TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Pregatirea pentru casatorie Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 7
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Cei mai multi dintre noi se vor casatori, mai devreme sau mai tarziu.
Si cum casatoria este ( cel putin ar trebui sa fie ), o decizie pe viata, cred ca ar trebui sa ne pregatim pentru ea.
Am putea discuta despre o pregatire generala si una speciala.

Cum ne pregatim in general? Cred ca aici ar intra alegerea meseriei si  terminarea studiilor, o oarecare independenta fata de parinti, citirea unor carti despre casatorie, discutii cu persoane casatorite...Sau ceva practic: pt fete: gospodarie... Pt. baieti : reparatii prin casa, sau la masina...Si pentru toti, in primul rand  investirea in lucrurile spirituale, in relatia personala cu Dumnezeu.

Pregatirea speciala ar fi cea in care stim deja cu cine ne casatorim : Ce trebuie avut in vedere  inainte de  a spune "da" ? Ce vom discuta / lamuri cu respectivul / respectiva? Avem de gand sa discutam cu parintii, rudele, prietenii, pastorii, etc., despre asta? Vom face niste cursuri premaritale?

Poate ca unii nu s-au gandit inca la asta, dar cred ca lucrurile sunt foarte serioase si ar trebui sa fim cat putem de pregatiti.
Voi ce parere aveti?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

28/01/06 13:07

   
ionelcim
membru

Locatie: cluj-napoca
Inregistat: 01/11/05
sunt de acord cu tine, ca lucrurile sunt f serioase, ......mai tre sa fim si noi,....si s-a rezolvat problema.

in momentul de fata as putea discuta despre pregatirea "generala", iar cand imi schimb statutul o sa va anunt.....cu ce-a mai mare placere(sper).

d.p.d.v. al unui baiat, eu cred ca in primul rand independenta este un lucru f important pe care tre sa-l obtinem. nu stiu dc este primul lucru care tre obtinut insa pt mine este f important sa ma vad ca ma tin pe picioarele mele, si nu tre sa ma tot rog de parinti, chiar dc ei pot sa ma tina.
plus de asta tre sa ma mai gandesc ca dc imi formez o familie tre sa fiu capabil s-o intretin, aici nu ma refer ca tre sa-mi fac griji pt lucrurile care Dzeu ni le da pe deasupra, dar totusi un om intelept, spunea Dl Isus, inainte de a incepe sa zideasca un turn, sta sa-si faca socoteala dc are cu ce sa-l termine, altfel....da dovada de nechibzuinta.


_______________________________________
"CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos

28/01/06 14:36

   
monica
membru

Locatie: Europa
Inregistat: 16/03/05
Cred ca doi tineri sunt pregatiti pentru casatorie atunci cand si-au terminat studiile si au un loc de munca stabil, acest lucru aduce echilibru si siguranta relatiei de cuplu.
Sigur ca exista cazuri de casatorii fericite de la 18-19 ani, dar, in cazul meu, cred si eu ca independenta si siguranta zilei de maine preced o casatorie reusita.
Sunt bune si cursurile premaritale, cartile despre casatorie, experientele celorlalti, dar sa nu uitam ca fiecare om e diferit si ca fiecare are asteptari si dorinte intr-o casatorie care trebuiesc implinite, altfel dau nastere unor conflicte, frustrari, etc.
E foarte importanta relatia fiecaruia dintre cei doi cu Dumnezeu, in primul rand. Daca relatia cu Dumnezeu e autentica, atunci si relatia dintre cei doi se va construi pe stanca si nu pe nisip...


