|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 10 |
|
nascutinvingator
membru
Inregistat: 25/03/06
|
|
Marcu 16:15-16 15. Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. 16. Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.
_______________________________________ Mi s-a inradacinat credinta ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata
|
|
03/06/06 22:33
|
|
ionelcim
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
Rom 10:9 Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mîntuit. Rom 10:10 Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mîntuire,
pai botezul este in primul rand un act al credintei "Rom 6:4 Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El, pentruca, după cum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă." in al doile arand este si o marturie depusa in fata martorilor vazuti si nevazuti, cum ne place noua sa spunem."1Pe 3:21 Icoana aceasta închipuitoare vă mîntuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţire de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos,..."
dar ce se intampla cu cei care cred in Isus Hristos, cred ca a murit pentru pacatel lor, vin cu pocaintza inaintea Lui, declara pe Isus ca Domn in viata lor, s-au predat Domnului, dar inca nu ajung sa fie botezati? ei nu vor fi mantuiti pt ca n-au fost botezati? ce s-antamplat cu talharul de pe cruce, n-a mai apucat botezul? Domnul Isus n-a spus ca cine nu va crede si nu se va boteza va fi osandit, ci a spus ca "cine nu va crede va fi osandit"
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
03/06/06 22:52
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
Ionel: Domnul Isus n-a spus ca cine nu va crede si nu se va boteza va fi osandit, ci a spus ca "cine nu va crede va fi osandit" Daca spunea asa ceva facea o dubla negatie si nu avea nici un sens afirmatia Sa. Sa analizam putin ce a vrut sa spuna la Marcu 16:16 credinta(a) si( * ) botez(b) = mantuire(c) Sa analizam putin ecuatia asta .Sunt patru cazuri: 1.daca a=1 si b=1 rezulta c=1 ( 1*1=1) 2.daca a=1 si b=0 rezulta c=0 ( 1*0=0) 3.daca a=0 si b=1 rezulta c=0 ( 0*1=0) 4.daca a=0 si b=0 rezulta c=0 ( 0*0=0) Rezultatul este pozitiv numai in primul caz. De aceea spune Isus : cine nu va crede va fi osandit, pt ca daca nu crezi , indiferent daca te botezi sau nu ,rezultatul este nemantuit.Asa ca implicatia inversa,adesea folosita de neoprotestanti ca cine crede este mantuit indiferent daca e botezat este deci falsa,rezultatul ecuatiei fiind 1 (mantuit) numai daca sunt indeplinite ambele conditii preliminare, adica a(credinta)=1 si b(botez)=1 .
Ultima modificare de nascutinvingator (03/06/06 23:11)
_______________________________________ Mi s-a inradacinat credinta ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata
|
|
03/06/06 23:08
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Asta inseamna ca trebuie sa botezam copii mici, nu? Daca ei mor nebotezati inseamna ca nu au fost mantuiti? Sa insemne asta ca toti copii pocaitilor care au murit nebotezati merg in iad? "cine va crede si se va boteza va fi mantuit". Sunt copii mantuiti prin parintii lor?
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
04/06/06 00:56
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
Larisa, mantuirea este pentru cei pacatosi nu pentru cei neprihaniti.Un om devine pacatos atunci cand in mod liber si constient alege sa faca voia sa in loc sa faca voia lui Dumnezeu. Iacov 1:14-15: 14. Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit. 15. Apoi pofta, când a zămislit, dă naştere păcatului; şi păcatul odată făptuit, aduce moartea. Bebelusii nu au nevoie de mantuire pentru ca ei nu au facut nici un pacat de care sa fie responsabili iar oricum mintea lor nu este inca formata pentru ca ei sa poata face o alegere libera, sa inteleaga mesajul evangheliei si sa creada daca aleg asta, asa ca ei nu reprezinta obiectul mantuirii si deci botezului, fiind in siguranta in Hristos, nefiind morti fata de Dumnzeu cum sunt oamenii pacatosi.
