TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Stiinta si/sau religie?/Creatie sau evolutie ? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 14
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Nu se grăbeşte deloc. Adam şi Eva au rămas după aceea tot Adam şi Eva. Dacă tu prin evoluţie înţelegi acumulare de cunoştinţe, atunci te rog să precizezi acest lucru de fiecare dată când foloseşti acest cuvânt, pentru că eu (şi cred că majoritatea creştinilor de pe aici) prin evoluţie înţeleg cu totul şi cu totul altceva.

Eu aş înţelege că evoluţie înseamnă că la un moment dat s-a întâmplat ceva gen big-bang, iar restul a apărut în timp prin alte întâmplări, fără interferenţe din exterior în sistem (de genul celor practicate de ceea ce numim divinitate).

Dumnezeu nu prezintă astrfel lucrurile în Scriptură.

Ultima modificare de Filip. (20/09/07 09:32)

20/09/07 09:30

Site web  
zambezi
membru

Inregistat: 19/09/07

Filip. a scris:

Nu se grăbeşte deloc. Adam şi Eva au rămas după aceea tot Adam şi Eva. Dacă tu prin evoluţie înţelegi acumulare de cunoştinţe, atunci te rog să precizezi acest lucru de fiecare dată când foloseşti acest cuvânt, pentru că eu (şi cred că majoritatea creştinilor de pe aici) prin evoluţie înţeleg cu totul şi cu totul altceva.

Eu aş înţelege că evoluţie înseamnă că la un moment dat s-a întâmplat ceva gen big-bang, iar restul a apărut în timp prin alte întâmplări, fără interferenţe din exterior în sistem (de genul celor practicate de ceea ce numim divinitate).

Dumnezeu nu prezintă astrfel lucrurile în Scriptură.

Ok. Să dau o definiţie cam sumară, ce-i drept, dar acceptată de societate:

EVOLÚŢIE s. 1. devenire, dezvoltare, modificare, prefacere, schimbare, transformare. (Procesul ~.) 2. v. progres. 3. curs, desfăşurare, dezvoltare, mers, (Munt.) şiretenie. (~ evenimentelor.) 

Citat din Dex online.

Adam şi Eva au rămas după aceea tot aceeaşi oameni, cu nimic schimbaţi, nemodificaţi? Permite-mi să mă-ndoiesc de acest lucru. În Biblie spune că apoi li s-au deschis ochii. Deci nu e vorba de o simplă acumulare de cunoştinţe. E vorba de o transformare absolut radicală. A fost ca o naştere din nou. Un nou Adam şi o nouă Evă s-au născut atunci. Erau diferiţi de cei vechi. Aveau ochii deschişi.

PS. Dacă un om nu înţelege felul în care Dumnezeu lucrează atunci acest lucru implică 2 situaţii: ori e mult superior lui Dumnezeu, astfel încât nu se poate coborâ la nivelul Lui, ori e mult inferior faţă de Dumnezeu din punct de vedere al înţelegerii. Eu mă recunosc în cel de-al doilea caz. Cel mult inferior lui Dumnezeu.

20/09/07 11:24

filip
membru

OK.

În primul rând, nu cred că e necesar să citezi un mesaj întreg, dacă vrei să subliniezi ceva. Mai ales dacă răspunzi la ultima postare. Ocupi spaţiu inutil pe server.

În al doilea rând, pentru cine/ce ai scris P.S.-ul la mesajul tău? Întreb asta ca să mă lămuresc dacă e cazul să-ţi răspund la ce ai scris acolo.

Revenind la evoluţie. Te-aş ruga să nu îmi răstălmăceşti cuvintele. Sau cel puţin, dacă nu înţelegi ce am scris, să îmi pui întrebări.

Eu am scris:

Adam şi Eva au rămas după aceea tot Adam şi Eva.

Tu ai scris despre ce am scris eu:

Adam şi Eva au rămas după aceea tot aceeaşi oameni, cu nimic schimbaţi, nemodificaţi?

Mărturisesc că sunt surprins că tu ai văzut aceste cuvinte în spusele mele. (Oricum, au rămas tot oameni.)

Să înţeleg că tu numeşti procesul de modificare a organismului unei fiinţe vii, începând de la starea de embrion până la starea de organism adult - evoluţie?

Eşti consecvent în utilizarea cuvântului "evoluţie" pentru toate sensurile sale din dex, în toate contextele posibile?