28/01/06 23:18

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Sunt tineri care s-au casatorit pe cand erau la facultate cu taxa si parintii lor au continuat sa le plateasca facultatea si dupa un an au avut primul lor bebe si o duc bine acum. Cred ca asa cum zicea Monica, cea mai importanta pregatire este relatia noastra cu Dz. Unii nu se pregatesc deloc, altii se roaga pentru partenerul lor, altii citesc carti. Eu nu recomand cursurile de consiliere decat in cazul in care cei doi sunt siguri ca o sa fie impreuna, ca o sa se casatoreasca. O fata nu trebuie neaparat sa stie sa faca mancare - asta se invata pe parcurs si nu e greu sa rasfoiesti o carte de bucate; mai rau e cand el vrea mancare ca la mama! Inainte de a zice "DA" tre sa fii sigura ca esti gata sa te dedici partenerului trup, suflet si duh si tre sa fii sigur ca scopul tau suprem este sa faci voia celuilalt, sa-l faci pe celalalt fericit. De aia e eficient sa faci un curs de consiliere inainte pentru ca te ajuta sa gandesti, esti fata in fata cu partenerul care zice ca el pune lucruri sub pat daca are loc si tu nu. Cum rezolvati problema. Cursul pe care noi il avem e provocator! Ar fi fain daca ai putea sa discuti cu pastorul sau cu persoane apropiate despre telurile tale pentru ca ei iti pot spune cum vad ei lucrurile dintr-o pozitie neutra. N-ar strica ca bajetii sa stie sa faca lucruri prin casa.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

28/01/06 23:50

Site web  
doitili
membru

Locatie: Curtea de Arges, Romania
Inregistat: 23/10/05
Iosif Ton spunea ca pt a avea o meserie sau un sevici bun petrecem f mult studiind si pregatindu-ne, dar pt cel mai important pas care il facem in viata nu ne pregatim deloc
intram in casnicie cu 'ochii inchisi', total (sau aproape) nepregatiti si apoi ne mai intrebam  de ce aia sau cealalta............


_______________________________________
Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.

01/02/06 17:59

   
doitili
membru

Locatie: Curtea de Arges, Romania
Inregistat: 23/10/05
am gasit ceva fain si important pt sotii sau mai bine zis viitorii soti (pretendentii la casatorie)

Eu trebuie să zidesc în viaţa soţiei mele valori spirituale, astfel încât într-o zi să pot spune: "Doamne, iat-o pe soţia mea!"  Din pricina modului în care m-am purtat cu ea, din pricina modului în care am condus-o, ca şi cap al căminului nostru, eu nu am făcut-o mai puţin spirituală, ci eu am îndrumat-o mai mult spre Hristos; şi ea astăzi este mai spirituală decât la început. Aceasta este datoria mea ca soţ. Este o responsabilitate extrem de mare, dar aceasta mi-a dat-o Dumnezeu mie de făcut, ca şi soţ.
    Într-un anume sens, toată viaţa trebuie să-i faci acest lucru soţiei tale. Din cauza aceasta, Efeseni 5:25 spune că "trebuie să o iubeşti cum Şi-a iubit Hristos Biserica", pentru că va trebui să te jertfeşti toată viaţa ca să reuşeşti acest lucru.
    Dar dacă tu nu vrei să facă aşa pentru soţia ta, atunci nu cere nici unei fete să se căsătorească cu tine, decât când vei fi gata să faci aşa ceva pentru ea. Acesta nu e planul meu, ci este planul lui Dumnezeu, este planul din Efeseni 5.
    Mi se pare foarte interesant că sunt doar trei versete în acest text, care vorbesc pentru soţii şi de două ori mai multe versete, care se adresează soţilor; ceea ce înseamnă că ambii au responsabilităţi, dar bărbatul are o responsabilitate mai mare.
  Deci prima responsabilitate a soţului este să fie lider, iar a doua responsabilitate este "să conducă în dragoste", adică   să-şi iubească soţia.
    Dacă tu, ca şi bărbat, ceri unei femei să-şi consacre toată viaţa ţie, deci pentru tot restul vieţii ei, nu ai nici o scuză. Tu intri în această relaţie cu inteligenţă. Deci când faci acel legământ cu soţia ta, înţelegi în ce relaţie vei intra de acum încolo. Tu intri în acest legământ, înţelegând care este responsabilitatea pentru tine ca soţ.
    Eu cred că tu, ca şi bărbat creştin, nu ai să te căsătoreşti nicicum cu o femeie care nici măcar nu ştie care este responsabilitatea ei, ca soţie creştină. Este evident faptul că tu, ca şi bărbat creştin, te vei căsători cu o femeie, despre care tu crezi şi eşti convins că înţelege ce înseamnă să fie o femeie creştină şi o soţie creştină. Dacă ea înţelege sau nu ce înseamnă să fie o soţie creştină este răspunderea ei în faţa lui Dumnezeu să trăiască aşa după cum vrea Dumnezeu.
    Cât despre răspunderea ta, ca şi soţ, tu trebuie să ştii ce-ţi spune ţie Dumnezeu şi nu ai nici o scuză; dacă nu înţelegi acest lucru sau dacă nu eşti gata să faci un astfel de sacrificiu în familie, exact ca şi Hristos, care Şi-a iubit Biserica, atunci tu vei răspunde în faţa lui Dumnezeu.
    Căsătoria este necrezut de frumoasă, dar este şi necrezut de grea.
  Cine nu vrea să se dăruiască, fă-ţi o favoare ţie, fă-i o favoare fetei şi fă-I o favoare Domnului, şi bucură-te de viaţa de necăsătorit. Aceasta dacă nu vrei să munceşti din greu şi să te dăruieşti celuilalt.
    Exact ce am spus pentru băieşti este exact la fel şi pentru fete. Diferenţa este doar că fetele au o responsabilitate direrită. Dar este tot o muncă grea pe care trebuie să o depună şi ele.
   Deci este la fel pentru ambii parteneri. În căsnicie, trebuie să-ţi torni toată viaţa.
    Eu cunosc foarte mulţi oameni care s-au căsătorit din motive greşite şi sunt singuri chiar şi căsătoriţi. Acesta este motivul principal pentru care se căsătoresc, şi anume: că sunt singuri. Dar dacă te căsătoreşti doar pentru că eşti singur, vei avea o căsnicie stricată. Sau cineva se căsătoreşte pentru că are nevoie de cineva care să-l ajute. Este un motiv greşit ca să vrei să fii ajutat. Sau unii să căsătoresc pentru ca ceilalţi să creadă că acum şi el este complet. Şi acesta este un motiv foarte greşit. Sau unii sunt frustraţi pe plan sexual. Sunt unii care au spus: "Mă căsătoresc pentru că acesta este un mod acceptabil de a face faţă acestor probleme sexuale, frustrărilor mele în domeniul sexual." Dar eu am consiliat foarte mulţi bărbaţi, care au soţii extraordinar de frumoase, dar care au probleme sexuale, pentru că s-au căsătorit din motive greşite.
    Cine se căsătoreşte pentru aceste motive, va afla că perioada de aşa-zisă
"fericire" va trece foarte repede şi vor apărea probleme în căsnicie.
    Şi atunci, se ridică întrebarea: "Care este un motiv bun pentru care să te căsătoreşti?"  Nu înseamnă că toate motivele date mai sus nu fac parte din dorinţa ta de a te căsători, pentru că unele dintre ele constituie anumite părţi din motivul pentru care te căsătoreşti. Dar vreau să spun că dacă ele constituie motivul principal, atunci eu cred că ai o problemă.


