TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Cand parintii nu sunt crestini Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07

Joseph7 a scris:

Stim ca Dumnezeu binecuvinteaza pe cei ce asculta de parinti.  Si acesta poate fi un test al credintei tale.

Efeseni 6:1 "Copii, ascultati în Domnul de părintii voştri, căci este drept."
Ce vrea sa spuna "in Domnul"? Daca parintii tai te impiedica sa mergi la biserica sa stii ca esti autorizata de Dumnezeu sa nu ii asculti. Sunt sigur ca atunci cand parintii tai vor vedea credinta ta in faptele tale isi vor schimba total atitudinea fata de tine. Dumnezeu sa te intareasca.

14/08/07 14:30

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
In ce fapte, dodo ? In faptul ca nu ii asculta ??

Sa ii si minta cumva, ca nu se duce ? Sau sa le spuna ca nu ii asculta si se duce ?

Suporti tu consecintele ?

14/08/07 16:13

ch_girl
membru

Inregistat: 13/08/07
Fiind atat de incantata de hotararea mea, am marturisit unei persoane(nu parintilor) dorinta mea si chiar daca nu am primit un raspuns destul de incurajator, eu nu imi voi lasa visul si nu ma voi opri.
Poate, dupa sfatul persoanei respective ar trebui sa ma mai gandesc, sa mai las timpul sa treaca;iar in perioada care va urma vreau sa ma apropii mai mult de EL, iar peste ceva timp, cand voi fii mult mai sigura pe mine voi putea marturisii parintilor mei.
Un lucru stiu sigur, atat voi lupta pana dorinta mea va deveni realitate;vreau sa'L cinstesc pe Domnu pentru ca m'a scos din intuneric si mi'a aratat inima Lui.Acum sunt mai hotarata si am mai multa incredere in mine.Si chiar daca nu prea curand voi putea fi o pocaita fara sa trebuiasca sa "ascund" asta...asa cum a spus dodo 86, voi arata pocainta mea prin fapte..Domnul sa va binecuvateze!!va multumesc..

ei spun k nu ma lasa la Biserica de pocaiti pentru k eu sunt ortodoxa:| si sunt botezata la ortodoxi...:-s:-s...

dar parerea mea este k eu ma duc acolo pentru k am gasit ceva in pocainta ceva ce nu am gasit in religia mea..nu?:-s

14/08/07 19:28

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07

april a scris:

In ce fapte, dodo ? In faptul ca nu ii asculta ??

Sa ii si minta cumva, ca nu se duce ? Sau sa le spuna ca nu ii asculta si se duce ?

Suporti tu consecintele ?

April inteleg ceea ce spui dar eu personal nu sunt de acord sa fac compromisuri cu diavolul doar pentru ca lucrurile sa mearga momentan bine. Mie sfatul "mai steapta putin sa vezi ce se mai intampla etc etc" nu imi spune nimic. Daca acesti parinti nu sunt de acord astazi cu pocaitii nu o vor fi nici maine nici poimaine nici etc... Sfatul meu este sa spui parintilor tai ceea ce ai de gand sa faci si indiferent de cum ei vor reactiona tu sa mergi pe strada ta deoarece INSUSI DUMNEZEU este cu tine. "Deaceea, cum zice Duhul Sfînt: ,,Astăzi, dacă auziti glasul Lui, nu vă împietriti inimile," nu amana pe maine ceea ce poti face astazi. Diavolul se va lupta tot mai mult si asteptarea te va indeparta de biserica.
Sfatul meu este sa fii trasparenta in tot ceea ce faci si nu te preocupa de consecinte deoarece INSUSI DUMNEZEU va fi cu tine. Dumnezeu sa te intareasca.

ch_girl a scris:

(fara sa trebuiasca sa "ascund" asta...)asa cum a spus dodo 86 voi arata pocainta mea prin fapte

...sters... Am nevoie de ochelari.. :D

Ultima modificare de dodo86 (15/08/07 00:41)

14/08/07 21:13

ch_girl
membru

Nu, dodo eu m'ar referit k tu ai zis k pot sa imi arat credinta prin fapte, nu ucm ai inteles tu k am zis eu...

14/08/07 22:36

Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07

ch_girl a scris:

Poate, dupa sfatul persoanei respective ar trebui sa ma mai gandesc, sa mai las timpul sa treaca;iar in perioada care va urma vreau sa ma apropii mai mult de EL, iar peste ceva timp, cand voi fii mult mai sigura pe mine voi putea marturisii parintilor mei.