|
|
04/06/06 08:35
|
|
Shilo
membru
Inregistat: 24/10/05
|
|
.Asa ca implicatia inversa,adesea folosita de neoprotestanti ca cine crede este mantuit indiferent daca e botezat este deci falsa,rezultatul ecuatiei fiind 1 (mantuit) numai daca sunt indeplinite ambele conditii preliminare, adica a(credinta)=1 si b(botez)=1 . |
Asta implica faptul ca argumentatia ta ii un sofism, corect din punct de vedere logic, dar gresit prin prisma faptului ca realitatea spune altceva. Mantuirea ii un proces care dureaza toata viata, nu poti sa spui despre un om care a fost botezat si astazi crede in D-zeu ca este automat mantuit, mantuirea se desavarseste in fiecare clipa a vietii . Botezul si Credinta sint doar primi pasi pe calea mantuirii. Nimeni nu poate sa spuna daca un om care crede cu adevarat in Dumnezeu, chiar daca nu este botezat , nu este mantuit, cine crede ca raiul lui D-zeu o sa fie populat numai de crestini se inseala amarnic , noi crestinii avem o notiune proprie despre mantuire, dar D-zeu s-ar putea in cazul altor oameni care n-au cunoscut cuvintul Sau sa aplice alte reguli despre care noi nu stim nimic. Credinta + Botezul sint doar primii pasi spre mantuirea .
Ultima modificare de Shilo (04/06/06 08:44)
|
|
04/06/06 08:42
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
Shilo, ai perfecta dreptate ,mantuirea este un proces care dureaza toata viata, dar iti reamintesc ca subiectul nu este "tot ce este necesar pt a fi mantuit" ci doar daca botezul este necesar in acest sens.Nu stiu ce va face Dumnezeu cu cei ce au alta conceptie despre mantuire fata de cea Biblica sau ce va face cu cei ce nu au avut timp sa faca toti pasii ceruti de evanghelie,sau nu au auzit niciodata mesajului evangheliei, eu am adus in discutie doar daca pentru aceia care au auzit Evanghelia si au timpul de a se supune ei, este necesar sa fie botezati pentru a-L primi pe Hristos sau este valabila orice alta "metoda" cum ar fi de exemplu cea foarte des folosita in ultimii ani de a spune o rugaciune de invitatie a lui Hristos in inima.
|
|
04/06/06 09:07
|
|
Shilo
membru
Inregistat: 24/10/05
|
|
Botezul este necesar, dar este cit se poate de corect ca acest botez sa aiba loc doar atunci cind individul este pe deplin constient de actiunile sale si de actul botezului, nu poti sa spui ca un copil ii constient de actul botezului si de semnificatile botezului. Eu cred ca trebuie sa facem asa cum a facut Iisus .
|
|
04/06/06 09:23
|
|
sweet andra
membru
Inregistat: 11/01/06
|
|
Marcu 16:16 "Cine va crede si se va boteza,va fi mantuit;dar cine nu va crede,va fi osandit." Botezul este un simbol-simbolizeaza moartea si invierea impreuna cu Cristos. Romani 6:4 "Noi deci,prin botezul in moartea Lui,am fost ingropati impreuna cu El,pentru ca dupa cum Cristos a inviat din morti,prin slava Tatalui,tot asa si noi sa traim o viata noua." Da,trebuie sa urmam exemplul Domnului Isus,sa calcam pe urmele Sale. Poti categoric sa fi mantuit si de exemplu sa se intample ceva inainte de botez ....trebuie sa ai certitudinea ca vei ajunge in Cer......botezul este important dar nu asigura mantuirea....degeaba te botezi si dupa aia "joci dupa cum vrei tu" ...bine in cazul asta se pune intrebarea daca esti mantuit cu adevarat Galateni 3:27 "Toti care ati fost botezati pentru Cristos v-ati imbracat cu Cristos." In al doilea rand simbolizeaza spalarea de pacat. Tit 3:5 "El ne-a mantuit nu pt faptele facute de noi in neprihanire ci pt indurarea Lui,prin spalarea nasterii din nou si prin inoirea facuta de Duhul Sfant." In al treilea rand botezul este o marturie 1Petru 3:21....in versetul acesta descoperim faptul ca botezul este Marturia UNUI CUGET CURAT si nu o spalare de pacat... Botezul este un legamant Matei 26:28 "Caci acesta este sangele Meu,sangele Legamantului celui nou,care se varsa pt multi spre iertarea pacatelor." Conditiile botezului sunt credinta(Marcu 16:16,Fapte 8:37),pocainta(Fapte 2:38,Matei 3:8),cererea-fapte 8:36
_______________________________________ "Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine." Romani 12:9
|
|
04/06/06 12:51
|
|
jezzy
membru
 Inregistat: 13/03/06
|
|
Matei, 28:19: Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.
