TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Ereziile antitrinitare Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 15
zacariah
membru

Inregistat: 07/10/11

OLD TRAIAN a scris:

Mai. Cred ca nu intelegi; sau nu vrei sa intelegi.
Eu nu am zis ca sustin sau combat crezul. Eu am spus ce zice crezul despre nasterea lui Iisus, pentru ca tu ai spus o minciuna in legatura cu ce zice crezul, fie din nestiinta, ceea ce-i grav, fie intentionat, ceea ce-i si mai grav.

zacariah a scris:

Crezul zice ca a fost nascut de Maria ...

Crezul este "opera"mareata a acelor care au inventat si doctrina trinitatii,ei au supus-o la vot .Deci eu nu combat oamenii ci prostia umana si naivitatea celor care au preluat doctrina pagana a trinitatii .Degeaba zici ca nu esti de acord cu crezul dar aprobi invatatura trinitara care a venit prin aceeasi inspiratie falsa.

Ultima modificare de zacariah (16/10/11 08:37)

16/10/11 08:36

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Ori nu intelegi limba romana, ori te joci cu cuvintele asa din plictiseala.

Unde am spus ca nu sunt de acord cu crezul?

Am spus ca tu ai indus o minciuna in legatura cu crezul si ca nu se poate discuta bazat pe minciuni, ci pe ceea ce este adevarat. Daca il combatem, il combatem cu adevarul nu insinuind minciuni. O

O alta minciuna ce ai spus-o este ca eu nu sunt de acord cu crezul , cand u nu am vorbit despre asta nici da , nici ba.

16/10/11 08:40

zacariah
membru

OLD TRAIAN a scris:

Ori nu intelegi limba romana, ori te joci cu cuvintele asa din plictiseala.

Unde am spus ca nu sunt de acord cu crezul?

Am spus ca tu ai indus o minciuna in legatura cu crezul si ca nu se poate discuta bazat pe minciuni, ci pe ceea ce este adevarat. Daca il combatem, il combatem cu adevarul nu insinuind minciuni. O

O alta minciuna ce ai spus-o este ca eu nu sunt de acord cu crezul , cand u nu am vorbit despre asta nici da , nici ba.

Daca crezi crezul atunci se explica "babilonul "din ratiunea ta .Deci Dumnezeu a nascut un alt Dumnezeu in vesnicie ,ptr al ajuta la Creatie ,un fel de asistent manager ?Frumos si modern ptr zilele noastre ,Dumnezeul vostru nu e prea competent, avea nevoie de un ajutor ,s-a dus Atotputernicia Sa ...debordant.

Ascultati vocea lui Dumnezeu azi ;
http://www.livestream.com/apbm/video?cl ... 195dc72dec

Ewald Frank este singurul Apostol in viata ,este singurul autorizat de catre Dumnezeu in generatia noastra ,ptr a prezenta in amanunt Planul lui Dumnezeu cu omenirea.Oricine trece pe langa slujba acestui om a lui Dumnezeu ,trece pe langa Dumnezeu ,totul este in zadar daca nu se respecta slujba acestui Apostol.Ioan 13;20

Ultima modificare de zacariah (16/10/11 10:01)

16/10/11 08:44

Old
Moderator

zacariah a scris:

Daca crezi crezul atunci se explica "babilonul "din ratiunea ta .

Daca cred sau nu, crezul, asta nu-i treaba ta. Treaba ta ar trebui sa fie daca cred sau nu Biblia.

Deci Dumnezeu a nascut un alt Dumnezeu in vesnicie ,ptr al ajuta la Creatie ,un fel de asistent manager ?Frumos si modern ptr zilele noastre ,Dumnezeul vostru nu e prea competent, avea nevoie de un ajutor ,s-a dus Atotputernicia Sa ...debordant.

Tu in incercarea ta de a zice ceva ai vrut sa ataci doctrina trinitatii. Trinitatea spune ca este un singur Dumnezeu in trei persoane, sau trei entitati.

Faptul ca ataci chipurile o doctrina cu doi dumnezei asta arata ce este in mintea ta. Cu alte cuvinte te lupti cu un adversar imaginar.

