TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Este necesar botezul pentru a fi mantuit? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 10
Gruia Samy
membru

Inregistat: 23/07/07
Da, Filip probabil ca ai dreptate, insa eu am specificat ca asa mi s-o intamplat mie si ii adevarat ceea ce ai spus tu ca Duhul Sfant lucreaza diferit, mersi ca mi-ai spus parerea ta si eu o iau de buna :)

25/07/07 13:02

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
Intrebarea asta mi-a fost adresata si mie cand am terminat cursurile de cateheza si a trebuit sa ma intalnesc cu fratii de la Comitet. Eu fiind cea mai mica si singura minora, au incercat sa ma incurce putin si sustineau toti ca daca nu ma botez nu voi ajunge in ceruri, iar eu le-am zis: "Fratilor, atunci eu nu ma mai botez si o sa va fac din mana din cer" :D.. Ei au zambit si au spus ca nu se asteptau la raspunsul asta...
Am facut botezul acum 2 luni si putea si eu sa va dau zeci de versete, dar nu are rost sa la repet. Ceea ce trebuie insa sa spun este, ca nu botezul este cel care ne mantuieste si credinta noastra, ea este cea prin care castigam un loc in ceruri. Cred ca este de ajuns tot ce s-a spun pana acum pentru a li se deschide ochii tuturor celor care cred ca fara botez nu pot fi mantuiti.
este adevarat ca botezul este o porunca,L-a facut si Domnul Isus, despre el ne-au vorbit si ucenicii. Este modul prin care se ingroapa vechiul om si iese unul nou, dar ceea ce face aceasta schimbare este credinta, pentru ca a-i putea sa faci botezul in fiecare luna, dar daca pentru tine nu inseamna nimic, atunci mai bine nu-l mai faci.
Fie ca Domnul sa ne deschida ochii fiecaruia si sa nu ne mai inpotmolim la lucruri care sunt evidente si sa incercam sa nu mai facem o intreaga doctina de la un simplu verset pe care il interpretam noi cum vrem...
fiti binecuvantati

07/08/07 22:06

Daughter.Of.Belial
membru

Inregistat: 03/09/07
raspunsul meu la intrebarea topicului: NU!

04/09/07 20:04

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Dar crezi in necesitatea manturii???

Bine ai venit pe forum!

04/09/07 20:28

Daughter.Of.Belial
membru

mersi...
sincer...nu vad o necesitate in a fi mantuit...dar nu asta este motivul pentru raspunsul meu categoric...
eu nu vad necesitatea botezului...mai ales la copii...nu sunt de acord cu aceasta metoda de a strange adepti...pentru ca acesti copii sunt mult prea mici si deci nu gandesc...deci nu pot hotari daca vor sau nu...deci...intr-un fel sau altul li se impune...
pentru mine botezul nu a inseamna decat o baie pe care am facut-o..si o bucata de hartie... nu ma afecteaza cu nimic...si in nici un caz nu ma face crestina...pentru ca nu cred in el...
mi-am luat inapoi ce mi se luase, mai mult sau mai putin, cand am fost botezata...si acum nu mai reprezinta nimic pentru mine :)

Ultima modificare de Daughter.Of.Belial (04/09/07 20:49)

04/09/07 20:48

+Archangel+
Moderator

Nici noi, neoprotestantii, nu botezam copiii de mici. Este decizia fiecarui om de a-L urma sau nu pe Isus.

Acum, revenind la mantuire, acesta este un cuvant sinonim cu salvare. Salvare de condamnarea eterna in Iad lipsit de prezenta lui Dumnezeu. Nu o sa ma crezi dar Iadul nu e chiar locul ala misto unde faci ce vrei dar banuiesc ca deja ai aruncat zarurile. Nu-i problema, te poti razgandi! :)

Ai putea sa-mi spui ce ti s-a luat la botez?

04/09/07 21:07

Daughter.Of.Belial
membru

in primul rand dreptul la libera alegere :) in al doilea rand... se zice ca dumnezeu iti da un inger cand te nasti...sa te protejeze...ei bine...nu-i singuru... :)
da...zarurile au fost aruncate...si nu regret...stiu ce inseamna mantuire..si nu...nu mi-o doresc...cu privire la Iad ... este altceva pentru fiecare... si in acelasi timp este si la fel... este ceea ce  crezi ca este :)

04/09/07 21:29

+Archangel+
Moderator

Pai, vad ca ai avut dreptul la libera alegere! Altceva?