Textul ne arata insemnatatea de baza,principala a botezului,si anume ca botezul crestin se afla in legatura cu ucenicia si urmarea.Prin botezul crestin devii un ucenic al Domnului Isus.
Ucenicia nu se afla in legatura directa cu intrebarea daca cineva este sau nu nascut din nou.Ucenicia este in primul rand o marturisire,care poate fi sincera sau nu.Este posibil ca cineva sa aiba numai o marturisire exterioara,fara ca in spatele acesteia sa stea adevarata viata.Un exemplu concludent este Iuda care fara indoiala a fost un ucenic al lui Isus dar el nu a avut viata din Dumnezeu.
Daca un om doreste sa-L urmeze pe Domnul Isus pe acest pamant,atunci poate face asta intr-adevar(din toata inima) daca mai inainte s-a intors la Dumnezeu,daca poseda viata din Dumnezeu.Din fire omul este incapabil sa-L urmeze pe Domnul Isus.In exerior el se poate preface dar adevarata urmare este de neimaginat fara viata noua.
Botezul e o consecinta a mantuirii .
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
04/06/06 14:26
|
|
jezzy
membru
|
|
Cei care afirma ca botezul este necesar pentru mantuire aduc ca argument versetul urmator: Marcu 16:16 16. Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.
Dseori ne referim prin mantuire unilateral la mantuirea pentru cer.Desigur Biblia ne prezinta mantuirea in acest mod.Totusi insemnatatea cuvantului ,,mantuire" este foarte felurita in Biblie.
Pe langa mantuirea pentru cer exista si alte aspecte ale mantuirii.Unul din ele se afla in acest verset.Mantuire inseamna in acest loc, mantuire pentru acest pamant.Credinta ne mantuieste pentru cer si ne da un loc acolo.Botezul ne mantuieste pentru pamant si ne pune aici in legatura cu Domnul Isus.Acest lucru reiese clar din propozitia ce urmeaza:Cine nu va crede ,va fi condamnat.In aceasta propozitie nu se vorbeste despre botez.Deci reiese clar ca oricine crede in Isus are u loc in cer indiferent daca este botezat sau nu.
Prin botez este aratata schimbarea pozitiei pe acest pamant,iar aceasta schimbare este redata prin ,,mantuire"
Acum putem sa intelegem de ce le cerea Petru iudeilor la inceputul Faptelor Apostolilor:,,Mantuiti-va din mijlocul acestei generatii stricate"(Fapte 2:40)Cum s-a realizat aceasta mantuire?Prin botez!,,Cei care au primit cuvantul lui au fost botezati"(Fapte 2:41)
Pentru iudei era odinioara o hotarare grea sa se recunoasca in mod public de partea lui Hristos.Tocmai la asta ii indemna Petru.Pentru cei care nu sunt iudei ,botezul nu inseamna mantuire din domeniul iudaismului dar el inseamna ca ei se recunosc constient ca si crestini. Botezul se afla in legatura cu pamantul nu cu cerul.
Prin botez cineva care a crezut in Domnul Isus declara in mod public hotararea lui de a-L urma.
