TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Este necesar botezul pentru a fi mantuit? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 10
livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08

april a scris:

Zice ca intai au primit propovaduirea, apoi au fost botezati. Nu ca intai au fost botezati si apoi au fost mantuti ( adica ar fi fost necesar botezul pt a fi mantuiti ).

Dar cum sa ai credinta daca nu ai primit Cuvantul Lui Dumnezeu... zice "Cei ce au primit propovăduirea lui, au fost botezaţi". Deci cine primeste Cuvantul de Mantuire prin Isus sa botezat, zice clar sau nu. Nu trebuie nustiu ce teologie, zice clar.
De unde vrei sa se boteaza daca nu ai primit Cuvantul si nu a avut credinta in Isus?

De adaugati arata ca "s-au adaugat inca trei mii de suflete", acest lucrul arata ca pentru sa botezat ucenici (adica cei cei urmea Calea Lui Isus) a crescut pentru ca a facut acest Legamint.
Pentru mine zice desult de clar... nustiu chiar trebuie sa scriu paragrafe unde versetul zice clar. Inca mai sunt versete despre "botezul in apa", dar acest dovedeste ca "botezul in apa" e o aduagare mai multe suflete la cresitinitate adica la biserica Lui Isus.

Ultima modificare de livu2day (27/01/09 18:04)

27/01/09 18:03

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Este necesar botezul pentru a fi mantuit sau nu ?

27/01/09 18:18

livu2day
membru

Da, astfel nu poti fi adaugat ca crestin.
Deci este nevoie ca sa fi mireasa spalata prin sangele Lui Isus. Trebuie sa iti ingropi viata de pacat si sa te renasti la o noua viata prin Isus si sangele Lui.

27/01/09 18:23

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

livu2day a scris:

Da, astfel nu poti fi adaugat ca crestin.
Deci este nevoie ca sa fi mireasa spalata prin sangele Lui Isus. Trebuie sa iti ingropi viata de pacat si sa te renasti la o noua viata prin Isus si sangele Lui.

Este adevarat, chiar daca te compari cu 'mireasa' ca sa arati cat de importanta este puritatea, ca sacrificiul Mantuitorului este vital in salvarea noastra.
Tu ai spus doua fraze foarte importante.

1.Prima ne comunica pretul rascumpararii, adica Sangele Mantuitorului.Nu poate insemna altceva, pentru ca nu te-ai spalat literalmente cu sange.

2.In fraza a 2-a pe care tu o spui inteleg ca trebuie sa renunt la trecutul meu trait fara Dumnezeu, sa-l ingrop, si sa incep sa traiesc altfel; sa traiesc o viata noua, dupa voia lui Dumnezeu.

Cu ambele afirmatii sunt de acord.
Dar ca sa fim la topic, unde pui botezul in apa?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (27/01/09 18:36)

27/01/09 18:36

livu2day
membru

OLD TRAIAN a scris:

Cu ambele afirmatii sunt de acord.
Dar ca sa fim la topic, unde pui botezul in apa?

Uite: 1 Petru 3:21 Icoana aceasta închipuitoare vă mântuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţire de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos,

Aici zice de "Icoana inchipuitoare va mantuieste, si anume botezul". Deci e icoana, icoana e o imagine, un simbol in care marturisesti prin botez.
Deci prin sangele Lui Isus si moarte Lui am murit fata de o viata robita de pacat dar acuma prin sangele Lui Isus si invierea care am facut-o impreuna cu El ne mantuieste si ne da sansa sa mostenim imparatia Lui Tatal.

Deci sa iti mai dau exemplu:
Ioan 3:3 Drept răspuns, Isus i-a zis: "Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu."
Ioan 3:5 Isus i-a răspuns: "Adevărat, adevărat îţi spun, că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.

Deci zice clar din apa. De duh e alta poveste si e offtopic. Dar zice ce zice.

