TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Probleme, idei, sfaturi utile/Cum raspundem la suferinta din jur? Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4
mikhael
membru

Locatie: sibiu, romania
Inregistat: 16/01/09
gata , hai sa lasam punctele divergente si sa gasim convergente. toata lumea e de acord ca trebe sa ajutam oamenii. buuuun. unu zice ca pe aia din biserica , altu zice ca pe aia de afara..nu conteaza ce si cum. eu am cerut idei si sfaturi legate de administrarea unei  fundatii umanitare, cum se aduc  fonduri, etc. MRU mi-a dat ceva idei. astept in continuare si de la restul ...si va rog  nu va mai certati ca suntem frati.

_______________________________________
Oare cand vine Domnul sa ne ia?

05/03/09 12:48

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
continuarea la alt subiect ;).

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

05/03/09 13:23

   
simo
membru

Locatie: Barcelona EspaƱa
Inregistat: 13/04/08

Corina a scris:

Daca as incerca sa grupez in doua  comportamentul nostru fata de suferinta sau slabiciunea celor din jur, ar fi dispretul sau empatia. Oamenii necrestini dispretuiesc si rad de slabiciunile si uneori se bucura de suferinta celui de langa el, se simte din pacate si printre noi crestinii, un iz discret sau mai accentuat de dispret pentru oamenii in durere.
  Ideea cu dispretul si indiferenta (lasa-l sa moara) provine din evolutionism, cei slabi trebuie anihilati, distrusi iar cei tari si puternici sa aiba viata cea mai buna pentru ca sa se poata desfasura, au tot dreptul la viata! acest proces este valabil la animale insa la oameni a venit Fiul Lui Dumnezeu si s-a aplecat spre cel in suferinta, i-a ridicat, le-a acordat o atentie deosebita...chiar mai multa decat celor sanatosi. Ca fii ai Lui Dumneeu si noi trebuie sa ne purtam asemenea Lui...
Ce putem face pentru ca indiferenta, cruzimea, duritatea sa dispara dintre noi?
Cum poti tu face oamenii sa inteleaga cata nevoie de ei, au oamenii care sufera...?1.Ce putem face pentru ca indiferenta, cruzimea, duritatea sa dispara dintre noi?

  Eu una,cred ca... toate aceste aspecte,pot fi indepartate prin modelul nostru de viatza.
  Cu cat noi,vom oferi mai multa atentie si dragoste, celor din jurul nostru,cu atat mai     mult,ei vor constientiza... ca e nevoie de o schimbare in bine.
  Deasemeni cred...ca atunci cand ne confruntam cu anumite probleme(sufletesti,de sanatate,financiare...)incepem sa intelegem si mai mult ca ...avem nevoie de persoane care sa ne fie alaturi. Sustinerea sufleteasca si compasiunea oferita de cineva drag,sau de un seaman al nostru,ne dovedeste ca noi la randul nostru,trebuie sa cautam sa facem bine, altora.
  Deasemeni cred ca,putem fi mai buni... si atunci cand ceilalti, nu ne dovedesc dragoste,compasiune... fiind noi mici exemple,cred ca vom reusi incetul cu incetul, sa dovedim ca dragostea... poate fi aratata, chiar atunci cand suntem respinsi. Am intalnit cazuri,care vazand ca anumite persoane, le-au dovedit intelegere,dragoste...in ciuda caracterului lor neadecvat... . Ei, au inceput sa isi puna semne de intrebare si chiar sa isi schimbe comportamentul.
  Deaceea cred ca unicii care pot face primul pas,suntem noi,cei carora nu ne place sa oferim indiferenta.


2.Cum poti tu face oamenii sa inteleaga cata nevoie de ei, au oamenii care sufera...?

Eu cred ca... dandule exemple din viatza mea si oferindule caldura sufleteasca,prin comportamentul meu. Deasemeni discutand cu ei,despre suferinta altor semeni.


_______________________________________
Dragostea, este o bogatie... care nu se vinde, nici nu se cumpara, ci se da.

01/04/09 22:00

   
Inger
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 20/07/09
daca tu esti plin de iubire, de frumusete , de lumina ...vei putea sa le oferi celor din jur iubirea, frumusetea si lumina ta...

23/07/09 00:26

   
ecxod
membru

Locatie: dublin irlanda
Inregistat: 07/08/10
corina zic DUMNEZEU SA TE BINECUVINTEZE VESNIC, PT TOATE CUVINTELE FRUMOASE SI INCURAJATOARE,

08/08/10 16:31

   
Pagini:  1 2 3 4    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net