|
|
|
BADARAULAURA
membru
Inregistat: 08/11/07
|
|
nu te supara bruducalin di ce credinta faci parte ? ca din cate am citit ceea ce scrii........
|
|
08/11/07 16:40
|
|
florin arad
membru
Inregistat: 29/06/07
|
|
Un Domn O Credinta Un Botez.
_______________________________________ Pentru ca nimanui nu ii pasa cand sunt trist, am hotarat sa fiu fericit.
|
|
08/11/07 19:58
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Simaptic. Florine, poţi să zici liniştit din ce credinţă faci parte. Nu ai de ce să-ţi fie teamă să-ţi argumentezi de ce ai ales să te încadrezi la eticheta pe care o porţi acum.
Eu unul o spun, şi am mai spus-o, că pe lângă eticeta de creştin, am ales şi sub-eticheta de penticostal. Şi cred că botezul la o vârstă a discernământului este o cerinţă din partea lui Hristos, de a mărturisi conştient în faţa oamenilor, că L-ai primit pe Hristos în inima ta şi că începi să-ţi schimbi viaţa pentru a te asemăna cu El.
Evident, botezul fără naşterea din nou, adică primirea lui Hristos în inimă ca Domn şi Mântuitor, mi se pare fără sens. Drept doavadă stau şi vieţile celor care fac astfel de scăldări, copii fiind sau majori, dar care trăiesc într-un fel opus lui Hristos. Iar dacă cineva a făcut cândva un astfel de botez copil fiind, şi se observă la un moment dat că trăiaeşte o viaţă după voia lui Hristos, părerea mea e că a trecut undeva pe parcurs prin naşterea din nou.
Prin urmare, ordinea mi se pare şi logic, şi Scriptural, mai întîi naştere din nou, apoi botez ca mărturisire a naşterii din nou.
|
|
09/11/07 08:23
|
|
CatalinD
membru
Inregistat: 02/03/07
|
|
Un raspuns concret din partea mea la "Este necesar botezul pentru a fi mantuit" este:
NU, deoarece mantuirea se primeste in dar, prin harul Domnului, prin credinta in Domnul Isus si jertfa Sa rascumparatoare.
Motivul de mai sus este absolut suficient, insa suplimentar putem citim in Biblie si despre oameni care au fost mantuiti fara a fi botezati precum si despre oameni care au fost botezati fara a fi mantuiti.
Daca ne intrebam daca botezul este necesar, raspunsul este DA, dar nu pentru mantuire, ci pentru intrarea in crestinism (Efeseni 4.5 "Este un singur Domn, o singurã credintã, un singur botez.") in care se recunoaste cel putin formal ce se spune la Efeseni 4.5. Toti oamenii din tarile crestine il recunosc cu gura pe Domnul Isus ca Domn, deoarece au fost botezati, chiar daca unii atunci cand erau mici sau altii cand au crescut mari. Si unii si altii dau marturie cu gura, datorita faptului ca au fost botezati, ca Isus este Domn. Aceasta aduce binecuvantari asupra lor, fiind pe teren crestin, dar si responsabilitati, deoarece urmare marturiei lor ca sunt crestini si Isus este Domn, Domnul ii considera robii Sai. Astfel, in pildele Domnului Isus se vorbeste despre robi buni si despre robi rai, si despre robi care au stiut voia Stapanului lor si au facut sau n-au facut ceea ce trebuiau sa faca.
_______________________________________ "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28
|
|
09/11/07 09:14
|
|
florin arad
membru
|
|
Si eu sunt Penticostal si cred ca botezul e foarte important si necesar pentru mantuire. Botezul în apă - Mt. 28:19; Mc. 1:9-10; Fapte 8:36-38, Ioan 3:22 Oricine crede potrivit Evangheliei urmează această poruncă biblică, cerând să fie botezat în apă. Se face în numele Tatălui, al Fiului şi a Duhului Sfânt, printr-o singură scufundare în apă - Matei 28:19; Marcu 16:16; Rom. 6:3-4; Fapte 10:47. Doctrina Bisericii Penticostale nu învaţă şi nu este de acord cu botezul făcut copiilor mici. Copiii mici sunt aduşi în Biserică pentru a se cere binecuvântarea Domnului peste ei - Marcu 10:13-16. Botezul a fost poruncit de Isus (Matei 28:19). El însuşi a fost botezat (Matei 3:13-16). Dumnezeu a confirmat botezul lui Isus (Luca 3:22), iar ucenicii l-au practicat şi învaţat (Fapte 2:38-41; 16:33; 19:1-6).
