TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Este necesar botezul pentru a fi mantuit? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10
tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
gabitzu, sa-ti explic eu putin :D
Eu sunt penti, dar din cate stiu numele vine din limba greaca si inseamna "scufundare". Baptistii pun accentul pe botezul adultilor. Cele mai multe biserici baptiste recunosc doar Botezul si Cina. In doctrina baptista botezul este un simbol, care conform doctrinei, nu joaca un rol in mantuire, fiind realizat in mod corect dupa ce o persoana l-a marturisit pe Isus ca Domn si Mantuitor, la o varsta la care acea persoana poate fi responsabila pentru alegerile sale. Baptistii insista asupra botezului prin scufundare, modalitatea de botez care se presupune ca a fost folosita de Ioan Botezatorul.

P.S. daca e cineva baptist pe aici si stie mai bine decat mine, ma puteti corecta daca am gresit ;)

01/02/09 21:53

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

gabitzu.sb a scris:

am observat la baptisti ca daca nu esti botezat nu esti mantuit

mie la biserica mea mi s-a parut cam la fel .. daca esti botezat ii bine ,daca nu ,esti "langa usa ,dar nu inauntru" . Eu ma tot gandeam la faza cu baptistii ,ca aici m-am nascut ,aici am crescut ,si nu cred ca as merge la alt cult ,penti mi se pare ca exagereaza cu Duhul ,poate cde sunt mai echilibrati ,nu am fost niciodata acolo . Fiecare cult isi are cusururile lor [printre altele ,baptistii au prea putine treburi cu Duhul ,dar asta nu inseamna ca nu il au]

tamarta4jc a scris:

Cele mai multe biserici baptiste recunosc doar Botezul si Cina.

faza asta nu am inteles-o .. noi il recunoastem in primul rand pe Domnul si dupaia vin detaliile .Adica in afara de botez si cina ,ce mai e de recunoscut ?
La baptisti se accepta la botez tineri de prin clasa a 9-a .

01/02/09 22:11

tamarta
membru

of of..unde dau si unde crapa. ma refeream ca si simboluri. sunt recunoscute botezul si Cina. este exclusa spalarea picioarelor. [este practicata doar de nu mai stiu ce baptisti..am uitat cum se numesc].
Nu cred ca sunt exclusi cei care nu sunt botezati, doar ca baptistii pun mai mult accent pe botez decat ceilalti.

si..te rog. Nu te pronunta in privinta penticostalilor daca nu cunosti foarte bine. Sunt anumite biserici unde se exagereaza, dar e superba experienta botezului cu Duhul Sfant

01/02/09 22:15

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
[eu cred ca am dreptul sa imi dau cu parerea ,e parerea mea ,daca nu-ti place nu o citi ,nu ti-o impun ,eu am citit cu calm parerea ta .E democratie ,tu ai deschis un topic despre asta .
  Am citit un forum unde activau numai tineri penti [dar era interconfesional forumul] ,si erau obsedati [putin zis] de Duhul Sfant si vorbirea in limbi mai ales . Am mai citit si pe aici pe forum diferse chestii ,am mai auzit la altii ,si la bisericile de aici ,deci global stiu cum stau lucrurile .Si voi ramane multa vreme la parerea mea ,spusa fin]

Ultima modificare de RainSong (01/02/09 22:24)

01/02/09 22:24

simona
membru

Inregistat: 19/02/08

Tamy a scris:

Baptistii pun accentul pe botezul adultilor

Eu nu eram adulta cand m-am botezat. :)

Tamy a scris:

In doctrina baptista botezul este un simbol, care conform doctrinei, nu joaca un rol in mantuire

De fapt, este o marturisire publica a faptului ca ai crezut. Baptistii la care merg eu, zic asa:"Marcu 16:16 Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit"
Adica-cel putin, asa stiu eu-botezul e obligatoriu, dar nu el te mantuie, ci e urmatorul pas pe care il faci dupa ce ai crezut.

01/02/09 23:00

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08

gabitzu.sb a scris:

am observat ca toate cultele au o problema ... eu merg la o biserica baptista ... si acolo tot timpul fratii ma intreaba cand vreau sa primesc botezul?

Nici nu stiu cat gresesc. Oare Dumnezeu isi doreste sa preseze omul? Nu. Asa ca nu inteleg de ce insista oamenii...

Ultima modificare de UnderZero (02/02/09 09:45)

02/02/09 09:39

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

gabitzu.sb a scris:

am observat ca toate cultele au o problema ... eu merg la o biserica baptista ... si acolo tot timpul fratii ma intreaba cand vreau sa primesc botezul?

