TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Este necesar botezul pentru a fi mantuit? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 10
onfire
membru

Inregistat: 18/10/06
nascutinvingator..........m-am amuzat foarte copios pe baza tuturor afirmatiilor tale din paginile anterioare..:)))))))) Daca botezul face parte din mantuire, atunci de ce Isus s-a lasat botezat de Ioan? El, fiul lui Dumnezeu? Pentru ca nu era mantuit??? :))))))) E clar ca sunt lucruri simbolistice, lucruri de care Isus spune "sa nu le lasam nefacute" ... Isus a dat insa omenirii singurul lucru care ii lipsea si pe care numai El il avea...mantuirea. O mantuire care vine numai prin Isus Hristos si prin acceptarea lui in inima ta, lucru personal adresat fiecaruia. Pare copilaresc ce spun, insa un om care abia a fost mantuit si citeste ce ai scris tu ar fugi disperat la prima fantana arteziana cu pastorul lui sa fie botezat...Personal Cred ca mantuirea vine numai prin marturisirea pacatelor, si ca botezul este un simbol prin care arati public ca esti un urmas al lui Hristos...foarte tare ce a scris Arhanghel mai in spate, imi plac foarte mult ideile lui, si sincer stiu ca daca atatia oameni nu au reusit sa te faca sa intelegi ca Dumnezeu e mai interesat de o relatie personala cu tine decat de niste gesturi care pot fi tot atat de goale ca o conserva, sunt convins ca nici eu nu o sa pot. Foarte interesant insa ca tu pui asa un mare pret pe un simbol, in loc sa pui pe locul asta ceva mult mai important..... Ar mai fi ceva de spus si despre teoriile tale matematice, care m-au amuzat cel mai mult (tot spuneai tu la ceilalti ca de unde stiu ei daca e adevarat ce spu, cam asta te-as intreba si eu-- 1. daca iti dai seama ca Dumnezeu chiar vede ce scrii, si 2. de unde stii tu ca Dumnezeu gandeste dupa formulele tale matematice, care apropo nu au validare, dupa cum a spus cineva mai sus), insa o dau in pace cu tine si prefer sa imi exprim o parere....ca baietii, nu?? :)

19/10/06 12:17

Site web  
nascutinvingator
membru

Inregistat: 25/03/06
Ma bucur ca am reusit sa te amuz si ca ai citi ce am scris pespre aceste subiect dar faci cateva confuzii.Botezul lui Isus nu are nici o legatura cu Botezul crestin, El a s-a botezat pentru a se revela iudeilor ca Mesia nu pentru a primi mantuirea.
  Mantuirea vine numai prin Hristos , asa e, dar cum beneficiaza omul de aceasta mantuire cum intra in posesia ei? Voi pretindeti ca printr-o rugaciune dar unde invata Biblia asa ceva?.Niciunde! Unde spune Biblia sa-L primesti pe Isus ca Domn si Mantuitor personal ? Niciunde! Unde spune Biblia ca botezul este un act simbolic prin care arati public ca esti urmasul lui Hristos? Niciunde!
Vezi asta e de fapt problema , e frumos ce spune archangel ,ce spui tu si altii ca tine dar unde in Biblie aveti argumente pentru asemenea invataturi?Niciunde!
Eu nu pun pret pe nici un simbol ci doar pe Cuvantul Lui Dumnezeu si daca acest cuvant spune ca prin botez devine omul crestin asta voi spune si eu.Nici mai mult nici mai putin.Sunt foarte constient ca Dumnezeu stie ce scriu de aceea ma mentin la cuvantul Sau si incerc sa nu deviez la invataturilor omenilor.Nu eu am inventat matematica ci Cel care a creat un Univers format din miliarde de planete care se misca cu o precizie matematica! Personal poti sa crezi ce vrei esti liber sa faci asta dar ar fi bine daca ai avea si argumente biblice pentru aceste credinte.

Ultima modificare de nascutinvingator (19/10/06 12:39)

19/10/06 12:37

Site web  
lancelot
membru

Inregistat: 03/10/06
Foarte subtil NI trimiti catre..alt botez ??? Este unul singur (Efeseni 4:5 Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez) si acela
vine ca o decizie publica seriozitatii tale. Daca botezul ar fi fost necesar mantuirii...ar dilua puterea sangelui lui Isus, nu ? Nu crezi ca sangele lui este indeajuns ?

Apoi referitor la rugaciune..nu exista in biblie o "matrita" a rugaciunii insa sunt niste versete care te pot ajuta sa intelegi ca prin marturisirea cu GURA se capata mantuirea.