Eu nu as amana marturisirea cu gura si parintilor tai.  Diavolul are felul lui de a lucra in asa fel in cat sa te puna jos.  A fi crestin inseamna a lua o decizie de al urma pe Domnul Isus orice s-ar intampla.  Daca astepti sa te apropii mai mult de Dumnezeu si apoi sa marturisesti cu gura, s-ar putea sa intampini dificultati.  Oricum acestea vor aparea.  Este normal pentru fiecare crestin.  Dar odata ce marturisesti si stiu mai multi este mai greu sa te intorci inapoi.  Nu as amana prea mult.  Si te indemn sa nu te bazezi pe tine niciodata.  Nu vei rezista mult daca te bazezi pe propriile-ti puteri.

ch_girl a scris:

Un lucru stiu sigur, atat voi lupta pana dorinta mea va deveni realitate;vreau sa'L cinstesc pe Domnu pentru ca m'a scos din intuneric si mi'a aratat inima Lui.Acum sunt mai hotarata si am mai multa incredere in mine.Si chiar daca nu prea curand voi putea fi o pocaita fara sa trebuiasca sa "ascund" asta...asa cum a spus dodo 86, voi arata pocainta mea prin fapte..Domnul sa va binecuvateze!!va multumesc..

Lupta este a Domnului.  Stiu, si noi avem partea noastra de facut si trebuie sa ne luptam pana la sange impotriva pacatului, dar, numai Domnul Isus ne poate scoate biruitori din toate confruntarile.  Pune-ti nadejdea in El si lasa-L pe El sa lupte pentru tine.  Am primit si eu sfatul asta cu ceva timp in urma si dau dreptate acelei persoane.  Inca odata, poate nu inteleg eu ceea ce vrei sa spui prin faptul ca vrei sa ai mai multa incredere in tine, dar eu te sfatuiesc sa nu ai prea mare incredere in tine insuti.  Vei falimenta groaznic (iti spune unul care a trecut pe acolo). 

Stiu ca trebuie sa fim intelepti ca serpii si faptul ca tii ascuns lucrul asta ar putea fi interpretat ca intelepciune.  Totusi, un crestin adevarat nu poate tine ascuns ca este un copil al lui Dumnezeu si imi vin in minte cel putin 3 motive: 

1.  Bucuria care o aduce Duhul Sfant al lui Dumnezeu in inima celui ce se pocaieste.
  2.  Dorinta de a spune si altora transformarea ce a avut loc in inima acelei persoane.
  3.  Dorinta de a spune celor ce sunt pierduti in pacatele lor ca este o singura cale de
       impacare cu Dumnezeu.  Dorinta de ai vedea si pe cei dragi mantuiti.

Stiu ca este o situatie mai dificila pentru tine.  Eu nu sunt in situatia ta, dar am si eu teama uneori la servici sa spun altora despre Dumnezeu.  Si stau in cumpana: daca nu spun, s-ar putea sa nu mai am niciodata ocazia sa o fac si voi fi tras la raspundere pentru decizia de a tine ascuns vestea minunata ca Fiul lui Dumnezeu a murit si pentru ei si ii vrea cu gelozie pentru El.  Daca spun, s-ar putea sa mi se atraga atentia ca sunt platit ca sa muncesc nu sa evanghelizez.  Mai caut si eu oportunitati sa marturisesc despre El.  Poate asta ti s-ar aplica si tie: sa gasesti momentul prielnic pentru a le spune parintilor tai.  In Matei 5 spune:

10 Ferice de cei prigoniţi din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăţia cerurilor!
11 Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni, şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră!
12 Bucuraţi-vă şi înveseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe proorocii, care au fost înainte de voi.

Inchei aici.  Domnul Isus sa te intareasca, sa te calauzeasca si sa iti dea intelpciune cum e mai bine sa procedezi.  Nu astepta sa devii mai buna si apoi sa marturisesti pentru ca nu vei mai spune niciodata.  Suntem neprihaniti prin credinta in Domnul Isus Cristos si nimic mai mult.  Toata viata vom avea de luptat cu pacatul care zace in trupul asta pacatos.

Ultima modificare de Joseph7 (15/08/07 07:02)

15/08/07 07:02

ch_girl
membru

Cand am luat aceasta decizie poate nu m-am gandit si la varsta mea(cam mica)...si aceasta decizie ar putea fi interpretata ca o joaca de care te-ai putea plictisi in orice moment (repet..asa ar putea fi vazuta de cei din jurul meu, ei ar vedea'o asa..in nici un caz eu).de aceea vreau sa astept un timp..:|..daca ati inteles ce vreau sa zic :D

Ultima modificare de ch_girl (15/08/07 19:45)

15/08/07 19:45

Joseph7
membru

Ce varsta ai, daca nu te superi? 

