TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Devotional/Viata devotionala personala Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Ce parere aveti despre citatul acesta:

" Cea mai importanta activitate in viata unui crestin este viata sa devotionala." ?


Ce inseamna viata devotionala pentru noi?
Cat timp petreceti pe zi cu Dumnezeu? Concret, in ce consta asta? Poate 5 minute o rugaciune pe fuga dimineata si 10 seara? Mers la biserica din cand in cand?
Ce rol are Cuvantul lui Dumnezeu in viata voastra? Cat cititi / meditati / memorati din El?
Ascultati muzica crestina? Cititi carti crestine? Discutati cu alti credinciosi? Intrati pe forumuri crestine si postati unde...la divertisment?

Am citit intr-o carte despre cineva care ii dadea lui Dumnezeu zeciuiala din ..timpul sau, adica 2 ore si 24 de minute. Am fost surprinsa..nu m-am gandit niciodata ca as putea sa-I dau lui Dumnezeu cel putin a zecea parte din timpul meu...

Poate cineva are niste ganduri, experiente personale, chiar sfaturi...
Cred ca am putea profita mai mult din discutiile noastre... si ne-am putea ajuta si sprijini reciproc... ce ziceti ? :)

Lui Dumnezeu ii este dor sa petreaca mai mult timp cu noi...fiindca ne iubeste cu o iubire vesnica :) si cand iubesti, doresti partasie cu persoana iubita...


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

22/02/06 19:20

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Imi aduc aminte ca atunci cand timpul devotional era un test la un curs pe care l-am facut la Scoala Biblica mi-a fost asa de greu. Ideea era sa citim 3 capitole pe zi si sa ne rugam cel putin juma de ora. In prima zi 5 minute au trecut ca doua ore, ca sa nu mai zic ca in primele zile ma deranja diavolul cu niste telefoane. Ei bine, dupa 3 luni de practica, de disciplina am fost placut surprinsa cand am vazut ca erau trecute acolo si cate 2, 5 ore de rugaciune zilnice. Atunci cand citim din Biblie, sau ne rugam si la un momendat suntem foarte stresati de ceva din viata noastra  si nu ne mai rugam sau nu mai citim nu trebuie sa-l lasam pe diavolul sa ne condamne. Dz vede si intelege starea noastra, diavolul este cel care ne condamna.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

22/02/06 19:42

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Viata devotionala personala mai este numita si timpul de partasie a crestinului. Acesta este timpul pus deoparte in fiecare zi pentru rugaciune, citirea Scripturii, meditatie, personalizarea Scripturii si cultivarea vietii spirituale.

Viata devotionala este timpul in care ne concentram asupra lui Dumnezeu, timpul care ne hraneste relatia personala cu Domnul Isus Hristos.

Scopul vietii devotionale este sa ne intalnim cu Dumnezeu..sa ne inchinam Lui ..sa avem partasie cu El. Este un timp in care avem posibilitatea sa sarbatorim cine este El si cine suntem noi in El, sa avem o relatie personala cu El si sa ne unim cu El in rugaciune si in Cuvantul Sau, sa ascultam sfaturile Lui, sa ne amintim de toate lucrarile Lui din viata noastra, sa-I dedicam viata noastra, familia noastra, biserica noastra, grijile noastre si ziua noastra , si sa ne imbracam cu toata armura lui Dumnezeu.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

23/02/06 22:34

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
In momentul in care eu m-am tinut de viata mea devotionala ca sa ma disciplinez am observat ca fac mai toate lucrurile sub calauzire. Viata a devenit o aventura si am inceput sa folosesc din ce in ce mai mult expesii ca: "Domnu-i bun! Slava Domnului" pentru ca vedeam lucruri intamplandu-se sub ochii mei cum nu m-am gandit niciodata ca or sa fie! Si am ajuns sa cred ca viata cu Dumnezeu este cea mai frumoasa viata, nu este viata unui amarat, este viata celor mai fericiti oameni de pe pamant.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

24/02/06 01:24

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Probabil ce cei mai multi dintre noi nu sunt constienti de importanta vietii devotionale personale...altfel poate ar fi postat cate ceva aici...