Ultima modificare de livu2day (27/01/09 18:53)

27/01/09 18:52

nikku
membru

Inregistat: 26/11/08
Hai sa spun si eu o nelamurire legata de acest subiect. Unele culte crestine: luteranii, unitarienii, calvinistii, reformatii etc., pe langa mult mai cunoscutele biserici ortodoxa si catolica, practica botezul copiilor mici, pe care alte culte il considera nebiblic. Problema este ca nimeni nu poate sa nege ca si in aceste culte sunt crestini adevarati, oameni care traiesc cu Dumnezeu. Intrebarea ar fi: ei nu sunt mantuiti? Pe ce baza? Doar pentru ca nu se boteaza?

27/01/09 19:35

april
admin forum

livu2day a scris:

Ioan 3:3 Drept răspuns, Isus i-a zis: "Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu."
Ioan 3:5 Isus i-a răspuns: "Adevărat, adevărat îţi spun, că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.

Deci zice clar din apa. De duh e alta poveste si e offtopic. Dar zice ce zice.

De unde stii ca e vorba de apa botezului ? Apa este si un simbol al Cuvantului.

27/01/09 19:35

livu2day
membru

april a scris:

De unde stii ca e vorba de apa botezului ? Apa este si un simbol al Cuvantului.

Pentru in primul rand acolo nu vorbeste in pilde.
Iaras este dovezi ca si Isus a fost botezat prin apa, daca nu trebuia sa ia botezul de ce la facut? Eu ma duc dupa Isus... fiecare sa mearga cum crede dar credinta mea e Isus.
Deci ce inseamna icoana, april simt ca ma repet. Nustiu ori nu ma exprim clar dar acestea deja sunt zise si ce sa intampla acuma e un ciclu.
Sti ca zice ca si Israel a fost botezati prin Marea Rosie? Nustiu exact dar o sa gasesc sursa in curand, poate stie cineva...
Pot sa iti dau exemplu spalat prin sangele Lui Isus in Apocalipsa dar sunt destule versete. Deci nu cred ca trebuie sa le arat pe toata? Cu totusi suntem crestini si cercetam noi Biblia ca sa stim unile din ele.

@Nikku - De ce Isus nu sa botezat ca copil? Un copil chiar poate sa marturiseasca de la decizia lui insusi sa alege pe Isus? Deci poate un copil fara nici o influenta sa aleaga el ci nu de la parinti si nu parinti sa alega pentru el?
Raspunsul iti dau Dumnezeu nu tine in cont timpuluri de ne-stiinta si ii cheama pe toti acuma sa cunoasca Adevarul. Daca cineva stie despre botezul in apa, ce il opreste? Inseamna ca ei a cunoscut Adevarul si nu la primit, deci daca citesti Biblie si etc si nu faci deci nu este mantuit.
Pentru cei ce nu cunosc Adevarul sunt judecati dupa fapte bune.

Ultima modificare de livu2day (27/01/09 19:46)

27/01/09 19:46

nikku
membru

Liviu, eu nu m-am referit la motivatiile botezului. Asta e un alt subiect... Problema e ca asa se invata in acele culte.

livu2day a scris:

Pentru cei ce nu cunosc Adevarul sunt judecati dupa fapte bune.

Nu stiu daca exista suport biblic pentru asa ceva.

27/01/09 20:30

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
Intrebarea aceasta cu botezul in apa e echivalenta cu cea referitoare la casatoria in fata Domnului... Ce anume da valoare tuturor faptelor noastre? Motivatia, atitudinea, incredintarea cu care sunt practicate. Inima cu care venim in fata Lui. Pentru mine botezul in apa la o varsta matura s-a dovedit a fii necesar, in lumina a ceea ce El mi-a revelat prin Cuvant.
Sa vorbim despre talharul mantuit (de pe cruce)? Sau despre alte cazuri din Biblie? - Ok, dar contextul e vital!

Ultima modificare de UnderZero (27/01/09 21:36)

27/01/09 21:35

april
admin forum

Este vorba despre botez ca fiind necesar sau nu in primirea/obtinerea mantuirii. Este mantuirea conditionata de botez ? Daca e primita prin dar, de ce unii pun atat pret pe botez ?

Nu sunt contra botezului, sunt doar contra importantei exagerate, din punctul meu de vedre, pe care o acorda unii botezului.

27/01/09 22:27

livu2day
membru

nikku a scris:

Liviu, eu nu m-am referit la motivatiile botezului. Asta e un alt subiect... Problema e ca asa se invata in acele culte.

