|
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
zacariah a scris:
Duhul Sfant este Dumnezeu in forma invizibila nu este nicidecum o persoana distincta. |
Si atunci Tatal Cine este?
zacariah a scris:
Duhul Sfant e Dumnezeu |
Bravo, hai ca incepem sa facem primii pasi.
ambasador a scris:
Era trimisul Lui, mangaietorul si nu Dumnezeu in persoana: [...] Ioan 16:13 Când va veni mângîietorul, Duhul adevãrului, are sã vã cãlãuzeascã în tot adevãrul; cãci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vã va descoperi lucrurile viitoare. |
Si daca Duhul Sfant nu e Dumnezeu atunci ce e? Este o forta oarba, impersonala? Dar care poate calauzi, vorbi si auzi???
zacariah a scris:
Daca Tatal este o persoana distincta de Duhul ,atunci de ce Fiul nu s-a numit Fiul duhului |
Ti-am mai explicat ca ai incurcat borcanele dar tie iti place sa fii gures si sa o arzi smecher natural desi e o varza in capul tau. Nu S-a numit Fiul Duhului pentru ca nu S-a nascut cand L-a nascut Maria ci exista inainte de creatie. Duhul Sfant L-a INTRUPAT pe Isus NU L-a nascut.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
13/10/11 10:55
|
|
zacariah
membru
Inregistat: 07/10/11
|
|
+Archangel+ a scris:
Ti-am mai explicat ca ai incurcat borcanele dar tie iti place sa fii gures si sa o arzi smecher natural desi e o varza in capul tau. Nu S-a numit Fiul Duhului pentru ca nu S-a nascut cand L-a nascut Maria ci exista inainte de creatie. Duhul Sfant L-a INTRUPAT pe Isus NU L-a nascut. |
Matei 1:18, scrie că: „Maria s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt”, şi în versetul 20: „Căci ce s-a zămislit în ea este de la Duhul Sfânt”.
Dacă Dumnezeu Tatăl ar fi o altă persoană, atunci El nu ar avea nici o legătură cu zămislirea şi cu fecioara Maria, fiindcă este scris clar: „Maria s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt”. Şi în Luca 1:35 găsim aceleaşi cuvinte: „Duhul Sfânt se va pogorî peste tine, şi puterea Celui Prea Înalt te va umbri. De aceea Sfântul care se va naşte din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu”. Dacă Duhul Sfânt ar fi o altă persoană, atunci ar trebui să-L numească pe Isus „Fiul Duhului Sfânt”, fiindcă a fost zămislit de Duhul Sfânt. Dar noi găsim că a fost numit Fiul lui Dumnezeu; chiar şi asupra acestor cuvinte ar trebui să se gândească toţi în profunzime, ca să poată vedea lucrarea Singurului Dumnezeu. Vrem să mai adăugăm acestor cuvinte pe cele spuse de Dumnezeu prin gura psalmistului în Psalmul 2:7b: „Domnul Mi-a zis: „Tu eşti Fiul Meu! Astăzi Te-am născut”.” Faptul că Dumnezeu vorbeşte aceste cuvinte ne este confirmat de un alt verset, cel din Evrei 1:5: „Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: „Tu eşti Fiul Meu; astăzi Te-am născut?”.Notiunea de "astazi "nu poate fi in vesnicie ,care nu are inceput si sfarsit . Cine a fost deci acolo? Acela care L-a zămislit? Tatăl sau Duhul Sfânt? De amândoi este scris că au zămislit pe Fiul. Acum, fratilor, puteţi vedea câtă înţelepciune rămâne de la învăţătura celor trei persoane (sfânta treime)?