  Cu alte cuvinte, pentru soţi, motivul principal ar trebui să fie slava lui Dumnezeu, dar să iei o femeie, să o iubeşti, să ai grijă de ea şi să-ţi doreşti să-ţi torni ce ai tu mai bun din viaţa ta în viaţa ei, să-ţi jertfeşti viaţa ta pentru ea, ca în cele din urmă să o înfăţişezi în faţa lui Dumnezeu ca pe o femeie frumoasă din punct de vedere spiritual. Aceasta ne spune Efeseni 5 şi eu cred că acesta este un motiv bun, dacă acesta este motivul tău.
    Desigur că va exista şi atracţie, desigur că vei fi atras de soţia ta. Desigur că vei avea sentimente pentru ea. Dar trebuie să-ţi înţelegi motivul pentru care te căsătoreşti. Dacă ai motive greşite, vei da de probleme. Pe când, motivul corect pentru căsătorie îţi va aduce binecuvântare.
    Aceste învăţături au fost pentru soţi.


cred ca e fff important sa stiti si asta cand va ganditi la casatorie

Ultima modificare de doitili (01/02/06 18:40)


_______________________________________
Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.

01/02/06 18:32

   
doitili
membru

Locatie: Curtea de Arges, Romania
Inregistat: 23/10/05
ar si ceva pt viitoarele sotii si de ce nu pt sotii:

