|
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
stefan a scris:
Credinta a aproximativ 2miliarde este pusa in paranteza....1Ioan5:7 Eu nu as vrea sa am o asemenea nadejde!!! Credinta mea sa fie pusa in paranteza? |
Tocmai ca exista si o paranteze, lucru care inseamna ca iti explica foarte clar Trinitatea, trei persoane intr-una singura, nu-ti da voie sa negi acest lucru.
Si nici nu vei avea vreo scuza cand vei fi judecat pentru ca ai cutezat sa negi si sa nu crezi ceva ce tine de natura lui Dumnezeu.
Si sa presupunem prin cel mai mare absurd ca noi ne-am insela si nu exista Trinitatea. Chiar si asa, nu cred ca-L supara sau ca-L va supara prea mult pe Dumnezeu ca noi ii atrubuim o stare/natura mult mai superioara.
Dar daca e cum sustinem noi(si cu siguranta este si voi sinteti cei inselati), nu prea vad cum va veti mai scoate camesa din moment ce voi vreti sa-L faceti pe Dumnezeu mai mic decat este sau pe Fiul Sau doar un om deosebit, si pe Duhul Sfant doar o putere magica...negandu-Le Dumnezeirea Triunica.
Ultima modificare de irlanda (19/10/11 18:10)
|
|
19/10/11 18:07
|
|
stefan
membru
Inregistat: 24/03/06
|
|
Faptul ca:Deut6:4 Ascultă, Israele! Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn 5 Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată puterea ta.---faptul ca pui langa el pe altcineva...cantareste tu singura,sau voi impreuna. Isaia44:24 Aşa vorbeşte Domnul, Răscumpărătorul tău, Cel ce te-a întocmit din pântecele mamei tale: „Eu, Domnul, am făcut toate aceste lucruri, Eu singur am desfăşurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine? Iov38, 39, 40:1-3
Cati domni sunt? Domnul Isus Domnul Dumnezeu Efes4:5 Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez.
Ultima modificare de stefan (19/10/11 22:53)
|
|
19/10/11 19:06
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
irlanda a scris:
voi vreti sa-L faceti pe Dumnezeu mai mic decat este |
Asta e parerea ta! Si nu stiu de ce nu ti-ai dat seama pana acum ca cei care nu-s "trinitarieni" sustin atotputernicia lui Dumnezeu Tatal , El(Creatorul)fiind mai presus de orice imaginatie omeneasca, documentand cu Biblia acest lucru. Asadar fii mai atent ca vorbesti prostii.
irlanda a scris:
sau pe Fiul Sau doar un om deosebit, |
Iarasi vorbesti fara sa stii. Nu e un om, este Logosul sau ajutatorul,mesterul lui Dumnezeu,care este mai presus de orice inafara de Dumnezeu Tatal Sau. Este Fiul Celui Prea Inalt insa nu Cel Prea Inalt.
irlanda a scris:
Duhul Sfant doar o putere magica...negandu-Le Dumnezeirea Triunica. |
Nu spune nimeni mai mult decat este scris. Este o putere sau forta(nu o persoana cum invata invatatura treimii) care se manifesta in diferite feluri si cazuri. Este de sus deci este DUMNEZEIASACA. S-au dat destule dovezi care sa arate cele spuse de mine si n-am mai rasfoit Biblia sa le scriu si de data aceasta.
Nimeni nu neaga ca Dumnezeu Tatal este Cel Suprem mai presus de orice, la fel cum nimeni nu neaga dumnezeirea Lui Isus pentru ca si El este un dumnezeu.
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
19/10/11 19:16
|
|
irlanda
membru
|
|
ambasador a scris:
Asta e parerea ta! Si nu stiu de ce nu ti-ai dat seama pana acum ca cei care nu-s "trinitarieni" sustin atotputernicia lui Dumnezeu Tatal , El(Creatorul)fiind mai presus de orice imaginatie omeneasca, documentand cu Biblia acest lucru. |
Din moment ce nu-L recunoasteti pe Isus si pe Duhul Sfant ca Dumnezeu, implicit ii atacati natura/pozitia etc.. lui Dumnezeu. Deci dintr-un Dumnezeu infinit care prin natura Sa nu poate fi cuprins de om, voi vreti sa demonstrati ca nu se poate sa existe 3 persoane de aceeasi natura egale intr-una singura.
