|
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
nikku a scris:
Nu, botezul nu este necesar pentru a fi mantuit. |
aa...da-mi argument la asta. depsre ce botez vorbesti?...cel in apa?
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
23/01/09 13:43
|
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
Desigur ca de cel in apa. Argument? Ia spune-mi, siguranta mantuirii o ai din faptul ca esti botezat? Te botezi cumva nemantuit?
|
|
23/01/09 13:49
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
nikku a scris:
Nu, botezul nu este necesar pentru a fi mantuit. Totusi, Traian, botezul Domnului Isus nu este botezul crestin, ci este botezul lui Ioan. Tu esti botezat la maturitate sau consideri ca botezul ortodox este facut conform Scripturii? |
Daca botezul Domnului, nu este cel crestin ci este botezul lui Ioan, atunci ucenicii Domnului cu ce botez au fost botezati? Cu botezul lui Ioan, ori s-au botezat ei unul pe altul?
Sau daca ei au ramas doar cu botezul lui Ioan nu e bine?
Ultima modificare de OLD TRAIAN (23/01/09 14:05)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
23/01/09 14:04
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
bai ... io botezul asta il vad ca pe o bicicleta ... sunt multi care merg cu bicicleta darrrrrrrrrrr... sunt si unii care mai au accidente cu masini sau pur si simplu ... 
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
23/01/09 14:07
|
|
Old
Moderator
|
|
giany a scris:
bai ... io botezul asta il vad ca pe o bicicleta ... sunt multi care merg cu bicicleta darrrrrrrrrrr... sunt si unii care mai au accidente cu masini sau pur si simplu ...  |
Si intri cu bicicleta in apa? Sau daca te prinde ploaia zici ca te-a botezat? (ca la noi )
Ultima modificare de OLD TRAIAN (23/01/09 14:09)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
23/01/09 14:08
|
|
giany
membru
|
|
tu ai impresia ca ploaia vine pentru ca ai tu bicicleta ??? sa fim seriosi ... poate vreo furtuna ... 
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
23/01/09 14:11
|
|
nikku
membru
|
|
Pai de ce trebuie sa ne lovim intotdeauna de exceptii? Nu stiu cum s-au botezat ucenicii, daca s-au mai botezat o data sau nu, si sincer nu ma intereseaza. Nu ne priveste pe noi. Iata ce zice Biblia in Faptele Apostolilor 19: "1.Pe când era Apolo în Corint, Pavel, după ce a trecut prin ţinuturile de sus ale Asiei, a ajuns la Efes. Aici a întâlnit pe câţiva ucenici, 2.şi le-a zis: "Aţi primit voi Duhul Sfânt când aţi crezut?" Ei i-au răspuns: "Nici n-am auzit măcar că a fost dat un Duh Sfânt." 3.Dar cu ce botez aţi fost botezaţi?" le-a zis el. Şi ei au răspuns: "Cu botezul lui Ioan." 4.Atunci Pavel a zis: "Ioan a botezat cu botezul pocăinţei, şi spunea norodului să creadă în Cel ce venea după el, adică în Isus." 5.Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus. 6.Când şi-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a pogorât peste ei, şi vorbeau în alte limbi, şi proroceau." De ce separa Cuvantul lui Dumnezeu aici cele doua botezuri?
|
|
23/01/09 14:11
|
|
giany
membru
|
|
sunt masi multe biciclete cu mai multe locuri unele ...   
|
|
23/01/09 14:13
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Ioan 3:5 Isus i-a răspuns: "Adevărat, adevărat îţi spun, că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.
Efeseni 4:5 Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez.
Coloseni 2:12 fiind ingropati impreuna cu El, prin botez, si inviati in El si impreuna cu El, prin credinta in puterea lui Dumnezeu, care L-a inviat din morti.
Marcu 1:4 a venit Ioan care boteza in pustie, propovaduind botezul pocaintei spre iertarea pacatelor.