...este singurul Apostol in viata ,este singurul autorizat de catre Dumnezeu in generatia noastra ,ptr a prezenta in amanunt Planul lui Dumnezeu cu omenirea.Oricine trece pe langa slujba acestui om a lui Dumnezeu ,trece pe langa Dumnezeu ,totul este in zadar daca nu se respecta slujba acestui Apostol.Ioan 13;20

Daca vrei vocea lui Dumnezeu azi, iti recomand cu caldura: http://www.ebible.ro/
Asta este vocea sigura a lui Dumnezeu azi.
In lume sunt azi mii de pretinsi apostoli asa cum sugerezi tu ca ar fi unul. Toti au aceeasi pretentie, si cred ca multi dintre ei ar fi aproape gata sa anatemizeze pe cine nu-i stie pe ei; asa cum tu o faci, nu stiu daca in numele tau personal sau in numele individului cu pricina.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (16/10/11 14:33)

16/10/11 14:32

zacariah
membru

OLD TRAIAN a scris:

zacariah a scris:

Daca crezi crezul atunci se explica "babilonul "din ratiunea ta .

Daca cred sau nu, crezul, asta nu-i treaba ta. Treaba ta ar trebui sa fie daca cred sau nu Biblia.

Deci Dumnezeu a nascut un alt Dumnezeu in vesnicie ,ptr al ajuta la Creatie ,un fel de asistent manager ?Frumos si modern ptr zilele noastre ,Dumnezeul vostru nu e prea competent, avea nevoie de un ajutor ,s-a dus Atotputernicia Sa ...debordant.

Tu in incercarea ta de a zice ceva ai vrut sa ataci doctrina trinitatii. Trinitatea spune ca este un singur Dumnezeu in trei persoane, sau trei entitati.

Faptul ca ataci chipurile o doctrina cu doi dumnezei asta arata ce este in mintea ta. Cu alte cuvinte te lupti cu un adversar imaginar.

...este singurul Apostol in viata ,este singurul autorizat de catre Dumnezeu in generatia noastra ,ptr a prezenta in amanunt Planul lui Dumnezeu cu omenirea.Oricine trece pe langa slujba acestui om a lui Dumnezeu ,trece pe langa Dumnezeu ,totul este in zadar daca nu se respecta slujba acestui Apostol.Ioan 13;20

Daca vrei vocea lui Dumnezeu azi, iti recomand cu caldura: http://www.ebible.ro/
Asta este vocea sigura a lui Dumnezeu azi.
In lume sunt azi mii de pretinsi apostoli asa cum sugerezi tu ca ar fi unul. Toti au aceeasi pretentie, si cred ca multi dintre ei ar fi aproape gata sa anatemizeze pe cine nu-i stie pe ei; asa cum tu o faci, nu stiu daca in numele tau personal sau in numele individului cu pricina.

In cruand Dumnezeu va face o mare trezire spirituala ,iar pastorii de azi cu diplome o sa predice la niste cladiri goale .Oamenii sinceri nu pot fi pastoriti de catre pastori platiti ,care cand vede lupul fug si lasa oile pe mana lui .

16/10/11 20:02

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Despre ce trezire este vorba zacariah? Cine o anunta?

Ultima modificare de Oblio (17/10/11 00:37)

16/10/11 21:01

stefan
membru

Inregistat: 24/03/06
Habacuc1:55 Aruncaţi-vă ochii printre neamuri şi priviţi, uimiţi-vă şi îngroziţi-vă! Căci în zilele voastre voi face o lucrare pe care n-aţi crede-o, dacă v-ar povesti-o cineva!
Ev12:26 al cărui glas a clătinat atunci pământul, şi care acum a făcut făgăduinţa aceasta: „Voi mai clătina încă o dată nu numai pământul, ci şi cerul.”
Rom8:19 De asemenea, şi firea aşteaptă cu o dorinţă înfocată descoperirea fiilor lui Dumnezeu.
Maleahi3:18 Şi veţi vedea din nou atunci deosebirea dintre cel neprihănit şi cel rău, dintre cel ce slujeşte lui Dumnezeu şi cel ce nu-I slujeşte.
Ioel2:24 Ariile se vor umple de grâu, vor geme tocitoarele şi teascurile de must şi de untdelemn,
25 vă voi răsplăti astfel anii pe care i-au mâncat lăcustele Arbeh, Ielec, Hasil şi Gazam, oştirea Mea cea mare pe care am trimis-o împotriva voastră.
26 Veţi mânca şi vă veţi sătura, şi veţi lăuda Numele Domnului Dumnezeului vostru care va face minuni cu voi, şi poporul Meu niciodată nu va mai fi de ocară!
27 Şi veţi şti că Eu sunt în mijlocul lui Israel, că Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru, şi nu este altul afară de Mine. Şi poporul Meu niciodată nu va mai fi de ocară.
28 După aceea voi turna Duhul Meu peste orice făptură; fiii şi fiicele voastre vor proroci, bătrânii voştri vor visa vise, şi tinerii voştri vor avea vedenii.
29 Chiar şi peste robi şi peste roabe voi turna Duhul Meu în zilele acelea.