Cu alte cuvinte il coborati pe Dumnezeu la nivelul vostru de oameni tari la cerbice si necredinciosi. Asa ca nu te mai lauda ca nu mai poti tu de Dumnezeu Atotputernicul, Creatorul...
ambasador a scris:
Nu e un om, este Logosul sau ajutatorul,mesterul lui Dumnezeu,care este mai presus de orice inafara de Dumnezeu Tatal Sau. Este Fiul Celui Prea Inalt insa nu Cel Prea Inalt. |
Ca natura, Isus, este una cu Dumnezeu. Ca pozitie, Tatal este mai mare decat Fiul. Deci Isus este DUMNEZEU. "Eu si Tatal una sintem"(Ioan 10:30)
Deci degeaba il pui pe Domnul Isus mai presus de orice, daca ii negi Dumnezeirea. Daca spui ca nu-i om, nici Dumnezeu, o fi vreun inger.Si uite asa faceti voi un dumnezeu si un isus dupa cum va place voua...
ambasador a scris:
Este o putere sau forta(nu o persoana cum invata invatatura treimii) care se manifesta in diferite feluri si cazuri. Este de sus deci este DUMNEZEIASACA. |
Biblia ne prezinta pe Duhul Sfant, ca fiind, pe langa o putere, o persoana care are vointa, ratiune, sentimente etc...si nu este dumnezeiasca ci este chiar Dumnezeu.
Deci degeaba scrii dumnezeiasca cu majuscule, vrand sa ne arati fiorii care te cuprind la acest cuvant, cand tu de fapt reduci a treia persoana a lui Dumnezeu doar la o putere/forta...
ambasador a scris:
S-au dat destule dovezi care sa arate cele spuse de mine si n-am mai rasfoit Biblia sa le scriu si de data aceasta. |
Ce s-a dat impotriva Trinitatii, nu-s dovezi, sint nascociri si trucuri ieftine ale unor oameni care lupta impotriva lui Dumnezeu. Si bine faci ca nu le mai repeti...
ambasador a scris:
Nimeni nu neaga ca Dumnezeu Tatal este Cel Suprem mai presus de orice, la fel cum nimeni nu neaga dumnezeirea Lui Isus pentru ca si El este un dumnezeu. |
Faci pe prostu' sau ma crezi pe mine vreo proasta. Daca nu-i negi Suprematia lui Dumnezeu, scrie ca Isus este Dumnezeu, nu ca si El este un dumnezeu. Daca nu poti scrie asa ceva, nu te mai imabata cu apa rece imaginadu-te un mare fan credincios a lui Dumnezeu...
|
|
19/10/11 22:15
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Chestia cu Iisus este un dumnezeu a scos-o din traducerea lumii noi versiune editata de turnul de veghe.
In limba greaca zice: Cuvantul era cu Dumnezeu, si cuvantul era Dumnezeu; nu are articol nehotarat.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
19/10/11 22:36
|
|
irlanda
membru
|
|
nenea OLD a scris:
Chestia cu Iisus este un dumnezeu a scos-o din traducerea lumii noi versiune editata de turnul de veghe |
Normal, da el cica nu apartine nici unei religii, congregatii, deh... e de sine statator...
|
|
19/10/11 22:46
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
ambasador a scris:
Si nu stiu de ce nu ti-ai dat seama pana acum ca cei care nu-s "trinitarieni" sustin atotputernicia lui Dumnezeu Tatal. |
Problema noastra nu e ca antitrinitarienii sustin atotputernicia Tatalui ci ca nu Il recunosc pe Isus ca Dumnezeu.
OLD TRAIAN a scris:
In limba greaca zice: Cuvantul era cu Dumnezeu, si cuvantul era Dumnezeu; nu are articol nehotarat. |
Din pacate nu are niciun fel de articol si se poate traduce fie cu articol hotarat fie cu articol nehotarat. Asa ca formularea un dumnezeu este la fel de corecta ca formularea Dumnezeu. Dar, slava Domnului, sunt multe alte versete care arata ca Isus este Dumnezeu si nu un dumnezeu.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
20/10/11 09:05
|
|
Old
Moderator
|
|
Pai, nu. Ca formularea Dumnezeu nu este articulata, nici cu hotarat nici cu nehotarat. Nu este Dumnezeul, ca sa ne gandim la Dumnezeu Tatal.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
20/10/11 15:52
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
Irlanda o intrebare pentru tine: De ce faci atac la persoana mea? Abtinete. Stiu ca e greu, te simti frustrata, deja in comentariile tale te contrazici dar cand ramai fara argumente nu ataca persoane. Traiane mai consulta-te ca, chestia cu "un dumnezeu" e aparuta inaintea turnului de veghe.
