TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Predestinare sau liber-arbitru?/Binele si Raul Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 8
eusunt10
membru

Inregistat: 04/10/06
ce ziceti de fraza nu putem cunuaste binele fara sa fi cunoscut raul...?

17/10/06 17:54

Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05
Daca te ajuta cu ceva,si exista o anumita legatura cu intrebarea ta.

Rom 7:7 Deci ce vom zice? Legea este ceva păcătos? Nici de cum! Dimpotrivă, păcatul nu l-am cunoscut decît prin Lege. De pildă, n'aş fi cunoscut pofta, dacă Legea nu mi-ar fi spus: „Să nu pofteşti!”
Rom 7:8 Apoi păcatul a luat prilejul, şi a făcut să se nască în mine prin porunca tot felul de pofte; căci fără Lege, păcatul este mort.
Rom 7:9 Odinioară, fiindcă eram fără Lege, trăiam; dar cînd a venit porunca, păcatul a înviat, şi eu am murit.
Rom 7:10 Şi porunca, ea, care trebuia să-mi dea viaţa, mi-a pricinuit moartea.
Rom 7:11 Pentrucă păcatul a luat prilejul prin ea m'a amăgit, şi prin însăş, porunca aceasta m'a lovit cu moartea.
Rom 7:12 Aşa că Legea, negreşit, este sfîntă, şi porunca este sfîntă, dreaptă şi bună.
Rom 7:13 Atunci, un lucru bun mi-a dat moartea? Nicidecum. Dar păcatul, tocmai ca să iasă la iveală ca păcat, mi-a dat moartea printr'un lucru bun, pentruca păcatul să se arate afară din cale de păcătos, prin faptul că se slujea de aceeaş poruncă.

17/10/06 19:21

eusunt10
membru

dragut :) e de acolo. adica daca nu aveam legea "traiam" in pacat dar nu stiiam? si daca am fi murit atunci mergeam in cer?

19/10/06 09:53

Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05

eusunt10 a scris:

si daca am fi murit atunci mergeam in cer?

Ar fi ceva.Nu cred ca cineva se poate dezvinovatii asa in fata lui D-zeu.

19/10/06 11:29

eusunt10
membru

pai asta este punctul... legea e facuta doar ca sa ne vedem (ca intr-o oglinda) cosurile de pubertani.

intereseant cand si-a ales D-zeu sa dea legea scrisa. Ajuta la intelegere daca ai carnet sau nu... legea circulatiei o stii sau nu tot esti vinovat... pt ca nu ai cum sa nu o calci... si e omeneasca :)

raportarea oamenilor unii cu altii e penala pentru ca poate suntem mai buni sau mai rai ca altii dar asa cum ziceai tu NIMENI nu poate iesi bun in comparatie cu cel PERFECT.

pai atuci cum ramane cu Ying is Yang :) ?

20/10/06 14:27

filip
membru

Inregistat: 27/04/05

eusunt10 a scris:

ce ziceti de fraza nu putem cunuaste binele fara sa fi cunoscut raul...?

Eu zic că atunci când au venit, au cam venit la pachet...

Gen 2:
17. dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei
mânca din el, vei muri negreşit

ÃŽnsă afirmaţia ta eu aş modifica-o astfel: "Nu puteam (şi mă refer aici la plural, ca umanitate) cunoaşte binele fără să fi cunoscut răul".

Avem deja povara aceasta adamică în noi. Eu zic că astăzi putem cunoaşte binele prin simpla cunoaştere "despre" bine şi rău. Nu avem nevoie neapărat de experienţă proprie în a cunoaşte răul, pentru a cunoaşte binele. Ar trebui să ne fie suficientă experienţa altora - înregistrată de altfel în acest scop în Biblie.

Ultima modificare de Lupea_Filip (30/10/06 16:20)

30/10/06 16:15

Site web  
silviu-o
Exclus

Inregistat: 23/07/06
Intre noţiunea Pacat si Rau exista o legatură inseparabila.
O intrebare pe care ne-o punem cu toţii la un moment dat este: Daca Dumnezeu este bun si a creat toate lucrurile perfecte, de unde provine totusi rautatea in lume? D-zeu vrea Raul? O sa abordez putin aceasta problema a originii Raului, uneori ocolită in dezbateri pe teme crestine, in special la pastorii nefamiliarizati cu patristica nici cu Scriptura ca intreg.