Marcu 10:39 "Putem," au zis ei. Si Isus le-a raspuns: "Este adevarat ca paharul pe care-l voi bea Eu, il veti bea, si cu botezul cu care voi fi botezat Eu, veti fi botezati;
Efeseni 5:39 "Putem," au zis ei. Si Isus le-a raspuns: "Este adevarat ca paharul pe care-l voi bea Eu, il veti bea, si cu botezul cu care voi fi botezat Eu, veti fi botezati;
Faptele Apostolilor 19:4 Atunci Pavel a zis: "Ioan a botezat cu botezul pocaintei, si spunea norodului sa creada in Celce venea dupa el, adica in Isus."
1 Petru 3:21 Icoana aceasta inchipuitoare va mantuieste acum pe voi, si anume botezul, care nu este o curatire de intinaciunile trupesti, ci marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Isus Hristos,
Nikku daca vrei o sa iti explic, dar ai nevoie de botezul care noul Legamint care il faci prin Isus. E o martursire ca iti ingropi viata care a fost robita de pacat si te re-nasti sau inviezi cu Isus la o viata sfanta in Isus. Nimeni nu poata sa zica ca e crestin daca nu a facut Botezul in Apa.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
23/01/09 14:13
|
|
nikku
membru
|
|
Nu am zis ca nu trebuie facut botezul, dar sa nu il facem un ritual care ne-ar acorda puteri supranaturale sau mai stiu eu ce.
|
|
23/01/09 14:17
|
|
Old
Moderator
|
|
nikku a scris:
Pai de ce trebuie sa ne lovim intotdeauna de exceptii? Nu stiu cum s-au botezat ucenicii, daca s-au mai botezat o data sau nu, si sincer nu ma intereseaza.
|
Pe mine ma intereseaza, si nu este lipsit de semnificatie. Cred ca ne ajuta si sa intelegem semnificatia botezului.
Cred ca vorbesti doar in dreptul tau. Eu unul nu merg dupa sloganul "crede si nu cerceta". Si daca un loc din Biblie iti sustine opiniile iar altul nu , trebuie sa intelegem motivul.
|
|
23/01/09 14:18
|
|
nikku
membru
|
|
Daca poti sa oferi o explicatie, poti sa spui ca cele doua botezuri sunt unul si acelasi, pune-o inainte ca sa putem judeca cu mintea pe care ne-a dat-o Dumnezeu.
|
|
23/01/09 14:21
|
|
livu2day
membru
|
|
Sunt unile rituale trebuite sa le faci, eu cred dupa Biblie e Botezul in Apa. In care cu botezul cu apa iti marturisesti ca te-ai predat viata Lui Isus si l-ai acceptat ca Mantuitor. Marturisesti fata de cer, pamint si iad acest lucrul ca iti ingropi pacatele si viata de pacat prin sangele Lui Isus.
Mai trebuie cred si cina Domnului, dar asta e o alta topic.
Anumite rituale sunt facute ca marturisire sau un Legamintul care il marturisesti fata de cer, pamint si iad.
Eu nu prea imi place rituale caci majoritatea nu sunt dupa Biblie, dar daca Domnul Isus a facut acest lucrul, oare suntem noi mai buni? Daca Isus a facut acestea rituale, o sa le fac si eu ca are motive.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
23/01/09 14:22
|
|
KoJack
membru
Inregistat: 29/02/08
|
|
gabitzu.sb a scris:
Eu de exemplu nu sunt botezat ... am avut ocazia sa am botezul dar am gandit ca e mai bine sa fac dupa 18 ani ... daca voi muri pana atunci eu unde voi merge??? |
Imi raspunde si mie cineva la intrebare ... nu vreau teorie multa ... un raspuns bun!!!