Ultima modificare de zacariah (13/10/11 15:06)
|
|
13/10/11 15:04
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
zacariah a scris:
Dacă Duhul Sfânt ar fi o altă persoană, atunci ar trebui să-L numească pe Isus „Fiul Duhului Sfânt”, fiindcă a fost zămislit de Duhul Sfânt. |
Nu Fiul (Isus) Dumnezeu a fost zamislit de Duhul Sfant ci trupul pe care L-a imbracat Fiul (Isus). Fiul este la fel de etern ca si Duhul Sfant.
zacariah a scris:
Notiunea de "astazi "nu poate fi in vesnicie ,care nu are inceput si sfarsit . Cine a fost deci acolo? Acela care L-a zămislit? Tatăl sau Duhul Sfânt? De amândoi este scris că au zămislit pe Fiul. Acum, fratilor, puteţi vedea câtă înţelepciune rămâne de la învăţătura celor trei persoane (sfânta treime)? |
Iar incurcam borcanele. De ce legi aceasta profetie de intruparea Fiului? Pavel o leaga de alt eveniment.
Faptele Apostolilor 13: 32 Si noi va aducem vestea aceasta buna ca fagaduinta facuta parintilor nostri, 33 Dumnezeu a implinit-o pentru noi, copiii lor, inviind pe Isus; dupa cum este scris in psalmul al doilea: "Tu esti Fiul Meu, astazi Te-am nascut."
INVIEREA este implinirea profetiei si NU venirea pe pamant.
|
|
13/10/11 15:14
|
|
zacariah
membru
|
|
În Apocalipsa 1:7 scrie despre venirea Domnului Isus. Apoi, în versetul 8, Mântuitorul, care revine, afirmă: “Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.” Isus Hristos vorbeşte aici ca Dumnezeu Domnul, da, Cel Atotputernic. La fel în Apocalipsa 4:8 este descris Domnul Dumnezeul Cel Atotputernic care era şi care vine. În Apocalipsa 11:17 scrie: “Îţi mulţumim Doamne, Dumnezeule, Atotputernice, care eşti, care erai şi care vii, că ai pus mâna pe puterea Ta cea mare, şi ai început să împărăţeşti”.
Te-am mai intrebat odata ,dar ai evitat sa raspunzi ;Ce Nume are Cel Atotputernic ?Cine este Cel ce trebuie sa vina si sa Imparateasca ;Tatal ,Fiul sau Duhul Sfant ?Aşa cum am văzut deja în Vechiul Testament, în câteva locuri este descris Dumnezeu ca Creator şi în acelaşi fel şi Domnul. Acelaşi lucru este descris de Pavel în Noul Testament în locurile din Biblie amintite anterior. În calitate de om al lui Dumnezeu, el a ştiut că Dumnezeul Vechiului Testament este Tatăl Noului Testament şi că Domnul din Vechiul Testament este Isus din Noul Testament. La prima vedere se pare că Pavel ar fi vorbit despre două lucruri. El însă vrea să arate oamenilor că dacă ei cunosc pe Dumnezeu ca Creator, atunci ei sunt datori să afirme acelaşi lucru şi despre Isus.
Conciliul de E.Frank http://www.livestream.com/apbm/video?cl ... 1943008578
Ultima modificare de zacariah (13/10/11 16:14)
|
|
13/10/11 15:21
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
zacariah a scris:
... La prima vedere se pare că Pavel ar fi vorbit despre două lucruri. El însă vrea să arate oamenilor că dacă ei cunosc pe Dumnezeu ca Creator, atunci ei sunt datori să afirme acelaşi lucru şi despre Isus. |
Aici ai dreptate; de asta a zis Genesa cap. 1 "Sa facem", pentru ca Domnul Iisus era participant la creatie.
zacariah a scris:
...Deci, ce în Vechiul Testament este numit Dumnezeu - Elohim, în Noul Testament este numit Tatăl. Ce este numit în Vechiul Testament Domnul - Yahveh, în Noul Testament este numit Domnul Isus. |
Suna a concluzie, si ma intreb :concluzie la ce? Se pare concluzie la niste afirmatii nedovedite biblic.