Viata devotionala zilnica cu Dumnezeu in Cuvant si in rugaciune ar trebui sa fie o experienta de care sa ne bucuram si nu un lucru pe care sa-l induram.
Voi enumera cateva motive pentru care este atat de importanta. Deci:

- este esentiala pentru cresterea spirituala. Cresterea spirituala inseamna o tot mai mare dependenta de Dumnezeu, in urma cunoasterii Lui, dar nu-L putem cunoaste mai bine decat daca ii alocam timp.

- este esentiala pentru curatia spirituala. Pentru a fi credincioasi curati si puri, trebuie sa facem zilnic "baie" in Cuvantul lui Dumnezeu.

- este esentiala pentru calauzirea spirituala.  Daca vom cauta calauzirea lui Dumnezeu pentru deciziile noastre prin Cuvant si in rugaciune, El ne va da calauzirea spirituala.

- este esentiala pentru biruinta spirituala. Cuvantul lui Dumnezeu strans in inima ne va aduce biruinta asupra pacatului, a imprejurarilor si a lui Satan.

- este esentiala pentru partasia spirituala. Cea mai mare realizare a vietii devotionale personale este partasia cu Dumnezeu. Sa ne apropiem de El si El se va apropia de noi.

- este esentiala pentru sanatatea spirituala. Timpul petrecut cu Dumnezeu va risipi teama si ingrijorarea, va mentine pacea in inimile noastre si va aduce echilibru si sanatate spirituala in viata noastra.

- este esentiala pentru viziunea spirituala. Viziunea este voia, planul, scopul si pasiunea lui Dumnezeu revelate prin 4 factori: Cuvantul, Duhul Sfant, rugaciunea si nevoile la care ne expune Dumnezeu. Viziunea inseamna sa privesti viata prin ochii lui Dumnezeu si sa vezi situatiile asa cum le vede El.

- este esentiala pentru puterea spirituala. Primim putere sa-L vestim pe El, ca infruntam ispitele si sa iesim biruitori in luptele noastre cu pacatul, egoismul si Satan. Dumnezeu ne da putere sa traim viata de crestin.

- este esentiala pentru consecventa spirituala. Daca suntem inconsecventi in viata noastra devotionala zilnica, acest lucru va produce inconsecventa in viata noastra de zi cu zi. Trebuie sa ne tinem de viata devotionala personala cu o hotarare disciplinata. Fie ca o incasam, fie ca invingem, secretul este sa perseveram. Sa fim consecventi. Sa ne tinem de ea cand suntem sus, si cand suntem jos; cand avem chef, si cand nu avem; cand ne e frig, si cand ne e cald; sa ne tinem de ea! Sa nu renuntam la ea!
(Sa mentionez ca intai trebuie sa o avem, ca sa avem de ce ne tine? :) )


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

04/03/06 23:04

   
Ammy28
membru

Locatie: Mures,Romania
Inregistat: 20/10/05
Draga April,cred ca fraza de inceput e extrem de relevanta.Cum altfel decat prin partasie zilnica cu Creatorul nostru putem trai in lumea asta?Din experienta personala am observat ca daca nu ai o umblare ZILNICA cu el,nori negrii incep sa se adune asupra capului tau.Pentru ca e atat de usor ca si dupa ce te-ai intors la El sa umbli tot calauzit de firea pamanteasca.Sunt deprinderi,obiceiuri adanci inradacinate in virtutea carora actionezi...Si firea e groaznica.Cum altfel intaresti si hranesti "omul dinlauntru" sau faptura noua care esti in Isus Christos?Partea divina din noi?Rugaciune,citirea Cuvantului,rugaciune si iar rugaciune.Pentru ca in rugaciune eu  vorbesc cu El.Si in bunatatea Lui nesfarsita,El imi raspunde.Si atunci,abia atunci eu pot spune ca traiesc.Personal am o problema cu disciplina si constanta.Am zile intregi cand nu las Biblia din mana,si zile in care n-o citesc de loc.Si inconstanta asta a mea ma oboseste si ma nefericeste pe mine in primul rand.Asa ca ma lupt acum,de fapt ma rog pentru consecventa.