_______________________________________ Pentru ca nimanui nu ii pasa cand sunt trist, am hotarat sa fiu fericit.
|
|
09/11/07 13:21
|
|
CatalinD
membru
Inregistat: 02/03/07
|
|
M-am uitat la toate versetele indicate de tine si nu scrie la nici unul că botezul aduce mantuirea.
Dând deoparte doctrinele unui cult sau altul, ne vom prezenta fiecare înaintea lui Dumnezeu ca fiind fără vină numai şi numai din cauza sângelui vărsat de Mântuitorul spre iertarea noastră.
Eu personal rămân puternic încredinţat în suficienţa absolut deplină a preţului plătit de Domnul Isus Hristos pentru mântuirea mea, primită "prin har, prin credinţă" (Ef. 2.8).
_______________________________________ "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28
|
|
09/11/07 15:11
|
|
florin arad
membru
|
|
Nu doresc sa te contrazic,dar eu cred ca Mantuirea este un intreg absolut la care tindem cu totii si acest intreg este compus din mai multe elemente, unul fiind Botezul.
|
|
09/11/07 17:01
|
|
BADARAULAURA
membru
|
|
salutari domnule filip , dupa cate am citit din ce ai scris in mesajele tale tu esti un ortodox foarte convins sper sa nu gresesc, daca gresesc imi cer scuze, si poate deaceea tea deranjat mesajele mele si ceam scris nu pot sami dau seama ce nu ai inteles totusi di mes mele in fine........
|
|
12/11/07 13:40
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
BADARAULAURA a scris:
salutari domnule filip , dupa cate am citit din ce ai scris in mesajele tale tu esti un ortodox foarte convins sper sa nu gresesc, daca gresesc imi cer scuze, si poate deaceea tea deranjat mesajele mele si ceam scris nu pot sami dau seama ce nu ai inteles totusi di mes mele in fine........ |
daca zici ca e ortodox nu ai prea citit cu atentie mesajele...nu se referea la botezul de la scurt timp de dupa nastere...ci la botezul care il faci la maturitate si care cred ca e necesar sa-l faci daca vreis a fi mantuit
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
12/11/07 13:50
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Bună, Laura. Dacă o să-ţi faci timp să urmăreşti mai cu atenţie ce se scrie pe aici o să vezi că: - în a treia postare de pe această pagină am precizat cultul din care fac parte; - dedesubt de numele meu apare o etichetă de "moderator". În această calitate am avut câteva observaţii administrative pe seama mesajelor tale legate nu de ideile transmise, ci de forma transmiterii lor.
Te rog să le iei ca atare, fiind atât spre binele tău, pentru că te ajută să te faci înţeleasă mai bine, cât şi spre binele altora care poate ar beneficia de ceea ce ai tu de zis.
În caz că aspectul de mai sus nu ar prezenta importanţă pentru tine (deocamdată nu ştiu care e situaţia, aşa că sunt din nefericire nevoit să explorez şi această situaţie), forumul acesta are un regulament pe care trebuie pur şi simplu să-l respecţi pentru a ţi se permite să postezi aici. Cam atât.
|
|
12/11/07 15:08
|
|
BADARAULAURA
membru
|
|
buna, filip , da am citit dupa aceeia cu atentie mes tale si am vazut ca esti penticostal si ma bucur , eu fac parte dintro biserica carismatica , si imi cer scuze ca am gresit spunand ca esti ortodox
|
|
13/11/07 12:43
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Botezul fara o vietuire crestina continua nu este de ajuns. Nici macar a-L fi avut vreodata pe Duhul Sfant nu este indestulator pentru a fi mantuit.
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
15/09/08 21:42
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Norkis a scris:
Nici macar a-L fi avut vreodata pe Duhul Sfant nu este indestulator pentru a fi mantuit. |
Foarte bine punctat. De acord.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
16/09/08 09:46
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Fara Hristos nu exista crestinism, asa cum Craciunul fara El e 0. De aici pleaca tot restul...credinta, mantuire, practici, ritualuri. Dar fara o viata cu El toate-s 0. Mantuirea o primesc fiindca am crezut si cred in El. Botezul il fac fiindca am crezut. Merg la biserica fiindca cred. Suntem botezati cu Duh Sfant fiindca suntem ai Lui. Daca facem incepand de la practici si nu de la credinta vom fi ca cineva care construieste acoperisul prima data apoi fundatia.
Ultima modificare de Sword (16/09/08 11:34)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
16/09/08 11:25
|
|
Norkis
membru
|
|
Multumesc frumos, archangel.