Aşa cum nu se poate vorbi despre două persoane când este vorba despre Dumnezeu şi Domnul, tot aşa nu se poate vorbi despre două persoane dacă este vorba despre Tatăl şi Fiul. |
Pai se poate vorbi de doua persoane cand e vorba de Dumnezeu si Domnul, in cazul cand Dumnezeu se refera la Tatal, iar Domnul la Domnul Iisus Hristos.
Cand moare pe cruce Domnul Iisus zice; "Dumnezeul meu Dumnezeul meu pentru ce m-ai parasit" Iar Domnul Iisus este numit si Domnul. Cand a aparut pe ape ucenicii Lui au zis: "Este Domnul" Deci, "Domnul este cel ce a zis: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu..."
Cu toate că vom mai vedea unitatea dintre Tată şi Fiu în alte legături, vrem să facem aici introducerea în această taină. După cum am văzut, “El” înseamnă Dumnezeu însuşi.
| Unitatea dintre Tatal si Fiul o poti vedea in toata Biblia. Domnul Iisus o spune direct: "Eu si tatal suntem una" Dar asta nu inseamna unul.
Si ca sa poti intelege, nu te duc la alte surse ci la Biblie. Expresia unitatii este folosita si in cazul casatoriei. "cei doi vor fi una", dar asta nu inseamna ca cei doi sunt unul, sau crezi ca da? 
Ce te-ai face daca nu ai avea la dispozitie nici o alta carte decat Biblia?
Ultima modificare de OLD TRAIAN (13/10/11 23:05)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
13/10/11 22:50
|
|
zacariah
membru
|
|
Tatăl şi Fiul ne sunt arătaţi ca o singură persoană. Vom începe cu cuvântul din Ioan 10:30, pe care L-a spus Însuşi Domnul Isus: “Eu şi Tatăl una suntem.”
Să ţinem minte că Isus nu spune: “Eu şi Tatăl suntem uniţi”, ci “Eu şi Tatăl una suntem.” Aici poate să spună cineva că aceste cuvinte se pot referi şi la cei căsătoriţi: “Cei doi vor fi un singur trup.” Da, putem să spunem cu adevărat că bărbatul şi femeia sunt un singur trup. Dar bărbatul este o persoană aparte şi femeia la fel este o persoană aparte. Aceasta nu se poate spune despre Tatăl şi Fiul.
Unitatea dintre bărbat şi femeie este cu totul alta şi diferită de unitatea dintre Tatăl şi Fiul. Aceasta o vom arăta printr-un exemplu. Există vreun soţ, pe pământ, care poate să spună: “Cine mă vede pe mine, vede pe soţia mea.”? Şi la fel, există vreo soţie care poate să spună: “Cine mă vede pe mine, vede pe soţul meu.”? Dar Isus spune în Ioan 14:9: “Cine M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl.”
Soţul şi soţia sunt două persoane, urmaşi ai unor neamuri diferite, care s-au unit aici pe pământ pentru a trăi împreună. Tatăl şi Fiul sunt două descoperiri ale aceluiaşi Dumnezeu. De aceea a putut să spună Domnul Isus: “Cine M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl.” .
Să privim acest capitol 14 din Ioan mai îndeaproape, fiindcă chiar în acest capitol Domnul Îi introduce pe ucenici în tainele ascunse. EL a vorbit oamenilor mai mult în pilde, dar unul din ucenicii Săi a vrut să ştie tot adevărul în amănunţime. El ştie că în aceste pilde, de care se servea Domnul Isus, se ascund adevăruri adânci. Filip se adresează deci Domnului Isus. El a primit un răspuns minunat. Aşa vei primi şi tu, cititorule, dacă te vei adresa Domnului Isus şi-L vei întreba pe El.