_______________________________________
In adevar, legea Duhului de viata in Hristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii(Rom 8:2)

12/05/06 10:45

   
SAMUEL
membru

Locatie: Timisoara/ESPANA
Inregistat: 01/06/06
Da sunt de acord cu voi, Viata devotionala este timpul in care ne concentram asupra lui Dumnezeu, timpul care ne hraneste relatia personala cu Domnul Isus Hristos. De aceea ma alatur si eu daca nu e prea tarziu...

Ultima modificare de SAMUEL (02/06/06 03:10)


_______________________________________
ei merg din putere in putere

02/06/06 03:10

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Mai bine mai tarziu decat niciodata ;), SAMUEL.

Se pare ca nu prea exista interes si preocupare pentru asta...cel putin pe acest forum :(


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

02/06/06 14:50

   
Lee...
membru

Locatie: suceava
Inregistat: 28/04/06
personal...sunt convins ca timpul petrecut in comuniune cu Dumnezeu este cel mai placut si frumos moment al unei zile .
cand stai de vorba cu Dumnezeu te rupi de tot ce inseamna cotidian si gusti din "lumea de dincolo" !!!
la inceput aveam timpul meu de partasie cu Isus, dar parca faceam totul de la mine...nu I-am predat controlul TOTAL
dar de cand am hotarat sa nu mai fac compromis in viata...toate lucrurile merg asa fain...fara sa ma straduiesc eu sa fac multe...El face totul !!! (si eu partea mea) :)
si sunt in comuniune cu Isus tot timpul...vorbesc cu El oriunde si oricand...si imi raspunde la fel !!!


_______________________________________
!!! No Compromise !!!

02/06/06 19:26

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Daca am judeca dupa cati au scris la acest subiect, si cat au scris, nu as prea crede ca viata devotionala personala este o prioritate in viata noastra. Dar poate ca unii tac si fac :) .

Succesul vietii noastre devotionale cu Dumnezeu va depinde de pregatirea noastra personala. Daca ne vom pregati adecvat pentru intalnirea cu Dumnezeu, viata noastra devotionala va fi semnificativa si satisfacatoare din punct de vedere spiritual.

Cum intotdeauna gasim timp pentru ceea ce consideram important, ar trebui sa ne stabilim in minte si inima prioritatea vietii devotionale personale.

Exista multe feluri in care ne-am putea pregati pentru timpul petrecut impreuna cu Dumnezeu. Redau cateva sugestii din cartea "Viata devotionala personala", de Bobby Moore:

- Alege un moment si un loc pentru timpul tau devotional cu Domnul. S-ar putea sa fie imposibil sa gasesti un loc ideal si retras in fiecare zi; insa daca este posibil, alage un moment si un loc in care sa poti fi singur cu Dumnezeu.

- Incepe sa-ti protejezi timpul de somn tinand cont de timpul devotional cu Domnul dis-de-dimineata. Cu alte cuvinte, culca-te la o ora decenta. Disciplineaza-te sa fii odihnit pentru timpul devotional cu Domnul avand grija sa ai intotdeauna timp suficient pentru odihna si somn. Unul din secretele unei vieti devotionale sanatoase incepe in seara dinaintea intalnirii devotionale de dimineata cu Domnul.

- Alege un mod practic de a te trezi in fiecare dimineata. In timp vom observa ca ne vom trezi automat, fara ceas desteptator,etc.

- Cand te trezesti, fa tot ce este necesar ca sa alungi orice urma de somn. Spala-te pe fata...fa un dus...fa cateva miscari de gimnastica...bea o cana de cafea sau un pahar de suc. Indreapte-te spre locul tau de intalnire cu Domnul si nu te lasa distras de altceva. Ai o intalnire divina cu Domnul tau.

