TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Batutul din palme Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 9
redgreeneyes
membru

Inregistat: 27/12/05

caduinc a scris:

Nici la mine in biserica nu se bate din palme....dar atata vreme cat scrie in Biblie "bateti din palme toate popoarele" si si simt si eu ca trebuie asa o sa fac...pot sa spuna cei din jur ce vor ei, important e sa fim curati inaintea Domnului



Poate sa scrie si pe pereti ca nu-i intereseaza. Daca nu esti cu ei esti impotriva lor. (Slogan comunist care se aplica la multi "pocaiti").


29/01/07 12:40

   
Elizuk
membru

Locatie: Bucuresti/Romania
Inregistat: 30/07/06
ok jezzy,asta inseamna ca e mai bine sa ma prefac si sa nu ma manifest in nici un fel pentruca pe cei din jurul meu nu ii intereseaza ce spune Biblia?

Cineva spunea:
"Isus a fost aceea fiinta umana care,ajunsa la viata adulta nu a invatat niciodata sa is controleze expresia fetei"
Daca El a putut sa fie 100% original noi de ce nu am fii?


_______________________________________
Don't give up...
Look up!

07/02/07 10:36

   
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06

Elizuk a scris:

ok jezzy,asta inseamna ca e mai bine sa ma prefac si sa nu ma manifest in nici un fel pentruca pe cei din jurul meu nu ii intereseaza ce spune Biblia?



Chiar nu stiu ce vrei sa spui sau "desi vorbesti pe inteles/eu nu te pot pricepe" :D
pentru ca  nu vad legatura cu ce am scris eu.In fine... eu am scris chestia aia atunci referindu-ma la acei oameni care isi justifica niste actiuni cel putin "suspecte" prin fraza :"O fac pentru Domnul!" ( care domn, probabil ca numai ei stiu!!!)


_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

08/02/07 14:32

   
1sina
membru

Locatie: cluj
Inregistat: 09/02/07
oare de ce ma tot leg de bietul David, care ne relateaza Biblia ca o singura data a jucat si a batut din palme fiind plin de puterea Duhului Sfant. Ma tot gandesc cat de nesimtita pot fi ca sa ma compar cu David(omul care a fost dupa inima lui Dumnezeu), oare de fiecare data cand bat din palme sunt sub aceea putere sub care a fost el? daca da atunci sunt motivata, dar daca nu de ce sa ma motivez singura zicand ca batutul meu din palme e modul meu de inchinare in fata lui Dumnezeu. Biblia ne spune ca trebuie sa ne inchinam in duh si-n adevar dar spuneti-mi si mie unde scrie in Biblie ca modul meu de inchinare ar trebui sa fie batutul din palme.
Nu sunt contra batutului din palme, bateti fratilor dar nu veniti sa-mi spuneti mie ca daca va place ritmul unei melodii sau daca cineva va provoaca  sunteti sub puteria Duhului Sfant astfel fiind motivati s-o faceti.


09/02/07 18:27

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Bun venit, 1sina :)

Unde te-ai mai tot legat tu de David, ca ai scris doar un mesaj ( de doua ori, ce-i drept - am sters eu unul ) pe forumul asta ?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

09/02/07 18:32

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

1sina a scris:

Nu sunt contra batutului din palme, bateti fratilor dar nu veniti sa-mi spuneti mie ca daca va place ritmul unei melodii sau daca cineva va provoaca  sunteti sub puteria Duhului Sfant astfel fiind motivati s-o faceti.

  Crezi că abuzurile justifică răspândirea de neadevăruri sau ascunderea adevărurilor? Crezi că David a fost unic şi irepetabil?
  Dacă ÃŽnsuşi Isus a zis următoarele cuvinte:

Ioan 14:12
Adevărat, adevărat, vă spun, că cine crede în Mine, va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele şi mai mari decât acestea; pentru că Eu mă duc la Tatăl:[...]
16. Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor (Greceşte: Paraclet, apărător, ajutor.), care să rămână cu voi în veac;[...]

  Ce te face să crezi că nu am putea să ne "ridicăm" la "statura" lui David? David a fost şi el om, la urma urmei, nu Dumnezeu. Iar dacă Domnul îl numeşte om după inima Lui, cred chiar că ar fi indicat să-l imităm, ba chiar să încercăm să-l depăşim în ceea ce a făcut el după inima lui Dumnezeu.