Si cam tot ce se discuta acum, s-a discutat cateva pagini in urma, oare are rost tot o repetare?
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
20/10/11 22:13
|
|
Old
Moderator
|
|
ambasador a scris:
Traiane mai consulta-te ca, chestia cu "un dumnezeu" e aparuta inaintea turnului de veghe.
Si cam tot ce se discuta acum, s-a discutat cateva pagini in urma, oare are rost tot o repetare? |
Sigur ca inaintea turnului de veghe. E erezie veche. Doar ca Turnul de vegehe o preia.
E inceputa cred de Paul de Samosata, dar intr-o alta forma apoi, poate primul care o aduce in forma in care tu ai preluat-o este Arie, peot in Alexandria.
|
|
20/10/11 22:42
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
ambasador a scris:
Irlanda o intrebare pentru tine: De ce faci atac la persoana mea? Abtinete. Stiu ca e greu, te simti frustrata, deja in comentariile tale te contrazici dar cand ramai fara argumente nu ataca persoane. |
eu zic "abtine-te" tu si nu ii face frustrati pe altii.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
21/10/11 19:17
|
|
zacariah
membru
Inregistat: 07/10/11
|
|
În Vechiul Testament, nimeni nu s-a rugat unui “Tată din cer”, ci Domnului Dumnezeu. Aceasta terminologie este întâlnită de 6700 de ori. Nici un prooroc nu a cunoscut vreodată şi nici nu a chemat numele unui “Fiu veşnic din cer”. Aceasta e...ste taina de neînţeles şi inexplicabilă care a fost prezisă şi făgăduită în Vechiul Testament: este descoperirea lui Dumnezeu în Hristos (2Corinteni 4:6; Coloseni 2:2-3; 1Timotei 3:16 şi altele). Oricine nu are această descoperire, nu va înţelege, va tâlcui şi va aşeza greşit Cuvântul. Numele (la singular) Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt, în care am fost însărcinaţi să botezăm este într-adevăr, DOMNUL ISUS HRISTOS. Cuvântul ebraic “YAHSHUA” înseamnă “YAHWEH-Salvatorul” aşa cum Emanuel înseamnă “Dumnezeu este cu noi”. Domnul/Yahweh al Vechiului Testament este Domnul Isus al Noului Testament. Acesta este adevărul divin. Numele Tatălui este acelaşi cu al Fiului (Psalmul 22:23), în care El S-a descoperit pe Sine. Toţi predicatorii, evanghelişti, personalităţile carismatice şi toţi credincioşii sunt provocaţi să recunoască că în zilele apostolilor şi în următorii două sute de ani nici o lucrare biblică şi nici o rugăciune biblică nu au fost făcute în formula trinitară. Petru, bărbatul primului ceas, s-a supus cu precizie la ceea ce a spus Domnul apostolilor: “Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit” (Matei 28:20). Timp de 40 de zile după înviere, Domnul nostru le-a vorbit ucenicilor Săi despre Împărăţia lui Dumnezeu, învăţându-i în mod personal (Fapte 1:1-3). Atunci a dat El marea însărcinare care a fost îndeplinită întocmai. Învăţătura lui Hristos a fost şi este învăţătura lui Dumnezeu. “Isus le-a răspuns: “Învăţătura Mea nu este a Mea, ci a Celui ce M-a trimis pe Mine. Dacă vrea cineva, să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă învăţătura este de la Dumnezeu sau dacă Eu vorbesc de la Mine” (Ioan 7:16-17). Învăţătura apostolilor a fost învăţătura lui Hristos: “Oricine o ia înainte, şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine rămâne în învăţătura aceasta, are pe Tatăl şi pe Fiul. Dacă vine cineva la voi şi nu vă aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă, şi să nu-i ziceţi: “Bun venit!” Căci cine-i zice “Bun venit!” se face părtaş faptelor lui rele” (2Ioan 9-11..