Nu stiu daca exista suport biblic pentru asa ceva.

Nu asa invata cultele si daca citesti Biblia zice clar, sunt destule versete si unde zice clar... n-am sa ma mai explic.

De context Biblic ia uite zice ca nu tine in seama vremurile de nestiinta:
Faptele apostolilor 17:30 Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă, şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;
Romani 2:12 Toţi cei ce au păcătuit fără lege, vor pieri fără lege; şi toţi cei ce au păcătuit având lege, vor fi judecaţi după lege.

Romani 2:14. Cand Neamurile, macar ca n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, isi sunt singuri lege;

Romani 2:15 si ei dovedesc ca lucrarea Legii este scrisa in inimile lor; fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care sau se invinovatesc sau se desvinovatesc intre ele.

Plus a fost multe exemple nikku unde Dumnezeu la alesi sai care a stiut ca o sa aleaga pe Isus a trimis pe cineva sa ia vorbit prin vedeni si multimeme de semn.
A fost multe exemple si etc, vorbim despre destinare.

@April - Daca ai sansa sa faci botezul e necesar. Ce te opreste sa nu faci botezul, e chiar asa de greu? Infine e simplu.

28/01/09 04:27

april
admin forum

livu2day a scris:

@April - Daca ai sansa sa faci botezul e necesar. Ce te opreste sa nu faci botezul, e chiar asa de greu? Infine e simplu.

Nu era vorba de a nu te boteza, ci de a te boteza de teama ca altfel iti poti pierde mantuirea .

28/01/09 07:51

UnderZero
membru

april a scris:

Nu sunt contra botezului, sunt doar contra importantei exagerate, din punctul meu de vedre, pe care o acorda unii botezului.

Botezul in sine (in apa) nu mantuie pe nimeni.

28/01/09 09:53

nikku
membru

UnderZero a scris:

Botezul in sine (in apa) nu mantuie pe nimeni.

Corect. Nu mantuie pentru ca esti mantuit deja.

28/01/09 10:44

UnderZero
membru

1 Petru 3:21 Icoana aceasta închipuitoare vă mântuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţire de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos...

Contextul conteaza, pentru ca altfel am putea spune ca textul se neaga pe sine insusi. Si totusi - nu! E vorba de recunoasterea, marturisirea Lui ca Domn in vietiile noastre si a trai o viata cu EL si precum EL.

Ultima modificare de UnderZero (28/01/09 11:22)

28/01/09 10:57

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

livu2day a scris:

De ce Isus nu sa botezat ca copil?

pentru ca pe vremea aia Ioan Botezatorul era si el copil ? Ioan a inceput parctica asta ,pana atunci nu mai erau botezatori ,deci nu avea cine sa il boteze :D [prin chestia asta nu spun ca sunt de acord cu botezul bebelusilor ,e doar o observatie]

28/01/09 11:26

UnderZero
membru

Botezul era o practica obisnuita pe vremea aceea. Slugiile erau botezate in casa noului lor stapan ca si o marturisire a apartenentei lor. Avea si atunci o valoare simbolica deosebita.

Ultima modificare de UnderZero (28/01/09 11:44)

28/01/09 11:44

RainSong
membru

ma refeream la botezul crestin .

28/01/09 11:46

UnderZero
membru

Mi-am dat seama ;) Vroiam doar sa precizez ca te referi la cele crestine :D. E important cred eu a se analiza si cultura acelor evenimente. Atata tot...(am si eu ideile mele fixe :D: contextul temporal si cultural )

Ultima modificare de UnderZero (28/01/09 11:56)

28/01/09 11:48

RainSong
membru

[mi-am dat seama ca eu am gresit ,ziceam ca nu existau botezatori de nici un fel .Mersi de precizare ,eu nu am auzit faza cu slugile]

28/01/09 11:52

livu2day
membru

RainSong a scris:

livu2day a scris:

De ce Isus nu sa botezat ca copil?

pentru ca pe vremea aia Ioan Botezatorul era si el copil ? Ioan a inceput parctica asta ,pana atunci nu mai erau botezatori ,deci nu avea cine sa il boteze :D [prin chestia asta nu spun ca sunt de acord cu botezul bebelusilor ,e doar o observatie]