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
04/06/06 14:49
|
|
sunshine
membru
Inregistat: 10/04/06
|
|
Shilo a scris:
Botezul este necesar, dar este cit se poate de corect ca acest botez sa aiba loc doar atunci cind individul este pe deplin constient de actiunile sale si de actul botezului, nu poti sa spui ca un copil ii constient de actul botezului si de semnificatile botezului. Eu cred ca trebuie sa facem asa cum a facut Iisus . |
amin Faza ca nu esti mantuit inainte de botez eu cred ca este o interpretare gresita a versetului Marcu 16:16...eu cred ca viata ti se schimba in momentul cand esti nascut din nou(mantuit),botezul e cu totul altceva
|
|
04/06/06 21:08
|
|
Larisa
membru
|
|
Botezul este marturia unui cuget curat. Cred ca atunci cand vrei sa arati public ca tu vrei o schimbare in viata ta atunci te duci la pastor si-i zici ca vrei sa te botezi, vrei ca toata lumea sa stie ca tu ai ales sa mergi pe calea lui Hristos!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
04/06/06 23:04
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
Jezzy Ucenicia nu se afla in legatura directa cu intrebarea daca cineva este sau nu nascut din nou
Are Isus si ucenici care nu sunt nascuti din nou? Nu cred...in NT a deveni ucenic=a deveni crestin=a fi mantuit= a te naste din nou= a fi convertit=a veni la credinta = a veni la pocainta...etc Daca pt a deveni ucenic (crestin) Isus porunceste ca oamenii sa fie botezati de ce oamenii aleg alte metode?
Botezul se afla in legatura cu pamantul nu cu cerul. Prin botez cineva care a crezut in Domnul Isus declara in mod public hotararea lui de a-L urma.
Exista 2 mantuiri? una pe pamant si pentru cer? ...Nu cred....cine nu e mantuit pe pamant nu va intra nici in imparatia cerurilor. Matei 16:18-9 18. Şi Eu îţi spun: tu eşti Petru, şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui. 19. Îţi voi da cheile Împărăţiei cerurilor, şi orice vei lega pe pământ, va fi legat în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ, va fi dezlegat în ceruri.”
Asherit eu cred ca viata ti se schimba in momentul cand esti nascut din nou(mantuit) Corect, intrebarea este cand esti nascut din nou? Daca botezul nu are legatura cu nasterea din nou ce rol are?
Larisa Botezul este marturia unui cuget curat. Cred ca atunci cand vrei sa arati public ca tu vrei o schimbare in viata ta atunci te duci la pastor si-i zici ca vrei sa te botezi, vrei ca toata lumea sa stie ca tu ai ales sa mergi pe calea lui Hristos!
Petru spune ca este marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu nu inaintea lumii, si in acelasi verset spune si ca botezul ne mantuieste.
|
|
05/06/06 09:16
|
|
Abell
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
nascutinvingator a scris:
De aceea spune Isus : cine nu va crede va fi osandit, pt ca daca nu crezi , indiferent daca te botezi sau nu ,rezultatul este nemantuit.Asa ca implicatia inversa,adesea folosita de neoprotestanti ca cine crede este mantuit indiferent daca e botezat este deci falsa,rezultatul ecuatiei fiind 1 (mantuit) numai daca sunt indeplinite ambele conditii preliminare, adica a(credinta)=1 si b(botez)=1 . |
Daca luam ca adevarata afirmatia ta de mai sus avem o mare problema cu afirmatia pe care Domnul Isus a rostit-o pe cruce a talharului : Luca 23:43 Isus a răspuns: „Adevărat îţi spun că astăzi vei fi cu Mine în rai. Afirmatia spune ca e obligatoriu ca credinta si botezul sa existe pentru ca sa fii mantuit. Ce faci cu afirmatia din Luca rostita unui nebotezat ?
Ultima modificare de Abell (05/06/06 13:11)
_______________________________________ Masura iubirii Lui Dumnezeu e sa-L iubim fara masura ! www.birsan.ro www.maini-deschise.ro
|
|
05/06/06 13:09
|
|
jezzy
membru
|
|
Are Isus si ucenici care nu sunt nascuti din nou? Nu cred...in NT a deveni ucenic=a deveni crestin=a fi mantuit= a te naste din nou= a fi convertit=a veni la credinta = a veni la pocainta...etc Daca pt a deveni ucenic (crestin) Isus porunceste ca oamenii sa fie botezati de ce oamenii aleg alte metode? |
Nu stiu la ce metode te referi.Dar cred ca nu negi ca Iuda a fost un ucenic al lui Isus.Cum ramane cu ,,a deveni ucenic=a deveni crestin=a fi mantuit= a te naste din nou= a fi convertit=a veni la credinta = a veni la pocainta."?