http://www.facebook.com/profile.php?id= ... p;sk=notes
|
|
25/10/11 15:08
|
|
zacariah
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
zacariah, mai bine raspunde la tema si nu da lectii inutile. Stiu si eu foarte bine ca Tertulian a fost o vreme montanist si stiu si cu ce s-a ocupat montanismul. |
Edictul de la Tesalonic – 28 februarie 380 : „Toate popoarele trebuie să se ralieze credinţei transmise romanilor de apostolul Petru, cea pe care o recunosc Damasus şi Petru al Alexandriei, adică Sfânta Treime a Tatălui, a Fiului şi a Sfântului Spirit”. Cine este impotriva trinitatii ,sa fie excomunicat sau ucis .Este un edict împotriva omusienilor, germanicii fiind astfel înlăturaţi din biserică,... dar şi împotriva tuturor celorlalte religii, acestea găsindu-se astfel în afara legii. Represaliile împotriva celor care nu cred in trinitate sunt de neimaginat. Este distrusă întreaga cultură romană şi greacă, toate filozofiile sunt anulate şi interzise, scrierile arse în forum, cititul lor interzis, cultele intrezise, templele transformate în bazilici, clerul şi necredincioşii ucişi, împăratul încetează de a mai fi pontifex maximus. În epocă se evocă nu mai puţin de 10 000 de persoane ucise, toate în numele luptei împotriva Satanei. Chiar şi aşa, prigoana atinge nu numai pe necreştini, ci înalţă o văpaie imensă asupra imperiului. Teodosiu I pune în discuţie însăşi esenţa creştinismului, aşa încât este excomunicat. Abia după ce se pocăieşte „cu cenuşă în cap” în faţa Sfântului Ambrozie este reprimit în biserică, recâştigându-şi tronul.
Edictul de la Tesalonic este momentul în care creştinismul este triumfător. Din nefericire nu a devenit triumfător prin evanghelizare – propovăduire, acceptarea ideii, pocăinţă şi creştinare – ci prin foc şi sabie in numele sfintei treimi. Prima criză a Europei ia sfârşit, cu preţul sfârşitului lumii cunoscute în acel moment. Lumea antică dispare, o dată cu ea dispărând însă toate cunoştinţele acumulate de omenire până în acel moment. Va trebui să treacă aproape o mie de ani până când toate aceste cunoştinţe vor fi redescoperite. Se pune legitima intrebare ;Este Sfanta Treime de la Dumnezeu ,sau de la oameni?
|
|
25/10/11 16:43
|
|
Old
Moderator
|
|
zacariah a scris:
... Se pune legitima intrebare ;Este Sfanta Treime de la Dumnezeu ,sau de la oameni? |
Chiar daca ai pus o intrebare retorica, raspunsul nu este relevant. Cine zici ca a comis atrocitati? Sfanta treime? Ca sa fie sau nu de la Dumnezeu evaluata pe baza a ce a facut?
Sau cumva oamenii au facut atrocitati folosindu-se de o pretinsa autoritate; in numele cuiva?
Ultima modificare de OLD TRAIAN (25/10/11 20:00)
|
|
25/10/11 19:08
|
|
zacariah
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
zacariah a scris:
... Se pune legitima intrebare ;Este Sfanta Treime de la Dumnezeu ,sau de la oameni? |
Chiar daca ai pus o intrebare retorica, raspunsul nu este relevant. Cine zici ca a comis atrocitati? Sfanta treime? Ca sa fie sau nu de la Dumnezeu evaluata pe baza a ce a facut?
Sau cumva oamenii au facut atrocitati folosindu-se de o pretinsa autoritate; in numele cuiva? |
Cum poti accepta o invatatura adoptata de oameni scrisi ptr osanda ,oameni firesti ,dracesti cu o intelepciune venita de jos ?Atîta timp cît a rămas Evanghelia pe pămînt iudaic şi, în general, printre comunităţile iudaice, nu au existat discuţii asupra dumnezeirii. Apoi au venit însă gînduri romane, greceşti şi păgîne despre zei şi zeiţe în dezbaterea hristologică. Toţi aceia care nu au urmat din motive de conştiinţă acest dictat şi nu au aderat la această „ religie de stat ” au fost declaraţi eretici.Nimic nou sub soare ...
Ultima modificare de zacariah (26/10/11 08:31)
|
|
26/10/11 08:30
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
zacariah a scris:
“Isus le-a răspuns: “Învăţătura Mea nu este a Mea, ci a Celui ce M-a trimis pe Mine. Dacă vrea cineva, să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă învăţătura este de la Dumnezeu sau dacă Eu vorbesc de la Mine” (Ioan 7:16-17). |
Te impiedici in propriile exemple.
