TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/TANAR si CRESTIN ?/Sa fii si tanar si crestin e la limita paradoxului Moderat de feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
sola scriptura
membru

Inregistat: 30/01/06
sa fii tanar si crestin totodata inseamna sa fugi de ispita ca Iosif, sa lupti ca Ghedeon desi te vezi neinsemnat, sa spui "vorbeste Doamne ca robul tau asculta" ca Samuel, sa imprumuti curajul celor trei tineri din cuptor iar daca totusi ai ajuns la roscove sa-ti vii in fire ca fiul risipitor...

Ultima modificare de sola scriptura (02/02/06 09:48)

02/02/06 09:45

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Eu cred ca depinde foarte mult de mediul in care cresti. Cred ca s-a gresit foarte mult cand s-au gandit astia sa puna copiii de gimnaziu, de liceu impreuna: adica sa pui o haina de oameni cu aceleasi instincte, cu aceeasi mentalitate impreuna e o treaba! Nu zic ca nu e o idee buna ci ma gandesc la o alternativa care ar fi putut fi, dar rezultatele nu au incetat sa apara. Atunci cand traiesti intr-o comunitate ca menonitii, de exemplu, care isi construiesc locuintele departe de oras si se asigura ca nu duc lipsa de nimic, atunci nu ai sanse sa pici in gheara lupului. Imi aduc aminte de versetul care zice: "nu te rog sa-i iei din lume, ci sa-I pazesti de cel rau!"

02/02/06 20:46

Site web  
scalcom
membru

Inregistat: 13/04/05
Ca sa fii tanar si pe deasupra si CRESTIN este cu adevarat un paradox vazut de cei din lume. Dar este minunata aceasta stare, din pacate trecatoare, TINERETEA.

16/02/06 12:06

magdal3na
membru

Inregistat: 20/04/05

Larisa a scris:

Atunci cand traiesti intr-o comunitate ca menonitii, de exemplu, care isi construiesc locuintele departe de oras si se asigura ca nu duc lipsa de nimic, atunci nu ai sanse sa pici in gheara lupului. Imi aduc aminte de versetul care zice: "nu te rog sa-i iei din lume, ci sa-I pazesti de cel rau!"

buna si pace!
  tu chiar crezi ca daca esti departe de civilizatie, de televizor, computer, etc, daca traiesti intr-o comunitate retrasa fata de lume, nu ai sanse sa pici in ghearele lupului? asta este cea mai mare greseala pe care o fac unele persoane: sa creada ca daca se departeaza de lume in sensul asta, fizic, atunci nu pot pacatui! chiar si in astfel de comunitati, cum sunt menonitii, se poate sa pacatuiesti si chiar sa pici!   
   eu nu zic decat ca ispita vine peste tot(sa nu uitam ca Isus a fost ispitit in pustiu, unde nu era nici tipenie de om), iar oamenii sunt la fel, fie ca sunt ortodocsi, penticostali, baptisti, evanghelici, menoniti, etc. toti oamenii sunt predispusi pacatului, chiar si cei care locuiesc precum menonitii....intelegi? in plus, sunt lucruri mult mai rele decat tehnologia si stiinta moderna care duc pe om in pacat! in inima se nasc toate! nu in tehnologie! intr-adevar daca nu folosesti descoperirile oamenilor de stiinta asa cum trebuie (adica spre slava lui Dumnezeu), atunci intr-adevar sunt rele si ar trebui sa se departeze de aceste lucruri! asta depinde de fiecare!
  si bine zice versetul acela: "nu te rog sa-i iei din lume", pentru ca nu asta e solutia....poate sa ne ia din lume si sa ne duca acasa, in Cer, altfel nu....daca te sui in varful muntelui si stai intr-o chilie precum calugarii sihastri, nu inseamna ca nu poti pacatui, nu inseamna ca nu poti cadea in ghearele lupului! sper sa intelegi ce am vrut sa spun!
Domnul sa te binecuvinteze! si sa iti dea in fiecare zi intelepciunea Sa! ca si mie, caci nu e om care sa nu aiba nevoie de intelepciune!

10/03/06 12:08

gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
Corect. Natura omului este decazuta, si tot ce poate el sa faca mai bine ii raul. Vedeti si ce zice Dumnezeu inante de Potop...caile omului erau indreptate numai spre rau.