Supunerea aceasta se realizează foarte frumos prin modul în care Dumnezeu a alcătuit Universul. Această relaţie de supunere începe chiar în Dumnezeire, în Trinitate, unde Fiul Se supune Tatălui.
    O soţie care are o problemă cu supunerea, spune de fapt că ceva a fost greşit în faptul că Fiul S-a supus Tatălui; pentru că supunerea soţiei se bazează pe supunerea Fiului. Dacă tu, ca şi soţie, ai o problemă cu supunerea, atunci ai o problemă teologică. Şi ai nu numai o problemă teologică, ci şi una care ţine de voinţă.
    Tot Universul se bazează pe principiul supunerii, pe principiul autorităţii şi al supunerii. Acesta este modul în care lucrurile din Univers funcţionează corect; la fel şi în Dumnezeire. Şi în Biserică, şi în familie, şi în societate, şi în relaţii, în toate acestea principiul supunerii trebuie să funcţioneze. Dacă nu există acest principiu, lucrurile nu vor funcţiona cum trebuie.
    Cine are o problemă cu privire la supunere înseamnă că are o problemă cu Dumnezeu ... De ce? Pentru că acesta este modul în care Dumnezeu a alcătuit Universul ca să funcţioneze.
    Deci când vorbim despre supunere, totul începe în Dumnezeire. Aşa a bazat Dumnezeu această relaţie, ca tu să poţi să vezi această relaţie din familie într-un mod sănătos.
    Ca de obicei, Satan a inversat această ordine. Satan a reuşit să facă capital pe baza acestei relaţii soţ-soţie.
  Cum S-a supus Domnul Isus? El S-a supus încredinţându-Şi viaţa în mâna Celui care L-a iubit; şi Isus Hristos a crezut că Tatăl Său Îl iubeşte pe El, ca Fiu, atât de mult, încât El să aibă totdeauna cel mai bun interes al Fiului, în gândurile Sale.     Fiul S-a încrezut pe deplin în Tatăl şi S-a încredinţat cu supunere în mâna Tatălui, pentru că ştia că Tatăl îl iubeşte.
    Tot astfel, soţiilor, nu puteţi să pierdeţi din vedere această legătură atât de importantă! O soţie se supune şi îşi încredinţează viaţa în mâna celui care o iubeşte, care o iubeşte atât de mult încât se gândeşte la lucrurile cele mai bune pentru ea. Ea trebuie să se încreadă în soţul său.
    Din cauza aceasta, fetelor, Dumnezeu v-a înzestrat cu un creier, ca înainte să faceţi pasul căsătoriei, să cântăriţi bine bărbatul acela care vă cere în căsătorie. Trebuie să vă puneţi întrebarea: "Oare pot să am încredere în el? Oare aş putea  să-mi încredinţez toată viaţa în mâna acestui băiat?"  Trebuie să vă puneţi întrebarea aceasta, pentru că după ce spuneţi "Da!" bărbatului care vă cere în căsătorie, voi trebuie să vă supuneţi lui.
    Poate spui: "Dar nu-l cunosc îndeajuns de bine ca să ştiu dacă e demn de încredere!"  Dacă nu ştii răspunsul la acest lucru, aşteaptă! Nu trebuie să-i spui: "Da!" imediat. Aşteaptă! Roagă-te! Investighează!
    Acesta este lucrul important pentru fete. Trebuie să vă puneţi întrebarea: "Pot să am încredere în el?"
    Unele fete sunt atât de nerăbdătoare să se căsătorească şi nu gândesc clar cât de mult îl cunosc pe cel cu care vor să se căsătorească. Ele nu se mai întreabă: "Este el un om care se teme de Dumnezeu? Şi-a dovedit această relaţie cu Dumnezeu? A dovedit că ştie cum să aibă grijă de oameni? A dovedit că ştie să fie responsabil? A citit vreodată Efeseni 5?"
    Fetelor, când vine un băiat la voi şi vă spune: "Vrei să te căsătoreşti cu mine?, ar trebui să spuneţi mai întâi: "Citează-mi Efeseni 5! Spune-mi ce înseamnă pentru tine acest text!"
    Dacă tu, ca fată, îţi vei încredinţa toată viaţa în mâna cuiva, tu trebuie să crezi că el merită încrederea ta, că el ştie ce înseamnă să fie un conducător în dragoste. Dacă ai vreo îndoială, nu te căsători cu el, ci aşteaptă ... De ce? Pentru că Dumnezeu spune că soţul tău trebuie să fie responsabil şi demn de încredere.
    Domnul Isus, Fiul, Şi-a încredinţat viaţa în mâna Tatălui. Tot astfel, soţiilor, fiţi supuse soţilor voştri!