Daca Isus era manifestarea lui Dumnezeu si in afara de El nu mai era nimeni de ce mai vorbeste despre un Altul?
|
|
26/10/11 09:30
|
|
zacariah
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
zacariah a scris:
“Isus le-a răspuns: “Învăţătura Mea nu este a Mea, ci a Celui ce M-a trimis pe Mine. Dacă vrea cineva, să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă învăţătura este de la Dumnezeu sau dacă Eu vorbesc de la Mine” (Ioan 7:16-17). |
Te impiedici in propriile exemple.
Daca Isus era manifestarea lui Dumnezeu si in afara de El nu mai era nimeni de ce mai vorbeste despre un Altul? |
„ Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: ‘Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.’ El va face ca domnia Lui să crească, şi o pace fără sfîrşit va da scaunului de domnie al lui David şi împărăţiei lui, o va întări şi o va sprijini prin judecată şi neprihănire, de acum şi în veci de veci: iată ce va face rîvna Domnului oştirilor.” (Isa. 9, 6-7).
Copilul care ne-a fost născut, Fiul care ne-a fost dăruit, este numit în acelaşi timp „ Dumnezeu tare” şi „ Părintele veşniciilor” . Ambele părţi ale Răscumpărătorului, cea divină şi cea omenească, trebuiau anunţate dinainte, pentru ca ambele domenii să fie luate în considerare. Prin acelaşi prooroc - Isaia, Dumnezeu a zis: „ Întăriţi mîinile slăbănogite, şi întăriţi genunchii care se clatină. Spuneţi celor slabi de inimă: ‘Fiţi tari, şi nu vă temeţi! Iată Dumnezeul vostru El însuşi va veni, şi vă va mîntui’ ” (Isa. 35, 3-4).Ca trup era Fiul Omului, ca Duh era insusi Domnul Dumnezeu .
Dumnezeu nu a zis nici o dată că El ar avea lîngă Sine, în ceruri, un Fiu, pe care l-ar trimite. EL însuşi a venit şi ne-a adus mîntuirea în Fiul. Semnul de recunoaştere pentru aceasta urma să fie astfel: „ Atunci se vor deschide ochii orbilor, se vor deschide urechile surzilor; atunci şchiopul va sări ca un cerb, şi limba mutului va cînta de bucurie.” (Isa. 35, 5-6). Exact ceea ce a fost vestit aici, s-a împlinit în slujba lui Isus Hristos, Domnul nostru: orbii şi-au primit vederea, surzii şi-au primit auzul, şchiopii au umblat, iar muţii şi-au primit graiul (Luca 7, 22)!
|
|
26/10/11 13:45
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Si unde in Vechiul Testament spune Dumnezeu ca El va veni? Nu cumva zice ca va trimite pe Robul Sau?
|
|
26/10/11 14:04
|
|
zacariah
membru
|
|
Spuneţi celor slabi de inimă: ‘Fiţi tari, şi nu vă temeţi! Iată Dumnezeul vostru El însuşi va veni, şi vă va mîntui’ ” (Isa. 35, 3-4).Ca trup era Fiul Omului, ca Duh era insusi Domnul Dumnezeu .
|
|
26/10/11 14:10
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Nu sunt sigur daca in versetele alea vorbeste despre prima venire sau despre a doua venire. Ai omis "razbunarea va veni, rasplatirea lui Dumnezeu;". Isus a spus ca nu a venit sa judece ci sa mantuiasca.
|
|
26/10/11 14:58
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
zacariah a scris:
În Vechiul Testament, nimeni nu s-a rugat unui “Tată din cer”, ci Domnului Dumnezeu. |
Intruparea Cuvantului lui Dumnezeu in Isus vine in momentul cand este necesara o noua descoperire, un titlu/nume/calitate, rezervata celor care asculta de El si sub care inca nu fusese cunoscut YHWH. Ca sa numesti Tata pe cineva trebuie sa-L cunosti/percepi ca Tata, sa-I simti apropierea si grija Sa duioasa in inima ta. Profetii erau precum copiii ascultatori dar la o varsta in care isi percep parintii doar prin autoritatea de stapani pe care o exercita spre ghidarea lor. Isus vine sa ne faca cunoscut la Atotputernic latura lui Parinteasca pe care a cunoscut-o El inainte de crearea lumii cand Duhul Sau numit Cuvantul a fost luat din Duhul Tatalui si a stat la dispozitia lui Dumnezeu Tatal atunci cand a creat Lumea. El este trimis mai apoi in trup si pentru a ne face cunoscute motivatiile manifestarilor Lui autoritare, spiritul Sau protector si scopul pentru care a folosit uneori "nuiaua" de Stapan. Isus ne explica dorinta Lui, aceeasi cu a Tatalui, de a readuce sub aripa protectoare Divina pe toti fii rataciti dar insetati de Viata si Dreptate. Se face o chemare neimpusa la infiere, la viata vesnica si fericita in Imparatia pe care a pregatit-o si care o va da Singurului Nascut (nu creat) din Tatal. Pana atunci nu a fost perceput ca Tata ci ca Stapan. Si copii tai ajung sa te perceapa in primii ani ca autoritate si abia mai tarziu ca Tata (chiar daca din gura iti spun tata inca de la inceput). Aceasta se intampla cand ajung sa-ti cunoasca si inteleaga motivatiile ce au stat in spatele manifestarilor tale autoritare dar protectoare, atunci va ajunge sa-ti spuna tata din inima.