În Ioan 14:6, Mântuitorul spune următoarele cuvinte lui Toma: “Eu sun calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.” În versetul 7, Isus spune mai departe: “Dacă M-aţi fi cunoscut pe Mine, aţi fi cunoscut şi pe Tatăl Meu. Şi de acum încolo Îl veţi cunoaşte; şi L-aţi şi văzut.” Da, cititorule, acesta este Adevărul! Cine cunoaşte pe Isus cu adevărat, vede în El pe Tatăl. Aici Mântuitorul nu mai vorbeşte în pilde, ci dă ucenicilor Săi un răspuns concret la o întrebare concretă, folosind cuvinte clare.
Cine I se adresează Lui şi vrea să aibă claritate asupra acestor taine, ca şi Toma, va primi acelaşi răspuns clar. Aici este importanţa credinţei şi a înţelepciunii. Domnul Isus trebuia să spună: “Dacă M-aţi fi cunoscut…”. Aici este poticnirea şi greutatea. Cei mai mulţi Îl cunosc numai în trup pe Isus, dar nu în Duh. Ei văd numai cu ochii pământeşti, şi fac comparaţii despre lucruri care se judecă şi se pot înţelege numai dacă Duhul Domnului le descoperă. Lucrurile pământeşti se judecă pământeşte, iar lucrurile duhovniceşti se judecă duhovniceşte.
În Luca 10:22 este scris: “… nimeni nu ştie cine este Fiul , afară de Tatăl, nici cine este Tatăl, afară de Fiul şi acela căruia vrea Fiul să i-L descopere.”
Sursa http://81.196.64.198/citeste/161/Cresti ... ional.html
Ultima modificare de zacariah (14/10/11 08:24)
|
|
14/10/11 08:22
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
zacariah a scris:
Te-am mai intrebat odata ,dar ai evitat sa raspunzi ;Ce Nume are Cel Atotputernic ? |
Are foarte multe Nume. Vrei sa ti le insir?
zacariah a scris:
Cine este Cel ce trebuie sa vina si sa Imparateasca ;Tatal ,Fiul sau Duhul Sfant ? |
Conform a ceea ce am inteles pana acum din Apocalipsa Domnul Isus este Cel Care va veni sa imparateasca.
zacariah a scris:
Acelaşi lucru este descris de Pavel în Noul Testament în locurile din Biblie amintite anterior. În calitate de om al lui Dumnezeu, el a ştiut că Dumnezeul Vechiului Testament este Tatăl Noului Testament şi că Domnul din Vechiul Testament este Isus din Noul Testament. |
Tatal Noului Testament?! Stiam ca Isus ne-a dat Noul Testament.
Cred ca iar bulibasesti Biblia. Amesteci Vechiul Testament cu Noul Testament. Intr-adevar, Pavel face o deosebire clara intre Tatal si Fiul pe primul numindu-L Dumnezeu iar pe al doilea Domn si nicaieri nu inverseaza aceste titulaturi. Dar in Vechiul Testament nu se poate vorbi de un Dumnezeu si un Domn. Aceste titulaturi se folosesc interschimbabil.
zacariah a scris:
La prima vedere se pare că Pavel ar fi vorbit despre două lucruri. |
Si la ultima vedere tot despre doua lucruri vorbeste.
zacariah a scris:
El însă vrea să arate oamenilor că dacă ei cunosc pe Dumnezeu ca Creator, atunci ei sunt datori să afirme acelaşi lucru şi despre Isus. |
Ba din contra. Folosind titulaturi diferite pentru Tata si pentru Fiu a oferit portite pentru cei care contesta divinitatea lui Isus (cealalta extrema a pozitiei tale). Faptul ca Isus face parte din Dumnezeu Creatorul este demonstrat in alte parti.
zacariah a scris:
Dar bărbatul este o persoană aparte şi femeia la fel este o persoană aparte. Aceasta nu se poate spune despre Tatăl şi Fiul. |
De ce nu?