Cum poate sa existe Raul daca ceva nu-i da fiinta? Cum poate sa existe Raul daca toate se impartasesc de bunatatea lui D-zeu, inclusiv demonii?
D-zeu are cunoaştere vesnica despre existenţa intregii sale creaţii, de aceea cele cugetate au preexistat inainte de a fi aduse la existenta. Inainte de toata creatia ii erau cunoscute lui Dumnezeu cele ce vor fi create, dupa cum s-a spus:
,,Doamne, Tu ai fost locul nostru de adapost, din neam in neam, inainte sa se fi nascut munţii si inainte sa se fi facut pamantul si lumea,,(Ps. 90,  1-2)
Dumnezeu isi cunooaste propria vointa si odata ce a creat pe fiecare dintre fapturi voind-o, desigur ca El cunoaste fapturile ca pe propriile sale voiri.
Dacă toate se împartaşesc de Bine si in toate cele ce sunt este Binele, atunci evident ca Raul ori nu este ori este in Bine. Raul nu are substanta , nici nu este in fire ci se produce din lipsa Binelui şi nu este socotit nici existand nici neexistand.
,,Vazutu-l-am pe cel necredincios falindu-se si inalţându-se  ca cedrii Libanului. Si am trecut si iată ca nu era  si l-am cautat  şi nu s-a aflat locul lui,,(Ps.37,35-36).

Existenta Raului este de fapt asemanatoare cu existenta umbrei, a intunericului, a racelii in lumea in care traim. Nimeni nu va putea niciodata sa spuna ce e umbra pentru ca ea nu poate sa existe fara un corp. Dar prin ea insasi e de fapt nimica. La fel si intunericul, care de fapt nu exista. Existenţă e de fapt lumina pentru ca lumina e energie, iar intunericul e lipsa acesteia. Caldura e energie iar raceala e de fapt lipsa acesteia. Viata e energie, iar moartea e de fapt lipsa ei. La fel e si cu Raul. Raul are existenţa din Bine.Cel lipsit total de bine nu poate exista (Sf. Maxim Mărturisitorul). Desfiinţeaza corpurile si lumina si nu va mai fi umbra. O minune pe care stiinta nu va putea niciodata sa o explice este aceea ca noi oamenii simtim efectele a ceva ce nu exista de fapt. Intunericul, umbra, moartea, raceala le putem percepe doar ca o absenţa a ceva. Ele de fapt sunt o non-existenţa. La fel e si Raul, un gol, o lipsa a Binelui, fara de care nu poate sa existe si nici nu se poate raporta la altceva. De-asta persoana care face Raul crede intotdeauna ca face Binele, iar D-zeu ne cere sa umplem acest gol creat in Bine prin iubire.
Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul; că cel care iubeşte pe aproapele a împlinit legea.(Rom 13,8)
Dacă păziţi poruncile Mele, veţi rămâne întru iubirea Mea după cum şi Eu am păzit poruncile Tatălui Meu şi rămân întru iubirea Lui. (Ioan 9,10)

Un om caruia i se raspunde din toate părtile cu Bine, nu poate sa mai doreasca Raul nimănui!
Daca ingerii cazuti au fost creaţi de Dumnezeu, cum sunt răi? Diavolul a primit fiinţa buna de la Dumnezeu!
Demonii nu sunt răi prin fire, fiinta lor este buna, ei sunt rai prin voinţa lor şi prin abatere de la binele în care au fost facuţi.Diavolii sunt buni in esenţa lor ca şi creaturi ale lui Dumnezeu si răi in manifestarile lor. Demonii sunt dintre îngeri. Nu pierd darurile îngeresti pe care le-au primit, adica binele pe care îl au in fire nu-l pot nimicii, asa cum nici cel mai pervertit si malefic om nu poate sa-si piarda scânteia de divinitate pe care o are. Ei nu vor să vada lumina din ei si si-au inchis puterile. Dumnezeu i-a facut de la inceput nemuritori pe demoni si nu-i pare rau de darurile sale. Dar ei nu se vor curaţi si mântui ca credincioşii intr-o apocatastază. Nici cel mai de jos demon nu este total lipsit de bine caci altfel nu poate sa existe. Sa nu uitam ca prin  credinţa si dreptate l-a biruit Hristos pe Satan nu prin siretlic. Demonii au si ei un sistem de valori dumnezeiesti la care se raportează .
    ,,Vine stapanitorul lumii acesteia si in mine nu afla nimic,, Ioan 14,30

Stapinitor al lumii si al voilor diavolesti din om este Satana care are stapinirea mortii, dar in Hristos nu a aflat nimic din neascultaarea lui si Isus a fost lasat ,,intre cei morti slobod,, (Ps 87,4)
Raul nu exista fara suport care este pastrat de Bine, pentru ca fără suport nu exista, nici nu se vede, nici nu se strica nimic.Raul luptă contra existenţei ca Bine, dar n-o poate desfiinţa total, caci in acest n-ar mai fi nici el. Răul total nu există , fiindca participa la Bine, desi ca un ultim ecou.

10/05/07 10:42

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
silviu zero nici nu m-am apucat sa citesc si am obosit ... imi pare rau ...

