|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 9 |
|
m3diator
admin
Inregistat: 08/12/04
|
|
daca tot e vorba despre cum suntem noi.. hai sa vedem si care este semnificatia numelor noastre. eu caut de ceva timp si nu gasesc ce anume inseamna "ovidiu" stie careva?
o alta intrebare ar fi: care sunt numele voastre preferate?
|
|
28/01/06 00:26
|
|
doitili
membru
Inregistat: 23/10/05
|
|
la poporul Israel numele aveau cate o semnificatie, erau puse si in functie de stare sau imprejurare. si eu as vrea sa aud semnificatia numelui meu; dar nu cred ca are o semnificatie anume ca nu e imprumutat de la cei din Israel
o alta intrebare ar fi: care sunt numele voastre preferate? | numele mele preferate sunt cele din biblie ca sunt mai rare si mai semnificative ( pe copiii mei ii cheama: Rahela, Estera, Emanuel)
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
28/01/06 02:11
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Dupa ani si ani am descoperit semnificatia numelui meu. Se pare ca nu am stiut unde sa caut, dar sa revenim la oile noastre. LARISA Derivat de la numele unui oras antic din Tesalia, din citadela greaca lerisai care inseamna oras. Sfanta Larissa a fost o martira din istoria timpurie a Greciei. Numele meu preferat este Elizabeth si daca o sa avem o fetita o sa-i punem numele Ana Elizabeth Bangs.
Ultima modificare de Larisa (28/01/06 03:03)
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
28/01/06 02:39
|
|
Larisa
membru
|
|
m3diator a scris:
daca tot e vorba despre cum suntem noi.. hai sa vedem si care este semnificatia numelor noastre. eu caut de ceva timp si nu gasesc ce anume inseamna "ovidiu" stie careva? |
Eu am gasit ca numele tau e de origine latina si ovis inseamna oaie.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
28/01/06 03:02
|
|
m3diator
admin
Inregistat: 08/12/04
|
|
larisa... ai dat cu mine de toti peretii eu am gasit ca ar fi de origine evreieasca si ar insemna lucrator/muncitor. iar varianta este ovid, nu ovis... e cam mare diferenta intre ele, nu? dar legat de originea latina si ceea ce ai spus tu, am mai gasit ca ar fi ceva legat de pastor..
|
|
28/01/06 12:40
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Deci esti...pastorul nostru, aici, pe tanarcrestin ( unele oi iti dau mai mult de lucru insa )
Ultima modificare de april (28/01/06 12:49)
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
28/01/06 12:49
|
|
ionelcim
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
hmmm...dc el este pastor, atunci tu tre sa fi.........diaconita
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
28/01/06 12:59
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Pai nu imi stii prenumele, ionelcim...ca sa sa afli si semnificatia lui ( sau a lor, ca am doua de fapt )
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
28/01/06 13:10
|
|
ionelcim
membru
|
|
wow ce misterioasa esti!....si eu am doua....na,.......si dc tot nu iti stiu prenumele, ai putea sa-mi scri mesaj privat
dar nu tre sa-ti stiu prenumele, ca sa merg mai departe cu rationamentul tau: dc ovidiu este pastorul nostru pe tanarcrestin, iar el fiind administrator, atunci tu care esti moderator, esti ..... diaconita...ce zici?
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
28/01/06 14:12
|
|
cmiriam
membru
Inregistat: 07/01/06
|
|
Hm.. interesante discutii sa va mai dau si eu de lucru? Am cautat de mai multe ori semnificatia numelui meu dar nu am ajuns la un numitor comun.... Care stie ce inseamna Miriam?
_______________________________________ "Sunt un vers inca nescris, un vers pe care Dzeu l-a inventat. "
|
|
28/01/06 17:36
|
|
ionelcim
membru
|
|
miriam vine din ebraica si inseamna.......incapatanare, revolta.
|
|
28/01/06 20:45
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Redau şi eu din dicţionarul de nume biblice al fr. Nicolae Moldoveanu (referinţele sunt cele de acolo; dacă nu sunt bune... ei "e" di vină... )
Miriam= 1. Amărăciune. Supărare (în greacă Maria). 2. Cea încăpăţânată. Neînfrânată. 3. Steaua mării. 4. Tare. Gras Numele unei israelite (1. Cr. 4:17)
Maria (că aşa-i pe greceşte, cică)= 1. Amar. Cea amară. Amărăciune. Întristare. 2. Picur de mare. Amărăciunea mării. Smirna mării. Steaua mării. Lumina mării. 3. Cea binemirositoare. (hahahahahahahaha - nu m-am putut abţine... ) Cea iubită de Dumnezeu. 4. Încăpăţânare. Răzvrătire. Neînfrânare. 5. Grăsime. gros. Tare. 6. Speranţă. 7. Cea frumoasă. Cea plăcută. Cea înălţată. Cea strălucitoare. 8. Doamna. Stăpâna. Cea puternică. Cea care domină.