10/03/06 15:45

Site web  
Cris Cristi
membru

Inregistat: 22/02/06
Conteaza si anturajul in care traiesti...ispitele sunt mai multe intr-un anturaj firesc decat intr-un anturaj duhovnicesc...influenta aceasta se vede cel mai bine la copii...dar si la noi tinerii(ne afecteaza subconstientul)... tot ceea ce asimilam prin cele 5 simturi ne afecteaza intr-un fel sau altul prezentul si viitorul...se obsearva o racire a dragostei firesti accentuata intre oameni in ultima vreme, si la aceasta, Satan foloseste ultima tehnica intr-un ritm exponential...raul are o priza mult mai buna decat binele,pe taramul firii pamantesti...spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa-ti spun cine esti...
           Din pacate lumea a devenit bisericoasa si noi lumesti...cochetam prea mult cu ispitele...ne asalteaza tot mai mult...viata a luat o viteza nebuna ...nu mai putem sa tinem pasul cu standardul impus de societate...intram de multe ori in jocul desertaciunii...ca tineri suntem mult mai receptivi la nou si de aici problemele cu alegerea corecta a lucrurilor duhovnicesti...
          Eu cred ca tinerii de azi sunt mult mai expusi ispitelor decat cei din generatia parintilor nostri...care ar fi solutia,fuga, infranarea...

10/03/06 23:38

gfod
membru

Cristi, ai considera interesul si dragostea pentru cultura unul din jocurile desertaciunii? stii ca se pot face niste distinctii aici. cea mai mare desertaciune mi se pare societatea asta de consum, in care suntem prinsi cu totii si care, din pacate, ne afecteaza si credinta si sistemele religioase.

11/03/06 13:31

Site web  
Cris Cristi
membru

Cultura...si ea face parte din sistemul lumesc care ne atrage in diverite curse...si acestea pot fi frumoase si de dorit ...acuma sigur ,ca fara cultura nu se mai poate in ziua de azi...
             O buna parte din cultura pare pasnica,dar daca ne departeaza ,in relatia noastra, de Dumnezeu ,nu este si aceasta o desertaciune...eclesiastrul nu zicea ca totul e desertaciune?
              Da, societatea de consum e in topul desertaciunii...dar si cultura ne poate fura timpul ,dragostea,pasiunea noastra pt. Dumnezeu...cultura si ea a suferit, si sufera ,modificari care o fac tot mai atractiva d.p.d.v. firesc ,pentru ca se stie interesul oamenilor pentru cultura scade, pentru ca de aici se castiga putin si se investeste mult...eu, aceasta tendinta o vad in cultura , de comercializare(compromitere negativa) a ei pentru a nu ramine o "antichitate"

11/03/06 20:10

Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05

Cultura...si ea face parte din sistemul lumesc care ne atrage in diverite curse...si acestea pot fi frumoase si de dorit ...acuma sigur ,ca fara cultura nu se mai poate in ziua de azi...
             O buna parte din cultura pare pasnica,dar daca ne departeaza ,in relatia noastra, de Dumnezeu ,nu este si aceasta o desertaciune...eclesiastrul nu zicea ca totul e desertaciune?

ai o logica stranie , oare a te ruga lui D-zeu nu ii desertaciune [evident am urmat logica expusa de tine] ?

11/03/06 21:36

Shilo
membru

Participarea tanarului crestin la corpul social este un dat nemijlocit , continut in sentimentul pe care-l are despre propria sa existenta .

11/03/06 21:44

Cris Cristi
membru

Shilo a scris:

ai o logica stranie , oare a te ruga lui D-zeu nu ii desertaciune [evident am urmat logica expusa de tine] ?

Mai, comunicarea si contextul lasa de dorit?... eu am vrut sa zic ca : toate valorile acestei lumi sunt o desertaciune(deci si cultura), te rog ca "totul e desertaciune" sa-l iei in context...nu am facut nici o aluzie la valorile spirituale ca ar fii o desertaciune!!!...sau tu consideri cultura lumii ca fiind spirituala???????

11/03/06 21:52

Shilo
membru

Mai, comunicarea si contextul lasa de dorit?... eu am vrut sa zic ca : toate valorile acestei lumi sunt o desertaciune(deci si cultura), te rog ca "totul e desertaciune" sa-l iei in context...nu am facut nici o aluzie la valorile spirituale ca ar fii o desertaciune!!!...sau tu consideri cultura lumii ca fiind spirituala???????

Cultura lumii este cat se poate de spirituala , si o mare parte din aceasta cultura a lumii s-a cladit pe idei receptate din religie.

Ultima modificare de Shilo (11/03/06 21:57)

11/03/06 21:57

Cris Cristi
membru

Este adevarat ca oamenii definesc cultura ca fiind spirituala,pentruca este pentru suflet...dar eu am alta parere...vad o asazisa spiritualitate fireasca-omeneasca si una duhovniceasca care se sprijina pe Cuvant si Duh-divina...daca oamenii se numesc crestini nu inseamna ca sunt ai lui Dumnezeu...eu asa zic si de cultura, daca oamenii o numesc spirituala fara DUH(putere) nu are valoare...acuma poate intelegem diferit termenul cultura...

11/03/06 22:10

gfod
membru

Eu am sesizat in Eclesiastul o atitudine foarte depresiva fata de tot. Solomon nu salveaza aproape nimic de la critica lui. Totul este desertaciune, si asa o simte omul...