Poate cineva are alte idei practice si le poate impartasi si celorlalti.
Oricum, cred ca este foarte important sa ne incepem ziua cu Domnul, adica sa avem cel putin dimineata un timp numai cu El.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

21/01/07 19:00

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Mai nou eu ma trezesc la 6 si imi pun de un ceai dupa care ma apuc de citit din meditatii zilnice si citesc 2, 3 capitole din Biblie si astept sa vad ce-mi vorbeste Domnul si ce directii are pentru mine pentru ziua respectiva. In drum spre serviciu ascult muzica crestina, ma rog si cant si ziua mea e altfel in fiecare zi. Dumnezeu imi da biruinta in tot ce fac si-mi da pacea si bucuria de care am nevoie in momente in care as urla de durere. Cat sunt la serviciu ma rog pentru cei din jurul meu, pentru cei dragi ai mei si uite asa ziua trece mai repede si pot sa vin acasa la iubitul meu si sa ne bucuram de ziua pe care Dumnezeu a facut-o pentru noi. Zicea in cartea: "Dezvolta liderii din jurul tau" ca era un tip lucra la spital la lift si intr-o dimineata a inceput sa fredoneze un cantec vesel la care un domn l-a intrebat ce-i asa de bun in dimineata aia la care tipul a raspuns: "Domnule, e prima data cand traiesc ziua de astazi!"

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

22/01/07 04:31

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Una din "activitatile" principale din cadrul vietii devotionale personale este cititul Cuvantului lui Dumnezeu. E unul din modurile prin care El ne vorbeste.

Cum cititi voi Biblia ?

Zilnic, la rand, pe sarite, subliniind si/sau colorand ce va atrage atentia, facand insemnari pe margine ? Preferati Noul, Vechiul Testament sau le cititi pe ambele in mod egal ?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

02/03/07 22:39

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Eu luna trecuta am citit din Proverbe cate un capitol in fiecare dimineata. Gasesc cartea aceasta foarte practica pentru viata unui crestin. De obicei eu subliniez ce cred ca Dumnezeu vrea sa-mi vorbeasca in ziua respectiva prin versetele respective. Prefer Noul Testament in locul altor carti din Vechiul Testament, dar in cateva saptamani voi incepe un program de rugaciune si citire a Bibliei in fiecare dimineata si seara.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

04/03/07 04:49

Site web  
CatalinD
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/03/07

april a scris:

Cum cititi voi Biblia ?

Zilnic, la rand, pe sarite, subliniind si/sau colorand ce va atrage atentia, facand insemnari pe margine ? Preferati Noul, Vechiul Testament sau le cititi pe ambele in mod egal ?


  Pentru prima citire a Bibliei, toate cartile la rind, intai Noul Testament si apoi Vechiul Testament. Urmatoarele citiri pot focaliza direct anumite carti, totusi fara a ne lipsi prin aceasta de aprofundarea intregului Cuvant al lui Dumnezeu.
  Sublinierile sunt esentiale pentru mine, imi regasesc cu usurinta versetele care-mi spun cel mai direct un anumit gand din partea Domnului, dar bineinteles ca la alte citiri, sau in urma ascultarii de predici, descoperi alte si alte bogatii ce nu admiti sa nu le evidentiezi, cu aceeasi culoare si chiar cu alta de multe ori - evidentieri dintre evidentieri.

Ultima modificare de CatalinD (09/03/07 12:02)


_______________________________________
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

09/03/07 11:59

   
CodDot
membru

Locatie: Iasi / Botosani, Romania
Inregistat: 12/01/06
inainte citeam 1 sau mai multe capitole dimineata si ma rugam din ce imi vorbea Domnul in acele pasaje. Vedeam ce vrea sa imi vorbeasca...

Acum, de la inceputul anului, s-a inceput un program de citire a bibliei intr-un an, cu toata biserica, mergand din 4 parti diferite. Acum e si mai fain ca am o imagine mai de ansamblu.

Eu nu imi subliniez in biblie ca e cam scumpa... dar am un jurnal de studiu si rugaciune. Asa ca imi notez in jurnal tot ce imi vorbeste Domnul. Uneori ma opresc si ma rog chiar atunci. De obicei dupa ce termin de citit din Scriptura, recitesc ce am scris in jurnal. Apoi ma rog pentru motivele ce mi le-a dat Domnul in acea dimineata, dupa care pentru motivele ce le am pe lista de rugaciune de la sfarsitul jurnalului.