16/10/11 22:07

Old
Moderator

stefan a scris:

... După aceea voi turna Duhul Meu peste orice făptură; fiii şi fiicele voastre vor proroci, bătrânii voştri vor visa vise, şi tinerii voştri vor avea vedenii.
29 Chiar şi peste robi şi peste roabe voi turna Duhul Meu în zilele acelea.

Dupa ce dupa aceea ca sa stim sa localizam trezirea anuntata de tine.

Apostolul Petru zice ca aceats profetie are infaptuira in ziua rusaliilor.

Deeci, Oblio, nu as vrea sa te dezamagesc, dar...a fost.

16/10/11 22:31

stefan
membru

Old te rog nu pune in spinarea mea ceva ce nu am zis.
Acelasi Petru vorbeste in aceeasi zi despre o zi stralucita(pentru unii) pentru altii va fi o zi mare si infricosata.

Oricum se vor intampla in curand mai multe lucruri mari si minunate...ceva ce nu a mai fost niciodata in asa amploare.

Ioel2:16 Strângeţi poporul, ţineţi o adunare sfântă! Aduceţi pe bătrâni, strângeţi copiii şi chiar pruncii de la ţâţă! Să iasă mirele din cămara lui şi mireasa din odaia ei!

Old-nu vreau sa te supar,dar care sunt asteptarile tale ca si credincios.

Hagai2:9 Slava acestei Case din urmă va fi mai mare decât a celei dintâi, zice Domnul oştirilor; şi în locul acesta voi da pacea, zice Domnul oştirilor.”---rusaliile se va repeta

Ultima modificare de stefan (16/10/11 23:08)

16/10/11 22:59

Oblio
membru

OLD TRAIAN a scris:

Deeci, Oblio, nu as vrea sa te dezamagesc, dar...a fost.

:)
Stai linistit "batrane"! Indiferent cum o fi, sprijinul meu ramane Tatal si increderea Isus Hristos. Atat timp cat ma rog Lor sa nu ma paraseasca, si stiu ca nu fac asta cat timp imi pastrez inima curata,  voi trai fericit si impacat chiar de sunt sarac cu Duhul si nu pot patrunde toata scriptura in adevar.

Ultima modificare de Oblio (17/10/11 03:37)

17/10/11 00:51

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

zacariah a scris:

Cand a fost nascut Isus ?Crezul zice ca a fost nascut de Maria ...trinitarii zic ca in vesnicie desja exista Isus ,atunci inseamna ca erau 2 Dumnezei in vesnicie .Ghivecius totalus dogmele filozofice .

Cand a fost nascut Isus? Ti s-a mai spus: cand a fost inviat de Dumnezeu Tatal. Chiar, uite o intrebare. Daca Isus este Tatal cum a fost El inviat de Dumnezeu (Tatal) conform Galateni 1:1?

Nu erau 2 dumnezei in vesnicie ci era Unul singur: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.

Apropo, daca Duhul Sfant este Dumnezeu manifestat dupa Rusalii cum de apare in Geneza 1:2?

stefan a scris:

rusaliile se va repeta

Asa se intampla cand altii citesc Biblia pentru tine. Ca daca ai fi citit-o tu ti-ai fi dat seama ca ceea ce s-a intamplat atunci s-a continuat de-a lungul istoriei si nu are cum sa se repete din moment ce este o actiune continua care nu s-a terminat pentru a putea fi repetata.

17/10/11 09:31

zacariah
membru

+Archangel+ a scris:

Cand a fost nascut Isus? Ti s-a mai spus: cand a fost inviat de Dumnezeu Tatal. Chiar, uite o intrebare. Daca Isus este Tatal cum a fost El inviat de Dumnezeu (Tatal) conform Galateni 1:1?

Nu erau 2 dumnezei in vesnicie ci era Unul singur: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.

Apropo, daca Duhul Sfant este Dumnezeu manifestat dupa Rusalii cum de apare in Geneza 1:2?

Si unde apare in Biblie ca in vesnicie erau Tatal ,Fiul si Duhul Sfant ?
Dumnezeu in natura sa este Duh ,este Omniprezent ,Omniscient ,Atotputernic ,Invizibil ,Nemuritor.
Cine a murit pe cruce ?Care dintre Dumnezei ?Daca Fiul exista inca din Vesnicie ,atunci El este nemuritor ,cum a murit Dumnezeu ?

Cum poate avea Isus Hristos pretenţii la “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”, în timp ce în Vechiul Testament numai Dumnezeu a fost caracterizat prin această denumire?