_______________________________________ Semnat...
KJ.
|
|
24/01/09 14:43
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
gabitzu.sb a scris:
Eu de exemplu nu sunt botezat ... am avut ocazia sa am botezul dar am gandit ca e mai bine sa fac dupa 18 ani ... daca voi muri pana atunci eu unde voi merge??? |
Dacă eşti născut din nou, dacă L-ai primit pe Domnul Isus în inima ta ca domn şi mântuitor, şi mori înainte de a mărturisi public acest lucru, adică înainte de a te boteza, ajungi în rai.
|
|
24/01/09 15:20
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
dar care sa fie motivele pentru care sa nu te botezi?... sa fie oare rusine sa marturisesti public hotararea ta?... sa fie oare din cauza unora din biserica?... sau ce alte motive ar exista?... si ca s-o completez pe Magdy... si... gabitzu... asta cred ca e un raspuns bun, dar nu stiu daca iti va placea foarte mult... iata la ce ma refer...
Marcu 16:16 - "Cine va crede si se va boteza, va fi mantuit, dar cine nu va crede, va fi osandit."
... deci eu cred ca daca ti s-a dat sansa, dupa ce L-ai cunoscut pe Hristos si mantuirea care vrea sa ti se ofere in dar, sa te botezi iar tu ai refuzat din cine stie ce motive... nu o data... de mai multe ori(sau poate chiar o data)... nu stiu daca destinatia e raiul... poate imediat imi vei aminti de talharul de pe cruce... da... el nu a avut timp pentru botez... sau de cei care se pocaiesc in ultima clipa... da... la fel e raspunsul meu... nu a avut ocazia de a se boteza... dar tu, ca si tanar... trebuie sa faci publica marturisirea ta de a-L urma pe Hristos pentru tot restul vietii... Dumnezeu sa va binecuvinteze!
Ultima modificare de mototey (24/01/09 19:28)
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
24/01/09 19:25
|
|
KoJack
membru
Inregistat: 29/02/08
|
|
multumesc Magdy ...
dar daca nu ma lasa parintii pana la 18 ani???
_______________________________________ Semnat...
KJ.
|
|
24/01/09 19:31
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
mototey a scris:
Marcu 16:16 - "Cine va crede si se va boteza, va fi mantuit, dar cine nu va crede, va fi osandit." |
Chiar in versetul citat de tine scrie ca fi osandit cine nu va crede, nu cine nu s-a botezat.
gabitzu, mantuirea este un dar , nu ceva ce poti obtine facadn nu stiu ce (botezandu-te, de exemplu).
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
24/01/09 20:16
|
|
mototey
membru
|
|
da... dar nu spune ca doar cine va crede va fi mantuit... trebuie sa se si boteze... si am vorbit de cazurile exceptionale... si am enumerat cateva motive de ce sa nu se boteze... daca tanarul sau tanara refuza sa se boteze din astfel de motive... atunci... eu inca imi sustin argumentul de mai sus... cred ca e biblic... 
|
|
24/01/09 20:38
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
mototey a scris:
trebuie sa faci publica marturisirea ta de a-L urma pe Hristos pentru tot restul vietii |
decat sa te duci acolo in fata si sa faci public si dupaia sa traiesti ca un amarat de crestin orfan in timpul saptamanii ,mai bine stai in banca ta . Prin asta vreau sa spun ca nu e atat de importanta marturia aia de 2 minute cat trairea de 40 de ani .
gabitzu.sb ,eu zic sa stai linistit ,daca esti crestin cu adevarat o sa ajungi in rai si nebotezat . Daca nu te lasa ai tai pana la 18 ani ,poti astepta .
livu2day a scris:
Nimeni nu poata sa zica ca e crestin daca nu a facut Botezul in Apa. |
permite-mi sa spun ca nu te cred . Nu sunt deloc impotriva botezului ,dar nici sa ii exageram importanta in halul asta . Eu zic ca sunt multi necrestini botezati ,tu ce zici ? Numai arunca o privire prin jur ca te gandesti ca iti pare rau ca Domnul are asa copii . [mi-am amintit o chestie interesanta :"daca tu crezi ca ai probleme cu copii tai ,gandeste-te cate are Domnul cu ai Lui"]
Ultima modificare de RainSong (24/01/09 20:52)
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
24/01/09 20:52
|
|
mototey
membru
|
|
hey... atunci de ce Domnul Isus s-a botezat cu apa?...
