|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 6 ... 8 |
|
Joseph7
membru
 Inregistat: 02/03/07
|
|
Ai spus:
sytria a scris:
revenind la binele si rau :-? e doar un concept inventat de oameni...pentru ca oamenii desemneaza ce-i bine si ce-i rau nu dumnezeu a facut asta |
Apoi spui:
sytria a scris:
daca cineva m-ar omori eu nu ash avea dreptu sa zic ca e rau deci ar trebui sa ma conformez...apoi dumnezeu[daca exista] o sa hotarasca daca omul respectiv merita pedepsit sau nu...pentru ca nu noi aveam dreptul sa judecam |
Este binele sau raul un concept inventat de oameni sau vine de la Dumnezeu?
_______________________________________ Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.
|
|
29/08/07 04:06
|
|
Joseph7
membru
|
|
sytria a scris:
'Dumnezeu ne-a creat niste fiinte libere cu putere de decizie intre alegerea binelui sau raului...daca ne obliga sa facem,sa cunoastem doar binele eram niste robi(roboti) ai binelu' atunci tie ti se pare ca un copil de cateva zile alege ceva la botez?sau este obligat sa aiba toata viatza acceasi religie....nu ar fi corect sa aleaga fiecare om ce religie vrea sa aiba?nu sa fim obligatzi? |
In primul rand Dumnezeu nu ne cheama sa avem o religie ci sa avem o relatie personala cu El. Sunt unele biserici care practica anumite obiceiuri si impun anumite legi facute de om. Astfel de oameni religiosi care practicau doar o religie au fost si pe timpul Domnului Isus; se numeau farisei si carturari.
sytria a scris:
unde e liberul albitru cand in scoli invatam religie suntem obligati sa mergem la biserica de parinti si suntem botezati fara sa fim intrebati? |
Daca crezi ca Dumnezeu este Cel ce te-a creat, atunci accepti si faptul ca tot El ti-a dat parintii: asa buni sau rai cum sunt. Cat timp traiesti sub acoperisul lor esti dependenta de ei. Dumnezeu spune si in Biblie ca cei ce isi cinstesc parintii vor fi binecuvantati. (Sper ca nu intelegi ca vreau sa iti sugerez ca ar fi bine sa pleci de acasa ca sa nu mai depinzi de ei. Pana la o varsta este bine sa stai cu parintii tai.)
In ce priveste deciziile tale cu privire la relatia cu Dumnezeu esti responsabila din momentul in care incepi sa cunosti lucrurile si poti deosebi anumite adevaruri despre Dumnezeu. Aici tu alegi intre bine si rau, chiar fiind dependenta de parintii tai. Cat priveste botezul, probabil este un subiect in alta parte. Ceea ce cred eu despre botez e ca cine se boteaza trebuie sa creada ca Domnul Isus este Dumnezeu, ca El a murit pentru pacatele noastre si ca singura cale de mantuire (impacare cu Dumnezeu) este prin credinta in El.
Ultima modificare de Joseph7 (29/08/07 04:22)
_______________________________________ Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.
|
|
29/08/07 04:20
|
|
sytri
membru
Inregistat: 18/08/07
|
|
interesanta argumentare, Joseph, dar daca nu sunt creatia lui "Dumnezeu"...? daca deea nu e creatia lui "Dumnezeu"? dar tu?
_______________________________________ Azi??? ...doar o poarta spre maine
|
|
01/09/07 10:30
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
daca nu esti creatia Lui, atunci a cui creatie esti?? de unde ai aparut? ai evoluat din maimuta? asta crezi tu?
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
01/09/07 11:17
|
|
sytri
membru
|
|
benny, inainte sa comentezi ar fi bine sa gandesti... vorbim de "dumnezeu" ca deitate. ar fi bine sa mai citesti si tu postarile mele.
|
|
01/09/07 11:40
|
|
Joseph7
membru
|
|
sytri a scris:
interesanta argumentare, Joseph, dar daca nu sunt creatia lui "Dumnezeu"...? daca deea nu e creatia lui "Dumnezeu"? dar tu? |
Nu cred ca inteleg intrebarea ta.