Delmoniko ... scrie si tu la cine faci referire ca prima data am crezut ca te referi la mine ...

de ce zici tu ca nu ar exista DUMNEZEU ???ai vrea sa vina pe la tine sa-ti spuna : uite EU exist!!!
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
ia vezi ... consulta-ti cainele poate a aflat inaintea ta raspunsul ...(ce usor e sa intorci o ironie pe care a facut-o cineva ca tine !!! iarta-ma ca am facut asta!!! pls!!!)

Ultima modificare de giany_v (18/06/07 12:50)

18/06/07 10:54

Delmoniko
Exclus

Inregistat: 16/05/07
Un logician/filozof/fizician/om de stiinta ti-ar spune astfel: ai plecat de la o premiza falsa,incoerenta si ludica!
Ca atare,intregul tau esafodaj de idei premergator este facut praf!
Ai plecat de la presupunerea nedeovedita/neacceptata de multi ca exista Dumnezeu!
In consecinta,concluzia la care vei ajunge pe baza unor premize false,este de asemenea nula si neavenita!

Sper ca ai inteles logica acestei argumentari!Data viitoare,incearca mai putin "text",mai multa argumentare!
Nu cer prea mult,cred!

18/06/07 12:28

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Scurt / 2 : faptul ca tu sau cineva nu crede in existenta lui D-zeu, nu inseamna ca El nu exista. E problema ta sa crezi sau nu, este alegerea ta daca vrei sa crezi sau nu insa un lucru este sigur si anume ca intr-o zi te vei intalni cu El si atunci cu siguranta vei crede numai ca nu o sa mai poti face nimic pt a schimba destinul tau.

18/06/07 12:44

deea
membru

Inregistat: 25/08/07
'cum e posibil ca in locul unde este totul perfect sa se nasca dorinta lui Lucifer de a fi mai mare decat Dumnezeu si astfel de a pacatui. '
dar cum s-a nascut dorinta lui dumnezeu de a fi cel mai mare?cu ce drept il judecam pe lucifer atata vreme cat el pur shi simplu nu a fost deacord cu conducerea...ganditi_va putin daca lucifer e asa de rau pe cat se zice :)

25/08/07 12:23

deea
membru

'Ma gandeam ca Dumnezeu nu avea cum sa isi arate dragostea decat in comparatie cu pacatul/raul.'
asta nu-i putin cam egoist pt 'bunatatea' lui dumnezeu?de cand e buna treaba cu 'scot in evidentza defectele celui de langa mine ca sa fiu eu mai bun'? /:)

25/08/07 12:27

deea
membru

'Dumnezeu ne-a creat niste fiinte libere cu putere de decizie intre alegerea binelui sau raului...daca ne obliga sa facem,sa cunoastem doar binele eram niste robi(roboti) ai binelu'
atunci tie ti se pare ca un copil de cateva zile alege ceva la botez?sau este obligat sa aiba toata viatza acceasi religie....nu ar fi corect sa aleaga fiecare om ce religie vrea sa aiba?nu sa fim obligatzi?unde e liberul albitru cand in scoli invatam religie suntem obligati sa mergem la biserica de parinti si suntem botezati fara sa fim intrebati?

25/08/07 12:31

deea
membru

tot vad ca tot dati exemple din biblie..divediti ca biblia e adevarata:)
astept raspunsuri:)

25/08/07 12:38

bathor
membru

sunt total de acord cu sytria...ganditi ji voi mia des ji daca nu ati mia merge inainte fara sa va uitati stanga/dreapta ati vedea ca de fapt crestinismul este cea mai rea credinta dintre toate...ea obliga oamenii sa fie credinciosi...dar daca eu nu vreau?ce se intampla?sunt alungat,numit pagan...jtiti cum e...ceea ce nu poti fi sau intelege alunga de langa tn...pt ca unii oameni sunt mia puternici decat ceilalti ji vad adevarul ji scapoa de manipularea lui dumnezeu...raul a fost creat deoarece unii ingeri au vazut ca sunt manipulati

[daca voi primi ban atunci veti dovedi ca ceea ce am zis e adevarat ji crestinismul ar trebui sa fie religia pusa la zid...]

25/08/07 12:43

Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07
sytria si bathor.  Voi judecati putin sau nu prea ganditi multe?  Daca nu ma insel numele acestui site este TANARCRESTIN.  Vreti sa faceti parte din comunitatea aceasta va trebui sa acceptati regulile impuse de cei ce se ostenesc sa mentina acest forum.  Daca nu sunteti crestini, asta este treaba voastra.  Voi veti plange mai tarziu.  Acum, va place nu va place majoritatea membrilor de pe acest forum sunt crestini.  Ceea ce ne face pe noi crestini este credinta in Dumnezeu, in Domnul Isus Cristos, si in Duhul Sfant.  Mai departe, credem ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu prin care ne vorbeste.  Daca asteptati sa auziti alte filozofii si nu vreti sa auzi ce invatam noi din Biblie, aveti toata libertatea sa cautati alte forume unde va simtiti mai in largul vostru.  Daca totusi decideti sa ramaneti cu noi, schimbativa atitudinea si respectati regulile pe care noi le urmam.