Exista 2 mantuiri? una pe pamant si pentru cer? ...Nu cred....cine nu e mantuit pe pamant nu va intra nici in imparatia cerurilor. Matei 16:18-9 18. Şi Eu îţi spun: tu eşti Petru, şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui. 19. Îţi voi da cheile Împărăţiei cerurilor, şi orice vei lega pe pământ, va fi legat în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ, va fi dezlegat în ceruri.” |
Am explicat cum e cu cele ,,doua mantuiri" si n-as vrea sa mai repet.Dar cel putin fii sincer si recunoaste ca versetul :,,Mantuiti-va din mijlocul acestei generatii stricate"(Fapte 2:40) nu se refera la matuirea pentru cer.E foarte clar.Si mai departe spune:!,,Cei care au primit cuvantul lui au fost botezati"(Fapte 2:41)
intrebarea este cand esti nascut din nou? Daca botezul nu are legatura cu nasterea din nou ce rol are? |
Esti nascut din nou in momentul in care crezi in Domnul Isus iar prin botez iti ezprimi hotararea de a fi un ucenic al Domnului Isus in mod public.(asta pt ca atunci cand crezi e o lucrare doar intre Dumnezeu si tine pe cand la botez pot participa si alte persoane)
Petru spune ca este marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu nu inaintea lumii, si in acelasi verset spune si ca botezul ne mantuieste. |
In versetul din Marcu 16:16 este scris,,Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit."
Nu scrie ca cine nu va crede si nu se va boteza va fi osandit.DOAR cine nu va crede.
|
|
05/06/06 14:38
|
|
sunshine
membru
Inregistat: 10/04/06
|
|
Corect, intrebarea este cand esti nascut din nou? Daca botezul nu are legatura cu nasterea din nou ce rol are? |
Romani 10:9"Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L -a înviat din morţi, vei fi mîntuit".
Pavel a scris in Romani:"Daca marturisesti cu gura ta", nu a zis daca te vei boteza vei fi mantuit!
|
|
05/06/06 14:48
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
Abell Acest om ca multi altii care au trait sub lege in vremea cand Isus a trait pe pamant a fost mantuit direct de catre Isus prin puterea pe care El a avut-o de a ierta pacatele.Acum ,insa Isus nu mai este pe pamant sa ne ierte pacatele in acest fel si incepand din ziua cincizecimii a pus puterea mantuitoare a jertfei Sale in Evanghelie,Romani 1:16-17, asta insemnand ca Evanghelia predicata de apostoli cuprinde acele cerinte necesare pt toti cei ce vor sa fie mantuiti.Ascultarea de cerintele Evangheliei e esentiala 1Petru 1:22-25 ;2 Tes 1:8 pt ca ne ofera un model universal valabil pt toti oamenii indiferent de originea etnica ,starea sociala sau cultura din care fac parte.Este o singura Cale ,Isus, iar Isus este cel care prin apostolii Sai ne arata care este voia Sa specifica in aceasta privinta: auzire, credinta, pocainta ,marturisire si botez.
|
|
05/06/06 22:40
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
Jezzy, Iuda nu era doar ucenic ci si apostol al lui Hristos, dar el a ales sa-L tradeze pe Isus si astfel si-a pierdut mantuirea la fel ca multi altii care fac acelasi lucru.Denumirea de ucenic e folosita generic pentru toti aceia care sunt invataceii lui Isus, in zilele noastre nu se poate referi decat la crestini pentru ca doar ei urmeaza invataturile lui Isus.
Cei din Fapte 2:41 au fost mantuiti doar pe pamant? Imparatia Cerurilor nu este si pentru ei?Cu ce scop ne nastem din nou pe pamant, nu pentru a intra in Cer?
Ma refeream la metoda pe care ai urmat-o si tu de a-L invita pe Isus in inima ta, ai vreun verset Biblic care sa sustina o astfel de modalitate de nastere din nou?
Am explicat deja Marcu 16:16 putin mai sus.Daca Isus spunea "cine nu va crede si Nu se va boteza va fi osandit " lasa problema nerezolvata pentru ca nu acoperea toate cazurile.Credinta este conditia esentiala a mantuirii si daca nu este indeplinita nu mai conteaza daca se boteaza sau nu pentru ca este osandit, asta a vrut Isus sa spuna in partea a doua a versetului.