zacariah a scris:
Aceasta terminologie este întâlnită de 6700 de ori. |
Terminologia folosita este YHWH, si inseamna ca "EL ESTE CEL CE SE DECLARA CA ESTE" prin toate calitatile cu care sa identificat (Atotputernicul, Atotstiutorul, Cel Prea Inalt, Iubire Desavarsita, Creator, etc si mai apoi Tata al celor credinciosi).
zacariah a scris:
Nici un prooroc nu a cunoscut vreodată şi nici nu a chemat numele unui “Fiu veşnic din cer”. |
Te inseli, "Emanuel", "Mesia", este Cel pregatit sa vina si sa locuiasca in trup din Sanul si Slava Tatalui. Cuvantul de care vorbeste biblia este Duh din Duhul Sfant al Tatalui si a gasit in Fiul Omului (Isus) nascut in chip minunat/nefiresc, aprobare deplina pentru a fi locuinta trupeasca a Cuvantului Tatalui.
zacariah a scris:
Aceasta e...ste taina de neînţeles şi inexplicabilă care a fost prezisă şi făgăduită în Vechiul Testament: este descoperirea lui Dumnezeu în Hristos (2Corinteni 4:6; Coloseni 2:2-3; 1Timotei 3:16 şi altele). Oricine nu are această descoperire, nu va înţelege, va tâlcui şi va aşeza greşit Cuvântul. |
Ca este o taina este clar, altfel nu ne-am mai contrazice azi in neputinta si limitarea intelegerii pe care o avem. Nimeni nu L-a vazut/cunoscut vre-o data pe Dumnezeu Tatal decat Fiul care vine din Sanul si Slava Tatalui. Eu inteleg doar ca o persoana este caracterizata in principal de o vointa proprie. Fiul Omului (Isus) are vointa libera, dar ca orice om este insufletit de duhul pe care-l primeste/accepta si prin care isi implineste lucrarea la un moment dat. Duhurile au propria voie pe care o manifesta in entitatea care la randul ei accepta si-i cedeaza controlul. Duhurile nu pot dispune singure de un trup omenesc sau unul ingeresc, ci depind si de voia acelui trup. Dar duhurile sunt si ele supuse si asculta de un tata, si stim ca azi sunt doi tati ce stau in fata alegerilor noastre. Acesti "tati" au si ei o voie proprie de a imparati asupra creatiei. Deci avem vointele conducatoare in cei doi tati/stapanitori de duhuri, apoi vointa duhului care sta la picioarele/dispozitia/hotararile unuia din cei doi conducatori si in final vointa omului sau ingerului/demonului care primeste sau alege sa fie insufletit de un anume duh. Daca gresesc, sa-mi fie cu iertare, astept alte opinii.
zacariah a scris:
Numele (la singular) Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt, în care am fost însărcinaţi să botezăm este într-adevăr, DOMNUL ISUS HRISTOS. Cuvântul ebraic “YAHSHUA” înseamnă “YAHWEH-Salvatorul” aşa cum Emanuel înseamnă “Dumnezeu este cu noi”. Domnul/Yahweh al Vechiului Testament este Domnul Isus al Noului Testament. Acesta este adevărul divin. Numele Tatălui este acelaşi cu al Fiului (Psalmul 22:23), în care El S-a descoperit pe Sine. |
Mai sus am vorbit de trei vointe: a unui guvernator/conducator, a duhului acestuia si a entitatii care se lasa insufletita de duh. Cand cele trei sunt una, sunt una in aceiasi vointa pentru ca se manifesta armonios intr-o singura directie infaptuind de comun acord si incantati aceiasi lucrare initiata de tatal. Cand le luam separat descoperim ca sunt trei vointe distincte si de aceea le denumim persoane pentru ca sunt vointe ce aleg liber calea/lucrarea pe si spre care merg.