  Autoritate, atunci când este realizată cum vrea Dumnezeu, în dragoste, este frumoasă. Nu credeţi că autoritatea Tatălui faţă de Fiul este frumoasă? Autoritatea Tatălui faţă de Fiul e perfectă şi e frumoasă, pentru că este felul în care Dumnezeu a aranjat lucrurile.
    Tot aşa, şi supunerea când este făcută după voia lui Dumnezeu e frumoasă şi funcţionează perfect, pentru că nimeni nu se simte, în această relaţie de supunere, că este călcat în picioare sau că celălalt se poartă urât cu el.
    Această autoritate şi supunere, după voia lui Dumnezeu, produce o unitate sănătoasă care funcţionează bine
  Eu cred că un bărbat care vede o femeie temătoare de Dumnezeu, o femeie care-şi doreşte să trăiască aşa cum a creat-o Dumnezeu, în supunere, el nu-şi va mai dori altceva decât să o iubească, aşa cum Şi-a iubit Hristos Biserica.
    Tot aşa, o femeie care vede un bărbat care-L iubeşte pe Domnul Isus, care nu-şi va dori mai mult decât să fie ascultător de Cuvânt, care îşi doreşte să-şi iubească soţia, aşa cum Hristos Îşi iubeşte Biserica, atunci femeia aceea nu va dori altceva decât să se supună acestei iubiri a soţului ei.
    Acest principiu funcţionează şi este frumos. În acest fel de relaţie nici unul dintre cei doi nu se vor simţi mai puţin important, ci se vor simţi egali în poziţie şi diferiţi în roluri; astfel relaţia dintre ei va funcţiona aşa după cum relaţia în Dumnezeire funcţionează.
  Este posibil să ai o căsătorie frumoasă şi puternică. Aceasta Îşi doreşte Dumnezeu; şi dacă Dumnezeu doreşte aşa ceva, se poate întâmpla. Dar aceasta trebuie să se întâmple în acest mod, conform 1Petru 3:1: "Tot astfel, nevestelor, fiţi supuse şi voi bărbaţilor voştri, încrezându-vă în ei, că ei vă voi iubi şi supunându-vă iubirii lor."
    Ideea din 1Petru 3:1 este o idee de încredere: să-ţi încredinţezi viaţa cuiva care te iubeşte. Petru spune: "Voi, soţiilor, trebuie să vă supuneţi cu încredere în mâna celui care vă iubeşte."
    Dar apare întrebarea: "Dacă soţul meu nu ascultă de Cuvântul lui Dumnezeu? Dacă nu mă iubeşte aşa, după cum spune Cuvântul?"
    Cine ţi-a spus ţie să te supui soţului tău? Dumnezeu! ... Dumnezeu te iubeşte? Da! Atunci rămâne valabilă supunerea faţă de soţul tău. Tu nu te supui soţului tău, pentru că el ţi-a spus să te supui lui; ci tu te supui soţului tău, pentru că Dumnezeu ţi-a spus să te supui lui şi pentru că Dumnezeu te iubeşte în mod perfect şi întotdeauna, iar această iubire a lui Dumnezeu nu se va schimba.
  1Petru 3:3-4 spune că supunerea ca, ca şi soţie, este mult mai frumoasă decât orice podoabă exterioară pe care ai putea-o să o ai. Dumnezeu spune: "Înlăuntru eşti frumoasă!"  Trebuie să înţelegi că podoabele exterioare nu te vor face mai frumoasă. Tu eşti cine eşti, o fiinţă umană, şi partea lăuntrică din tine este cea mai importantă dintre toate.
    Eu cred că acesta este înţelesul versetelor din 1Petru 3:3-4. Dacă vrei să judeci pe cineva şi relaţia lui de evlavie cu Dumnezeu, uită-te la inima lui, la cine este el, la caracterul lui, pentru că lăuntrul lui contează, caracterul lui contează. Într-adevăr, interiorul trebuie să afecteze exteriorul. Deci tu trebuie să fii atentă în acest domeniu.
   În 1Petru 3:6, Sara ne este dată ca exemplu, care asculta de Avraam şi-l numea "domnul ei". Continuarea versetului spune: "Sunteţi fiicele ei ..."  Cu alte cuvinte, spune: "Sunteţi ca ea, dacă faceţi binele fără să vă temeţi de ceva."
    Ce înseamnă aceasta? Probabil faptul că tu ştii că în cele din urmă, tu nu te supui soţului tău, ci în cele din urmă tu te supui lui Dumnezeu. Dacă tu te supui lui Dumnezeu şi trăieşti în supunere de El, tu nu trebuie să te temi, pentru că tu trăieşti cum te vrea Dumnezeu. Şi dacă tu trăieşti cum vrea Dumnezeu, tu nu ai motiv să te temi de nimic, pentru că dragostea desăvârşită înlătură orice frică.


