TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Educatie si scoala/Gramatica noastra...de toate zilele Moderat de antonela, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Si biserica catolica. ;)

13/08/10 15:34

antonela
Moderator

Inregistat: 02/11/05

emanuel a scris:

E vorba de vreo persoana, sau de vre-un ...person?? . :D :D :D
Bine ca adusesi vorba. Tu ce aidiu ai? ;)

se scrie vreun nu "vre-un" :)

09/10/10 21:05

antonela
Moderator

daniel, as vrea sa te corectez putin.

daniel a scris:

..... Maine am examen si mie ciuda ca "se poate copia" ceea ce inseamna ca ar trebui sa retin exact cat e scris la fiecare subiect altfel pic de prost pt ca cei care copie vor scrie in cel mai mic detaliu :P

manu_seria a scris:

eu copiez (nu eu copiiiiiiiiiiiiii)
tu copiezi (nu tu copii)
el copiaza (nu el copie)
noi copiem
voi copiati
ei copiaza

mie ciuda = mi-e ciuda (imi este ciuda )

cei care copie = cei care copiaza

Sper sa nu te superi, insa e foarte important sa scriem corect. Multumesc pentru intelegere. :)

23/01/11 22:27

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Eh... esti a treia care arata cum se conjuga acest verb. Poate, poate!

24/01/11 10:22

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08
antonela mersi :)

24/01/11 12:38

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

+Archangel+ a scris:

Poate, poate!

+Archangel+ a scris:

trebe

da, poate poate trebuie.
  E aceeasi chestie: copie e din limbaj popular/cotidian/studentesc; trebe/tre/tra e la fel.

In fine, multi useri folosesc acest minunat verb "incorect" si culmea, e tolerata faza. Deci hai sa toleram si copie asta vai de el, nu-l discriminam.

Ultima modificare de RainSong (24/01/11 13:03)

24/01/11 13:02

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Tu tre sa te faci profa, ca esti ingaduitoare. Te-ar aprecia copiii. ;)

24/01/11 13:09

+Archangel+
Moderator

RainSong a scris:

da, poate poate trebuie.

Normal ca trebuie. Nu am crezut ca prosteala mea in materie de limbaj este luata in serios de altii. Trebe nu exista in DEX si nu este nicidecum o forma corecta de exprimare. Forma corecta este intotdeauna trebuie

RainSong a scris:

E aceeasi chestie: copie e din limbaj popular/cotidian/studentesc; trebe/tre/tra e la fel.

Ce ma ingrijoreaza este ca e limbaj cotidian iar ce ma inspaimanta de-a dreptul este ca e si studentesc.

RainSong a scris:

In fine, multi useri folosesc acest minunat verb "incorect" si culmea, e tolerata faza. Deci hai sa toleram si copie asta vai de el, nu-l discriminam.

Faptul ca ceva e tolerat nu inseamna ca este si corect sau de dorit. Una este sa te prostesti alta este sa nu stii ca, de fapt, nu vorbesti corect.

24/01/11 15:01

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08
A fost o vreme in care si eu imi insusisem destul de multe forme gresite ale cuvintelor dar la un moment dat am zis ca daca mai continui asa pe viitor nu voi mai sti care este forma corecta si care nu, asa ca am renuntat la "romana stricata". (e drept, mai folosesc si forme gresite, dar mai mult de fun si ocazional)

24/01/11 15:26

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
+Archangel+, n-am inteles raspunsul tau. A fost o eschivare, acuza, luare la misto, pledare de vinovatie [:D] etc?
  Adica tu te jucai cu cuvintele cand foloseai "trebe" iar omul nostru student [asta e referire generala] e intr-un stadiu ingrijorator de prostie si nestiinta cand foloseste "copie"? Nu cred ca oamenii de pe forum nu stiu care e varianta corecta, sa fim seriosi.
ps: mersi old, ma bate gandul sa ma fac prof.dr. rector. decan etc RainSong.

Ultima modificare de RainSong (24/01/11 17:01)

24/01/11 17:00

shoricel
membru

RainSong, ce a vrut Arch sa spuna e ca unii studenti folosesc atat de frecvent limba romana "stricata" incat nu mai stiu care e varianta "nestricata" a cuvintelor pe care ei le pocesc. Bine, ca sunt unii care chiar nu au stiut niciodata varianta "nestricata" a unor cuvinte asta e partea a doua.