zacariah a scris:
Toţi predicatorii, evanghelişti, personalităţile carismatice şi toţi credincioşii sunt provocaţi să recunoască că în zilele apostolilor şi în următorii două sute de ani nici o lucrare biblică şi nici o rugăciune biblică nu au fost făcute în formula trinitară. |
..........................
zacariah a scris:
Edictul de la Tesalonic – 28 februarie 380 : „Toate popoarele trebuie să se ralieze credinţei transmise romanilor de apostolul Petru, cea pe care o recunosc Damasus şi Petru al Alexandriei, adică Sfânta Treime a Tatălui, a Fiului şi a Sfântului Spirit”. |
Eu vad ca te contrazici aici. Daca edictul are la baza invataturi ce provin de la insusi Petru care este ucenic si apostol direct al lui Isus, atunci ar trebui sa fie cercetate si privite ca posibile invataturi cu greutate, asa cum sunt acceptate cele pe care le primeste biserica prin epistolele noului Testament. Faptul ca sistemul politic functioneaza dupa un model dictatorial ii incrimineaza pe cei care folosesc astfel de metode si servesc (si) unor interese politice. Nici Cirus nu era un ichinator al lui Dumnezeu, dar este folosit ca instrument implinitor pentru Planul lui Dumnezeu la moment de cumpana istorica, Plan ce coincide si cu nevoile personale ale imparatului.
Ultima modificare de Oblio (26/10/11 19:26)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
26/10/11 17:21
|
|
april
admin forum
|
|
zacariah a scris:
Dumnezeu nu a zis nici o dată că El ar avea lîngă Sine, în ceruri, un Fiu, pe care l-ar trimite. EL însuşi a venit şi ne-a adus mîntuirea în Fiul. |
Psalmii 2:7 „Eu voi vesti hotărârea Lui” – zice Unsul – „Domnul Mi-a zis: „Tu eşti Fiul Meu! Astăzi Te-am născut.
Marcu 1:11 Şi din ceruri s-a auzit un glas care zicea: „Tu eşti Fiul Meu preaiubit, în Tine Îmi găsesc toată plăcerea Mea.”
Luca 3:22 şi Duhul Sfânt S-a coborât peste El în chip trupesc, ca un porumbel. Şi din cer s-a auzit un glas care zicea: „Tu eşti Fiul Meu preaiubit: în Tine Îmi găsesc toată plăcerea Mea!”
Faptele apostolilor 13:33 Dumnezeu a împlinit-o pentru noi, copiii lor, înviind pe Isus; după cum este scris în psalmul al doilea: „Tu eşti Fiul Meu, astăzi Te-am născut.”
Evrei 1:5 Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: „Tu eşti Fiul Meu; astăzi Te-am născut”? Şi iarăşi: „Eu Îi voi fi Tată, şi El Îmi va fi Fiu”?
Evrei 5:5 Tot aşa, şi Hristos nu Şi-a luat singur slava de a fi Mare Preot, ci o are de la Cel ce I-a zis: „Tu eşti Fiul Meu, astăzi Te-am născut.”
Lamureste-ma si pe mine Cine cu Cine vorbea.
|
|
26/10/11 18:29
|
|
zacariah
membru
|
|
april a scris:
zacariah a scris:
Dumnezeu nu a zis nici o dată că El ar avea lîngă Sine, în ceruri, un Fiu, pe care l-ar trimite. EL însuşi a venit şi ne-a adus mîntuirea în Fiul. |
Psalmii 2:7 „Eu voi vesti hotărârea Lui” – zice Unsul – „Domnul Mi-a zis: „Tu eşti Fiul Meu! Astăzi Te-am născut.
Marcu 1:11 Şi din ceruri s-a auzit un glas care zicea: „Tu eşti Fiul Meu preaiubit, în Tine Îmi găsesc toată plăcerea Mea.”
Luca 3:22 şi Duhul Sfânt S-a coborât peste El în chip trupesc, ca un porumbel. Şi din cer s-a auzit un glas care zicea: „Tu eşti Fiul Meu preaiubit: în Tine Îmi găsesc toată plăcerea Mea!”