Ai făcut fizică la şcoală? Când studiai transformările termodinamice, şi vorbeai despre ele cu cadrul didactic, tu foloseai terminologia "evoluţia adiabată", "evoluţia izotropă", "evoluţia izotermă"?

P.S. Îmi permit şi eu un post scriptum. Ceea ce tu numeşti "ca o naştere din nou", Dumnezeu a numit moarte. El nu a prezentat întâmplarea ca pe ceva intenţionat de El pentru îmbunătăţirea lui Adam şi Eva, pe care El i-a creat perfecţi în ziua a 6-a, ci, dimpotrivă, ca pe o nenorocire care a afectat negativ întreaga lume începând de atunci.

Ultima modificare de Filip. (20/09/07 12:11)

20/09/07 11:51

Site web  
zambezi
membru

Filip. a scris:

Sau cel puţin, dacă nu înţelegi ce am scris, să îmi pui întrebări.

Scuze, dar credeam că am pus semnul întrebării la sfârşit.

Adam şi Eva au rămas după aceea tot aceeaşi oameni, cu nimic schimbaţi, nemodificaţi?

Filip. a scris:

Mărturisesc că sunt surprins că tu ai văzut aceste cuvinte în spusele mele. (Oricum, au rămas tot oameni.)

Deci te întreb din nou: au rămas aceiaşi oameni pe care Dumnezeu i-a creat iniţial sau au suferit o schimbare, prefacere, transformare, modificare?

Filip. a scris:

El nu a prezentat întâmplarea ca pe ceva intenţionat de El pentru îmbunătăţirea lui Adam şi Eva, pe care El i-a creat perfecţi în ziua a 6-a, ci, dimpotrivă, ca pe o nenorocire care a afectat negativ întreaga lume începând de atunci.

Să înţeleg că de fapt cunoaşterea diferenţei dintre bine şi rău este o involuţie, din punctul tău de vedere?

20/09/07 12:57

filip
membru

Întrebările pe care ţi le-am pus mai sus au fost tocmai ca să clarifice că un cuvânt pe care îl foloseşti într-un context are un înţeles legat de contextul respectiv.

Iar tu îmi pui o întrebare despre Adam şi Eva, care nu îşi are locul la un topic care dezbate clar incompatibilităţile dintre modelul evoluţionist şi cel creaţionist de explicare a prezenţei noastre în lume.

Dacă vrei să discutăm despre Adam şi Eva, o putem face la topicul despre personaje biblice. Aici se discută modelul creaţionist şi modelul evoluţionist.

Ca să ne lămurim în privinţa prefacerilor, schimbărilor sau transformărilor. Aceastea eu le numesc (inspirat de alţii) micro-evoluţie (vezi pagina 8 de la acest topic, unde am redat un citat pe tema asta). Oamenii nu sunt la fel de la un moment de timp la altul. Şi nici nu pot fi, pentru că depind de timp, noţiune care în sine presupune alinierea, cuantificarea sau cum s-o mai numi, a unor stări diferite. Singurul care nu a fost afectat de timp niciodată, despre care se poate spune că nu S-a transformat sau schimbat niciodată, este Dumnezeu.

P.S. Cu privire la felul în care zici tu că mi-ai pus o întrebare. Iată exact ce ai scris:

Adam şi Eva au rămas după aceea tot aceeaşi oameni, cu nimic schimbaţi, nemodificaţi? Permite-mi să mă-ndoiesc de acest lucru.

Eu am impresia că asta se numeşte o întrebare cu răspuns inclus de tine. Nu mi-ai aşteptat părerea, ci ai continuat ca şi cum ai fi dedus-o deja. Sau ai pus de fapt o întrebare retorică.

Te rog nu mă mai lua cu astfel de lucruri. Repeţi stilul care l-ai aplicat la evoluţie, când mi-ai trântit definiţia generală ca să mă faci pe mine să cred că tu ai vrut să zici de fapt altceva despre Adam şi Eva, decât ce a rezultat clar din contextul respectiv în care ai folosit cuvântul.

Ultima modificare de Filip. (20/09/07 13:50)

20/09/07 13:40

Site web  
zambezi
membru

Filip. a scris:

Ca să ne lămurim în privinţa prefacerilor, schimbărilor sau transformărilor. Aceastea eu le numesc (inspirat de alţii) micro-evoluţie (vezi pagina 8 de la acest topic, unde am redat un citat pe tema asta).