Cum am zis:  tu esti in masura sa decizi ce este mai bine pentru tine.  Oricum, doresc sa ramai langa Dumnezeu toata viata ta :).

15/08/07 19:59

ch_girl
membru

(15 ani)

15/08/07 21:48

Joseph7
membru

Multi inainte :).  Inca depinzi de parintii tai. 

Oricum, la varsta ta poti deosebi binele de rau.  Iti garantez ca nu vei regreta niciodata decizia de al urma pe Dumnezeu daca vei ramane langa El toata viata ta.  Vei fi scutita de alte probleme cu care se confrunta adolescenti de varsta ta, si mai tarziu ca tanara adulta, chiar daca unii oameni se vor uita mai altfel la tine (inclusiv parintii tai).  Poate nu stii inca, dar pacatul se prezinta la inceput ca un lucru foarte frumos.  Apoi, dupa ce musti din el, vezi cat de amar este si va fi foarte greu sa te lasi de el. 

Domnul Isus sa te ajute sa cresti in credinta si sa te apropii cat mai mult de El.  Ma rog pentru tine :).

Ultima modificare de Joseph7 (16/08/07 02:27)

16/08/07 02:26

ch_girl
membru

Joseph7 :Poate nu stii inca, dar pacatul se prezinta la inceput ca un lucru foarte frumos.  Apoi, dupa ce musti din el, vezi cat de amar este si va fi foarte greu sa te lasi de el. 

ce ai vrut sa zici prin asta..nu prea am inteles:-s..

16/08/07 17:57

Joseph7
membru

Am vrut sa spun ca: cu cat te predai Domnului Isus mai repede si lasi lumea si pacatele ei, cu atat vei fi mai fericita :).  Daca nu gusti din pacat, chiar daca ti se prezinta foarte frumos la inceput, vei fi mai fericita mai incolo.  Ai o varsta destul de frageda, si de obicei, cam asta este varsta cand incepi sa vrei sa incerci ba una ba alta, esti usor influentata de prietenii tai, si asa mai departe.  Eu am vrut sa te incurajez sa nu doresti sa faci ce vezi pe altii din jurul tau ca fac crezand ca le va aduce bucurie si fericire.  Faptul ca ti-ai predat viata in mana Domnului Isus este un lucru imbucurator si doresc sa ramai langa El.  Dar, vor fi si ispite care vor incerca sa te ademeneasca.  Asa ca, te incurajez sa te feresti de ele, chiar daca de la o distanta par a fi foarte bune si de dorit :).

Ultima modificare de Joseph7 (17/08/07 02:46)

17/08/07 02:45

danyela
membru

Inregistat: 13/04/07
Vreau sa spun ca parinti mei sunt necrestini am o durere in suflet mare ei sunt total impotriva daca ma duc ma dau afara din casa, dar poate ca asa am sa invat sa pretuiesc ca e scump sa mergi la biserica e scump si doare cand ai vrea sa auzi un cuvant o cantare si nu poti, prietenul meu mi-a deschis ochii si cu ajutorul Domnului voi merge mai departe mai rezist putin si ma voi marita stiu ca nu e o solutie, dar sunt convinsa ca e voie Lui am cunoscut parintii logodnicului meu m-au impresionat si i-am zis nu poti sa iti imaginezi ce binecuvantare sunt parinti tai, orice copil si-ar dori asa ceva si mentionez ca el nu e botezat si traia cu lumea acuma nu mai ca am aparut eu.
Parinti mei iubesc lumea sunt bogati! dar nu pe Domnul.
Acuma nu mai conteaza eu ii iubesc asa cum sunt desi sunt rai cu mine ascult programe online predici, muzica si e frumos si asa sunt binecuvantata cu computer si internet si le pot urmari multumesc Domnului!
mai e putin si rasare soarele si la mine daca ingaduie Tatal, ma rog pentru parinti mei si ma voi ruga cu credinta sa se intoarca intr-o zi la El

22/01/08 18:35

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Esti un exemplu Danyela. Eu nu am nici o restrictie privind mersul la biserica, si totusi nu merg de cate ori as putea. De multe ori stau acasa, mai dorm putin, mai pierd timpul, ca ceva foarte util nu fac in timpul in care nu merg la biserica.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (22/01/08 19:27)

22/01/08 19:14

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07

ally_777 a scris:

...  Domnul ne`a promis c`o sa se intoarca si el cat de curand, so Slava Domnului!!