ÃŽn Isaia 44:6 scrie: “Aşa vorbeşte Domnul, ÃŽmpăratul lui Israel şi Răscumpărătorul lui, Domnul oştirilor: “Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă, şi afară de Mine nu este alt Dumnezeu”. ÃŽn aceste locuri din Biblie, Dumnezeu însuşi se numeşte: “Unicul Dumnezeu, Cel dintâi şi Cel de pe urmă şi Domnul oştirilor”. ÃŽn adevăr, Domnul este Dumnezeu, El este Cel dintâi şi Cel de pe urmă. Nimeni nu a fost înaintea Lui şi nimeni nu va fi după El, pentru că totul este în El. De aceea, fiecare descoperire a lui Dumnezeu trebuie să aibă un punct central - pe El însuşi, pentru că în Isaia 48:12 scrie încă o dată: “Eu sunt Cel dintâi, şi tot Eu sunt Cel din urmă”.

Aceste trei locuri din Vechiul Testament, care arată desluşit că afirmaţia ”Cel dintâi şi Cel de pe urmă” se referă numai la Dumnezeu, Domnul, sunt completate mai departe cu alte locuri biblice din Noul Testament. ÃŽn Apocalipsa 1:17b-18 scrie: “Nu te teme! Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale locuinţei morţilor”. Nu trebuie arătat în mod deosebit că acest cuvânt se referă la Isus Hristos, căci El este Cel viu.

. ÃŽn Vechiul Testament este Dumnezeu care se descoperă în înfăţişarea Domnului; şi în Noul Testament este Acelaşi Dumnezeu care se descoperă în Acelaşi Domn, adică Tatăl în Fiul. Deosebirea constă numai în aceea că în Vechiul Testament Dumnezeu apare în chip duhovnicesc, iar în Noul Testament apare în trup de carne.

Mai departe în Apocalipsa 22:13 scrie: “EU sunt Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, începutul şi sfârşitul.” Aceste cuvinte sunt scrise pentru o învăţătură deosebită. ÃŽn Vechiul Testament, însuşi Dumnezeul Atotputernic îşi dă Numele “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”, iar în Noul Testament Isus se caracterizează pe Sine însuşi ca “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”.

Ultima modificare de zacariah (17/10/11 17:35)

17/10/11 14:43

zacariah
membru

Oblio a scris:

Despre ce trezire este vorba zacariah? Cine o anunta?