Ai vreun argument biblic care sa sustina ideea ca esti nascut din nou in momentul in care ai crezut? Si dracii cred si se infioara.....
Asherit Categoric si marturisirea este o conditie a primirii mantuirii , dar nu este singura, e nevoie si de credinta si de pocainta iar intrebarea subiectului era daca e nevoie si de botez. Tot la Romani 10 dar la versetul 13 Pavel spune ca cine va chema numele Domnului va fi mantuit, iar la Fapte 22:16 ne povesteste cum a chemat chiar el Numele Domnului , prin botez....iar la Galateni 3:26-27 spune ca s-au imbracat cu Hristos cei care prin credinta au fost botezati pentru Hristos.
|
|
05/06/06 23:05
|
|
Larisa
membru
|
|
Botezul este primul pas spre mantuire!
|
|
06/06/06 05:16
|
|
jezzy
membru
|
|
Iuda nu era doar ucenic ci si apostol al lui Hristos, |
poti sa-mi dai un verset din care tu intelegi ca Iuda a fost apostol?
Cei din Fapte 2:41 au fost mantuiti doar pe pamant? Imparatia Cerurilor nu este si pentru ei?Cu ce scop ne nastem din nou pe pamant, nu pentru a intra in Cer? |
Se vede ca n-ai inteles nimic din ce am spus eu.Faptul ca esti mantuit pentru cer cere ca sa fii mantuit si pentru pamant,nu invers.Adica nu te poti mantui pentru pamant daca nu ai fost mantuit pentru cer.Daca acesti oamenii au avut nevoie sa se mantuiasca ,,din mijlocul acelei generatii stricate' e pentru ca ei ei deja aveau mantuirea prin credinta in jertfa Domnului Isus.
Ai vreun argument biblic care sa sustina ideea ca esti nascut din nou in momentul in care ai crezut? Si dracii cred si se infioara..... |
Faptele apostolilor 16:31 "Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit ." E destul de convingator?
|
|
06/06/06 16:35
|
|
jezzy
membru
|
|
Nu pot sa ma laud cu o experienta de viata prea bogata dar am intalnit destui oameni,crestini sau nu,care in mediile din care au provin au fost indoctrinati cu niste principii ,,sanatoase" si care pur si simplu nu concep sa schimbe ce au crezut de-o viata.Si asta oricat le-ai explica si le-ai prezenta cele mai convingatoare argumente,nu vor sa creada.Ei se pot uita la negru si il vad alb daca asa au fost invatati. Nu am intentia sa atac pe nimeni si daca acest mesaj il considerati off-topic il puteti sterge,dar eu am simtit ca trebuie sa spun asta.
|
|
06/06/06 16:46
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Larisa a scris:
Botezul este primul pas spre mantuire! |
Adica, Larisa? Ai vrea sa explici, te rog? Ca parerea majoritara ar fi ca botezul urmeaza mantuirii, si nu ca o precede...
Ultima modificare de april (06/06/06 17:23)
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
06/06/06 17:23
|
|
sweet andra
membru
Inregistat: 11/01/06
|
|
OK....Deci voi ziceti ca botezul aduce mantuirea??????????? Adica chiar daca eu m-am predat Domnului....si mor inainte de 16 iulie; eu ma duc in iad doar pentru ca nu m-am botezat......
Interesanta parere....numa ca nu asta zice Scriptura....botezul este o marturie nu o iertare de pacate....scrie clar ....si nu cred ca e nevoie de interpretari...pe langa.......a fost botezat talharul de pe cruce? Nu...si totusi Domnul i-a zis ca va fi cu El in Rai!!!!!! Nu cred ca mai e nevoie de alte comentarii...Fiti binecuvantati si 100% pt Domnul!
_______________________________________ "Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine." Romani 12:9
|
|
06/06/06 18:26
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
sweet andra, daca nu te superi poti sa explici cum te-ai predat tu Domnului?
|
|
06/06/06 18:48
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|