Romani 10
10 Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire,

Romani 10
9 Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit

Romani 10
13 Fiindcă ,oricine va chema Numele Domnului, va fi mântuit

Credinta reprezinta o actiune !

19/10/06 13:26

nascutinvingator
membru

Da, marturisirea trebuie facuta inaintea botezului ca famenul, dar nu despre marturisire vorbim nici despre credinta sau pocainta ci despre botez..
Citeste Fapte 22:16 si vezi acolo cum a chemat Pavel Numele Domnului.
A spus o rugaciune? sau a facut ceva specific?

19/10/06 13:35

Site web  
onfire
membru

Inregistat: 18/10/06
nscutinvingator ..... ai atatea versete date de toti oamenii de aici... cum poti sa spui niciunde??? ori esti orb ori nu stii sa citesti.....astea doua combinate ar da ca NU VREI sa intelegi, ca tot iti place matematica. Sunt tone de versete care arata clar tot ce am spus eu....nu pot sa le spun eu aici pentru ca sunt la munca, dar au facut asta altii..... Pana la urma tot ca noi ramane, si anume ca incredintarea intr-un act simbolistic ramane numai o incredintare intr-un act simbolistic. Ce tare, ma gandesc cand evanghelizezi tu ce le spui oamenilor..."Vrei sa fii botezat? " Cred ca un ortodox te-ar scuipa intre ochi :)

19/10/06 13:39

Site web  
nascutinvingator
membru

Tonele astea de versete(dupa unitatea ta de masura) sunt scoase din context si nu se refera la subiectul in discutie.

19/10/06 13:44

Site web  
Dana
membru

Inregistat: 04/01/07
"Cine va crede si se va boteza, va fi mantuit; dar cine nu va crede, va fi osandit."
               Marcu 16:16

Botezul nu este o conditie ptr mantuire, este o implinire a Cuvantului.O implinire a unei porunci a Domnului.
In cazul in care Domnul te cheama acasa si nu mai ai vreme sa implinesti aceasta porunca ESTI mantuit(exp:talharul de pe cruce).

Ultima modificare de dana (18/04/07 11:44)

18/04/07 11:40

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
si eu cred ca daca El domneste in inima cu adevarat , chiar daca nu esti botezat si mori trupeste , vei merge in rai .

18/04/07 13:26

CatalinD
membru

Inregistat: 02/03/07
Efeseni 2:8 Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.

Eu inteleg ca mantuirea mea este 100% lucrarea lui Dumnezeu, lucrare in care eu nu am nici o contributie, nici macar credinta in jertfa Domnului Isus nu este de la mine - absolut nimic nu am adus eu la mantuirea mea.
     De aceea mantuirea mea nu se bazeaza pe faptele mele, sau pe botezul meu. Este potrivit Cuvantului sa ne botezam, si este bine sa intram prin botez pe tarimul binecuvantarilor crestinesti, dar nu conditioneaza mântuirea.

"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

23/04/07 09:40

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07

CatalinD a scris:

nici macar credinta in jertfa Domnului Isus nu este de la mine

Nu inteleg ce vrei sa spui...(sincer)

23/04/07 14:41

CatalinD
membru

Adica credinta nu este un merit al nostru, ci tot un dar de la Domnul ("si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu").

"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

23/04/07 15:05

Gruia Samy
membru

Inregistat: 23/07/07
Si eu cred  ca botezul este necesar, insa nu botezul te mantuieste, ci inainte de a te boteza tu trebuie sa simti ca Hrsitos ti-a iertat pacatele si ca esti mantuit.

23/07/07 13:03

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Adica, daca nu esti botezat nu poti fi mantuit! Asta vrei sa zici?

23/07/07 13:46

Dana
membru

Gruia Samy a scris:

trebuie sa simti ca Hrsitos ti-a iertat pacatele si ca esti mantuit.

Sa simti? Te rog dezvolta si pentru mine ce inseamna "sa simti".

23/07/07 13:56

Delmoniko
Exclus

Inregistat: 16/05/07
Da,mi-ai deschis ochii!
Am vazut luminaaaa!

Daca nu ma uda unul cu apa in cap nu intru in rai si nu mai pup Imparatia Cerurilor!
E un act simbolic mai copii!
Sau de la atata caldura va surade ideea unui botez in fantana de pe Calea Victoriei!
Atentie ! Apa adanca! :)

23/07/07 18:22

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Atentie ce gasesti in fantana! S-ar putea sa gasesti un ban :D .

Mai copile, eu zic sa nu te mai bagi in anumite subiecte , ca poate sunt cam adanci pentru tine ;) .