În Fapte cap. 3 citim despre aşezarea din nou a tuturor lucrurilor: ,,Pocăiţi-vă dar, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare şi să trimită pe Cel ce a fost rânduit mai dinainte pentru voi: pe Isus Hristos, pe care cerul trebuie să-L primească, până la vremurile aşezării din nou a tuturor lucrurilor; despre aceste vremuri a vorbit Dumnezeu prin gura tuturor sfinţilor Săi proroci din vechime.” (vers. 19-21).
    Hristos aşteaptă în ceruri până când toate lucrurile în Biserica Sa sunt reaşezate în starea de la început. Noi am amintit deja despre făgăduinţa care a fost confirmată de Domnul nostru. Prorocul Ilie a fost cel mai bun exemplu; Dumnezeu l-a folosit pentru a întoarce Israelul înapoi, la Domnul. Apoi a fost Ioan Botezătorul, cel care trebuia să prezinte un popor bine pregătit pentru Domnul la prima Sa venire (Luca 1:16-17). În timpul nostru, El a folosit un bărbat smerit al lui Dumnezeu, William Branham, care a primit cu adevărat o însărcinare directă din partea Lui. Conducătorii religioşi spun: ,,Aşa este întotdeauna: toate sectele urmează pe cineva care se prezintă ca proroc sau prorociţă.”
    În acest caz, situaţia este complet diferită. Noi nu suntem o sectă. Noi nu urmăm niciun om şi nici un proroc. Noi Îl urmăm pe Isus Hristos, dar nu putem trece pe lângă ceea ce a făgăduit şi a implinit Dumnezeu. În acelaşi fel, credincioşii din Biserica de la început nu erau urmaşi ai lui Petru şi Pavel, ci urmaşi ai lui Hristos. Dar ei urmau ceea ce învăţau apostolii în Numele Domnului.
    A avut loc o chemare cerească şi o trimitere în viaţa lui William Branham, fapt pe care noi l-am arătat într-un mod convingător în diferite lucrări publicate. Aşa cum ştim cu toţii, pe când boteza a 17-a persoană în Fluviul Ohio, pe 11 iunie 1933, Domnul l-a chemat cu următoarele cuvinte rostite din aceeaşi lumină supranaturală pe care Pavel a văzut-o pe drumul Damascului: ,,Aşa cum a fost trimis Ioan Botezătorul să premeargă prima venire a lui Hristos, la fel Mesajul dat ţie va premerge a doua venire a lui Hristos.” Acesta este AŞA VORBEŞTE DOMNUL.
    Pavel a relatat despre chemarea şi întoarcerea lui la Dumnezeu: ,,Cei ce erau cu mine, au văzut bine lumina şi s-au înfricoşat, dar n-au auzit glasul Celui ce vorbea.” (Fapte 22:9). Pe 11 iunie 1933, în jur de patru mii de oameni care stăteau pe malurile Fluviului Ohio au văzut lumina supranaturală care s-a coborât peste fratele Branham – „Associated Press” a relatat despre acest fapt în presa din SUA şi Canada – dar glasul şi cuvintele care au fost rostite, aşa cum sunt citate mai sus, au fost adresate doar fratelui Branham. Isus Hristos este acelaşi ieri, azi şi în veci!
    Aşa cum am văzut, Dumnezeu a chemat şi a trimis pe prorocii şi apostolii Săi în toate vremurile. După o mie de ani de întuneric îngrozitor din Evul Mediu, John Wycliffe din Anglia s-a ridicat şi a spus cu tărie: ,,Doar ceea ce este scris în Biblie este biblic”. Jan Hus din Praga a fost cuprins de aceeaşi râvnă pentru adevăr, la fel ca Martin Luther, Huldreich Zwingli, Jean Calvin şi alţii. A venit apoi John Wesley, din a cărui vestire au răsărit metodiştii, în următoarea trezire s-a ridicat William Booth (Armata salvării), urmat de Menno Simon (menoniţii), de John Smith (baptiştii) şi în sfârşit Zinzendorf, Moody, Finney, Charles Price şi Georg Müller. Lista ar putea continua.
    La începutul sec. XX, a venit străpungerea mişcării penticostale cu restituirea darurilor Duhului. După cel de-al Doilea Război Mondial, s-a ridicat William Branham, mai întâi ca un evanghelist având un dar deosebit de vindecare. Domnul Însuşi l-a trimis şi a confirmat vestirea Evangheliei originale într-un mod fără precedent, înaintea a mii de oameni.
    După o trăire supranaturală avută în 7 mai 1946, atunci când printr-un mesager ceresc a primit îndrumări specifice în ceea ce priveşte slujba sa, fratele Branham a început să predice în adunări interdenominaţionale aducând Mesajul biblic poporului lui Dumnezeu. Înainte de acest eveniment, el fusese ordinat ca predicator în biserica baptistă. Slujba lui a condus la aşezarea din nou a tuturor lucrurilor care au fost în biserica de la început, dar care s-au pierdut de-a lungul timpului.
    Mesajul divin, original, premerge a doua venire a lui Hristos, care acum este foarte, foarte aproape. Toate învăţăturile biblice despre dumnezeire, botezul în apă, cina Domnului, etc., în principal totul a fost adus înapoi prin vestirea lui. Dacă noi am şti doar ceea ce s-a întâmplat acum 2.000 de ani şi nu am şti ce trebuie să se întâmple azi în conformitate cu planul divin de mântuire, atunci am fi vrednici de milă. Ceea ce trebuie să aibă loc acum, înaintea revenirii lui Hristos, este chemarea afară a tuturor celor ce sunt o parte a Bisericii Mireasă: afară din robia religioasă şi din încurcătura babiloniană care predomină în toate denominaţiunile! Următoarele versete din 2 Corinteni 6:17-18, trebuie luate serios în considerare: ,,De aceea: „Ieşiţi din mijlocul lor şi despărţiţi-vă de ei, zice Domnul; nu vă atingeţi de ce este necurat, şi vă voi primi. Eu vă voi fi Tată, şi voi Îmi veţi fi fii şi fiice, zice Domnul Cel Atotputernic”.
    Pe cât de sigur Dumnezeu s-a îngrijit ca toţi cei ce făceau parte din poporul Lui (Ezra 1:3) să se întoarcă din robia babiloniană la Ierusalim, pe atât de sigur este că toţi adevăraţii credincioşi se vor întoarce acum în Duhul la Ierusalim, înapoi la început. Aşa cum Templul a fost reconstruit pe temelia originală pe vremea lui Ezra şi Neemia şi toate vasele au fost aduse înapoi din Babilon, tot aşa trebuie să se întâmple şi cu Biserica nou testamentară acum, la sfârşit: învăţătura curată şi practica originală trebuie redate Bisericii lui Isus Hristos. Tot ce nu a fost în biserica de la început, nu trebuie să fie nici la sfârşit în ea.
    Chemarea este dată acum: ,,Strângeţi poporul, ţineţi o adunare sfântă!...” (Ioel 2:16).
    Acesta este ceasul celei mai importante decizii pentru cei ce fac parte din Biserica lui Isus Hristos, şi anume, să iasă din toate lucrurile care nu-şi au originea în Dumnezeu şi să intre prin Duhul Sfânt în tot ceea ce vine de la Dumnezeu. Ultima chemare răsună: ,,Iată mirele, ieşiţi-i în întâmpinare!”
sursa http://81.196.64.198/