zacariah a scris:
Unitatea dintre bărbat şi femeie este cu totul alta şi diferită de unitatea dintre Tatăl şi Fiul. |
Difera doar calitatea unitatii nu si substanta sau natura ei.
zacariah a scris:
Există vreun soţ, pe pământ, care poate să spună: “Cine mă vede pe mine, vede pe soţia mea.”? Şi la fel, există vreo soţie care poate să spună: “Cine mă vede pe mine, vede pe soţul meu.”? |
Asta din cauza lipsei de armonie si intelegere perfecta. Cand cei doi vor atinge acel stadiu afirmatia devine corecta. Din nou, problema este doar de calitate.
zacariah a scris:
Cine cunoaşte pe Isus cu adevărat, vede în El pe Tatăl. |
Corect. Il vede in El pe Tatal dar nu Il identifica cu Tatal.
|
|
14/10/11 09:39
|
|
stefan
membru
Inregistat: 24/03/06
|
|
Col1:15 El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, Cel întâi născut din toată zidirea.
În tot Vechiul Testament au existat oameni care au cunoscut Numele Domnului şi L-au chemat şi L-au lăudat pe Dumnezeu în acest Nume. Trecerea la Noul Testament este descrisă la fel de clar: „… şi-i vei pune numele Isus“ (Mat. 1, 21). EL a fost născut ca Salvator care este Hristosul, Mesia, Domnul (Luca 2, 11). Dar El a primit Numele, aşa cum era obiceiul, în ziua a opta, cînd trebuia tăiat împrejur (Luca 2, 21).
şi în Noul Testament nu este vorba doar despre modul sau despre felul în care Dumnezeu Se descoperă, şi anume ca Tată în cer, în Fiul pe pămînt şi în Biserică prin Duhul Sfînt, ci este vorba despre Numele în care se află salvare şi mîntuire, Nume în care ne adresăm lui Dumnezeu. Pentru mîntuirea noastră, Dumnezeu S-a făcut de cunoscut doar într-un singur loc pe pămînt, în Isus Hristos, Domnul nostru. Cine vrea să-L afle pe Dumnezeu trebuie să-L caute acolo unde El se lasă găsit şi trebuie să-L vedem acolo unde El poate fi văzut şi trebuie să-L auzim acolo unde este de auzit, adică acolo unde El şi-a pus Numele Său şi Se descoperă. Singura întîlnire personală a lui Dumnezeu cu omenirea, şi de aceea şi a omenirii cu Dumnezeu, este în Hristos, Domnul nostru.
Mai departe El S-a rugat: „Sfinte Tată, păzeşte-i în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat“ (Ioan 17, 11). Numele Tatălui este şi Numele Fiului. Încă o dată El ne arată: „EU le-am făcut de cunoscut Numele Tău, şi li-L voi mai face“ (vers. 26). Aceasta o face El pînă astăzi. EL descoperă Numele Isus. Acolo unde nu este cunoscut Numele acesta în importanţa lui dumnezeiască, oamenii se află într-o tradiţie nebiblică smerită.
„Iată dar cum trebuie să vă rugaţi: ,Tatăl nostru care eşti în ceruri. Sfinţească-se Numele Tău …‘" (Mat. 6, 9). Aşa cum putem vedea, Numele Tatălui este Numele Fiului, „… a moştenit un Nume“ (Evrei 1, 4).
Viaţa veşnică se află numai în Numele Lui (Ioan 20, 31). Iertarea păcatelor se află numai în Numele Lui (Fap. 10, 43). În fond, tot ce face sau tot ce dăruieşte Dumnezeu se înfăptuieşte în Numele lui Isus, în care El Se descoperă. Nici un slujitor al lui Dumnezeu nu foloseşte un titlu sau o formulă, ci întotdeauna Numele. După Cuvîntul Scripturii, aceasta li se potriveşte tuturor credincioşilor: „şi orice faceţi, cu cuvîntul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţumiţi prin El, lui Dumnezeu Tatăl“ (Col. 3, 17).