23/07/07 19:23

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
"...fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos."Fapt. Ap. 2:38

Botezul este o porunca:
Ioan nu a botezat de capul lui ci Dumnezeu i-a poruncit sa faca lucrul acesta. Ioan a marturisit acesta in cuvintele:Eu nu-L cunosteam, dar Cel ce m-a trimis sa botez cu apa, mi-a zis:"Acela peste care vei vedea Duhul pogorandu-Se si oprindu-Se , este Cel ce boteaza cu Duhul Sfant. Si eu am vazut lucrul acesta, si am marturisit ca El este Fiul lui Dumnezeu"Ev.Ioan 1:33,34
    Si pentru Domnul Isus botezul a fost o porunca.
El a zis :" asa se cade sa implinim tot ce trebuie implinit. Iar odata mai tarziu, cand a vorbit de Ioan Botezatorul, a zis:Si tot norodul care l-a auzit, chiar si vamesii au dat dreptate lui Dumnezeu,primind botezul lui Ioan;dar fariseii si invatatorii Legii au zadarnicit planul lui Dumnezeu pentru ei,neprimind botezul lui"

De aici reiese ca botezul e in "planul" lui Dumnezeu si ca oamenii pot zadarnicii pentru ei planul lui Dumnezeu, neprimind botezul, asa cum e scris in Evanghelie.
Botezul e un act de ascultare de Dumnezeu  "Asa se cade"

24/07/07 02:40

CatalinD
membru

.

Botezul este deseori un subiect de controversă intre crestini. Semnificaţia botezului pe care o inteleg d.p.d.v. al celor trei sfere (sau cercuri) de oameni, conform Efeseni 4:4-6, este urmatoarea:

In versetul 4 din acest capitol ni se spune despre „un singur trup, un singur Duh şi o singură speranţă”. Această sferă include numai pe cei în care locuieşte Duhul Sfânt. Numele Domnului Isus este singurul centru adevărat de strângere laolaltă a celor ai Săi (Matei 18.20) care formează „un trup”. Numai spre acest centru îi adună Duhul Sfânt pe cei care sunt creştini adevăraţi, născuţi din nou – deşi mulţi credincioşi se adună în afara acestui centru.

În versetul 5 este scris:
     „un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez”. Această sferă (mai mare ca cea dintâi şi care o include pe cea dintai) este creştinătatea, adică împărăţia cerurilor, termen folosit numai de Matei. Este sfera de ucenicie pe pământ; în ea, Hristos este mărturisit ca Domn, iar această mărturie poate fi reală sau nu. În afara acestui cerc se află toţi cei care nu au vreo legătură cu mărturia creştină. Botezul este cel care iniţiază sau primeşte pe cineva în această sferă. Cele 10 parabole ale împărăţiei cerurilor din Matei dau îndrumări referitoare la caracterul celor ce se găsesc în acest cerc. Este foarte important să înţelegem că (pe lângă mântuirea individuală) există o sferă de privilegii şi responsabilităţi pe care Dumnezeu le-a rânduit şi în care se găsesc atât credincioşi cât şi necredincioşi.
     Cercul acesta al mărturiei sau al uceniciei este divizat în multe secte sau partide (heresis), cum sunt numite în 1 Corinteni 11.19. Cuvântul „dezbinări” din 1 Corinteni 11.18 (schismas) se referă la partide înăuntrul adunării. În 1 Corinteni 11.19 este expresia pe care Dumnezeu o foloseşte (heresis) pentru a descrie ceea ce oamenii numesc denominaţii sau diviziuni. Scriptura desemnează această condiţie ruşinoasă ca secte sau erezii, oricare ar fi demnitatea numelor, numărul, crezurile şi faptul că de mult timp sunt stabilite şi mult respectate.

În versetul 6 ni se spune:
     „Un singur Dumnezeu şi Tată al tuturor” . Sfera aceasta, cea mai largă, care include cele doua sfere de mai înainte, cuprinde pe oricine din lume, atât pe iudei, cât şi pe musulmani, budişti, confucianişti, hinduşi şi pe toţi cei care nu au vreo religie.

Ioan Botezatorul a fost "glasul celui ce striga in pustie: Neteziti calea Domnului". Si astazi, prin botez, netezim calea Domnului. Prin botez - si majoritatea românilor au fost botezati in bisericile ortodoxe cand au fost copii - au fost introdusi pe terenul crestinismului ca si casa mare, in sfera de privilegii şi responsabilităţi pe care Dumnezeu le-a rânduit şi în care se găsesc atât credincioşi cât şi necredincioşi.