Sunt graitoare cuvintele urmatoare, chiar tulburatoare daca le veti prelucra sensul lor adanc:
"The Lord will bless us with more baptisms if you make sure the ones you have are going to keep their commitments. The Lord will not prepare more people for baptism if we are not converting the ones we have". Richard G. Scott
|
|
17/09/08 13:21
|
|
reluestera
membru
 Inregistat: 06/09/08
|
|
botezul in apa, cu duhul sfant, cu foc=mantuire
col.2:11,12
Ultima modificare de reluestera (17/09/08 14:11)
_______________________________________ da, El e stanca si ajutorul meu, turnul meu de scapare; nicidecum nu ma voi clatina.
|
|
17/09/08 14:04
|
|
Norkis
membru
|
|
+ marturisire, pocainta zilnica, fapte demne de ucenici ai Domnului
|
|
17/09/08 22:31
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Si +...+....+.... ?
Cred ca ati uitat harul pe undeva... 
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
18/09/08 07:46
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
cand am fost in tabara in Ungaria am intalnit 2 fete(crestine dupa evanghelie) care sustineau faptul ca nu trebuie sa fii botezat ca sa fii nascut din nou si ca sa ajungi in cer... si imi dadeau exemplul talharului de pe cruce... ele mai sustineau si ca un crestin nu poate cadea din hardar acest lucru nu cred ca s-ar potrivi acestui subiect)... ideea lor era fixa, si oricat de mult le-ai fi spus cu argumente Biblice ca ele gresesc, tot nu vroiau sa inteleaga... astfel de oameni... Biblia spune sa ii lasam in voia firii lor... totusi... eu unul cred ca daca pe acest pamant ti se da ocazia sa te botezi si nu o faci... nu cred ca vei ajunge in cer...
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
18/09/08 08:05
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
mototey a scris:
eu unul cred ca daca pe acest pamant ti se da ocazia sa te botezi si nu o faci... nu cred ca vei ajunge in cer... |
Ceva texte biblice ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
18/09/08 18:04
|
|
KoJack
membru
Inregistat: 29/02/08
|
|
Eu de exemplu nu sunt botezat ... am avut ocazia sa am botezul dar am gandit ca e mai bine sa fac dupa 18 ani ... daca voi muri pana atunci eu unde voi merge???
_______________________________________ Semnat...
KJ.
|
|
10/01/09 02:23
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Deci in rai... e bine sa zici ca iei botezul cand esti matur sa sti exact ce marturisesti sau ce faci. Dar ai grija caci poti zice inca nu sunt pregatit, inca nu sunt si amini pina e prea tirziu 
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
10/01/09 02:27
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
De acord cu liviu. Dar daca stii ce crezi si de ce nu prea vad de ce ai amana botezul. Amanarea ar trebui sa fie facuta numai daca nu esti prea sigur pe ceea ce crezi.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
10/01/09 14:41
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
reluestera a scris:
botezul in apa, cu duhul sfant, cu foc=mantuire
col.2:11,12 |
Ma gandesc ca nu in pasajul recomandat ai gasit ca trebuie sa te botezi cu foc, sau ma insel?
Daca e vorba de mantuire(salvare), aceasta are loc nu cand suntem sfinti, ci cand suntem pacatosi. P esfinti nu trebuie sa-i mai salvezi !
Mantuirea este de asemenea gratuita: "Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu." (Efes.2:8)
Botezul vine in urma mantuirii, sau ma insel?
Desigur pe drept s-ar puea trage concluzia: botezul nu este necesar pentrumantuire!
Asta nu inseamna ca botezul nu-i necesar! El trebuie facut! Domnul Iisus a zis: sa implinim tot ce trebuie implinit. Desi nu avea nevoie sa fie mantuit, El s-a botezat. Dar nu vreau sa fiu of-topic, cu argumentarea botezului, pentru ca nu este conditie a mantuirii.
Din cate cunosc eu, la botez nu sunt acceptati oameni care nu au fost mantuiti, adica cei care traiesc in vechile pacate, si sa spuna: Acuma te botez, si te vei mantui de pacate! Pot sa fie exceptii, pot fi oameni mantuiti instntaneu si botezati, dar cred ca acestea raman exceptii.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
23/01/09 13:13
|
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
Nu, botezul nu este necesar pentru a fi mantuit. Totusi, Traian, botezul Domnului Isus nu este botezul crestin, ci este botezul lui Ioan. Tu esti botezat la maturitate sau consideri ca botezul ortodox este facut conform Scripturii?
|
|
23/01/09 13:39
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|