O intrebare la definitia ta despre Iad: Windows-ul este ceea ce spune Bill Gates ca este sau ceea ce crezi tu ca este? ;)

P.S. Imi place semnatura ta :D

04/09/07 21:46

Daughter.Of.Belial
membru

ma refeream ca in momentul ala mi s-a luat acest drept deoarece nu am fost intrebata daca vreau sau nu...
pai...eu nu gasesc vreo asemanare intre Iad si windows... :) am priceput aluzia...dar nu sunt de acord cu ea...Iadul nu apartine lui dumnezeu... deci nu poate hotari el ce este si cum este :) asa cum nici Satan,Lucifer,Belial sau Leviathan nu pot hotari cum este raiul :)
p.s. ..si a ta mi place :) e unul din motto'urile mele :)

Ultima modificare de Daughter.Of.Belial (04/09/07 21:57)

04/09/07 21:55

+Archangel+
Moderator

Matei 25:41  Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!" (cuvintele lui Isus)

Daca Iadul nu-I apartine atunci de cine a fost pregatit?

04/09/07 22:08

Daughter.Of.Belial
membru

dupa cum spuneam si la alt topic... nu cred in ce spune biblia ... si stiu foarte sigur ca Iadul nu este "foc vesnic"... :)

04/09/07 22:14

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Nu vreti sa va mutati cu discutia ?

04/09/07 22:18

+Archangel+
Moderator

DOB, din considerente de off-topic am mutat discutia noastra aici:
http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=1061

05/09/07 10:39

Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07
Este botezul necesar ca sa fii mantuit?  Hhmmm.  Grea intrebare.

Personal, cred ca botezul nu este necesar ca sa fii mantuit, dar, o persoana mantuita ar face ceea ce Domnul Isus a zis sa facem:

Marcu 16
15 Apoi le-a zis: "Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.
16 Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.

Cine este al lui Isus Hristos se va boteza de dragul Lui.

06/09/07 06:29

justdoit
membru

Inregistat: 27/07/07
botezul nu are legatura cu mantuirea pt cer... altfel talharul de pe cruce nu ar fi primit nici o promisiune ca va fi in cer... botezul are legatura cu trairea pe pamant... un angajament de ucenicie... normal ca cel ce a fost mantuit pentru cer isi va dori sa ii slujeasca Domnului inca de pe aici... prin botez se declara ucenic al Lui

06/09/07 10:57

braducalin
membru

Inregistat: 19/02/06
da... scuze pt Filip...Nu am timp sa caut, insa am timp sa ma las din cand in cand indreptat.... in genere eu voiam sa vorbesc  despre act de cult ca act sacru in sine si care poate astfel aduce prin sine mantuirea... in mare parte voiam sa arat ca religiile neoprotestante iau calea celor clasice... in fiine... nu am rabdare sa explic... am sa vb alta data despre asta...

30/10/07 21:57

braducalin
membru

Sacramentalismul erezie conform careia actul aduce salvare, mantuire... deci oarecum magie... oare botezul este un act care poarta in sine ceva din caracterul actului magic prin care si se ridica pacatul celui ce participa la act???

30/10/07 22:08

braducalin
membru

am mai scris cate ceva despre asta la sacramentalism si act de cult..

30/10/07 22:09

braducalin
membru

pt Daugther of Belial...
iadul... il poti cunoaste aici... flacarile lui le vei cunoaste in curand, daca nu le-ai si cunoscut deja(eu cred ca le-ai cunoscut)...omul limitat cunoaste in limite iadul chiar aici jos pe pamant... dar cand vei scapa din limita prin moarte cand te vei arunca inafara vei cunoaste insasi esenta iadului care e raul si durerea, in forma lor cea mai autentica...fara Dumnezeu adoptam toti teologia nonsensului si ne sinucidem in masa, ori ne zbatem nebuni in modul cel mai jalnic pentru inca o felie de paine, pentru inca o zi... si ajungem cu toti la crima pentru a ne face viata "mai fericita"... faustieni robi ai nefericirii batem palma cu dracu si ne aruncam mana ca sa prindem o felie de tort din mana mefistofelicei intamplari si facem crima asemenea lui Faust pentru acea unica bucaţica de fericire...

Crestinul insasi este(ar trebui sa fie) rai pentru aproapele său(adica fericire autentica)...

acuum imi e FOAME... o foame nebuna.... cine va intinde zambet peste stomacul meu gol.... Dumnezeu nu a facut-o... acum imi e sete... o sete nebuna... cine va intinde un zambet peste  trupul meu stors... Dumnezeu nu a facut-o... trupul mi se inalta nebun deasupra Dumnezeului meu... si striga de setea si foamea ce-l poarta prin lume... o neimplinire si disperare continua...Unde e Dumnezeu?? astfel nebun neimplinitul meu trup, abandoneaza Dumnezeul si se inchina siesi, eului...oare va fi cu ceva mai bine?? si oare pentru cat timp??? in iad nu vor fi flacari, ma mint, ma cred... in iad va fi societatea celor uitati de Dumnezeu, nu are cum sa fie foc... are sa fie biine... OARE??? vorba lu frameu... cea mai mare surpriza dupa moarte... EXISTA... sunt viu....