sunt de acord cu tine rain in privinta faptului ca mai bine stai in banca ta daca nu poti trai plin de bucurie si cu dorinta arzatoare de a-L lauda pe Dumnezeu in toate zilele saptamanii... dar eu cred ca botezul face parte din porunca... sau sa zic din marea trimitere... Matei 28, Marcu 16... Mergeti si faceti ucenici din toate neamurile... botezandu-i in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh... dar am spus si mai devreme... sunt si exceptii care sa intareasca regula... 
|
|
24/01/09 21:04
|
|
april
admin forum
|
|
mototey a scris:
hey... atunci de ce Domnul Isus s-a botezat cu apa?... |
Dar de ce nu a botezat El pe nimeni ?
|
|
24/01/09 21:23
|
|
mototey
membru
|
|
pentru ca misiunea Lui era de mantuire a omenirii... si fiindca ucenicii nu pot sa mantuiasca, omul nu poate sa mantuiasca om... trebuie sa primeasca pe Domnul Isus Hristos ca Domn si Matuitor personal... si in marea trimitere mai spune ceva.. pe langa faptul ca trebuie ca oamenii sa fie botezati... si invatati-i tot ce v-am poruncit EU... nu stiu... eu spun parerea mea... nu sustin ca am dreptate... cred ca toate astea se leaga... devii crestin cunoscandu-L pe Hristos ... mai apoi faci pasul botezului(marturisire publica)... iar dupa aceea duci o viata de crestin... pazesti lucrurile pe care El spune sa le pazesti...:P
|
|
24/01/09 21:32
|
|
livu2day
membru
|
|
RainSong a scris:
livu2day a scris:
Nimeni nu poata sa zica ca e crestin daca nu a facut Botezul in Apa. |
permite-mi sa spun ca nu te cred . Nu sunt deloc impotriva botezului ,dar nici sa ii exageram importanta in halul asta . Eu zic ca sunt multi necrestini botezati ,tu ce zici ? Numai arunca o privire prin jur ca te gandesti ca iti pare rau ca Domnul are asa copii . [mi-am amintit o chestie interesanta :"daca tu crezi ca ai probleme cu copii tai ,gandeste-te cate are Domnul cu ai Lui"] |
Poti sa nu ma crezi dar hai sa vedem din Biblie: Faptele apostolilor 2:41 Cei ce au primit propovăduirea lui, au fost botezaţi; şi în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete.
Uite in italics, intrebarea zice clar au fost botezati si a fost audagatii inca 3 mii de suflete, deci Biblie zice cam clar. Plus cred ca ai citit Biblia si zice clar ca Isus si toti cei ce credeau sa botezat, mai zice in multe versete... Daca ai sansa sa botezi ce te opreste sa face acestea "icoana" adica simbol, ritual in care descrie moarte Lui Isus si invirea prin sangele Lui. E clar ce e clar, pot sa mai aduc destul versete dar cred ca majoritatea deja le stie, numai daca vrei sa ascultati.
Ultima modificare de livu2day (27/01/09 03:12)
|
|
27/01/09 03:12
|
|
april
admin forum
|
|
livu2day a scris:
Faptele apostolilor 2:41 Cei ce au primit propovăduirea lui, au fost botezaţi; şi în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete.
Uite in italics, intrebarea zice clar au fost botezati si a fost audagatii inca 3 mii de suflete, deci Biblie zice cam clar. |
Zice ca intai au primit propovaduirea, apoi au fost botezati. Nu ca intai au fost botezati si apoi au fost mantuti ( adica ar fi fost necesar botezul pt a fi mantuiti ).
|
|
27/01/09 17:36
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|