Acum e mult mai fain decat inainte cand citeam 1-2 capitole. De obicei imi ia 1 o ora toata treaba, uneori si 2 sau mai mult... depinde, dar alteori nu reusesc sa citesc... cand sunt plecat de exmplu sau ca azi... m-am luat cu altele.

Cateodata mi-e greu sa ma apuc, in sensul ca ma iau cu altele de la prima ora si nu mai apuc. De aceea, de ceva timp, incerc nici sa nu deschid computerul sau nici sa mananc inainte de a avea timpul de devotional personal cu Domnul. Am observat ca mi-e mai usor sa ma tin de ce mi-am propus, daca merg pe principiul... sufletul n-a mancat, atunci nici trupul n-are sa manance... Uneori merge, alteori nu.

Grupul de rugaciune de aici de pe TC m-a incurajat si mai mult in acest sens. Totusi, in ultima vreme parca s-a lasat mai moale... sper sa nu moara aceste grupuri de rugaciune

Astazi nu am avut timp devotional, si toata ziua am fost nervos si agitat parca fara un motiv anume. Nu am fost in apele mele...

Ultima modificare de CodDot (09/03/07 21:51)


_______________________________________
Daniel Condurachi
my PORTFOLIO - http://www.byCodDot.com
my BLOG - http://blog.byCodDot.com

09/03/07 21:49

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Eu citesc din Biblie dimineata, cate 2 capitole pe zi , la rand, inainte de a manca sau de a deschide calculatorul , apoi ma rog .

Dupa ce termin de recitit Biblia, mi-am propus ca data viitoare sa citesc in paralel VT si NT, dar tot la rand. Si daca reusesc, sa termin toata Biblia intr-un an.

Subliniez in Biblie, de fapt acum nu prea mai am ce, la cat de subliniata este :) . Ma gandesc sa-mi iau alta si s-o citesc de la inceput iar. Sunt curioasa ce as sublinia de data asta :) .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

09/03/07 23:13

   
iuddavali
membru

Locatie: braila, romania
Inregistat: 28/01/06
Fiind implicat intr-o grupa de rugaciune, am trecut devotiunea in acest timp, adica 2 "reprize" a cate 15-20 min fiecare la o anumita ora. Nu spun ca mi-ar dauna daca ar fi mai mult, nicidecum. Nu am eliminat rugaciunea/inaltarea inimii catre cer de dimineata, cu recunostinta unei noi zile. In fiecare interval citesc macar un psalm, cant cel putin 2 melodii, in felul asta regasesc versuri uitate, retraind momente, si bineinteles rugaciune (lauda, multumiri, cereri). Alte carti... hm-hm. Sa vad poate imi includ si asta in program, nu neaparat de ceea ce spunea Luther (parca): "azi am multa treba, inseamna ca ma voi ruga mai mult", ci din nevoie personala.

In rest, muzica imi e alaturi tot timpul.


_______________________________________
Ideile sunt ca iepurii.

Octombrie - cand se schimba ora pentru iarna. Ecl. 3:1

01/06/07 21:32

Site web  
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

april a scris:

Cum cititi voi Biblia ?

De 4 luni am inceput sa recitesc Biblia.
Am dat intaietate Proverbelor,apoi Psalmilor,si am continuat cu Noul Testament,pe care l-am si terminat.Acum citesc Ezechiel.

Timpul devotional cu Domnul il prefer dimineata,cand imi doarme fetita!
Este liniste si ma pot concentra mai bine asupra cititului si rugaciunii.

Conteaza foarte mult felul in care iti incepi ziua!
Este si un cantec crestin care spune:"Orice zi sa o-ncepi cu Domnul.
                                                    Nu poti sti ce-ncercari te pandesc;
                                                    Cate grijuri,ispite sau lacrimi
                                                    Spre tine suvoi pornesc!"