Faptele apostolilor 13:33 Dumnezeu a împlinit-o pentru noi, copiii lor, înviind pe Isus; după cum este scris în psalmul al doilea: „Tu eşti Fiul Meu, astăzi Te-am născut.”
Evrei 1:5 Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: „Tu eşti Fiul Meu; astăzi Te-am născut”? Şi iarăşi: „Eu Îi voi fi Tată, şi El Îmi va fi Fiu”?
Evrei 5:5 Tot aşa, şi Hristos nu Şi-a luat singur slava de a fi Mare Preot, ci o are de la Cel ce I-a zis: „Tu eşti Fiul Meu, astăzi Te-am născut.”
Lamureste-ma si pe mine Cine cu Cine vorbea. |
Naşterea Fiului nu a avut loc în veşnicie şi nici în timpul Vechiului Testament, ci, aşa cum ni se descrie clar, în timpul Noului Testament. În făgăduinţă este folosită noţiunea „ astăzi” . Tot ce se afla atunci conţinut în proorocia Vechiului Testament, se afla încă în viitor. Abia Noul Testament conţine împlinirea."Astazi "nu se refera la vesnicie ,caci vesnicia nu contine notiunile de timp ;ieri,azi sau maine/.
În epistola către Evrei, acest „ astăzi” prevestit ne este prezentat înaintea ochilor ca o zi: „ El hotărăşte din nou o zi: «Astăzi»” (cap. 4, 7). Acest „ Astăzi” este „ Ziua mîntuirii ” . „ Căci El zice: ‘La vremea potrivită, te-am ascultat, în ziua mîntuirii, te-am ajutat. Iată că acum este ziua potrivită; iată că acum este ziua mîntuirii.’ ” (2 Cor. 6, 2; Isa. 49, 8). Scriitorul epistolei către Evrei dă o avertizare, în comparaţie cu cei din Vechiul Testament care nu credeau: „ Ci îndemnaţi-vă unii pe alţii în fiecare zi, cîtă vreme se zice: ‘Astăzi’ , pentru ca niciunul din voi să nu se împietrească prin înşelăciunea păcatului ” (Evrei 3, 13). În tot timpul harului care se desfăşoară de la venirea lui Hristos pe pămînt, „ epifania” lui Hristos, pînă la revenirea Lui, „ parousia” lui Hristos, noi trăim în „ ziua mîntuirii” , în „ Astăzi” al Noului Testament. Caracterul profetic al Vechiului Testament în Cuvînt, în tablou şi în pilde este descoperirea privitoare la viitor, a cărui împlinire era încă departe. În mărturia Vechiului Testament se urmărea miezul, şi anume „ lucrurile, care urmau să fie descoperite şi vestite mai tîrziu.” (Evrei 3, 5). Proorocii, prin care vorbea Duhul lui Dumnezeu, priveau înspre viitor; lor li s-a descoperit că ei nu se slujeau pe ei înşişi, ci nouă ne slujeau (1 Pet. 1, 12). Dar de cînd Cel ce vorbea şi lucra a devenit El însuşi om, avem de-a face cu descoperirea personală a lui Dumnezeu, împlinită şi realizată în Hristos. Proorocii prevesteau ceea ce urma să se împlinească, apostolii mărturiseau tocmai împlinirea celor prevestite. Cel făgăduit prin descoperirea Cuvîntului apăruse, şi „ în El locuieşte trupeşte toată plinătatea dumnezeirii ” (Col. 2, 9).
|
|
27/10/11 15:47
|
|
april
admin forum
|
|
nu ma lua cu mesaje copiate de nu stiu unde, ci:
april a scris:
|
|
27/10/11 16:42
|
|
zacariah
membru
|
|
april a scris:
nu ma lua cu mesaje copiate de nu stiu unde, ci:
april a scris:
|
Dumnezeu este Duh si Omniprezent ,toata plinatatea lui Dumnezeu locuia in Hristos.Colos 1;19 Tatal este insusi Duhul Sfant ,Biblia spune in Matei 1.18 ,Maria a ramas insarcinata de la Duhul Sfant .Daca Tatal este o persoana distincta de Duhul Sfant ,atunci Isus are 2 tati .Isus Hristos ca trup era Om ca Duh era insusi Dumnezeu.Daca un fiu al lui Dumnezeu se roaga lui Dumnezeu prin Duhul Sfant ,asta nu denota ca un Dumnezeu se roaga la alt Dumnezeu .
|
|
28/10/11 08:07
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|