca in Biblie nu scrie nimic despre Rasul Sfant!...daca gasiti va rog anuntati-ma si pe mine! Pana atunci eu nu sunt deacord cu acest Ras Sfant!
si krestina sunt total deacord ca baza noastra tre sa fie Biblia!
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
31/05/05 01:42
|
|
gfod
membru
|
|
ooopss!!! se pare ca in Biblie nu se scrie ca Isus si apostolii mergeau la buda.....asa ca eu nu sunt de acord cu asta! tineti in voi pana crapati!
|
|
01/06/05 01:42
|
|
vaxaly
membru
|
|
nu crezi ca esti pripit gfod?? daca era asa important rasul sfant cred ca era precizat! Si tu intr-un fel iei in batjocora lucrurile. incearca sa fii serios, pt ca multe lucruri nu scriu in biblie si care nu sunt importante spiritual (sa mergi la buda stii singur, nu trebuie sa fii invatat!) Si eu incerc aici lucruri serioase si tu imi dai cu firma in cap cu buda ta! in Biblie nu spune nimic de internet, deci nu folositi asa ceva! sau nu zice ca ucenicii se spalau pe dinti, deci..... (nu tine gfod)!
Lucrarea Duhului Sfant este foarte importanta si nu cred ca Dumnezeu ar fi scapat sa ne spuna si de rasul sfant daca era imprtant!
Incearca sa fii serios si adu-mi argumente!
|
|
01/06/05 03:06
|
|
scalcom
membru
Inregistat: 13/04/05
|
|
Mi-a fost dat sa gasesc scris un mesaj la care nu m-am gandit niciodata: "se pare ca in Biblie nu se scrie ca Isus si apostolii mergeau la buda.....asa ca eu nu sunt de acord cu asta! tineti in voi pana crapati!" scris de gfod.
Mai, mai cata intelepciune!
Dar sa stii ca ai dreptate din punct de vedere fiziologic este necesar dar nu necesar de mentionat in analele istoriei cretine cum aveai tu obiceiul sa spui.
Deci buda este dupa ras sau rasul este dupa buda?????
|
|
01/06/05 11:00
|
|
vaxaly
membru
|
|
..mda, rasul sfant! cazutul pe spate; demonstrati-l fratilor cu biblia. cat despre mine asta nu e un dar!
<><
|
|
07/06/05 16:07
|
|
dave4jc
membru
|
|
...here we go again... 
|
|
07/06/05 16:51
|
|
gfod
membru
|
|
intr-adevar, nu trebuia sa scrie chestia aia in Biblie, dar incercati ma si voi sa prindeti ideea. sau vaxaly, tu esti prea ferm si nefondat convins de crezurile tale incat nu ai curajul sa te indoiesti de ele?
|
|
07/06/05 19:31
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|