Ultima modificare de _filip_ (10/02/07 08:26)


10/02/07 08:24

Site web  
1sina
membru

Locatie: cluj
Inregistat: 09/02/07
Imi pare rau, eu nu am spus ca nu ne putem ridica la statura lui David
“oare de fiecare data cand bat din palme sunt sub acea putere sub care a fost el? daca da atunci sunt motivata”

Si eu bat din palme dar am si taria sa recunosc ca de prea putine ori am facut-o sub puterea Duhului Sfant, ca David(daca e sa-l imitam) dar cum suntem oameni si suntem diferiti sunt sigura ca tu nu esti ca mine, dar fi sigur ca majoritatea sunt.


10/02/07 11:50

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
OK. Nu mi-era clar ce ai vrut să spui, de aceea am scris ce am scris. Acum am înţeles mai bine.

La ce ai zis mai sus îţi dau perfectă dreptate.

Eu am bătut foarte rar din palme în închinare. Cred că ocaziile pot să le număr pe degete.

Că am mai urmărit ritmul dând din picior sau apropiindu-mi degetele ca şi cum aş bate din palme (cum mai fac copii în joacă), asta am mai făcut. Dar nu eram sub nici un duh.

Aşa cum spuneam mai sus, imitaţii ale revărsării Duhului sunt peste tot. Ideea este însă să nu le ostracizăm pe toate, pentru că libertatea noastră este cel mai bine controlată de Duhul Sfânt. Noi, oamenii, putem lesne cădea în legalism şi împiedicarea lucrării Duhului. Cam aceasta este ideea de bază pe care încearcă să o transmită câţiva de la acest topic.

Ultima modificare de _filip_ (10/02/07 13:43)


10/02/07 13:41

Site web  
ThousandFootKrutch
membru

Locatie: Piatza
Inregistat: 08/04/07
Im pro ......

_______________________________________
http://newdesign.hi5.com

08/04/07 10:57

   
pavlik
membru

Locatie: SUA.MINISOTA.RAMSE
Inregistat: 15/07/07
stiti acum ma aflu in statele unite si aici vezi biserici in care se bate din palme si in care nu e voie..dar eu consider ca se poate ca dor nu aplaudam o prostie sau ceva pacatos ci pe d-zeu care nea creat si cu minile.asa ca laudati pe cristos ca el ne-a dat si miinile si vocile..findca lui ne inchinam si el ne stie inimile si ne cunoaste personal.dar fiecare are dreptul la propria parere si teolog fiind nu gasesc nimic rau in aceasta..mai rau e ca nu bati din palme..dar viata ta ii apartine lui?

15/07/07 03:43

   
teen-elle
membru

Locatie: Under the Sky
Inregistat: 02/05/06
Depinde unde o faci.... si daca ai siguranta ca o faci pt ca simti cu adevarat din inima ca te bucuri cu Dumnezeu, nu din firea ta... In fine, parerile sunt impartite asa ca nu cred ca daca simti sa o faci si nu o faci din anumite motivce te prefaci...pur si simplu Dumnezeu iti da intelepciune si trebuie s-o folosim.

_______________________________________
Cu cat judeci mai mult, cu atat iubesti mai putin. (Honore de Balzac)

11/10/07 23:10

   
cigolea
membru

Locatie: brasov
Inregistat: 25/09/07
dak esti teolog ,unde ai citit k apostolii sau Dl Isus au batut din palme? Se bate din intr-o sala de spectacole nu in adunarea lui Dumnezeu

14/10/07 13:41

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
si la mine la biserica se bate din palme la melodiile mai ritmatice :)

eram odata intr-o alta biserica si erau melodii mai lente cei drept dar cand a fost si una putin,putin mai ritmata eu eram gata-gata sa bat din palme, cand o prietena mi-a zis foarte drastic'sa nu cumva ca aici nu se bate din palme'.Eu nu stiam...dar e bine ca m-a oprit la timp.Altvel de incepeam eu cred ca lumea/mai ales femeile mai in varsta cred ca asa urat s-ar fi uitat la mine :))


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

11/01/08 13:12

   
bornagain
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 03/05/07
:)) imi imaginez reactia lor .
la noi in bise. se bate din palme atunci cand e cazul, si atata timp cat asta scrie si in Biblie, caci facem asta spre lauda Domnului, mi se pare foarte normal si ok :)


_______________________________________
"God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper

12/01/08 21:43

   
charisma
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 14/01/08
da,eu bat din palme in biserica,mai ales in timpul laudei.o facpt a`l lauda pe Domnul,asa imi exprim eu bucuria pe careo am de la El.nu cred ca e un pacat.