Daca citim mai atent toate postarile de aici vedem ca parintii sunt ortodoxi doar cu numele.Cat despre :asa a promis Domnul.., eu unul cred ca astfel de oameni chiar merita sa ajunga in cel mai indepartat loc din iad(sau intunecat) daca mint.Si fiti siguri de treaba asta.Cum a promis Domnul nu aflam.Poate a visat si ea ceva si a tras o anumita concluzie.Si eu am avut anumite vise, dar nu pot sa confirm % la %. Nici macar daca vin de la Dumnezeu.Caci daca ele vin din alta parte?.Vad ca mereu gasesc aici oameni care cred ca Dumnezeu le vorbeste.daca le-ar vorbi a-ti fi mai uniti.V-ar spune diferentele de credinta.
Pe bune poate si eu am gesit uneori.Nu credeti ca aveti o onoare cam mare sa va vorbeasca Dumnezeu?Adica calugarii aia(iar revin), martirii si mari oameni ortodoxi nu au parte de asa ceva si avem noi niste oameni simpli?
De unde cuvantul:pocaiti.Pocaiti cu numele .Aratati-mi cu ce sunteti pocaiti.Ca eu nu prea am vazut la nimeni.A te pocai inseamna a-ti parea rau, a regreta ceva...

24/07/08 17:41

j`ariel
membru

Inregistat: 24/07/08
Cat despre parinti necredinciosi...Imi aduc aminte cum zbura biblia in capul meu cand discutam ceva cu taica-meu. Multumesc Domnului ca nu am stat impreuna cu el.
bairstow, sunt si ortodocsi cu numele si penticostali cu numele. Un pocait adevarat este pocait si acolo si dincolo. Asta sper sa fie cat mai mult si D-zeu sa-i ajute pe toti copii Lui. Si pocainta adevarata nu inseamna doar a-ti parea rau de ceva, ci o schimbare a mentalitatii fata de pacat. O reinnoire a mintii prin viata Domnului in noi. Zicea Isus ca a venit sa aduca sabia, nu pacea si sa desparta pe fii de parinti. Si asa-i.Fiindca se produce o mare prapastie intre un copil cu o viata noua sfintita prin Cuvant, si un parinte necredincios. Este la fel de compatibila chestia ca apa cu uleiul. Este normal sa nu se inteleaga, dar binecuvantat sa fie El ca da intelepciunea multor copii de a intoarce multe inimi ale parintiilor catre El.

25/07/08 15:33

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Si eu am unul dintre parinti nepocait. Si au fost faze, cand pur si simplu imi zicea:"Ce citesti atata din Biblie? Iti da Biblia de mancare?" Si imi lua Biblia si o ascundea, si imi zicea ca nu ma mai ating de ea, pana nu imi termin lectiile, ca mai presus e scoala decat asta.
Daca eram cu el pe strada si cantam o melodie crestina, imi zicea sa incetez. Ca ma aude lumea.

Sunt momente cand am impresia ca e cel mai bun tata din lume, dar sunt momente cand mai ca as pleca de acasa.
Am invatat ca o sa il castig doar daca ...folosesc blandetea. E greu uneori...dar altfel nu merge. Daca ii raspund, sau daca ii platesc cu aceeasi moneda, mi-l indepartez.
Nu mai citesc de fata cu el din Biblie, nu mai fac nimic care sa il lase sa comenteze. I-am spus ca ma opun faptului ca bea, si ca niciodata nu o sa merg sa ii cumpar de la magazin, pentru ca nu vreau sa fiu eu cea care ii da otrava. Si a acceptat. :)
Asculta predici duminica dimineata, si il vad cum ramane pe ganduri... Nu stiu... Chiar nu mai am nimic de facut, decat sa tac, sa ma rog si sa il las in mana Domnului.

V-am dat multe detalii, pentru ca am vrut sa intelegeti ca mai sunt altii care sufera ca si voi, cand nu pot sluji cu tot ce au, inclusiv familie. Si am vrut sa va incurajez, sa progresati in rabdare si blandete. Domnul vede. :)

Ultima modificare de anomis (25/07/08 15:43)

25/07/08 15:42

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08

anomis a scris:

Si eu am unul dintre parinti nepocait. Si au fost faze, cand pur si simplu imi zicea:"Ce citesti atata din Biblie? Iti da Biblia de mancare?" Si imi lua Biblia si o ascundea, si imi zicea ca nu ma mai ating de ea, pana nu imi termin lectiile, ca mai presus e scoala decat asta.