La ce duc "micro-evoluţiile", când apar în număr foarte mare, mai ales dacă se şi moştenesc?

Filip. a scris:

Te rog nu mă mai lua cu astfel de lucruri. Repeţi stilul care l-ai aplicat la evoluţie, când mi-ai trântit definiţia generală ca să mă faci pe mine să cred că tu ai vrut să zici de fapt altceva despre Adam şi Eva, decât ce a rezultat clar din contextul respectiv în care ai folosit cuvântul.

Aici prefer să nu comentez, pentru că îmi declar incompetenţa de a înţelege spusele tale.

Ultima modificare de zambezi (20/09/07 14:23)

20/09/07 14:18

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
si ... zambezi... care e faza???
:D:D:D

20/09/07 14:21

filip
membru

zambezi a scris:

La ce duc "micro-evoluţiile", când apar în număr foarte mare, mai ales dacă se şi moştenesc?

Te rog să precizezi clar ce înţelegi tu prin aceste micro-evoluţii care ar apare într-un număr foarte mare şi s-ar moşteni.

Ultima modificare de Filip. (20/09/07 14:42)

20/09/07 14:41

Site web  
zambezi
membru

Filip. a scris:

Te rog să precizezi clar ce înţelegi tu prin aceste micro-evoluţii care ar apare într-un număr foarte mare şi s-ar moşteni.

adică mai clar decât să te citez nu cred că pot:

Filip. a scris:

6. În cele din urmă avem ceea ce se numeşte "Micro evoluţia", care înseamnă variaţii în interiorul soiului. Ei bine, aceasta într-adevăr se întâmplă. Deci dacă vrei să vorbim despre variaţii, sunt de acord, acestea se întâmplă, şi aceasta este într-adevăr ştiinţă.

20/09/07 15:02

filip
membru

OK.

Dacă ne referim deci la acelaşi lucru, există variaţii induse de activităţi umane, respectiv variaţii induse de natură, mai mult sau mai puţin independent de activităţile umane.

Elementul scos din mediul său obişnuit, sau asupra căruia se aplică anumiţi factori perturbanţi externi, reacţionează.

Dacă parametrii între care este forţat să funcţioneze, începând de la un moment dat, se găsesc între limitele între care a fost pre-programat prin creaţie să funcţioneze, atunci se întâmplă ceea ce am numi "adaptare la mediu".

Poţi să te gândeşti simplu la un sistem cu buclă de reacţie de autoreglare în funcţie de intrările care îi sunt aplicate.

Dacă parametrii sunt în afara limitelor preporgramate, îşi încetează funcţionarea, dispare. (Hm, oare de ce ar fi nevoie de protejarea speciilor pe cale de dispariţie? De ce nu se adaptează vânatul la gloanţe?)

Faptul că i-ai pre-programat anumite seturi de posibilităţi de parametri de intrare, iar elementul îşi adaptează ieşirile conform acelor parametri, eu nu aş pune-o pe seama unei auto-schimbări din interior, ci mai degrabă pe seama unui proiectant extern, care s-a preocupat odată să-i spună pe ce ramură de program să funcţioneze, când întâlneşte anumite condiţii.

Ceea ce ai tu impresia că se moşteneşte după o intervenţie în sistem, este de fapt comutarea pe o altă ramură de "if" a unui program deja existent, program cu care a venit acel element în urma creaţiei.

Dar acel element nu ajunge niciodată să se schimbe cu totul, să îşi creeze funcţii noi sau să dea naştere la ceva total diferit de el însuşi, care să facă alceva complet diferit de el însuşi.

Chiar şi oamenii, cu pretenţiile lor de mutaţii induse, nu pot să obţină ceva funcţional în afara limitelor a ceea ce Biblia numeşte "soiuri".

Adică ei iau fragmente de coduri programate, şi pe cele care se potrivesc oarecum pe echipamente similare din cadrul aceluiaşi soi, reuşesc să le facă să funcţioneze, uneori luând cele mai bune programe şi obţinând ieşirile dorite de oameni, în condiţiile impuse de oameni. Dar pentru acelaşi element, producând aceeaşi funcţionalitate. Altcumva nu merge.