Vine ziua în care orice genunchi se va apleca în Numele lui Isus-Iahshua şi orice limbă va mărturisi că El este Domnul-Iahveh (Fil. 2, 10-11). În Apoc. 21 ni se relatează: „,Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuş va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va şterge orice lacrimă din ochii lor. şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tînguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintîi au trecut.‘ Cel ce şedea pe scaunul de domnie a zis: ,Iată Eu fac toate lucrurile noi.‘ şi a adăugat: ,Scrie, fiindcă aceste cuvinte sînt vrednice de crezut şi adevărate.‘ Apoi mi-a zis: ,S-a isprăvit! EU SÎNT Alfa şi Omega, Începutul şi Sfîrşitul. Celui ce îi este sete, îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieţii. Cel ce va birui, va moşteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, şi el va fi fiul Meu‘" (vers. 3-7).
Ultima modificare de stefan (14/10/11 15:42)
|
|
14/10/11 15:38
|
|
Old
Moderator
|
|
stefan a scris:
Col1:15 El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, Cel întâi născut din toată zidirea. |
Ma gandesc ca daca ai citat un verset, il si crezi, nu?
Deci, in cazul acesta, Domnul Iisus nu apare doar la intrupare, ci este inainte de aceasta. Cel intai nascut din toata zidirea, inseamna ca este inainte de toata creatia.
Acuma exista inainte sau nu exista?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
14/10/11 18:46
|
|
stefan
membru
|
|
Col.2:9 Căci în El locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii.
Daca Fiul si Cuvantul sunt aceeasi persoana, atunci Fiul si Tatal sunt aceeasi persoana pentru ca Cuvantul este Dumnezeu si Cuvantul s-a facut trup!
|
|
14/10/11 22:43
|
|
Old
Moderator
|
|
Fiul si tatal sunt aceeasi persoana?
Nu ti se pare contradictie in termeni?
Inseamna ca Fiul s-a nascut pe Sine? 
Nu prea ti-a iesit deductia.
|
|
14/10/11 22:58
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Cel intai nascut din toata zidirea, inseamna ca este inainte de toata creatia.
|
Daca este cel dintai din toata zidirea sau dupa cum arata Apoc 3:14" inceputul zidirii" NU este inainte de toata creatia. Este prima creatie.Vezi si Prov.8:22-31
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
14/10/11 23:25
|
|
Old
Moderator
|
|
Zici ca Intelepciunea se refera la Domnul Iisus Hristos?
Pai daca intelepciunea ar fi parte din creatie, inseamna ca a fost o vreme cand Dumnezeu nu avea intelepciune?
|
|
14/10/11 23:36
|
|
stefan
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Fiul si tatal sunt aceeasi persoana?
Nu ti se pare contradictie in termeni?
Inseamna ca Fiul s-a nascut pe Sine? 
Nu prea ti-a iesit deductia. |
sa nu ne indepartam prea mult de la subiectul acesta.Tu ai spus ca fiul si cuvantul sunt aceeasi persoana.Si eu cred la fel. Cel intai nascut din toata zidirea nu inseamna nici inainte de vesnicii si nici la creatie ci inseamna ca El e intaiul nascut din zidirea noua a lui Dumnezeu.
|
|
14/10/11 23:46
|
|
stefan
membru
|
|
Dumnezeu este Tatal si tot El s-a descoperit in Fiul de aceea Fiul poarta numele Tatalui. Ioan5:43 Eu am venit în Numele Tatălui Meu, şi nu Mă primiţi; dacă va veni un altul, în numele lui însuşi, pe acela îl veţi primi. Ioan17:6 Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat din lume. Ai Tăi erau, şi Tu Mi i-ai dat; şi ei au păzit Cuvântul Tău. Ioan17:26 Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău şi li-l voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei, şi Eu să fiu în ei.”