incearca Biblia pe telefon ;)
http://www.biblephone.net/article.php?id=3

anomis a scris:

...il vad cum ramane pe ganduri... Nu stiu... Chiar nu mai am nimic de facut, decat sa tac, sa ma rog si sa il las in mana Domnului.

la concluzia asta am ajuns si eu :)

anomis a scris:

V-am dat multe detalii, pentru ca am vrut sa intelegeti ca mai sunt altii care sufera ca si voi, cand nu pot sluji cu tot ce au, inclusiv familie. Si am vrut sa va incurajez, sa progresati in rabdare si blandete. Domnul vede. :)

multumim! :)

26/07/08 01:03

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07

anomis a scris:

I-am spus ca ma opun faptului ca bea, si ca niciodata nu o sa merg sa ii cumpar de la magazin, pentru ca nu vreau sa fiu eu cea care ii da otrava. Si a acceptat. :)
Asculta predici duminica dimineata, si il vad cum ramane pe ganduri... Nu stiu... Chiar nu mai am nimic de facut, decat sa tac, sa ma rog si sa il las in mana Domnului.

in astea ma regasesc si eu cu cazul tatalui meu...

28/07/08 19:52

MIDIAN
membru

Inregistat: 31/01/08
Nimeni nu trebuie sa isi judece parintii pentru faptele lor, indiferent de acestea. Totul se intampla cu un motiv, iar daca au gresit vor fi judecati dar nu de voi. Parintii nu iti influenteaza neaparat viata deoarece aceasta iti apartine, iar daca vrei sa mergi la biserica, tatal tau sau mama ta nu te vor opri, chiar daca ei nu fac acest lucru.

28/07/08 21:07

Site web  
shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08

MIDIAN a scris:

Parintii nu iti influenteaza neaparat viata deoarece aceasta iti apartine, iar daca vrei sa mergi la biserica, tatal tau sau mama ta nu te vor opri, chiar daca ei nu fac acest lucru.

MIDIAN, parintii iti influenteaza viata mai mult decat crezi... si din mai multe puncte de vedere. exista si proverbe pe tema asta ;)
sunt foarte multe cazuri de copii care nu pot veni la biserica din cauza parintilor. si sunt cazuri de persoane mature, care ar fi trebuit sa fie independent de ceva vreme, care sunt inca legate de parinti.

Ultima modificare de shoricel (28/07/08 21:15)

28/07/08 21:13

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
da shory ... asta cu: aschia nu sare departe de trunchi ... hai no serios ... dar trunchiul e luat de langa aschie si prelucrat ...

28/07/08 21:16

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08
Mai eu va spun un caz cu care se confrunta biserica mea de ceva vreme avem un tanar a carui parintii nu sunt pocaiti mai are su un unchi preot si nu-i dau voie sa mearga la biserica e foarte greu pentru el in 10 august are botezul si ai lui cand au auzit l-au scos afara din casa. Deci sunt cazuri si cazuri.

Ultima modificare de felyy (28/07/08 21:28)

28/07/08 21:27

sunshine
membru

Inregistat: 10/04/06

MIDIAN a scris:

Nimeni nu trebuie sa isi judece parintii pentru faptele lor, indiferent de acestea. Totul se intampla cu un motiv, iar daca au gresit vor fi judecati dar nu de voi.

Aici ai dreptate Midian. Nu avem dreptul sa judecam pe nimeni. Nici parintii crestini, nici pe cei necrestini. Dar pentru ca aici noi vorbim despre greselile lor, putem invata din ele.

MIDIAN a scris:

Parintii nu iti influenteaza neaparat viata deoarece aceasta iti apartine, iar daca vrei sa mergi la biserica, tatal tau sau mama ta nu te vor opri, chiar daca ei nu fac acest lucru.

Pe mine nu ma mai intereseaza atat de mult influenta lor asupra mea, pentru ca am invatat ca sa ma las influentata doar de aspectele pozitive ale vietii lor, cat ma intereseaza viata pe care o au si viata pe care ar putea sa o aiba daca l-ar accepta pe Christos.

Ultima modificare de sunshine (29/07/08 19:45)

28/07/08 22:42

MIDIAN
membru

Inregistat: 31/01/08
Daca parintii te dau afara din casa pentru ca mergi la biserica, te duci la drepturile copiilor, povestesti ceea ce se intampla si vei fi ajutat. Daca esti mai mare, te descurci si singur ... c nu mai ai 10 ani.

Ultima modificare de MIDIAN (29/07/08 14:56)

29/07/08 14:55

Site web  
Pagini:  1 2 3    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la