Ultima modificare de zacariah (17/10/11 18:45)

17/10/11 18:44

Old
Moderator

zacariah a scris:

[... Ceea ce trebuie să aibă loc acum, înaintea revenirii lui Hristos, este chemarea afară a tuturor celor ce sunt o parte a Bisericii Mireasă: ... Următoarele versete din 2 Corinteni 6:17-18, trebuie luate serios în considerare: ,,De aceea: „Ieşiţi din mijlocul lor şi despărţiţi-vă de ei, zice Domnul; nu vă atingeţi de ce este necurat, şi vă voi primi. Eu vă voi fi Tată, şi voi Îmi veţi fi fii şi fiice, zice Domnul Cel Atotputernic”.

2 Corinteni 6:17-18 a trebuit luat iin serios in primul rand in biserica din Corint atunci cand a fost scrisa epistola. (Doar nu era pus acolo pentru decor), apoi a fost si este valabil toata perioada Bisericii.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (18/10/11 05:59)

17/10/11 22:47

stefan
membru

OLD TRAIAN a scris:

zacariah a scris:

[... Ceea ce trebuie să aibă loc acum, înaintea revenirii lui Hristos, este chemarea afară a tuturor celor ce sunt o parte a Bisericii Mireasă: ... Următoarele versete din 2 Corinteni 6:17-18, trebuie luate serios în considerare: ,,De aceea: „Ieşiţi din mijlocul lor şi despărţiţi-vă de ei, zice Domnul; nu vă atingeţi de ce este necurat, şi vă voi primi. Eu vă voi fi Tată, şi voi Îmi veţi fi fii şi fiice, zice Domnul Cel Atotputernic”.

1 Corinteni 6:17-18 a trebuit luat iin serios in primul rand in biserica din Corint atunci cand a fost scrisa epistola. (Doar nu era pus acolo pentru decor), apoi a fost si este valabil toata perioada Bisericii.

E vorba de 2Cor6:17,18

17/10/11 23:35

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

ambasador a scris:

Mai documenteaza-te.

Mai citeste Biblia.

ambasador a scris:

Chiar nu observi ca te contrazici? Groasa mahrama iti atarna pe ochi.

Nu e nicio contradicite. Mahrama care-ti atarna pe inima si minte nu te lasa sa pricepi.

ambasador a scris:

Cum este El (Isus) Creatorul? Cand PRIN El au fost facute? Prin EL inseamna El?

"Pentru ca prin El au fost facute toate lucrurile care sunt in ceruri si pe pamant, cele vazute si cele nevazute: fie scaune de domnii, fie dregatorii, fie domnii, fie stapaniri. Toate au fost facute prin El si pentru El.

El este mai inainte de toate lucrurile, si toate se tin prin El.

El este Capul trupului, al Bisericii. El este Inceputul, Cel intai nascut dintre cei morti, pentru ca in toate lucrurile sa aiba intaietatea.'(Col 1:16-18)

Domnul Isus nu poate fi o fiinta creata si in  acelasi timp totul sa "tina" prin  El si sa fie facute prin El.

Cum bine spunea cineva ca Domnul Isus este Arhitectul creatiei lui Dumnezeu. Nicidecum primul obiect creat.

ambasador a scris:

Dumnezeu nu are inceput. Creatiunea Lui insa are un inceput si un sfarsit.

Domnul Isus nu intra in creatia lui Dumnezeu, El fiind originea, obarsia creatiei, Dumnezeu din Dumnezeu fara inceput si fara sfarsit.

18/10/11 00:51

Old
Moderator

stefan a scris:

E vorba de 2Cor6:17,18

Vezi ca am modificat.

18/10/11 06:01

+Archangel+
Moderator

zacariah a scris:

Cine a murit pe cruce ?Care dintre Dumnezei ?

Pe cruce a murit Dumnezeul si Omul Isus. Nu stiu cum vine asta, nu ma pricep dar asa spune Biblia si eu cred ce spune ea.

zacariah a scris:

Daca Fiul exista inca din Vesnicie ,atunci El este nemuritor ,cum a murit Dumnezeu ?