Da, daca Dumnezeu nu ar exista, atunci nu ar trebui sa dam socoteala nimanui pentru nimic. Daca suntem produsul unei intamplari spontane, putem face ce vrem. De asta oamenii au incercat si incearca sa il inlocuiasca pe Dumnezeu cu teoria asta a evolutiei si alte teorii de te miri ce. Astfel, ei pot trai in orice pacat doresc ei si reusesc sa isi impace constiinta si cugetul in acelasi timp. De fapt, isi manjesc sufletul pana in acea stare cand pacatul nu mai are nici un efect asupra lor. Daca Dumnezeu este scos din calcul, atunci poti sa te distrezi cum vrei tu. Binele si raul devin relative pentru fiecare persoana.
Ce este trist, ca daca iti repeti o minciuna de mai multe ori, ajungi sa o crezi si tu. Totusi, faptul ca tu crezi o minciuna, schimba oare adevarul? La sfarsitul vietii, cum vedem ca fiecare om de pe pamant are un sfarsit, oare ce se intampla? Ne traim viata cum vrem pe pamant dar nu de gandim deloc la ce are sa urmeze. Oare, nu vom da socoteala de binele sau raul care l-am facut aici pe pamant?
|
|
01/09/07 18:50
|
|
sytri
membru
|
|
"Ce este trist, ca daca iti repeti o minciuna de mai multe ori, ajungi sa o crezi si tu. Totusi, faptul ca tu crezi o minciuna, schimba oare adevarul?"
bun ! de unde sti ca nu tu esti cel care crede intr-o minciuna?
|
|
02/09/07 14:38
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
[ sytri, citeaza corect ce spun altii. de cate ori sa-ti mai atrag atentia ?]
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
02/09/07 15:59
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
"sytri" tu iti citesti postarile ... parca esti extraterestru ... scrii si tu cate ceva care sa para important dar de fapt te faci de ras... inceteaza cu aberatiile !!!
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
02/09/07 21:43
|
|
Joseph7
membru
|
|
sytri a scris:
"Ce este trist, ca daca iti repeti o minciuna de mai multe ori, ajungi sa o crezi si tu. Totusi, faptul ca tu crezi o minciuna, schimba oare adevarul?"
bun ! de unde sti ca nu tu esti cel care crede intr-o minciuna? |
Eu stiu prin calauzirea Duhului Sfant ca nu este o minciuna ceea ce traiesc. Sunt atatea marturii in jurul meu care ma fac sa inteleg ca este un Creator, si acesta este Dumnezeu. Cred pe cei ce au avut descoperiri mai profunde din partea lui Dumnezeu, acei oameni care au umblat cu Domnul Isus Cristos, si care si-au dat viata pentru credinta lor.
Acum, tu ce crezi? Ce te face pe tine sa crezi ca ceea ce traiesti tu este adevarul?
|
|
03/09/07 06:44
|
|
sytri
membru
|
|
cred ceea ce vad !
|
|
03/09/07 16:21
|
|
Joseph7
membru
|
|
Si, ce vezi?
|
|
03/09/07 16:33
|
|
sytri
membru
|
|
ti-am spus ca practic ocultismul... in ocultism intra si proiectia astrala...
giany, cred in existenta lui Iisus... nu ma inchin lui, nu ma inchin nimanui...
|
|
04/09/07 12:55
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Am citit azi ceva interesant in cartea "si tata a plans" a Dr. Buni Cocar :
Dumnezeu a creat totul, inclusiv ingerii. O parte dintre ei s-a revoltat si ingerii respectivi au fost aruncati din cer. Dar in momentul acela ei nu mai aveau nici o putere, nici un domeniu de controlat. Si atunci a intrat in scena ... omul . El a primit stapanire peste pamant, era rege, era coroana creatiei lui Dumnezeu. Atunci diavolul a vazut o sansa pentru el : daca-l biruieste pe om, poate face ce vrea cu fostul regat al acestuia (pamantul) . A reusit sa-si puna in aplicare planul si i-a luat omului domeniul.