Ultima modificare de Filip. (20/09/07 16:28)

20/09/07 16:27

Site web  
zambezi
membru

Filip. a scris:

Faptul că i-ai pre-programat anumite seturi de posibilităţi de parametri de intrare, iar elementul îşi adaptează ieşirile conform acelor parametri, eu nu aş pune-o pe seama unei auto-schimbări din interior, ci mai degrabă pe seama unui proiectant extern, care s-a preocupat odată să-i spună pe ce ramură de program să funcţioneze, când întâlneşte anumite condiţii.

De acord. Numai că doresc să fac precizarea că programul la care faci referire nu e ca unul creat de om, adică fix, imuabil, ci este unul care se schimbă în permanenţă. Se autoprogramează, dacă-mi este permis termenul. Deci proiectantul a făcut un program care la rândul lui se poate automodifica între anumite limite care la rândul lor nu sunt fixe, "bătute-n cuie", adică se pot modifica "microscopic".

Filip. a scris:

Dar acel element nu ajunge niciodată să se schimbe cu totul, să îşi creeze funcţii noi sau să dea naştere la ceva total diferit de el însuşi, care să facă alceva complet diferit de el însuşi.

Limitele între care un organism funcţionează nu conţin un interval foarte mare de variaţie (de exemplu un peşte trăieşte doar în apă, iar un câine doar pe uscat).

Odată atinsă o limită apare fenomenul împingerii ei puţin câte puţin (o focă sau o balenă deşi mamifer, rezistă mai bine în apă decât un câine). Programul se autoprogramează în funcţie de feedback (de răspuns) în limite foarte mici. Se încearcă forţarea lor. Această forţare, ca să aibe şanse de reuşită, nu trebuie să fie radicală, ci foarte, foarte mică. Chiar şi aşa reuşita e mult sub 1%. 

De aici şi vorba : Ce naşte din pisică şoareci mănâncă.

Filip. a scris:

Chiar şi oamenii, cu pretenţiile lor de mutaţii induse, nu pot să obţină ceva funcţional în afara limitelor a ceea ce Biblia numeşte "soiuri".

Oamenii ştiu foarte puţin despre genomul unor organisme superioare (mai mult decât bacterii şi viruşi). Poate ştii cât tam tam s-a făcut odată ce 2 oameni au declarat că au descifrat (au găsit corespondenţa genă - enzimă) genomul lui e-coli. Şi asta fără să declare că au descoperit şi interdependenţele dintre gene (cum se influenţează genele între ele).

Tu ai observat foarte bine fenomenul "microevolutiv". Dar pentru cel "macro" trebuie să "priveşti printre rânduri", pentru că altfel nu se poate. O limită este atinsă pentru om. Poţi încerca să o forţezi dar foarte, foarte atent. Terenul este mlăştinos, iar drumul se schimbă în permanenţă. Asta înseamnă ştiinţa omului.

20/09/07 17:19

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

zambezi a scris:

Nu te grăbi. Adam şi Eva, prin faptul că au mâncat din pomul cunoaşterii, au evoluat. Adică s-au modificat faţă de cum au fost iniţial creaţi de Dumnezeu.

Ceea ce zici tu e similar cu a zice ca o masina izbita intr-un zid a evoluat deoarece s-a modificat. Modificarea suferita de Adam si Eva e comparabila cu ce am zis mai sus. Adam si Eva nu au cunoscut evolutia ci degradarea atat fizica (imbatrinare, boala, suferinta) cat si spirituala (indepartare fata de Programator nemaicunoscandu-si, astfel, parametrii de functionare).

In rest, distractie placuta cu Filip ca vad ca le zice foarte bine! :D

Multa bafta si bine ai venit printre noi! ;)

20/09/07 21:41

soseta rosie
membru

Inregistat: 03/04/07
eu cred in creationism....fiindk ti-ar Biblia insasi spune asta....si cred k Biblia este cartea Adevarului

20/09/07 21:46

Eagle 006
membru

Eu sustin creationismul.:)
  Legea a doua a termodinamicii stabileste ca toate lucrurile lasate de unele singure tind intotdeauna sa treaca de la o stare complexa spre una mai simpla,de la o forma organizata spre una mai putin organizata.Evolutia ar cere tocmai opusul...cresterea de la cele mai simple forme inspre forme tot mai complexe. Luati un mar si lasati-l de unul singur sa vedeti ce se va intampla cu el.Evolueaza?Nicidecum!!!Se va deteriora,se va strica.
Eu cred ca ,dupa cum afirma Dumnezeu in Biblie(Romani 1:20)natura si creatia in sine reveleaza faptul ca exista un creator.Stim ca fiecare plan presupune existenta unui proiectant si fiecare lege presupune existenta unui legiuitor."La inceput Dumnezeu a creat" este inca afirmatia cea mai actualizata cu privire la originea universului si a tot ce contine el.

