|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 ... 7 8 9 10 |
|
KoJack
membru
Inregistat: 29/02/08
|
|
anomis a scris:
Insa avem versetul asta: Marcu 16:16 Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit. |
cine nu va cred va fi osandit ... oricum ... eu nici nu stiu daca e vreo biserica la care daca ma botez as face o alegere buna ... :|
Ultima modificare de KoJack (07/02/09 01:16)
_______________________________________ Semnat...
KJ.
|
|
07/02/09 01:15
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
anomis a scris:
Insa avem versetul asta: Marcu 16:16 Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.
Deci... ? |
Nu era ca o conditie a manturii. Mantuirea lor nu depindea de botez.
@mikhael, nu contesta aici nimeni botezul , pt ca nu e vorba daca sa te botezi sau nu, ci este vorba daca botezul te mantuieste sau nu. Te rog sa citesti si titlul si primul mesaj din subiect .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
07/02/09 09:02
|
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
Nu am vazut inca pe nimeni sa conteste botezul, am vazut doar oameni cu intelegeri diferite in privinta asta. Aici vorbim, cum zice si titlul, despre rolul botezului si legatura sa cu mantuirea 
Ultima modificare de nikku (07/02/09 10:51)
|
|
07/02/09 10:23
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
Hai sa explicam atunci ce e mantuirea: -salvarea omului din lumea de pacat si aducerea lui in Imparatia lui Dumnezeu.Eu vorbeam de fapte , nu de teorii.Cred ca din ce am explicat s-a vazut foarte clar ca -cel putin in cazul meu- in salvarea si scoaterea din lumea aceea botezul a avut un rol f important.Mantuirea nu e o teorie teologica, e o salvare practica. Daca nu simti asta pe pielea ta intr-o masura mai mica sau mai mare, daca n-ai simtit nevoia de salvare din lumea aceea, cu ce scop il cauti pe Dumnezeu?unii se simt salvati inainte de botez si apoi se simt datori fata de Dumnezeu sa faca si botezul, altii nu.Si sunt unii care au nevoie acuta de botez.
Ultima modificare de mikhael (07/02/09 12:52)
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
07/02/09 12:50
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
april a scris:
Nu era ca o conditie a manturii. Mantuirea lor nu depindea de botez |
Stiu asta. Dar e foarte ciudat de ce e un imperativ. E o porunca, asta vroiam sa subliniez. Pentru Dumnezeu, se pare, e foarte important botezul. Si il pune in acelasi context cu mantuirea. Chiar ca una din conditiile mantuirii, daca e sa privim contextul:"Cine va crede, si se va boteza va fi mantuit".
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
08/02/09 22:50
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Singura conditie a primirii mantuirii este sa fie acceptata.
Daca botezul ar contribui la mantuire atunci ar avea multi "probleme" . Si cum am mai spus deja, botezul este ceva ce facem noi si mantuirea noastra nu depinde de faptele noastre.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
08/02/09 22:54
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
KoJack a scris:
cine nu va cred va fi osandit ... oricum ... eu nici nu stiu daca e vreo biserica la care daca ma botez as face o alegere buna ... :| |
Te referi la necesitatea botezului pentru mantuire, sau la faptul ca bisericile nu sunt pe masura asteptarilor tale?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
09/02/09 07:51
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
anomis a scris:
Stiu asta. Dar e foarte ciudat de ce e un imperativ. E o porunca, asta vroiam sa subliniez. Pentru Dumnezeu, se pare, e foarte important botezul. Si il pune in acelasi context cu mantuirea. Chiar ca una din conditiile mantuirii, daca e sa privim contextul:"Cine va crede, si se va boteza va fi mantuit". |
Azi dimineata m-am trezit cu versetul asta in cap. Acum ca tot am vazut ce ai scris, m-am uitat in Biblie mai bine. Trebuia sa scrii tot versetul:"cine va crede si se va boteza va fi mantuit;dar cine nu va crede va fi osandit" Nu zice Domnul Isus ca cine nu va fi botezat va fi osandit, ci doar cine nu va crede in mantuirea lui. Cu asta s-a mai facut lumina (si in capul meu).
Ultima modificare de mikhael (09/02/09 09:45)
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
09/02/09 09:44
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|