_______________________________________
Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.

01/02/06 18:50

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Eu cred ca in momentul in care ai un barbat care te iubeste si care-ti vrea tot binele din lume atunci nu ar mai trebui sa intre in discutie supunerea. Se face din tantar armasar. Datoria sotului nu este sa ma faca sa ma supun ci sa ma iubeasca. Eu niciodata nu am avut probleme. "Daca vrei sa fii tratat acasa ca un rege, trateaza-ti sotia ca pe o regina!" Cred ca in RO supunerea este interpretata prost: barbatii in general sunt niste dictatori in familiile lor si i-au deciziile lor ca fiind cele mai bune. Pentru un roman a fi supusa = a fi tinuta sub papuc, a nu avea dreptul sa comentezi. De ce sa sa vreau sa nu ma supun cand toate oalele nu se sparg in capul meu. Eu trebuie sa-mi vad de treaba mea de vreme ce altcineva este lasat sa-si bata capul cu toate. Cand lucrezi impreuna cu sotul tau, dar il lasi pe el sa ia decizia finala oricum va fi cea mai buna si te va proteja pe tine si el va fi fericit.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

01/02/06 19:44

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Ca sa concluzionez in cateva cuvinte ceea ce ati postat in ultimele mesaje: o fata trebuie sa se pregateasca sa isi asculte viitorul sot si un baiat trebuie sa se pregateasca sa isi iubeasca viitoarea sotie...

Si alta idee: ce parere aveti despre  rugaciunea pentru viitorul partener? Sa ne rugam de acum pentru persoana respectiva? Ca acolo unde este, sa fie binecuvantat, iubit, ajutat, acceptat, etc...?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

04/02/06 00:41

   
cmiriam
membru

Locatie: Cluj Napoca, ROmania
Inregistat: 07/01/06
Am privit si eu putin raspunsurile voastre [ca nu am reusit sa citesc tot.. sesiunea asta:P] si m-am oprit la ultimul...
Cel putin asa vad eu lucrurile [si am mai auzit si pe altii], e bine sa te rogi pentru viitorul partener chiar si la general, asta iti aduce mereu aminte ca ai incredintat acest aspect in mana Lui, ca te increzi in El si il lasi sa lucreze.
Iar apoi, cand e specific, cred ca duce la o raportare corecta intre cei doi... cel putin asa ar fi de dorit,..
Cam atat pot pe fuga.. daca mai ramane.. sper sa am ocazia si sa detaliez.


_______________________________________
"Sunt un vers inca nescris, un vers pe care Dzeu l-a inventat. "

04/02/06 00:48

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
E fain sa te rogi pentru cel care iti va fi partener pentru ca e o chestie si psihologica la urma urmei. Traiesti cu gandul ca cel care o sa fie partenerul tau va fi cel mai bun si intr-adevar va fi cel mai bun pentru tine daca in prealabil i-ai cerut calauzirea Domnului. Cu riscul de a ma repeta vreau sa spun ca Dz nu alege in locul nostru. Decizia finala ne apartine.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

04/02/06 01:03

Site web  
cmiriam
membru

Locatie: Cluj Napoca, ROmania
Inregistat: 07/01/06
Asa e Larisa.. ai mare dreptate ;)

_______________________________________
"Sunt un vers inca nescris, un vers pe care Dzeu l-a inventat. "

04/02/06 01:05

Site web  
ionelcim
membru

Locatie: cluj-napoca
Inregistat: 01/11/05
da si dupa ce te casatoresti, si vezi lucruri care nu-ti plac la pers resp, inseamna ca nu teai rugat destul , sau cum tre,...

eu ma rog pt iubita mea de vreo 15 ani si poate ca nu am vazut-o niciodata, sau poate....