În ebraică Miriam, în aramaică Mariam, în greacă Maria.
Numele multor persoane: - sora lui Moise (Ex. 15:20) - mama Domnului (Mat. 1:20-21) - Maria Magdalena (Mat. 27:56-61; Ioan 20:18) - mama lui Iacov (Mc. 15:40) - Maria din Betania (Lc. 10:39) - nevasta lui Cleopa (Ioan 19:25) - mama lui Ioan (F. Ap. 12:12) (interesant... pe asta n-o remarcasem până acum...) - numele unei creştine (Rom. 16:6)
Ultima modificare de Lupea_Filip (28/01/06 21:54)
|
|
28/01/06 21:52
|
|
anca4j
membru
Inregistat: 24/01/05
|
|
Anca (Ana, Oana) - de la "channah", nume evreiesc care inseamna "gratia favorita" cam asta ar fi semnificatia numelui meu un site util pt asta http://www.krimket.ro/origine_nume.htm
IOANA / ION / IOAN - pt ionelcim - de la "Yochana", nume evreiesc, insemnand "binecuvântarea Domnului"
filip - "iubitor de cai "
|
|
28/01/06 22:04
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
|
28/01/06 22:11
|
|
thais
membru
Inregistat: 28/03/05
|
|
cine stie ce inseamna numele meu? eu nu am gasit pana acu semnificatia..
_______________________________________ esentele tari se gasesc in sticlute mici
|
|
29/01/06 18:15
|
|
lauryka
membru
Inregistat: 15/03/05
|
|
stie cineva ce inseamna numele meu???....LAURA...parca tin minte ceva pe prin clasa o opta ca provine din latina ..dar nu mai stiu sigur...
_______________________________________ Live each day as if you are the only Bible some people will read.
|
|
29/01/06 18:17
|
|
anca4j
membru
Inregistat: 24/01/05
|
|
LAURA / LORENA / LAUREAN / LAURENTIU De la "laurus" („tufa de dafin/laur”) sau de la "originar din Laurentum" (localitate veche lânga Roma). Este forma feminină a numelui latin târziu Laurus, care însemna „dafin”. În Roma antică, frunzele de dafin erau folosite pentru a alcătui ghirlandele învingătorilor. Sfânta Laura a fost o martiră spaniolă din secolul IX care a fost aruncată într-un vas plin cu plumb topit de către mauri. O altă purtătoare vestită a fost Laura Secord, o eroină canadiană în timpul războiului din 1812.
|
|
29/01/06 19:18
|
|
CodDot
membru
Inregistat: 12/01/06
|
|
dar Daniel Mihai ce mai inseamna? Vreau sa vad daca ce gasiti voi coincide cu ce stiu eu
_______________________________________ Daniel Condurachi my PORTFOLIO - http://www.byCodDot.com my BLOG - http://blog.byCodDot.com
|
|
29/01/06 23:51
|
|
Larisa
membru
|
|
Provine din numele ebraic Daniyel care însemnă “Dumnezeu este judecătorul meu” sau “ Judecător este Dumnezeu”. Al doilea fiu al lui David, născut la Hebron. Mai era numit si Chileab. Daniel a fost un profet evreu a cărui viaţă şi profeţii sunt istorisite în Cartea lui Daniel din Vechiul Testament. Obligat să intre în serviciul regelui din Babylon, a devenit cunoscut pentru îndemânarea sa în interpretarea viselor, Ezechiel, cu care a fost comtemporan, îl menţionează ca un model de dreptate. Printre purtătorii renumiţi ai acestui nume se află matematicianul elveţian Daniel Bernoulli şi autorul englez Daniel Defoe. - O altă posibilitate menţionată este provenienţa de la expresia germanică "locuitor al Danemarcei"
MIHAI - de la o expresie ebraica insemnand "cine se aseamana cu Jehova ?"
Faine semnificatii!
|
|
29/01/06 23:57
|
|
CodDot
membru
Inregistat: 12/01/06
|
|
10x... acum sa ma ajute Domnul sa port cu cinste numele ce mi le-a lasat. Cei ce au purtat aceste nume sa-mi fie de exemplu in purtarea mea pe acest pamant in fata Domnului
_______________________________________ Daniel Condurachi my PORTFOLIO - http://www.byCodDot.com my BLOG - http://blog.byCodDot.com
|
|
30/01/06 00:03
|
|
doitili
membru
|
|
dar Cecilia ce inseamna, ce semnificatie are?
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
30/01/06 18:12
|
|
Larisa
membru
|
|
CECILIA - de la "caecilia", nume latin ce inseamna "orb"
|
|
30/01/06 21:33
|
|
doitili
membru
|
|
multumesc; am vazut si eu dupa ce am apucat sa intreb
|
|
01/02/06 00:09
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
|
01/02/06 00:19
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|