In concluzie, nu toti studentii sunt asa, dar ce il inspaimanta pe el e ca sunt foarte multi. ;)

24/01/11 17:05

antonela
Moderator

daniel a scris:

antonela mersi :)

Cu placere, daniel. ;)

24/01/11 19:47

dhannyella
membru

Inregistat: 06/06/09
Da,si eu...numai de cand sunt la Cluj[acasa chiar nu il auzeam niciodata]am auzit de foarte multe ori cuvantul "copie" si sincer "nu il suport" :D,dar...asta e! :)

"Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]

24/01/11 21:29

+Archangel+
Moderator

RainSong a scris:

+Archangel+, n-am inteles raspunsul tau.

Daca vorbesti "stricat" pentru ca asa vrei e una. Daca vorbesti asa pentru ca altfel nu stii atunci e bai (sa nu zic naspa pentru ca poate iar se intelege ca sunt certat cu dex-ul).

24/01/11 21:30

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

RainSong a scris:

iar omul nostru student [asta e referire generala] e intr-un stadiu ingrijorator de prostie si nestiinta cand foloseste "copie"?

Ca recunoastem sau nu, omul student al zilelor noastre(asta e referire la trei sferturi din studentime)este semi analfabet si agramat.

Si asta pentru ca in vremurile noastre s-au inventat tot felul de facultati SRL-uri care scot pe banda rulanta absolventi analfabeti si inculti cu diploma "superioara" .

Sa faci acum o facultate este o ambitie pe care si-o poate satisface oricine cu multe lipsuri la capitolul IQ si fara a face prea mult efort.

25/01/11 00:18

shoricel
membru

irlanda a scris:

Ca recunoastem sau nu, omul student al zilelor noastre(asta e referire la trei sferturi din studentime)este semi analfabet si agramat.

Poate e prea dur spus semianalfabet si agramat, dar tind sa iti dau dreptate, cel putin dpdv al atitudinii. Avem multi tineri capabili si foarte inteligenti in tara, dar din cauza ca pleaca cu o atitudine nepotrivita ii face sa para asa cum ai zis tu. :)

25/01/11 00:57

+Archangel+
Moderator

irlanda a scris:

Cred ca pentru prima data suntem de acord. :D Ceea ce e mai ingrijorator decat asta e ca multi studenti sunt analfabeti stiintific chiar in domeniile pe care le studiaza.

25/01/11 08:48

antonela
Moderator

furtuna dragos a scris:

.... discut si yo in limitele regulamentului, eticii bla bla, obrazului etc..

yo= eu

26/01/11 19:21

antonela
Moderator

Scrierea corecta "Cei sau Ce-i":

Cei = pronume; articol;

Ce-i = ce (pronume) + i (îi, e, este – conjugare a verbului a fi).

Exemple corecte:

Sunt cei mai buni prieteni.

Ce-i cu voi aici?

dodo86 a scris:

ÃŽţi urez cei mai frumos în viaţă.

*  ce-i (ce este mai frumos in viata,in cazul tau)

27/01/11 22:23

antonela
Moderator

dodo86 a scris:

Dute şi te vizitează .... Dumnezeu a creat omul întradins ...

Scrierea corecta:

du-te(tu sa te duci)

intr-adins =intentionat, in mod voit.

28/01/11 22:58

+Archangel+
Moderator

Blog de stricta necesitate:

http://diacritica.wordpress.com/

31/01/11 11:36

antonela
Moderator

Precizari-complect/complet!

Normele Academiei s-au schimbat de ceva timp în acest sens şi, oficial, Complect este acum Complet. Totuşi, ambele variante sunt acceptate de DEX, dar numai cea din urmă  este acceptată de DOOM şi DOOM2.

corect - Complet

vechi – Complect

sursa: http://scri.ro/complet-sau-complect-51.html

@ inca ceva....mi-a sarit in ochi: se scrie trebuie nu "tre"

03/02/11 11:27

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
tre e limbaj de mess, dar se mai scrie uneori tra in loc de tre :D

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

03/02/11 11:34

antonela
Moderator

"tre"/"tra" sa se utilizeze doar pe mess, nu pe forum ;)

03/02/11 11:36

+Archangel+
Moderator

Am observat ca unii scriu umpic in loc de un pic. Sper sa fie intentionat.

03/02/11 11:39

Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la