_______________________________________
"CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos

04/02/06 01:07

   
cmiriam
membru

Locatie: Cluj Napoca, ROmania
Inregistat: 07/01/06
Fiecare avem defecte.. si daca nu avem probleme cu vederea toti le vedem, unii inainte altii dupa... Rugaciunea nu iti aduce in fata o persoana perfecta.. ci te ajuta sa ii apreciezi chiar si defectele..

SI apropo de cei 15 ani.. la timpul hotarat de El.. o sa iti deschida ochii.. mai bine decat sa ii tzii tu cascati inainte de vreme ;)


_______________________________________
"Sunt un vers inca nescris, un vers pe care Dzeu l-a inventat. "

04/02/06 01:12

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Nu inseamna ca nu te-ai rugat destul. Inseamna ca tu tre sa mai lucrezi la caracterul tau. In general nu ne place de cei din jur care nu ne fac mofturile. Deci problema de cele mai multe ori este la noi nu la partener. Zicea cineva ca atunci cand intr-o casatorie nu exista conflct unul din cei doi este nenecesar. In momentul in care ajungi sa sarbatoresti diferentele ai facut un pas mare spre maturitate. Frumusetea casatorie nu este proportionala cu numarul de rugaciuni pe care le-ai inaltat. Casnicia este un santier!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

04/02/06 01:12

Site web  
ionelcim
membru

Locatie: cluj-napoca
Inregistat: 01/11/05
fain ce zici, ma aplec inaintea experientei
sti ma uitam la 1cor13 si m-am uimit ce inseamna dragostea:
-indelung rabdatoare. inseamna ca cineva o sa-mi solicite rabdarea
-plina de bunatate: inseamna ca tre sa dai mai mult decat crezi ca merita acea pers
-acopera totul: inseamna ca cineva o sa-ti faca multe pb, peste care tu tre sa treci
sufera totul: inseamna ca cineva o sa-mi produca si suferinta, dar dragostea nu va pieri niciodata.


_______________________________________
"CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos

04/02/06 01:20

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Ma intrebam la un moment dat daca in toata casatoria e vorba numai despre iertare si punerea celuilalt pe primul loc si mi-am dat seama foarte repede ca asa este. Atunci cand traieste pentru celalalt vei avea mai mare bucurie decat daca mananci tu bucata cea mai mare de prajitura ta preferata. Slujind ne daruim si lumea o sa ni se para mai buna cand de fapt noi suntem cei care ne-am schimbat.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

24/02/06 01:39

Site web  
Cris Cristi
membru

Locatie: CLUJ-NAPOCA
Inregistat: 22/02/06
E super ce ati scris pe aici...ma gandem ca pregatirea pentru casatorie e lucrata de Dumnezeu...asa cum Dumnezeu ne pregateste pentru Isus ,iar cand suntem gata ne ia ACASA...tot asa El ne pregateste pentru casatorie, iar cand suntem gata apare el sau ea...
        Cu toate astea... cand vezi atatea esecuri,atata responsabilitate...te tot framinti daca esti pregatit pentru acest pas sau nu...
         Bine ca Dumnnezeu a pus in noi acea scanteie, dorinta de a ne darui=dragostea ,ca altfel ne-am tot pregatii :) =) ...si tot nu am fii gata...

Ultima modificare de Cris Cristi (25/02/06 14:58)


_______________________________________
"Toate izvoarele mele sunt in Tine." Ps.87:7

25/02/06 14:49

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Dumnezeu isi face 100% partea, dar tot 100% trebuie sa o facem si noi pe a noastra...fiecare in parte :)

Referitor la rugaciune, este o carte foarte interesanta : "Puterea rugaciunii unei sotii". Acolo sunt 30 de teme concrete de rugaciune pentru sot ( sau viitorul sot, as zice eu ). Si incepe cu rugaciunea pentru ...sotie. Adica trebuie sa ne rugam in primul rand pentru noi, sa fim schimbate si modelate de Dumnezeu, pentru a fi niste partenere potrivite. Sa nu ne rugam sa-l faca Dumnezeu pe respectivul asa cum vrem noi, ci sa ne faca pe noi asa cum are el nevoie...
Cartea era pentru sotii, dar ideea se aplica si la soti. Sau la noi, viitori soti si sotii..:)