Care este numele Tatalui pe care la facut de cunoscut Fiul? IaHWeH = Domnul (in V.T s-a descoperit intr-un trup duhovnicesc) Iah-Suah = Domnul care salveaza (In N.T s-a descoperit intr-un trup de carne)
Ultima modificare de stefan (14/10/11 23:57)
|
|
14/10/11 23:54
|
|
ambasador
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Zici ca Intelepciunea se refera la Domnul Iisus Hristos? |
Au facut-o si altii inaintea mea...
OLD TRAIAN a scris:
Pai daca intelepciunea ar fi parte din creatie, inseamna ca a fost o vreme cand Dumnezeu nu avea intelepciune? |
Dat fiind faptul ca intelepciunea(din acest verset) este altceva decat te referi tu, face parte din creatie. Si totusi cel din Apoc.3:14 cum il comentezi?
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
15/10/11 00:07
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
ambasador a scris:
Au facut-o si altii inaintea mea... |
Alti martori deformatori de versete...
"Iata ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios si adevarat, Inceputul zidirii lui Dumnezeu"(Apocalipsa3:14)
Martorul zidirii lui Dumnezeu: "El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El." (Ioan 1:2,3) . Domnul Isus Hristos nu este inceputul creatiei, nu este o creatie. Este Creatorul.
Inceputul zidirii lui Dumnezeu -El este sursa, insasi originea.
Ultima modificare de irlanda (15/10/11 01:10)
|
|
15/10/11 01:10
|
|
ambasador
membru
|
|
irlanda a scris:
ambasador a scris:
Au facut-o si altii inaintea mea...
Alti martori deformatori de versete... |
Mai documenteaza-te.
irlanda a scris:
Martorul zidirii lui Dumnezeu: "El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El." (Ioan 1:2,3) . Domnul Isus Hristos nu este inceputul creatiei, nu este o creatie. Este Creatorul. |
Chiar nu observi ca te contrazici? Groasa mahrama iti atarna pe ochi. EL(Logosul) era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El(Logos) si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El(Logosul). Cum este El (Isus) Creatorul? Cand PRIN El au fost facute? Prin EL inseamna El?1 Corinteni 8:5 Cãci chiar dacã ar fi aºa numiþi „dumnezei” fie în cer, fie pe pãmânt (cum ºi Sunt într-adevãr mulþi „dumnezei” ºi mulþi „domni”), 6 totuºi pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatãl, de la care vin toate lucrurile ºi pentru care trãim ºi noi, ºi un singur Domn: Isus Hristos, prin care Sunt toate lucrurile ºi prin El ºi noi. Observi asadar diferenta? Daca erau unu si acelasi lucru, de ce unul e numit Dumnezeu Tatal si celalalt Domn Isus Hristos? Nu mai era necesar.
irlanda a scris:
Inceputul zidirii lui Dumnezeu -El este sursa, insasi originea. |
Dumnezeu nu are inceput. Creatiunea Lui insa are un inceput si un sfarsit.
Ultima modificare de ambasador (15/10/11 13:41)
|
|
15/10/11 13:36
|
|
zacariah
membru
|
|
Cand a fost nascut Isus ?Crezul zice ca a fost nascut de Maria ...trinitarii zic ca in vesnicie desja exista Isus ,atunci inseamna ca erau 2 Dumnezei in vesnicie .Ghivecius totalus dogmele filozofice .Augustin & company erau niste filozofi care habar nu au avut de descoperirea lui Dumnezeu prin Isus Hristos .