" - Cine l-a facut pe Diavolul mare ? - Omul. "
" Omul l-a ridicat pe diavol din lada de gunoi a universului. "
Ce parere aveti ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
16/06/08 20:44
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
mi se pare o explicatie foarte bine realizata...multumim ca ne-ai impartasit ideea... 
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
16/06/08 21:28
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
nu-mi place ideea dar cam ai dreptate.
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
16/06/08 22:53
|
|
pacman44
membru
Inregistat: 22/05/09
|
|
Incep sa ma repet dar cica repetita e folositoare.Nu exista BINE sau RAU.Ele sunt doar niste etichete care le lipim unor obiecte/oameni/fenomene in functie de interesul de moment.Obiectele/oamenii/fenomenele sunt doar atat: obiecte/oameni/fenomene . Nu sunt rele sau bune.
Am sa va ofer un exemplu pentru ca, desi toata lumea "se pricepe" la ce e bine sau rau, nu multi gandesc obiectiv inainte sa puna aceste etichete. Am avut o colega crestina acerba care calatorea zeci de kilometrii pentru a-si consulata duhovnicul inainte de a face ceva sau a lua o hotarare care ea credea ca e importanta.Eu, cu o consideratie mai scazuta pentru viata insectelor, nu aveam nici o problema sa pleznesc o musca,care bazaia pe geamul de langa mine, pentru a scapa de zgomotul enervant.Ea, binenteles, ma dojenea si se ridica de pe scaun si deschidea geamul si elibera musca afara.Voi si ea (chiar si eu) ati spune ca facea un lucru BUN.Ok. Intr-o zi deschide vorba cu alte colege cum ca ar vrea sa cumpere nu stiu ce solutie contra ploshnitelor care ai invadasera salteaua patului.Si atunci am ciulit urechile.Si i-am zis: "Loredana tata, dar cum e cu facerea de bine si rau? Adica atunci cand musca nu te deranja era ok sa faci bine dar acum ca plosnitele te ciupesc e ok sa faci rau si sa le faci de petrecanie?" Tipa a ramas fara replica pentru ca nici o clipa nu s-a gandit la aceasta ipostaza.De aia tot spun eu: prefer sa gandesc eu pentru mine insumi decat sa-i las pe altii sa gandeasca pentru mine si eu doar sa-i urmez orbeste.Binenteles ca asta nu convine si atunci s-a gandit cineva sa decreteze: "crede si nu cerceta".
Ultima modificare de pacman44 (27/05/09 13:47)
|
|
27/05/09 13:45
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Raul e ceva ce nu ti'ai face tie sau nu ti'ai dori sa ti se intample.Daca inca sustii ca nu exista bine si rau inseamna ca esti sado-masochist.
|
|
27/05/09 14:47
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
Pacman, prin povestirea cu colega ta mi-ai demonstrat ca binele/raul exista (etichetand tocmai tu cateva situatii) doar ca e relativ. Consider ca exista bine si rau universal si bine si rau relativ: *cel universal e cel acceptat de toti(neincluzandu-i aici pe cei cu obsesii majore) ca fiind rau sau bine (genocid, crima, viol/hranirea si ingrijirea oamenilor care mor de foame din tarile sarace). *cel relativ e bazat pe mediu/ideologii/conceptii/preconceptii/educatie/religie/etc si are diferente destul de mari de la o persoana la alta.