20/09/07 22:05

zambezi
membru

+Archangel+ a scris:

Ceea ce zici tu e similar cu a zice ca o masina izbita intr-un zid a evoluat deoarece s-a modificat.

Nu vreau să comentez această afirmaţie pentru că bănuiesc că nu ai vorbit tocmai la modul foarte serios. Şi mai ştiu că fenomenul adaptării la factorii de mediu al organismelor vii, nu e o problemă care să nu te lase să dormi liniştit. Tot ce pot să mai spun e că te invidiez puţintel. :)

+Archangel+ a scris:

Modificarea suferita de Adam si Eva e comparabila cu ce am zis mai sus. Adam si Eva nu au cunoscut evolutia ci degradarea atat fizica (imbatrinare, boala, suferinta) cat si spirituala (indepartare fata de Programator nemaicunoscandu-si, astfel, parametrii de functionare).

Deci procesul prin care au trecut cei 2, a fost de fapt o involuţie.

+Archangel+ a scris:

Multa bafta si bine ai venit printre noi! ;)

mulţumesc. ;)

Eagle 006 a scris:

Legea a doua a termodinamicii stabileste ca toate lucrurile lasate de unele singure tind intotdeauna sa treaca de la o stare complexa spre una mai simpla,de la o forma organizata spre una mai putin organizata.Evolutia ar cere tocmai opusul...cresterea de la cele mai simple forme inspre forme tot mai complexe.

Până aici, raţionament impecabil. Îmi pare rău de faptul că nu pot spune acelaşi lucru despre continuare: paralela mărul luat din pom şi răspunsul la factorii de mediu al organismelor vii :(

PS. Şi eu susţin creaţionismul :)

20/09/07 23:14

Eagle 006
membru

zambezi,imi pare rau ca nu ai inteles partea aia cu marul,dar ma bucur ca sustii creationismul  :)

Ultima modificare de Eagle 006 (21/09/07 00:22)

21/09/07 00:21

filip
membru

zambezi a scris:

Deci procesul prin care au trecut cei 2, a fost de fapt o involuţie.

Dacă vrei să dezbaţi mai pe larg despre cazul particular Adam şi Eva, te invit să discutăm la "Personaje biblice".

Linkul:
http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 3377#43377

21/09/07 08:14

Site web  
T-pop
membru

Inregistat: 20/01/06

zambezi a scris:

Această forţare, ca să aibe şanse de reuşită, nu trebuie să fie radicală, ci foarte, foarte mică.

Limitarile sunt stabilite si "programate" genetic sau limitate fizic. Oricat ai vrea sa iti tii respiratia mai mult de 5 minute, prelungind treptat, cu cate o fractiune de secunda timpul in care nu respiri, vei reusi sa o faci doar sub forma de cadavru.
    Mutatiile, daca te gandeai la ele cumva, nu apar foarte frecvent, iar dintre cele care apar, doar 1 din 10 000 e benefica. Deci pana sa ajunga mutatia aia meseriasa sa se manifeste, alea nefaste te-au halit. Plus ca o mutatie, pentru a se transmite in descendenta, trebuie sa apara la nivelul gametilor, lucru extrem de improbabil, tinand conrt de complicatele mecanisme de corectie a aberatiilor cromozomiale din procesul de generare a acestora. Daca nu te gandeai la mutatii, atunci sari peste ce am scris in paragraful asta ;)

P.S. (ca vad ca se poarta) Neesential, dar totusi, Escherichia coli se abreviaza "E.coli", nu "e-coli".

11/10/07 01:28

Site web  
zambezi
membru

T-pop a scris:

Oricat ai vrea sa iti tii respiratia mai mult de 5 minute, prelungind treptat, cu cate o fractiune de secunda timpul in care nu respiri, vei reusi sa o faci doar sub forma de cadavru.