Tot asa cum sufletul omului este nemuritor dar, totusi, omul moare.

zacariah a scris:

Cum poate avea Isus Hristos pretenţii la “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”, în timp ce în Vechiul Testament numai Dumnezeu a fost caracterizat prin această denumire?

Habar n-am cum si de ce poate avea Isus pretentii la "Cel dintai si Cel de pe urma" dar Biblia spune ca are.

Apocalipsa 1:
17 Când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca mort. El Şi-a pus mâna dreaptă peste mine şi a zis: "Nu te teme! Eu sunt Cel Dintâi şi Cel de pe Urmă
18 Cel Viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale Locuinţei morţilor." 

zacariah a scris:

În Apocalipsa 1:17b-18 scrie: “Nu te teme! Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale locuinţei morţilor”. Nu trebuie arătat în mod deosebit că acest cuvânt se referă la Isus Hristos, căci El este Cel viu.

Nu reusesc sa inteleg din comentariul tau daca esti de acord sau nu cu ce spun acele versete. Si anume ca Isus este Cel dintai si Cel de pe urma.

18/10/11 10:36

zacariah
membru

Petru, Ioan, Iacov, Pavel şi toţi ceilalţi,  nu au ştiut de un dumnezeu format din trei persoane, de o trinitate, de un botez trinitar sau despre semnul crucii în numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt. Nu există niciun text biblic în care să fi fost folosită formula trimitară. Abia în sec. al IV-lea, textul din Matei 28 a fost răstălmăcit şi aplicat în mod greşit. În manuscrisele originale, aşa cum confirmă şi Eusebiu, este scris: ,,...şi botezaţi-i în Numele Meu!” (Note de subsol din ediţia Bibliei ,,Aland/Nestle Novum Testamentum”). Versiunea actuală a textului din Matei 28:19 nu a existat până la formarea Canonului Scripturilor în anul 367.
    Primii trei sute de ani ai Bisericii au trecut fără papi, fără cardinali, fără preoţi. La o cercetare mai adâncă a istoriei bisericii, se poate vedea că niciunul dintre aşa-zişii ,,părinţi ai bisericii” nu a rămas în învăţătura apostolilor de la început. Devierile au început imediat după vremea apostolilor. Fie că a fost Policarp, Ireneu, Ignatiu, Iustinian, Tertulian (cel dintâi care a inventat trinitatea), Ciprian, Origen sau Augustin, niciunul dintre ei nu a putut mărturisi despre o întoarcere biblică la Dumnezeu, un botez în apă, un botez cu Duhul Sfânt sau despre o chemare directă; niciunul nu a avut o trăire cu Hristos. Toţi au acceptat creştinismul doar ca pe o religie.

18/10/11 14:34

+Archangel+
Moderator

zacariah a scris:

Petru, Ioan, Iacov, Pavel şi toţi ceilalţi,  nu au ştiut de un dumnezeu format din trei persoane, de o trinitate.

Si tu stii asta... de unde? Pentru ca Biblia mi se pare ca face clar referire la 3 Persoane.

zacariah a scris:

Tertulian (cel dintâi care a inventat trinitatea)

Nu a inventat-o ci doar a denumit-o pentru ca trebuia sa raspunda ereziei modaliste a lui Praxeas.

18/10/11 15:46

zacariah
membru

Hai sa vedem din Biblie ,unde apare cuvantul triunic sau trinitate .Daca imi areti atunci sunt adeptul acestei filozofii. Deuteronomul 6:4 „Ascultă, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn”, nu pot fi doi DOMNI ... atunci nu pot fi nici doi PASTORI ...
Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: "Iată, mă voi îngriji Eu însumi de oile Mele, şi le voi cerceta! (Ezechiel, 34:11). Eu însumi Îmi voi paşte oile, Eu le voi duce la odihnă, zice Domnul Dumnezeu." (Ezechiel, 34:15). "Voi sunteţi oile Mele, oile păşunii Mele, şi Eu sunt Dumnezeul vostru, zice Domnul Dumnezeu." (Ezechiel 34:31) CINE ZICE? DOMNUL DUMNEZEU.
Acum SA VEDEM CE NE ZICE DOMNUL ISUS.
Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi dă viaţa pentru oi. (Ioan 10:11)
Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele, şi ele Mă cunosc pe Mine, (Ioan 10:14).
O intrebare normala ptr. oricine crede in trinitate ; CINE ESTE PASTORUL CEL BUN? CATI PASTORI AVEM si implicit cati dumnezei avem ....?
avem unul in Vechiul Testament SI UNUL IN Noul Testament//?

Ultima modificare de zacariah (18/10/11 16:19)

18/10/11 16:10

zacariah
membru

+Archangel+ a scris:

zacariah a scris:

Petru, Ioan, Iacov, Pavel şi toţi ceilalţi,  nu au ştiut de un dumnezeu format din trei persoane, de o trinitate.