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

25/02/06 15:10

   
Cris Cristi
membru

Locatie: CLUJ-NAPOCA
Inregistat: 22/02/06
Da cred ca Dumnezeu este in parteneriat cu noi in aceasta pregatire si totusi Suveran pana la urma...fara o colaborare fructuoasa te trezesti din nou in mana-framantarea Olarului si din nou pana reuseste lucrarea ;)

_______________________________________
"Toate izvoarele mele sunt in Tine." Ps.87:7

25/02/06 15:21

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05

april a scris:

Referitor la rugaciune, este o carte foarte interesanta : "Puterea rugaciunii unei sotii". Acolo sunt 30 de teme concrete de rugaciune pentru sot ( sau viitorul sot, as zice eu ). Si incepe cu rugaciunea pentru ...sotie. Adica trebuie sa ne rugam in primul rand pentru noi, sa fim schimbate si modelate de Dumnezeu, pentru a fi niste partenere potrivite. Sa nu ne rugam sa-l faca Dumnezeu pe respectivul asa cum vrem noi, ci sa ne faca pe noi asa cum are el nevoie...
Cartea era pentru sotii, dar ideea se aplica si la soti. Sau la noi, viitori soti si sotii..:)

E foarte faina cartea. Si eu am trecut prin ea si obisnuiam sa ma rog o saptamana intreaga numai pentru un anumit subiect. O parte din subiecte sunt: munca lui, atitudinea lui fata de bani, alegerile lui, ispitele lui, relatiile lui, trecutul lui, casnicia lui, vorbirea lui, imaginea lui despre sine, etc. Dar in ultima vreme am descoperit ca am un sot minunat. De cele mai multe ori lucrurile negative care sunt sugerate acolo pentru care sa ma rog nu i se aplica lui si in momentul in care parcurgeam rand cu rand paginile imi dadeam seama cat de binecuvantata sunt. Eu cred ca atunci cand Il cauti pe Domnul din toata inima e imposibil ca Dz sa nu rasplateasca credinciosia ta. Eu sunt una din femeile fericite.


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

26/02/06 03:13

Site web  
anca4j
membru

Inregistat: 24/01/05
Cred ca ar fi super sa inceapa fiecare din cei necasatoriti sa se pregateasca de acum...si asta in familie. ceva cursuri intensive de gatit nu ar strica...ceva trucuri de la mama sau sa ne obisnuim cu mofturile fratilor, sau sa le calcam pantalonii :D...asta pt fete, iar baietii sa nu se chinuie prea tare sa-si inteleaga surorile, dar sa le arate ca le pasa... sa inceapa sa se gandeasca serios la o meserie care-i va permite sa duca un trai decent si   sa fie obisnuiti sa mai faca treburile de barbat prin casa, ca nu se stie cand or fi insurati cum li se strica la miezul noptii ceva la robinet si nu stiu a schimba o garnitura :P am dat cateva exemple...practice. Ar fi mult mai multe,dar astea sunt pe langa ce ati zis pana acum. Revin cu mai multe idei :)

23/03/06 22:44

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05

anca4j a scris:

sa ne obisnuim cu mofturile fratilor, sau sa le calcam pantalonii :D...asta pt fete

Eu m-am scos la faza asta. Aici oamenii nu se uita la tine cum esti imbracat sau daca ti-ai calcat pantalonii sau nu. Cred ca nu am mai folosit fierul de calcat de cateva luni - pe bune!


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

24/03/06 04:14

Site web  
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
credeti ca trebuie ca cei necasatoriti sa citeasca carti in domeniu?
realitatea nu este oare alta decat cea din carti ?


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

11/04/06 19:54

   
joy
membru

Locatie: bucuresti, romania
Inregistat: 23/05/05
realitatea este realitate....si nu strica o carte, doua, sa vorbesti cu un prieten care e casatorit...in fine, informatii poti culege, dar sursa sa fie buna...
decat sa te arunci in casatorie cu capu inainte fara sa stii ce te asteapta, e bine sa te informezi macar un pik pt ca va tb sa infrunti REALITATEA in casatorie .....;):)


_______________________________________
joy

11/04/06 21:00

   
Pagini:  1 2 3 4 ... 7    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net