_______________________________________
"I`ll never know how much it costed to see my sins upon the cross"

15/01/08 00:45

   
Marian B.
membru

Locatie: Timisoara
Inregistat: 01/03/08
Mai fratilor... si surorilor este asa de fain ca putem discuta despre lucruri care ne framanta! Dar sa nu uitam ca astfel de lucruri (batutul din palme, anumite vestimentatii in biserica - vezi circulara Cultului Penticostal ptr mai multe amanunte)preocupa tot mai mult pe liderii Bisericilor din Romania si UITA ESENTIALUL - SUNTEM PROTESTANTI
Astia dau legi prostesti care incurajeaza mai stiu eu ce si noi ne inchidem in cochilia noastra. Discutam de nimicuri de astea.
Trebuie putina maturitate. Din pacate din zona in care vin eu SV am vazut cele mai ciudate decizii in Filiala Pent. si in Bisericile din zona. Zici ca e PSD-ul cu clica lor nu Biserica sau Cult Penticostal!
A bate sau nu din palme! "Tot ce are suflare sa laude pe Domnul" Cum? Cu tot ce am! Conteaza sa fiu sincer, sa ma inchin din inima, viata mea si faptele mele sa vorbeasca in sensul asta!


01/03/08 20:34

Site web  
bornagain
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 03/05/07
noi nu vorbim aici doar despre si cu cei din Cultul Penticostal :) . nu sunt chiar asa "nimicuri" cum te le numesti; oameni reali, cu probleme reale se confrunta cu astfel de "maruntisuri" , si noi daca am trecut pe aici candva, e datoria noastra sa-i ajutam, cred ca atunci am arata mai multa maturitate decat daca nu am vorbi :)

_______________________________________
"God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper

02/03/08 08:18

   
Marian B.
membru

Locatie: Timisoara
Inregistat: 01/03/08
Ai dreptate "bornagain". Eu am pomenit de experienta mea nefasta din Biserica din care provin. Cred ca tot ceea ce trebuie sa stie un copil, adolescent sau om matur despre inchinare o gaseste intr-o relatie stransa cu Dumnezeu,citind Biblia (nu numai Noul Testament). Si in momentul cand Dumnezeu se atinge de tine sa nu-ti fie rusine sa marturisesti lucrul acesta si sa ai "tupeul", liberatatea sa te exprimi liber cum i-ti indica Duhul Sfat, necontand de parerile celor din jur. Lui Dumnezeu nu-i rusine sa te recunoasca, asa ca..... NU STA IMPIETRIT INTR-UN REGULAMENT DE ORIDINE INTERIOARA (facut de frica comunistilor si mostenit de noi fara sa intrebam de ce? cum? de unde?) Am toata aprecierea fata de inaintasii nostrii, dar, inainte se comunica prin scrisori, apoi telefon cu fir, acum telefonie mobila. Inainte se inchinau intr-un fel din cauza comunistilor , probabil sau ptr. ca "asa au primit credinta" dar felul in care ne inchinam se schimba, continutul si calitatea trebuie sa creasca mereu. Trebuie sa mergem "din slava in slava si din putere in putere"!!!

02/03/08 13:39

Site web  
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06
Marian...am citit si eu acel regulament..are multe parti de-a dreptul aberante..si eu am fost critic la adresa conducerii dar am aflat apoi ca acel regulament a fost intocmit la cererea unor conducatori de biserici si nu este obligatorie respectarea lor de catre toate bisericile...dar in bisericile unde sunt certuri din cauza muzicii, atitudinii din biserica etc. conducatorul trebuia sa aiba o acoperire venita "de sus" pentru a calma spiritele si de aceea s-a facut regulamentul...in celelalte bisericii unde generatiile reusesc sa se accepte reciproc nu e nevoie de el si nimeni nu va venii sa faca scandal ca nu se respecta regulamentul...asaca nici o problema in privinta asta;)

_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

02/03/08 17:24

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
E vorba despre Extras din Hotărârea Consiliului Bisericesc din 8-9 august 2007 ?