Ultima modificare de Magdy (14/01/08 08:10)


14/01/08 08:08

   
the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
Mi s-au parut interesante cele expuse mai sus.
Timpul meu devotional este cam asa:ma trezesc tot de la 6 ca si Larisa doar ca la mine e putin diferit....inainte faceam ca si voi si anume luam un pasaj din Biblie si il citeam incercand sa-l inteleg dar nu prea imi mai aduceam aminte de el pe parcursul zile.

Si am gasit o solutie mai buna(cel putin mie mi se pare mai eficient asa).Iata in ce consta:studiez individual cartea Marcu(dupa ce am citit Matei in acelasi mod) si citesc cate un capitol (sau daca e mai mare il impar in doua )dupa care iau fiecare verset si expun pe un carnetel ideile care imi vin in minte in legaura cu pasajul respctiv.LA sfarsitul "notitelor" scriu cate o mica rugaciune care are legatura cu pasajul, dupa care vin efectiv inainte Domnului si ii cer intelepciune pt  ziua care urmeaza.

Mie mi se pare mai eficient asa deoarece imi aduc aminte mai usor ce am scris decat ce am citit.Si in plus pot sa vad ce am scris in urma cu ceva zile si sa-mi creez o idee generala asupra unei carti biblice.


_______________________________________
Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....

16/01/08 14:43

Site web  
nina+
membru

Locatie: arad, ro
Inregistat: 10/06/07

april a scris:

Daca am judeca dupa cati au scris la acest subiect, si cat au scris, nu as prea crede ca viata devotionala personala este o prioritate in viata noastra. Dar poate ca unii tac si fac :) .

Da, cred ca mai sunt si de aceia; si mai sunt si cei ca mine, care nu prea scriu, ca sa nu-si recunoasca infrangerile; putina vreme am reusit sa am timpul acela "ideal" dimineata, cand eram la scoala de dupa-masa.
Sunt vremuri bune, rele, dar in ultima vreme timpul petrecut singura cu Dumnezeu -cum avea Isus, Domnul-, a avut tot mai mult de suferit. Stam de vorba mai mult pe furate, printre ganduri, printre alergari, asteptand tramvaiul... stiu ca o relatie nu se aprofundeaza asa, ci mai degraba slabeste. Sunt constienta, fiecare suntem... dar cred ca ne e teama de o noua dedicare ce va tine o saptamana... uuffff...
Fiecare stie pentru el ce are nevoie. Eu stiu ca am nevoie de pocainta la capitolul asta. Si ajutorul Domnului Dumnezeu ca sa inving piedicile, ca sunt destule, si din interior si din exterior...
Sa fiti binecuvantati! Si sa fiti biruitori!


_______________________________________
"Macar ca zici ca nu-L vezi, totusi, pricina ta este inaintea Lui: asteapta-L!" Iov 35.14

28/07/08 22:39

   
felyy
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 23/06/08
Eu citesc din Biblie dimineata cate un capitol pentru ca nu-mi permite timpul mai mult, ma rog iar pe parcursul zilei incerc sa ma gandesc la ce-am citit...seara citesc mai multe capitole pentru ca nu ma grabeste nimeni si am timp.

Din ianuarie am incaput sa recitesc biblia de la incaput...datorita faptului ca la studiu la biserica am luat Biblia de la incaput inteleg mult ai bine unele lucruri.


_______________________________________
Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU

03/08/08 07:47

   
Ammy28
membru

Locatie: Mures,Romania
Inregistat: 20/10/05
Viata devotionala personala.

Sunt oameni care profeseaza o religie, si au activitati religioase-mers la biserica, studiu biblic, partasie, rugaciune, anumite ore pe zi dedicate acestui gen de activitate. Discipline spirituale. Ca sa creasca in Domnul. Sunt bune lucrurile acestea? Sunt. Dar cum? Si cand? Si cat? Si, cel mai important, cu ce inima faci acestea? Fie ca Duhul Sfant sa ne dea discernere. Problema mea cu acest gen de oameni e ca practica religia asa cum practica orice altceva- un lucru exterior, care iti da o anumita satisfactie, si un anumit sens al utilitatii. Si se cred si buni, si sfinti, si superiori "celor din lume". Dar ei raman tot ei, isi hotarasc si stabilesc singuri viata si prioritatile, si viata de credinta e ceva strecurat printre restul obligatiilor zilnice.