Ai mei de ce nu ma preseaza? Pentru ca ei cred ca eu sunt bine asa. :D
Ai tai cred ca nu esti bine asa.;)

Acuma stii ceva: Poate ei au observat ca tu esti foarte interesat de lucrurile spirituale, si pe langa faptul ca au observat aceasta ei cred ca te ajuta. Poate se gandesc ca nu esti destul de convins de importanta botezului. Cred ca de asta o fac. Nu le-o lua in nume de rau, pentru ca e normal sa doreasca cat mai multi oameni sa fie in buna relatie cu Dumnezeu. Asa ca daca-si manifesta cumva aceasta dorinta, nu te supara pe ei, ci ia intrebarea lor si raspunde-ti macar tie: de ce nu te botezi. Sa nu intelegi ca eu iti spun ca ei sa te botezi, dar tu trebuie sa stii de ce faci sau nu faci un anumit lucru; si cred ca se exclude varianta: "las' ca am vreme".

Pe de alta parte, daca nu te-ar intreba, cand de fapt tu esti interesat de cele spirituale, ai putea intelege ca ei nici macar nu te baga in seama( nu ma refer la tine personal, ci asa in general)

Asa ca nu-i bine nici cu piatra in cap, nici cu capu' de piatra! :D

02/02/09 11:04

nikku
membru

Inregistat: 26/11/08

anomis a scris:

Baptistii la care merg eu, zic asa:"Marcu 16:16 Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit"

De fapt nu baptistii zic, ci Domnul Isus. Doar interpretarea acestui pasaj o dau cultele, fiecare dupa incredintarile sale :D
gabitzu, nu se pune problema sa te botezi datorita presiunii unora sau altora. Crezi ca lui Dumnezeu ii va placea daca omul nu intelege botezul cum trebuie, dar se scufunda si el in apa ca asa zic altii ca e bine? Daca te roade problema asta, studiaz-o pe toate fetele si ia decizia in cunostinta de cauza.
Daca insa crezi ca e bine sa faci intr-un anume fel si nu faci, din diverse motive, nu procedezi corect.

02/02/09 11:23

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
nikku, pentru tine ce inseamna botezul daca cultele le intrepeteaza gresit sau diferit.
Deci ce inseamna botezul cu adevarat?
Eu pentru mine e botezul care a facut Isus, Apostoli si ucenici si toti crestini.

02/02/09 15:02

nikku
membru

Inregistat: 26/11/08
Eu nu am zis ca il interpreteaza cineva gresit. Nu e treaba mea ce fac altii, fiecare va raspunde pentru el insusi. Am scos in evidenta un fapt.
Daca am sti ce inseamna botezul, daca ar fi doar o singura interpretare infailibila, nu am mai avea ce discuta aici. Dar are intelesuri adanci, nu poate fi interpretat in mod simplist.

02/02/09 15:11

livu2day
membru

Bine atunci de ce sa botezat in apa Isus, Apostoli, ucenici si crestini?
Sa botezat doar sa fie?

Adevarul degeaba incerc sa imping, ca n-am de ce sa imping dar unile lucruri din Biblie sunt destule de clare si nu vorbim despre ce zic predicatori si de astea despre acestea.
In fine, daca avem opinia gresita. Domnul sa ne lumineaza sa avem fiecare aceeas credinta dupa voia Lui.

02/02/09 15:29

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Aici este vorba despre "Este necesar botezul pentru a fi mantuit?"

Despre botez puteti discuta si la : http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=526

02/02/09 17:17

tamarta
membru

anomis a scris:

Eu nu eram adulta cand m-am botezat. :)

Draga mea, adult nu inseamna la 40 de ani. Ideea era ca botezul sa fie la o varsta la care acea persoana sa fie in masura sa decida in dreptul ei.

anomis a scris:

De fapt, este o marturisire publica a faptului ca ai crezut. Baptistii la care merg eu, zic asa:"Marcu 16:16 Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit"
Adica-cel putin, asa stiu eu-botezul e obligatoriu, dar nu el te mantuie, ci e urmatorul pas pe care il faci dupa ce ai crezut.

daca nu te mantuie atunci de ce e obligatoriu? ;)
si..sa stii ca difera de la o biserica la alta. Fiecare biserica isi are ideile ei, asa ca nu poti sti sigur cum e daca te iei dupa asta. Eu spun din ce am studiat din doctrina baptista si acolo scria ce ti-am spus eu.

[am mai spus acum ceva timp, la concurs, ca am discutat mult cu o persoana care studia la un institut teologic si am invatat si eu multe pe langa el ;) ]

later edit: RainSong, e alegerea ta sa crezi ce vrei, dar asta nu iti da dreptul sa faci astfel de afirmatii public ;)

Ultima modificare de tamarta4jc (02/02/09 21:23)

02/02/09 21:22

april
admin forum

tamarta4jc a scris:

daca nu te mantuie atunci de ce e obligatoriu? ;)

deoarece mantuirea nu este prin fapte, iar botezul ar fi o fapta de-a noastra, eu cred ca botezul nu mantuie pe nimeni.

02/02/09 21:35

tamarta
membru

da, asta am inteles, dar nu inteleg de ce e obligatoriu daca e doar ca o simpla fapta care nu ne ofera mantuirea. Stiam ca nu e obligatoriu, adica, daca nu faci botezul nu inseamna ca te dau afara din biserica. Asa cum la penti se accentueaza pe botezul cu/in Duhul Sfant, asa si la bapti se pune accent pe botezul in apa.