Nu cred că m-am referit o singură clipă la individ, când am vorbit despre fenomenul evolutiv în sens de capacitate de schimbare a organismelor vii, ca reacţie la diverşi stimuli.
Din cauza asta am zis că e nevoie să priveşti "printre rânduri", adică să ai un fel de maşina timpului. Pentru că altfel e nebunie curată.

T-pop a scris:

Mutatiile, daca te gandeai la ele cumva, nu apar foarte frecvent, iar dintre cele care apar, doar 1 din 10 000 e benefica.

Adică mult sub 1%, nu?

T-pop a scris:

Plus ca o mutatie, pentru a se transmite in descendenta, trebuie sa apara la nivelul gametilor, lucru extrem de improbabil, tinand conrt de complicatele mecanisme de corectie a aberatiilor cromozomiale din procesul de generare a acestora.

Astă constatare chiar îmi place. Eşti un bun observator, chiar foarte bun. Şi astfel vorbim despre fenomenul schimbărilor organismelor vii (desigur, trupeşte vorbind) la fel ca despre o minune făcută de Dumnezeu.

În linii mari cam la asta mă gândeam şi eu.

11/10/07 23:59

T-pop
membru

Inregistat: 20/01/06
Merci, esti amabil. Se poate adauga: mutantii, rezultati in urma unor eventuale accidente genetice, sau nu sunt viabili, sau, in cel mai bun caz, sunt sterili.
Putem concluziona fara probleme ca in natura toate mecanismele vietii sunt protejate impotriva trans-speciatiei.
Personal mi se pare non-sens ca Dumnezeu sa fi folosit fenomene care sunt impotriva regulilor stabilite de El la creatie, pentru a dezvolta biodiversitatea, fie ele chiar minuni.

15/10/07 19:10

Site web  
the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08

T-pop a scris:

Evolutionistii sustin ca dinozaurii au trait acum 60-70 milioane ani in urma. Conform Bibliei dinozaurii si omul au fost creati in acelasi timp si au trait in aceeasi perioada.

Eu am citit în Biblie şi nu am găsit aşa ceva!dar nici nu pot înfirma deoarece nici asta nu se ştie.

T-pop a scris:

Ca asa s-a intamplat o dovedesc o serie de fapte mai putin mediatizate:
-urme fosilizate do om au fost gasite alaturi de urme de dinozauri, in acelasi strat geologic in mai multe locuri (New Mexico, Arizona, Kentuky, Missouri, Illinois, Texas, Rusia, s.a)
-in Glen Rose-Texas 1982 s-au gasit urme de oameni si dinozauri sub un strat de calcar de doar 30,5 cm

mie mi se pare un pic hilar..adică după 60-70 de ani,după cum a menţionat în acelaşi mesaj să descoperi urme ale unor oameni şi dizonauri la doar 30,5 cm ...s-au decoperit şi urme ale unor maşinării extraterestre...asta înseamnă că ele chiar există?şi de ce doar urme?

T-pop a scris:

Autorul cartii Iov se pare ca ar fi trait acum 3500 de ani si a descris cu multa acuratete ciudatul animal, descriere care se potriveste leit cu cea a unui brontozaur. Despre nici un alt animal imaginat in traduceri nu putea sa se spuna ca isi misca coada "ca lemnul cedrului" (Iov 14-15-18). Multi cred ca monstrii pomeniti in Biblie de peste 25 de ori sunt dinozauri.

filip a scris:

Altă chestie interesantă... pământul are sute de milioane de ani şi totuşi, cel mai vechi recif de corali din lume (Australia) nu are o vechime mai mare de 4000 şi ceva de ani... Oare de ce? Nu a fost timp suficient să se formeze altele mai vechi?

Deci încă un argumnet care să susţină faptul că Pământul are doar câteva mii de ani.

Din câte ştiam eu carte Iov ar fi cea mai veche din Biblie,deci se confirmă faptul că Pământul nu are chiar aşa de mulţi ani.Şi cu rocile şi toate alea mi se pare un mijloc de scos bani ai oamenilor de ştiintă.Dacă vârsta omului a scăzut brusc de la 900-600 de ani la 120,apoi la 70-80 de ce să nu punem asta şi la baza eroziunii violente a stratului care acoperă Pământul?

Nu am găsit nimic în Iov...erau capitolele alea sau versete,sau ce?

Sunt convinsă că au existat specii de animale pe care noi nu le-am mai apucat..dar totuşi..cu dinozaurii ceva nu se leagă la mine în capuşor.