Sunt alti oameni, care Il traiesc pe Cristos. Pur si simplu. Astia sunt "cei nebuni pentru Cristos". Lor n-ai ce sa le faci. Nu poti sa-i opresti. Ei stiu ca lucrurile care se vad sunt trecatoare, si cele care nu se vad sunt vesnice. Lumea cu ispitele ei, diavolul cu tertipurile lui, propriile slabiciuni, caderi, recaderi, ridicari, caderi din nou, pacate, pacatzele, planset, intuneric, nelinisti, spaime, indoieli, gemete, urlete, agonie, toate astea sunt si ei le simt, dar in "nebunia lor" ei merg mai departe, catre Cel care le-a intins mana.
Noi ne nastem. Traim o vreme pe pamantul acesta. Avem niste convingeri, credinte, fapte, si o personalitate. Niste filosofii de viata dupa care ne ghidam. Si intr-o zi, peste cotidianul nostru, cade cerul. Cu troznet. Cu flacari. Cu ingeri. Cu miracole. Cu lacrimi de pocainta. Cu spalarea inimii. Te prabusesti, cu fruntea in tarana, cu inima facuta tandari. Un om se uita in ochii Celui care a murit in locul Lui (Habar n-avea poate ca e pacatos. Sau habar n-avea ca exista iertare si un nou inceput pentru el) Cu oprirea mintii in loc. Cu VIATA. VIATA. VIATA. Ce se intampla? A venit Isus Crisos in viata noastra. Sau ne-a dus pe noi in viata Lui. Si viata noastra, ca si istoria, este impartita in doua. De o cruce. Inainte de Cristos, si dupa Cristos.

Daca cineva L-a cunoscut pe Domnul Slavei, viata lui nu mai este niciodata aceeasi. Nu are cum sa mai fie. Din momentul acela incolo, tu esti un om care a vazut ADEVARUL. Despre tine, despre lume, despre diavol, despre realitatea spirituala. Cat ne da El sa cunoastem. Isus Crisos iti acapareaza toata existenta, si toata viata. Pentru ca El este viata. Nu mai incapi tu acolo. Planuri sau proiecte, tu,stapanul vietii tale, care iti hotarasti soarta, toate astea se fac tandari, se prabusesc cu fata in tarana, la picioarele Lui, cum s-a intamplat cu statuia zeului Dagon in fata chivotului (1 Samuel 5:3-4)

Eu cred ca viata devotionala trebuie sa fie ceva mai intim si mai natural decat respiratia,  sau miscarea, sau hrana, sau odihna. Fie ca noi sa ne lasam calauziti de Duhul Sfant in tot adevarul pe care avem nevoie sa-l cunoastem.

Ultima modificare de Ammy28 (01/09/08 11:54)


_______________________________________
In adevar, legea Duhului de viata in Hristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii(Rom 8:2)

01/09/08 11:48

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Eu deci Domnul ma bincuvantat si din neputinta mea mi-a dat sansa sa cresc.

Eu cum imi place sa petrec timpul in odaia mea?