|
|
15/10/11 19:51
|
|
Old
Moderator
|
|
zacariah a scris:
Cand a fost nascut Isus ?. |
"Si tu, Betleeme Efrata, macar ca esti prea mic intre cetatile de capetenie ale lui Iuda, totusi din tine Imi va iesi Cel ce va stapani peste Israel si a carui obarsie se suie pana in vremuri stravechi, pana in zilele vesniciei." (Mica.5:2)
zacariah a scris:
Crezul zice ca a fost nascut de Maria ... |
Nu ai fost informat corect. Crezul zice altceva:...2. Şi întru unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul Născut, Care din Tatăl S-a născut mai înainte de toţi vecii: Lumină din lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, nu făcut, Cel ce este de o fiinţă cu Tatăl, prin Care toate sau făcut. 3. Care pentru noi oamenii şi pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri şi S-a întrupat de la Duhul Sfânt şi din Maria Fecioara şi S-a făcut om.
zacariah a scris:
Ghivecius totalus dogmele filozofice . |
Oare unde este acel "ghivecius" ? 
Ultima modificare de OLD TRAIAN (15/10/11 20:51)
|
|
15/10/11 20:49
|
|
zacariah
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
zacariah a scris:
Cand a fost nascut Isus ?. |
"Si tu, Betleeme Efrata, macar ca esti prea mic intre cetatile de capetenie ale lui Iuda, totusi din tine Imi va iesi Cel ce va stapani peste Israel si a carui obarsie se suie pana in vremuri stravechi, pana in zilele vesniciei." (Mica.5:2)
zacariah a scris:
Nu ai fost informat corect. Crezul zice altceva:...2. Şi întru unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul Născut, Care din Tatăl S-a născut mai înainte de toţi vecii: Lumină din lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, nu făcut, Cel ce este de o fiinţă cu Tatăl, prin Care toate sau făcut. 3. Care pentru noi oamenii şi pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri şi S-a întrupat de la Duhul Sfânt şi din Maria Fecioara şi S-a făcut om.
zacariah a scris:
Ghivecius totalus dogmele filozofice . |
Oare unde este acel "ghivecius" ?  |
Deci Isus este un Dumnezeu nascut de Tatal in vesnicii ?Tare crezul asta ...poti sa-mi dai si un exemplu din Biblie?Tare ghiveciul asta de crez//Mai urmeaza sa va faceti si cruce apoi sa pupati cioantele lui Augustin sau lui Atanasie .
|
|
15/10/11 21:03
|
|
Old
Moderator
|
|
Nu este un Dumnezeu, ci este Dumnezeu. Nu se foloseste articolul nehotarat.
Cred ca este timpul sa te potolesti cu termeni ca ghiveci si cu ce urmeaza sa faca cineva.
Ti-am spus despre crez, pentru ca fie nu ai stiut cum suna, fie in mod tendentios ai strecurat o minciuna, cica asa ar spune crezul.
|
|
15/10/11 21:18
|
|
zacariah
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Nu este un Dumnezeu, ci este Dumnezeu. Nu se foloseste articolul nehotarat.
Cred ca este timpul sa te potolesti cu termeni ca ghiveci si cu ce urmeaza sa faca cineva.
Ti-am spus despre crez, pentru ca fie nu ai stiut cum suna, fie in mod tendentios ai strecurat o minciuna, cica asa ar spune crezul. |
Sa inteleg ca Dumnezeu a nascut pe Dumnezeu ?Foarte tare ,crezul !El s-a nascut pe sine insusi ,super doctrina trinitara.Si vesnicia are inceput ?Foarte tare ,exceptional .
|
|
16/10/11 08:12
|
|
Old
Moderator
|
|
Mai. Cred ca nu intelegi; sau nu vrei sa intelegi. Eu nu am zis ca sustin sau combat crezul. Eu am spus ce zice crezul despre nasterea lui Iisus, pentru ca tu ai spus o minciuna in legatura cu ce zice crezul, fie din nestiinta, ceea ce-i grav, fie intentionat, ceea ce-i si mai grav.
zacariah a scris:
Ultima modificare de OLD TRAIAN (16/10/11 08:32)
|
|
16/10/11 08:30
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|