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

02/03/08 19:09

   
Marian B.
membru

Locatie: Timisoara
Inregistat: 01/03/08
Daca liderii nu sunt echipati spiritual pentru a conduce o biserica vor incerca sa o conduca prin astfel de reguli aberante. Intr-o Biserica cu un lider adevarat nu vor exista astfel de probleme.
Cred ca este nevoie de o predare de stafeta a celor "neputinciosi spiritual", sau daca sunt lideri cu o viziune clara sa planteze Biserici. Asta e sfatul meu pentru cei care au probleme in Biserici traditionale! Nu are rost sa irosesti timpul si resursele cu cei "impietriti" intr-un sistem...


02/03/08 20:42

Site web  
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06
uite sa-ti dau un exemplu...pastorul bisericii din care fac parte are multe biserici in subordine..si le conduce foarte bine...dar una dintre ele aflata intr-un sat e cu probleme..."dc ala are blugi asa...si dc altul are parul nu stiu cum..etc"...si nu poti zice ca e depasit pastorul meu .....la fel si tatal meu..are mai multe biserici in subordine..si unele sunt ok iar altele cu probleme intre membrii...si atunci iti trebuie o harta, un sablon dupa care sa faci dreptate fara ca ceilalti sa te poata contrazice.
si sa fim seriosi...sunt multi care doar cauta nod in papura...noi am neglijat regulamentul...am continuat sa actionam la fel ca inainte si nimeni nu a zis nimic...ne imbracam la fel ca inainte, uneori se bate din palme in biserica (depinde de circumstante), nu am trimis niciodata nici un raport cu actiunile tinerilor si nimeni nu a zis nimic...u incearca sa faci ceva pt cei din jurul tau chiar daca nu ai tot sprijinul conducerii cultului...dar ai sprijinul lui Dumnezeu;)

Ultima modificare de gabi_aron (02/03/08 21:34)


_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

02/03/08 21:27

Site web  
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06

april a scris:

E vorba despre Extras din Hotărârea Consiliului Bisericesc din 8-9 august 2007 ?

cred ca la asta se referea...hai ca o sa continuam la acel topic daca mai e nevoie:D


_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

02/03/08 21:27

Site web  
Marian B.
membru

Locatie: Timisoara
Inregistat: 01/03/08
Gabi
1. Eu personal cred o mare lipsa de responsabilitate din partea unui cult sau organizatii crestine sa numeasca un pastor la mai multe Biserici. Am trait sub comunism asta. Gata sa dus din '89 comunismul. Este vremea ca fiecare Biserica sa aiba pastorul ei. Un cioban poate vedea de mai multe turme in acelasi timp? Gresit! De ce Moise a aplicat "Legea lui Ietro"? Ptr. ca era nevoie! La fel si cu Bisericile de astazi! Enoriasii au nevoie sa fie pastoriti!
Hellloooooo!!! Daca citeste cineva din cultele cu asemenea probleme:LUATI MASURI! Daca nu e castigul Bisericilor Independente si bine organizate! Tinerii migreaza acolo unde primesc atentie si recunoastere, ...si cei mai in varsta!
Si dupa cum spuneai tu de sablon ptr. a controla si a impune... ei vezi aici e problema. De ce crezi ca cei din Biserica de la sat au probleme? Poate ptr ca nu au acolo langa ei un model de lider pe care sa-l urmeze? Cu care sa se identifice? Poate ca e felul lor de a atrage atentia (ca si un copil care face boacane sa atraga atentia parintilor ca exista )!?
Si inca ceva: "...din lipsa viziunii piere poporul...." - urmariti statisticile


04/03/08 23:26

Site web  
onfire
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 18/10/06

nascutinvingator a scris:

...singurul instrument pe care Dumnezeu ni la dat pt a-L lauda in Noul Legamant este acelasi folosit pt vorbire....Efeseni 5:19..., dar din pacate multi nu se multumesc cu ce vrea El  si  inventeaza tot felul de metode chiar daca Dumnezeu nu le cere asta.....apropo...va dau cateva idei...de ce nu-L laudati pe Domnul ragaind si tragand parturi....ar fi mai interesant decat sa aplaudati  ....



tati, tu ai citit tona de versete pe care au scris-o aici oamenii astia ? pe ce lume traiesti ?


_______________________________________
www.ecargame.com

14/04/08 12:56

Site web  
Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 9    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net