Eu ma rog, am un caiet si pentru fiecare rugaciune scriu versetul sau versetele care mi-a vorbit Domnul.
Inainte sa deschid Biblia fac o mica rugaciune si zic: "Doamne Domnul Dumnezeu meu, Tata te rog din dragoste prin Isus si in Numele Lui ca sa imi vorbesti. Te rog invata-ma din Cuvantul, Adevarul, Judecatatile, Dreptatea Ta... invata-ma cum, ce, care, cand este dupa voia si placul Tau caci eu nustiu nimic. Dar stiu ca Tu sti mai bine deci de aceea ma incred ca Tu imi dai ce am nevoie cu adevarat. Da-mi intelepciunea sa inteleg Tata tainele, Legile si Poruncile Tale si da-mi puterea sa implinesc ce imi zice Tu."
In acest mod fac aceasta scurta rugaminte Lui si de fiecare data imi raspunde. Slavit sa fie El si ii multumesc din dragoste, nustiu ce m-as face daca n-as raspunde El.
Dupa aceea ma rog pentru anumite lucruri si ma rog folosind ce mia zis El.
La moment aztazi incep un nou caiet, in fiecare zi incep o noua pagina. Incerc cit pot, nu e destul dar sper si ma rog sa ma ajute ca sa fac in Numele Lui Isus si sa ma rog pentru mine si pentru totul dupa voia Lui.
De rugaciuni pe zi nu zic si nici nu vreau sa zic, e jenant.

Edit: nu scriu ce contine versetel ci doar versetela exemplu Efeseni 5:10-11.

Ultima modificare de livu2day (20/06/09 06:31)


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

16/01/09 02:54

   
alex
membru

Inregistat: 02/03/09

april a scris:

Una din "activitatile" principale din cadrul vietii devotionale personale este cititul Cuvantului lui Dumnezeu. E unul din modurile prin care El ne vorbeste.

Cum cititi voi Biblia ?

Zilnic, la rand, pe sarite, subliniind si/sau colorand ce va atrage atentia, facand insemnari pe margine ? Preferati Noul, Vechiul Testament sau le cititi pe ambele in mod egal ?


la mine citilul zilnic e diferit..nu pot zice ca citesc 1 capitol 2 sau 3...sunt zile cand citesc doar cateva versete,alteori parca nu m-as mai opri din citit...spere exemplu aseara eram mahnit din pricina unor evenimente care m-au afectat intr-un fel sau altul...citeam intamplarea cu potolirea furtuni si am ramas cercetat de versetul ...”de ce va temeti putin credinciosilor?...”(Matei cap 9), neputand sa citesc mai departe....
alteori s-a intamplat sa citesc capitole intregi
dupa ce termin de citit imi notez gandurile in jurnal dupa care ma rog...
de sublinit obisnuiam sa subl si eu pana cand am ajuns sa nu mai am ce sa subl(era tot colorat in diverse culori)..:) insa acum mi-am schimbat biblia si odata cu asta si obiceiul de a sublinia....:)

Ultima modificare de alex (30/04/11 12:58)


31/08/09 19:42

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06

april a scris:

"Viata devotionala personala", de Bobby Moore

si eu am citit cartea, mi s-a parut interesanta doar ca nu am aplicat mai nimic, trebe sa o recitesc si sa iau atitudine.

   In mod imbucurator, acest capitol major din viata se schimba in bine la mine. Cred ca cel mai greu e sa fii disciplinat in ceea ce priveste viata devotionala personala.

   Oricum ,din toate activitatile astea devotionale, cele mai importante sunt rugaciunea si cititul Bibilie, dar noi ne mintim facand o groaza de activitati bisericesti in esenta bune dar care ne fura o partasie proprie cu Domnul.

   Eu am inceput cu Iosua, n-am mai avut chef sa citesc cele 5 de dinainte [stiu, suna cam sec. Oricum ma plictiseam la descrierile alea lungi in care nu aveam putere de imaginatie. Cred ca mi se iarta :D], dar nu m-am tinut constant de citit. Si am impresia ca citeam sa fie citit, mai mult de dragul de a zice ca am citit Biblia in 2011 si ca stiu istoria. Asa ca schimb tactica - o sa citesc din NT cautand revelatie, asta insemnand ca o iau usor cu cititul si mai mult cu meditatul - vreo 2 capitole din Nt pe zi+ Vt in paralel. Si da, mai vreau sa citesc si de dimineata inainte de scoala un capitol din Psalmi, desi in fiecare dimineata plec devreme de acasa, nu ma descurc cu somnul. [cred ca ma pun pe rugat ca de la anu sa nu mai am ore numai de la 8 :)]
   Sper sa ma tin.


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

15/02/11 21:53

   
Pagini:  1 2    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net