Si tu stii asta... de unde? Pentru ca Biblia mi se pare ca face clar referire la 3 Persoane.

zacariah a scris:

Tertulian (cel dintâi care a inventat trinitatea)

Nu a inventat-o ci doar a denumit-o pentru ca trebuia sa raspunda ereziei modaliste a lui Praxeas.

Tertulian a fost adeptul miscarii Montaniste .(Calugaria de azi provine din Montanism)
Miscare cu caracter profetic si eshatologic, aparuta in Frigia (provincie in Asia Mica), catre anul 156 d.C., sub conducerea lui Montanus, fost preot frigian convertit la crestinism, care sustinea ca abea in acea perioada istorica a inceput Epoca Paracletului, activitatea propriu-zisa a Spiritului Sfânt in biserica. Aceasta activitate consta in a redresa disciplina si etica bisericii. In acest scop, fiecare crestin trebuia sa exercite harismele sale si sa paraseasca orice preocupare terestra inutila, practicând zilnic ascetismul, abstinenta, postul, marturisirea pacatelor. Montanismul propunea adeptilor sai martiriul, ca semn al sfârsitului, cerea separarea bisericii de lume, incuraja profetiile si preotia femeilor. Datorita nonconformismului si disciplinei sale riguroase, montanismul s-a organizat ca miscare separata de biserica, reusind sa-l câstige in anul 207 pe Tertulian (150-255)cel care a introdus conceptul de triteism devenit ulterior trinitarianism,concept preluat din misticismul oriental de unde provenea Tertulian. Acesta a scris o serie de lucrari montaniste, in care critica serviciul militar, profesiunile publice, morala conjugala si disciplina penitentiala practicate de biserica. Miscarea montanista n-a fost acceptata de biserica oficiala, din cauza numeroaselor harisme si a conceptiei sale, care punea la indoiala justificarea prin har si iertarea pacatelor dupa botez. Dupa anul 500, miscarea montanista a disparut.

http://www.livestream.com/apbm/video?cl ... 195dc72dec

Ultima modificare de zacariah (18/10/11 17:47)

18/10/11 16:34

Oblio
membru

zacariah a scris:

La o cercetare mai adâncă a istoriei bisericii, se poate vedea că niciunul dintre aşa-zişii ,,părinţi ai bisericii” nu a rămas în învăţătura apostolilor de la început. Devierile au început imediat după vremea apostolilor. Fie că a fost Policarp, Ireneu, Ignatiu, Iustinian, Tertulian (cel dintâi care a inventat trinitatea), Ciprian, Origen sau Augustin, niciunul dintre ei nu a putut mărturisi despre o întoarcere biblică la Dumnezeu, un botez în apă, un botez cu Duhul Sfânt sau despre o chemare directă; niciunul nu a avut o trăire cu Hristos. Toţi au acceptat creştinismul doar ca pe o religie.
..........................
Exact ca la o judecata fireasca ,este nevoie de mai multi martori ,tocmai de aceea au ramas canonizate 4 Evanghelii ,si nu 20 sau 25 ,cate au aparut in decursul conciliilor bisericesti.De exemplu de ce nu a scris Ioan ,Marcu ,Luca despre porunca de botez ?De ce apostolii au inteles care este Numele ptr botez

Declaratiile tale nu-mi par credibile.
Cum poti sa accepti canonizarea celor patru evanghelii infaptuita tocmai de "asa-zisii parinti ai bisericii", ca sa te citez, daca "nici unul nu a avut o trăire cu Hristos".
  De unde stii tu cine a avut si cine nu a avut o traire in sau cu Hristos? Nu era Mangaietorul trimis sa-I tina locul? Prin cine se manifesta El daca nu prin acesti parinti .

Ultima modificare de Oblio (18/10/11 20:54)

18/10/11 20:51

+Archangel+
Moderator

zacariah, mai bine raspunde la tema si nu da lectii inutile. Stiu si eu foarte bine ca Tertulian a fost o vreme montanist si stiu si cu ce s-a ocupat montanismul.

19/10/11 09:45

stefan
membru

Credinta a aproximativ 2miliarde este pusa in paranteza....1Ioan5:7

Eu nu as vrea sa am o asemenea nadejde!!! Credinta mea sa fie pusa in paranteza?

Cineva spunea ca crestinismul este paganism.
Daca cugeti bine...idolatria este paganism si nu are nimic de-a face cu singurul Dumnezeu!(3 persoane in cer este paganism)

19/10/11 14:37

Pagini: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 15    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la