Ultima modificare de braducalin (31/10/07 11:20)

30/10/07 22:33

+Archangel+
Moderator

braducalin... o mica atentionare administrativa! Cand mai ai ceva de zis foloseste optiunea "Modificati" pentru a nu face postari consecutive. Multumesc!!! :)

30/10/07 23:27

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Salve Căline. Mă bucur şi îţi mulţumesc că manifeşti înţelegere pentru organizarea internă a acestui forum. Nu e uşor, e adevărat, dar se poate lucra în termenii stabiliţi aici.

Cât despre problema formulată de tine, în mod normal în cultele neoprotestante nu ar trebui să se recunoască acte sacramentale, îndeplinite de anumiţi "iniţiaţi", care să faciliteze accesul în veşnicia cu Dumnezeu.

Din păcate însă tot mai mult şi neo-protestanţii se îndreaptă spre forme, uitând de fond sau esenţă, şi e doar o chestiune de timp ca să sfârşească şi neo-protestanţii în "taine" şi "sacramente".

Orice curent de reformă a sfârşit la fel. Dar nu e nimic de disperat în asta pentru că, dacă încă nu vine Domnul, aşa cum a avut grijă până acum ca după o răcire şi pervertire a unei reforme să ridice alta, se va ocupa El în continuare de acest lucru.

Deci, din acest punct de vedere, s-a ajuns şi în cultele neo-protestante ca botezul să fie privit ca un act "sine qua non" nu intri în cer. Şi probabil se va stipula în crezuri cât de curând, alături de alte tâmpenii legaliste care au început deja să se bage acolo.

Părerea mea e că botezul e o mărturie pe care ţi-o cere Isus. Nu cred că are valabilitate pentru mântuire, dar cred că întrebarea care trebuie să şi-o pună fiecare este ce va răspunde când se va afla înaintea lui Isus care îl va întreba de ce nu a îndeplinit mărturia pe care El a cerut-o fiecăruia care crede în El?

31/10/07 09:01

Site web  
braducalin
membru

nu vreau sa se interpreteze ca nu cred in valoarea botezului....de aceea ma explic, botezul e act firesc savarsit de fiecare persoana care crede, botezul e fff important fiind semnul unui juramnt pe care tu il faci, prin botez iti iei de martor omenirea ca tu ai sa il urmezi pe Hristos... e semnul evident, pt oamenire ca tu crezi si te integrezi intr-o anumita grupare religioasa, caci botezul are si rol de integrare intr-un anumit grup religios... cand ai sa  ajungi in fata lui Hristos, El are sa stie cat de autentic fost facut botezul... caci una cu nimicul e savarsirea unui legamant de care nu ai tinut seama... fie chiar savarsirea publica acestui legamant...

dar daca savarsirea botezului nu e doar semn al unui legamant pe care tu l-ai facut, ci botezul(ca si celelalte sacramente,taine) e act cu valoare mistica de mantuire a sufletului, socotesc aceste acte drept necesare si inca de la o varsta cat mai timpurie... Dar trebuie sa judecam cum se face in perioada apostolica acest act... ca act magic sau ca act de integrare intr-o nouă sectă iudaică... se ştie ca erau secte iudaice care practicau baia ritualica dar nu ca pe act magic, ci ca act simbolic de curatire.... dar sa nu vreau obosesc pe nimeni prin lungimea textului....
Pt filip arhanghel.... am sa tin pe cat se poate cont de sugestiile voastre...

31/10/07 10:58

BADARAULAURA
membru

Inregistat: 08/11/07
botezul eu zic ca este foarte important pt ca atunci tu te predai in mana lui DUMNEZEU dar botezul cum cred ortodocsii nui adevarat deloc ei nu se iau dupa cuv lui dumnezeu din pacate va dau adr mea de mess sa mai vb man_4Jesus

08/11/07 16:10

BADARAULAURA
membru

Inregistat: 08/11/07
cum poate unele persoane sa spuna ca nu se ia dupa biblie care este cartea adevarata dupa care trebe sa traim ..... sa le dea DUMNEEU minte si intelepciune sa creada in cuv lui dumnezeu si sa inteleaga ca prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire adica prin botezul cu apa

08/11/07 16:26

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Salut, badaraulaura, o mică observaţie administrativă:

Pe forum există un regulament şi sugestii despre cum să îţi postezi mesajele.

În general se doreşte evitarea postării a mai multor mesaje scurte ale aceluiaşi utilizator, unul după altul.

Dacă descoperi că mai ai ceva de adăugat (sau de corectat) la mesajul tău poţi folosi butonul de modificare în acest scop, pentru a-ţi formula un mesaj coerent şi corect gramatical = cât mai inteligibil pentru toţi.

Mulţumim pentru înţelegere şi sporuri la postat!

08/11/07 16:30

Site web  
Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 10    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la