Ultima modificare de CatalinD (24/07/07 09:13)

24/07/07 09:12

Gruia Samy
membru

Intrebarea asta pe care mi-ai pus-o:'Daca nu esti botezat atunci nu poti ajunge in cer?' nu-i foarte usoara. Eu cred ca poti sa ajungi si in cer si daca nu esit botezat, insa doar daca D-zeu ti-a schimbat viata si tu n-ai mai avut timp sa te botezi, atunci eu cred ca vei merge in cer chiar daca nu ai facut botezul pt ca D-zeu tie ti-a schimbat viata inainte.Insa daca tu l-ai primit pe D-zeu in inima si zici ca nu mai ii nevoie sa te botezi atunci gresesti pt ca in Biblie botezul este o porunca, si spune ca oricine crede trebuie sa se boteze.

24/07/07 16:53

Gruia Samy
membru

In special pt tine Dana ii raspunsul asta. Cum adica sa simti? iar ii o intrebare mai grea de explicat insa ma chinui sa ma exprim cat mai bine ca sa poti intelege.
Din propria experienta iti spun ca atunci cand tu il simti pe D-zeu in viata ta te simti minunat,extraordinar, ai o imensa bucurie atunci cand simti prezenta lui D-zeu in viata ta, si tot timpul cand Duhul Sfant intra in tine te sensibilizeaza si te face sa plangi si parca nu te mai poti controla, cam asta este ceea ce inteleg prin 'sa simti' pe D-zeu in viata ta si sa stii ca el te iarta si ai primit iertarea lui in dar

24/07/07 17:00

CatalinD
membru

1. De la botez, atat de usor se ajunge la "un anumit botez" - oamenii si-au personalizat si botezul, ca si atatea altele. Pentru ca poti intreba oamenii de linga tine daca sunt botezati, si sigur iti vor raspunde ca sunt. Si au dreptate.

2. Botezul nu conditioneaza mantuirea. Dumnezeu nu face exceptii si derogari, deoarece "cerurile si pamintul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece". Si talharul de pe cruce nu este singurul mantuit nebotezat.

3. Botezul este necesar, deoarece toate lucrurile au un rost. Adica daca vestesc Evanghelia unui musulman, îi recomand sa fie botezat, ca sa intre in crestinism. Insa botezul de doua ori, zic eu, nu este necesar. Pentru ca românii in majoritatea lor sunt crestini, au fost botezati la biserica ortodoxa pentru "un singur Domn, o singura credinta, un singur botez". Cine isi asuma responsabilitatea de a fi o piatra de poticnire in acest aspect?

24/07/07 17:07

Dana
membru

Gruia Samy a scris:

cand Duhul Sfant intra in tine te sensibilizeaza si te face sa plangi si parca nu te mai poti controla

Deci oamenii care NU plang tot timpul NU au Duhul Sfant?

Ultima modificare de Dana (24/07/07 17:13)

24/07/07 17:13

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Daca poti sa te botezi si nu o faci, intr-adevar, gresesti dar intrebarea e daca vei ajunge in Iad pentru asta!

24/07/07 18:30

Gruia Samy
membru

Deci oamenii care NU plang tot timpul NU au Duhul Sfant?
Nu trebuie s aplangi tot timpul ci atunci o saplangi cand intra Duhul Sfant in tine, asa mi s-o intamplat mie cand am simtit Duhul lui D-zeu si cred ca asa se intampla in majoritatea cazurilor :P

24/07/07 18:52

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Scuze pentru off-topic.

Samy, eu cred că nu e bine să iei experienţe proprii şi să le ridici la rangul de experienţe universale. Dumnezeu ne-a creat foarte diferiţi, şi lucrează adesea foarte diferit cu fiecare în parte.

Se pot întâlni elemente comune de la persoană la persoană, pentru felul cum lucrează Dumnezeu, dar se pot întâlni şi elemente diferite.

"Simţirea" lui Dumnezeu într-un fel destul de particular fiecăruia are un rol foarte important în viaţa noastră de fiinţe senzoriale, însă Dumnezeu ne-a lăsat tuturor un element comun, definitoriu şi pentru particularităţi: Cuvântul Său.

Cuvântul mai departe se adresează atât unor simţuri fizice (văz, auz) cât şi unui "al şaselea simţ", al credinţei.

Mai departe Duhul Sfânt preia sămânţa Cuvântului şi o face să aducă roadă în mijlocul bucuriei, al tristeţii sau respectiv într-o atmosferă de calm, depinzând de la lucrare la lucrare şi de la persoană la persoană.

Putem vedea exemple în acest sens în primul rând în Scriptură, şi apoi în viaţa particulară a fiecăruia, putând cu ajutorul Scripturii să filtrăm ceea ce este manifestare a Duhului şi ceea ce nu este.

Închid paranteza.

Ultima modificare de Filip. (24/07/07 23:08)

24/07/07 23:07

Site web  
Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 10    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la