Ultima modificare de Joseph7 (27/08/07 02:07)

27/08/07 02:06

giany
membru

sytria a scris:

tot vad ca tot dati exemple din biblie..divediti ca biblia e adevarata:)
astept raspunsuri:)

au dovedit-o multi dar tu daca nu umblii pe unde trebuie...io ce sa-ti fac???

27/08/07 10:59

deea
membru

au dovedit-o multi?pai din tot ce ma informez eu vad ca e practic imposibil sa fi facut noe e arca de dimensiunile zise in biblie si muuuulte altele....si nu-mi zi ca ce scrie in biblie s-a adeverit caci si ce a zis nostradamus s-a adeverit deci asta nu are nici o importanta

27/08/07 12:27

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Nu umbli unde trebuie, adica esti la alt subiect.

Cauta si vei gasi subiectele unde se discuta despre ce vad ca vrei tu sa discuti.

Sa revenim la " Binele si Raul" .

27/08/07 12:32

filip
membru

Inregistat: 27/04/05

sytria a scris:

vad ca e practic imposibil sa fi facut noe e arca de dimensiunile zise in biblie

Dacă vrei să dezvolţi puţin subiectul, te invit la "Personaje Biblice/Noe".

27/08/07 12:39

Site web  
deea
membru

revenind la binele si rau :-? e doar un concept inventat de oameni...pentru ca oamenii desemneaza ce-i bine si ce-i rau nu dumnezeu a facut asta

27/08/07 12:42

Joseph7
membru

Interesant.  Deci, dupa spusele tale, daca cineva ar veni si te-ar omora ar fi perfect normal pentru ca nu exista bine si rau, da?

28/08/07 03:46

deea
membru

daca cineva m-ar omori eu nu ash avea dreptu sa zic ca e rau deci ar trebui sa ma conformez...apoi dumnezeu[daca exista] o sa hotarasca daca omul respectiv merita pedepsit sau nu...pentru ca nu noi aveam dreptul sa judecam

28/08/07 12:58

giany
membru

sytria a scris:

daca cineva m-ar omori eu nu ash avea dreptu sa zic ca e rau deci ar trebui sa ma conformez...apoi dumnezeu[daca exista] o sa hotarasca daca omul respectiv merita pedepsit sau nu...pentru ca nu noi aveam dreptul sa judecam

sytria ... esti la gradinitza cumva??? ce teoreme ai??? ma faci sa ma gandesc foarte "profund"... nici nu stiu ce vrei de fapt...

28/08/07 13:25

CatalinD
membru

sytria a scris:

'Dumnezeu ne-a creat niste fiinte libere cu putere de decizie intre alegerea binelui sau raului...daca ne obliga sa facem,sa cunoastem doar binele eram niste robi(roboti) ai binelu'
atunci tie ti se pare ca un copil de cateva zile alege ceva la botez?sau este obligat sa aiba toata viatza acceasi religie....nu ar fi corect sa aleaga fiecare om ce religie vrea sa aiba?nu sa fim obligatzi?unde e liberul albitru cand in scoli invatam religie suntem obligati sa mergem la biserica de parinti si suntem botezati fara sa fim intrebati?

Liberul arbitru este unde era si atunci cand Dumnezeu crea universul Sau - adica nu era nicaieri. Nici tu si nici "liberul arbitru" nu te-a creat, ci Dumnezeu, asa ca, vrei nu vrei, Lui te vei supune si tu. Acum poate ai impresia ca poti face ce vrei, dar, pentru toti va sosi clipa cand se va da socoteala pentru existenta pe care am primit-o. Suntem parte din creatia unui Dumnezeu suveran in deciziile Sale, dar si a unui Dumnezeu care este dragoste. Ca faptura a mainilor Lui care te-au creat iubindu-te, El iti spune si astazi ca te iubeste si te asteapta sa te intorci la El, sa-L recunosti, si sa-L cinstesti in primul rind crezindu-L pe cuvant - cuvant lasat si pentru tine in Biblie. Pentru ca altfel va sosi clipa regretelor, cand Il vei recunoaste nu numai ca si Creator, dar si ca Judecator.
     Binecuvantat sa fie Dumnezeu ca ASTAZI, daca vrei, inca il mai poti cunoaste ca si Tată, şi nu ca Judecător.

"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

28/08/07 13:42

Pagini:  1 2 3 4 5 ... 8    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la