Era plin de Duhul Sfant, vorbea de la 8 zile, il lauda pe Dumnezeu de la 8 zile. Deci daca putea sa laude pe Dumnezeu de la 8 zile imagineaza ce putea sa faca la copilarie, a trait in pustie dar cred ca totul a fost cu un scop.
Deci si Isus a fost in Templu de tinar si invata din Scripturi si ii invata pe aia batrini.
A fost facut asa pentru ca nu are un copil normal sa aleaga el singur acest lucrul, cand alegere lui nu este a-lui ci sunt a-lui parinti lui. Nu are un alt om sa mantuieasca pe alt om, adica sa alege Mantuirea adica pe Isus pentru el.
Daca ar fi asa eu as incerca sa mantuiesc pe multi dar nu e asa de simplu, e vorba de alegere in care un copil nu poate intelege indeplin.

@April - Iti spun ceva... mergi undeva departe si poti sa mergi pe undeva unde sti si esti precis ca ajungi daca faci asa. Dar poti sa mergi pe scurtaturi si incurcaturi in care risti sa nu ajungi sau sa te pierzi.
Deci intrebarea e simpla, de ce sa te risti cand sti cu adevarat Calea ceea buna? Vrei sa te duci pe scurtaturi ca sa arati ca si pe acolo poti ajunge acolo? Poti dar eu ma duc pe Calea ceea cu singuranta.

@Nikku - Nu ai cum sa fi mantuit deja... si daca ai fi botezat cu apa, cu foc si Duhul Sfant. Tot nu esti mantuit deja, acest lucrul eu n-as avea curajul sa zic.
Isus e mantuirea dar nu putem fi mantuiti pina nu traim cu El si dupa voia Lui, ca zice ca nimic spurcat nu intra in ceruri.
De aceea trebuie dupa ce ai ales pe Isus sa traiest o viata sfanta unde esti pregatit pentru ceruri care e Mantuirea.

@UnderZero - Imi place ce ai zis cu talharul, sunt exemple foarte bune. A fost un singur talhar cu aceea exceptie. Adica arata ca sunt excepti unde persoane poate fi mantuite pentru ca nu a avut sansa decat numai asa.
Adica Isus arata in acest fel ca poate fi excepti de mantuiti dar zic poti sa te risti o exceptie cand Calea cu singuranta de deja in Biblie destul de clar.

Ultima modificare de livu2day (28/01/09 13:43)

28/01/09 13:30

lorre
membru

Inregistat: 07/10/06
eu cred ca botezul este un simbol al faptului ca tu te-ai renascut.binenteles,trebuie sa te botezi,dar exista exceptii cand oameni pe patul de moarte se predau Domnului si atunci sunt salvati.

28/01/09 17:45

livu2day
membru

Marcu 16:16
Cine va crede si se va boteza, va fi mantuit; dar cine nu va crede, va fi osandit[/i]

29/01/09 14:59

KoJack
membru

Inregistat: 29/02/08
am observat ca toate cultele au o problema ... eu merg la o biserica baptista ... si acolo tot timpul fratii ma intreaba cand vreau sa primesc botezul? am observat la baptisti ca daca nu esti botezat nu esti mantuit ... de asta nici nu stiu ce biserica sa aleg cand voi fi in stare sa imi aleg locul unde sa merg ... in fine ... asta era si parerea mea ... fiecare este judecat dupa cunostiinta lui ... eu asa cred ... mai mult face ascultarea decat jertfele ... si am vorbit cu mai multe persoane ... daca esti botezat si cazi ... greu ... fff greu te ridici ... si eu cum nu am princiipile vietii in regula ... nu vreau sa patesc ca altii ...

mototey a scris:

hey... atunci de ce Domnul Isus s-a botezat cu apa?...

in vremea Domnului Isus ... un om major sau un "barbat" era doar la 30 de ani ... de ce Domnul Isus ... nu a primit botezul inainte de 30 de ani??? si l-a primit la o varsta matura???

KJ.

30/01/09 12:52

Site web  
Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 10    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la