T-pop a scris:

Dinozaurii de pe arca, probabil exemplare tinere, s-au trezit intr-un context climateric cu totul schimbat si, fiind incapabili sa se adapteze la noile conditii de temperatura si vegetatie, au pierit in marea lor majoritate. Dealtfel si evolutionistii recunosc in dinozauri specializarea stricta si incapacitatea de a se readapta. Nu stim nimic cu certitudine, dar si aceasta poate constitui o explicatie.

Dacă Dumnezeu ştia că dinozaurii nu se pot adapta,de ce i-a mai zis lui  Noe să îi ia cu el pe arcă?doar ca să ocupe un loc în plus?

Eu mă întreb cît de mari or fi dinozaurii ăştia..având în vedere că barca nu avea decât 19-20 metri înălţime.

filip a scris:

Ştiţi cum e, cine vrea să rămână "nemuritor şi rece" n-are decât. Asta nu schimbă cu nimic ce a făcut Dumnezeu. Şi avertisment amatorilor! Nu poţi să te dai cu Dumnezeu şi să nu crezi ce îţi spune El. În plus, dacă îi înveţi şi pe alţii lucruri care să-i îndepărteze pe El...

Aşa-i..aşa-i.Eu am expus ce cred eu în privinţa asta.

Ultima modificare de the_stranger (11/07/08 09:59)

11/07/08 09:37

Site web  
filip
membru

the_stranger a scris:

Eu am citit în Biblie şi nu am găsit aşa ceva!dar nici nu pot înfirma deoarece nici asta nu se ştie.

Biblia spune că tot ce există a fost creat în 6 zile. Şi că au fost create soiuri de vietăţi. Din câte soiuri există, unele nu sunt amintite în Biblie. Înseamnă că ele nu există? Înseamnă că Biblia nu le-a cuprins în faptul că au fost create de Dumnezeu? "Tot" cuprinde exact ce înseamnă, adică tot. Inclusiv şi dinozaurii.

the_stranger a scris:

asta înseamnă că ele chiar există?şi de ce doar urme?

Maşinării extraterestre? Nu mergi cam departe? Cum arată o urmă de maşinărie extraterestră? Te rog fii un pic serioasă.

Urmele de animale descoperite în prezent în păduri nu dovedesc faptul că unele animale se plimbă pe acolo? Ele pot fi comparate ca dimensiuni chiar şi cu scheletul labei piciorului, şi se poate deduce aproximativ ce tip de animal a fost. La fel şi cu urmele de dinozauri, care pot fi numite simplu amprente imprimate în sol.

Kent Hovind şi alţii au explicat faptul că întinderea de ape de deasupra cerului, care a fost eliminată după Potop, e posibil să fi creat o presiune atmosferică ridicată, ceea ce a permis apariţia gigantismului la animale şi oameni şi chiar plante. Cavităţile nazale ale celor mai mari dinozauri nu sunt mai mari decât cavităţile nazale ale unui cal. Prin urmare, pentru a respira atât cât îi permitea capacitatea toracică, fie s-ar fi aprins de la viteza cu care circula aerul prin el, fie ar fi respirat într-un mediu cu presiune ridicată.

Mediul cu presiune ridicată şi filtrat de raze ultraviolete, poate şi astăzi să producă plante gigante, cu roade de genul celor menţionate la intrarea în Canaan, când doi oameni cărau un ciorchine de strugure.

Totodată presiunea ridicată poate face ca oxigenul să se infiltreze puternic în plasmă, din câte am înţeles, ceea ce conduce la performanţe fizice uluitoare. Vezi atleţii care petrec un anumit timp în camere barice.

Dispariţia acelui strat protector de deasupra cerurilor, a condus la pătrunderea razelor ultraviolete, la scăderea presiunii şi acestea au dus în timp  la scurtarea duratei de viaţă a fiinţelor vii, şi la reducerea dimensiunilor lor.

Dinozaurii nemaigăsind de mâncare, şi fiind vânaţi de oameni, şi aşa erau puţini după Potop, au dispărut pur şi simplu din mediile civilizate.