12/03/06 16:00

Site web  
sweet andra
membru

Inregistat: 11/01/06
Vreau sa va provoc la o viata de crestini adevarati! Lasati-l pe El sa lucreze in viata voastra si lasati-va modelati ! Avem un Dumnezeu extraordinar! Asta mi-e dorinta sa fiu 100% pt Domnul si uitati-va in jur...si vedeti bunatatea Sa!

12/03/06 19:34

gfod
membru

Cum? cum sa-l lasam pe El sa lucreze si sa ne modeleze viata?

12/03/06 23:36

Site web  
Larisa
membru

Sa fim deschisi la ceea ce putem invata din cuvant, sa facem totul pentru aproapele nostru, sa nu nu fim incapatanati si cu ochelari de cal, sa fim cu urechea ciulita la tot ce ne inconjoara. Sa vrem sa fim mai buni, sa vedem jumatatea paharului plin in ziua necazului ...

13/03/06 00:25

Site web  
Shilo
membru

Sa fim deschisi la ceea ce putem invata din cuvant, sa facem totul pentru aproapele nostru, sa nu nu fim incapatanati si cu ochelari de cal, sa fim cu urechea ciulita la tot ce ne inconjoara. Sa vrem sa fim mai buni, sa vedem jumatatea paharului plin in ziua necazului

oare cati tineri crestini din ziua de azi pot sa spuna sincer ca si fac aceste lucruri .

13/03/06 11:45

gfod
membru

Larisa, ce-ai spus ai spus bine, dar vroiam sa stiu ce inseamna provocare asta pentru Andra. Pentru ca de multe ori vorbim prea mult despre idealuri si absoluturi, dar nu ne este cunoscuta calea intr-acolo...
  Shilo, oamenii care mai sunt interesati de chestiile astea sunt o raritate...so rejoice! :d

13/03/06 15:56

Site web  
ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05

Shilo a scris:

oare cati tineri crestini din ziua de azi pot sa spuna sincer ca si fac aceste lucruri .

asa este, dar de ce sa nu fim noi acesti tineri, sunt de acord, gabi ca oamenii astia sunt o raritate, dar pe mine nu ma mai intereseaza ce fac altii, vreau sa spun ca si iosua: " cat despre mine eu si casa mea vom sluji Domnului", si nu ma multumesc doar s-o spun, vreau sa traiesc asa, vreau sa fiu tanar si crestin adevarat, vreau sa-L cunosc cu adevarat pe Dzeu. parerea mea este ca nu-L cunoastem pe Dzeu asa cum ar trebui. vreau sa-L cunosc mai mult decat se predica decat este descris in carti, sau stiu eu ce altceva, vreau sa-L cunosc personal, asa incat sa pot spune ca si ioan: "ceea ce am vazut cu ochii nostrii, am pipait cu mainile noastre...."

13/03/06 17:27

sweet andra
membru

Cum sa-L lasam pe El sa ne modeleze viata? Simplu....sa ne punem viata la picioarele Sale...

13/03/06 18:40

gfod
membru

La fel de vaga esti Andra...spune ceva mai concret, diferit de lirismele atat de cunoscute tuturor. Nu zic ca nu-s bune, dar ne transpun intr-o lume tare de vis, in care totu-i bine, dar nu ii. Realitatea difera, pana la urma. Si cred ca noua crestinilor, si mai ales tinerilor, ne-ar prinde foarte bine un simt mai pregnant al realitatii. Realizati unde si cand traiti? Eu, foarte putin. Si ma ingrozesc. In contextul asta vreau sa stiu ce inseamna sa fiu crestin, si daca se poate. Si da, se poate.

13/03/06 23:45

Site web  
Larisa
membru

Gfod, cand am incercat sa-mi explic mie definitiile de mai sus am dat de rumegusul adunat sub barba de la limba de lemn. Asa e, vorbim frumos si daca nimeni nu ne intreaba avem impresia ca stim despre ce vorbim. Ma bucur ca ne-ai provocat sa ne punem mintea la contributie.

14/03/06 03:41

Site web  
sweet andra
membru

Ok ...da maybe ca  folosesc un limbaj prea "pocait" ...ok de exemplu poti sa ai un timp in fiecare zi in care sa vb cu Domnul..sa studiezi Cuvantul...asta te ajuta sa cresti...eu in ultimul timp pun tot mai mult accent pe asta si simt ca Domnul lucreaza tot mai mult la viata mea....incerc sa fug de toate chestiile urate si sa ma gandesc ca am pe Cineva f puternic mereu aproape de mine si care sigur ma va ajuta....poate ca raspunsul nu va fi intotdeauna cel pe care mi-l  doresc dar stiu ca totul este spre binele meu!

14/03/06 18:24

gfod
membru

uite, asta-i ce-am vrut! ceva concret pana la urma...:D multumesc!

14/03/06 21:33

Site web  
Pagini:  1 2    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la