Incadrarea in categorii, de mai sus, este o incadrare obiectiva fara a include divinitatea, dar ca si crestin mai consider principiile biblice ca "sistem de masurare" a binelui si al raului
Ultima modificare de gabi (27/05/09 17:13)
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
27/05/09 16:55
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Da , exista bine/rau subiectiv si obiectiv.Insa cred ca vorbim despre cel obiectiv,cel subiectiv fiind,dupa parerea mea,de natura mai mult psihica(tinand de diferente psihice si psihologice intre indivizi). le:discutia cu o persoana care nu crede in Dumnezeu,Biblie sau existenta Lui si a Bibliei despre lucruri de natura spirituala/crestineasca/morala etc. este inutila.Pana la urma a crede in bine sau rau,adica in existenta lor,tine in primul rand de morlaitate.E o jicnire adusa in primul rand celorlalti sa afirmi ca ti se permite si ai voie sa faci ce vrei.
Ultima modificare de editheraven (27/05/09 17:20)
|
|
27/05/09 17:16
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
Dar sa vezi cat e de interesanta o dsicutie intre oameni cu religii diferite...pentru care nu e rau sa sari in aer intre oameni pentru Alah sau alte ciudatenii (ciudatenii din privinta noastra)
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
27/05/09 17:23
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
pacman44 a scris:
Incep sa ma repet dar cica repetita e folositoare.Nu exista BINE sau RAU.Ele sunt doar niste etichete care le lipim unor obiecte/oameni/fenomene in functie de interesul de moment.Obiectele/oamenii/fenomenele sunt doar atat: obiecte/oameni/fenomene . Nu sunt rele sau bune. |
Bineintels ca nu exista bine si rau. Daca eu vin si-ti dau una dupa ceafa acum sa vezi ce bine iti va fi. O sa-mi spui :" vai ce bine mi-ai facut , mi-a dat si sangele putin, mi-ai mai eliberat presiunea arteriala"..Fi mai realist baiete.Traiesti in nori.
pacman44 a scris:
.Binenteles ca asta nu convine si atunci s-a gandit Cineva sa decreteze: "crede si nu cerceta". |
Sa mai tocesc tastatura sa-ti spun ce zice Biblia? Hai sa-ti spun: "Cercetati toate Lucrurile" 1 tes 5:21 Cercetati scripturile, cercetati ce este bine si rau(ups-am uitat ca tu nu crezi in bine si rau), cercetati-va pe voi insiva, cercetati faptele voastre, cercetati vremurile si imprejurarile... E plina Biblia Asta de Cercetati si apoi Credeti.. NU crezi? sau n-ai citit-o ca e prea nasoala.. Daca n-ai citit-o de ce ai tupeul sa o critici si sa-i critici pe cei ce o citesc si o urmeaza? Tot ce spui tu spui e din auzite la mana a doua sau a saptea, din traditionalismul ortodox ce ti-a trecut pe la ureche si din filozofii scrise de oameni ce traiesc cu capul in nori. E ca si cum te-ai duce la unul care a studiat statistica o viata intreaga si tu i-ai da lectii ca nu exista statistica pentru ca totul e relativ, ca ai auzit tu asa odata de teoria relativitatii si te-ai gandit ca probabil ca se refera la faptul ca totul e relativ. Nu prea e asa..
Ultima modificare de mikhael (27/05/09 17:28)
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
27/05/09 17:26
|
|
edi.theraven
membru
|
|
daniel.drehluta a scris:
Daca citeai in Biblie vedeai ca Dumnezeu ia spus lui Adam care sunt regulile si ce trebuie sa faca.Nu a avea voie sa manance din acel pom. |
Asta ca argument in vederea existentei binelui si raului.Din moment ce Dumnezeu a interzis atingerea de copacul cunostintei binelui si raului,si Adam si Eva au mancat din el,nu e logic ca,pe langa faptul ca binele si raul exista,el e si cunoscut?
|
|
29/05/09 10:59
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Intrebare catre editheraven: Crezi in predestinare? (Intreb pentru ca am vazut ca frecventezi Biserica Lutherana...)
Ultima modificare de UnderZero (02/06/09 17:14)
|
|
02/06/09 17:12
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Nu cred.Si nu frecventez,doresc ca din vara asta sa frecventez.Dar ce legatura are cu binele si raul?
|
|
02/06/09 17:25
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|