Există însă mărturii venite din cea mai mare junglă din Africa, aflată în centru continentului, conform cărora băştinaşii de acolo identifică din poze anumiţi "dinozauri" de talie mai mică, care trăiesc în zonele respective. Numai că, surprinzător, nu? nu-i numesc dinozauri... La fel cum nu i-au numit nici oamenii înainte de apariţia evoluţionismului. Până atunci îi numeau... dragoni. Sic. Plus că dinozaur înseamnă exact ce este: "şopîrlă mare".

the_stranger a scris:

Din câte ştiam eu carte Iov ar fi cea mai veche din Biblie,deci se confirmă faptul că Pământul nu are chiar aşa de mulţi ani.

Cum aşa? Cartea Iov e singura, unica, prima carte din lume?

T-pop a scris:

Nu am găsit nimic în Iov...erau capitolele alea sau versete,sau ce?

În Iov 40: 15, "behemoth" este impropriu tradus prin "hipopotam" sau "elefant" în alte traduceri. Mai bine-l lăsa cum era. Dar, na, omul a crezut că a găsit ceva. Din păcate, descrierea se potriveşte mai degrabă cu un dinozaur care trăieşte în mlaştini. Unii îl identifică pe sauropod, cel mai mare dinozaur cunoscut, ierbivor.

the_stranger a scris:

Dacă Dumnezeu ştia că dinozaurii nu se pot adapta,de ce i-a mai zis lui  Noe să îi ia cu el pe arcă?doar ca să ocupe un loc în plus?

Dacă Dumnezeu ştia că omul va fi păcătos, de ce l-a mai creat?

Întrebări dinacestea chiar că n-au nimic de a face cu faptul că dinozaurii au existat. Şi că, dacă din toate soiurile de animale a fost prezentă cel puţin o pereche în Arcă, acolo au fost şi dinozauri.

Faptul că erau copii sau maturi, dintr-o anumită încrengătură a soiului sau alta are o relevanţă destul de minoră. Pentru că dintr-un strămoş comun au apărut, şi un strămoş comun putea să refacă din nou toate încrengăturile. Proababil că în Arcă oricum au intrat animale cât mai tinere, ca să poată trăi mai mult după Potop, şi să producă mai mulţi copii. Nu se merita să ia Noe un sauropod de 60 de tone, aproape de moarte, numai ca să facă o demonstraţie de forţă pentru chiţibuşarii din secolul 21...

Ultima modificare de filip (11/07/08 10:25)

11/07/08 10:21

Site web  
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

the_stranger a scris:

Vezi ziua a 6-a a creatiei.

the_stranger a scris:

mie mi se pare un pic hilar..să descoperi urme ale unor oameni şi dizonauri la doar 30,5 cm

Probabil ca acele urme erau de data recenta.

the_stranger a scris:

Nu am găsit nimic în Iov...

Behemotul (tradus gresit hipopotam) - Iov 40:15
Leviatanul (monstru marin) - Iov 41

the_stranger a scris:

Termenul de dinozaur a aparut de-abia in secolul XIX. Inainte se numeau... dragoni.
Multi dragoni au disparut datorita faptului ca vegetatia luxurianta a cam disparut dupa potop si nu au mai avut hrana din belsug pentru a se putea inmulti in voie. Dar si vanarea lor de catre om a contribuit la disparitia aproape totala a acestor animale.

the_stranger a scris:

Eu mă întreb cît de mari or fi dinozaurii ăştia..având în vedere că barca nu avea decât 19-20 metri înălţime.

Reptilele cresc pe tot parcursul vietii lor. Inainte de Potop speranta de viata era foarte mare de aceea aceste reptile ajungeau la dimensiuni impresionante.
Noe nu avea nevoie sa ia in arca exemplare mature ci foarte tinere (si, implicit, foarte mici). Deoarece aveau o speranta de viata mai mare si, astfel, se puteau reproduce de mai multe ori. De asemenea, o parte din animale puteau intra in starea de hibernare.

[later edit] Nu am vazut postarea ta filip dar daca tot ai mentionat despre dinozaurul din Africa am gasit un link interesant despre el: http://www.mokelembembe.com/

11/07/08 11:07

the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
Mulţumesc băieţi..cred că încep să se lege lucrurile în ceea ce priveşte dinozaurii.Am citit acolo în Iov,şi am văzut asemănările,apoi am citit spiţa neamului care a trăit după potop şi am observat cum vârsta scade de la un urmaş la altul.

13/07/08 13:18

Site web  
Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
banuiesc ca stiti ca oamenii evolueaza din punct de vedere fizic si astazi.

23/07/08 16:09

Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 14    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la