02/02/09 21:54

saved
membru

Inregistat: 11/07/08
Scuzati-ma ca nu am citit toate cele 9 pagini de replay-uri:

Domnul Isus "pune" botezul la imperativ.. Cred(nu presupun) ca e o porunca! Toti avem datoria sa ne botezam.
Eram nascut din nou si nu eram botezat, iar la cina cand painea si vinul treceau pe dinaintea mea, ma podeau lacrimile.. Nu mi se parea corect sa stau sa astept nu stiu cate luni sa se trezeasca nu stiu ce membri din conducere ca sa faca un curs de cateheza "Iata apa ce ma impiedica sa ma botez?!".
Daca Domnul Isus ne cere sa facem asta dupa ce am avut o intanlire reala cu EL, eu sa ma fac ca nu stiu ce mi-a spus Domnul sa fac? Sa nu arat eu lumii intregi cat de bun a fost Domnul cu mine si cum m-a scos El din pacat?

02/02/09 22:39

april
admin forum

saved a scris:

Scuzati-ma ca nu am citit toate cele 9 pagini de replay-uri:

Puteai citi macar titlul : Este necesar botezul pentru a fi mantuit?

La subiectul acesta nu este vorba daca trebuie sa fim botezati sau nu, ci daca botezul are rol in mantuirea noastra .

02/02/09 22:42

livu2day
membru

april a scris:

Despre botez puteti discuta si la : http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=526

Am vorbit despre ce e necesar botezul, nu? Am zis de ce Isus, Apostoli, Ucenici si crestin a considerat ca e necesar botezul in apa?
Eram cam la subject.

03/02/09 18:12

april
admin forum

april a scris:

03/02/09 22:23

livu2day
membru

Da si ei nu a considerat ca botezul in apa sa fie mantuit? Oare sa botezat in gol?

03/02/09 22:29

KoJack
membru

Inregistat: 29/02/08

april a scris:

deoarece mantuirea nu este prin fapte, iar botezul ar fi o fapta de-a noastra, eu cred ca botezul nu mantuie pe nimeni.

asa cred si eu ... ;)

KJ.

05/02/09 17:13

Site web  
simona
membru

Insa avem versetul asta: Marcu 16:16 Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.

Deci... ?

Ultima modificare de anomis (06/02/09 22:19)

06/02/09 22:19

april
admin forum

Avem si versetul de la Faptele apostolilor 16:31 " Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit tu şi casa ta. "  .

Deci ?

06/02/09 22:47

simona
membru

Si continuarea... Faptele apostolilor 16:33 "Temnicerul i-a luat cu el, chiar în ceasul acela din noapte, le-a spălat rănile, şi a fost botezat îndată, el şi toţi ai lui. "

06/02/09 23:07

mikhael
membru

Inregistat: 16/01/09
valeu surorilor ce subiect v-ati gasit si voi la ora asta. hai ca ma bag si eu.cand am inceput sa merg la  o biserica evanghelica si am citit Biblia, am devenit constient brusc ca trebe sa fiu botezat..m-am dus la pastor i-am spus, el mi-a povestit ca trebe sa trec prin cursul de catecheza de vreo 6 luni, cum s-a si intamplat.am inceput cursul dar eu nu mai aveam rabdare, vroiam sa fiu botezat si gata,asa ca intr-o zi m-am dus suparat acasa direct in vana cu gandul sa ma botez singur. Acum ma tavalesc de ras cand ma gandesc la episodul acesta, dar asa tare tanjeam dupa botez.Deci nu prea inteleg ce aveti cu botezul? de ce sa nu-l faci? Nu cred ca intamplator a dat pilda Domnul Isus sa ne botezam, stia El ce stia.Am mai auzit de cineva care , catolica fiind,, dupa ce a citit Biblia a ajuns la concluzia ca trebe sa fie botezata. Preotii au refuzat-o dar pana la urma a gasit pe cineva s-o reboteze.Insa cred de asemenea ca daca nea' Gheorghe din varful dealului(ortodox fiind), crede in Domnul Isus si urmeaza spusele LUI si el considera ca botezul lui de cand era mic este suficient, sigur va fi desemenea mantuit. In legatura cu oamenii din alta religie ce se intorc la crestinism(e si cazul meu, care am fost nascut ortodox dar traiam dupa principii hinduse) cred ca e necesar si  exceptie fac cei ce sunt limitati de niste conditii deosebite (carcera, desert, etc- locuri lipsite total de apa) . Eu unul am simtit o eliberare si o fericire atat de profunda in momentul botezului ca m-as boteza in fiecare zi. Mi-a intrecut orice asteptari. Am intalnit frati care mi-au impartasit aceeasi stare din momentul botezului, dar si frati care n-au simtit nimik.

06/02/09 23:35

Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la